Direktlänk till inlägg 26 mars 2014

Nu får det väl ändå vara nog hur det slösas med våra skattepengar.

Av tommy norum - 26 mars 2014 07:00


Michael Karlsson

Michael Karlsson ( s ) borde ha ett och annat att informera och förklara för fullmäktige i turerna om restaurangen på Örnäs. 


Tänker man överhuvud taget  som politiker  ? när man ger klartecken för att fortsätta med Örnäsrestaurangen när man ser resultatet av eländet. 

 Bara att konstatera att när det gäller Örnäsrestaurangen så skyr våra politiker och tjänstemän  inga medel för kostnaderna när vi kan utläsa i lönelistan att den restaurangansvarige har en lön som gör henne  till en av de högst betalda anställda inom kommunen med en månadslön på över 81 000 kr vilken i sin förlängning motsvarar en årslön på nästan en miljon kr. 


Vem har ansvaret kan man fråga sig när månadlönerna kommer upp i belopp där inte ens våra cheftjänstemännen och kommunalråd hänger med i lönekarusellen .   


Monica  Ödman    17/6 -30/9    kostnader för Åmåls kommun ca 412 000 kr     restaurangansvarig inkl soc kost

Sandra Arnell       4/7 -  30/9                                                 ca 136 000 kr    biträde                  inkl soc kost

Ella Karlsson        29/6- 30/8                                                 ca 78 000 kr      biträde                  inkl soc kost


övriga 6 anställda varierande  anställningstid  juni-sept           ca  97 000 kr     biträden                inkl soc kost       


Lönekostnader för kommunen i Örnäsresurangen  för i genomsnitt 3 månaders anställning

723 000 kr  inkl soc kost 


Att man sedan med de siffrorna i ryggen kommunen tänker fortsätta på den inslagna vägen att ge våra campinggäster subventionerad mat för att behålla statusen på campingen säger väl en hel del om den kompetens som våra politiker besitter i att i sitt förtroende uppdrag att hushålla med våra gemensamma resurser. B-lag både inom tjänstemannakåren och bland politiker kan vi konstatera när man inte reagerar över eländet.


Med den löneförhandling och utslaget av resultatet kan vi väl räkna med att övriga anställda inom kommen kan räkna med kraftiga löneökningar i framtiden när nu Åmåls ekonomi har förbättras så till den milda grad att vi kan erbjuda löner som med råge till och med överträffar vårt kommunalråd. 


Jag har hört svaga signaler om att det är övertidstillägg som är boven i dramat. Har efterfrågat ett anställningskontrakt för den personal som arbetat och en arbetsordning och ett löneavtal där löner och  övertid är reglerade samt tids rapporter som kan styrka övertidsutbetalningarna. Vi får väl se om man lyckas få fram det som i en kommunal verksamheten är en av hörstenarna för att kunna ha kontroll över verksamheterna. Jag tvivlar med erfarenhet att ha granskat Åmåls verksamhet några år. 


Bara att konstatera att tuta och kör så får vi se vad som händer är fortfarande en kultur i de kommunala verksamheterna. Jag trodde i min enfald att det förhållningssättet till våra gemensamma tillgångar var ett avslutat kapitel i och med Centerpartiet fick lämna rodret.  


Frågan är väl vem tar ansvaret att det blev som det blev. Tydligt är väl att våra politiker som vanligt duckar för ansvaret och vill fortsätta som ingenting har hänt i och med att man fortsätter att driva restaurangen på Örnäs men nu med utökad meny där nu varm mat också skall serveras för kommunala skattepengar. 


Frågan är väl om man skall skratta eller gråta över eländet .


PS 
Det var väl ändå inte meningen att en del av den senaste skattehöjningen skulle gå till att täcka underskottet i verksamheter när kommunens tjänstemän med politikernas samtycke leker företagare. Var det inte inom vård och omsorg  Socialdemokraterna lovade medborgarna höjningen skulle gå till ??   


   

                 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

26 mars 2014 15:17

Du måste ha läst fel Tommy. Inte kan hon ha 81 000:- i månadslön. Det finns väl ingen sylta här i Sverige som kan betala en sådan lön till chefen för kaffekokningen.

Om det är sant det du skriver så uppmanar jag alla gå till kommunkontoret och bära ut det där kommunalrådet i öronen. Släng eländet på Östby! Och det innan vi alla sitter på fattighuset - utom ansvarig för Örnäs förstås.

tommy norum

26 mars 2014 16:03

Tyvärr så är det sant och understryker väl att vi har blivit begåvade med ett B-lag att sköta kommunens affärer.

 
Ingen bild

SILVIO

26 mars 2014 22:34

Nej DAG FÖRHASTA DEJ INTE NU. ..ÄR DET SÅ ATT EN CAFEANSVARIG SKALL HA 81000 I MÅNADEN...! SÅ ÄR DET SÄKERT NÅGONTING SOM INTE MICHAEL KÄNNER TILL OCH KOMMER ATT KORRIGERA SÅ FORT HAN FÅR REDA PÅ DET..

tommy norum

26 mars 2014 23:32

Tyvärr så har MIchael varit medveten om förhållandet en längre tid utan att vidt några åtgärder till den ansvarige

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

28 mars 2014 11:23

Men hur är det möjligt att en restaurangchef eller kostansvarig eller vad titeln nu var har så hög lön? Det låter helt otroligt, om det nu inte är en stjärnkrögare vi pratar om.

Finns det några uppgifter på hur mycket pengar stället har dragit in under samma tid, så att det går att uppskatta hur många kronor varje dagens rätt är skattesubventionerad med?
Typ: en kopp kaffe kostar 60 kronor. Kunden betalar 30 och Åmåls skattebetalare 30.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

28 mars 2014 19:43

Tommy, kan du bevisa att hon har 81 000:- i månadslön? Vilka handlingar stöder du dig på? Redovisa!

tommy norum

28 mars 2014 23:38

Grundlönen är 26 000 kr/mån eller 160 kr/ tim
med övertidsersättningen under 3.5 månader så blir den genomsnittliga lönen 81 000 kr/månad
Summorna är redovisade av Åmåls lönekontor och finns att tillgå där. En årslön för en vanlig knegare på 3.5 månader med en semesterersättning på ca 15000 kr.

 
ingen

ingen

28 mars 2014 20:57

nu norum får du ta tag i detta karlsson bör avgå med omederbal verkan om han kände till detta det är våra pengar

http://url

 
intresse

intresse

28 mars 2014 21:01

fortfarannde bor vi i åmål stämmer detta så ska vi flytta till värmland inom en mån

http://url

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

29 mars 2014 07:27

Okey, om vi antar att hon har 81 000:- /mån och drar ifrån grundlönen på 26 000:- så får vi 55 000:- kvar som hon har fått i övertidsersättning.

Dividerar vi då 55 000:- med 31 dagar så får vi 1774:-/dag månadens alla dagar. Hon har alltså 1774:-/dag i övertidsersättning. Dividerar vi vidare detta belopp med 160:-/tim så får vi att hon arbetat 11 timmar övertid per dag, vardag som helgdag. Men nu har hon nog mera för övertid än vad den ordinära arbetstiden ger. Men om vi antar att hon har 200:-/tim för övertid så blir det ändå drygt 8 timmar övertid per dag, alla månadens dagar.

För det första så tror jag inte att hpon har arbetat 16 timmar per dag månad efter månad alla dagar i månaden.

Och för det andra så tror jag inte heller att en människa får arbeta så mycket övertid. För vad säger facket om det övertidsuttaget månad efter månad?

Nä, det är något som inte stämmer ...

Är hon släkt med kommunalrådet, eller med någon annan på kommunen?

.

 
ingen

ingen

30 mars 2014 20:26

om det jobbet mot förmodan blir ledigt ska jag söka det det räcker vara anställd 3 mån detta är ju en jävla skandal

http://url

 
Ingen bild

Säker källa

6 april 2014 23:35

Dag Blomqvist det stämmer faktiskt att hon som blev anställd att driva örnäs fick så mycket pengar. Vad jag har hört så var det tydligen så att hon var där väldigt mycket mer än hon behövde. Alltså hela dagar från morgon till kväll även fast det inte behövdes då det fanns servitriser som jobba som klarade sig själva. Och hon vart ej ledig en enda dag vilker innebär att hon jobba 7 dar i sträck om det var öppet mån-sön. Var även där och hälsa på och då satt dem 4 st i tjänst utan att det var något folk alls där. Det den anställde chefen kunde gjort då är ju att skicka hem 3 st då de inte behövs så många och alla bara kostar pengar. Tror inte någon i kommunen hade koll på att det gick till såhär och att arbetarna bara satt av tiden för sin lön.

Jag tror örnäs kan funka kanon iår om någon ansvarsfull sköter det och är där endast när det behövs och eventuellt bara en servitris då det inte verkar behövas mer personal efter det man sett och hört av folk som vart där.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

7 april 2014 20:13

Så, hon satt alltså till sig över 96 000:- utöver sin grundlön på 26 000:-. Helt otroligt!
Snacka om parasiter! Blodsugare!
Men dummast är nog kommunen som låter detta fortgå!

 
Ingen bild

förvånad

2 januari 2015 15:46

Är bloggen fortfarande igång?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Onsdag 8 april 10:11

    Problemet Dan Eliasson som med sin meritlista från  Migrationsverket, Arbetsförmedlingen , polischef och nu myndighetschef för samhällsskydd och beredskap har ställ till oreda i samhället. Bara att konstatera att hans myndighetsutövni...

Av tommy norum - Söndag 5 april 10:23

Statsepidemiolog Anders Tegnell hymlar inte med att statistiken släpar efter, och att även de senaste totalsiffrorna kommer att stiga. På lördagen rapporterades att 373 hittills har dött. Om eftersläpningen blir lika stor för den noteringe...

Av tommy norum - Fredag 3 april 20:15

  Mediejättarna  har det svårt att få debet och kredit gå ihop när marknadskrafterna säger sitt.  Både läsare och annonsörer har hittat betydligt bättre och mer trovärdiga plattformar att ta in sina nyheterna på sedan länge . Sociala medier hå...

Av tommy norum - Fredag 3 april 10:55

        Statsminister Stefan Löfven säger i en tv intervju att det är regeringen och han som regeringschef som alltid har det slutliga ansvaret i vad som beslutas runt Corona. Även om nu Anders Tegnell ångrar att Folkhälsomyndigheten i...

Av tommy norum - Torsdag 2 april 11:04

Statsepidemiolog Anders Tegnell medger nu att regeringens strategi att skydda de äldre har misslyckats.         Bara att konstatera att den svenska strategin som gick ut mot att skydda äldre för Corona smitta har totalt misslyckats i vå...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se