Senaste inläggen

Av tommy norum - Lördag 19 sept 22:02


En person som varit arbetslös eller hemmafru eller för den delen de som kommit som flykting till Sverige utan kunnat prestera någon längre arbetsinsats till sin pensioneringen, eller en jordbrukare , egenföretagare som heller deklarerar för en  låg inkomst och mindre skatt  men som också ger låga pensionspoäng. I stället investerar man i maskiner eller kanske privata avdragsgilla privata  pensionsförsäkringar..

 

De kommer att få en disponibel inkomst på 14 000 kronor efter reformen som nu Socialdemokraterna tänker ro i land med hjälp av C-L-MP-V . Snittpensionären, som har jobbat 40 år, får mellan 13 500 och 14 000 kronor i månaden, har pensionärsorganisationen SPF räknat ut. Man kan fråga sig hur tänker man då när man suddar ut skillnaden så markant mellan de som slitit i hela sitt yrkesamma liv för att bidra till välfärden, där många slitit  sönder både  rygg, axlar och ben under ett långt yrkesliv.  Man brukar tala om vikten av ett "respektavstånd" mellan dem som har jobbat och dem som inte har gjort det. Det är ett mycket passande uttryck.

 


Det är högst respektlöst av våra politiker att inte sätta mer värde på de som tagit politikernas löfte på allvar att det skall löna sig att arbeta hårt och länge för att få en bra pension samtidigt som de planerar att höja pensionsåldern för att det hela skall gå ihop. Den höga invandringen utan en fungerande arbetsmarknad kommer att sätta stora ekonomiska spår för statens kostnader för garantipensionen, bostadsbidragen, och äldreförsörjningsstödet om Sverige fortsätter ha en hög invandring från länder med låg utbildningsnivå enligt Pensionsmyndigheten. De stora förlorarna är de som arbetat hela sitt liv som både får vara med att betala pensioner via skattsedeln till de som inte lyckats arbeta in sina pensionspoäng som man kan leva på samtidigt som man själv stretar på för att samla pensionspoäng för sin egen pension.

 

En dubbelbeskattning som ansvariga politiker tydligen tycker att det är helt legitimt och i sin ordning utan den minsta kompensation .  Det kan låta sympatiskt att lyfta dem som har det sämst. Men att ändra en faktor i ett stort system kan också skapa stötande obalanser när allt fler förstår att man blivit lurad på konfekten att det skall löna sig att arbeta hårt och länge för då får man en bra pension. Så känn er grundlurade ni pensionärer som gick  på de fagra politiska löftena i den stora pensionsuppgörelsen. Ni har slitit häcken av er i onödan har det visat sig när de som hängt i hängmattan större del av sitt arbetsföra liv får lika hög eller skall vi säga låg pension att spendera på ålderns höst än som de som slitit häcken av sig hela sitt liv.  

 

Orättvist ?    

tn 

 


ANNONS
Av tommy norum - Lördag 19 sept 19:52 En person som varit arbetslös eller hemmafru eller för den delen de som kommit som flykting till Sverige utan kunnat prestera någon längre arbetsinsats till sin pensioneringen, eller en jordbrukare , egenföretagare som heller deklarerar för en  låg inkomst och mindre skatt  men som också ger låga pensionspoäng. I stället investerar man i maskiner eller kanske privata avdragsgilla privata  pensionsförsäkringar..

 

De kommer att få en disponibel inkomst på 14 000 kronor efter reformen som nu Socialdemokraterna tänker ro i land med hjälp av C-L-MP-V . Snittpensionären, som har jobbat 40 år, får mellan 13 500 och 14 000 kronor i månaden, har pensionärsorganisationen SPF räknat ut. Man kan fråga sig hur tänker man då när man suddar ut skillnaden så markant mellan de som slitit i hela sitt yrkesamma liv för att bidra till välfärden, där många slitit  sönder både  rygg, axlar och ben under ett långt yrkesliv.  Man brukar tala om vikten av ett "respektavstånd" mellan dem som har jobbat och dem som inte har gjort det. Det är ett mycket passande uttryck.

 


Det är högst respektlöst av våra politiker att inte sätta mer värde på de som tagit politikernas löfte på allvar att det skall löna sig att arbeta hårt och länge för att få en bra pension samtidigt som de planerar att höja pensionsåldern för att det hela skall gå ihop. Den höga invandringen utan en fungerande arbetsmarknad kommer att sätta stora ekonomiska spår för statens kostnader för garantipensionen, bostadsbidragen, och äldreförsörjningsstödet om Sverige fortsätter ha en hög invandring från länder med låg utbildningsnivå enligt Pensionsmyndigheten. De stora förlorarna är de som arbetat hela sitt liv som både får vara med att betala pensioner via skattsedeln till de som inte lyckats arbeta in sina pensionspoäng som man kan leva på samtidigt som man själv stretar på för att samla pensionspoäng för sin egen pension.

 

En dubbelbeskattning som ansvariga politiker tydligen tycker att det är helt legitimt och i sin ordning utan den minsta kompensation .  Det kan låta sympatiskt att lyfta dem som har det sämst. Men att ändra en faktor i ett stort system kan också skapa stötande obalanser när allt fler förstår att man blivit lurad på konfekten att det skall löna sig att arbeta hårt och länge för då får man en bra pension. Så känn er grundlurade ni pensionärer som gick  på de fagra politiska löftena i den stora pensionsuppgörelsen. Ni har slitit häcken av er i onödan har det visat sig när de som hängt i hängmattan större del av sitt arbetsföra liv får lika hög eller skall vi säga låg pension att spendera på ålderns höst än som de som slitit häcken av sig hela sitt liv.  

 

Orättvist ?    

tn 

 


ANNONS
Av tommy norum - Fredag 18 sept 16:33 


Man slutar aldrig att förvånas över hur media reagerar , först rasar man mot polisens metoder, sedan ställer de  uppfordrande frågor om varför de inte har koll på läget.  Frågan borde nog ställas till media varför det har så lite koll på läget vad som försiggår i det här landet när man i stället för referera  om tillstånden så försöker man mörka detsamma.  Når Kriminalunderrättelsetjänsten i Lund beslutade sig för att kartlägga konflikten i ett hemligt dataregister om vad klanerna i romerkretsarna  har för sig i samhället så väckte det ett ramaskri och paralleller drogs till den förföljelse som skickade romer och judar till gaskamrarna.   

Skånepolisen försvarade sig med att man bara hade kartlagt kriminella nätverk, och absolut inte ägnat sig åt etnisk registrering men den förklaringen godtogs inte utan alla invändningar från polisens sida viftades  bort i debatten - skandalen var ett faktum . Skånepolisen i efterhand fick rätt på den avgörande punkten att det var ingen etnisk registrering, konstaterade Säkerhets- och integritetsskyddsnämnden i sitt utlåtande utan ett sätt att kartlägga kriminella nätverk.

 

Och åter igen var det representanter från media som försökte ifrågasätta polisens arbeta med att kartlägga klanerna inom romerna som bedrev brottslig verksamhet. Att vice rikspolischefen nu tar bladet från munnen om en utbredd klankriminalitet skakar om delar av polisen där man i rädsla att uppfattas som främlingsfientlig med fördomar med rasistiska förtecken- tack vare media -värjt sig att registrera uppgifter som rör klankultur. Hur man skall kunna bedriva  ett effektivt polisarbete för att komma åt klanerna som härjar i det svenska samhället med den inställningen borde nog en och annan fråga sig. 

Att det är blåögda borgerliga reformer som göder den organiserade brottsligheten där assistansersättningen och arbetskraftsinvandringen - där bara till augusti i år handlar det om 330 miljoner kronor i återkrav och förhindrade felaktiga utbetalningar för den personliga assistansen, enligt Försäkringskassan. Försök att ta in den siffran där inte minst Centern borde känna sig träffad med alla  naiva regellättnader under senare år som varit med och tagit politiska beslut kring.


Det går inte längre som Socialdemokraterna har för vana att svara om kriminalitet - vi skall  vara tuffa mot brott och tuffa mot orsakerna till brott. Men att hela tiden som Stefan Löfven försöker förklara tillståndet i landet med att det beror på bristande offentliga satsningar som orsak till våldet- i ett land vars välfärdssystem är ett av de mest omfördelande i hela världen - men ändå så  plågas vi i Sverige av skjutningar och sprängningar så till den milda grad att utländska polisdelegationer reser hit för att lära sig att undvika de svenska misstagen. Men frågan är väl om han inte skjuter sig själv i foten med den förklaringen när hans parti har haft  regeringsmakten större delen de senaste 50 åren.  

Det man kan konstatera är väl att vi fått en kader oansvariga politiker som bevisligen inte har förmågan att få Sverige på rätt köl igen.    

 

tn        

 

 Av tommy norum - Fredag 18 sept 08:39
 


Ordvalet ”klan” blir i vänsterns förvridna värld viktigare att angripa än de kriminella familjenätverk som sätter upp vägspärrar i svenska förorter. 

 

 

Vänsterpartiets Linda Snecker i justitieutskottet tror tydligen att förbjuder man ordet klan så är allt frid och fröjd. För henne är tydligen ordvalet viktigare när polischefen Mats Löfving levererade en samhällsbild som väldigt många vill att den ska vara, där man gärna kopplar ihop etnicitet och kriminalitet och sätter likhetstecken mellan de här företeelserna, säger hon.. 

 

Att nu Mats Löfving ryter till och anklagar beslutsfattare och makthavare för att inte ge sitt fulla stöd i kampen mot gängkriminaliteten, det behövs lite mer stake i deras handlande och de bör sluta åka jojjo i sina engagemang för att inte hela tiden anpassa sig efter hur högt medietrycket är.  Det är väldigt talande att när polisen tar bladet från munnen och beskriver den vardag som många människa möter då är vänsterns första reaktion att skam belägga polisen. Det är oseriöst.  

Kanske på tiden att även vänstern börjar inse verkligheten som den är och inte som man vill den skall vara. Även inom polisen så har man tassat omkring i någon sorts låtsasvärld, om det är för att stå på god fot till ansvariga politiker för att inte störa  synen på politikernas invandringspolitiken kan man undra . Om inte annat så blev väl Peter Springares  frustration över problemförnekelsen om vissa invandrargruppers höga kriminalitet för mycket för polisledningen att han  först omplacerades och sedan utköpt av Polismyndigheten.  

Att det sedan tre  år senare samma myndighet varna för 40 invandrade kriminella klaner som fostrar sina barn i brottslighet är väl en i mängden på bevis där varken myndigheter eller politiker vill se sanningen i vitögat förrän det är försent. Att som V-ledamoten anklaga polischefen för att vara politisk när man lägger fram fakta om den kriminella utvecklingen i Sverige säger väl en del om hur ansvariga politiker ser på myndigheterna där man tydligen skall vara tysta i församlingen hur illa det än ser ut i verkligheten utan låta politikerna ostörda försvara sina naiva politiska beslut som fått så förödande negativa konsekvenser i samhället.  

De som bor i utsatta områden och får sina bilar brända har för länge sedan tröttnat på samhällets daltande med kriminella. Vänsterns universallösning med satsningar på bostäder, skola och arbeten är som att behandla en akut hjärtinfarkt med motionsråd. Kriminella klaner har gått förlorade för den typen av primär prevention. Mot dem måste det till hårdare bud än vad polisen hittills har levererat. Frågan är väl hur länge vi skall börja vänta på att också våra ansvariga politiker förstår allvaret när nu äntligen polisen fått kurage nog att förmedla utan skygglappar vad som försiggår i Sverige. 

 
 

tn 

 

 


Av tommy norum - Söndag 13 sept 21:00
 Hur länge skall lyssnarna och tittarna behöva stå ut med vänsterprofilerna som har public service som sin bas att pumpa ut sin propaganda i etern.? När till och med ledningen i SVT nu erkänt att vänstern har haft för fria tyglar när man leder sina program. Hur skall man annars tolka åtgärderna inför det senaste valet 2018 där några av deras mer välkända profiler blev satta i karantän under valrörelsen.  Täppas Fogelberg, Alexandra Pascalidou och Sverker Olofsson kommer inte få leda "Ring P1" framöver. Susanne Ehlin, programmets producent, kommenterar beslutet: "…programledarna ska inte kunna misstänkas för att ha lojaliteter som ligger utanför radiouppdraget…"

 

En intressant motivering som i praktiken  medger att några av Sveriges radios programledare inte uppfyller kravet på opartiskhet som avtalet med staten förespråkar. Att det sedan det finns journalister som tror att när någon attackerar och misstänkliggör journalistiskt innehåll och enskilda journalisters arbete inom public service sår de också frön till hot och hat. Att sätta stopp för den utvecklingen borde vara politikernas högsta prioritet, skriver Erik Halkjaer från Reportrar utan gränser. Frågan är väl om inte han har missuppfattat det fria ordets betydelse när han  går ut och förespråkar någon sorts censur där journalistiska insatser inte bör ifrågasättas.

 

För guds skull kom ner på jorden Erik Halkjaer vi lever inte i  någon kommunistisk diktatur där medborgarna vägras uttrycka sitt misshag över politiker eller hur journalister inte lever upp till sitt avtal med staten och public service.  Det ligger i politikernas egenintresse att stå upp för pressfrihet och mediernas oberoende, men det betyder inte att journalister med suspekta politiska ideal får härja fritt i etern utan att ta hänsyn till avtalet med staten . När Svenska folket betalar 8 miljarder om året  så är det inte för att få politisk vänsterpropaganda i etern utan för att få ett neutralt programutbud där partiska röster kompletteras med lika motröster något som lyst med sin frånvaro sedan länge i public service.

 

Det finns för många journalister som tror att de är utsedda att rädda världen i någon form - som gärna vill tro att de tillhör den tredje statsmakten som har förmågan att påverka i politiken utan att själva har något konkret att komma med mer än skvaller, påhittade affärer- insinuationer om ditten och datten. Många Journalister sätter sig själva på en hög  piedestal i tron att man i sin roll  är ett viktigt verktyg i att förändra världen i en riktning som ligger i linje med sin egen politiska agenda. Det är inte de journalisterna som svenska folket vill ha i Publik service. 

tn            
Av tommy norum - Söndag 13 sept 17:36
 

 

 

Annie Lööfs nystart visar sig vara gammal skåpmat sänkta arbetsgivaravgifter och inkomstskatter i tron att det är marknaden som skall rädda småkommunerna - det som visar sig med facit i hand påskyndar utarmningen av servicen på landsbygden. Så om Annie Lööf tror sig vara räddare för landsbygden så är hon i stället med och avfolkar den. Ja, hur kan ett parti med sina rötter på landsbygden vara med och förändra beskattningen av fastigheter så att stockholmare i stora villor i ett slag får sänkt skatt med 60–70 000 kronor och inte måste betala mer i avgift än landsbygdsbor i vanliga standardvillor. De som får skattehöjningar när taxeringsvärdet nu höjs nästa år är de med lågt värderade hus, främst i glesbygden det är de som kommer att riskera kännbara skattehöjningar. Så Annie Lööfs nystart som ska ”skapa en positiv framtid för hela landet”. hur slår den egentligen ut när man synar hennes förslag i sömmarna. ???

Av tommy norum - Söndag 13 sept 10:34
 

Men det mest anmärkningsvärda i sammanhanget är att fortfarande så vill tydligen inte en stor del av medborgarna ta till sig detta utan fortsätter rösta som man alltid gjort och som sina föräldrar gjort. En förblindad boskapshjord som lockas in i hagen med att göras bidragsberoende. Man kan fråga sig hur länge den här ordningen får fortsätta ?Så kan det gå när politiska parter via skattsedeln göder folket med bidrag för att kunna behålla makten och där väljarna struntar i de politiska resultaten bara man får behålla bidragen. . När man nu också värvar röster med hjälp av religiösa gruperingar där företrädare kommer in i politiken för att locka väljarna att rösta på rätt parti. Där man hela tiden tassar omkring utan att vilja ta ställning i känsliga frågor som stör relationerna i röstfisket. Uppdrag granskning gav väl ett bra exempel på där socialdemokrraterna i Sigtuna lockade in en stor väljargrupp i det socialdemokratiska båset genom att bygga både kyrka och renovera lokaler för ledaren och sponsra kommunens forbollslag  via ett byggbolag som i gengälld i stort sett fick monopol i kommunens byggande. Där tyckte Socialdemokraterna tydligen att det var i sin ordning med både sponsrade valstugor- och valafficher. Att sedan hjänan bakom upplägget också valdes in i de Socialdemokratiska högsta partirådet och tydligen satte griller i huvudet på partiet i sin väg för att kunna behålla makten landet det kan man skönja i kontakterna man vårdar i de stora religiösa grupper som har sitt ursprung i länderna man flytt från.   

  

Av tommy norum - Lördag 12 sept 10:40 


De operativa tjänsterna sjunker i stort sett alla samhällsfunktioner medan produktionsanställda får slita häcken av sig för att tillfredsställa de HR-anställdas strategier, och anvisningar till andra. Det är finare - service vill man helst inte hålla på med .Polisen är väl ett lysande exempel där statistik visar att antalet poliser i yttre tjänst har minskat sedan 2015 medan HR avdelningarna ökat med 35% . Även andra kringfunktioner som kommunikatörer, jurister, strateger och konsulter sväller i förhållande till kärnverksamheten.
Hur många personer krävs det för att skruva i en glödlampa i Sverige? Rätt svar är fem: En person som skruvar i lampan, en jurist som ser till att lagen följs, en HR-anställd som har skrivit riktlinjerna för arbetsmiljöarbetet, en konsult som har hbtq-certifierat arbetet och en kommunikatör som kontrollerar mediebilden av skruvandet.
– Vi har fått en ”bättre-vetande-klass” vars jobb är att berätta för den ”mindre-vetande-klassen” hur den ska göra jobbet, Ett Gissel som äter arbetstimmar från kärnverksamheterna där man försöker spara mantimmar för att i stället lägga resurserna på fler HR- anställda. Alltfler ska alltså vara med och bestämma hur en arbetsuppgift ska utföras, men allt färre ska utföra själva sysslan.
 
 
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se