Alla inlägg den 7 mars 2013

Av tommy norum - 7 mars 2013 08:17



 



Det är inte bara att  politikerna borde visa hänsyn när de sparkar våra tjänstemän de har också blivit hänvisade av Socialstyrelsen att göra detsamma när man tagit beslut om Åmålsgårdens boende läser vi i PD I dag.


Här har vi väl ett ytligare exempel på hur våra politiker kör över lagar och förordningar i sina beslut.


Här gömmer man sig bakom enhälligt tagna politikerbeslut men glömmer vad våra myndigheter har för synpunkter i frågan. De anhöriga har fått mycket skit i debatten av våra politiker där man påstår att det är bara en liten grupp av de boende som bråkar om beslutet. Nu har vi svart på vitt att de anhöriga var inte ute och cyklade utan med all rätt, när nu socialstyrelsen sagt sitt, opponerade sig mot beslutet.


Ewa Arvidsson

Ewa Arvidsson (S)


Kanske nu en ursäkt borde vara på sin plats från Socialdemokraternas ordförande i Vård och omsorgsnämnden

Ewa Arvidsson (S) som i egenskap av politisk ansvarig drivit frågan utan att ta till sig vilka förutsättningar man har att genomföra det hela.

Här har de anhöriga som opponerar sig mer setts som en samling bråkstakar i politikerkretsar när de vägrat att ta till sig felaktiga beslut.


Kommunallag, Socialstyrelsen , ekonomiska realiteter, är något som våra politiker har svårt och rätta sig efter. Är man bara politisk enig så får man tydligen bete sig hur som helst tror man.   

       

Av tommy norum - 7 mars 2013 07:00



 Efter att ha sett uppdrag granskning om hur Centerpolitiker i Leksand ser på sitt förtroendeuppdrag så kan man konstatera att det är inte bara i Åmål som man ljuger och lägger ut dimridåer och inte om bryr sig om kommunallagen. Även om penningrullningen  av skattemedel i  Leksand har helt andra proportioner så kan vi ändå konstatera att många gånger går de personliga intressena före kommunmedborgarnas.

Ett förhållande som man med alla medel försöker hemlighålla så långt som möjligt för skattebetalarna.  Det man kan fråga sig har Centerpartister i det kommunala sämre moral i sitt sätt att i sitt förtroendeuppdrag genom att låta sina egna intressen gå före de är satta att företräda. 

 I Åmål har vi sett att under lång tid Centern inte riktigt har haft klart för sig vilkas intresse de i första hand skall företräda i politiken.      

Av tommy norum - 7 mars 2013 07:00


Detta skrevs för 3 år sen i bloggen


kommunpolitik i den högre skolan



Efter att ha skrapat på ytan i Samhällsbyggnadsnämndens sätt att ta tillvara kommuninnevånarnas intresse så närmar sig frågan


.Kan verkligen politiker som till den milda grad missuppfattar sin roll  sitta kvar ?

Här har man en förvaltning som uppenbarligen struntar i de klara bestämmelser som omgärdar förhållandet till att ta tillvara kommuninnevånarnas intresse . Här gör man sken av att ha situationen under kontroll på svaret man gav i PD på min insändare, fast man ertappas med byxorna nere. Har Thomas Olsson och Kjell Lindstedt ord, resp vice  ingen skam i kroppen med det svaret som gavs, ett svar som närmast kan uppfattas goddag yxskaft där man försöker dölja sakförhållandena med svar som låg långt ifrån den situation jag beskrev i min insändare.

Att man inte tar i offerter, att man överskrider budgetar, att man först efter min insändare ordnar till ett utkast till ett hyreskontrakt för att i möjliga mån rädda ansiktet , och att man överför kostnader där de inte hör hemma. Att det sedan också efter kontroll av den självfinansierade småbåtshamnen sedan uppdagades att i sammhällsbyggnadsnämnden är detta tydligen mer  regel än undantag. 

Istället för att krypa till korset och medge sina misstag försöker man lägga ut dimridåer genom att ge desinformation till kommuninnevånarna. Tyvärr fick jag inte gå i debatt med Thomas Olsson och Kjell Lindstedt då PD stoppade mina inlägg i ämnet.

Kan ju hoppas att de politiska partierna i sina nomineringar till nämnderna efter nästa val verkligen beaktar kompetensen av våra ledarmöter och att de får klart för sig att de skall företräda väljarna och inte sig själva. 

T Norum

 

 not:   Thomas Olson ( fp) ordf,  Kjell Lindstedt  (S) v.ord,  Ulla Britt Johansson (C) , Leif larsson (C) , Micael Nore´n (S) , Jan Hagelbrand (S) , ledarmöterna i samhällsbyggnadsförvaltningen.

Tyvärr så var det partier som inte hörsammade det hela när man ser att det fortfarande finns folk som är med i politiken och uppträder i dag som om ingenting har hänt. Kanske delvis förklaringen finns här och i andra politiska konstalationer varför man vill ha bort Svante Melander när han informerade i klartext vad som gäller för våra förtroendevalda politiker att rätta sig efter i fortsättningen för att fullt ut ta vara på medborgarnas intresse, och inte sina egna i första hand.    

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards