Direktlänk till inlägg 7 januari 2016

De flyktingvänligas argument faller som korthus i den pågående flyktingdebatten.

Av tommy norum - 7 januari 2016 17:05


 

Tramsig debatt och rapportering om ID-kontroller



Hur var det nu med ID kontrollerna som enligt motståndarna till det politiska beslutet skulle orsaka kaos vid gränsen 

mot Danmark. Hela Öresunds område mellan Malmö och området skulle förlora miljarder på den ut vidvidgade kontrollen. Alla pendlare som skulle drabbas och förstöra arbetsmarknaden. Hela ID kontrollen skulle kosta näringslivet miljarder och få förödande konsekvens för utvecklingen i området. Det fanns ingen hejd på alla påhittade och förväntade konsekvenser det skulle få för Malmö - Köpenhamn området.

Vad jag förstår så är de flesta positiva till det fattade beslutet även de som pendlar som också säger att det flyter oväntat bra. Så nu verkar även det argumentet vara undanröjt att det skulle i förlängningen vara risk för att utvecklingen i området stannar upp på grund av beslutet att införa ID kontroller. Så nu får man väl övergå till det som är kärnan i motståndet nämligen att man vill att Sverige skall bli en fristad för alla världens flyktingar. Vilka konsekvenser det får för Sverige som nation det verkar man helt strunta i. Måste vara frustrerande när man i åratal i argumenten för den förra invandringspolitiken helt frankt påstått att vad 13 % av befolkningen tycker (SD) behöver man inte ta hänsyn till när det är 87 % som står bakom den förda politiken. Det argumentet föll som en fura när det nu visar sig att politiken på en handvändning tagit en helomvändning för att det både i riksdagen och i opinionsundersökningar blivit precis tvärt om.

Inte lätt att föra en invandrarvänlig politik när inte argumenten längre räcker för att få med medborgarna på tåget. När man nu inte längre kan använda främlingsfientlig, människor lika värde, på samma sätt nu när det gäller det egna politiska partiets politik. Så vad skall man då hitta på ?  Ett tappert försök gjordes av någon Vänsterjournalist på Twitter i samband med kravallerna i Köln och i Kalmar där invandrarna i grupp utpekades i media försökt våldta kvinnor.  Hon hade också minsann blivit vältagen men inte av en invandrare och de flesta våldtäkter i Sverige utförs av Svenskar. Så att använda den incidenten i Köln eller Kalmar för att få bränsle för de som har invändningar mot vad den oreglerade invandringen kan ställa till med i samhället det är inte relevant utan det är Svenskarna som våldtar som vi skall fokusera frustrationen på. Inte på de invandrare i grupp råkar ta för sig i sin sexualdrift.

Att i de Svenska fängelserna förhållandevis har större andel som har invandrarbakgrund kanske heller inte man skall påpeka utan i stället koncentrera sig på de som har Svenskt ursprung för att inte spä på bränslet till som har invändningar mot den pågående invandrarpolitiken. Det verkar som om de invandrar vänliga grupperna får svårare och svårare att försvara och hitta på trovärdiga argument för sin sak.

Det verkar som när nu medborgarna har synat korten ordentligt förstår att man har inte så mycket att komma med mer än att i alla lägen är det asylrätten som till varje pris skall styra flyktingpolitiken men inlindat i alla möjliga och omöjliga argument som faller som korthus när de synas.                                         


tn


 
Det tog ett tag innan Löfven förstod vad det var på färde. Fortfarande finns det en liten klick motsträviga individer som vägrar ta sig an verkligheten. 


 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards