Senaste inläggen

Av tommy norum - 22 december 2017 11:00


7 foton  från Julskyltningen  i en antikaffär vid  Värmlands Nysäter      


   

    

    

   

ANNONS
Av tommy norum - 20 december 2017 07:00


Regeringen och hela det politiska etablissemanget verkar stå helt  handfallna inför alla problem man skapat i och med den naiva flyktingpolitikens konsekvenser för samhället.


Image result for lagar och förordningar

Vem tror på allvar mer än våra politiker att man löser problemen med lagstiftning ? De verkar tyvärr inte har något annat vapen att föreslå på olika områden eller låtsas garantier av olika slag när det kärvar till sig för att ge sken av att de är handlingskraftiga.Den senaste i raden som regeringen presenterar var under fredagen om en ny vårdgaranti. Alla ska få rätt till en medicinsk bedömning inom tre dagar. Men hur skall det kunna gå till när vi vet att vi har personalbrist i stort sett på all högskoleutbildad sjukvårdspersonal i hela Sverige. Tror regeringen att man har något trollspö man vispar omkring så ordnar det sig..


Ylva Johansson (s) arbetsmarknadsminister ryter till mot arbetsförmedlingen när de inte klarar av sin uppgiift att ordna arbete till de nyanlända genom kräva det här måste ni fixa . Det verkar som Ylva Johansson inte lärt sig så mycket mer än om arbetsmarknadens funktionssätt sedan hon gick Marxistisk grundkurs under sin tid som medlem i Kommunistisk ungdom och Vänsterpartiet Kommunisterna och fick till sig liv vanföreställningen att produktivt arbete kan skapas genom politiska påbud.


Sverige har översköljs av vapen som kommer in på olika vägar till sverige och som sedan används i brottslig verksamhet. Det svarar regeringen med att ordna till hårdare straff för innehav av olika vapentyper  i tron att det är lösningen i ett land med i stort sett öppna gränser och en poliskår som går på knäna och inte har en chans att varken utreda eller på annat sätt komma åt insmugglade vapen mer än om man med lite tur råkar snubbla över ett innehav.

.
Regeringen vill införa brottet "oaktsam våldtäkt".i tron att det på något sätt skulle skrämma våldtäkts förövarna att sluta upp att trakassera våra kvinnor. För detta ska män kunna dömas som har haft sex med kvinnor som inte uttryckligen har sagt att de ville ha sex innan samlaget ägde rum. Att vi sedan har en poliskår som lägger ner ca 90% av anmälningarna och de brottslingar som de råkar ta så klarar sig de flesta genom en alldeles för svår bevisbörda för en fällande dom verkar inte på samma sätt beröra våra politiker. Det finns kommunalpolitiker i Malmö som på fullt allvar tror att det är den dåliga bemanningen på fritidsgårdarna som är orsaken till ökningen av våldtäkter i området. 


Men har man inget annat att komma med så får man ta till lagstiftning som ett spel för galleriet . Att  sedan den lavinökningen av våldtäkterna har kommit efter den ökade invandringen och där ca 80% av de som är dömda för sexuellt våld har en invandrarbakgrund det vill man inte höra talas om och framförallt så vill man inte låta BRÅ med officiella siffror bekräfta detta. För det kan då tolkas som rasism att utpeka vissa som brottslingar. Men har man inte en aning om hur man skall komma tillrätta med problemen då tar man till lagstiftning i tron att det kanske löser  problemet.  Att vi redan har en lagstiftning på området verkar inte på något sätt skrämt förövarna till laglydnad.


Efter debatten om hur judar uppfattar sin situation i Sverige efter de stora invandringen av araber de senaste åren så börjar nu regeringen vakna till " äntligen säger nog en del som levat i det samhälle som våra politiker skapat i och med det enda landet i EU som tillåtit en okontrollerad invandring alldeles för länge" . Och som vanligt så tror man sig har lösningen som skall sätta stopp för det som pågått de senaste 70 åren mellan grupper i Mellan Östern , problem som man tagit med sig hit som flykting. Att det är ensidigt en grupp som står för våldet och hoten här får Ylva Johansson delvis skylla på kommunerna som har och ska ha ansvaret för den så kallade samhällsorienteringen .

Regeringen vill nu lägga mer pengar på att kommunernas kommunikatörer så att de står sig väl rustade för sin uppgift.

 

Regeringen vill också se över samhällsorienteringens innehåll och hur normer och värderingar ska få ökat utrymme i det nationella utbildnings materialet. Varför arbetet inte har gjorts tidigare så kommer det som genomsyrar all invandrarpolitik i Sverige ängsligheten i värderingar och normer och även varit lite självcentrerade och inte förstått vilka stora skillnader det finns.


Tänk att det skall ta så lång tid för våra politiker att kunna ta till sig vad den naiva invandringspolitiken satt för spår i det svenska samhället.


Skolan är ett bra exempel på hur våra politiker trevat omkring med olika lösningar där de sista tjugo åren är det inte kunskapen som satts i högsätet utan politiska mål som jämställdhet där alla skall stöpas i samma form. Resultatet har vi sett när skolresultatet bara blir allt sämre efter att länge 'legat i topp så har det sjunkit år efter år inom skolområdet. Alla skall kunna ta ett gymnasium där kraven  och resultatet sjunkit dramatiskt på kunskapsnivån för att kunna räkna hem reformen att alla skulle ta en studentexamen.


Sedan började exprimenterandet där man vägrade att ta till sig grundorsaken . Nya betygskalor, högre löner för lärarna , inga läxor, mer läxor, lärarlösa lektioner, fruktansvärd dålig lärarkompetens hos många lärare, listan kan göras lång hur våra politiker sakta men säker förstört en förut bra skola till att nu  börja  närmar sig bottenskiktet i Europa.


Men att skrika sig hesa för bra löner med en lärarkår som i inträdesproven för lärarhögskolan ligger så lågt att men kan undra hur man överhuvudtaget får ut någon kunskap till eleverna med den kunskapsbakgrunden som en del nyexaminerade lärarna besitter och hur deras kompetens i att lära ut med höjda löner skulle förbättras vore intressant att ta del av. Samtidigt som man då skolan översvärmmas av omotiverade skolelever många gånger med invandrarbakgrund som inte fått en fair chans att lyckas med sin utbildning och som ser gymnasieskolan som ett nödvändigt ont som man måste genomlida för att överhuvudtaget få ett arbete i framtiden. Inte konstigt att lärarana lämnar yrket med den utvecklingen som våra politiker har ansvaret för fått fortgå så länge där det nu saknas 10 tusentals lärare med behörighet.    


Det är bara att konstatera att våra politiker räcker inte riktigt till i sina förtroendeuppdrag varken i rikspolitiken eller kommunalt eller i landstingen visar det sig när vi tar del av facit hur man sköter sig i sina förtroendeuppdrag.


Det skvallrar väl om inte annat kaoset inom som t.ex bostadspolitik, integrationspolitik, skolpolitik, arbetsmarknadspolitik, försvarspolitik, sjukvårdspolitik, vi har ett myndighetskaos där affärer efter affärer dyker upp med jämna mellanrum där man i bland undrar om man överhuvudtaget har klart för sig vilken roll man har i samhället där väl polisen är den myndighet som sämst klarar av de uppgifter man är satta att sköta .och där man nu inte lyckas att rekrytera nya fullt ut till polishögskolan.  Vi har myndigheter där rena anarkin råder som i sjöfartsverket , transportstyrelsen och när t.ex Uppdrag granskning sätter klorna i myndigheterna så visar det sig att det är ingen som kommer undan kritiken där både saknaden av rutiner, uppföljningar och där det till och med uppdagas rena bedrägerierna i sina myndighetsutövning.


Vad har hänt i rekryteringen av våra politiker när de bevisligen är så dåligt samhällsorienterade att de inte upptäcker i tid det som bör åtgärdas i samhället när det börjar gå snett och som det nu  har gjort de senaste 10 åren i allt mer ökande takt utan att våra politiker har haft förmågan att reagera i tid.. Nu först efter minst 30 års invandring till Sverige så går det upp för vår statsminister Stefan Löfven att de kanske inte tagit det där med integration på det allvar det förtjänar. Sent, väldigt sent skall syndarna vakna.  

tn
 

ANNONS
Av tommy norum - 17 december 2017 07:00Bildresultat för ylva johansson socialdemokraterna
Nu passar det tydligen för Ylva Johansson ( S ) att prata svenska värderingar det som Sverigedemokraterna i åratal tjatat om att våra nyanlända måste anpassa sig till. Tänk att det skall ta så lång tid för en del att vakna upp ur sin politiska törnrosasömn och börja anpassa sin politik till verkligheten som den ser ut och inte till hur man vill den skall se ut.    


Man vet inte om man skall skratta eller gråta. Här har Sverigedemokraterna tjatat sedan början på 2000 talet om att invandrare som kommer till vårt land måste ta sig an svenska värderingar om det skall fungera. Här har Socialdemokraterna gått runt ordet integration och assimilation som en het gröt och där man under lång tid vägrade ta ordet i sin mun för att det ligger inte riktigt rätt politiskt i munnen när nu  Sverigedemokraterna tjatat om att politikerna måste ta sig an och påverka med politiska medel få nyanlända till en anpassning till det svenska samhället genom att de måste ta till sig våra värderingar om vi i fortsättningen skall kunna samsas och leva ihop. 


Tänk att allt förnuft försvinner bland politikerna när förslagen kommer från SD. Socialdemokraterna var så rädda för ordet integration att man föreslog på en partikongress att man skulle ta bort titeln integrationsminister för att det gav en negativ klang. Om det var väl för att Sverigedemokraterna hela tiden låg på för att få politikerna skulle få upp ögonen för vad som höll på att ske i Sverige när inte invandrarna hade klart för sig att de måste anpassa sig och förstå vad svenska värderingar innehåller för att samhället skulle fungera.


Invandrare har med sig en kultur där mannen är överordnad kvinnan och det är han som avgör om de får arbeta eller studera. Många kvinnor låses in i sina lägenheter där de inte får träffa andra. Hur skall Sverige kunna utvecklas när en stor del av de nyanlända nekas att vara en del av det svenska samhället både att bidra ekonomiskt och till sig själva ? Ingen tvekan att politikerna har ett och annat att arbeta med det de förut förnekat existerar där till och med ordet integration var tabu för att det användes av Sverigedemokraterna som en del i deras politik.     


Nu blev det i stället svenskarna som får anpassa sig till invandrarna seder och bruk där det tummas på våra traditioner för att inte i onödan reta upp invandrare. Kyrkorummet får man inte längre använda till skolavslutningar, man till och med ersätter ord i psalmer, vi har fått en konstig syn på vårt kulturarv när det galler litteratur och filmer där man på helt allvar kräver att ord som var vanliga för decennier sig skall strykas och filmer skall censureras för ord som man nu uppfattar som rasistiska eller olämpliga.


Vi har helt plötsligt fått barnäktenskap i Sverige och månggifte, maten skall anpassas i våra skolor till invandrarna, vi har tvingas att separera kvinnor och män på offentliga platser som badhus, Att det är svenskarna som skall anpassa sig inte tvärs om har varit en vanlig syn från våra politiker tills man helt plötsligt fick Socialdemokraterna att vakna till liv när Judarna i Sverige blev antastade av invandrargäng med en annan syn på världspolitiken. Då fick ordet Svensk värdegrund en politisk mening också hos Socialdemokraterna som den varit hos Sverigedemokraterna och som de har tjatat om i decennier, men för döva öron. .


Bara att konstatera att Socialdemokraterna liksom hela det politiska etablissemanget får ännu en gång krypa till korset och ta till sig Sverigedemokraternas förslag.  Invandrarpolitiken med öppna gränser och öppna era hjärtan blev över en natt plötsligt det SD i åratal propagerat för i en total strypning och stängda gränser som bara några månader tidigare var främlingsfientligt, rasistiskt och osolidariskt. Det som var SD:s politik att hjälpa med mer resurser till närområdena blev också ett faktum när EU till slut förstod vart det håller på att barka hän i Europa. Fortfarande så vill inte Stefan Löfvens regering lyssna på att införa ett tiggeriförbud. Där hjälper det inte att ha svenska värderingar som argument utan tiggarna och dess hantlangare får fortsätta att driva brottslig verksamhet med rena bordellverksamheten det som PK eliten i det längsta förnekade att så var fallet. Man till och med ser mellan fingrarna om EU emigranterna tar till olagliga medel ockuperar mark eller grisar ner, kör oförsäkrade bilar som i bland är stulna. Men då gäller plötsligt inte att det är de svenska värderingarna som gäller utan EU emigranternas.  


Men ju närmare valet vi kommer så börjar politikerna helt plötsligt vakna till och börjar inse att man kan inte hur länge som helst köra över majoritet av vad svenskarna tycker utan att det till slut sätter sina spår hos väljarna. Vi får väl se om inte både tiggeriförbudet och det stoppade avhysningsbeslutet för ensamkommande från Afghanistan får en helt annan vändning än det regeringen har planer på nu  För det borde väl till slut gå upp för politikerna att det de svenska medborgarna de är representanter för och inte en liten klick PK fantaster som ser alla som världsmedborgare i en värld där nationsgränserna inte existerar


tn

Av tommy norum - 15 december 2017 07:23


Lite mer sans vore nog på sin plats i metoo uppropet


Men utgångspunkt från anmälda brott 2016 i kvinnorelaterade brott och med ett mörkertal på ca 100% så kan man väl konstatera det är förhållandevis väldigt få män som håller på med det metoo rörelsen försöker få till är alla mäns har ett ansvar i. Man kanske skulle börja rensa upp i sexträsket hos journalistkåren, teater och kulturetablissemanget så kanske det inte blir så mycket kvar av att gotta sig i vad vanligt folk har för sig på arbetsplatserna eller på fritiden.  


Bildresultat för metoo

Frågan är väl om ca 96% av männen eller över 5 miljoner skall behöva känna ansvar för hur  ca 1.5 % eller ca 75 000 av männen uppträder mot kvinnorna och där betydligt mindre än 1 % 50000 av mänen i Sverige begår någon form av våldtäkt och där de som blir dömda har 80 % någon form av invandrarbakgrund.     


Kan den reaktionen på rubriken bero på att man aldrig själva varit med att utnyttja kvinnor sexuellt eller på andra sätt nervärderat kvinnan som tydligen är vardag i media, kultur, film och teatervärlden. Frågan är väl om inte många kvinnor överreagerar på händelserna som skett i deras liv där våld inte är inblandat. Om nu politiker som Mona Sahlin och vår utrikesminister Margot Wahlström har upplevt att någon försöker tafsa på dem så har man väl för tusan så mycket kurage att man har vett och säga ifrån.

 

Det skulle väl vilken kvinna som helst med lite pondus göra klart olämpligheten av ett sådant beteende. Och om man i den ställningen inte har mod eller kurage att göra klart för vederbörande så kan man undra vad man har i politiken att göra. Att komma flera år efteråt och beklagar sig verkar vara mer ett spel för galleriet.

 

Inom kultur och teatervärlden finns det tydligen gott om rötägg som utnyttjar sin ställning med att lova både roller och andra förmåner och där kvinnorna låter sig luras att gå med på att bli utnyttjade säger väl i de fall där inte våld är med i spelet lika mycket om kvinnorna som om de män som deltar i spelet. I bland kan man undra vilken som lurar vem.

 

Att det förekommer ett sexuellt spel på alla arbetsplatser där det tas och ges om inte så har väl de flesta erfarenhet vad som förekommer på firmafesterna runt om i Sverige.  Att det finns de som vaknar upp med dåligt samvete efter en sådan fest av bägge könen där de kanske varit lite för frikostiga i vilka sexuella signaler man gett i fyllan. Lättfotade både damer och herrar finns det på alla arbetsplatser framförallt tydligen inom media och kulturvärlden där också spriten flödar mer än vanligt med risk att omdömet får sig en knäck.

 

På Twitter, Facebook och Instagram vittnar kvinnliga skådespelare, journalister, artister och det är de kvinnorna som låter mest och  högst i metoo kampanjen som kanske befinner sig just i de branscherna som har svårast att ta till sig sina rättigheter och skyldigheter som kvinna och agera efter det. Så man kan ju fråga sig vilken typ av kvinnor som dras till de brancherna som tydligen inte har förmågan att förstå sina rättigheter som kvinna i samhället och handla därefter.

    

Där finns också de flesta PK fantasterna som gärna vill tala om för andra hur de skall bete sig men som visar sig att där finns de största rötäggen. Att det sedan finns politiker som nu rider på vågen för att ta politiska poäng och vill gärna framstå som feminister utåt men när man skrapar lite på ytan så visar det sig att man har inte aning vad det ordet innebär i praktiken.      


Men att männen som kollektiv skulle känna sig ansvariga för det som nu sker i metoo världen är en aning befängt. Att högst 1 % av männen uppträder som rötägg gentimot kvinnan med sexuella ofredande eller att några promille av männen som ägnar sig åt våldtäkter enskilt eller i grupp och där de flesta dömda har en invandrarbakgrund. Så sluta upp med att skuldläge alla män i Sverige om deras ansvar i hur en liten klick kvinnor känner sig sexuellt trakasserade i samhället av nägra rötägg till män .

 

Det finns en betydligt större anledning till oro  för de våldtäkter som ökat lavinartat efter den stora invandringsvågen där inte ens 10 % klaras upp av polisen utan männen går fria än vad en liten klick kvinnor mest från media, kultur och artistvärlden som känner sig sexuellt ofredade på sina arbetsplatser när männen tar sig friheten att klappa dem i rumpan.  

tn

              

 
Av tommy norum - 12 december 2017 14:16


Med otrolig precision får man väl säga när man lyckades pricka den preliminära tiden av överflygningen över Åmål med ca - 1 minut. Från min horisont från en balkong på Örnäs så var det svårt att få fram en julgran av överflygningen. 

Men en mäktig överflygning som en hyllning av Julen av Såtenäs flygflottilj. Tack för den upplevelsen.   Av tommy norum - 12 december 2017 07:00


”Det är alldeles uppenbart att många svenska judar känner obehag eller drar sig för att öppet visa sin judiska identitet”. Det säger Svante Weyler, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) med anledning av den demonstration i Malmö där antisemitiska slagord ropades.

”Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna”.

Det var en av de ramsor som skanderades under demoonstrationen i Malmö och som anordnats som ett svar på att den amerikanske presidenten Donald Trump erkänt Jerusalem som Israels huvudstad.


Bildresultat för bränning av den israeliska flaggan

Att bränna ner Israels flagga som man gjorde i Malmö i demonstrationen mot judarna är väl en sak men när man i ren Hamas stil skanderar om död åt alla judar så är det nog på tiden att våra politiker börjar vakna upp ur sin törnrosa sömn och börjar inse vad som försiggår i Sverige. .


När några enstaka förvirrade nynazister i Sverige ger sig på judar eller muslimer då rubriceras det som ett hot mot demokratin i hela Europa om dessa krafter får fortsätta att växa. En reaktion som är helt naturlig med tanke på vad nazismen ställ till i världen. Men vilka röster hör vi i media och bland politiker när en samling arabiska muslimer hotar att döda svenska medborgare som bott här i generationer ?  De  eldar upp flaggor från det land som våra judiska svenskar känner ett visst religiöst samröre med och där man troligtvis har släktingar som bor.

Inte bara att man hotar att döda dem de försöker också genom att kasta brandfacklor mot en byggnad där ett stort antal judiska ungdomar befann sig. Hit kommer det en grupp arabiska muslimer till Sverige för att få skydd. Men i stället för att försöka anpassa sig så uppträder de som svin när de  tror sig kunna genom hot skrämma iväg svenska medborgare som bott här i generationer i frid med oss svenska kristna utan problem.

 

Är det Hamas med betydelsen "Islamiska Motståndsrörelsen", som har etablerat sig här och som kanske blir ett betydligt större hot mot oss svenskar än en samling förvirrade nynazister ? .. Hamas som klassificerat som en terroristorganisation av bland annat Eu, Israel, japan, Kanada, USA, Egypten, Australien, och Storbritannien. och de har ju visat att de drar sig inte för att döda civila med sina raketer som sänds upp mot bostadsområden i Israel. 


Var är polisen, var är våra myndigheter var är våra politiker ? Varför pratar man inte klartext här som när det gäller nazisterna om vilka krafter i samhället som är beredda att ta till våld för att skrämma bort svenska medborgare som är judar även från Sverige som man försöker i Israel.. Judiska församlingar har efter den stora invandringsvågen av muslimer känt sig hotade utan att våra politiker reagerat. Förut var det ett ringa antal nynazister som stod för skrämsel nu är det muslimska grupper som kommer från Mellan Östern som tar med sig sina förutfattade meningar om det politiska läget i deras forna hemländer. Klimatet mellan grupperna i Sverige blir ju inte minder spänt när båda grupperna tolkar Sveriges utrikespolitik som ett klart ställningstagande för palestinierna i konflikten.

Det där med konsekvensbeskrivningar är precis lika dåligt i utrikespolitiken som i invandrarpolitiken hur medborgarna berörs av besluten. . Alla de ansvariga verkar lika förvånade när verkligheten blir en helt annan än det man räknat med om man överhuvudtaget bryr sig om vilka verkningarna som kommer fram av besluten. .

 

Drömmen  om det mångkulturella samhället där alla skall leva som en enda familj där det inte finns några kontroverser mellan religiösa grupper, mellan folkslag med olika hudfärg och kulturer det kommer troligtvis förbli en dröm i all framtid. Historien har över hela världen visat att så är det och så kommer det att bli. Svenska politiker är nu på god väg att bygga ett nytt klassamhälle i både religion, ekonomiska förutsättningar där arbetssituationen och boende segregation är de faktorer som kommer att dela Sverige i vi och dem vilket man vill eller inte. Men hur skall man kunna lyckas få till en förändring till ett bättre samhälle när våra politiker på alla sätt försöker blunda för den verklighet som finns där ute. . 


 tnAv tommy norum - 10 december 2017 11:30

 
Många reagerar starkt efter brandattacken mot synagogan i Göteborg och dödshoten mot judar i Malmö. Statsminister Stefan Löfven (S) säger att förövarna ska ställas till svars och C-ledaren Annie Lööf säger att hon blir förbannad över antisemitismen.

Ingen tvekan längre,  Sverige har problem i att försöka komma tillrätta med följderna av den naiva flyktingpolitik som bedrivits av sjuklövern de senaste 10 åren. 

 

Den senaste i raden är de antisemitiska hatbrotten som blossat upp och som i och med USA:s erkännande av att göra Jerusalem till huvudstad verkligen ger antisemitismen ett ansikte i Sverige. Men här är det inte nynazismen som gör sig hörda utan muslimer som flytt hit och tagit med sig problematiken från konflikt i Mellan Östern till Sverige. Hotet mot judarna har blivit en realitet i Sverige, ett land som säger sig stå upp för allas lika rättigheter, solidaritet mellan folken visar sig i praktiken är lika tomma ord som allt annat våra politiker försöker göra sken av att vi är men i praktiken visar det sig att vi ligger lång i från de önskedrömmarna som våra politiker vill att Sverige skall uppfattas som . 

 

Statsminister Stefan Löfven kritiseras för sin hantering av ökad antisemitism i Sverige.

.

" Vi kommer aldrig någonsin att tolerera hatbrott, intolerans, och antisemitism i vårt land. Här skall man kunna vara säker. oavsett vad man tror på eller om man inte tror på något alls" Det var vår statsministers fagra löfte vid ett besök i Malmö för en tid sedan.

 

  

Nu ser vi vad de orden betydde när det blossar upp oroligheter runt Israel så överförs det direkt på svenskar som har judendomen som sin tro och som bott här i Sverige sedan flera generationer. Och det är inte nynazister som i första hand står för hoten utan muslimska grupper vars länder man flytt i från på grund av konflikter med staten israel.

 

En synagoga i Göteborg angreps med brandfacklor och i Malmö skrålade muslimerna i en demonstration om död åt judarna under helgen. Att sedan Stefan Löfving och Annie Lööf blir upprörda vad som händer i spåren efter deras naiva invandrarpolitik ställer till med är väl något som borde tänkt på tidigare. Att man struntade, som revisionsverket så klart påpekade i en rapport, ordentliga konsekvensanalyser i istället tar man spontana politiska beslut i humanismens namn utan an susning vad som händer sedan. Det senaste beslutet om ensamkommande som regeringen tagit och som Centerpartiet tydligen ställer upp på har heller inga konsekvensbeskrivningar i botten utan här var det tuta och kör så få vi se vad som händer.  

 

Bara att konstatera att Sverige har inte bara ett utan en mängd problem som blossar upp i spåren av den naiva flyktingpolitik som bedrivits de senaste 10 åren. Antisemitismen. är bara en i raden av problem, det ökade klassamhället, brottsligheten, utanförskap, bostadsbristen, skolan, arbetsmarknadsproblem med de nyanlända, och en dränering av statskassan som aldrig verkar ta slut i spåren av invandringen.

 

Många svenskar har på grund av den ökade invandringen börjat känna sig otryggare, man vågar inte gå ut på kvällarna och där finns invandrartäta bostadsområden där man inte längre kan upprätthålla en service till medborgarna på grund av hot, rån och förstörelse av ungdomsgäng i de flesta fall med invandrarbakgrund. Det är det samhälle som kommit ut av den flyktingpolitik som sjuklövern stått bakom.  

 

Och upp i allt detta så hör man förnekelsens röst från de politiker som bär ett stort ansvar för utvecklingen. Alla röster som har en annan åsikt än regeringen är antingen rasister, osolidariska eller så har man inte rätt värdegrund vad det nu innebär. Utländska journalister och politiker som besöker vårt land och tar del av problemen avfärdas med att de ljuger och ger en falsk bild av verkligheten. Att sedan som råkar bo i verkligheten har samma bild som de som rapporterar om den,  på det örat vill inte våra politiker lyssna.

 

Vi får väl se om det inte till slut blir verkligheten som gör att medborgarna kommer att röra om i politikergrytan till oigenkännlighet där de förvinner som inte har förmågan att skilja mellan det de vill åstadkomma och vad de åstadkommer

 

tn

Av tommy norum - 8 december 2017 07:00


Äntligen fakta om tiggeriet

 

Nu står det dock klart att det organiserade tiggeriet inte är en vandringssägen. Polismyndigheten har i en färsk rapport (Nationell lägesbild: Brottslighet med koppling till tiggeri och utsatta EU-medborgare i Sverige) slagit fast att det visst finns inslag av organiserad brottslighet och människohandel bakom tiggeriet.
TIGGERI. Tio personer, samtliga bulgariska medborgare, har frihetsberövats i ett stort polistillslag mot organiserat tiggeri. Ligan tvingade personer att tigga och tog sedan pengarna. Enligt Mattias Sigfridsson, chef för sektionen mot internationell grov organiserad brottslighet vid polisens region Syd, rör det sig om miljonbelopp som har förts ut från Sverige.

29 brottsoffer från Bulgarien som har utnyttjats av ligan för tiggeri, prostitution och annat har omhändertagits.
Gripandena är resultatet av flera gryningsräder som polisen genomförde under tisdagsmorgonen på flera platser i Kronobergs och Kalmar län.

– Det kan vara ett av de största ärendena i Sverige hittills när det gäller den här typen av brottslighet, säger Robert Loeffel, pressekreterare vid polisen i region Syd.Sydsvenskan: ”Bulgarer tvingades tigga i Sverige – förde ut miljonbelopp...Det är väldigt omfattande, med stora belopp och många drabbade, säger Sigfridsson. Nyligen dömdes två bulgariska män av Örebro tingsrätt till fängelse i fyra år och två månader för att under slavliknande förhållanden tvingat tio landsmän till att tigga i Sverige”


SR ”Det rör sig om ett 20-tal brottsoffer som polisen tagit hand om under morgonen, det är kvinnor och män mellan 20 och 40 år från Bulgarie...n. Men Mattias Sigfridsson säger att under ärendets gång har polisen haft anledning att tro att det även kan handa om minderåriga”

 

Medan detta har pågott i landet i åratal så har vår statsminister  Stefan Löfven gått ut och tvärsäkert deklarerar att ”Det finns inget som styrker att det är organiserat”

 


Samtidigt som pressen gottat sig i sina nyheter om att organiserat tiggeri finns inte i Sverige det är bara påhittat av främlingsfientliga krafter. Ett politiskt ställningstagande i försvaret för att tiggeriet inte skall förbjudas påhejat av Regeringen som inte vågar ta beslutet om ett förbud. .

 

image 

Sverigedemokraterna har kritiserats för sin EU-valskampanj "stoppa det organiserade tiggeriet". Expo kan avslöja att partiet vid flera tillfällen under den senaste mandatperioden spridit myter och lögner om tiggare från Rumänien.

SD-påstående 1 – Utländska tiggare ingår ofta i kriminella ligor och begår brott i Sverige.

Ett vanligt påstående från Sverigedemokrater är att utländska tiggare ofta är kopplade till kriminella ligor.

 

 

Aftonbladet: ”Organiserat tiggeri är en råtta i pizzan” Alla samhällen har legender och folktro. Som ”råttan i pizzan”, en ­modern sägen som fick ge namn åt etnologen Bengt af Klintbergs bok från 1986 där han samlade moderna vardagsmyter. När allt fler utländska restauranger öppnades spreds ryktet att de blandade kött från råttor i pizza och annan mat.

 

   

Det är förvisso inte första gången Anders Lindberg är totalt verklighetsfrämmande vad som händer ute i världen. Han har tydligen inte ens en susning i Metoo världen vad som försiggår på hans egen arbetsplats


 

DN: ”Nej, tiggeriet är inte organiserat” 


Migro: ”Organiserat tiggeri är en myt. Organiserad rasism är på riktigt!”


Metro: ”Nej, tiggarna styrs inte av kriminella ligor”


Stefan Löfven: ”Det finns inget som styrker att det är organiserat”


ETC; Organiserat tiggeri - en myt svår att slå hål på. Fattiga, sårbara för manipulering och vissa har utsatts för press men inte mycket tyder på att de rumänska migranternas tiggeri som helhet är organiserat.


SVD: ”Studie slår hål på myter om tiggare”. Vi som dagligen möter dessa människor har länge haft bilden klar: det finns ingen organiserad brottslighet bakom. En nyligen publicerad rapport kan nu – svart på vitt – ­bekräfta vår bild och slå hål på myterna, skriver Marika Markovits, Stockholms Stadsmission.
Tänk att man kan ha så fel ännu en gång ni politiker och ni i media etablissemanget .

 

I stort sett på alla fronter som har med problemen som kommer i kölvattnet av den naiva invandringspolitiken så har media, politiker fått backa när verkligheten inte stämmer med den bild man försökt förmedla är den korrekta. Det tog lång tid innan man fick upp ögonen för den ökade utanförskapet, den ökade brottsligheten, vågen av sexuellt våld, man hade till och med inte förstånd att förstå att den stora massa asylsökande skulle ställa till problem där alla röster för att uppmärksamma det hela blev främlingsfientliga och osolidariska.

Det behövdes media från utlandet för att få upp ögonen på politiker och etablissemanget  vad som höll på att hända i sverige . Listan kan göras lång vad dessa förnekelse röster för verkligheten blundat för. Nu kom det ett nytt uppvaknande att man i sin naiva inställning blundat för ett organiserat tiggeri. Det har funnits hur många signaler som helst runt om i Sverige där till och med Uppdrag granskning visade tiggerisvansens verklighet, med brottslighet där man till och med tillät att de ockuperade annans mark utan myndigheterna ingrep.

 

Man kan fråga sig i vilken verklighet lever våra politiker och representanter för mediavärlden i när man inte har förmågan att ta upp så tydliga signaler i vart det bär hän  ?  


tn.Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se