Senaste inläggen

Av tommy norum - Söndag 19 jan 11:10Visa källbilden

 
 
Klarar Sverige en invandring på mer än 100 000 personer per år ? Bevisligen så klarar inte landet det med facit i hand med de sista årens okontrollerade invandring med mer än 1 miljon nya medborgare att ta hand om. Samhället har förändrats till ett kaos utan dess like, men kan det bli något annat när man bjuder in men glömmer att ta hand om sina gäster och anpassat samhället till den ökande befolkningen. Sverige är på väg mot en kollaps med våra politikers goda minne när man nu ser konsekvenserna av deras politik.
 
Bostadsbrist som skapat utanförskapsområden med grogrunden till en öka kriminalitet, En skola som definitivt inte är förberedd för nyanländas dåliga förkunskaper vilket också med facit i hand visar sig vilka grupper som inte klarar av gymnasiet som också blir en grogrund för en ökad kriminalitet i samhället. En omöjlig arbetsmarknad där fortfarande 80% av de nyinkomna som kom hit 2015 är helt beroende av bidrag för sin försörjning, En sjukvård som inte är anpassad till den stora mängd av nyinkomna där sjukhusköerna växer, Vi har en underbemannade myndigheter där polis inte längre klarar av sina uppgifter, domstolar har svårt att hänga med och våra fängelser är överfulla.
 
Varför förstår inte våra politiker att deras politik med att den stora invandringen sätter ekonomi och samhällssystem under stor press, den påverkar landets sammansättning, kultur, säkerhetssituation och därmed förutsättningarna för en fredlig utveckling utan hat och beskyllningar om både det ena och andra om man inte intar en viss politisk agenda. Frågan är väl om det finns något parti som fått utstått så mycket anklagelser, smädelse och grogrund till hat från representanter från övriga partier- helt öppet -  som Jimmie Åkessons Sverigedemokrater. Sedan gråter man krokodiltårar över den svans fån alla partier som tar till sig samma mönster i sina kommentarer på de sociala medierna som partiledarna själva använder men kanske i andra ordalag .
 
Detta inser vanliga tänkande människor – men inte landets politiker som fortsätter fylla på sina ordförråd med hets till sina politiska motståndare. Men när man saknar argument att ta till när man fortsätter att fylla på med nya flyktingar utan att anpassa samhället till de nya skaror som kommer hit börjar allt fler ta till sig konsekvenserna av den politiken trots de anvariga politikernas försök att ge sken av något annat än det i verkligheten är.. Politikernas påhitt att det är svenskarnas plikt att offra sin välfärd,  ekonomi för en fortsatt stor invandring som nu stora delar av regeringen med sina samarbetspartner C - L och V förordar helt utan förmåga att göra en analys med utgångspunkt från landets situation eller vad en majoritet av medborgarna har för åsikter. Kanske inte så konstigt att Sverigedemokraternas politik klassas som den dominerande kraften i Svensk politik för närvarande  med en topplacering i samtliga undersökta frågor i Aftonbladet/Demoskop. Något som också ger ordentliga avtryck i de olika opinionsundersökningarna där Sverigedemokraterna ännu en gång blivit utsedd till det största partiet. .   

tn

                


ANNONS
Av tommy norum - Lördag 18 jan 12:43


foto ateljé HermanBeijer Byggmaterial på Köpmang...

 

Kyrkogatan 

     

Köpmangatan -Storgatan

 

Kyrkogatan 14 ( Lundgrens kiosk sticker fram i vänstra hörnet)

 

2 fastigheter med samma adress KYRKOGATAN 14.

 

Storgatan med bokhandeln som nu finns på andra sidan gatan.  

ANNONS
Av tommy norum - Fredag 17 jan 13:15
Visa källbildenFlyktinginvandringen som skulle ge Sverige en" superekonomi" hette det bland annat 2015. Vart tog den vägen kan man fråga sig när vi nu upplever att verkligheten har blivit precis tvärt om ? 

Nu står välfärden runt om i Sverige inför en "kollaps" på grund av att staten har dragit bort ersättningarna för flyktingmottagandet. Medan kommunerna nu står i kö för att uppmärksamma de ekonomiska förhållandena i våra kommuner runt om i Sverige där de kommunråd som 2015 lovordade den påtvingade mottagandet av flyktingar som en ny chans att växa och skapa framtidstro i glesbygdskommunerna så står nu samma politiker och förfasar sig för framtidens ekonomiska förpliktelser där socialbidragen rakar i höjden, barnkullarna ökar och allt mindre medborgare får skattemässigt försörja allt fler.
 
Samtidigt står finansminister Magdalena Andersson (s)i talarstolarna och påstår att det är den stora och allt äldre "40-talistkullen" samt "90-talisternas" barn som ligger bakom krisen i Sveriges kommuner. Att de sedan fortfarande betalalar kommunalskatt finansierat av eget arbete eller på sina inarbetade pensioner i motsatts till de flyktingar som kommit hit där många aldrig ens kommer in på arbetsmarknader eller få gå arbetslösa i decennier innan de får ett arbete. När 80% av de som kom hit som flyktingar 2015 fortfarande är bidragsberoende för sin försörjning det är inget som Socialdemokraterna vill ta in i sin analys över kommunernas ekonomiska situation.
 
När vi sedan förtår att miljarder förvinner i välfärdssektorn där brottslingar tar för sig utan att politikerna klarar av att få stopp svindleriet eller att den ökade brottsbekämpningen i spåren efter den naiva flyktingpolitiken där både stat och -kommuner får sätta in nya resurser för att anpassa sig till den ökade befolkningen på ca 1 miljon det senaste decenniet där varken  sjukvård, myndigheter eller kommuner eller staten klarar av att ligga i fas med befolkningsökningen resursmässigt i ekonomi eller i välfärden. – För invånarna i 61 kommuner höjs den totala skattesatsen 2020. I sju kommuner blir det en höjning som är större än 1 krona, säger Marie Glanzelius, statistiker på SCB,
 
Så det som har begåvats med aldrig så lite sunt förnuft borde förstå att det inte är de skattebetalande 40- talistkullen  eller deras barn-barn som Socialdemokraterna försöker inbilla medborgarna  är huvudorsaken till kommunernas dåliga ekonomi utan faktorer som man förfarande föredrar att blunda för förstår man när man ser statistiken för hur många som fick uppehållstillstånd 2019- 120 000 tusen nya som sätter ytligare press både på staten och kommunernas ekonomi- bostäder- sjukvård- mm om inte politikerna i regeringen  börjar ta sitt ekonomiska ansvar och prioritera om sina politiska mål till att i första hand göra kommuninnevånarna runt om i landet skadelösa för sin ansvarslösa politik där både friår, och värnskatten och miljarderna till både klimat och biståndspolitiken bör tas till omprövning.
 
tn


  
Av tommy norum - Onsdag 15 jan 12:13Visa källbilden


I spåren av Moderaternas Ulf Kristerssons tal om ett extraval i partiledardebatten så kan vi konstatera att Januari- överenskommelsen mellan Annie Lööfs (C) och Nyamko Sabuni ( L)  och den rödgröna regeringen blev lika naiv i sin utformning som den migrationspolitik partierna står bakom. Var inte en av de viktigaste punkterna i avtalet- att inte göra sig beroende av Vänsterpartiet- för att det skulle kunna komma till ? Hur det gick med den saken står vi nu på läktaren och ser på när Jonas Sjöstedt briljerar och skjuter regeringen och dess partner framför sig när de i punkt efter punkt får krypa till korsett och förändra avtalet så att det skall passa Vänsterpartiet.

 

Centerpartiet och Liberalerna har ju som regel att det är bara demokratiska partier som delar deras värdegrund som får vara med och ge avtryck i politiken. Nu står de med lång näsa och ser sig tvingade att en av ytterpartierna på den egna sidan av den politiska skiljelinjen med hot att ta hjälp av oppositionspartierna på den andra sidan där också det förbjudna ytterparti Jimmie Åkessons SD ingår håller på att omkullkasta hela avtalsprojeket  . Hur skall man göra nu då kan man fråga sig när båda de hatade ytterpartierna på olika sätt sätter agendan på vilken regeringspolitik som skall föras och där Stefan Löfven tvingas lyssna på Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt krav om han skall ha en chans att få behålla statsministerposten.

Tänk att bli så överkörda i politiken som Centerpartiet  och Liberalerna nu blir när deras ambition för att skippa Alliansen var för att inte SD med Jimmie Åkesson skulle få politiskt inflytande. Nu sitter de där i lejonets kula och får uppleva att man i stället fick Jonas Sjöstedt på halsen - trots vad som var villkorat i Januari-överenskommelsen. När det gäller Centerpartiet så har de ju vanan att bryta sina löften tydligen även om det finns skriftliga bevis. Först var väl det där med att aldrig sätta sig och stötta en S-regering som många borgerliga väljare tog till sig- och för att riktigt belysa trovärdigheten i det löftet så skulle hon äta upp sin sko om så skedde. När sedan valet var över så blev det ändå så och något sko-ätande har vi fortfarande inte sett röken av. 

Sedan var det där med att aldrig göra sig beroende av Vänsterpartiet som var ett krav för att stötta de S-ledda regeringen visade sig också vara ett löfte som man tydligen kan tumma på. Det är nog bara att konstatera att när ett liten bondeparti som Centern på ca 8-9 % försöker leka Gud Fader och diktera villkoren för att få vara med i det politiska spelet- så har det en tendens att gå fel. Det visar sig i verkligheten att det är lättare sagt än gjort att försöka isolera det två oppositionspartierna på ytterkanterna med sina tillsammans nästa 35% i opinionsmätningarna från att få det politiskt inflytande de har i kraft av sina valresultat.

När nu M o KD tagit sitt förnuft tillfånga och intar en mjukare linje i sitt förhållande till det i särklass största oppositionspartiet SD så fortsätter Centern och Liberalerna i samma spår där främlingsfientlighet och trovärdigheten ifrågasätts. Frågan blir väl hur medborgarna i fortsättningen skall kunna lita på de forna borgerliga partierna Annie Lööfs Centerparti och Liberalerna när man skärskådar deras politiska facit det senaste året. Väljarna har ju redan gett ett tydligt information i opinionsundersökningarna när det gäller Liberalerna .Vi får väl se hur lång tid det tar för väljarna att genomskåda Annie Lööfs Centerparti när man allt oftare blir matade av deras politiska misstag. 

 

tn

 

 

 


   

Av tommy norum - Tisdag 14 jan 10:37

 

Visa källbilden 

 

  Det visar sig vara lättare sagt än gjort att bli av med SD: s Jimmie Åkesson  och V:s Jonas Sjöstedts  inflytande i politiken.

 


Inte lätt för Centerpartiets Annie Lööf som trodde sig komma i från Ytterpartiernas (SD-V):s inflytande när hon satte sig i knäet på Stefan Löfven som hon före valet bedyrade inte skulle samarbeta med. Nu blir hon i stället en marionett docka för den förre kommunisten Jonas Sjöstedt - Vänsterpartiet. Det var för att skapa ordning och reda i politiken som hon agerade som hon gjorde och där hon anser att januariavtalet var bra för Sverige.

Det är nog många som håller med Jonas när han nu sätter ner foten- både när det gäller arbetsförmedlingen - borttagandet av värnskatten för höginkomsttagare- fri år och borttagandet av subventioner i bostadsbyggandet- och att man struntar totalt i kommunernas situation med  konsekvenserna efter den naiva migrationspolitiken -  i den framförhandlade budgeten med C och L och MP. En prioritering som man inte förväntat sig i en S-regering.Socialdemokraternas försök att  i valrörelsen gå fram och försöka  inbilla väljarna att de är en garant för välfärden är ju närmast löjeväckande när vi nu upplever kommunernas, sjukvården och våra pensionärers verklighet ute i Sverige.

 

Vänsterpartiet sätter nu press på Stefan Löfven samtidigt som den nu går upp för var och en att det beryktade Januariavtalet som Annie Lööf slår sig på bröstet för skulle vara bra för Sverige visar sig kanske bli precis tvärt om. Steg för steg får man uppenbarligen tänka om i de prioriteringarna som de borgerliga C och L var med och förhandlat fram när nu Vänsterpartiet tar ton och kräver förändringar i avtalet. Inte så lätt för Annie Lööf som trodde sig ha kontroll över läget att ha avpolletterat både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet från politiskt inflytande när det nu  visar sig att de två ytterpartierna SD och V som är en del av oppositionen växer sig allt starkare där man nu i opinionsmätningarna tillsamman har ca 35 % av väljarkåren bakom sig. Att då representera ett  9 % parti som Centerpartiet är tror sig kunna bestämma villkoren för att få vara med och ha inflytande i vår demokrati visar sig vara lättare sagt än gjort

 

tn

Av tommy norum - Måndag 13 jan 14:41
Annie Lööf (C), Anders W Jonsson (C) Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Anders W Jonsson (C) vill få s-regeringen att reformera Sverige i en mer liberal och grön riktning. skriver han i DN Debatt. Och där vill ha med M och KD för att kunna hålla Sverigedemokraterna utanför ett politiskt inflytande. 

 

 

 

Annie Lööf :s Centerparti knackar nu på dörren hos sina forna Allianskollegor för att komma in i den politiska borgerliga värmen- väl medveten om att löftet att aldrig bli beroende av SD i en politisk konstellation, att aldrig bli en av hjulen i en  S- ledd vänsterregeringen och att aldrig bli beroende av Vänsterpartiet blev en dyrköpta löften som visade sig föll som käglor när den politiska verkligheten kom i kapp. En verklighet som visade sig att Centern och Liberalerna i stället blev sittande i knät på en statsminister som är helt beroende av Vänsterpartiet. 

 

Nu letar Annie Lööf febrilt efter politiska lösningar med sina forna alliansbröder för att komma undan hotet från Vänsterpartiets - Jonas Sjöstedts misstroende om delar i januariöverenskommelsen som kommer på bordet- det som centern varit den ledande i att förhandlat fram. Nervositeten sprider sig nu i partierna som stöder S-regeringen med att försöka hitta  politiska lösningar för att få KD och M att inte rösta för Vänsterpartiets eventuella förtroendeomröstning som skulle fälla regeringen och vi skulle få ett nyval på halsen. Något som kanske skulle få Liberalerna att åka ur riksdagen och Socialdemokraterna troligtvis skulle sjunka allt längre ner i källaren.

Här gäller det att rädda det som räddas kan och därför sträcker c-partiet ut en hand till sina forna regeringskollegor som befinner sig utanför januariöverenskommelsen, vad det gäller bland annat migration, energiförsörjning och brottsbekämpning. ”Vi hoppas att inte minst moderater och kristdemokrater vill delta i ett sådant konstruktivt samarbete”, skriver vise ordföranden i Centern  Jonsson. Att den framsträckta handen mer är till för att rädda det egna skinnet och hjälpa Socialdemokraterna att få sitta kvar vid makten och hindra Liberalerna att åka ur riksdagen samtidigt som man vet att ett nyval skulle med all sannolikhet stärka Vänsterpartiet.  Vi får väl se hur de forna Alliansbröderna går på den taktiken som är ett led i att också försöka distansera det största partiet Sverigedemokraterna från politiskt inflytande. 

Den lösning som var alternativet till januariavtalet hade inneburit att SD:s röster skulle ha avgjort varje budget och andra viktiga riksdagsbeslut. Det är en lösning som inte bara skulle givit ett unikt och historiskt inflytande till ett främlingsfientligt parti fortsätter företrädare för centerpartiet trumma ut som dessutom ha riskerat att bli regeringskris vid varje budgetomröstning.. Att man i stället nu gav det inflytandet till Vänsterpartiet som med en knapptryckning med hjälp av M - KD och SD har satt Centerpartiet i en ordentlig rävsax.

 

Ett nyval får antagligen till resultat att Centern lämnas utanför regeringen där M och KD troligtvis blir regeringsbildare som kommer att styras av hoppande majoriteter där garanterat Vänsterpartiet blir utan inflytande med där SD troligtvis kommer få ett visst inflytande i många frågor- bland annat i migrationsfrågorna och i brottsfrågor . Något som nu Centerpartiets Annie Lööf inleder sin offensiv för att få med de forna Allianspartierna med på tåget att ännu en gång försöka hålla det största partiet utanför politiskt inflytande.

 

Vi får väl se om de är lika lättlurade och går på samma fint ännu en gång för  att Centerpartiet skall kunna få behålla sitt  inflytande med sina 9% som satt så stora negativa spår i samhället med den naiva migrationspolitik som Centerpartiet varit en av de drivande att få politisk gehör för. .

tn

Av tommy norum - Fredag 10 jan 14:30
Visa källbilden

Vi som har kortare tid till hundraårsstrecket än femtioårsstrecket skall nog ta Gustavssons upplevelser- i rolltolkning av hundraåringen som klev ut genom fönstret- med en nypa salt i vad som vi kan uppleva om vi lyckas uppnår 100 årsstrecket.   

  


Döden  döden   döden var något som vår kära författarinna Astrid Lindgren  började sina telefonsamtal med sin syster på äldre dar. Själv har jag de senaste åren börjat  tar del av dödsannonserna  i tidningarna som jag läser. Jag är inte intresserad av namnen men däremot av födelsedatumet på de som gått hädan. Det är bara att konstatera att ju längre åren går ju fler har årtal som ligger i närheten av sitt eget födelseår kommit in i dödsannonserna .

.

Vår genomsnittsålder har drastiskt förändras de sista 100 åren kan vi konstatera. Det jag trodde var att människan var på väg mot en högre ålder på grund av att levnadsförhållandena förbättras och det skulle göra vi lever längre. Av  dagens födda  kan vi räkna med att nästa hälften kommer att uppnå 100 års strecket.Men när vi sen börjar analysera varför så beror det inte bara på att vi fysiskt och mentalt har förändrat oss,  utan på grund av att läkevetenskapen så dramatiskt  har utvecklas där i snart sett alla sjukdomar kan botas mer eller mindre för att vi kan leva vidare längre upp i åldrarna.


Att vi nu har en genomsnittsålder på ca 80 år när vi för 100 år sedan bara var 55 år kanske inte riktigt belyser sanningen på ett korrekt sätt. För hundra år sen var barnadödligheten stor, vi hade inte tillgång till de mediciner som gjorde att sjukdomar som nu anses bagatellartade  många gånger blev orsaken till döden. Kanske skall man inte ta för stora växlar på informationen  om vår högre genomsnittsålder när det visar sig att vi är lika skröpliga som våra förfäder men den stora skillnaden att nu kan vi bota, byta ut organ som inte fungerar, har mediciner som både fördröjer och stoppar sjukdomsförlopp.

 

Men tyvärr så påverkar det inte vår fysik i någon större utsträckning , en hundraåring kommer troligtvis att vara lika fysiskt inaktiv som hundraåringar i alla tider varit men nu blir de så många fler. Det är få som på ålderns dagar kan ta till sig livet som 104 åriga Dagny Carlsson, Sveriges äldsta bloggare . Att sitta med armarna i kors och tänka att hon levt färdigt – det är ingenting för henne. – Jag tycker att man ska ligga i så länge man kan, säger hon bestämt. Och jag struntar i vad som passar gamla tanter. Bloggande, det är väl egentligen inget för en gammal tant. Men jag vill inte bara sitta och vänta på att dö. Jag är nyfiken av mig och jag tänker ha roligt så länge det varar.


Frågan är väl om vi klarar att utveckla samhället på ett sådant sätt så att våra hundraåringar inte känner sig utstötta utan att behöva känna sig att de är bara till besvär för de generationerna som skall garantera deras försörjning i framtiden. Ansvariga politiker gör så gott de kan för att ge sken av att det är de äldre som är upphovet till att skattebasen för att behålla vår välfärd inte räcker till. Att sedan den skattebasen räcker till så mycket annat utanför våra landsgränser eller alla 100 tals miljarder man lägger ut för att försörja ekonomiska flyktingar som kommer hit utan giltiga asylskäl det är något som våra ansvariga politiker helst vill undvika att tala om.

tn                                  

Av tommy norum - Torsdag 9 jan 19:47


 Det här var Åmål på 1930 -40 talet   

Torget

 

Torget  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se