Direktlänk till inlägg 22 maj 2013

Dags att byta besättning i de politiska partierna i Åmål

Av tommy norum - 22 maj 2013 06:45Detta skrevs för tre år sen i bloggen, först nu kommer reaktionen. 
Håkan Sandberg skrev ett inlägg i PD: synpunkt om att skolan bör uppgraderas i kommunen.    Frågan är om inte allt bör uppgraderas.


Rapporterna duggar tätt hur illa skött kommunen är i de olika verksamheterna. Senast på tapeten är skolan där ledningen inte vill ta till sig den kritik som varit på tapeten en längre tid när det gäller mobbing.

Vi har den katastrofala utvecklingen om antalet elever som går ur ur skolan utan fullständiga betyg. Vi har vuxenutbildningen där skolinspektionen riktar hård kritik mot att de inte når kursmålen. Vi har den katastrofala utvecklingen i ekonomin , det som våra kommunekonomer informerat om i åratal, tyvärr för döva öron.


Ingen har haft riktig koll på den ekonomiska styrningen på grund av dåliga rutiner eller inga rutiner alls,  inga uppföljningar av investeringar har gjorts, ingen vet vad investeringarna kostat. Politikerna förstår i bland inte vad de beslutar om , kan man förstå, eftersom ingen reagerar på det ekonomiska resultatet som kommer ut av investeringarna.

Ta Örnäs camping som i senaste budgetprognosen ligger 400 000 kr back. Har politikerna klart för sig turerna runt de investeringar som gjorts i 10 tal år?  Har man fått någon ordentlig investeringsprognos där utfallet presenteras ?

Har vi fått det utbyte av investeringarna som utlovas när ni tog besluten ? Det borde finnas bättre  användning för våra skatter än att subventionera turisterna på campingen år ut och år in och det utan att våra politiker reagerar.

 

Näringslivet har tappat förtroendet för våra politikers kvalifikationer att styra vår kommun i näringslivsarbetet.


Kanske är det dags för alla politiska partierna att se om sitt hus ( båt ) och byta ut den besättning som de senaste åren totalt tappat greppet om situationen i kommunen, där i stort sett allt har gått på lösa boliner utan varken kontroll, uppföljning, eller ordentliga mål i verksamheten.


Personer som förstår att de inte sitter på sitt eget mandat där de proriterar sina egna intressen både ekonomiska och sina fritidsintresse, personer som förstår att sätta medborgarna i centrum i sina beslut. 


Som sagt vad inget nytt under solen i den senaste revisionsraporten men med den skillnaden nu har även en del politiker fått upp ögonen över elände av slapphet som styrt kommunen de senaste femton åren. Kanske är det därifrån kritiken måste komma för att återställa ordningen i Åmål.  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Åmålit-inte

13 juni 2010 19:17

Det är hög tid att Åmåls Kommuns befolkning, som kunde, och borde vara, en kommun som folk och företag flyttar till, inte ifrån som nu är fallet, väljer nya företrädare inom politik och förvaltning! Vi har knappa 100 dagar till valet - våga tänk nytt - ta bort centerns "fullkomlighet" och dess anhängare från makten, skapa nya kluster av människor som både vill och kan utveckla kommunens näringsliv och skapa nya förutsättningar för ett växande Åmål.
Vad vi behöver är personer som verkligen vill utveckla kommunen- inte som nu bevaka sin position " till döddagar" för egen vinning!
Är det någon som vågar ta upp stafettpinnen? Jag är redo att hjälpa till - finns det någon mer?
Ska vi bara låta "sakers tillstånd" fortsätta???

 
Ingen bild

Norge pendlare

15 juni 2010 08:28

Det finns nog flera som både vill å vågar arbeta för att få till en ändring på "sakers tillstånd".
Men de som sitter å bevakar sina positioner är där för att stanna-tills vi väljer bort dom.
Det hjälper inte att sitta hemma å klaga- utan man måste nog våga sticka ut hakan mer än så för att få till en förändring.
Jag ä också redo att hjälpa till.
Flera???

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 21 nov 17:20

S: "Klimatpolitik måste överordnas allt annat"   Utrikes. EU kan komma att utlysa "klimatnödläge" nästa vecka, om Europaparlamentet stödjer förslaget. Vad nu den politiska signalen skall ge för avtryck på klimaten kan man fråga sig när Kin...

Av tommy norum - Torsdag 21 nov 10:20

  Ditt meddelande kunde inte skickas på grund av att det innehåller material som andra på Facebook har anmält som olämpligt kom upp när jag försökte dela inlägget. Att sedan inlägget var15 sekunder gammalt kanske ändå man får tankarna till vad medb...

Av tommy norum - Onsdag 20 nov 11:13

Dela gärna inlägget. Är själv förhindrad på grund av blockering  Ulf Kristersson tar bladet från munnen och ber Sverigedemokraterna om ursäkt samtidigt som han kritiserar Socialdemokraternas Stefan Löfven att inte vilja se sambandet mell...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 18:10

Dela gärna vidare det här inlägget är själv blockerad några dagar att dela och skriva på min facebook sida.     Ett parti som gör allt för att inte avslöja sin egen historia, bygger upp hela sin politiska existens  på att misskreditera andras när ...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 13:42

      Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg säger Stefan Löfven i sitt försvarstal till DN för fadäsen i Agenda vilket ju tyder på att Stefan Löfven fortf...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se