Direktlänk till inlägg 6 mars 2013

Är vi på väg mot två kommunalråd igen ?

Av tommy norum - 6 mars 2013 07:00

 

Den politiska organisationen skall ses över av socialdemokraterna.


När borgarna strax före förra  valet tog beslut om stora förändringar där bland annat oppositionen skulle gå miste om sin kommunalrådsplats blev det vilda protester från Socialdemokraterna när de insåg vilket resultat det skulle få för dem själva i och med att kommunalrådsplatsen skulle försvinna om de förlorade valet.


Nu vann man med en jordskredsseger så man beslöt att fortsätta med borgarnas beslut med en  organisation som mer stämmer överens med  kommunens storlek där ett kommunalråd mer än väl räcker till för våra politiska uppdrag.


Är det med risk för ett nederlag vid nästa val som nu Socialdemokraterna går in och garderar sig för att inte göra Michael Karlsson arbetslös vid en eventuell förlust vid nästa val och ånyo är på väg att  inrättar den extra kommunalrådsplatsen så han slipper gå tillbaka till den plats inom vården som står och väntar på honom ??? 


Tyvärr så får man väl säga att den extra kommunalrådsplatsen som funnits till förfogande för oppositionen för att hänga med i turerna runt våra beslut , vara uppdaterad och visa intresse för den ekonomiska ställningen genom analyser för att serva sina partikamrater med fakta för att kunna föra en anständig oppositionspolitik baserade på fakta har lyst med sin frånvaro en längre tid..


Gustav Wennberg

Är Gustav Wennberg, genom sitt uppdrag att titta över den politiska organisationen, på väg att bana väg för Michael Karlssons att slippa gå tillbaka till vården vid en eventuell framtida valförlust ???.   


Tyvärr visar väl facit att vårt förra kommunalråd Gustav Wennberg ( s ) totalt missat vad hans uppdrag gick ut på. Om inte annat så visar väl uppvaknandet efter valsegern det uppenbara att Socialdemokraterna blev totalt tagna på sängen över hur den ekonomiska situationen såg ut i kommunen. Ett förhållande som Gustav Wennberg med utgångspunkt från sin position i politiken borde varit informerad om och gett sina partikamrater fakta  underlag så har man sluppit att lura väljarna  genom att gå till val med en politik som var omöjlig att realisera i verkligheten..

Man behöver inte vara speciellt politisk medveten om hur den framtida ekonomiska situationen såg ut för kommunen och med utgångspunkt från de realiteterna fört en oppositionspolitik värt namnet om man tagit sitt uppdrag på alvar.

Så jag tror nog att medborgarna betackar sig för politiska konstruktioner som mer visar karaktär för att förse partikamrater med välavlönande arbete utan att behöva prestera något i politiken för medborgarna.

Kanske en valfråga om den nuvarnade oppositionen står kvar till sitt beslut och Socialdemokraterna visar sig  mer värnar om solidaritet till sina partikamrater än till de medborgare de via sitt förtroendeuppdrag är satta att sköta.

Socialdemokraterna har försett två av sina före detta kommunalråd med arbetsfria inkomster i åratal som kostat skattebetalarna miljoner . Där man ändrat och trixat med både avtal och gällande fullmäktigebeslut för passa in på en profil som gett rätt till pension. Solidaritet, ett honnörsord bland Socialdemokrater men som i kommunalpolitik mer varit inriktat på sina egna partikamrater än de medborgare de är satta att representera.              

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards