Alla inlägg den 6 mars 2013

Av tommy norum - 6 mars 2013 13:15

   

Sparkad kommunchef får 780 000 kronor

ÅMÅL: Lämmel tillförordnad chef

Åmåls kommunchef Svante Melander tjänade 65 000 kronor i månaden. Nu har han sparkats och får ett års lön; 780 000 kronor, som plåster på såren skriver nwt
 
 läs mer http://www.nwt.se  Dalsland 
 
Minst en miljon får man  nog räkna med om man tar hänsyn till de sociala kostnaderna som  skattebetalarna får punga ut med för att personkemin inte stämmer.Ett något egotrippat beslut får man väl säga .
 

Men här handlar det inte om de egna pengarna utan här tar man ett ordentligt uttag ur kommunkassan för att man inte klarar av att samarbeta. . 

Nog fanns väl det andra lösningar för att låta oss skattebetalare gå skadelösa ur affären. Skamligt att ta så lättvindigt på hur man förvaltar våra gemensamma resurser och låta personkemin vara orsaken till en uppsägning som kostar skattebetalarna så mycket pengar, samtidigt som man då vet att Svante Melander skött sina åtagande väl att rensa upp efter politikernas lättsiniga sätt att se på sitt förtroendeuppdrag under en massa år och som kostat skattebetalarna miljoner i onödan om man följt de rutiner som nu har införts i kommunen.


Många politiker som blivit trampade på tårna från alla politiska partier när Svante Melander redogjort vad som gäller i deras förtroendeuppdrag. En del vill fortfarande tro att man kan göra lite hur som helst, kanske är det det som är roten till den uppkommna situationen. 

        

Frågan är väl om inte pengarna  gör betydligt mer nytta i vården Michael Karlsson än att  tillfredställa era egotrippade utgångspunkter för att ett samarbete skall fungera. Den andra cheftjänstemannen som nu på kort tid får lämna sina uppdrag i kommunen.  Kanske säger mer om vad vi har för politiker än hur våra tjänstemän sköter sitt jobb.  

t-norum. 

Av tommy norum - 6 mars 2013 07:00

 

Den politiska organisationen skall ses över av socialdemokraterna.


När borgarna strax före förra  valet tog beslut om stora förändringar där bland annat oppositionen skulle gå miste om sin kommunalrådsplats blev det vilda protester från Socialdemokraterna när de insåg vilket resultat det skulle få för dem själva i och med att kommunalrådsplatsen skulle försvinna om de förlorade valet.


Nu vann man med en jordskredsseger så man beslöt att fortsätta med borgarnas beslut med en  organisation som mer stämmer överens med  kommunens storlek där ett kommunalråd mer än väl räcker till för våra politiska uppdrag.


Är det med risk för ett nederlag vid nästa val som nu Socialdemokraterna går in och garderar sig för att inte göra Michael Karlsson arbetslös vid en eventuell förlust vid nästa val och ånyo är på väg att  inrättar den extra kommunalrådsplatsen så han slipper gå tillbaka till den plats inom vården som står och väntar på honom ??? 


Tyvärr så får man väl säga att den extra kommunalrådsplatsen som funnits till förfogande för oppositionen för att hänga med i turerna runt våra beslut , vara uppdaterad och visa intresse för den ekonomiska ställningen genom analyser för att serva sina partikamrater med fakta för att kunna föra en anständig oppositionspolitik baserade på fakta har lyst med sin frånvaro en längre tid..


Gustav Wennberg

Är Gustav Wennberg, genom sitt uppdrag att titta över den politiska organisationen, på väg att bana väg för Michael Karlssons att slippa gå tillbaka till vården vid en eventuell framtida valförlust ???.   


Tyvärr visar väl facit att vårt förra kommunalråd Gustav Wennberg ( s ) totalt missat vad hans uppdrag gick ut på. Om inte annat så visar väl uppvaknandet efter valsegern det uppenbara att Socialdemokraterna blev totalt tagna på sängen över hur den ekonomiska situationen såg ut i kommunen. Ett förhållande som Gustav Wennberg med utgångspunkt från sin position i politiken borde varit informerad om och gett sina partikamrater fakta  underlag så har man sluppit att lura väljarna  genom att gå till val med en politik som var omöjlig att realisera i verkligheten..

Man behöver inte vara speciellt politisk medveten om hur den framtida ekonomiska situationen såg ut för kommunen och med utgångspunkt från de realiteterna fört en oppositionspolitik värt namnet om man tagit sitt uppdrag på alvar.

Så jag tror nog att medborgarna betackar sig för politiska konstruktioner som mer visar karaktär för att förse partikamrater med välavlönande arbete utan att behöva prestera något i politiken för medborgarna.

Kanske en valfråga om den nuvarnade oppositionen står kvar till sitt beslut och Socialdemokraterna visar sig  mer värnar om solidaritet till sina partikamrater än till de medborgare de via sitt förtroendeuppdrag är satta att sköta.

Socialdemokraterna har försett två av sina före detta kommunalråd med arbetsfria inkomster i åratal som kostat skattebetalarna miljoner . Där man ändrat och trixat med både avtal och gällande fullmäktigebeslut för passa in på en profil som gett rätt till pension. Solidaritet, ett honnörsord bland Socialdemokrater men som i kommunalpolitik mer varit inriktat på sina egna partikamrater än de medborgare de är satta att representera.              

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards