Senaste inläggen

ANNONS
Av tommy norum - Söndag 1 okt 10:45
Högalidskyrkan från Årstaviken.


 

Adolf Fredriks torg. "Tors fiske".

   

Medborgarplatsen.

 

Söderidyll med Katarina Kyrka i bakgrunden.

Adolf Fredriks torg.  

Motiv från Slussen med Katarinahissen 

ANNONS
Av tommy norum - Söndag 1 okt 10:45
Gustaf Adolfs torg.

Inre hamnen

Centralstationen.

"Rundan" startar sin tur under Malmö broar.

Motiv av Pildammarna

Folkets Park. Nöjesfältet.

Av tommy norum - Söndag 1 okt 10:45Hans Nordström tog emot på Åsiverken vid kungabesöket


film av Olle Englund 


 

 

Av tommy norum - Söndag 1 okt 07:00

 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/hor-brakar-valdsamma-demonstranter

 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/har-kastar-motdemonstranter-sten-mot-polisen

 

 

 

Är yttrandefriheten i en demokrati lika med att totalt ge upp alla andra krav som samhället ställer på både myndigheter och samhällsmedborgare när man ger tillstånd till en liten grupp demonstranter som vill höras och synas vid en speciell tidpunkt och plats för att skapa största möjliga intresse för sina politiska idéer ?  


 

 

Yttre omständigheter som bevisligen sätter samhället i en situation som gör att myndigheterna har svårt att upprätthålla lag och ordning i samband med demonstrationer borde väl vara ett helt godtagbart skäl att neka att demonstrera på sökarnas villkor.   Att tillåta demonstrationer utan att ta hänsyn till - som i fallet Göteborg -  där polismyndigheten tillät att demonstrera i centrum, under omständigheter och yttre förutsättningar som vem som helst med lite sunt förnuft borde insett är ohållbart.  Bokmässan med stora folksamlingar, en judisk högtid i närheten och ett stort fotbollsevenemang i demonstrationsvågen borde väl få polismyndigheterna att välja en annan plats och tidpunkt för demonstrationens genomförande.

 

Att man sedan visste att stora skaror av motdemonstranter skulle på alla sätt både olagliga och lagliga göra allt för att sätta stopp för Nazisternas framträdande med risker för både materiell förstörelse och risken att människor kommer till skada borde väl få vilken som helst att överväga situationen. Att sedan lägga så mycket resurser på ett enskilt ärende som i princip dränerar hela Västra Götaland på polisresurser på grund av ett hundratal nazister absolut vill synas just då och på en tidpunkt som krockar med andra intressen i närheten är väl ett tecken på att polismyndigheterna är både tondöva och totalt likgiltiga inför vilka andra uppgifter de har att bevaka i sin myndighetsutövning.

Tror man att det bara är att till varje pris försvara yttrandefriheten utan att också ta hänsyn till andra värden som är på spel och som de är satta att bevaka i sin myndighetsutövning som lag och ordning tex .  Men med lördagens TV bilder på näthinnan där alla dessa kamouflerade ligister som inte drog sig för att i sin iver motdemonstrera tog till metoder som var rent livsfarliga utan att polisen vågade ingripa.  Att hela manifestationen blev rena floppen både för de inblandade Nazisterna och för polisen som totalt misslyckades att försvara grundlagens yttrandefrihet som det var tänkt eller att hålla lag och ordning på demonstrationsplatsen  det blev väl resultatet av Lördagens upplopp ..

 


Facit av Lördagen blev väl att de som gick segrande ur det hela blev de ligister som med utom parlamentariska medel, som våld vilket innebar stor risk för personskador ingick i strategin att få både poliser och nazisterna på knä.            tnAv tommy norum - Lördag 30 sept 07:00
 Liseberg, Entrén.

Hamnen med stenpiren

Paddans station  

Kungstorget med saluhallar

Järntorget med Folkets Hus. 

FLYGSTATIONEN, TORSLANDA.

HAMNEN. TRÄPIREN

Av tommy norum - Torsdag 28 sept 10:32
Bildresultat för tiggare i sverige

Genom att placera tiggare runt om i Sverige så lever nätverkskungarna lyxliv i sina hemländer men där de naiva svenskar som fortfarande ger pengar till tiggarna föredrar att blunda för konsekvenserna av sitt handlande. 

Efter att ha sett Uppdrag Gransknings program hur tiggeriet är organiserat i Norge så borde en och annan ta sig en funderare på vad de håller på med när de lägger en slant i tiggarnas koppar.

 

Vi har också sett hur eu-emigranter tar för sig i Sverige där man ockuperar andras hus, man kör omkring med oregistrerade bilar utan försäkring, man har flera gånger blivit ertappade och dömda för brott i Sverige. Man organiserar människohandel, narkotikaförsäljning, tvångsarbete i prostitution, hushållsarbete ,man lurar av kontokort med koder från äldre som de sedan plundrar.  

 

Eu-migranterna har byggt upp organiserade nätverk som dragit in miljardbelopp under åren som de skickar vidare till sina hemländer. Ledarna av nätverken bor som kungar i sina lyxvillor i hemländerna, man kör lyxbilar och lever som miljonärer.

 

Det har funnits signaler om detta i flera år där Uppdrag Granskning redan för ett par år sedan genom att skrapa lite på ytan i deras verksamheter i Sverige avslöjade hur naiva svenskar blir grundlurade och där våra förtroendevalda politiker står handlingsförlamade och inte vågar agera för risken att bli kallade främlingsfientliga.

 

Vi ser hur stora eu-migrantläger läger byggs upp till och med inne i tätbebyggda områden i städerna, på privat mark, där det bedrivs prostitution, ett utbrett lurendrejeri, narkotikaförsäljning och som för med sig sanitära olägenheter i omgivningen utan att våra politiker och myndigheter vågat agera med rädsla att bli kallade främlingsfientliga.

 

Finns regler hur länge EU-migranterna får befinna sig i andra EU- länder men som av våra myndigheter och politiker heller blundar för än att agera. Det finns kommuner där man låter barnen gå i svenska skolor medan föräldrarna är ute och tigger, prostituerar sig eller begår andra brottsliga handlingar och det finns politiska krafter som kämpar för  att detta skall fortgå.  Att sedan Kungarna i nätverksorganisationen kammar hem storkovan och låter  de svenska skattebetalarna stå för tiggarbarnens skolgång i vissa kommuner , många gånger så ordnar  kommunerna mat och husrum  och med det så subventionerar man den brottsliga verksamhet som bedrivs med tiggeriet som täckmantel.  

 

Trotts att det finns rekommendationer av att inte underhålla denna brottslighet genom att ge tiggarna pengar så fortsätter en del naiva svenskar att hålla dessa brottsliga nätverk under armarna genom att ge pengar till tiggarna. 

 

Vi har haft en okontrollerad invandring i Sverige som under lång tid fått fortgått med våra naiva policyers tillstånd som ha fått till resultat att både skola, bostadsmarknaden, sjukvården och många av våra myndigheter och inte minst arbetsmarknaden för invandrarna slagits ut utan att våra politiker reagerade i tid.

 

Vi kan nu se samma tendens nu i politikernas oförmåga att reagera i tid när EU-migranterna har tagit för sig i vårt land, där man i brottsliga nätverk använder tiggeriet som täckmantel för sin verksamhet i Sverige utan att politikerna vågar agera och förbjuda tiggeriet som första steg att komma åt brottsligheten som följer i dess spår.  

 

i Göteborg avslöjades nyligen en liga med 2 bröder som delar upp tiggarna mellan sig. Den ene brodern heter Ivan och är tidigare dömd för brott mot knivlagen och förberedelse till stöld. I telefonavlyssningar hör polisen hur den andre brodern, Simeon, hotar tiggare som inte tjänar tillräckligt.

 

Bara två gånger tidigare har personer dömts för människohandel inom tiggeri i Sverige. Också då, 2009 och 2010, var offren funktionsnedsatta. Tiggeriet i Sverige mångdubblats och de senaste tre åren har polisen fått in över 80 anmälningar om misstänkt människohandel, men bara fallet där Ivanka, Mitko och Toni utnyttjades har gått till en fällande dom. Så man kan ju se att det är ganska ofarligt för dessa människohandlare att bedriva sin verksamhet här så länge man kan gömma sig bakom tiggeriet.   

 

Det är ingen tvekan att det finns ett problem med att det fortfarande finns politiker som blundar för den brottslighet som följer i tiggeriets spår i tron att man är human mot tiggarna i sin människosyn men där det i stället visar sig att det enda de gör med sitt ställningstagande är att de låter nätverken och genom dem brottsligheten fortsätta. 

 

 

tn
Av tommy norum - Onsdag 27 sept 13:45
Annika Strandhäll (S), socialförsäkringsminister.

Socialminister Annika Strandhäll (S) kräver att Sverigedemokraterna städar upp i partiet. Men vägrar samtidigt inse vad som vad som händer innanför väggarna i det egna partiet. Kanske skulle man städa upp framför egen dörr först innan man har synpunkter på hur andra sköter sig.  


Våra politikers syn på sexuella handlingar skiljer sig inte nämnvärt från befolkningen i övrigt kan man tänka. Att som media med SVT i spetsen försöker göra Sverigedemokraterna som någon som skiljer sig i mängden av övriga partier i riksdagen i vilken hederskultur som gäller är falskt och vilseledande. Sverigedemokraternasär väl det parti vars ledarmöte är minst dömda för sexuellt ofredande.

Miljöpartiet har tex 10 dömda av sexuellt ofredande, Socialdemokraterna har 7 dömda, Vänsterpartiet har 3 dömda. Hur många har Sverigedemokraterna under samma tid, ingen vad jag vet.  Så man skall nog vara en aning försiktig när man försöker göra Sverigedemokraterna till något annat än de är i förhållande till andra partier.  
Riksdagsledamoten Hanna Wigh (sd ) har öppet berättat om att hon ska ha blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp av en partikollega och säger att SD har en dålig kvinnosyn.

 

Det här är väl ett parallellfall med vad Laila Naraghi, 34, som sitter i riksdagen för Socialdemokraterna. Länspolitikern berättar nu öppet om hur hon blivit sexuellt trakasserad av partikamrater.
– Mannen på partikonferensen smög sig på mig bakifrån och tryckte sig mot mig. Jag var en tonåring med starkt politiskt engagemang som fångades mellan bardisken och hans svettiga fläsk, säger hon till tidningen Östra Småland. Här informerar  Hanna Wigh till Socialminister Annika Strandhäll (S hennes version om vad som hänt och som sedan  socialministern inte är sen i att försöka plocka politiska poäng av händelsenSå var det där med att kasta sten i glashus när man ser rubriken här nedan.


”SD måste städa upp i partiet”

 

Socialminister Annika Strandhäll (S) reagerar starkt på det påstådda sexuella övergrepp som rapporterats från Sverigedemokraternas riksdagskansli.
– Det är avskyvärt. Nu måste Sverigedemokraterna städa upp i partiet, säger hon.

 

I stället för att försöka skapa politiska poäng om SD händelsen så kanske hon skulle börja städa upp i sitt eget parti. Det finns en diger lista om dömda Socialdemokrater som uppenbarligen inte borde höra hemma i partiet trots att det funnits signaler från de som är utsatta så reagerar inte de ansvariga  i partiet. 

 

Vem minns inte riksdagsledamoten Per Svedberg (S), 44, som tagit av sig byxorna för att få sina sex krav tillfredsställda hos den skräck och panik slagna kollegan som förskansat sig i sitt rum. Man fick tillkalla polis för att få bort den kärlekskranke socialdemokraten från hennes dörr. Det var tydligen ett beteende som accepterades av den socialdemokratiska ledningen. Här blev det ingen uppstädning.

 

Vad hände med Laila Naraghis (s) anklagelser om vad hennes partibröder hade för sig ?  Blev det någon uppstädning där efter den fadäsen inom partiet Socialminister Annika Strandhäll?     

 

Man skall vara lite aktsam när man tar till storsläggan och bedömer sina poliska motståndare för en dålig hederskultur när det visar sig att man sitter i samma båt själv.   

 


tn


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se