Direktlänk till inlägg 9 mars 2014

Vindkraft som ingen vill ha inpå knutarna. SVT.se

Av tommy norum - 9 mars 2014 07:00Vindkraften förändrar landskapet
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/vindkraften-forandrar-lanskapet Byggandet av vindkraftverk sker i allt högre takt i Norrlands inland. Många som bor där oroas över utvecklingen och sörjer ett förstört landskap.

Vindkraft är i dagsläget inte någon bra affär, ändå fortsätter utbyggnaden i allt snabbare takt. Vi har besökt Omsjö i Ångermanland, en by som hotar att gå under om den stora vindkraftpark som planeras i anslutning till byn blir verklighet.

Slående tystnad

Det första som slår en när man kommer till Omsjö är tystnaden. Om man bor här gillar man tystnaden, stillheten, avskildheten, annars bor man inte här.

- Det är tystnaden vi vill ha, säger Anita Berglund i Omsjö.


Kraftverk som berör

Som en del av SVT:s granskning av miljöpolitiken har vi granskat vindkraftverken. Det har lett till många reaktioner från tittarna, både från de som är och de som är emot.
 
ANNONS
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

9 mars 2014 09:03

Anita Berglund bor med sin man otroligt vackert alldeles vid sjön. Det är på andra sidan deras hus som Forsca vill bygga 152 vindkraftverk á 210 meter höga. 60 stycken av dessa verk hamnar utan för Anitas köksfönster ...

Du kan läsa mer om detta projekt på denna länk: http://snurrigt.vildavastra.se/?p=2569

Gå gärna in på http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6166 och skriv på en namnlista mot detta vansinne.

 
Ingen bild

P.Enning

17 november 2014 21:35

Halverade elpriser-tack vare vindkraft ...Expressen 17 Nov.. ...

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

18 november 2014 22:42

De halverade elpriserna beror på överproduktionen och inte på att elen produceras med vindkraftverk.

Det vindkraftverken åstadkommit är att överproduktion av el ökat ytterligare. Vi exporterar nu dubbelt så mycket som vindkraftverken kan harpla ur sig.

Vindkraftsanhängarna har därmed skjutit sig själva i foten och hela vindkraftsindustrin håller på att förblöda just på grund av det låga elpriset. Att såga av den gren man sitter på är lika intelligent som att bygga vindkraftverk.


.

 
Ingen bild

P.Enning

19 november 2014 20:37

Svar till Dag ...ja förstår inte Dags arroganta åsikter till vindkraft ...ligger du tung i fortumaktier..eller eller extraknäcker du med att sälja ved.. ...citatet ja citera kommer faktiskt från den välrenomerade och för övrigt Bonniersägda Expressen.. ..om en familj kan tjäna in 5-10 000 kr om året på halverat elpris ...tack vare vindkraftverkens förtjänst så är väl det jättebra.. ...tänk för övrigt vad arbetstillfällen det skulle skapa om vi hade ett vindkraftverk på varje kvadratkilometer.. ..

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 november 2014 18:51

Ja, tänk om! Men vi får ju tacka Gud för att det inte byggs lika mycket giftspridande och miljöfarliga vindkraftverk numera, så som det gjordes för ett år sedan.

Ett vindkraftverk på varje kvadratkilometer skulle innebära katastrof för djur, människor och inte minst för naturen.

När man sätter sig in hur förödande dessa miljöbovar egentligen är så kan man inte, om man har lite förstånd kvar, ha annan åsikt än den jag har om detta fullständiga vansinne.

Mitt råd till dig Enning är: gå in på alla de otaliga sajter mot vindkraft som finns på internet och läs där. Hade det varit möjligt för mig att publicera bilder här i kommentaren så skulle du få se en hel del. Starka argument till varför vi inte ska ha dessa miljöfarliga vindkraftverk drällande runt om i naturen.

Och vi behöver dom inte. Redan idag så exporterar vi dubbelt så mycket el som detta skräp producerar. Och det är ju på grund av denna överproduktion på el i norden som elpriset är så lågt. Det är ett rent vansinne att bygga vindkraftverk. Och de bär sig ju inte heller ekonomiskt utan nu skriker ju branschen efter mera bidrag för att kunna gå runt. Varje vindkraftverk går med över 1,9 miljoner i förlust per år enligt vindkraftsbranschens eget tiggarbrev till regeringen om att den ska öka ambitionsnivån i elcertifikatsystemet.

Nä, jag säger som kungliga vetenskapsakademiens professorer: det är obegripligt. För ska vi få ner CO2 utsläppen så ska vi ju gå åt transportsektorn och inte bygga vindkraftverk som släpper ut lika mycket CO2 per kWh som både vattenkraften och kärnkraften gör tillsammans.

Vindkraft är Ebberöds bank! Fullständigt idiotiskt! Påhejad endast av dem som inget begriper.

Varför skriker du efter detta vansinne? Kejsaren är naken! Han har inga kläder!.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 november 2014 19:02

Är det detta du vill se mera av i Sverige?

http://www.landskapsskydd.se/artikel/Pitea

Om det skulle byggas ett vindkraftverk per kvadratkilometer i Sverige så skulle hela svenska folket tvingas fly utomlands!

.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 november 2014 19:18

Ja du Enning, skulle du skriva på ett sådant här avtal som tvingar dig gå från gård och grund för lite fickpengar som ersättning för förlorad bostad på grund av vindkraftverk?:

Se denna länk:
http://www.landskapsskydd.se/pic/Pitea%20Servitutsavtal.pdf.

 
Ingen bild

P.Enning

22 november 2014 01:12

Jo men du förstår väl Dag ...att det är det som är det fina i kråksången ...vill dom sätta upp en snurra på dina markägor ...Wallenstam A.B eller vilka det nu blir ...då får dom betala därefter...annars kan du överklaga till förvaltningsrätter o.dyl i evigheter ...och ändå få rätt CASH IS KING

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

25 november 2014 09:26

Enning, jag ser att du inte det minsta är insatt i frågan. Man överklagar inte ett tillståndsbeslut från Miljöprövningsdelegationen till en förvaltningsrätt. Tillstånden som bolagen får att bygga vindkraftverk överlagar man till en Mark- och miljödomstol vid en tingsrätt.

Men att överklaga till en Mark- och miljödomstol är egentligen bortblåst möda. För dessa domstolar fattar inte sina beslut efter svensk lag utan efter sin "praxis", vilket inte följer lagen.

Därför körs också alla vindkraftverk i Sverige olagligt. Skulle lagen följas skulle man måsta stänga ALLA vindkraftverk i Sverige. Så när det gäller vindkraft så strutar man i svensk lag.

Det är naivt att tro att vindkraftbolagen skulle göra rätt för sig ekonomiskt, det kan du glömma direkt. Varje snurra går ju redan nu med över 1 900 000 kronor i förlust per år, enligt branschens egna uppgifter.

Och hur ska man kunna betala för en ren och orörd natur? Än mindre för affektvärdet för ett hem, en gård, som sett generationer komma och gå?

 
Berndt Lundqvist

Berndt Lundqvist

26 januari 2018 17:16

Sveriges största näring drabbas. Det betyder färre arbetstillfällen!

http://Www.reisen-nach-lappland.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 21 nov 17:20

S: "Klimatpolitik måste överordnas allt annat"   Utrikes. EU kan komma att utlysa "klimatnödläge" nästa vecka, om Europaparlamentet stödjer förslaget. Vad nu den politiska signalen skall ge för avtryck på klimaten kan man fråga sig när Kin...

Av tommy norum - Torsdag 21 nov 10:20

  Ditt meddelande kunde inte skickas på grund av att det innehåller material som andra på Facebook har anmält som olämpligt kom upp när jag försökte dela inlägget. Att sedan inlägget var15 sekunder gammalt kanske ändå man får tankarna till vad medb...

Av tommy norum - Onsdag 20 nov 11:13

Dela gärna inlägget. Är själv förhindrad på grund av blockering  Ulf Kristersson tar bladet från munnen och ber Sverigedemokraterna om ursäkt samtidigt som han kritiserar Socialdemokraternas Stefan Löfven att inte vilja se sambandet mell...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 18:10

Dela gärna vidare det här inlägget är själv blockerad några dagar att dela och skriva på min facebook sida.     Ett parti som gör allt för att inte avslöja sin egen historia, bygger upp hela sin politiska existens  på att misskreditera andras när ...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 13:42

      Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg säger Stefan Löfven i sitt försvarstal till DN för fadäsen i Agenda vilket ju tyder på att Stefan Löfven fortf...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se