Alla inlägg den 14 januari 2016

Av tommy norum - 14 januari 2016 10:45



 

Varför vågar inte de Svenska politikerna tala klarspråk som Rotterdams borgmästare Ahmed Aboutaleb ?    

 

Ta seden dit ni kommer eller åk till ett annat land, säger han, själv muslim med starka åsikter om hur lyckad integration ser ut.

Medan de Svenska politikerna tassar omkring och vägrar att ta bladet från munnen och inte vill kalla en spade en spade som Norges invandrarminister så målande beskrev när politikerna lindar in påståenden och försöker göra det till någonting som det inte är i invandrardebatten. Rotterdams borgmästare Ahmed Aboutaleb skräder inte orden när han ger sin syn på invandrare som vägrar att anpassa sig eller som begår brott i sitt nya hemland.

Om man kommer hit frivilligt då måste man också godkänna rättsstatsprincipen och vår konstitutionella demokrati. Och när man får ett nytt hemland har man också förpliktelser som att söka jobb, lära sig språket och kulturen. Är man inte redo att göra det kan man lika väl packa väskan och söka sig till ett annat land. 

Riksdagsdebatten talar ett helt annat språk när händelserna i Köln-Stockholm-Kalmar- Karlstad, händelser där badhus runt om i Sverige  blir tvingade att skilja på badande för att slippa ofredande där grupper av unga män med invandrarbakgrund ofredar det motsatta könet. 

Hela tiden så är det vi Svenskar som får backa steg efter steg för att anpassa oss till de invandrare  som vägrar ta seden dit de kommer. Ock där konflikträdda politiker och tjänstemän backar i stället för att stå upp för det vi i generationer har kämpat för att få till det jämlika samhället som sakta men säker vunnit terräng i folks medvetande och som gjort oss ledande i världen på området.    

Tyvärr så fortsätter våra politiker, framförallt från vänsterpartiet som vägra att ta till sig problemet med utgångspunkt från det alla myndigheter nu har konstaterat, det är invandrarungdomar med en kulturell föråldrad kvinnosyn som står bakom händelserna. Inte i Vänsterns värld, där får hala det petrarciska manssamhället bära skulden för det inträffade. 

Måste säga att jag som man, född och växt upp i Sverige både känner mig förolämpad, förbannad att behöva sättas i samband med det som nu händer i samhället med den typen av ofredande mot kvinnorna som nu sker . Till och med stadsminister Löfven hade svårt att prata klartext i frågan vad som behöver göras där hans svar väl får symbolisera tassandet runt en het gröt, vi måste se till att kvinnosynen förändras också bland Svenska män blev slut ordet i den Intervjun.  

 

tn 








,



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards