Alla inlägg den 24 juni 2015

Av tommy norum - 24 juni 2015 07:00




365 sätt att slösa med dina skattepengar som Martin Borg har sammanställt i bokform borde var och en läsa.

Åmåls politiker ligger verkligen inte på latsidan för att bidra till hur man slösar med våra skatter. Stadsotellet, Najadfabriken , Hamnterminalen, Örnäs camping, Höghedens slalombacke, och ett dussintal andra investeringar som man gått till fullmäktige med orealistiska förväntningar vad det skall få för gynsamma verkningar för kommunens expansion. 

100-tals miljoner har man slösat bort för ingenting.

Gustav Möller, socialdemokrat sa en gång att varje förslösad skattekrona är en stöld från folket. Med den utgångspunkten så kan vi konstatera att vårt fullmäktige består till stor del av en massa tjuvar som spenderar andras pengar utan en susning vilket resultat som kommer ut av besluten .

Vi kan konstatera att tjuveriet fortsätter i och med köpet av Seaside .

 Först så lägger man in 8 miljoner som ett aktietillskott i Åkab av våra skattepengar. Sedan så hyr man tillbaka fastigheten för 800 000 kr/år, också med våra skattepengar. Sedan skall man i sin tur hyra ut restaurangdelen för 200 000 kr till någon som är intresserad . Sedan skall man investera i en ombyggnad som ingen vet till vad och hur lokalerna skall användas.

Prata om tjuveri på högsta nivå av våra skattemedel.

Det är väl bara att konstatera att vi har blivit begåvade med det B-lag eller som en fullmäktigeledamot i ett av våra större parti  uttryckte det, ett C-lag som totalt missat vad förtroendeuppdraget man fått av väljarna går ut på. Men vi har oss själva att skylla när vi inte lyckas få mer kompetent folk att ställa upp på politiksa uppdrag. Man kan ju hoppas med den prioriteringen hur våra skatter skall förvaltas ingen av våra  politiker antyder, när skola vård och omsorg begär mer pengar för att tillfredställa kärnområdena,  tyvärr så saknas det pengar för att ni skall få det ni begär för att verksamheten skall fungera. Så den lovade skattesänkningen som Socialdemokraterna gick till val på för att återställa skatteatsen till den förra det blev i stället rondeller, köp av Seaside . Frågan är väl om det var detta medborgarna räknade med att den senaste skattehöjningen skulle gå till. 

Vi kan också konstatera att Laila Andren (s) och Anne Sörqvist (c) varit i Kina på skattebetalarnas bekostnad  besökt en av våra vänorter . Frågan man ställer sig om inte också detta är en form av tjuveri som mer är till att tillfredställa sin egen reselystnad än att komma medborgarna till del. De som fick ta del av reseupplevelsen var fullmäktige, men vi andra då, vad får vi ut av ett sådant besök ?  


ps. Hur politiskt korrekt är det att ha vänort i en av världens hårdaste diktaturer där representanterna för vänorten är diktaturens förlängda arm som med alla medel försöker kuva befolkningen med odemokratiska medel ?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards