Alla inlägg den 5 mars 2013

Av tommy norum - 5 mars 2013 22:15



Åmålsföretag varslar tio anställda

ÅMÅL: Lågkonjunktur slår hårt

Åmåls Stålkonstruktioner AB (ÅSAB) har varslat en tredjedel av sina anställda om uppsägning. Kraftigt minskad orderingång är orsaken till att 10 anställda sägs upp. 
 
 
Läs mera:  http://www.nwt.se   Dalsland  

Av tommy norum - 5 mars 2013 13:30

Låga söksiffror för gymnasieskolorna

ÅMÅL/SÄFFLE: Estetlinjer startar inte

Två estetinriktningar startar inte. Ingen har sökt till industriprogrammet. Till de båda elprogrammen finns endast elva sökande. Läget är fortsatt tufft för gymnasieskolorna i Säffle och Åmål. skriver Nwt på nätet.
 
 
Årskullarna fortsätter att bli allt mindre. Det är en av förklaringarna till de låga söksiffrorna till Herrgårdsgymnasiet i Säffle och Karlbergsgymnasiet i Åmål.

I Säffle och Åmål finns sammanlagt 264 niondeklassare. 203 av dessa har valt att söka sig till någon av kommunernas gymnasieskolor; 101 till Karlberg och 102 till Herrgårdsgymnasiet.


Läs mera    http://www.nwt.se    Dalsland.

Av tommy norum - 5 mars 2013 07:00


 


Samarbetssvårigheter är ordet som används när politikerna inte klarar av personkemin till våra kommuntjänstemän.

Kommunchefer har i åratal varit en utsatt grupp, en befattning som med råge leder ligan för de mest utsatta jobb som leder till avsked.  Politiker, många gånger med en dålig utbildning har svårt med personkemin till våra kommunchefer som i regel har en högskoleutbildning i botten.


Många gånger kanske skillnaden i utbildningen gör att kemin inte riktigt stämmer, där den ena har en intellektuell framtoning där analyser av problemen kanske ligger på en högre nivå  och där våra valda politiker i alla turerna inte riktigt mäktar att hänga med.  


I vilken annan yrkesgrupp är samarbetssvårigheter ett godtagbart själ för avsked ?  Men inom politikervärlden där fortsätter man sätta sig själva i en piedestal ställning både när det gäller pensioner, ansvarsförhållande gentemot sina uppdragsgivare  , medborgarna , och det bedrövliga förhållandet som våra högre tjänstemän får utstå att bli avskedade av politikerna med själ som inte skulle godtas på den övriga arbetsmarknaden.


Det är bara att konstatera att de socialdemokratiska partibröderna ger  varandra pensioner i årtionden där man med ändrade regler låter skattebetalarna stå för de arbetsfria inkomsterna . Solidaritet det är fina ord som gäller alla andra inte sig själva när det kommer till kritan. Vi får verkligen hoppas att ligger något annat i botten än samarbetssvårigheter som i sig själv inte borde vara ett godtagbart själ för avsked varken där politikerna är med och bestämmer eller i någon annan arbetsmarknadsorganisation. 


Vad är det man säger det är aldrig ens fel när två  träter kanske vore något att ta till sig istället för att ta till storsläggan och visa sin makt genom ta till ett avsked.

Vi får väl se vad som kommer fram vilka var den verkliga orsaken till att kommunchefen Svante Melander fick lämna sin post så drastiskt.  Kanske blir det en valfråga för våra medboragre att ta ställning till när alla pappren kommer på bordet.              

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards