Direktlänk till inlägg 22 maj 2013

Dags att byta besättning i de politiska partierna i Åmål

Av tommy norum - 22 maj 2013 06:45Detta skrevs för tre år sen i bloggen, först nu kommer reaktionen. 
Håkan Sandberg skrev ett inlägg i PD: synpunkt om att skolan bör uppgraderas i kommunen.    Frågan är om inte allt bör uppgraderas.


Rapporterna duggar tätt hur illa skött kommunen är i de olika verksamheterna. Senast på tapeten är skolan där ledningen inte vill ta till sig den kritik som varit på tapeten en längre tid när det gäller mobbing.

Vi har den katastrofala utvecklingen om antalet elever som går ur ur skolan utan fullständiga betyg. Vi har vuxenutbildningen där skolinspektionen riktar hård kritik mot att de inte når kursmålen. Vi har den katastrofala utvecklingen i ekonomin , det som våra kommunekonomer informerat om i åratal, tyvärr för döva öron.


Ingen har haft riktig koll på den ekonomiska styrningen på grund av dåliga rutiner eller inga rutiner alls,  inga uppföljningar av investeringar har gjorts, ingen vet vad investeringarna kostat. Politikerna förstår i bland inte vad de beslutar om , kan man förstå, eftersom ingen reagerar på det ekonomiska resultatet som kommer ut av investeringarna.

Ta Örnäs camping som i senaste budgetprognosen ligger 400 000 kr back. Har politikerna klart för sig turerna runt de investeringar som gjorts i 10 tal år?  Har man fått någon ordentlig investeringsprognos där utfallet presenteras ?

Har vi fått det utbyte av investeringarna som utlovas när ni tog besluten ? Det borde finnas bättre  användning för våra skatter än att subventionera turisterna på campingen år ut och år in och det utan att våra politiker reagerar.

 

Näringslivet har tappat förtroendet för våra politikers kvalifikationer att styra vår kommun i näringslivsarbetet.


Kanske är det dags för alla politiska partierna att se om sitt hus ( båt ) och byta ut den besättning som de senaste åren totalt tappat greppet om situationen i kommunen, där i stort sett allt har gått på lösa boliner utan varken kontroll, uppföljning, eller ordentliga mål i verksamheten.


Personer som förstår att de inte sitter på sitt eget mandat där de proriterar sina egna intressen både ekonomiska och sina fritidsintresse, personer som förstår att sätta medborgarna i centrum i sina beslut. 


Som sagt vad inget nytt under solen i den senaste revisionsraporten men med den skillnaden nu har även en del politiker fått upp ögonen över elände av slapphet som styrt kommunen de senaste femton åren. Kanske är det därifrån kritiken måste komma för att återställa ordningen i Åmål.  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Åmålit-inte

13 juni 2010 19:17

Det är hög tid att Åmåls Kommuns befolkning, som kunde, och borde vara, en kommun som folk och företag flyttar till, inte ifrån som nu är fallet, väljer nya företrädare inom politik och förvaltning! Vi har knappa 100 dagar till valet - våga tänk nytt - ta bort centerns "fullkomlighet" och dess anhängare från makten, skapa nya kluster av människor som både vill och kan utveckla kommunens näringsliv och skapa nya förutsättningar för ett växande Åmål.
Vad vi behöver är personer som verkligen vill utveckla kommunen- inte som nu bevaka sin position " till döddagar" för egen vinning!
Är det någon som vågar ta upp stafettpinnen? Jag är redo att hjälpa till - finns det någon mer?
Ska vi bara låta "sakers tillstånd" fortsätta???

 
Ingen bild

Norge pendlare

15 juni 2010 08:28

Det finns nog flera som både vill å vågar arbeta för att få till en ändring på "sakers tillstånd".
Men de som sitter å bevakar sina positioner är där för att stanna-tills vi väljer bort dom.
Det hjälper inte att sitta hemma å klaga- utan man måste nog våga sticka ut hakan mer än så för att få till en förändring.
Jag ä också redo att hjälpa till.
Flera???

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 25 juni 17:30


    Är det så att en liten klick har förmågan att styra majoriteten genom att manipulera omgivningen och få dessa att känna en gruppsamhörighet i en viss fråga ? Om man skall tro psykologen Henry Tajfel som har visat i flera experiment att...

Av tommy norum - Söndag 16 juni 17:45

Inre hamnen.  Kungsgatan från söder  Norra Torget med Rådhuset och Svenska Handelsbankens hus.    Båthamnen  Kyrkan    Norra Torget med Rådhuset Stadshotellet. Varnan vid Läroverket Tingshuset. ...

Av tommy norum - Söndag 26 maj 13:05

Paddan        Torslanda   Lisebergsbadet     Liseberg. Vita Gången.     Järntorget     Norra och Södra Hamn. Gripsholm     Hamnen   Fiskehamnen      Drottningtorget ...

Av tommy norum - Fredag 24 maj 17:12

  Stockhom eller Nordens Venedig, Mälardrottningen är namn som förknippas med staden ". Stockholms senaste officiella slogan " Sockholm, the Capital of Scandnavia " instiftades 2005. "Nordens Venedig" är den mest använda av utländska turistagenter,...

Av tommy norum - Måndag 6 maj 14:00

  http://www.youtube.com/watch?v=1NvToqVe4lA       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se