Senaste inläggen

Av tommy norum - Tisdag 13 okt 14:40 
Den enda som visar sig vara klarsynt den sparkar man på och inleder en hatkampanj utan motstycke i svensk politik mot det partiet som man nu får finna sig att anpassa sin politik efter. Sent skall syndarna vakna. . 
Varför fortsätter man att peka ut Sverigedemokraterna som en fara för demokratin, som fascister, som moraliskt undermåliga. Man vägrar sätta fingret mer exakt vad man egentligen menar.  

Det är dags för alla oss verkliga Sverigevänner att inse det hot som Jimmie Åkesson och hans parti utgör mot demokratin. skriver tidigare Rapportchefen Morgan Olofsson (L)  Det säger en representant för ett parti som nu i opinionsundersökningarna inte anses värdiga att representera Svenska folket i Riksdagen. Bara att konstatera att Svenska folket har tröttnat på Liberalernas flumpolitik. Tänk att det i en demokratin kan få sådan konsekvenser att de som säger sig värna om den och anklagar andra att hota den själva blir avrättade av medborgarna medan de som anses hota den blir allt större. Kanske ändå säger en del om Liberalernas verklighetsuppfattning något som nu väljarna också börjat förstå.  

Eller som kulturarbetaren Peter Robsahm skriver i Expressen att om SD får styra blir det en ny nationell ordning och den kommer att styras efter konstens alla regler, med järnhand där man glömmer både budgetar och lagparagrafer. De kommer inte att spela någon roll eller betyda ett skit. I ett maktövertagande är det en helt annan agenda som gäller. Våra "broderfolk" kommer inte längre att återfinnas i Skandinavien, utan i länder som Ungern och Ryssland.  

Eller Centerns partisekreterare Michael Artursson som skriver - Att inte förstå att SD är ett främlingsfientligt parti är häpnadsväckande,  Det råder inget tvivel om att Sverigedemokraterna sedan starten byggt kärnan i sin retorik och politik på motstånd mot invandring och invandrare och det är i Centerns värld samma som främlingsfientlig .  

Det kan knappast vara någon hemlighet att SD är emot den naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet de senaste tjugo åren men den borde väl också Centern begripa att den politiska retoriken mot den ordningen är knappast riktad mot invandrarna som grupp utan till våra ansvariga politiker. 

 

Att det sedan finns invandrare som bluffat sig in i vårt land, att det finns en överrepresentation med invandrarbakgrund på våra fängelser, att det visar sig att vi har en betydande klanverksamhet med invandrarbakgrund. Att tassa omkring utan att vilja ta tag i den problematiken vars konsekvenser uppstått i en naiv flyktingpolitik som man är ansvarig till för att inte bli anklagad för att vara invandrarfientlig eller gå Sverigedemokraternas ärende av PK eliten är både fegt och politiskt oanständigt.  

 

Men att kalla SD som brutit mot den traditionen sedan de kom in i riksdagen- det som pågått de senaste tjugo åren bland  de invandrarvänliga partierna-  som främlingsfientlig som man försöker göra det till när argumenten tryter är väl att skjuta alldeles för högt över målet. Nog vore väl politikerfientlig ett mer passande ord mot de partier som visar sådan nonchalans mot vad en klar majoritet av Svenska folket har för åsikter i frågan. Partier som nu på alla sätt försökt rättfärdiga sina politiska misstag genom att dölja med omskrivningar eller anklaga politiska motståndarna för både det ena och andra för att skada  förtroendet till väljarna. 

 

Nu visar det sig att i opinionsundersökningarna att väljarna går inte på den taktiska strategin längre. Det verkar som om de ansvariga politiska partierna själva inte längre tror på vad man sagt och säger när det visar sig att parti efter parti nu får finna sig att få  krypa till korset och erkänna sina politiska misstag där man både varit naiv - man såg det inte komma - farorna vars negativa konsekvenser vi nu vi får skörda fullt ut - det som Sverigedemokraterna försökt förmedla de senaste tjugo åren för döva och blinda invandrarvänliga politiker  helt befriade från sunt förnuft. 

TN

ANNONS
Av tommy norum - Tisdag 13 okt 10:26
. Mustadfors bruk grundades 1898, är en av de större tillverkarna av hästskosöm i världen . 

 

     

ANNONS
Av tommy norum - Måndag 12 okt 11:02


 Jonas Sjöstedt fegade ur i vanlig ordning. Frågan är väl om inte larmet om vargen kommer vargen kommer har används lite för ofta nu för att man skall ta varningen på allvar. Att försöka vinna politiska poäng genom att skrämmas men som det visar sig i stället själv blir skrämd för konsekvenserna kanske inte är bästa metod för att skapa förtroende för vänsterpartiets politik. Att Jonas själv har ett högt förtroende hos väljarna är väl att han och vänsterpartiet hela tiden bombarderar väljarna med än det ena än det andra politiska förslag som de övriga partierna skakar på huvudet för som ej genomförbara.

Ta från de rika ge till de fattiga är en enkel beskrivning av Vänsterpartiets politik. Men när man försöker bena ut konsekvenserna av den politiken då blir det stopp hos tankesmedjorna i Vänsterpartiet. Man vill gärna bortse från att Sverige och övriga västvärlden inte är socialistiska och att det är inte politiker som alltid sätter ribban för vad man får och inte får göra . Att vi har fri rörlighet både för kapital och företag att röra på sig om inte förhållandena passar i det land man är verksam i så flyttar man helt enkelt. Hur Jonas Sjöstedts Vänsterparti skall lösa upp den knuten det finns det fortfarande inga svar på. Som vanligt så kör Vänsterpartiet med ogenomtänkta lösningar i politiken i sin roll som problemlösare.

 

När det gäller LAS så kommer Socialdemokraterna i vanlig ordning få sin vilja igenom om inte parterna kommer överens. Det klargjorde ju Stefan Löfven tydligt  i partiledardebatten att han godtar inte utredningens slutbetänkande där han ansåg som gammal fackförhandlare att arbetsgivarna fått för många plus. Kanske det i stället blir Centern och Liberalerna som får till en förtroendeomröstning när de går upp för dem att de blivit grundlurade i januariöverenskommelsen. Hur skall man annars komma över och förklara den höga svansföringen vad som gäller och vad de blivit lovade och skakat hand på när det gäller LAS om det visar sig att de blir tvingade att backa. För Centerpartiet är väl det inga problem man har ju vanan att lova en sak och sedan göra något annat. Det finns fortfarande väljare som går och väntar på Annies Lööfs lunchrätt den berömda skon som skulle ätas upp om hon valde Stefan Löfven som sin statsministerkandidat . Ett stalltips blir väl att Stefan Löfven kommer segrande ur den knipan genom att varken Liberalerna eller Centerpartiet kommer att våga sätt hårt mot hårt i risken att i en folkomröstning både förlora inflytandet i den nuvarande och vid en eventuell borgerlig seger frysas ut som en svikare även hos sina forna Alliansbröder. Vänsterpartiet har redan backat när det går upp för dem vilka konsekvenser det får för LAS om de Borgerliga skulle ta hem segern i en eventuell folkomröstning. 

tn

Av tommy norum - Söndag 11 okt 23:53

Tidan är en av få vattendrag i Sverige som rinner mot norr. Fotot är taget i centrum av Mariestad strax intill landshövdingeresidentet . 

Av tommy norum - Söndag 11 okt 19:09 

Det parti hon kallar främlingsfientligt driver en annan invandringspolitik än hon, men hon är anhängare av ett öppet och demokratiskt samhälle och förstår vikten av en fri debatt? Det verkar faktiskt inte så när hon hela tiden flyter omkring i debatten utan att närmare förklara vad SD:s främlingsfientlighet står för.
Är Migrationsverket som är en myndightet som står under regeringen främlingsfientliga när de avvisar och utvisar två av tre asylsökande, tusen och åter tusen ”främlingar” som inte har rätt att vara här och därmed försvinner från radarn ? .
Två av tre flyr alltså inte för sina liv som det brukar heta. Två av tre missbrukar asylrätten, vilket berättar om ett uttjänt system. Ett parti anser att invandringen ska begränsas, ett annat inte. Olika uppfattning. Det är tillåtet. Det är inte mer än så. Annie Lööfs anklagelse om ”främlingsfientlighet” är varken sann eller giltig. I Annie Lööfs värld så är asylsökande rättigheter till bostad, rätt till advokat, till och med rätt att välja vilket kön de vill att advokaten ska ha - då kan man fråga sig var finns responsen hos Annie Lööf på människors ilska över att asylsökande är tillförsäkrade rättigheter de själva inte har.
 

Annie Lööf ombeds inte redogöra för hur hon tänker. Hon tjatar om ”främlingsfientlighet” inför kamerorna och slipper undan med det. 

Var är det resonemangsdjup man har skäl att förvänta sig av en partiledare? skriver Helena Rivière i en debatt artikel i Expressen..

 
.https://www.expressen.se/debatt/varfor-kommer-annie-loof-undan-med-allt/
Av tommy norum - Söndag 11 okt 12:50 

Högsäter som blev ett stationssamhälle när Lelången banan mellan Uddevalla och Bengtsfors kom till i slutet på 1800 talet. Banan lades ner på 1960 talet och bilden illustrerar nog en av de sista passagerarna som lät sig transporteras på järnvägslinjen. Flora bryggan i Bengtsfors var den sista anhalten i norr på sträckan. Ännu en Järnvägsepok som gick i graven i Dalsland.

Av tommy norum - Lördag 10 okt 11:30
 


Frågan är väl om inte Stefan Löfven håller på att förinta Socialdemokraterna när man låter Miljöpartiet hålla i taktpinnen i migrationspolitiken. ”På tio månader har Socialdemokraterna gått från att vilja ”kraftigt” minska antalet asylsökande till att vilja öka invandringen. Till varje pris sätter man makten framför ansvar”,”Det här betyder krig”, skriver SD-ledaren Jimmie Åkesson på Twitter. Den som gillar uppgörelsen är Centerpartiets Annie Lööf som välkomnar beskedet om att S och MP kommit överens: Ett besked som många av väljarna troligtvis kommer att ta till sig vid valet 2022 och rösta därefter.

 

Som vanligt så struntar man i hur Svenska folket i opinionsundersökningar gett tydliga tecken på att man vill minska inflödet av flyktingar för att kunna fullt kunna ta tillbaka kontrollen över samhällsutvecklingen. Inget som våra ansvariga politiker vill ta till sig utan man fortsätter på den inslagna vägen utan att få en fungerande integrationspolitik på plats, utan att ha löst arbetsmarknaden för de nyinkomna, utan en fungerande bostadspolitik, utan en fungerande skola för nyanlända, utan att att ha lösningen på den ökande brottsligheten, en lösning på den galopperande otryggheten i samhället, det ökande utanförskapet, de ökade klasskillnaderna. Att den negativa samhällsutvecklingen har samband med den naiva migrationspolitiken som bedrivits i det här landet de senaste tjugo åren det finns det politiker som fortfarande förnekar trots att det finns ett digert facit att ta till sig över utvecklingen. .

 

tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se