Senaste inläggen

Av tommy norum - Lördag 8 maj 16:53
Ett riktigt arbetarparti driver inte på för att ersätta den svenska modellen på EU-nivå.

Ett riktigt arbetarparti håller sig inte med ledande företrädare som kallar en stor del av den arbetande befolkningen för "grisar". Ett riktigt arbetarparti smyger inte in marknadshyror bakvägen genom januariavtal.
Ett riktigt arbetarparti utesluter inte arbetare ur facket för att de inte har rätt partibok.
Ett riktigt arbetarparti driver inte ner välfärden och lönerna med en vårdslös migrationspolitik.
Ett riktigt arbetarparti glömmer inte kvinnorna i förorten som begränsas i livet av importerad hederskultur.
Ett riktigt arbetarparti röstar inte för att ge bort 150-miljarder kronor till EU för att Spanien ska kunna arbeta fyra dagar i veckan när vi samtidigt har fattigpensionärer hemma i Sverige.
Ett riktigt arbetarparti står upp för alla arbetare, oavsett värdegrund och arbetar inte för att de ska få sparken.
Ett riktigt arbetarparti verkar för sammanhållning i folkhemmet Sverige, de bygger inte hela sin existens på att så splittring mellan den arbetande befolkningen.
 
Socialdemokraterna är inte längre ett arbetarparti

Av tommy norum - Torsdag 6 maj 00:04   

 


  

 

Man kan ju undra i en så kallad modekrönika i Borås Tidning av Boel Ulfsdotter om hon totalt har tappat förståndet liksom chefredaktören som försvarar påhoppet. Tydligen retade sig skribenten på att Ebba Busch var den enda av de kvinnliga partiledarna som hade klänning, trots att kvinnor i familjen Trump hade haft på sig en vit klänning på sin fars/makes installation så hade Busch alltså mage att ta på sig vit klänning i en partiledardebatt. Såklart är Boel Ulfsdotter förbannad och hennes krönika ledde till den givna rubriken – I helgens partiledardebatt kunde vi även bildligt talat se KD stå brud till SD. Så när Ebba Busch som representerar ett av Sveriges riksdagspartier iklädd samma typ av cocktailklänning (som någon i familjen Trump) bör vi därför dra öronen åt oss anser hon tydligen. Man vet inte om man skall skratta eller gråta åt när hon avslutar artikeln- en partiföreträdare som valt att använda sin ställning för att proklamera den moderna kvinnans reträtt. Hennes åtsittande, vita klänning är tydligt sexualiserande istället för att ge bilden av en intellektuell kvinna. Den representerar därmed ett passivt kvinnoideal som sätter det lilla livet före det stora, vilket passar väl in med högerns dröm om kvinnor som verkar i hemmet istället för på arbetsplatsen. Man kan ju undra vilket kön Boel Ulfsdotter tillhör med den synen på kvinnor.

 

 

Boel Ulfsdotter gör en fultolkning av Ebba Buschs kläder (feministbiblioteket.se)

Av tommy norum - Tisdag 4 maj 14:01 


Man kan ju undra när Utbildningsminister Anna Ekström mörkar flera interna promemorior som tidigt varnade för allvarliga brister i PISA-studien .Expressens avslöjande om de hemlighållna dokumentens innehåll men som hon blånekar till att de finns.  Det är tydligt att det som Statsminister Stefan Löfven gick ut och varnade för att om SD släpptes in i värmen av Moderaterna skulle det riskera demokratin i Sverige. – Men på det sätt regeringen har hanterat PISA utredningen så ger det tydliga signaler att det är Stefan Löfvens regering som inte respekterar demokratins spelregler.. Man blir ju lite fundersam när Stefan Löfven står och hävdar i partiledardebatten att de har full koll på var elevernas står kunskapsmässigt genom 2 andra mätningar som han refererar till. Men är det urvalet av elevers deltagande lika alarmerande som den i Pisa så kan man undra vad regeringen  håller på med.  

När en minister blånekat till att det skulle vara en för stor exkludering när hon har fått information inne på departementet att så är fallet av sina egna tjänstemän vid minst två tillfällen larmat internt om felaktigheter i PISA-studien. Dokumenten vägrades att lämnas ut då de inte ansågs utgöra allmän handling. Att sedan Riksrevisionsverket gjorde en annan bedömning och lämnade ut de handlingar som regeringen försökte blockera där det framgår tydligt att ”Skolorna har tagit ut svängarna lite för mycket i sin tolkning av exkluderingsreglerna och exkluderat alltför många elever”, står i Riksrevisionens avskrift av det första PM:et, som enligt myndigheten är ordagrann. Med den informationen i ryggen  så kan vi glömma den här PISA-resultatet-  det går inte att använda som en indikation på hur elevernas kunskaper ligger till. Än en gång kan man fråga sig vad har den här regeringen för syn på hur en demokrati skall fungera i en rättsstat ? Det finns tydligen flera alternativ att ta fram ur de Socialdemokratiska Demokrati och värdegrundsboxarna allt efter behov eller försvar eller presentation  av den egna politiken.     

   Av tommy norum - Måndag 3 maj 10:32
 


Annie Lööf förnekar sig aldrig men fick mothugg av Nyamko Sabuni ( L)  som riktade skarp kritik mot Annie Lööf under SVT:s partiledardebatt, sedan C och L har hamnat i två olika läger i migrationsfrågan. Även Ebba Busch gick till attack mot Centerledaren – och försvarade Jimmie Åkesson (SD). – Jag är besviken på att en sådan här historisk kväll där vi var en majoritet kvinnor i debatten så lyckas Centerpartiet ändå trycka in sin paradfråga – att vara emot SD, säger Kd-ledaren. Det visar väl med all tydlighet att Annie Lööf nu förpassats till den socialistiska sidan av sina forna Alliansvänner vilket hon vill eller inte.

Det som fick Annie Lööf att gå i  taket var när SD ledaren uttryckte sig i att vi har importerat värderingar som vi hade mer eller mindre utrotat innan. Vi ser att det finns en överrepresentation av dömda som har invandrarbakgrund sa Jimmie Åkesson i debatten om kvinnovåldet. Men som vanligt får man väl säga - så tände Annie Lööf till på alla cylindrar när någon besitter andra värderingar än hon själv.. Jag känner sådant förakt när jag hör ditt resonemang. I decennier har kvinnor blivit misshandlade, torterade och dödade i sina hem, sade Annie Lööf.  Låt inte den här debatten handla om invandring, du är helt förblindad av detta. Jimmie Åkesson menar att problemet med mäns våld mot kvinnor har funnits i det svenska samhället även tidigare. – Jag tror inte jag sa något annat. Men jag lyfte in en aspekt som jag tycker är relevant. Det får man tydligen inte göra, säger han efter debatten. Att det som var inledningen till debatten om kvinnovåldet var att det på kort tid har krävts  5 kvinnors liv där 4 av förövarna hade utländsk bakgrund. Att det finns en betydande överrepresentation där förövarna har en invandrarbakgrund även där annan grov brottslighet förkommer mot kvinnor som tex våldtäkter eller hedersvåld - något som man på alla sätt har försökt dölja och absolut inte tala om speciellt inte i det pk etablissemanget i debattpanelen  som vill fortsätta med en hög invandring. Att man nu via Brå fått det bekräftat att så varit fallet de senaste åren är inget som Centern och MP fortfarande vill ta i sin mun. Utan här gäller det att skuldsätta den Svenska mannen som man anser skall  ta på sig ett kollektivt ansvar för kvinnovåldet - de Svenska föräldrarna som skall känna skuld i att de inte lyckas fostra sina söner till att inte föra våld mot kvinnorna - men invandringen till Sverige skall fortsatt vara stor. Hur man då skall få rätsida på problemen är väl knappast att fortsätta fylla Sverige med nya flyktingar innan man kommit tillrätta med de negativa konsekvenserna som skapats med den migrationspolitik man satte i rullning 2015 under ledning av Moderaternas Fredrik Reinfeldt i Alliansregeringen- inte minst mot hedervåld, våldtäkter och den stenålderskultur som finns i stora grupper som kommer hit som flyktingar i hur man ser på hur kvinnor skall uppfattas i samhället. Har man inte blundat länge nog  nu för de negativa konsekvenser som kommit ut av den naiva migrationspolitiken. Allt fler medborgare har fattat visar opinionsundersökningarna men ansvariga politiker vill fortfarande leta ursprunget till de negativa konsekvenserna på andra ställen än i den migrationspolitik man är ansvarig för.      

 
tn 

    
Av tommy norum - Söndag 2 maj 18:22

 
 

 
 
Centerpartiets Annie Lööf är inte sen att gå ut när enskilda Sverigedemokrater går ut och uttalar sig om något som inte stämmer med hennes värdegrund. Det visar sig att personer med avvikande sexuell läggning känner sig hemma i Centerpartiet det finns det många bevis på och att i den skaran - det som visar sig allt oftare i media utbudet - finns personer som agerar perverst sexuellt - inte sällan mot barn. Här är det inte personer som genom tal och skrift ger uttryck för sina politiska värderingar utan här är det sexuella handlingar som kommer till uttryck i brottsliga handlingar och att de som centerpartister totalt verka strunta i de värderingar som Annie Lööf har som rättesnöre. Frågan blir väl om vi skall döma Annie Lööfs centerparti på samma sätt som hon dömer andra partier vars medlemmar gör uttalande som inte faller Annie Lööf i smaken. Så med den inställningen som Annie Lööf ger uttryck för mot andra partier så kan vi väl konstatera att Centerpartiet är ett parti som gömmer sexualbrottslingar, ett parti som tappat all respekt för lag och ordning och med en moral som tyder på en pervers värdegrund i botten. Man skall kanske tänka till mer än en gång innan man släpper in sina barn i Centerpartiets politiska fålla..
Frågan är väl om vi skall fortsätta med den låga debattnivån som Annie Lööf har kört med i flera år ? Kanske dags att i fortsättningen sätta politiken i högsätet utan en massa kärringskvaller som inte leder någon vart. Vi får väl se om dagen partiledardebatt har satt några spår i den önskan.
 
tn
Av tommy norum - Torsdag 29 april 22:56


    Riksrevisionens kritik kan väl knappast varit någon nyhet för våra politiker i att man brutit mot OECD:s regelverk i PISA . Redan för ett år sedan avslöjades det utan några större reaktioner från våra oppositionspolitiker. Våra politiker får nog ta på sig ansvaret lite till mans för den uppkomna situationen som i grunden har sin rötter i en naiv oansvarig migrationspolitiken där tuta och kör blev modellen utan ett uns av eftertänksamhet hur det skulle påverka vårt samhälle.  Det är inte bara kunskapen i skolan som blir lidande utan vi blir ju ständigt påminda om vilka förändringar samhället har genomgått sedan migrationsbommen 2015. Det var faktiskt Alliansen med Reinfeldt ( M ) som statsminister som började nermonteringen av Sveriges. Det är honom med sina Allians kolleger vi skall tacka för alla negativa konsekvenser vi nu upplever men där Socialdemokraterna inte var sena att hoppa på tåget i rädsla för att inte bli kallade främlingsfientliga. Men det är bara att konstatera att de gamla Allianspartierna står och stampar på samma fläck utan ett uns av trovärdiga lösningar för att lösa upp knuten som numera binder ihop samhället i ett enda stort kaos. Det har blivit en dyr erfarenhet för medborgarna med dessa politiker som handlar först och tänker sedan där skolan är ett av många problem i spåren efter den naiva migrationspolitiken man fört i det här landet. Liberalernas Björklund som i sin roll som skolminister försökte lösa skolans problem med högre löner till lärarna, nya betygsskalor men han lika lite som den nuvarande skolministern ville inte förstå - eller om man försökte dölja så gott det går - att man har att göra med många gånger omotiverade migrationsbarn utan grundkunskaper som kommer från en underklass där föräldrar saknar studieerfarenhet, trångbodda  med i regel med stora syskonskaror, många placeras i klasser efter ålder inte efter kunskap man besitter. Men som vanligt så vill man inte ens andas om att det är spåren efter en naiv migrationspolitik där ansvariga politiker i sin naiva inställning trodde att problemen kommer att lösas på sikt av sig själv. Den insikten har utan tveka satt sina spår i ökningen av den grövre brottsligheten , ökning av våldtäkter, ökad otryggheten, gängkriminaliteten, dödsskjutningar, sprängningar, bilbränder, de ökade klasskillnader, hedersmord , bostadsbristen med en omöjlig arbetsmarknaden för de med låg utbildning. För att inte tala om alla dessa utanförskapsområden som poppar upp som svampar ur jorden runt i vårt land som vår polismyndighet har tappat kontrollen över.  Detta har inget med vår migrationspolitik att göra skallar det från de ansvariga politiker samtidigt som man då spyr galla över partier som varnat för utvecklingen i decennier och kallar dem främlingsfientliga med nazistiska rötter och en fara för vår demokrati. Det blev lite svårare att runda förbi att migrationen har en stor betydelse för slutresultatet i Pisa provet för femtonåringarna när det visade sig att det var ett bortfall  på 20 % av de som var kallade till provet utöver de 5% som man hade rätt att plocka bort. Men att ha mage att efter Pisa undersökningen det som skolminister Anna Ekström gjorde - stå och skrävla om att Socialdemokraterna har vänt trenden i skolresultatet när hon vet att 11% plockades bort och att 14% underlät att komma till provet - då kan man undra om inte det är en fortsättning på trenden att försöker dölja sina  politiska misslyckandet som i allt annat negativt som kommer fram  i spåren efter den naiva migrationspolitiken.      

 - Skolverket, som skötte PISA-undersökningen, har envist hävdat att det stora bortfallet berott på att Sverige tog emot många nyanlända elever i samband med flyktingvågen 2015, och att skolorna gjort rätt som sorterat bort de språksvaga. Det får man enligt regelverket – om eleverna läst svenska i mindre än ett år. Men att plocka bort barn som kom med flyktingvågen som  gått i svensk skola längre än så när provet skrevs eller att göra provet frivilligt som skolverket aviserade före provet - visar väl bara på att skolan eller skall vi säga politikerna försökt dölja sina misslyckandet även på skolans område som i alla andra områden som räknats upp här som kommit ut ur en naiv migrationspolitik. Skönmålning av resultat är ett politiskt knep inte bara för att dölja Svenska elevers kunskaper utan i de flesta sammanhang där politikerna har svårt att leva upp till sina mål.      

 

 

 

 .

Av tommy norum - Tisdag 27 april 11:36
 

Se hur falska examensbevis upptäcks – mest fusk från Syrien | SVT Nyheter
Man slutar aldrig att förvånas i vad som allt oftare kommer fram i spåren av den naiva flyktingpolitik som bedrivits och bedrivs i Sverige. Hur vi utnyttjas och luras av de som kommer hit och söker skydd.. Nästan dagligen utöver de vanligt kända som det ökade våldet, de ökade våldtäkterna, de ökade dödskjutningarna och dödandet i nära relationer där dömda av utländsk härkomst är överrepresenterade. Nu får vi också lägga till att det ute i vårt samhälle arbetar i yrken som jurister, sjuksköterskor, apotekare, och lärare mm många med förfalskade examensintyg vilket knappast ökar tryggheten för medborgarna. De senaste åren har antalet polisanmälningar för falska betyg från utlandet ökat rejält – och över 60 procent är dokument från Syrien, visar SVT:s granskning. SVT bestämde sig för att testa hur lätt det är köpa syriska examensintyg – och fick snabbt kontakt med flera personer som erbjuder förfalskningar mot betalning. Och som vanligt så står våra politiker lika handlingsförlamade som i att stoppa alla utländska ligor som länsar vårt land på stöldgods som man fritt kan föra över gränsen, att inte få bukt med utanförskapet, skolresultaten, integrationen, bostads och arbetsmarknaden de överfulla fängelserna där intagna för grövre brottslighet de med utländsk härkomst är överrepresenterade. Och allt beror på våra politikers naiva migrationspolitik som man inte har mäktar med att hantera de negativa konsekvenserna av. Kanske inte så lätt när man tagit ”Fan” i båten försöka få honom i land när det saknas åror att ro med...

Av tommy norum - Måndag 26 april 10:31 

 

 

Från millenniumskiftet och fram till nu har vi tagit emot långt över en miljon invandrare. En del undrar om det är en strategi för att kunna behålla makten genom att värva röster med bidrag och pensioner. Vi har väntat i över tjugo år nu-när kommer förtjänsten ?
Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se