Alla inlägg den 13 juni 2015

Av tommy norum - 13 juni 2015 07:00




   
 

Har Socialdemokraterna på sin tid fått som de ville så hade Carl Philip I dag gift sig med med sin Sofia Hellqvist med titeln kronprins.

Socialdemokraterna försökte stoppa utredningen för en ändrad tronföljd där man gick på Kungens linje där det var i första hand en manlig tronföljare som gällde. Nu gick det inte att stoppa utredningen där en socialdemokrat la ner sin röst och en röstade för det borgliga förslaget om en utredning för en grundlagsändring som sedan trädde i kraft den 1 jan 1980 om ändrad tronföljd som med stor majoritet sedan togs i riksdagen.

 Där la Socialdemokraterna  ner sina röster.

Ett spel för galleriet när man visste att en stor majoritet av Svenska folket ställde upp på det Svenska kungahuset och den  jämställighet i tronföljden som blev följden men där man inte ville rösta emot vilket kanske  skulle få konsekvenser i följande val.  Fega politiker som inte vill ta strid  för det som är inskrivet i partiprogrammet. .



Nu var det inte att gå kungens ärende som man inte ville ha en förändring utan mer man räknade kallt med att partiprogrammets skivning där Socialdemokraterna vill införa republik och avskaffa Kungahuset skulle på sikt lösa sig med den rådande tronföljden.


Men modet saknades att ta striden  utan här räknade man kallt med att med den då rådande tronordningen så fanns det större chans att kungahuset till slut skulle självdö med brist på tronarvingar.

Rävspel på högsta nivå för att nå partiprogrammets skrivningar utan att behöva ta strid om saken.

Den Socialdemokratiska riksdagskvinnan Åsbrink fick ta mycket stryk på sin tid för att hon med utgångspunkten jämställighet mellan könen röstade på det borgliga förslaget än att följa en då politisk omöjlig skrivning i partiprogrammet att Sverige skulle införa republik. Den skrivningen var då lika befängd som Vänsterpartiets skrivning i sitt partiprogram att ta över Sverige i en r revolution


not : Prins Carl Philip föddes som kronprins , men genom en grundlagsändring , vilken trädde i kraft den 1 januari 1980, förlorade han sin förstaplats i den svenska tronföljden . Han är nu nummer tre efter sin äldre syster kronprinsessan Victoria och hennes dotter prinsessan Estelle






Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards