Direktlänk till inlägg 22 maj 2013

Har vi fått en samling klantskallar i politiken som inte klarar att ta till sig kunskap ? .

Av tommy norum - 22 maj 2013 07:00


 
Äntligen kommer också politikerna själva till insikt genom den revisionsrapport som presenterats, de kan alldeles för lite påstås det  för att kunna förvalta våra gemensamma resurser på bästa sätt.

 Ett konstaterande som nog många med mig varit medvetna om med tanke på alla konstiga beslut som förekommit i kommunens förvaltningar under åren.

Vi får väl gratulera att vi också fått politiska revisorer värt namnet när man går in i så känslig fråga att kritisera sina politikerkollegor genom att påstå att de nog inte riktigt räcker till i sin politiska styrning.


Lite förvånande att man fortfarande inte tagit åt sig den massiva kritik bland annat i insändare och denna blogg för flera år sen, bristerna i förvaltningarna på en tydlig internkontroll, uppföljningar, mm . Där finns det tydligen fortfarande stora kunskapsklyftor bland våra politiker om de krav som kommunens styrdokument ställer på nämnden och styrelse. Michael Karlsson ( s)  lovade bot och förbättring i kommunens rutiner , men slappheten sitter tydligen fortfarande kvar i väggarna på  kommunhuset.


Vi kan ju hoppas att revisorerna inte sätter sig i knät på politikerna efter den skarpa kritiken utan fortsätter att granska hur våra resurser används och där politikerna har ett stort ansvar att leva upp till.

Den förra revisorgruppens arbetsmetoder var katastrofal . Där fick man uppgifter på att det förekom olagliga subventioner, att man struntade i de styrdokument som skall följas i verksamheterna , där både uppföljningar av investeringarna lyste med sin frånvaro, man struntade i offerter, man gjorde i stort sett allt fel i sitt styrande utan att revisorerna reagerade trots att man fick alla uppgifterna om felaktigheter serverade på bordet.


Här missuppfattade de sitt uppdrag totalt där lojaliteten blev till  de politiker och tjänstemän som var med och skapade eländet än att vara garant till medborgarna att våra gemensamma resurser förvaltades bra och enligt de lagar och förordningar som styr de politiska besluten.


Tyvärr så sitter fortfarande politiker kvar i nämnder och styrelser som i sitt förtroende uppdrag misskött sina åläggande under åren utan att vilja avgå, och med revisionsrapporten att döma fortfarande inte har tagit åt sig kunskapen vad deras uppdrag går ut på.


Bättre sent än aldrig eller inget nytt under solen kan man ju säga när även våra politiker börjar inse vad de håller på med.


Läs inlägget som skrevs för tre år sen om hur våra politiker förvaltar våra gemensamma resurser och som borde få vem som helst att vakna upp och ändra sitt beteende med den informationen,  men tydligen inte våra politiker förstår vi efter revisionsrapporten att dömma.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Tord O

22 maj 2013 15:04

Bra Tommy N Bättre kan det inte sägas!!

 
Ingen bild

A Johansson

22 maj 2013 17:41

Politik där kan vem som helst åta sig vad som helst inom den offentliga sektorn utan varken sunt förnuft eller nödvändiga baskunskaper och där man är med om och fattar beslut om 100 tals miljoner utan varken kontroller och ordentliga mål att arbete efter.
Om den privata marknaden skulle drivas under sådana premisser skulle Sverige för länge sedan varit ett u-land. De privata rationaliserar och har superkoll på kostnaderna för att överleva. Politikerna de har noll koll och inga ordentliga mål de höjer i stället skatten när det kärvar till sig i ekonomin.

 
Ingen bild

Åmålsbo

22 maj 2013 19:21

Skall man skratta eller gråta över hur våra valda förtroendevalda sköter sig ? Tydligen är det ett C-lag vi fått på halsen och som det verkar bli omöjligt att bli av med.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 25 juni 17:30


    Är det så att en liten klick har förmågan att styra majoriteten genom att manipulera omgivningen och få dessa att känna en gruppsamhörighet i en viss fråga ? Om man skall tro psykologen Henry Tajfel som har visat i flera experiment att...

Av tommy norum - Söndag 16 juni 17:45

Inre hamnen.  Kungsgatan från söder  Norra Torget med Rådhuset och Svenska Handelsbankens hus.    Båthamnen  Kyrkan    Norra Torget med Rådhuset Stadshotellet. Varnan vid Läroverket Tingshuset. ...

Av tommy norum - Söndag 26 maj 13:05

Paddan        Torslanda   Lisebergsbadet     Liseberg. Vita Gången.     Järntorget     Norra och Södra Hamn. Gripsholm     Hamnen   Fiskehamnen      Drottningtorget ...

Av tommy norum - Fredag 24 maj 17:12

  Stockhom eller Nordens Venedig, Mälardrottningen är namn som förknippas med staden ". Stockholms senaste officiella slogan " Sockholm, the Capital of Scandnavia " instiftades 2005. "Nordens Venedig" är den mest använda av utländska turistagenter,...

Av tommy norum - Måndag 6 maj 14:00

  http://www.youtube.com/watch?v=1NvToqVe4lA       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se