Senaste inläggen

Av tommy norum - Fredag 1 sept 17:15

   2012

Peter Svensson är i PD : synpunkt less på Nejsägare och tar som exempel utbyggnad av vindkraften , Måkeberg och hotell på Södra hamnplan som  något som skulle sätta positiva spår i utvecklingen av Åmål.


Själv är jag fruktansvärd trött på dessa ja sägare som utan varken analys eller sunt förnuft tar politiska beslut om än det ena än det andra utan ett spår av eftertänksamhet.

 Kanske skulle man också då och då ta sig en titt i backspegeln där politiker med framtidsversioner släppt fram nya projekt, där en positiv utveckling av kommunen vara drivkraften . Vi har hamncompaniet ,  nya idrottshallen,  ridhuset,  köpet av Högheden, campingen på  Örnäs,  Höganäs området., satsningar på bluesen med  byggnationen i hamnterminalen . Alla projekt som skulle föra Åmål framåt i utvecklingen. Vad blev det med de satsningarna ? 


Vem tror att genom att bygga ett hotell med parkering från HC fram till fisketorget skulle förändra utvecklingen av Åmål på ett positivt sätt.

Hela Projektet med  HC  blev ju en flopp trots  politiker och tjänstemäns optimism att det skulle göra gott för Åmåls utveckling,  planer där ölservering var viktigare än båtars tilläggningsmöjligheter. Det är den utvecklingen man nu ser spår efter nu...


Nu sitter vi där i vår småbåtshamnsmiljö med en  tom lokal som verkligen inte skvallrar om någon framtidskommun med en potential utveckling  på väg framåt. Att sätta sig i än värre situation genom att bygga ett hotell med risken att kursa och lämna efter sig ändå större spår av en kommun i avveckling istället för utveckling den risken skall man nog inte ta.  Kanske skulle man granska dyningarna efter investeringar som nuvarande ägaren till Hamncompaniet lämnat efter sig när han lämnat projekten i ett tidigt skede och låter andra ta konsekvenserna av visionerna som inte riktigt blev som de var tänkta.. .


Det om något skulle ta död på kommunens chanser  att bli sedd som en kommun på väg framåt.  Måkebergs området har ju nu klubbats i fullmäktige och kommer väl igång när de  som överklagat fått säja  sitt . Ett område som kan bli en positiv injektion och kanske  gör att kommunens avveckling bromsas för tillfället.

 Men att tro att Måkebergs bostäder skulle föra kommunen framåt utan att det händer något positivt på arbetsmarknaden det är nog en naiv inställning till verkligheten.  


Att sen en stor del av kommunens röstberättigade la sin röst på socialdemokraternas för deras hållning i vindkraftsfrågan är väl ett bra exempel på hur  man i en demokrati kan göra sin röst hörd och förhoppningsvis få respons för sitt ställningstagande. Tyvärr har väl en del politiker svårt att acceptera detta förstår man när glåpord och beskyllningar blir argumentation i massmedia istället för saklig debatt


ANNONS
Av tommy norum - Fredag 1 sept 17:15

Det är sådana verk som Centern och moderater vill att Dalsands landskapsbild skall domineras av i framtiden.

 

 


Det är bara att gratulera medborgaran i Åmåls kommun när nu Centern ihop med Moderater så tydligt visar sina vindkraftsplaner för oss som bor i kommunen.

Här försökte man före det senaste valet ge sken av att man backat i Vindkraftfrågan  när man uteslöt vindkraftsområden där park med definitionen sju eller mer fanns med .

En backning som nu visar sig var ett spel för galleriet  som jag förfarade och mycket tydligt  informerade om i bloggen före valet.


Nu har vi svart på vitt att försöket att lura väljarna i sista stund om en mer återhållsam inställning i vindkraftsfrågan   -  var rena bluffen -.


 I stället för park så försöker man nu få upp till sex men betydligt större verk att få prövningstillstånd i kommunen totalt okänsliga för folkopinionen i frågan. Här får verkligen kommuninvånarna  svar på vika intressen man sitter i kommunstyrelsen  för att bevaka .


Anne Sörqvist och Sven Callenberg Centerpartiet och Johan Paulsson och Ulf Hanstål  moderater alla företrädare till markägare på något sätt sitter i kommunstyrelsen och bevakar sina  privata intressen visar det sig  tydligt när de reserverade sig mot att Fröskog och Tösse inte fick prövningstillstånd för vindkraft.


Här försöker man till och med ta till kommunallagen för att få förståelse för sin sak , en lag som de totalt struntat i att följa i andra sammanhang.


Vid nästa val, hur vore det om nu Centern och Moderater "  utan politiskt rävspel för att lura väljarna " presenterade era planer för oss kommuninvånare var ni kan tänka er dessa mastodontverk i naturen . Då kan vi kommuninnevånare en gång för alla göra upp och i val avgöra vad som är väsentligt och vilka intressen som skall styra kommunen i framtiden.


Politiker som försöker gå runt folkviljan med politiska utspel som ger sken av att de tar till sig opinioner men sen totalt struntar i detta när det kommer till kritan , de skall nog fortas som möjligt förpassas ut i kylan, de har inget i kommunalpolitiken  att göra i fortsättningen..   


Här har vi gänget som vill gå emot folkviljan och sätta sina egna intressen före medborgarnas   


 

Ett gäng skojare som sätter sina egna intressen före folkviljan kan vi förstå efter deras agerande i Vindkraftsfrågan  
   
    ANNONS
Av tommy norum - Fredag 1 sept 16:30Flygplatsen Malmö-Bulltofta

Motiv i Folkets Park.

Gustaf Adolfs torg.

Adolfs' torg

Inre hamnen

Av tommy norum - Fredag 1 sept 14:45                 

Stockholm. Klara strand.

 

  STOCKHOLM: Utsikt från Kungsbron.

 

Stockholm
Fredhäll

Stockholm
Lilla Essingen och Fredhäll

  STOCKHOLM. NORR MÄLARSTRAND.

  Stockholm. Norr Mälarstarnd. 

Kungsklippan vid Klara Sjö, Stockholm.Av tommy norum - Fredag 1 sept 13:45

Norrköpings Bomullsväveri. 

 Norrköping. Centralstationen
Oskar Fredriks bro.
Järnbrofallet.
Parti från Hamnen med Hamnbron 
Drottninggatan med Rådhuset
 
Av tommy norum - Fredag 1 sept 13:15

Sveriges Riksbank och Kgl. Slottet

 

Parti av Riddarhustorget med Kanslihuset, Storkyrkobrinken och Storkyrkan

 

Utsikt över Gamla Sta'n från Katarinavägen.

 

Strömparterren med Operan 

 

Motiv från Slussen

 

SLUSSEN OCH SKEPPSBRON


Av tommy norum - Fredag 1 sept 12:45

Kaktusgruppen

Strömparken

Carl-Johans Park

Norr Tull

Parti av Motala ström.

Parti från Hamnen   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se