Alla inlägg den 2 januari 2016

Av tommy norum - 2 januari 2016 23:46



Socialdemokraterna börjar få kalla fötter när nu Moderaterna öppnar sig för politiskt samarbete med Sverigedemokraterna i kommunerna förstår man när man tar del av Karin Petterssons ledare i Aftonbladet.

 

Gävle är en av de kommuner som nu byter den politiska ledningen tack vare Sverigedemokraterna. Något som inte gillas på ledarsidorna i Aftonbladet. Här gäller det med till alla till buds stående medel försöka skrämma medborgarna för konsekvenserna där argumenten som vanligt går i samma hjulspår som tidigare där rasismen och rötterna i nazismen är det bestående. Partiet har ledande företrädare som gång efter gång uttalar sig oacceptabelt om människor med utländsk bakgrund. Björn Söder, Sveriges andre vice talman, tycker inte att judar kan vara riktiga svenskar.

Men vid varje upprepning i aftonbladet så ökar sympatierna för Sverigedemokraternas politik i opinions- undersökningar. Men här gäller det för Aftonbladet att med alla medel försöka stoppa djävulen i dörren innan han får fotfäste i politiken och gör Socialdemokraterna till ett marginaliserat småparti som irrar omkring utan att veta vilken sida om mitten man vill tillhöra om Alliansen bjuder in Sverigedemokraterna in i värmen även i rikspolitiken.

Men jag tror nog att medborgarna överlag uppfattar Aftonbladets ledarskribenter som att man där ser spöken på ljusan dag. . Varför inte också ta sig en funderare på Vänsterpartiets bakgrund när man ändå är i farten där man har haft revolution skrivet i deras politiska program eller kanske borde de unga ledarskribenterna få en lektion vad som hände på 1950 talet där kommunisterna i ren sovjetanda försökte filtrera sig in på arbetsplatserna med celler som när det var dags för den kommande revolutionen skulle vara beredda med hjälp av Sovjetunionen ta över Sverige. Den bakgrunden hör man aldrig från Aftonbladets ledarsida när Socialdemokraterna tvingas ta hjälp av Vänsterpartiet för att ro igenom sin politik i riksdagen.

Kommunistisk revolution med ett ledarskikt i det dåvarande Svenska kommunistiska partiet som hade sovjetunionen socialistiska idéer som sin ledstjärna. Så minnet är tydligen väldigt kort när det gäller de egna bundsförvanterna på den rödgröna sidan. Hur kan man överhuvudtaget vilja samarbeta med Vänsterpartiet ett parti som har sina rötter i den sovjetiskas diktaturs kommunister som tvingade på hela Östeuropa Sovjets socialism med vapenmakt. Där det inte alltför länge sedan Vänsterpartiets ledare hade Östtyskland som sin idolstat med täta besök i sin ungdom och som i det längsta vägrade förneka att han var kommunist.

Man skall inte kasta sten i glashus är ett bra ordspråk som Aftonbladets ledarskribenter borde ta till sig och som en seriös tidning kanske ta bort skygglapparna och också rapportera från alla politiska partiers bakgrund och inte bara stirra sig blinda på Sverigedemokraternas. Och nu har Aftonbladet helt plötsligt börjat att intressera sig för Moderaternas vallöften under Reinfeldts tid som moderatledare där han lovade att inte samarbeta med SD. Hur vore det om man visade lika stort intresse för vad de rödgröna lovade i valrörelsen och kom med en analys över vad det gav för resultat. Jag tror nog att opinionsmätningarna och mullret i moderatleden talar sitt tydliga språk vilken väg man föredrar i politiken.

Inte är det Mp och V med Socialdemokraterna som ligger närmast på önskelistan för Moderaterna för ett samarbete. Löfven har ju öppnat upp för samarbete men alla i Alliansen bara han får bestämma. Men det är inte bara i inrikespolitiken som Löfven avslöjar sin naiva inställning till samarbete utan det gäller väl även samordningen med Europa i flyktingfrågan där han nu förväntansfullt går och väntar på att EU:s medlemsländer skall rädda Sverige ur den naiva flyktingpolitik som man bedrivits här under en längre tid när man utan att förstå konsekvenserna bjudit in alla världens flyktingar att komma hit.

Eller varför inte ta sig en tankeställare om vad som hände i huvudet på Palme och co när han var på väg att Socialisera hela näringslivet på sin tid vilket sedan blev startskottet för en tillbakagång av det Socialdemokratiska partiet i Sverige när det gick upp för medborgarna att Socialdemokraterna var en varg i fårakläder där politikerna och fackföreningsrörelsen med LO i spetsen försökte stärka sin maktposition genom att ta över hela näringslivet i tron att det var lösningen på ett framgångsrikt Sverige.

Och vem befann sig på palissaderna då och lovordade hela projektet om inte då det LO ägda Aftonbladet.   


TN




      

Aftonbladet fortsätter spy galla över Sverigedemokraterna och Moderater när de vägra dansa efter Stefans Löfvens pipa

 
 
  • Utan ryggrad faller man, Kinberg Batra
 VAD ÄR PLANEN? I valrörelsen var Fredrik Reinfeldt tydlig. Han tänkte inte regera Sverige med stöd av SD.
Detta var vad han lovade dem som röstade på M. Hur ser planen ut nu, Kinberg Batra? Foto: LOTTE FERNVALL

29 DECEMBER 2015. (M)+(SD)

 

Det är för ynkligt. Och samtidigt en rätt typisk reaktion dessa dagar för det parti som fram till 2014 gjorde anspråk på att vara statsbärande.

Ingen vet vad de står för längre. Hur de kan tänka sig att regera. Var deras gränser går.

Anledningen till att hålla SD utanför politiskt inflytande är rasismen att det är ett rasistiskt parti med en radikal agenda och rötterna i nazismen. Partiet har ledande företrädare som gång efter gång uttalar sig oacceptabelt om människor med utländsk bakgrund. Björn Söder, Sveriges andre vice talman, tycker inte att judar kan vara riktiga svenskar.


I valrörelsen var Fredrik Reinfeldt tydlig. Han tänkte inte regera Sverige med stöd av SD. Detta var vad han lovade alla dem som röstade på Moderaterna.

Frågan är om det gäller längre?

Inte i Gävle i alla fall.

.

Då återstår två alternativ – och jag är ledsen om detta blir tjatigt, men det är enkel och ren matematik som även partiledare bordekunna begripa.

Antingen måste några partier börja samarbeta med SD. Eller så måste några partier på olika sidor blockgränsen på allvar börja samarbeta med varandra.

De tidigare allianspartierna behöver därför välja. Vill de gå mot mitten, till en konstellation bestående av S, MP och ett par partier till? Eller svänga höger och ingå i ett blåbrunt konservativt block?


http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article22009996.ab



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards