Alla inlägg den 26 maj 2013

Av tommy norum - 26 maj 2013 07:00



 


 Bedrövligt , bedrövligt, gång på gång blir vi påminda om politikernas nonchalans i sitt förtroendeuppdrag under åren. Eftersatt fastighetsunderhåll som PD informerar om , inte första gången det är på tapeten. Investeringar som görs utan ordentliga underhållsplaner kan väl inte sluta på mer än ett sätt. Själv har jag påpekat när man gått till fullmäktige i en investering saknaden av relevanta underlag för drift och underhåll utan att någon av politikerna reagerat.

Men det som göms i snö kommer upp i tö men med betydligt högre kostnader än om man gjort ordentliga underhållsplaner på kommunens fastigheter. Som vanligt får man väl säga, så har underhållet legat på den gamla Samhällsbyggnadsnämnden vars ordförande Thomas Olsson ( f) som vanligt inte riktigt hängt med i vilket ansvar som åligger en nämndeordförande i ett förtroendeuppdrag, Ett konstaterande som fortfarande tydligen saknas hos våra politiker enligt den senaste revisionsrapporten.


När det gäller den gamla samhällsbyggnadsnämnden så har det funnits medel för underhåll i de tagna budgetterna under åren men av någon anledning så har dessa ej förbrukats till det ändamålet. Men med ett system i redovisningen för förvaltningsbudgeten, där slutprodukten av debet och kredit stämmer och ingen bryr sig om hur resurserna fördelades, då kan det inte gå på annat sätt när man utan kontroll lät den politiske  ordföranden och förvaltningschefen använda budgeten till sina egna intressen var våra skatter skulle läggas i verksamheten.


Och inte var det underhåll av vårt fastighetsbestånd som prioriteras kan vi förstå när man nu Åkab fått ta över ansvaret som förvaltare och ny ägare .Det som förundrar mig är att vi fortfarande får dras med en politiker som Thomas Ohlson ( f ) när han gång efter gång blivit ertappad med noll koll i sitt förtroendeuppdrag. En sak är säker , finns Thomas Olsson på folkpartiets mandatlista nästa val så skulle jag avråda medborgarna att rösta på det partiet i fortsättningen.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards