Senaste inläggen

Av tommy norum - Fredag 9 okt 18:16


 


Man kan undra hur Ebba Busch med KD är förankrad i verkligheten när hon nu slår på stora trumman för att inleda en process med Jonas Sjöstedts V för att få till ett misstroende i att få bort Socialdemokraterna från regeringsmakten. Man tar sig för pannan när inte hon fattar att spelet som Vänsterpartiet kör med är för att locka nya väljare till partiet från Socialdemokraterna. Har man inte mer bakom pannbenet att man förstår att Vänsterpartiet skulle aldrig komma på tanken att fälla en S-regering med den uppenbara riskera att få en M-regering på halsen vid ett nyval .
En M-regering skulle definitivt inte dra sig för att ändra i Las på ett sätt som missgynnar Vänsterpartiets och LO:s anhängare det kan man vara säker om. Ska verkligen det sista Jonas gör som partiledare bli att fälla en socialdemokratisk statsminister ? Knappas - så  Stefan Löfven kan nog sitta relativt lugnt i båten väl förvissad om att Vänsterpartiets hot och eventuella verkställighet kommer att slå tillbaka på V- partiet och Jonas själv. Han kommer att bli ihågkommen för att vara den V- partiledare som sparkade ut S från maktens boningar utan att kunna uppvisa några politiska framgångar i sakfrågan om LAS. Om KD med Ebba Busch Thor tror att det skall ske då är man lika naiv som man visat i migrationsproblematiken under åren.
tn
.
ANNONS
ANNONS
Av tommy norum - Torsdag 8 okt 10:47


 


Skall Miljöpartiet ännu en gång få Socialdemokraterna på knä i migrationsfrågan för att inte Socialdemokraterna skall riskera att tappa makten ?

 

Det blir nog i så fall dödsstöten för partiet när vi ser hur en klar majoritet av svenska folket i opinionsundersökningar vill ha betydligt mindre mottagande av flyktingar i framtiden. De rödgröna vill delvis göra flyktingpolitiken mer generös än under krisens 2015. Måtte riksdagen sätta stopp för miljöpartisternas önskelista. Isabella Lövin inledde presskonferensen med att tala om vikten av att personer som inte får rätt att stanna måste lämna landet. Sedan radade hon upp en rad lättnader som går på tvärs med den principen. Det är väl ungefär så som hela migrationspolitiken har skötts under flera år där man värnar om asylrätten som skall vara det som avgör om man får stanna men som sedan de rödgröna med hjälp av C ,L, V går runt den principen genom att i stort sett ge alla uppehållstillstånd på grund av andra påhittade skäl.

 

Den regel för barn som MP nu vill återinföra var en bidragande orsak till att Sverige tog emot 40 procent av alla ensamkommande barn som kom till EU under 2015. Kanske inte så konstigt med tanke på alla undersökningar om hur Svenska folket ser på migrationspolitiken - det enda partiet som varit konsekvent i att Sverige skall ta emot betydligt färre har växt till en av Sveriges största parti. Vi får väl se när nu Moderaterna som till slut blev tvingade att vände blad i migrationsfrågan med risk för att annars förlora ändå fler väljare till Sverigedemokraterna nu hotar med att göra valet 2022 till en flyktingfråga.

 

Bäva borde nog inte bara S , utan också C och L om den frågan i hop med alla negativa konsekvenser av den pågående migrationspolitiken kommer upp på bordet som den dominerande valfrågan. De som kommer att gå segrande ur den valrörelsen blir väl förmodligen Sverigedemokraterna och med Stefan Löfvens Socialdemokrater som den stora förloraren kan man hoppas med tanke på hur man låtit MP vara de som styrt migrationspolitiken till vad det är i dag. .

tn.

 

https://www.expressen.se/ledare/s-har-kapitulerat-for-mp-om-migrationen/?fbclid=IwAR3aWzv0Zr4ow14HQjUsRf3l6WVxq_xweIcfnJWqUY7AOISN9_WMyPjyjiA

Av tommy norum - Tisdag 6 okt 11:44I Högsby kom var 20:e invånare i flyktingvågen 2015En utflyttningskommun som räddas av invandringen – eller stagnerar under den ekonomiska bördan?
I Högsby är svaret givet och många kommuner med dem där ansvariga politikerna är lika ovetande som kommunstyrelsens ordförande Stihna Johansson Evertsson (C) i Högsby - Om jag ska vara ärlig, jag har ingen aning om hur vi ska klara detta, säger hon till SVT .Man kan ju undra hur man tror sig få ett lyft i kommunen där det enda de har att erbjuda är bostäder men inga arbetstillfällen. Man tar sig för pannan att det finns kommunpolitiker som är så isolerade från verkligheten att man inte förstår sambandet mellan arbetstillfällen och tillväxt i en kommun.
 
I min egen kommun Åmål så förstod de ansvariga politikerna ( s ) heller inte det sambandet utan såg inflyttningen som något positivt- att vi hade en av Sveriges högsta arbetslöshetssiffror- en av Sveriges högsta kommunalskatter det var inget som politikerna såg som något negativt i sammanhanget utan här fokuserade man sig på de höjda statsbidragen som fler kommuninnevånare skulle generera .
 
I bland undra man vad vi har för folk som drar sig till politiken det gäller både rikspolitiken och kommunalpolitiken när vi ser konsekvenserna av deras beslut.
Sunt bondförnuft hos våra politiker det är utan tvekan en bristvara som sätter tydliga negativa spår i samhället. .

tn

Av tommy norum - Måndag 5 okt 19:25 

Regeringens förslag om ett tillägg till inkomstpensionen möter hård kritik – från en topptjänsteman på Pensionsmyndigheten.

– Det är dåligt underbyggt och dessutom ohållbart, säger analyschef Ole Settergren.Trycket ökar på regeringen för att inte våra kommuner skall få för stora krävande socialbidragsutbetalningar i framtiden för en stor del av invandrarkollektivet som aldrig kom i arbete och därför missade sina inbetalningar till pensionskassan. Det som skulle bli en lönsam affär för Sverige visar sig bli precis tvärt om. Man höjer pensionerna kraftigt för de som aldrig eller väldigt kort tid varit på arbetsmarknaden medan de som gjort rätt för sig och arbetat hela sitt liv får fortsätta med sina låga pensioner. Tack för den passningen ni politiker som ordnat till vårt pensionssystem. Vi har ett underfinansierat pensionssystem, det är därför vi har låga pensioner, säger Shekarabi som gärna jämför med Danmark där man har en grundpension på 20 000 kronor, mot 8 500 i Sverige. Men varför kan inte också de som arbetat och slitit i kanske 40 år få del av utdelningen från statskassan utanför pensionssystemet så de kommer upp i övriga nordiska länders pensionsnivåer kan kan fråga sig . Nog är det en aning skamligt för en regering att en stor del av pensionärskollektivet blir så styvmoderligt behandlade att det i slutänden av sitt arbetsliv visar sig att de får lika dålig pension som de som inte arbetat alls. Är det som kallas Socialdemokratisk rättvisa och solidaritet ?

”Pensionstillägget behövs i många seniorers plånböcker, men det är ett udda inslag i systemet som bryter mot grundläggande tankegångar och principer. Det är kortsiktigt och kan också få godtyckliga effekter, som kritiken mot det har visat. Tillägget är också, dessvärre, en fortsättning på politikens lappande-och-lagande i systemet. Vi hade hellre sett att pensionsavgiften i ett första steg höjs från 17,21 till 18,5 procent och förstärker pensionerna för både dagens pensionärer och framtidens.” Men med färska siffror från EU visar att Sverige har 309 000 äldre som löper risk för fattigdom. 

– Tragiskt att Sverige fortfarande har dessa höga siffror, säger Eva Eriksson, ordförande för SPF Seniorerna.

Av tommy norum - Söndag 4 okt 12:28
 


S-debattörer: Vilket politiskt klimat vill M och SD ha?  Skriver i de i en debattartikel i Expressen . 

Lawen Redar (S), Kulturpolitisk talesperson 

Fredrik Lundh Sammeli (S), Ordförande justitieutskottet 

 
 

Det är nog en fråga som man borde ställa till Socialdemokraterna som varit tongivande i den politiska debatten att på alla sätt med alla medel med alla konstiga argument och påhittade påståenden försökt sätta stopp för Sverigedemokraternas framfart i den politiska församlingen -  något som också satt  sina tydliga spår i de Sociala medierna. Kanske lite självrannsakan vore på sin plats      

  

Det finns ett starkt samhällsintresse av att människor känner trygghet i att kunna kommunicera, förmedla nyheter samt delta i samhällsdebatten säger de två Socialdemokraterna i debattartikeln. 

 

Men nog är det lite magstarkt att det skall just komma från Socialdemokraterna som gått i bräschen för att hindra Sverigedemokraterna - det näst eller tredje största partiet i riksdagen - att fullt ut kunna delta i samhällsdebatten genom att konsekvent låtsas som om de inte finns. Där man anklagar andra partier som närmar SD  är inte att lia på . Det är inte Socialdemokraterna som skall avgöra vad som är ett allmänt samhällsintresse utan det visar väljarna klart och tydligt i valresultaten. Vi ska inte bidra till att ett ohållbart debattklimat skriver debattörerna- men är det inte just det man gjort under åren - det som också bidragit till det hårda klimatet på de sociala medierna ? Att sedan de två Socialdemokraterna försöker göra M och SD till syndabockar för det hårda klimatet på de sociala medierna är väl lite som att kasta sten i glashus. . 

 

tn
Av tommy norum - Lördag 3 okt 11:33 

Ny rapport: Narkotikadödligheten i Sverige högst i Europa


Vilket samhälle är det våra politiker skapat kan man fråga sig när vi ligger i topp i stort sett alla negativa trender som drabbat oss. Är det en tillfällighet eller är det ett kvitto på dåligt ledarskap ? . Dödligheten i Corona, arbetslösheten, gängkriminalitet, dödsskjutningar, våldtäkter, en dålig skola, de ökade sjukhusköerna, bilbränder ,det ökande segregationen som skapar utanförskap och klasskillnader.mm mm. Och detta i ett land som också stoltserar med att ha en av världens högsta skatter för befolkningen. Att vi sedan mitt uppe i detta visar sig att vi ligger i topp med mest fattigpensionärer i EU visar väl ännu en gång att våra politiker värnar mer om sitt anseende utomlands genom att ligga i topp i flyktingmottagandet, ligga i topp av bidrag runt om i världen genom SIDA- än att bry sig om sin egen befolkning. Man kan ju fråga sig hur länge de svenska medborgarna finner sig i den situationen.

Av tommy norum - Fredag 2 okt 21:09 

Dalslands kanal där Galeasen Trio är på väg fullastad upp till Upperuds valskvarn Augusti år 1900 . Trio är från Halmstad och man måste beundra dessa sjömän som seglande tog sig upp från Göteborg hela Göta älv - Vänern och in i Dalslands kanal utan motor att ta till
Foto Herman Ahlin.

 

Galeasen Erik i Forsboviken Dalslands kanal år 1898
foto H Ahlin

 

Ångaren Elida bogserar Galeasen Klippan Juli år 1900.Foto H Ahlin
Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se