Alla inlägg den 9 mars 2013

Av tommy norum - 9 mars 2013 07:00



Detta skrevs i bloggen för 3 år sen



Har roat mig med att titta på investeringarna som Sammhällsbyggnadsförvaltningen är involverade i under några år .

Sinikativt för hela perioden från 2005 är att budgetar för vår infrastruktur är överbudgeterade, utfallet blir alltså under den budget som politikerna har beslutat om.


2009 var omkring 4,5 miljoner fördelat på 17 ställen, förhållandevis mest inom infrastrukturen som gator, beläggningar, reningsverk som stod för en större del av överskottet som uppstod i utfallet. Där i mot är det precis tvärtom inom fritidssektorn och andra turistiska investeringar, 19 ställen är underbudgeterade och där är ca 2.5 miljoner kr omfördelade till ett budgettillskott troligtvis utan några som helst beslut från fullmäktige.


Här sitter det en förvaltning med politiker som totalt har missuppfattat sin roll i samhället. Här finns det en uppenbar misstanke att förvaltningen har satt i system att överbudgetera investeringar i infrastrukturen för att sedan använda en del av överskottet till sina hjärtefrågor inom fritidssektorn i tron att så länge de håller budgeten inom förvaltningen så är allt frid och fröjd.


Svante Melander  kommunchef i kommunen ta nu en ordentlig genomgång med våra tjänstemän och politiker i förvaltningarna så de är införstådda med de bestämmelser som finns för att skydda kommuninnevånarnas intresse.

Det finns politiker i samhällsbyggnadsnämnden som har suttit i över 30 år och tydligen inte lyckas ta tills sig den informationen.


not: Tommy Jingfors vars insatser nu höjs till skyarna i PD:s krönikor och repotage för hans insatts i Borås  som fritidschef var i mångt och mycket pappa till den kultur som ställt till så stora bekymmer för kommunens ekonomi. Där tuta och kör var signum för hela förvaltningen, där uppföljningar av investeringar var obefintliga, där ordning och reda var något som totalt saknades, där bluff och båg i redovisningarna var vanligt förekommande, där ljug och dimmridåer för dölja sina misstag var vanligt. Förvaltningschefen fick vara snäll och ta sitt pick och pack och försvinna från kommunen när han förstod att våra politiker börjat sakna förtroende för hans sätt att leda förvaltningen. En utveckling som Svante Melander skall ha all heder av när han i egenskap av kommunchef läxade upp förvaltningschefen och där samtidigt politikerna med Thomas Olsson (f ) som ordförande  fick en information om hur man som politiker har att rätta sig efter i sitt politiska ledarskap. Kanske något som nu Svante Melander dyrt får betala genom att fått sparken från arbete.         






  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards