Direktlänk till inlägg 12 juni 2015

Frågan är väl om det är så smart av Michael Karlsson (s ) att kasta sten i glashus.

Av tommy norum - 12 juni 2015 07:00

 


Inte så lätt att leva som man lär får vi exempel på i Pd:s Synpunkt där Michael Karlsson (s) går ut och anklagar Generaldirektören  för skatteverket att inte ta sitt förnuft tillfånga när han utan att fråga och ta hänsyn til vad politikerna i Åmål har för synpunkt på nedläggningen av skattekontoret i Åmål.

Sedan läser vi i insändaran att Michael Karlsson (s) använder samma härskarteknik när han styr ÅMÅL . Här kör han över både Åkabs styrelse, kommunstyrelsen i affären med Seasideköpet i sin roll som kommunalråd och ledare för den sittande majoritetet i Åmål .  Att klaga på generaldirektören som sköter sitt jobb till punkt och pricka för att samla politiska påäng där man blandar friskt med argumenten utan att ta till sig generaldirektörens roll som är att på bästa möjliga och effektiva sätt driva verksamheten .

Samtidigt så gör man på hemmplan exakt på samma sätt där man totalt struntar i både demokratins spelregler, man struntar i aktiebolagslagen för att driva igenpm sina politiska beslut i Åmål. 

Att värna  om demokratin när det är val  men sedan gå över till diktatur mellan valen kanske inte riktigt det väljarna förväntar sig av våra politiker. Att driva igenom ett köp av Seaside utan en aning hur fastigheten skall användas och utan den minsta dialog med  opositionen det svallrar om mycket dålig politisk kompetens.


Tror den sittande majoriteten att det rådande politiska läget i kommunen är statiskt för alla framtid ?

Vore det inte klädsamt att också oppositonen får ta del av planerna och få sin röst hörd.  Förr eller senare kanske de får ta vid och adimistrera alla tokigheter som kommit till under nuvarande styre. Du Michael Karlsson (s) om någon borde veta vad det innebär när politiken tuta och kör metoden utan minsta kontroll, analys eller  ordentlig utredning när man investerar och sedan blir tvingad att städa efter alla dåliga beslut  innebär för den kommunala ekonomin. Men att ta lärdom av den upplevelsen verkar inte Michael Karlsson (s) klara av.


Stackars oss medborgare som får stå ut med dessa politiker som inte förstått vad deras förtroendeuppdrag går ut på.





 
 
Ingen bild

Åke Olsson

12 juni 2015 08:37

Jag har sagt det tidigare,jag säger det igen.Tystnad är ingen genväg till populism och framgång.Till ÅKAB:s VD och styrelseordförande.Detta är agerande som jag inte känner igen från min tid i egenskap av styrelsesuppleant i ÅKAB.Måste finnas en förklaring,vilken delges med omedelbar verkan.Grattis alla tillhörande majoriteten inför beslut att köpa SEASIDE.Måste kännas uppmuntrande att sitta i transportkompaniet och rösta ja till något som redan är beslutat.Måste politiken fungera på detta sätt?

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

12 juni 2015 08:47

Skarpt skrivet!

Bra Tommy!

Jag gillar den här bloggen ...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards