Senaste inläggen

Av tommy norum - 4 februari 2022 11:43 


Nu är opinionsrallyt i full gång. Siffror som skärskådas av partihögkvarteren i sina försök att analysera hur man skall kunna förbättra siffrorna. Nu börjar smutsspelet - när inte de politiska argumenten räcker till då blir det de politiska motståndarna som får ta emot påhopp som inte alltid hamnar över bältet utan allt oftare under. Det är aldrig ens eget fel utan alltid någon annans när man analyserar de negativa konsekvenserna av den politik som förts. Det är politiken som fördes för 10 år sedan som nu sätter sina negativa spår i samhället inter den politik som förts därefter. Det gäller verkligen för väljarna att analysera och sovra bland alla påståenden om ditten och datten när våra politiker drabbar samman i sina debatter. Men med lite sunt förnuft- ta en blick i backspegeln vad politikerna lovat vad de har sagt 2018 förra valet - och vad som kom ut så brukar man ganska snart komma i närheten av den verklighet som blev till.


Av tommy norum - 31 januari 2022 11:12

 


SD får störst väljarstöd bland lantbrukarna – Centerpartiet rasar i ny mätning. 

Det är tydligt  att Centerpartiet under Annie Lööf liksom LO inte ligger i fas med det som varit deras kärnväljare. 

Vad har hänt inom bonderörelsen kan man fråga sig när allt fler av Centerns gräsrötter- lantbrukarna-  lämnar Annie  Lööfs Centerpartiet och går över till Sverigedemokraterna ? 

Frågan är väl om inte de har tröttnat på Annie Lööfs ständiga tjat i tid och otid i att försöka få SD att uppfattas som något annat än allt fler - både partier och väljares uppfattar att de är. Om det var riksdagsval i dag skulle 28 procent av lantbrukarna rösta på Sverigedemokraterna och 26 procent på Centern, enligt Land Lantbruks väljarundersökning.   

Förklaringen är sannolikt att många upplever  Centern vänt landsbygden ryggen, skriver Lena Johansson i Land. Många upplever att Centern har tappat fotfästet i myllan under senare år  och fokuserat sig på bland annat att försöka isolera ytterpartiernas 30% väljare från politiskt inflytande-  När man  gick över till S/MP-regeringen vars politik verkligen har satt sina negativa spår i bondeleden med ökade energikostnader, försämrad samhällsservice mm. Att sedan alla partier - även om Centerns Annie Lööf försöker stå emot- så har de börjat närma sig  och i många fall tagit över Sverigedemokraternas syn på den naiva migrationspolitik som bedrivits i det här landet. Det har tagit lång tid att vakna upp för en del i det vi nu ser konsekvenserna av i samhället.  

Strutspolitik kallas det och det har Centern varit en av de mest högljudda - något som Centern nu dyrt får betala politiskt när  helt plötsligt det som Annie Lööf har lagt hela sin politiska själ i att uppfylla - nämligen att isolera ytterpartierna har fått precis motsats effekt än hon tänkt sig. Sd är det tredje största partiet, Vänsterpartiet växer och kärnväljarna i det egna partiet- bönderna - allt fler föredrar att rösta SD. Surt sa räven men sug på den karamellen Annie Lööf.        

 

 


Av tommy norum - 26 januari 2022 19:26
 


Det finns onekligen partier som rör sig i rätt riktning Mp, C och L. Vi får nog nöja oss med det tillsvidare. Socialdemokraterna håller sin ställning- vi får väl se om inte el-räkningarna och bränslepriserna till slut sätter sina spår i opinionsmätningarna.

Av tommy norum - 24 januari 2022 16:03
 Här ser vi resultatet av den rödgröna regeringens energipolitik där Miljöpartiet har haft ett stort inflytande .  

När Karlshamnveket är i gång bränner det 140 000 liter tjockolja i timmen - oftast är den Rysk- Förra året var verket igång fler timmar än de senaste tio åren tillsammans och  gjorde av med 28000 ton tjockolja. Koldioxidutsläppen vid fullast är cirka 653 kg/MWh.. 

En total missbedömning som vanligt hos våra politiker får man väl säga när man ser hur allt fler samhällsfunktioner har ballat ur under den här regeringsperioden.  Vi såg det inte komma har blivit en synonym för den rödgröna regeringen. Ett strutsbeteende där inte bara vårt energisystem sätter sina spår i vad medborgarna skall stå ut med.

Fortfarande efter snart 8 års regeringsinnehav så har vi i detta högskatteland problem med både skola vård och omsorg för att inte tala om att man inte längre har förmågan att skydda oss och lagföra brottslingar i en utsträckning som får medborgarna att känna sig trygga i samhället . 

Vi är världsmästare i att bidra till svält elände och klimat i världen men någonstans på den vägen så verkar man har glömt sina egna medborgare. Våra politiker vill gärna slå sig på bröstet för all glänsa och få kredit från den politiska eliten runt om i världen men man blundar gärna för hur de egna medborgarna  upplever samhället.

När våra politiker tillät Ringhals 1 och 2 stänga ner började det fluktuera kraftigt i elnätet. Oljekraftverket i Karlshamn fick då en ny roll och har nu blivit symbolen för en misslyckad energipolitik  Kombinationen av fri marknad och ständig politisk detaljstyrning fungerar inte längre något som elkonsumenterna dyrt får erfara men som ansvariga politiker fortfarande inte vill låtsas om. 

Av tommy norum - 20 januari 2022 12:21

 

Alla tycks inte vilja se att det är Ryssland som trappar upp konflikten ensam. Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare för Advokatsamfundet, är en av dem när hon på Twitter skriver  - man kan ändå iaktta viss återhållsamhet både i retorik och militär positionering. Det handlar inte om att ge efter för Putin utan att inte ge honom en förevändning att agera. De som känner sig hotade, rätt eller fel, blir ofta aggressiva.  Johan Croneman på DN skriver att journalistiken om hotet från Ryssland är oanständig ensidig. När man ser kartan i inlägget så behöver man inte bli särskilt förvånad över att Putin känner sig hotad. Vis av erfarenhet så vill Amerikanerna inte gärna kriga på hemmaplan men drar sig inte för att agera polis runt om i världen för att skydda sina egna intressen eller demokratin. Mar drar sig inte heller för att skapa sin egen tolkning om riskerna för världen och sig själva när man går ut i krig. Kriget mot Irak är väl ett ypperligt exempel på att man kan hitta på i stort sett vad som helst- sant eller osant - när hökarna i USA:s får för sig att starta krig mot något land. Irak kriget som blev startskottet till den oro som spreds i mellanöstern  området och som blev  orsak till den flyktingström som Sverige och övriga EU länder fick ta huvudansvaret för och fortfarande tar ansvar för när USA drog sig tillbaka och lämnade området i fullständig politisk kaos efter sig. Den som inte förstår Putins oro och farhågor när man har facit i hand ser hur USA:s krigföring har startat runt om i världen är väl totalt tondöv för verkligheten- omringad som han är av USA:s krigsmakt.  Vi kan skatta oss lyckliga över USA:s medverkan i andra världskriget som gjorde att de med ryssarnas hjälp fick Nazisterna på fall.VI kan väl också skatta oss lyckliga  att USA med de allierade fick stopp för kommunisternas utvidgning där de befriade länderna fick finna sig att bli lydstater under Stalins skräckherravälde. Men USA har också en historia efter andra världskriget- Vietnam -Irak och nu senast Afghanistan där man också lämnade efter sig ett samhälle i totalt politisk kaos när man med världens mäktigaste krigsarme försökte kväsa talibanerna utan att lyckas något som också satt sina spår i den flyktingström som nått Sverige .  

Ryssarna börjar nu visa sina muskler när nu den ryska flottan januari och februari  genomför övningar på alla vatten som de anser tillhör ryskt territorium, och på världshaven, meddelade Rysslands försvarsminister i dag. Den kommer att involvera fler än 140 fartyg, 60 flygplan och 10 000 soldater, Separata övningar kommer att göras på Medelhavet, Ochotska havet, Atlanten och Stilla Havet.”Huvudfokus ligger på att utarbeta handlingsplaner för att försvara Rysslands intressen på haven och för att motverka militära hot mot Ryssland”, säger landets försvarsminister Sergey Shoygu i ett press meddelande. Ja då har vi början till ett nytt kallt krig i världen där de flesta i väst anser att det är Ryssland som är den största boven i dramat. Men nog har bägge parter ett ansvar för det som nu sker är det nog många som också frågar sig.   

Av tommy norum - 17 januari 2022 13:02
   Tory partiets brittiske premiärminister Boris Johnson ger sig på BBC för att han och många med honom anser att de är inte neutrala utan är vänsterdrivna. Kulturminister Nadine Dorries meddelat att licensavgiften skall frysas på PÅ 2000 kr/ år och inte höjas i takt med inflationen längre. 2027 går avtalet med regeringen ut, och det är oklart hur BBC då ska finansieras. Den frysta licensavgiften motsvarande 25 miljarder kronor de kommande åren som kommer tvinga BBC att skära ner ordentligt eller lösa sina intäkter på annat sätt. Det bekräftade kultursekreteraren Nadine Dorries, en av Johnsons mest lojala allierade, BBC licensavgift kommer att avskaffas 2027 Även om flytten kommer att tvinga företaget att stänga tjänster och potentiellt göra tusentals uppsägningar, kommer det sannolikt att visa sig populärt bland konservativa partimedlemmar och anhängare, liksom högermedia. BBC-finansieringsnedskärningen, som i grunden kan förändra företaget när det går in i sitt hundraårsjubileum, verkar vara ett centralt tema i Johnsons fightback - strategi, som enligt uppgift kallas Operation Red Meat. Det är nog många som skulle önska samma utveckling i Sverige där medborgarna i en rent socialistisk påbud tvinga medborgarna att vara med och finansiera något som många inte ens tar del av i media utbudet- i alla fall inte i den utsträckning som motsvarar skatten för varje Svensk för att hålla kolossen SVT flytande. År 2019 tilldelades SVT drygt fem miljarder kronor av Public service-avgiften, som betalas via skattsedeln. I sammanhanget kan det nämnas att konkurrenten TV4 -gruppen samma år hade en omsättning på drygt 7 miljarder med en vinst på ca 4 miljarder som finansierades av reklam och frivilliga avgifter helt utan skatteintäkter. Anställda på tv 4 media ca 700 - på SVT ca 2100 fast anställda + ett okänt antal extra. Nog kan man undra om vi får ut det vi betalar för med de skattepengar vi årligen pytsar in i SVT,
 
 
Av tommy norum - 14 januari 2022 12:09 

 Alice Teodorescu Måwe

 
 
 
Vi bor i ett av världens rikaste och mest moderna länder men man tvingas ha det mörkt och kallt hemma under årets kallaste och mörkaste månader, ett högskatteland där man drar sig för att söka akutvård pga långa köer. Resan från i-land till u-land gick snabbt. Var är folks vrede?
 
Fascinerande apropå min tweet om utvecklingen i Sverige: vänstern rasar över ordet ”u-land” men som vanligt inte över problemen jag beskriver. Måste vara bekvämt att vara så upptagen av ”bilder”, ”ordval” och ”narrativ” att man missar den verklighet som är människors vardag.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards