Senaste inläggen

Av tommy norum - Torsdag 2 nov 14:07Bildresultat för invandrarpolitik

. Det som i flera år varit rasism, främlingsfientlighet och fascism i invandrarpolitiken blev bara för ett år sedan något helt annat när verkligheten gjorde sig påmind och skygglapparna åkte av.. 
En underlig värld vi lever i, ena dagen är man rasist man fiskar i grumligt vatten eller så hatar man flyktingar eller är allmänt osolidarisk och rädd för det mångkulturella samhället. Representanter för Sverigedemokraterna har fått stå i skottlinjen för massa okvädesord och beskyllningar när de opponerat sig mot den naiva flyktingpolitiken sjuklövern bedrivit under några år. Media har hängt på politikernas beskyllningar mot SD. 

 

Helt plötsligt så står Stefan Löfven S och Åsa Romson MP 24 nov 2015 och total vänder flyktingpolitiken 180 grader så att det som förut var rasistiskt och osolidariskt blev helt plötsligt över en natt precis tvärt om. Då var det att ta ansvar och ordning och reda för det som förut kallats främlingsfientligt . Det fanns politiker i sjuklövern som opponerat sig mot den naiva invandringspolitiken som Nyamko Sabuni i Liberalerna som var integrationsminister och Thomas Billström i Moderaterna med samma titel. De tystades av respektive partiledning och byttes ut för att inte få chans att störa den pågående migrationspolitiken med öppna era hjärtan som Statsminister Reinfeld myntade som slogan för Alliansens politik.

Statsminister Stefan Löfven var inte  sen att ta upp stafettpinnen när han i ett tal sa att i mitt Europa bygger vi inga murar. Det uttalandet var det inte mycket med när han bara någon vecka senare fick dra åt handbromsen och i ett slag införa en invandring på europeisk mininivå.  Men det oroväckande är att fortfarande så har vi i stort sett samma politikerbesättningar i de olika partierna som bara för lite över ett år sedan totalt missbedömande situationen och de konsekvenser som den politiken har fört med sig.

De politiker som opponerade sig i sjuklövern blev hastigt förflyttade till andra regioner, Sverigedemokraterna blev kallade rasister, fascister, främlingsfientliga, till och med nazister förekom i ordförrådet och som fortfarande används när argumenten tryter. 

Nu har vi tydligen inte råd med äkta sanningar längre som Tage Danielsson säger i sin monolog, utan vi får nöja oss med sannolikhetskalkyler. Det är synd det, för dom håller lägre kvalite än sanningar. Dom är inte lika pålitliga. Dom blir till exempel väldigt olika före och efter.

Jag menar att vid den stora invandringsvågen till Sverige så var det ju ytterst sannolikt att de som opponerade sig mot den politiken var rasister, fascister, främlingsfientliga nästan var sant. Men sedan när man blev tvingad att ändra den politiken av olika själ till det som förut var främlingsfientligt så blev helt plötsligt det som nästa var sant inte sant längre. Socialdemokraterna gick och väntade nästan ett halvår på att få veta om det som de påstod var rasism eller främlingsfientlig i invandrarpolitiken verkligen var det. Helt plötsligt hände det som var så osannolikt skulle hända ändå hände, man lade om invandrarpolitiken. Det som förut var rasism, främlingsfientligt, invandrarfientligt blev plötsligt något helt annat.

 

Svensk migrations politik i ett nötskal.

 


tn


ANNONS
Av tommy norum - Onsdag 1 nov 18:00

Kvarnbergsmiljö ca 1950.

Kvarnbergsmiljö ca 1950.  foto L Rogne

Vikengatan sedd från Kvarnberget 1954.

Vikengatan sedd från Kvarnberget 1954. foto L Rogne

Kvarnbergsmiljö ca 1950.

Kvarnbergsmiljö ca 1950. foto L Rogne

Fryksdalsgatan i mitten på 1950-talet.

Fryksdalsgatan i mitten på 1950-talet foto L Rogne

Kvarteret Almen i Karlstad: Almenparken 1959.

Kvarteret Almen i Karlstad: Almenparken 1959


Karlstads Folkets hus 560730.


Karlstads Folkets hus 560730. foto Nils Möller

Kvarteret Almen i Karlstad: En av Doktorsgårdens uthuslängor på adressen Älvgatan 9.

Kvarteret Almen i Karlstad: En av Doktorsgårdens uthuslängor på adressen Älvgatan 9.

Studenter tar båten till restaurang Tynäs 590524.

Studenter tar båten till restaurang Tynäs 590524. foto Nils Möller

Bild inifrån kvarteret Orren i Viken tagen 1960.

Bild inifrån kvarteret Orren i Viken . foto L Rogne

Lek vid Mariebergsviken.

Lek vid Mariebergsviken.  foto L Rogne

Bildserie tagen i samband med invigningen 1959 av biografen Röda Kvarn vid torget, numera krog.

invigningen 1959 av biografen Röda Kvarn vid torget, numera krog.


ANNONS
Av tommy norum - Onsdag 1 nov 14:30

Det var då musikgruppen ABBA slog igenom, det var då den första persondatorn gjorde sitt intrång i de svenska hemmen, det var då vi fick en borglig regering för första gången sen 1936, det var då Amerikanerna drog sig ur Vietnamkriget, det var då vi hade oljekriser med bränsleransonering , vi fick stora löneförhöjningar som sedan åts upp av inflationen, vi hade räntor på lånat kapital som låg närmare 15%, vi byggde egnahem som aldrig förr, det var då vänstern var starka i många länder och miljörörelsen började växa sig starka, det var då dansbandskulturen satt sina spår i nöjesbranschen, vi kommunicerade fortfarande ned fasta telefoner, brev, vykort, vi fick en femte semestervecka, båtbranchen fick ett uppsving när barnfamiljerna skaffade sig båtar, Sveriges första McDonald’s öppnades, det var då den så kallade Diavoxtelefonen, den med tryckknappar, lanserades, vi hade arbetslöshet, kvinnor blev vanligare på våra arbetsplatser, det var då hela Sverige stannade när Stenmark var i backen, Björn Borg på tennisbanan och  Frank Andersson härjade på brottarmattorna, det var då det kablades ut i världen  dessa hemska bilder från krigets vardag l Vietnam. Bilder som kanske var en avgörande faktor till den opinionsstorm som sedan fick USA:s politikerna att dra sig ur kriget.    
Bildresultat för regeringar på 1970 talet


..  ........  Bildresultat för 1970 talet


 Bildresultat för 1970 talet                   ABBA - TopPop 1974 5.png

.....       Bildresultat för ingemar stenmark 1970 talet    ..


 ...

 

.

...


..  ..


           .. Bildresultat för 1970talet artister

Bildresultat för sveriges första macdonalds

Sveriges första McDonald’s öppnades


Bildresultat för 1970talet artister       --.   


     ...        .  Bildresultat för 1970 talet

Det var då man tog på sig arbetskläderna när man ville vara finklädd. 


Björn Borg2.jpg

  

  Reklam med Björn Borg 1977  1 min  http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=781&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?q%3dbj%C3%B6rn%2bborg%26minyear%3d1970%26maxyear%3d1980

 

 Själv flyttade ja till Dals-Ed som ansvarig för sotningen i kommunen, vi fick vårt fjärde barn född på Bäckefors BB, familjen byggde och flyttade in i egen villa, min hustru tog körkort, vi blev tilldelade bränsle till arbetsbilarna via ett ransonringssystem, en m3 olja kostade i början på 1970 talet ca 400 kr, bensin 90 öre litern, en sotning kostade ca 10 kr VI köpte vår första motorbåt, jag ramlade ner från ett tak och bröt bägge armarna,  vi skaffade hund och åkte omkring i en Volkwagenbuss, vi tillbringade somrarna på Dalslands kanal med Stora Lee som hemmavatten, vi flyttade till Åmål som blev min nya arbetsplats, köpte hus, byggde klart en inköpt segelbåt. fick nya arbetskamrater, nya vänner och trivdes bra med livet.


 
 Och ni som har som inte har som nyårslöfte att dra ner på spriten så kanske Systembolagets reklamfilmer med Loffe Carlsson  kan få er på andra tankar.    
 

Spola kröken (1973)

 
Av tommy norum - Onsdag 1 nov 12:30

Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND) Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)


Stockholm 27, Sverige

Brevbärarbilen "Tjorven", transportbil byggd i Kalmar  Stockholm 27,


Korsningen Tunnelgatan (nuv. Olof Palmes gata) - Olofsgatan, Stockholm. Centrala Arbetarboden.

Korsningen Tunnelgatan (nuv. Olof Palmes gata) - Olofsgatan, Stockholm. Centrala Arbetarboden.

En man tittar i skyltfönster på en gata i Klarakvarteren, Stockholm

En man tittar i skyltfönster på en gata i Klarakvarteren, Stockholm

Korsningen Holländargatan - Tunnelgatan (nuv. Olof Palmes gata), Stockholm.

Korsningen Holländargatan - Tunnelgatan (nuv. Olof Palmes gata), Stockholm.

”Eriksdalsbadet Stockholm” Fullt med badande på Eriksdalsbadet. Stor utomhusbassäng, Skanstullsbron i bakgrunden, Stockholm.

”Eriksdalsbadet Stockholm” Fullt med badande på Eriksdalsbadet. Stor utomhusbassäng, Skanstullsbron i bakgrunden,

Fartyg: KSSS 1960           Bredd över allt 2,42 meterLängd över allt 8,69 meterRederi: KSSSByggår: 1960Konstruktör: Enderlein, OlleÖvrigt: Fotografiet taget i Ostermans marmorhallar på Birger Jarlsgatan, Stockholm. Båten vanns vid utlottningen av Carl Gustaf Piehl, KSSS.

Fartyg: KSSS 1960 Bredd över allt 2,42 meter Längd över allt 8,69 meter Rederi: KSSS Byggår: 1960 Konstruktör: Enderlein, Olle

Bilkö på Kungsgatan, Stockholm

Bilkö på Kungsgatan,

Vid Slussen, Stockholms hamn

Vid Slussen, Stockholms hamn

Svante Thuresson, Lasse Lönndahl, Siw Malmkvist och Barbro Lill-Babs Svensson. uppträder under namnet

Svante Thuresson, Lasse Lönndahl, Siw Malmkvist och Barbro Lill-Babs Svensson. uppträder under namnet "Idolerna" på Berns,

Stockholm city innan rivningen, I fonden ett av Hötorgshusen

Stockholm city innan rivningen, I fonden ett av Hötorgshusen

Kårhusockupationen vid Stockholms universitet i slutet av maj 1968. Bland åhörarna, i en stol, med händerna knäppta i nacken, sitter dåvarande utbildningsminister Olof Palme.

Kårhusockupationen vid Stockholms universitet i slutet av maj 1968. Bland åhörarna, i en stol, med händerna knäppta i nacken, sitter dåvarande utbildningsminist Palme

”Östermalms Saluhall”. Lång kö framför fiskhandlare.

”Östermalms Saluhall”. Lång kö framför fiskhandlare.

Av tommy norum - Onsdag 1 nov 11:00Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND) Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)

Fotodatum: 1955-08-02. Exakt samma bild finns i CG Jacksons samling med Acc 1957:846, Fo52168A

Fartyg: FÄRJAN 6 Bredd över allt 5,37 meter Längd över allt 20,56 meter foto 1955Baren, KungsportsavenynUteserveringExteriör

Baren, Kungsportsavenyn Uteservering  Fotograf Sundahl, Sune  1958

Kasen, inbogsering av fartyg till Västra kajen.

Kasen, inbogsering av fartyg till Västra kajen


Postkontoret Göteborg 1, Drottningtorget, 1954.

Postkontoret Göteborg 1, Drottningtorget, 1954.

Göteborgs centrum kvällstid. Människor tittar i varuhuset Ferdinand Lundquists skyltfönster

centrum kvällstid. Människor tittar i varuhuset Ferdinand Lundquists skyltfönster
Göteborg. Ankomst till hamn för för en av Svenska Amerika Liniens passagerarfartyg

Ankomst till hamn för för en av Svenska Amerika Liniens passagerarfartyg

Göteborg. Vallgraven vid Stora Nygatan

Vallgraven vid Stora NygatanFiskförsäljning, Göteborgs fiskhamn

Fiskförsäljning, Göteborgs fiskhamn


Götaverkens verställande direktör K. E. Jacobson

Götaverkens verställande direktör K. E. Jacobson

Nya Allén, Göteborg

Nya Allén

Av tommy norum - Tisdag 31 okt 23:30

Bildresultat för invandringen till sverige


Trots att SKL varnar för rena katastrofen för Sverige på grund av den naiva flyktingpolitiken så fortsätter man ta emot nya flyktingar utan en tanke på att dra i nödbromsen. Man kan ju fråga sig från vilket mandat tror sig våra politiker blivit invalda på till riksdagen. Är det de Svenska medborgarna eller är det invandrarnas ?


.  


Politikerdebatten om krisen i välfärden där sjukhusköerna kom i blickpunkten i söndagens debatt men blev som vanligt en ordväxling om vad som måste göras men inte en enda analys varför det har blivit som det blivit.

 

Att våra politiker satt oss i den situation som nu föreligger med sin invandringspolitik vill man helst sopa under mattan Det är väl bara att besöka en vårdcentral eller sjukhus så förstår man hur problemen har uppstått. Där sitter många med en utlandsbakgrund i väntrummen. Något som våra politiker inte vill låtsas om i debatten utan man koncentrerar sig på det ökade behovet i form av mer anställda mer pengar men inte ett ord om att det beror till stor del på den naiva invandringen som sjuklövern stått bakom de senaste åren.

Nu kommer notan som man inte vill låtsas om som  berror på politikernas naiva inställning till att Sverige är i behov av arbetskraft för att klara både pensionerna och arbetskraften i bristyrkena men som vanligt när det gäller obildade naiva politiker så gör man ingen analys vilka konsekvenser det får för samhället. Nu se vi resultatet det som skulle vara räddningen för Sverige verkar i stället bli precis tvärt om när konsekvenserna ett efter ett dyker upp och ställer de positiva drömmarna om det mångkulturella samhället på skam. 

 

När man för en invandrarpolitik utan varken en arbetsmarknads, bostads eller integrationspolitik värd namnet så kan det bara gå på ett sätt. När man inte tar hänsyn till en överbelastade myndigheter, sociala problem och den lavinartade kostnadsökningen både för staten och kommunerna så kan det bara gå på ett sätt. 

Rena katastrofen för samhället när en stor del av de som kommer hit som flyktingar får gå hela livet på bidrag utan en chans att komma in på arbetsmarknaden. När inte ens hälften efter 9 år inte kommer in på arbetsmarknaden och då skall man komma ihåg att i statistiken så aktar sig politikerna noga att tala om att endas några timmars arbete eller om man går på utbildning eller åtgärdsprogram i någon form så räknas man inte in statistiken som arbetslös.

Så frågan är väl vad verklighetens arbetslöshet är för de invandrare som kommit hit som flyktingar? Det aktar man sig noga att utreda för att få att inte kritikerna skall få ytligare bränsle för den naiva flyktingpolitiken man först.  

 


SKL: Invandring kör kommunernas och landstingens ekonomi i botten

Den kraftiga ökningnen av befolkningen i yngre och äldre åldrar är nu betydligt snabbare än den för antalet personer i yrkesverksam ålder. Om inga åtgärder vidtas uppstår ett gap mellan intäkter och kostnader på 59 miljarder kronor år 2021.

Ja, detta skriver SKL på sin hemsida – det är tuffa tider som väntar kommuner och landsting och därmed också medborgarna – som kan räkna med fortsatt höjda skatter och trots det en sämre välfärd.

Landstingen är sämre utrustade för framtiden än kommunerna. En mycket stark högkonjunktur har hållit ekonomin flytande. Efter 2018 beräknar SKL att tillväxttalen  blir betydligt lägre. Samtidigt vet vi att bara i september i år fick över 4500 asylsökande uppehållstillstånd – 50-60.000 på årsbasis (källa: migrationsverket.se). Lägg till det anhöriginvandringen som beräknas komma närmsta åren så förstår var och en att vi står inför en katastrof.


SKL konstaterar vidare: ”De närmaste åren minskar antalet personer i arbetsför ålder som är födda i Sverige eller resten av Norden. Däremot ökar antalet utlandsfödda, inte minst gruppen Lägg till det anhöriginvandringen som beräknas komma närmsta åren så förstår var och en att vi står inför en katastrof.

 

SKL konstaterar vidare: ”De närmaste åren minskar antalet personer i arbetsför ålder som är födda i Sverige eller resten av Norden. Däremot ökar antalet utlandsfödda, inte minst gruppen flyktingar och deras anhöriga”.

Samtidigt konstaterar SCB att det tar i snitt 9 år innan 50% av nyanlända fått ett jobb i Sverige. Många av de som har kommit är också allt från analfabeter till lågutbildade. En stor del är dömda att leva på bidrag – vilket så klart påverkar socialbidragskostnaderna för kommunerna.


Sedan finns det politiker som vill ha fortsatt förtroende för sin politik när vi ser konsekvenserna efter den de har haft ansvaret för.  Arbetslöshet bland nyanlända, utanförskaps områden ökar lavinartat runt om i Sverige där polisen tappat kontrollen över situationen, vi har en våg av sexuellt ofredande där över 80% av de dömda har invandrarbakgrund, vi har en bostadsbrist, sjukvårdskris, och myndighetskris, allt beror på den naiva invandringen som Alliansen i regeringsställning inledde utan en tanke på konsekvenserna. Det finns politiska partier som vill fortsätta att ta emot mer flyktingar.   


tn

Av tommy norum - Tisdag 31 okt 07:00STOCKHOLM Söndagens besked att Fredrik Virtanen får sparken från Aftonbladet, och följande attack från Virtanen mot den politiska chefredaktören Karin Pettersson, är ett ämne som roar borgerliga debattörer så pass att de inte döljer sin skadeglädje. – Att se mobbare som har så att säga drevat och avkrävt andra att få sparken, få sparken själv. Det finns en poetisk rättvisa i det hela, säger Hanif Bali (M) till Nyheter Idag.

 

Det kanske dags att bojkotta Aftonbladet med tanke  på hur det ser ut med deras dubbelmoral i sin rapportering. Själva får de tydligen både supa och bete sig som svin men kräver att andra skall sparkas om de beter sig på samma sätt.


Deckardrottningen Camilla Läckberg uppger nu att både hon själv och kvällstidningarna under åratal har känt till sexanklagelserna mot Aftonbladets Fredrik Virtanen – och att det finns många fler vittnesmål från andra kvinnor som utsatts för honom.
"Nu skäms jag å både mina OCH kvällstidningarnas vägnar", skriver hon på Instagram..

 

Anders Lindberg är väl den journalist som mest hoppat över skacklarna med påståenden där väl framförallt SD fått ta stryk i av hans många gånger vinklade och i bland rent påhittade påståenden. Själv har han synpunkter på andras moral i samhället men blundar vad som sker runt honom på hans egen arbetsplats.

 

Man kan ju fråga sig vem han skriver om här ovan ? Med de senaste turerna om vad som sker på Aftonbladet så förstår man att han drar sig inte för att kasta sten i glashus. Men på en redaktion som i omgångar tydligen har haft medarbetare med både sprit och sexproblem så kanske man blir luttrad och glömmer allt vad etik och moral betyder när man förmedlar nyheterna i Aftonbladet.


No automatic alt text available.

Med anledning av anklagelsen mot en av våra medarbetare


 


De ansvariga på Aftonbladet försökte i början krypa undan sitt ansvar mot hur det ser ut med jämställheten och sexism på arbetsplatsen genom ett försök att bagatelisera händelsen där Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén skriver  om anklagelserna mot en av Aftonbladets medarbetare.
 

En kvinnlig medieprofil anklagar en av våra medarbetare för en våldtäkt som ska ha begåtts 2006.

Hon har framfört anklagelserna förut. Då anonymt. Nu publicerar hon vår medarbetares namn i ett inlägg på Instagram.

Polisen utredde anklagelserna 2012. Förundersökningen lades ned för att brott inte kunde styrkas.

Det är polisen som utreder, åklagarna som åtalar och domstolarna som dömer. Det är viktiga principer i en rättsstat.

Lika viktiga principer som jämlikhet, jämställdhet och ett samhälle fritt från sexuella trakasserier. Det är något jag personligen kämpat för under hela mitt yrkesliv och som jag brinner för nu och i framtiden.

Sofia Olsson Olsén


 

Sedan försökte tidningen skrämma läsarna att inte publicera namnet på den misstänkte förövaren.

 


Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson tog till slut mod till sig och petade Fredrik Virtanen från tidningens ledarsida. Detta efter att han anklagats för våldtäkt och sexuella trakasserier.

Virtanen är starkt kritisk mot beslutet. – Hon vänder kappan efter den populistiska vinden, säger han som enligt flera vittnesmål fått stå ut med hans sexistiska beteende i åratal utan att ledningen på Aftonbladet reagerat.

 

Deckardrottningen Camilla Läckberg skriver.

"Nu skäms jag å både mina OCH kvällstidningarnas vägnar. De slår upp STORT om olika kvinnors vittnesmål men skriver INGET om att svenska modighetslavinen startade med Cissi angående en medarbetare på @aftonbladet", skriver hon..

  

Av tommy norum - Söndag 29 okt 10:23

 
Medan poliserna försöker göra sitt jobb de är satta av regeringen att  utföra så saboterar våra politiker när de  gör allt för att de skall misslyckas i sitt uppdrag. 
Inte konstigt att medborgarna börjat tröttna på de etablerade blockens politik och söker andra alternativ.

 

När Regeringen Reinfeldt gjorde upp med Miljöpartiet 2013 att personer som saknar uppehållstillstånd skall ha rätt till sjukvård, och barnen skall ha rätt till skolgång så inledde de också svårigheterna i att få tag på de papperslösa som skall utvisas. Utöver det så har flera kommuner tagit beslut om att de också skall få ta del av försörjningsstöd.

Man blir som skattebetalare och vän av ordning och reda, som våra politiker titt som tätt förordar skall vara riktlinjen i flyktingpolitiken, en aning förvirrad med de dubbla budskap man ger till de papperslösa. Man ger med ena handen och tar med den andra handen utan någon som helst logik i förfarandet. Vi försörjer er och låter era barn få gå i skola, ni får tillgång till vår sjukvård så länge ni håller er borta från polisen som jagar er. Inte konstigt att både medborgarna och de papperslösa känner sig en aning konfunderade över hur våra politiker agerar i flyktingpolitiken.

 

Att sedan våra politiker inte har samma åsikter om saken i oppositionsställning som man har när man sitter i regeringen gör ju saken ännu mer förvirrande när man gång på gång vänder kappan efter vinden i sitt agerande. Politiker de talar med kluven tunga eller så har de en någon bisarr dubbelmoral där det politiska syftet drivs av opinionsmätningarna men där de till slut blir tvingade att handla rationellt när den enkla sanningen vad som sker i samhället kommer allt för nära.

Tyvärr så har det visat sig genom åren att våra politiker har en otroligt lång startsträcka innan man reagerar. När man nu bestämt sig och gett polisen direktiv att jaga papperslösa så styr en liten klick av opinionen deras beslut genom att de får inte jagas i tunnelbanorna, eller i skolorna, eller ta in uppgifter från de sociala myndigheterna vilka som får socialbidrag eller vilka utnyttjar sjukvården.

Nej då är det bättre att låta polisen handla i blindo så kanske fler får stanna kvar i Sverige verkar vara våra politikers önskedröm med tanke hur man sköter på vilket sätt de papperslösa skall hittas. Ju mindre som ertappas det så bättre tycks vara andemeningen i politikerna sätt att hantera frågan. Att det sedan tar onödiga resurser för polisen som skulle behövs på andra ställen i samhället som politikerna har ansvaret för och där det blivit allt vanligare att med  den ökade brottsligheten  buset tagit över på många ställen runt om i vårt land.

Det verkar inte beröra våra politiker nämnvärt verkar det som. Nej gör det så svårt som möjligt för polisen att hitta papperslösa som skall utvisas verkar vara parollen i svensk politik för närvarande med tanke på den kontrabeslut som tas som försvårar verkställandet.   

 tnPresentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se