Senaste inläggen

Av tommy norum - Onsdag 22 juni 17:30Elsa Widding har lång bakgrund i energibranschen som nyckelperson i en lång rad energibolag. Hon gjorde sig känd i samband med Nuon-affären, som visselblåsare i sin dåvarande roll på Näringsdepartementet. Hon har därefter engagerat sig som samhällsdebattör och kandiderar i höst till riksdagen för SD. Ingen tvekan att Elsa Widing har många anhängare i sin syn på klimat och energi problematiken. Kommer bli ett lyft för partiet. Bäva borde alla självutnämnda amatörklimatister oc

     

Av tommy norum - Måndag 20 juni 22:59

 
 


Man kan inte annat att undra hur Sverige på en så relativt kort tid har förändras till det sämre. Medborgarna känner sig mer otrygga och vi har myndigheter som inte på långa vägar klarar av sina åtagande där väl vår polismyndighet är ett lysande exempel på att man har svårt att leva upp till sitt uppdrag. Är det inte skjutningar, sprängningar, ha koll på narkotikahandel  så är det cykelstölder där 100000 cyklar själs årligen där många kostar över tjugo tusen kr st.
Ligor som dammsuger kommuner på cyklar men hör och häpna inte en enda cykeltjuv har man lyckats lagföra under flera år.
Metallstölder där koppar är en begärlig stöldvara där till och med hela koppartak själs något som hållit på flera år och där bara få blivit lagförda. För att inte tala om båtmotorer och båtar- traktorer-skotrar mm som ligor själ och där det är skytte trafik med lastbilar fulla med stöldgods som försvinner från landet medan myndigheterna står och tittar på utan att kunna ingripa. .

Stölder i svenska butiker uppgick förra året till hisnande 8,5 miljarder. Detta samtidigt som andra brott mot handeln fortsätter att öka. Sedan 2010 har butiksstölderna mer än fördubblats. Detta framkommer i en omfattande enkätundersökning som Svensk Handel löpande genomför. En stor del av denna börda handlar om så kallade mängdbrott – sådana som polisen sällan har resurser att utreda vilket får konsekvensen att hälften av de tillfrågade handlarna som varit utsatta för brott den senaste tiden har valt att inte polisanmäla.

För att inte tala om alla bedrägerier många gånger mot gamla som ökat lavinartat - alla våldtäkter. Ja listan kan göras lång över hur vår polismyndighet ligger steget efter och där bara en bråkdel av alla brott som sker i de här landet blir uppklarade.


Kanske inte så konstigt att tilltron till de rättsvårdande myndigheterna börjat svaja. Och det är en signal som måste tas på största allvar. Bara en sådan sak att dömda brottslingar i genomsnitt går fria medan de väntar på att deras fängelsedom skall verkställas. Det kan tar genomsnitt 100 dagar innan man börjar avkänna sitt straff.  får vänta och gå fria i hu hundra dagar innan innan de får börja avkänna sitt straff. Många fortsätter sin brottsliga bana under tiden andra avviker och försvinner och pekar finger till ansvariga myndigheter och debrottsoffer som blivit lidande. .

Det är inte bara rättsväsendet som pajat ur utan i snart all samhällsfunktioner som skola, sjukvård och omsorg så har man många gånger svårt att leva upp till sina åtagande fullt ut. För att inte tala om viktiga samhällsfunktioner som försvaret, och hur illa vår energiförsörjning har prioriteras de senaste 8 åren av den rödgröna regeringens styreS-styre.
När vi nu har facit i hand efter 8 års rödgrönt styre så skall nog  inte väljarna rösta efter vad partierna vill göra utan efter vad de som ansvariga politiker borde ha gjort. Efter 8 år styre så är det kaos i snart alla skattefinansierade samhällsfunktioner inklusive i Riksdagen.   

tn.Av tommy norum - Torsdag 26 maj 11:43   

Centerns ambitioner framåt har kommit på skam visar oppositionsmätningar det senaste året.

 

 

Det tar ett tag för somliga genomskåda att Centerpartiet inte har så mycket att komma med i politiken i den position man satt sig i.

Tron som Centern med Annie Lööf har att med utpressning få igenom politiska reformer i sina hjärtefrågor har visar stöta på patrull gång på gång när partier som Annie Lööf tror sig kunna sätta munkavel på opponera sig.
Inte lätt när man tror sig kunna skicka ut dekret på hur partier skall förhålla sig till varandra när ingen lyssnar.
Så nu står hon där- ledare för ett Centerparti parti totalt isolerat i mitten och som sakta men säkert håller på att tyna bort.
 
Annie Lööf tror sig fortfarande kunna vara med och forma politiken för Sverige med utpressning , uteslutning och inte efter det politiska innehåll som medborgarna visar vid demokratiska val.
Kanske dags att börja tänka på ett partiledarbyte innan väljarna fullt ut tröttnat på Annie Lööfs hemma snickrade värderingskrav som hon försöker få gehör för i de båda blocken.
 
Blir inte så lätt med att skapa politiskt inflytande i en position när man närmar sig 4¤ strecket - när man försöker slå sig in i blocken där 2 ytterpartiet V och SD med sina veton kan blockera alla Centerns försök att gå utanför den politiska ram som styr respektive blocks gemensamma politiska värderingar.
 
Det tycks bli en svettig sommar för Anni Lööf i att försöka få tillbaka förtroendet för Centerpartiet.
 
tn. .
Av tommy norum - Lördag 21 maj 17:52

 

EXPRESSEN.SE
DEBATT: Hela landet är på väg mot Rinkebys problematik


     hela landet är på väg mot Rinkebys problematik (expressen.se)


Är det berömda PK spöket som sätter sina spår hos polismyndigheterna mån tro ? Kan sju klöver politikernas naiva invandrar politik utan en fungerande integration var en stor del av problemet ? Men det får man inte säga eller skriva om för då blir man klassad av PK folket som främlingsfientlig. Det politiska etablissemanget och polisledningen smyger omkring i buskarna livrädda för en liten klick PK fantiger som hugger direkt om inte informationen faller in inom ramen för deras politiska agenda.
 
Trots dagliga skjutvapenmord och skottlossningar hörs ord från högre polischefer om att ”vi är på rätt väg” och ”vi ser förbättringar”.- skriver Peter Torstensson- han fortsätter - Genom detta lutar politikerna sig tillbaka. Genom detta lutar politikerna sig tillbaka när sanningen i stället är att vi i princip över hela landet är på väg in i samma problematik som i våra större städer.
 
Lite funderingar baserade på debattinlägget som Peter Torstensson- Poliskommissarie, Region väst skrev på Debattsidan.
Läs debattinlägget och förstå att även vi i lilla Dalsland är drabbade av politikernas oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sina poliska beslut i tid.
 
 

Av tommy norum - Måndag 16 maj 17:26


Vad är syftet för dessa Rysslandsvänliga bloggare som med sina nättroll dyker upp på Face Book sidorna där man försöker med sin höga svansföring ge en annan bild i hur kriget går i Ukraina för Ryssarna. ?
Det finns en verklighet som i stort sett alla fria medierna i väst rapporterar om och så finns det en verklighet som kommer från vad Ryska källor rapporterar som mer riktar sig till de ryska medborgarna där kriget och invasionen av Ukraina är en upprensning från Nazister men man aktar sig noga att tala om de flera tusentals Ryska soldater som fått sätta livet till för Putins hjärnspöken om de Nazister som han ser som et hot för Ryssland, .
Man kan undra om dessa Rysstroll som figurerar på många Face Book sidorna är totalt intelligensbefriade i sin analys om hur kriget går i Ukraina. I de ryska nättrollens värld så är alla framgångar för de Ukraina militären förfalskat nonsens fabricerade av USA.
 
Medan vi blir överhopade av ögonblicksbilder vad som händer på slagfältet med utslagna Ryska militärfordon, bilder på hur civila mål träffats av ryssarnas raketanfall, 1000 tals döda civila i spåren efter Ryssarnas framfar. Ryssarna försöker själva i sitt propaganda spel imponera med filmer på Face Book genom att visa upp sina imponerande krigsmakt, inte i strid för det har visat sig man blir minder imponerad av, utan i parader med nymålade stridsfordon och uniformerade soldater som tränat på att gå i takt framför de politiska eliten med Putin som centralfigur på Kremls murar i Moskva.
 
Allt för att imponera på det stackars medborgarna som är totalt ovetande- där att berätta sanningen om kriget riskerar att få fängelse. Allt för att hålla medborgarna borta för det som händer i Ukraina med deras söner. Det finns uppgifter på 25000 döda unga Ryssar som fått sätta livet till.
Man kan ju undra vad som finns i huvudet på dessa ryska nättroll som figurerar på nätet som går på Putins uppdiktade verklighetsskildring ?
 
tn
Av tommy norum - Tisdag 10 maj 14:48


DEBATT: Moderaternas klimathaveri är plågsamt att bevittna


Moderaternas klimathaveri är plågsamt att bevittna (expressen.se)


Man kan undra om det inte klimat talibanerna skjuter långt över målet när man tror att en sänkning av bensinpriset på 2 kr vid pump som moderaterna föreslår skulle påverka vårt klimat negativt i vars land som har promilleutsläpp av co2 utsläpp på jorden.
Om man nu tror att 2 kr billigare bensin skulle öka bilåkandet på ett sätt som skulle påverka klimatet kanske ändå speglar en klimat debatt utan ett spår av sunt förnuft i sin argumentation. Tror man sedan att man i en demokrati med lagar och förordningar tro sig som klinat aktivist kunna bete sig och göra vad som helst utan att bli straffad när man bryter mot lagen. Är det så klimattalibanerna vill att en demokratisk rätt stat skall fungera ? Är syftet gott med utgångspunkt från sina egna värderingar då är allt tillåtet. . .
Läser inte moderater klimatrapporterna som gång på gång varnar för att klimatet fullständigt spårar ur? Det som faktiskt ligger till grund för att ekonomi, hälsa, mat och tak över huvudet – hela klabbet – ska fungera?
Jo då vi har läst dessa rapporter i minst 40 år års tid om det som komma skall om några år. Al Gores - En obekväm sanning som kom 2006- den som handlade om den globala uppvärmningen och dess effekter.
Det som förutspåddes i filmen att våra poler vid det här laget skulle vara isfria, isbjörnarna borta, havsvattnet skulle ha stigit så att New york skulle vid det här laget ligga under vattnet visade sig att den sanningen var det inte så bevänt med.
Men att både med lagliga och olagliga medel försöka övertyga oss nu i snart 40 år -Vargen kommer, vargen kommer- utan att den fortfarande inte synts till i alla fall inte i den skepnad som våra klimattalibaner försöker få det till.
Nu är det 3 år som gäller till en klimat kollaps i alla fall om man skall tro FN:s generalsekreterare António Guterres. Men att bråka om Moderaterna förslag som skulle leda till 2 kr billigare bensin som en ödesfråga i klimatkrisen säger väl en del om dessa klimattalibaners brist på det sunda förnuftet i frågan. .
 
tn

Av tommy norum - Söndag 8 maj 05:43 


Man slutar aldrig att förunnas av detta PK folk som styr utvecklingen i samhällsbyggandet. När det gäller invandringen så kämpar våra ansvariga PK politiker med näbbar och klor med argument för sin politik som senare visar sig sakna all verklighetsgrund.
 
Detta skapandet av ett mångkulturella samhälle utan en integration värt namnet har satt sina negativa spår i samhällsbyggandet inte bara för infödda Svenskar utan också för de som kommit som flyktingar. .
Trots varningar från partier som ser mer nyktert på situationen så koncentrerade sig de ansvariga partierna mer på att förgöra budbärarna om situationen än att ta till sig allvaret i konsekvenserna man skapat med sin politik.
Det är knappast de som varna för utvecklingen som skapat fientligheten mellan det svenska samhället och inflyttade från andra kulturer, andra religioner med sig i bagaget när de kommer hit..
Det är knappast de som varnat för konsekvenserna av den förda politiken som skapat utanförskapsområden runt om i Sverige med hög arbetslöshet, trångboddhet, undermåliga skolor och hög kriminalitet och med ökade klyftor i samhället.
Att varna för en utveckling som man ser komma ,vilja begränsa inflödet av nya medborgare där hälften fått uppehållstillstånd av andra själ än asyl, Det omvandlas av ansvariga politikerna I argumentationen att vara främlingsfientligt och ett hot mot vår demokrati.
Vi ser samma naiva mönster i inställning till islams inträde i den svenska kulturen där varningar om islams irrläror får ett för stort fäste i Sverige.
Något som inte minst visat sig i alla Svenskar med invandrar islamsk bakgrund som kämpat för den islamska staten utomlands.
Handlingsförlamade totalt verklighetsfrånvarande naiva politiker får nu uppleva konsekvenserna av vad en naiv migrations politik utan en fungerande integration leder till.
Man kan ju undra huu länge den radikalisering och rekrytering till våldsbejakande miljöer pågått i de islamska friskolor runt om i Sverige- med politikernas goda minne - utan att reagerat trots alla varningar ?Först nu tvingas skolorna stänga efter påtryckningar från Säpo.
 
Man kan ju undra vilka konsekvenser det får för Sverige i framtiden ? .
Bara att konstatera att våra ansvariga politiker är lika naiva i farhågorna för islams utbredning i samhället kan leda till som man varit i vilka konsekvenser deras naiva migrations politik har lett till. Politiker som fått utstå både spott och spe när man varnat för de negativa konsekvenserna vi nu sett prov på länge i samhället. .
Men det underliga i kråksången är att det finns fortfarande politiker som står i talarstolarna runt om i landet och anklagar budbärarna för tillståndet för att vara fascister, nazister främlingsfientliga, har Islamofobi och är ett hot mot vår demokrati.
 
Frågan är om det inte är våra naiva politiker som är det största faran för demokrati när man förmedlar en verklighet i ren Putin stil, man tar till en konstruerad verklighet för att så gott det går försöka sopa igen spåren och konsekvenserna efter sin politik i folks medvetande. ,
Frågan är väl om man inte lyckats. För när man i opinions mätningar ser att ca 80% av väljarna har andra prioriteringar än migration , integration , kriminalitet, utanförskap, försämrad skola, ökade sjukvårdsköer, hög arbetslöshet mm . Dt som blev lonsekvensen av den totalt en misslyckade migration politiken som man nu inte vill låtsas om. .
tn . ,
Av tommy norum - Torsdag 5 maj 12:54

 Man skall nog ta alla självutnämnda experter som tex Rysslandskännaren Anders Åslund som i Expressen med sin spådom att Ryssland kommer att förlorar kriget i Ukraina och president Putin kan falla inom en månad.
 
Tyvärr så finns det alldeles för många - särskilt inom journalistkåren- som vill gå händelserna i förväg - där ofta ett önsketänkande och inte verkliga analyser som styr uttalandena i en viss riktning.
Vi har ju utmärkta exempel på detta i hur Ryssland grundlurade våra experter i olika valörer när de stod som fågelholkar när det som inte skulle ske ändå hände när man invaderade Ukraina.
För att inte tala om alla spekulationer om valutgångar både i Europa och USA som går i en annan riktning än det de så kallade experterna trodde sig veta .
 
Vi kan ju hoppas att Anders Åslund har rätt i sin analys men han som så många andra har ett berättigat önskemål i si analys över utgången av kriget än en fakta baserad analys att luta sig tillbaka på.
De som i riktigt gjort bort sig är väl våra så kallade krigsexperter ofta med militär bakgrund som både missade Ryssarnas invasionsbelägenhet och de trodde i början av kriget såg Ukrainas försvar som något som skulle hålla högst i 14 dagar.
 
Tydligt att man gått på Putins självsäkra attityd när han redan i krigets första skede uppmanade Ukraina att lägga ner sina vapen i tron att det hela skulle bli en lika enkel match som när han invaderade Krim.
Men tänk vad både ryssarna själva och de så kallade väst experterna bedrog sig när vi nu ser resultatet av Ukrainas försvarsvilja och Ryssarnas överskattade krigsmaskineri som inte häller det mått som varken västexperter eller ryssarna själva förväntat sig. .
tn
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se