Alla inlägg den 14 juni 2015

Av tommy norum - 14 juni 2015 07:00

Åmålsmagasinet speglar väl vilken utveckling vi är på väg mot där kvinnorna mer och mer kommer in i tjänstemannasektorn i de kommunala verksamheterna och där man levererar det man är satt att ha ansvar över. Lite si och så med många manliga företrädare som mer suttit på sina positioner med enda merit anställngsåren att falla tillbaka på och där man fått uppdrag som det visar sig inte har kompetensen att utföra.

Vi har åtskilliga exempel i Åmål under åren som ställt till det för oss kommuninnevånare där svammel och brist på utvärderingar av insatserna gjort att personerna fått sitta kvar på sina poster i åratal utan att ha kompetensen för uppgiften. Här fick man titlar efter anställningsår inte efter kompetens och gedigen utbildning.





Bara att konstatera när vi läser Åmålsmagasinet så håller kvinnorna på och ta över marktjänsten i form av tjänstemän som så gått det går försöka tillfredställa våra manliga politikers versioner hur man vill att åmål skall utvecklas . Kanske borde man också få in mer kvinnliga politiker på topposition för att få ordning och reda även på politikerfronten där man fortsätter med tuta och kör politiken utan en tanke på följderna.

 


 


Janette Lämmel vår kommunchef som så gått det går försöker göra våra politiker till lags i sitt ämbete. Ingen lätt roll med tanke på vad som händer om inte våra politiker gillar hennes insatts .Här gäller inga vanliga arbetsmarknadsregler för uppsägning har det visat sig utan det räcker med att personkemin inte stämmer överens med kommunalrådet så får man sparken. Åmål har på kort tid gjorts sig av med 2 cheftjänstemän utan att kunna visa något annat skäl än att just detta.. Men förövrigt så verkar Lämmel anpassat sig till vad som gäller för att behålla sin tjänst ännu en tid. .



 

Europa direkt -kontoret arbetar med det internationella där är det också kvinnorna som styr och ställer. Anna Lundin till vänster är verksamhetsansvarig. Här gäller kontakter med våra sju vänorter och fyra partnerstäder. Många ifrågasätter nog verksamheten där man har svårt att se kopplingen mellan vad kommuninnevånarna har för nytta av verksamheten.

Tjänstemän och politiker vill gärna åka ut i världen på skattebetalarnas bekostnad men har svårt att i utvärderingen ge ett svar på vad kommuninnevånarna får ut av det hela.





 

Den nya turistutvecklaren Anna Hjelmberg har ingen lätt upp gift på att försöka få Åmål på turistkartan som i förlängningen ger tillströmning av turiter till Åmål och nya arbetstillfällen. Många har försökt men fortfarande står vi och stampar på samma fläkt. Men med en kommun utan en enda attraktion att bjuda på till våra besökare utan miljön och natur som 90% av våra kommuner har i sin reklamslogan för sina kommuner så gäller det nog att hitta andra utgångspunkter för att locka hit besökare




 

Om man tror att de förslagen skall få gehör för att turisterna skall hitta Åmål som turistmål lär man bli grymt besviken. 

 

Emma Agustsson och Lena Lindberg Wong som i ett treårsavtal med Dalslands Turist AB skall serva besökare i den nyrenoverade turistbyrån . På tiden att man tar ett samlat grepp över hur man skall bedriva information till våra besökare i Dalsland.. Åmåls turistbyrå kommer i fortsättningen vara året runt öppet.





 

Mia hed och Inger Christoffersson är med och utvecklar Socialtjänsten . Kanske har man lösningen på hur relatonerna skall bemötas med ny pedagogik den så kallade Åmålsmodellen. 

 

Wisam Alboyed från ursprungligen Gaza är etableringsguide som hjälper nyanlända svesnkar att hitta rätt bland myndigheterna. Den hjälpen borde nog en del svenskar också ta del av .

 

Åmåls familjecetrum firar 10 år . Familjecentralen vilar på fyra ben: barnmorskemottagningen,barnavårdscentralen,öppen förskola, och föräldrarrådgivning genom förebyggande socialtjänst. Även här ser vi att det är mest kvinnor som  brinner för sina uppgifter. 

 

Centrumutvecklare Ulrika Abrahamsson har ingen lätt uppgift framför sig. Att utveckla centrum med plantaget och andra kosmetiska investeringar blir säkert något som kommuninnevånaren kommer att ta till sig. Men om detta skulle var ett led i att försöka locka hit folk att ha handla i Centrum så är man nog ute och cyklar ordentligt. Vi har satsat på cirkulationsplatser, tävlingar , och en massa jippon för att få centrum till en handelsplats . Tyvärr så fortsätter tillbakagången där centrum mer och mer tas över av restauranger, kroppsvård i alla möjliga former, försäkringsbolag, banker, och andra serviceanrättningar långt i från den vanliga handel som man försökt skapa.


Foto: Jan Andersson bildern kommer från det senaste Åmåls magasinet. 



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards