Alla inlägg den 15 januari 2016

Av tommy norum - 15 januari 2016 17:21




Bara att konstatera att det är en tidsfråga innan Annelie Nordström Kommunals ordförande får lämna in. Presskonferensen där hon meddelade att hon inte tänker avgå är nog bara att förlänga pinan inom Kommunal. 

Men med en ett förtroende från kommunals ledningsgrupper så tänker hon fortsätta säger hon. Men frågan är väl om inte ledningsgrupperna är lika insyltade i hela härvan där man skor sig på medlemmarnas bekostnad och där man har hållhake på varandra. Åker en så åker alla med den rövarkultur som hela kommunals toppskikt varit med att plantera för att sko sig själva på medlemmarnas bekostnad.

Så nu blir det strid på liv och död för många så nu gäller i ren musketör anda alla för en, en för alla, att strida för sin överlevnad för att inte försvinna ut i kylan för evigt. Sista ordet är inte sagt än och vi får hoppas att medlemmarna inte tystnar och mediadrevet inte slutar att granska förrän rötäggen inser att det är dags att lämna skutan innan förtroendet helt försvinner och medlemmarna lämnar facket .     

TN


 

        Utrikesminister Margot Wallström                                      Annelie Nordström Kommunals ordförande
             

                                           
                                   

 

Vem ljuger av de två Socialdemokratiska företrädarna ? En i regeringen , en fackpamp som visat sig sko sig på medlemmarnas bekostnad utan att villa göra rätt för sig. Vår utrikesminister Margot Wallström har fått en lägenhet av kommunal där hon ska ha krävt och fått garantier att allt har gått rätt till. Nu anklagar hon fackförbundet för att ha givit henne falska uppgifter och därmed ha ljugit för henne. Annelie Nordström förnekar detta och anser att det är ett missförstånd.

Att sedan Karlstadspolitikern Christian Norlin var med på mötet och bekräftar Margot Wallströms version borde vara lite besvärande för kommunals högsta höns Annelie Nordström .. 

Fackförbundet Kommunal äger flera fastigheter i centrala Stockholm och delar ut imponerande lägenheter till sina egna höjdare, högt uppsatta socialdemokrater och LO-toppar. De som får tillgång till lägenheterna går i de egna leden – på 16 år har Kommunal inte släppt en enda lägenhet till den vanliga bostadskön, avslöjar tidningen Aftonbladet.

 

Så det är inte bara Fackpampar som skor sig utan det finns också högst uppsatta socialdemokrater och LO-toppar. 

 

Här har vi i åratal sett dessa riksdagspolitiker spy kalla över demokratiskt valda medlemmar ur partier där man anser med utgångspunkt från deras bakgrund är av sådan art att de inte är att lita på. Vad har man att säga nu när det visat sig att i den socialdemokratiska kulturen inom fackförbunden och politiken så råder det rena rövarkulturen med medlemmarnas medlemsavgifter, mygel med förtur på bostadsmarknaden, och man till och med tar till ljug när det börjar brännas i knutarna. En dilemma som Socialdemokraterna visat många gånger att man har svår att leva som man lär. 

Rena rövar och maffiakulturen råder inom Socialdemokratin har det visar sig genom åren. Det är inte bara riksdagsmän och fackpampar som tror sig stå över moraliska lagar och regler utan det är också en kultur som finns inom kommunpolitiken när de suttit för länge på sina poster.    

TN

Av tommy norum - 15 januari 2016 16:45

SAMHÄLLE

flygfoto från 1936


N. Ågatan längst Åmålsån hur den såg ut från 1800 talets mitt, då den byggdes upp efter branden som ödelade kvarteret runt 1840, fram till 1970 talet när byggnaderna revs.

Kungsbron i framkant fotot.

Jarls café till vänster om gårdsporten.

..

Uteserveringen Jarls café  30-40 tal ?

 

Fastigheten i böjan på 1900 talet. Byggdes senare på med en våning. Jarls Café höll på sin tid i lokalen till vänster om porten. 

 ..

Garvargården längst ner på N. Ågatan  i olika tidsepoker  den vänstra  runt 1930 den högra 1960 tal

....

Det var väl så här Åmålsån längst  N. Ågatan såg ut runt 1920 -50 tal.




 



Av tommy norum - 15 januari 2016 07:00



 
LO ordföranden Karl-Petter Thorvaldsson ( s )  har svår att leva upp till det han predikar till Svenska folket och sina medlemmar.


 

LO:s Karl-Petter Thorvaldsson klagar på att de 200 personer med mest makt i Sverige tjänar i genomsnitt 17 gånger mer om året än en industriarbetare, enligt en rapport från LO som tittat särskilt på bankdirektörernas ersättningar.

Att han själv tjänar ca 1,4 miljoner om året som är väl närmare 4 gånger så mycket som de arbetare han representerar det tycks inte besvära honom nämnvärt. Tar man sedan hänsyn till de pensionsavtal som följer med uppdraget som ordförande i LO så hamnar han väldigt långt lönemässigt ifrån de medlemmars som bekostar hans lön och förmåner. 

Men det är väl det som blivit vanligt bland politiker och fackliga ledare att det som handlar om moral och etik gäller det alla andra inte en själv när man tar för sig både av skattepengar och fackföreningsavgifterna för att sko sig själva. Så att det kostade 332 807 kronor när Kommunals förbundskontor hade sin årliga fest 2014 där bara alkoholen – nubbe, rom, avec, champagne, vin och öl – gick loss på närmare 110 000 kronor. Notan skickades till förbundet som lever på avgifter från fackavgifter. Detta tyder väl på en total kölapps i mentalt förstånd i kommunals ledning. 

Man kan ju hoppas att medlemmarna inte nöjer sig med ångerfyllda förlåt i media för att ledningen skall få ha kvar sitt jobb utan att medlemmarna en gång för alla sparkar ut gänget i förbundets ledning som har ansvaret för eländet en gång för alla. 

  

Den första som fick krypa till korset och erkänna sitt misstag blev Anders Bergströms som fick avgå i går..

Med ett avgångsvederlag på 2 miljoner från Kommunalarbetarförbundet för att han slösat bort medlemsavgifter på att sko sig själv och andra fackpampar under flera år kan man väl säga blev en bra affär för alla inblandade utom kommunals medlemmar. Kan det blir någon annan som känner sig ansvarig för utvecklingen som tvingas avgå för att i någon mån försöka upprätthålla förtroendet för Kommunal ? . Anneli Nordström kommunals ordförande borde väl bli nästa som lämnar sin tjänst väl medveten om att även hon varit med att skott sig på medlemmarnas bekostnad utan att skämmas. Vi får väl se vad det finns för stake i medlemmarnas vilja och rensa upp i förbundstoppen. Anneli Nordström anser sig själv ha förtroende att sitta kvar trots de tusentals mail som kräver hennes avgång. Kanske säger en del om hur ledningen ser på sig själva i sin roll som representant för de fackanslutna i Kommunal. .  



TN

   

 

Avslöjanden kring att fackförbundet Kommunals styrelsemedlemmar inte betalat för sig vid vistelser på spa-hotell och att en porrstjärna uppträtt på förbundets restaurang får nu LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson att reagera kraftigt.

Frågan man nog skall ställa sig hur många gånger LO:s ledning varit med och festat på medlemmarnas bekostnad i lokalen ? När nu media drevet är i gång så kommer det nog mer avslöjande vad det lider hur Socialdemokraterna i sin roll som fackbossar lurar skjortan av medlemmarna i sina täta besök med representation där sprit varit en naturlig del i festandet som medlemmarna fått stå för med sina medlemsavgifter. 

Inget ont som har något gott med sig när nu kampanjen med LO:s  medlemsavgifter försöker stoppa SD:s framgångar inom LO med argument som opålitlig, inte att lita på kanske kommer i en helt annan dager efter vad som avslöjats hur man själva står upp för den bilden i sitt uppdrag inför medlemmarna.  

TN  

Av tommy norum - 15 januari 2016 07:00



   

Vänsterpartiets Anette Ternström och Peter Sund struntar totalt i både kvalité och kostnader i hur våra vårdcentraler drivs. I  deras värld är den politiska övertygelsen som styr, inte vilket resultat som genereras.


Kanske vore den här Rubriken mer sann med tanke på inlägget i PD:S Synpunkt- Vänsterpartiet värnar om slöseriet inom vården för att upprätthålla sin ideologiska ställning i offentlig kontra privat drift i vårdsektorn



Tänk att Vänsterpartiet skall ha så svårt att förmedla fakta när man går ut i media och vill ha respons för sin politik i nerläggningen av den offentligt styrda vårdcentralen i Åmål.

 Skrämmande att man inte är mer seriös när man delger läsarna argument som inte har med verkligheten att göra. Vem i all sin dar är det som påstår att det inte är vårdbehovet som styr.  Nog vore det klädsamt om Vänsterpartiet genom Anette Ternström och Peter Sund börjar i rätt ända och analyserar varför man lägger ner den offentligt drivna Vårdcentralen i Åmål och ersätter den med en privat. Är man inte mer insatt i turerna runt vårdcentralen utan slänger ur sig argument bara med utgångspunkt från sin politiska övertygelse utan att tänka på patienternas vårdbehov som är en central del i hela processen om i nerläggningen.

Den enkla sanningen är ju att den offentligt drivna vårdcentralen har inte lyckas leva upp till sina åtagande under flera år varken ekonomiskt, och då är det inte frågan om någon lönsamhet som man vill göra sken av utan att man klarar helt enkel inte budgeten, man klarar inte av att rekrytera läkare, man har haft en oro på arbetsplatsen som satt sina spår och man klarar inte av ge de listade den vårdkvalité som förväntas.

Att bygga hela verksamheten på stafett läkare som man gjort i flera år kan väl knappast ha med god vårdkvalité att göra. Medan den offentliga vårdcentralen i Åmål inte klarar att rekrytera läkare eller klara budgeten så lever den privata sitt liv utan att behöva få extra anslag från skattekollektivet, man ger en fullgod vård och hör och häpna man kan i bland ta ut en vinst med samma pengar. Att den ena som är offentlig är dyrare att driva med sämre vårdkvalité det verkar inte bekymra Vänsterpartiet. Men att de privata med samma eller bättre vårdkvalité och mindre skattepengar kan driva verksamheterna, det kallar Vänsterpartiet slöseri med våra skatter. Det där med sunt förnuft i politiken det har alltid varit en stor bristvara i Vänsterpartiet.

Sunt förnuft och en nyhetsförmedling som speglar verkligheten har PDs Owe Rydh i samma ämne svårt att avge när han i sitt reportage påpekar att det är den dåliga lönsamheten som är grunden till nerläggningen av de offentligt drivna vårdcentralen. Att det i stället är frågan om att man inte klarar den budget man har att följa utan går med ständiga underskott och har år efter år äskat mer pengar för att leva upp till sina åtagande är en viss skillnad.

Att använda påståenden som lönsamhet istället för slöseri ger väl ändå en falsk bild av verkligheten. Men det har ju aldrig varit PD:s styrka att ge en korrekt bild av det man skriver om

Att de privat får nöja sig med det listningen ger i intäkter och att de med de medlen klarar sina åtagande gentemot Regionstyrelsen och man dessutom kan ta ut en vinst kanske ändå skvallrar om att för att få ut mer vård med samma kvalité för våra skattepengar så är det privat drift som gäller i fortsättningen. En analys som även en reporter borde klara av i sin nyhetsförmedling för att ge en sann bild av verkligheten.

 

tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards