Alla inlägg den 5 juni 2015

Av tommy norum - 5 juni 2015 07:00


   



Högheden, Stadshotellet , Najadfabriken, Örnäs camping , Hamnterminalen mm listan kan göras lång på projekt som inte riktigt blev som våra politiker tänkt sig och som kostat skattebetalarna över 100 miljoner under åren .

Nu läggs Seaside till skaran i framtida kostnader där kärnverksamheten får stå tillbaka för satsningar i besöksnäringen. utan att politikerna under åren kunnat visat på ett enda positivt resultat av alla satsningarna man gått till beslut på.


Rubriken skvallrar väl om att det jag trodde vi lagt bakom oss med den nya politiska ledningen med Socialdemokraterna som verkade vaknat till och förstå att man använder inte våra skattemedel hur som helst.

Men ack vad jag bedrog mig, tydligen så finns den kulturen inom väggarna i stadshuset. Men att köpa Seaside utan den minsta analys hur och vem som skall använda byggnaden och framförallt vad kommer det att kosta skattebetalarna i förlängningen med alla versioner som våra tjänstemän och politiker har..

 Hyra ut restaurangen till vem kan man fråga sig ? Hur kan våra politiker tro att äger kommunen fastigheten så går det att driva verksamheten vidare. Det är väl i nuläget flera som försökt men inte lyckas på grund av dålig lönsamhet och för kort säsong . Eller har kommunen tänkt subventionera hyran för att det skall gå runt ?

Och hur är det med att ha ordning och reda när man tvingar på Åkab fastigheten utan att först låta styrelsen säga sitt. Ett nonchalant sätt att driva genom sina beslut på genom att ta genvägar som varken gynnar demokratin eller Åkab som företag.

Hur var det nu skulle inte Åmåls kostym anpassas till våra skatteintäkter ? Att fylla fastigheten med kommunal verksamhet som väl i slutändan fyller ut kostymen ändå mer rimmar dåligt med den bestämda åsikten som Michael Karlsson hävdat förut i sin sanneringsambition av de kommunala verksamheterna men som med facit i hand blivit precis tvärt om.

Politiker och tjänstemän med sina versioner som nästa aldrig uppfylls. Nu är besöksnäringen på tapeten igen där också kulturen vill ha större del av skattekakan i sina luftslott.


Michael Karlsson, Stadshotellet köptes in för en massa år sedan där man kostade på och lade ner miljoner i renoveringar och där skattebetalarna i åratal subventionerat rörelsen med flertal miljoner för besöksnäringens skull . Såldes för en tid sedan med ett pris som inte på långa vägar skattebetalarna fick kompensation för sina utlägg inunder åren.

Nu gör man samm misstag igen köper en fastighet för att besöksnäringen skall tillfredställas. Vi köpte tillbaka högheden trots att vi hade siffror som talade sitt tydliga språk efter kommunens förra ägarskap. Siffror och resultat som man inte var ett dugg intresserade att ta del av och det blev även denna gång en idiotaffär som kostat skattebetalarna flera miljoner under åren.

Vi har sattat på Örnäs camping med flera miljoner i investeringar + att vi subventionerade driften med miljontals kronor under åren. Det finns krafter som förespråkar ännu mer satsning på området. Nu går man in i Seasideprojektet med samma drömmar om ett uppsving i besöksnäringen.


Frågan är vä när vi skattebetalare skall få valuta för våra satsade pengar i drömprojekten i att få igång besöksnäringen ?.

Jag har fortfarande inte sett en enda utvärdering av alla satsningar man gjort utan man fortsätter oavbrutet på samma spår i förhoppning att man till slut skall få ta del av en vinstlott . Är det verkligen så man skall använda sitt förtroendeuppdrag till, tuta och kör så får vi se vad som händer ?

Vi får väl se vid nästa val när man har facit på vad köpet gav för resultat och vad medborgarna ger för betyg vid valurnorna. .

Frågan är väl om man inte Socialdemokraterna riktigt har låst in sig ett hörn när man skall förklara varför vård och omsorg och skolan kräver mer pengar för sin verksamhet. men där politikerna strävar emot för att det finns inga pengar. Då är det nog många som kommer fråga sig varför det finns pengar till köp av restauranger till och med driva restaurang, ökade kulturkostnader, rondeller och andra spekatulära insatser med våra skattepengar som ligger långt utanför kärnverksamheterna..

Och att ens komma viskade med funderingar om skattehöjningar med den prioriteringen den kan man nog glömma för att ha en chans att omvalda vid nästa val.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards