Alla inlägg den 1 mars 2013

Av tommy norum - 1 mars 2013 07:54


Foto: Conny Hultgren
 
 
Här överlämnar Thomas Lindström överklagandet till Micahel Karlsson efter fullmäktigemötet.

 

Överklagande stoppar skrovfabriksaffär

ÅMÅL: Försäljningen av skrovfabriken

Överklagandet av fullmäktiges beslut att sälja den före detta skrovfabriken i Åmål sätter åtminstone tillfälligt stopp för ett slutförande av affären skriver NWT
 
Var beredd på protest

Enligt Michael Karlsson hade kommunen fått signaler om ett överklagande och var beredd på det redan innan fullmäktigemötet.

– Vi hade också pratat med köparen om det här innan. Sen tror jag inte att förvaltningsrätten i slutändan säger nej till försäljningen, säger Michael Karlsson.

Det motiverar kommunalrådet med att fastigheten efter skrovfabrikens konkurs värderades till 8-12 miljoner kronor. Nu ska den säljas för 17 miljoner, ett pris som är högre än värderingen.

Inget underpris

– Vi har i diskussionerna varit mycket tydliga med att vi inte säljer till vilket pris som helst. Nu säljer vi heller inte till underpris. Att fastigheten en gång kostade 60 miljoner att bygga är ju heller inte detsamma som att den är värd det nu.

Den tomma fastigheten kostar kommunen, eller skattebetalarna, cirka en halv miljon kronor i månaden i drift; framför allt i uppvärmning.

– Det är sex miljoner kronor om året; pengar som vi kan använda bättre på ett bättre sätt, säger Michael Karlsson.

.
 
Lena Karlsson
0532-76 10 50

Av tommy norum - 1 mars 2013 07:00


Detta skrevs i bloggen för 2 år sen men är fortfarande aktuellt att ta ställning till.


De nya politiska makthavarna i Åmål med Micael Karlsson (S) i spetsen  fortsätter att rensa upp i träsket efter borgarna i sitt försök att få rutiner som ger fullmäktige mer insyn i bland annat styrelser som har representanter från kommunen enligt PD.

 

Thomas Olson

Thomas Olson ( f ) är en politiker som rumlat runt i politiken och ställt till det så i den milda grad för kommuninnevånarna i sin roll som ordförande i den gamla samhällsbyggnadsnämnden. Miljoner på miljoner dyker upp i följdkostnader i investeringar som visat sig vara så bristfälliga i sina ekonomiska underlag som presenteras till fullmäktige för beslut.   

Dalslands Turist AB  där Thomas Olson (fp) f.d ordföranden i Samhällsbyggnadsnämnden var kommunens representant i den styrelsen under flera år och han var tydligen av den åsikten att det  bara berör nämndens ledamöter. Vad jag förstår så har fullmäktige inte fått relevant information hur arbetet bedrivs och fortskrider i Dalsandskommunernas gemensamma turistbolag.


Kanske är det så att den negativa inställningen till informationen  finns i risken  att Åmåls turistchef blir överflödig . Kanske är det detta som speglar attityden till att utelämna informationen hur turistbolaget arbetar till fullmäktige.


Samhällsbyggnadsnämnden har ju lobbat för ett utträde ur Dalslands Turist AB under flera år, främst av ekonomiska skäl. Det har ju gjorts en utredning innan Turistbolaget bildades och där de ekonomiska fördelarna med ett gemensamt bolag talade sitt tydliga språk under förutsättning att man avvecklade sina lokala turistchefer. Ett förhållande som övriga kommuner anammade, men inte Åmål.  

  

Kanske skall man göra en ny utredning av oberoende som går igenom för och nackdelar tittar på uppnådda resultat, framtidsperspektiv, och hur organisationen är uppbyggd om det finns  ordentliga mål att arbeta efter.

 

Då kanske inte valet blir så svårt när Politikerna skall ta ställning till om man skall fortsätta med två turistorganisationer i framtiden som har visat sig varit en dyr affär för oss skattebetalare.  


not : När man nu 2013 har facit i hand så ser man att samhällsbyggnadsnämndens otroliga nonchalans mot de regler som var satta i fullmäktigebeslut vad våra förvaltningar har att rätta sig efter i sin verksamhet. De reglerna struntade Thomas Olson totalt i sin roll som ordförande . 

       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards