Alla inlägg den 13 mars 2013

Av tommy norum - 13 mars 2013 07:00






Torget i början av 1900 talet

Torget i början av 1900 talet



Torget i början av 1900 talet foto Ludvik Åberg





 

Av tommy norum - 13 mars 2013 07:00

See full size image

Sune Tholin fortsätter via sin tidning att sprida desinformation i Hamnterminalaffären.


Det verkar som om Sune Tholin blir mer och mer desperat i sina inlägg där han till och med nu använder ordet övergrepp mot en enskild kommuninnevånare i sin senaste krönika 

Och i ett sista försök att få förståelse för sin sak så namnger han nu ledamöterna i det arbetsutskott som var med och tog beslutet om hur turerna runt affären skall behandlas för att  i Pd hängas ut för att de inte har samma åsikt som Sune Tholin hur affären skall skötas.  

Att Hans Karlsson i en insändare försökte förklara att det var en enig kommunstyrelse inte enbart Michael Karlsson som var med om beslutet kontrar Sune Tholin med i ren sandlådedebatt att räkna upp arbetsutskottets ledarmöter där vad jag förstår Hans Karlsson har ett släktförhållande med en av ledamöterna.


För Sune Tholin gäller inte längre sakförhållandena i hela affären utan här kommer än det ena än det andra upp i hans krönikor utan att han vill informera om bakgrunden till att besluten togs.

Har inte en enda gång i PD fått en redogörelse för hur det gamla hyreskontraktet slog mot oss skattebetalare när man lovade bort ca en halv miljon om året i bidrag till en enskild medborgare .


När man tar bort sådana förmåner till en småföretagare då blir det i Sunes värld, som han skriver i sin krönika, ett övergrepp mot enskild kommuninnevånare .

Att sen den enskilde förtagaren blev erbjuden ett kontrakt men med en hyra som täcker kommunens kostnader men tackade nej utan ville ha fortsatta subventioner kanske också är intressant för PD:s läsare att ta del av.


Frågan är väl då hur lösningen som Sune Tholin förespråkar ser ut  ?

Är det fortsatta subventioner till en enskild småföretagare  på en halv miljon som skall gälla eller ?


Jag  tror nog de flesta kommuninnevånare och småföretagare i kommunen tycker att våra politiker skött hela affären rätt efter branden. Förövrigt så verkar Sune Tholin  i stort sett vara ensam om sina åsikter i PD kan man förstå i saknaden av insändare med namn som stöder hans sak .


Sune avslutar sin krönika med att  finns  kommunfolk som ropar efter Tommy Jingfors, det finns nog bara i Sunes fantasivärld.  Jag tror nog att Sune inte kan hitta en enda politiker eller kommuntjänsteman som med namn ställer upp och försvarar den förre förvaltningschefens sätt att förvalta våra gemensamma tillgångar på. 


Det finns facit på hur  han skött våra tillgångar. Och tyvärr så dyker det fortfarande upp kostnader där han grovt har åsidosatt sina skyldigheter i sin förvaltning. Där har också förre ordföranden folkpartisten  Thomas Olson med hela politikerklanen som satt i nämnden ett stort ansvar för det som skett.   


Thomas Olson

Thomas Olson  folkpartiet

Förövrigt den person som har ett mycket stort ansvar i hur hela hamnterminalaffären  gått till.

Mygel och undangömda kostnader  genomsyrar i stort sett alla projekt som Tommy Jingfors varit inblandad i och som nu skattebetalarna dyrt får betala med ytligare skattemedel för att få ett avslut på. Det är  ledningen i sån förvaltning som Sune Tholin försvarar i sina krönikor.

Att sen gemene man utan för Sunes Tholins bekantskapskrets frågar sig vad håller karln på med  och där till och med Pd läsare i ren demonstration  avsagt sin prenumeration på grund av detta, det verkar inte beröra honom nämnvärt har vi förstått .   

    


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards