Senaste inläggen

Av tommy norum - Söndag 1 okt 11:45

Motala ström 1940 tal ?

Standard hotell  1940 tal ?

Drottninggatan  1940-50 tal ?

Järnbrofallet  1940-50 talet ?

Strömsholmen  början på 1900 talet ? 

Parti af Hamnen. Norrköping.

Hamnen 1904 

ANNONS
ANNONS
Av tommy norum - Söndag 1 okt 10:45
Högalidskyrkan från Årstaviken.


 

Adolf Fredriks torg. "Tors fiske".

   

Medborgarplatsen.

 

Söderidyll med Katarina Kyrka i bakgrunden.

Adolf Fredriks torg.  

Motiv från Slussen med Katarinahissen 

Av tommy norum - Söndag 1 okt 10:45
Gustaf Adolfs torg.

Inre hamnen

Centralstationen.

"Rundan" startar sin tur under Malmö broar.

Motiv av Pildammarna

Folkets Park. Nöjesfältet.

Av tommy norum - Söndag 1 okt 10:45Hans Nordström tog emot på Åsiverken vid kungabesöket


film av Olle Englund 


 

 

Av tommy norum - Söndag 1 okt 10:45
Hamnen


Järnvägsparken

Norrköping. Karl Johans Park

Göta Hotell och Oskar Fredriks Bro 


Göta Hotell och Oskar Fredriks Bro 


Av tommy norum - Söndag 1 okt 07:00

 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/hor-brakar-valdsamma-demonstranter

 https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/har-kastar-motdemonstranter-sten-mot-polisen

 

 

 

Är yttrandefriheten i en demokrati lika med att totalt ge upp alla andra krav som samhället ställer på både myndigheter och samhällsmedborgare när man ger tillstånd till en liten grupp demonstranter som vill höras och synas vid en speciell tidpunkt och plats för att skapa största möjliga intresse för sina politiska idéer ?  


 

 

Yttre omständigheter som bevisligen sätter samhället i en situation som gör att myndigheterna har svårt att upprätthålla lag och ordning i samband med demonstrationer borde väl vara ett helt godtagbart skäl att neka att demonstrera på sökarnas villkor.   Att tillåta demonstrationer utan att ta hänsyn till - som i fallet Göteborg -  där polismyndigheten tillät att demonstrera i centrum, under omständigheter och yttre förutsättningar som vem som helst med lite sunt förnuft borde insett är ohållbart.  Bokmässan med stora folksamlingar, en judisk högtid i närheten och ett stort fotbollsevenemang i demonstrationsvågen borde väl få polismyndigheterna att välja en annan plats och tidpunkt för demonstrationens genomförande.

 

Att man sedan visste att stora skaror av motdemonstranter skulle på alla sätt både olagliga och lagliga göra allt för att sätta stopp för Nazisternas framträdande med risker för både materiell förstörelse och risken att människor kommer till skada borde väl få vilken som helst att överväga situationen. Att sedan lägga så mycket resurser på ett enskilt ärende som i princip dränerar hela Västra Götaland på polisresurser på grund av ett hundratal nazister absolut vill synas just då och på en tidpunkt som krockar med andra intressen i närheten är väl ett tecken på att polismyndigheterna är både tondöva och totalt likgiltiga inför vilka andra uppgifter de har att bevaka i sin myndighetsutövning.

Tror man att det bara är att till varje pris försvara yttrandefriheten utan att också ta hänsyn till andra värden som är på spel och som de är satta att bevaka i sin myndighetsutövning som lag och ordning tex .  Men med lördagens TV bilder på näthinnan där alla dessa kamouflerade ligister som inte drog sig för att i sin iver motdemonstrera tog till metoder som var rent livsfarliga utan att polisen vågade ingripa.  Att hela manifestationen blev rena floppen både för de inblandade Nazisterna och för polisen som totalt misslyckades att försvara grundlagens yttrandefrihet som det var tänkt eller att hålla lag och ordning på demonstrationsplatsen  det blev väl resultatet av Lördagens upplopp ..

 


Facit av Lördagen blev väl att de som gick segrande ur det hela blev de ligister som med utom parlamentariska medel, som våld vilket innebar stor risk för personskador ingick i strategin att få både poliser och nazisterna på knä.            tnAv tommy norum - Lördag 30 sept 07:00
 Liseberg, Entrén.

Hamnen med stenpiren

Paddans station  

Kungstorget med saluhallar

Järntorget med Folkets Hus. 

FLYGSTATIONEN, TORSLANDA.

HAMNEN. TRÄPIREN

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se