Alla inlägg den 15 mars 2013

Av tommy norum - 15 mars 2013 07:00



Ewa Arvidsson


Anhörigegruppen saknar en dialog med Ewa Arvidsson ( s) gruppledare KF, 1:e v ordf KS, v ordf BU, ordf VON  om socialstyrelsens beslut. 




Nog är det en skam hur våra politiker springer och gömmer sig bakom sina tjänstemän och inte vill föra en anständig dialog med den anhöriggrupp som representerar en del av de boende på Åmålsgårdens särskilt boende. Att med förtäckta ord försöker göra gruppen till bråkstakar när man inte dansar efter politikernas pipa , när man också fått bekräftelse på att de inte är ute i ogjort väder i deras syn på hur kommunen skött hela affären enligt Socialstyrelsen, är ett kvitto på att de inte lever upp till att vara hörsamma mot sina medborgare som de i ett förtroendeuppdrag fått i uppdrag att företräda.


Att man måste spara är nog alla medvetna om, elva miljoner påstås det i debatten, men på vilket sätt är väl frågan i det här fallet.


Men kan man fråga sig hur kan våra politiker i sin politiska styrning låtit denna överkonsumtion på vård

och omsorgs resurser få fortgå år efter år och som ligger långt över genomsnittet för kostnader i riket och där man lovat ut resurser som man sen i efterhand inser att det inte finns behov av  ?


Vilket ansvar har den nu sittande majoriteten med Socialdemokraterna i spetsen på den situation som nu uppstått. Var fanns rösterna mot den utvecklingen ?  Vad jag förstår så var en av valfrågorna och därigenom den höjda kommunalskatten att göra sken av att några nerdragningar i vården var det inte frågan om när socialdemokraterna skulle träda in i maktens boningar.


Att man kör med vilseledande information eller ingen information alls utan kör på utan hänsyn varken till väljare eller de som drabbas av de förändringar som måste till för att få den kommunala ekonomin på fötter vittnar än en gång om dåligt ledarskap i sin politiska gärning.


Dialog, dialog med sina väljare är grundbulten i alla demokratiska församlingar för att få förståelse för sina idéer, lyssna och ta till sig är också något som måste till, inte bara på sina partibröder runt omkring sig,

Men att gömma sig på stadshuset när det blåser fräna vindar om de politiska beslut man tar eller inte vågar ta är ingen bra egenskap man besitter som en politisk ledargestallt.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards