Senaste inläggen

Av tommy norum - Lördag 13 mars 11:54 


Hur skall Annie Lööfs Centerparti nu agera när det visar sig att i SvD:s senaste opinionsundersökning så har det röda blocket majoritet om man räknar in det forna kommunistpartiet V som en del i ett regeringsunderlag ? När Annie Lööf nu klart deklarerat att hon sätter sig inte i en borgerlig regering som är beroende av SD vilket Kristersson i samma veva kontrade med att han kan tänka sig skriva ett avtal med SD och till och med kan att tjänstemän från partiet kan få husera på regeringskansliet.
 
I och med det beslutet så slog han igen dörren framför näsan på Annie Lööf att få inflytande i en Borgerlig regering på hennes villkor. Så nu börjar en ny strid för Annie Lööf C att försöka få stopp på Vänsterpartiet inflytande i en eventuell S-ledd regering efter 2022 som enligt henne är en förutsättning om hon skall stödja Stefan Löfven i en regeringsbildning. Vi får väl se när nu Ulf Kristersson slagit undan benen på henne i tron att det är hon som bestämmer villkoren så återstår det väl hur Stefan Löven agerar i samma situation. Väl medveten om att han är lika beroende av Vänsterpartiet som Kristersson är av SD för att få ihop en regeringsbildning efter 2022.
 
Kanske inte blir så lätt när vi vet att vänsterpartiet ser Annie Lööf som en katt bland Hermelinerna som som Stefan Löfven har släpat in för att kunna behålla makten och som tvingar honom att föra en politik som ligger långt ifrån vad väljarna i det socialistiska blocket förväntar sig av en S-ledd regering i skillnad i förutsättningarna för det borgerliga blocket där det råder en stor samsyn i många frågor mellan M, KD och SD.
 
S. 27,2 %- V 9,7 %- MP 4,2 %- M 22,9 %- C 8,8 %- L 2,9 %- KD 4,4 %- SD 18,4 % 

Av tommy norum - Fredag 12 mars 11:39 
Genom ett avtal mellan M/KD och SD kan en ny regering ställa landet tillrätta igen, inom kriminalpolitiken, migrationen och sociala reformer som avskaffande av fattigpensioner och en skola med studiero. Foto: MostPhotos.Nu börjar det likna nåt: M öppnar för avtal med SD - Samtiden


Tydlig är att Kristersson har tröttnat på Centerpartiets Annie Lööfs utpressningsmetod att om hon skall vara med i en borgerlig regering då skall hon bestämma vem man får prata med. Ett ypperligt läge att redan nu ge klara besked av Kristersson vad som gäller om det kommer till en Moderat regeringsbildning. Vi får väl se när nu Moderaterna bestämt var skåpet skall stå så får väl Annie Lööf försöka köra samma metod med Stefan Löfven att om hon skall gå med i en S- regering så är det hon som skall bestämma vem och vilka som han får prata med. Nu tror jag Vänsterpartiets nya partiledare är mer belägna att få ut sin politik och inte blygs för att ta hjälp av en borgerlig regering om så blir fallet i ställer för att sitta still i båten och rätta sig efter Annie Lööfs politiska nycker för att inte störa hennes samarbete med Stefan Löfven. Frågan är väl om inte Annie Lööfs kaxiga uppträdande i tron att det är hon som bestämmer spelplanen i Svensk politik blir en back slash som utmynnar i att Centerpartiet till slut blir stående utan inflytande . Tack för den utvecklingen. Det skulle många borgerliga - S och V väljare se som en välgärning för Svensk politik.

Av tommy norum - Torsdag 11 mars 13:21
 
Islamkritik och koleriska utbrott - Fristad


Tänk att det skall behövas en hbtq-person från Jemen för att få sagt det som möjligen behövde sägas om islam.  Luai Ahmed skrädde inte orden utan kallade islam för förkastligt och ”ett hot mot mänskligheten”.Frågan är väl om det inte de som har erfarenhet islam i verkligheten våra politiker mer borde lyssna till.  

Sverigedemokraternas Richard Jomshof backade upp Luai Ahmed, och talande nog var det Jomshof och inte Ahmed som fick motta kritik efter programmet.Vågorna gick höga i det vattenglas i debatten som kallas Twitter, men även på Facebook och andra håll upprördes politiker och debattörer över att Jomshof kallat islam för en ”avskyvärd religion”. Läs hela texten i Islamkritik och koleriska utbrott - Fristad  

Av tommy norum - Onsdag 10 mars 17:18
 


SD-toppen Richard Jomshofs ord om islam – Annie Lööf reagerar (expressen.se)
– Att jämställa alla religioner är som att jämställa alla politiska ideologier och det låter sig inte göras. Det är helt felaktigt Samhällena i den muslimska världen skiljer sig från dem i väst - . Samhällena i den muslimska världen skiljer sig från dem i väst, fortsätter Jomshof. – Det finns knappt något muslimskt samhälle som fungerar någorlunda. Nej man behöver inte dra alla människor över en kam, jag lider med alla människor som tvingas födas i de här länderna under islam som enligt mig är en avskyvärd ideologi och religion, säger han. Tydligen inget Annie Lööf eller Kristersson håller med om. Man kan ju fråga sig om Annie Lööf och Kristersson skulle vilja växa upp i ett land där islamska värderingar formar det samhälle man bor i ? Om svaret är nej då kan man undra om inte reaktionen är ett spel för galleriet när man inte vill låtsas tro att Richard Jomshof uttalande aldrig har varit ute efter att recensera enskilda individers tro eller religionstillhörighet utan samhällen där islam varit hörnstenen och driv kraften i politiken. Man kan ju fråga sig varför det konstaterandet skulle vara så stötande när man har facit i hand vad som sker i länder där Islamska värderingar sätter sin prägel på kvinnosynen, jämställheten mellan könen.

Av tommy norum - Måndag 8 mars 15:01

 

Regler är regler hur tokigt det sedan det kan bli i verkligheten. Det finns många krögare där ute som inte vill förstå myndigheternas krav på hur deras verksamheter skall anpassas till Corona pandemin. Orättvist tycker man och pekar på andra verksamheter som man tycker har minst lika stora risker för smittspridning men de har hittills klarat sig undan strängare restriktioner. Det är nog inte lättnader för restauranger utan hårdare regler för övriga verksamhet som skall till om vi skall gå någorlunda helskinnade ur den här pandemin. Men vad jag förstår - med tanke på demonstrationerna för lättnader i Stockholm under helgen - så verkar inte alla hålla med.

Av tommy norum - Söndag 7 mars 12:37
 En bild som symboliserar våra ansvariga politikers prioriteringar hur våra skattepengar skall fördelas. När oppositionen kommer med förslag som tex någon miljard extra till äldrevården så kräver Magdalena Andersson vår finansminister (s) att man skall kunna visa hur man skall finansiera det i budgeten. Man kan undra varför man aldrig behöver visa samma finansiella krav när miljarderna rinner ut på grund av den naiva flyktingpolitiken eller bistånden runt om i värden eller alla miljarder som rinner ut ur statskassan på grund av Corona pandemin eller alla miljarderna som det kostar oss att vara med i EU. Eller alla miljoner som vi lägger ut på riksdagsmännen och våra statsråds generösa pensioner varje år i avtal som den vanlige löntagaren ens kan drömma om osv. Konstigt då kan man trolla fram resurser utan att behöva redovisa var man skall ta pengarna från utan då löser man det mesta med skattehöjningar eller nya statslån för att få budgeten att gå ihop. Varför löser man inte pensionärernas berättigade krav på bättre pensioner på samma sätt borde nog en och annan fråga sig. En prioriteringsfråga som klart visar vad våra ansvariga politiker tycker hur våra gemensamma resurser skall användas och där många medborgare tycker att man hamnat på undantag i prioriteringslistan.
 
 
 
 
 
 
 
 
Av tommy norum - Lördag 6 mars 11:11

   Den dansen blir nog inte långvarig med tanke på att nästan hälften av partiledningen i L var emot att sälla sig till den borgerliga sidan med SD som garant för att överhuvudtaget kunna ro iland ett Borgerlig regeringsbildning efter valet 2022. Vem kan lita på ett parti där nästan hälften av partiledningen inte vet vilket ben man skall stå på. Det finns till och med röster från höga funktionärer i partiet som istället kan tänka sig ett ökat samarbete med MP och den vägen stödja Stefan Löfven efter nästa val. Bara att konstatera att det finns fortfarande Liberaler som stoppar huvudet i sanden och inte vill se att den strategi man kört med för att få bort SD håller på att förinta dem själva medan medan SD för länge sedan har växt dem över huvudet och kan stoltsera vara det tredje största partiet så håller L på att åka ur riksdagen. En välsignelse skulle nog många tycka så man slipper kohandla med ett parti där ideologi går före sunt förnuft där liberalismen får sådana uttryck i politiken som håller på att förstöra Sverige till något som få vill ha. Om inte annat så ger väl opinionsundersökningarna klara besked på den saken.
 
 
 
 
 
 
 
Dela
 
 

Av tommy norum - Fredag 5 mars 11:04

 
SD-politikern Mats Fredlund. Foto: SVTDomen: Fel att slänga ut Mats från facket för att han är SD-politiker

Domen: Fel att slänga ut Mats från facket för att han är SD-politiker | SVT NyheterPresentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se