Senaste inläggen

Av tommy norum - 7 september 2022 19:34
 

Inte så lätt att bli tvingad se på när Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna trots en intensiv kampanj från både media och politiska motståndare inte minst från Annie Lööf ända sedan de kom in i riksdagen 1988 nu ändå kan stoltsera med i att vara Sveriges näst största parti i alla opinionsundersökningar den senaste tiden och nu är en stötesten i ett borgerligt alternativ att ta över den politiska makten om man vinner valet.  Vi har sett och kommer att se och höra en samling politiker från bägge läger lova saker som man ofta inte har en chans att genomföra . Inte en enda väljare i det block som får regeringsmakten har en susning vad som blir resultatet när man förhandlat färdig vilka partier som skall ingå i en regeringsbildning och vilken politik som kommer ut. Men   jag vill påstå att väljarna på den borgerliga sidan har betydligt större förutsättningar att få mer av den politik man röstat på än väljarna på den Rödgröna sidan.
Det man kan vara säker på är att i det rödgröna blocket där Annie Lööfs Centerparti - en katt bland hermelinerna - en gökunge som placerat sig i det socialistiska boet- ett borgerligt parti som hamnat i den socialistiska fållan- kommer inte att få ut någon borgerlig politik värd namnet. Magdalenas Anderssons Socialdemokrater med MP och V kommer försöka blockera all politik i den riktningen. 
 
Med ett vänsterparti som nu verkat ha vaknat upp ur sin törnrosasömn med den nya partibossen Nooshi Dadgostar som visat att hon har betydligt mer skinn på näsan än sina föregångare. 
Det verkar vara slut på att nöja sig med att bara vara ett stödparti åt S - utan nu vill man också ha ett ord med i politiken ett medinflytande..
Kan bli ett stort problem när Annie Lööf - den allsmäktige- som tror att politiken bara kretsar runt henne i sina politiska visioner - det som går ut på att det är inte Svenska folket i demokratiska val som skall avgör vilket politiskt inflytande man får- utan det är med hemmasnickrade värderingar som skall avgör om man får vara med och leka i i den politiska sandlådan.
 
Både S och Mp kommer att tvingas fortsätta att förhandla med Nooshi Dadgostar om man vill behålla makten - även om hon i sin partistyrelse har folk som fortfarande kallar sig kommunister.
Det problemet har det Borgerliga blocket lämnat bakom sig - nu pratar alla med alla även med Jimmie Åkesson - väl medvetna om att om han är med på tåget så blir det ingen borgerlig regering om man vinner valet.
Det vi kan konstatera är väl att Annie Lööf har målat in sig i ett hörn och får räkna med att hon blir snart ensam att leka i den politiska sandlådan.
Av tommy norum - 29 augusti 2022 12:41

 


Annie Lööfs Centerparti har gjort sitt val i vilken regering hon vill satsa på.
Med Socialdemokraternas Magdalena Andersson som statsminister så har hon gjort klart för centerväljarna att hon har tydligen inget emot att Magdalena skall kunna föra budgetförhandlingar med Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar gäng som innehåller ett antal kommunister i partiledningen.
Kommunisterna som blev tvingade att byta namn för att i någon mån försöka tvätta byken efter vad som kom fram efter Berlinmurens fall 1989.
.
Ett part som i decennier lovordat den kommunistiska ideologin. Ett parti som länge hade täta relationer med sovjetunionens kommunister - ett parti som hade revolution inskrivet i sitt partiprogram ända långt in på 2000 talet. Ett parti som Socialdemokraterna kände sig tvingade på 50-1970 talet föra en olaglig åsiktsregistrering med hjälp av LO och lokala kommunpolitiker där rädslan för kommunisternas härjningar i Europa också skulle drabba oss. - Stå beredda om den kommunistiska efterlängtade revolutionen med hjälp av Stalins kommunister skulle inträffa.
Ett parti som hade det forna Östtyskland som drömland- där taggtråd och murar omgärdade landet - där soldater sköt ihjäl sina egna medborgare de som försökte komma till friheten i väst. Ett land som var uppbyggd på angiveri och total kontroll av sina medborgare.
 
Lars Ohly den förföra partiledaren anser sig fortfarande som kommunist och den förre partiledaren Jonas Sjöstedt gick in i partiet före Berlinmurens fall 1989 då fortfarande partiet kallade sig kommunister.
Annie Lööf har som krav till M:s statsministerkandidat att släppa taget om Jimmie Åkessons SD om hon skall kunna ingå i en moderatledd regering.. Men kan tänka sig att ingå i en regering med S-Magdalena Andersson där Vänsterpartiet ingår som ett underlag- de före detta kommunistiska partiet - ett parti som på alla plan fortfarande kryllar av kommunister till och med i Vänsterns partiledning.
 
Det blir något att bita i för Centerväljarna i att behöva vara beroende av ett gäng Socialister med en kommunistisk bakgrund vars rötter fortfarande ligger och gror i myllan. Frågan blir väl vilken värdegrund villar Centerpartiet egentligen på ?
Skall bli intressant och se vilken politik som kommer ut av den partikonstellationen om man vinner valet.
Av tommy norum - 13 juli 2022 13:16Vad skall man säga när piloterna i SAS försöker utnyttja det ekonomiska läget i företaget för att sko sig själva genom utpressning försöka få SAS på knä och gå med på deras krav.
Även om det drabbar många resenärer så handlar SAS ledningen rätt att inte gå med på piloternas krav som i förlängningen som kommer att försvåra SAS ledningen att få SAS på fötter igen.
 
Oroligheterna bland piloterna på SAS har nu också spridit sig till flygvapnet där de nu utnyttjar det spända läget i Europa- väl medvetna om flygvapnets viktiga roll både i Sverige och i försvarsalliansen Nato- genom att sätta krav på flygvapenledningen att hota med att säga upp sig om man inte får bättre betalt och ett pensionsavtal som gör att man kan sluta vid 55 år med pension. .
 
Ett lönekrav som ligger i fas med deras riskfyllda arbete kan man tycka är relevant i sannanhanget men att med det man närmast kan likna utpressning kräva pension vid 55 år när flygvapnet ändå efter deras aktiva flygtjänst förser dem med andra arbetsuppgifter till den ordinarie pensionen vid 65 år kan man tycka är en aning magstarkt att med utpressning försöka få arbetsgivarna på knä.
.
Pilotfacket i flygvapnet vill gärna försöka förhandla sig fram till en pension vid 55 år - det som gällde förr i tiden - som gör att man efter 55 år kan ta en civil tjänst som pilot och därigenom kvittera ut en pension utanpå en kraftig pilotlön fram till sin ordinarie pension vid 65,
Är vi på väg att skaffa oss ett pilotfrälse där man genom utpressning utnyttjar sin särställning. Vi har ett politikerfrälse som sätter sina egna regler i sociala förmåner och pensioner låt det räcka med den avarten av snyltare.

tn 

Av tommy norum - 5 juli 2022 12:22

 

Spekulationerna duggar tätt bland journalisterna under Almedalsveckan. Det man är överens om i sina spekulationer är väl frågan hur Magdalena Andersson vid en eventuell valseger för det rödgröna blocket skall kunna sy i hop en hållbar regering när man nu fått Annie Lööfs borgerliga Centerparti med i laget.

Centerpartiet som redan nu arbetar för att ta över flera departement om man får ingå i Magdalena Anderssons regering.
 
Räkna med bråk och kaos om Annie Lööf med sitt totala oförstånd om det parlamentariska  läget och som de flesta bedömare tror kommer att bestå också efter höstens val.
Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar sätter redan ner foten hörde vi i hennes Almedals tal att även hon med sitt Vänsterpartiet vill vara med och styra i en regeringsbildning om hon skall kunna släppa fram Magdalena Andersson som statsminister.
Hur Magdalena Andersson skall kunna få en duglig regering med Annie Lööf i baksätet som med sin taktpinne försöker bestämmer vem och vilka man får prata med i det rödgröna regeringsunderlaget blir för de flesta politiska bedömare en gåta..
 
Annie Lööf som tro sig från sin ensamma mittenposition kunna diktera den politiska tågordningen från sin egen konstruerade värdegrund och inte från det valresultat som väljarna röstat fram kommer att bli en fortsatt besvikelse för Annie Lööf och hennes allt mindre väljarskara när det visar sig att inte heller det rödgröna blocket vägra ta till sig hennes diktat.
 
Vi får väl se om inte Annie Lööf ännu en gång får bita i det sura äpplet på samma sätt som hennes forna Alliansvänner fick henne att tvingas smaka på när de gjorde upp med Jimmie Åkessons SD i sin förvissning om att det går inte i längden utesluta v och SD:s väljare i respektive block från politisk inflytande när man är beroende av deras röster för att kunna bilda en dugligt regeringsunderlag.
Sunt bondförnuft kan man tycka men som tydligen inte går hem hos Annie Lööfs Centerparti - ett parti som har sitt ursprung i bonderörelsen.
Kan bli en stor besvikelse för många rödgröna väljarna när man i efterhand blir varse om resultatet när man luras att köpa grisen i säcken ännu en gång.
 
tn

  

Av tommy norum - 22 juni 2022 17:30Elsa Widding har lång bakgrund i energibranschen som nyckelperson i en lång rad energibolag. Hon gjorde sig känd i samband med Nuon-affären, som visselblåsare i sin dåvarande roll på Näringsdepartementet. Hon har därefter engagerat sig som samhällsdebattör och kandiderar i höst till riksdagen för SD. Ingen tvekan att Elsa Widing har många anhängare i sin syn på klimat och energi problematiken. Kommer bli ett lyft för partiet. Bäva borde alla självutnämnda amatörklimatister oc

     

Av tommy norum - 20 juni 2022 22:59

 
 


Man kan inte annat att undra hur Sverige på en så relativt kort tid har förändras till det sämre. Medborgarna känner sig mer otrygga och vi har myndigheter som inte på långa vägar klarar av sina åtagande där väl vår polismyndighet är ett lysande exempel på att man har svårt att leva upp till sitt uppdrag. Är det inte skjutningar, sprängningar, ha koll på narkotikahandel  så är det cykelstölder där 100000 cyklar själs årligen där många kostar över tjugo tusen kr st.
Ligor som dammsuger kommuner på cyklar men hör och häpna inte en enda cykeltjuv har man lyckats lagföra under flera år.
Metallstölder där koppar är en begärlig stöldvara där till och med hela koppartak själs något som hållit på flera år och där bara få blivit lagförda. För att inte tala om båtmotorer och båtar- traktorer-skotrar mm som ligor själ och där det är skytte trafik med lastbilar fulla med stöldgods som försvinner från landet medan myndigheterna står och tittar på utan att kunna ingripa. .

Stölder i svenska butiker uppgick förra året till hisnande 8,5 miljarder. Detta samtidigt som andra brott mot handeln fortsätter att öka. Sedan 2010 har butiksstölderna mer än fördubblats. Detta framkommer i en omfattande enkätundersökning som Svensk Handel löpande genomför. En stor del av denna börda handlar om så kallade mängdbrott – sådana som polisen sällan har resurser att utreda vilket får konsekvensen att hälften av de tillfrågade handlarna som varit utsatta för brott den senaste tiden har valt att inte polisanmäla.

För att inte tala om alla bedrägerier många gånger mot gamla som ökat lavinartat - alla våldtäkter. Ja listan kan göras lång över hur vår polismyndighet ligger steget efter och där bara en bråkdel av alla brott som sker i de här landet blir uppklarade.


Kanske inte så konstigt att tilltron till de rättsvårdande myndigheterna börjat svaja. Och det är en signal som måste tas på största allvar. Bara en sådan sak att dömda brottslingar i genomsnitt går fria medan de väntar på att deras fängelsedom skall verkställas. Det kan tar genomsnitt 100 dagar innan man börjar avkänna sitt straff.  får vänta och gå fria i hu hundra dagar innan innan de får börja avkänna sitt straff. Många fortsätter sin brottsliga bana under tiden andra avviker och försvinner och pekar finger till ansvariga myndigheter och debrottsoffer som blivit lidande. .

Det är inte bara rättsväsendet som pajat ur utan i snart all samhällsfunktioner som skola, sjukvård och omsorg så har man många gånger svårt att leva upp till sina åtagande fullt ut. För att inte tala om viktiga samhällsfunktioner som försvaret, och hur illa vår energiförsörjning har prioriteras de senaste 8 åren av den rödgröna regeringens styreS-styre.
När vi nu har facit i hand efter 8 års rödgrönt styre så skall nog  inte väljarna rösta efter vad partierna vill göra utan efter vad de som ansvariga politiker borde ha gjort. Efter 8 år styre så är det kaos i snart alla skattefinansierade samhällsfunktioner inklusive i Riksdagen.   

tn.Av tommy norum - 26 maj 2022 11:43   

Centerns ambitioner framåt har kommit på skam visar oppositionsmätningar det senaste året.

 

 

Det tar ett tag för somliga genomskåda att Centerpartiet inte har så mycket att komma med i politiken i den position man satt sig i.

Tron som Centern med Annie Lööf har att med utpressning få igenom politiska reformer i sina hjärtefrågor har visar stöta på patrull gång på gång när partier som Annie Lööf tror sig kunna sätta munkavel på opponera sig.
Inte lätt när man tror sig kunna skicka ut dekret på hur partier skall förhålla sig till varandra när ingen lyssnar.
Så nu står hon där- ledare för ett Centerparti parti totalt isolerat i mitten och som sakta men säkert håller på att tyna bort.
 
Annie Lööf tror sig fortfarande kunna vara med och forma politiken för Sverige med utpressning , uteslutning och inte efter det politiska innehåll som medborgarna visar vid demokratiska val.
Kanske dags att börja tänka på ett partiledarbyte innan väljarna fullt ut tröttnat på Annie Lööfs hemma snickrade värderingskrav som hon försöker få gehör för i de båda blocken.
 
Blir inte så lätt med att skapa politiskt inflytande i en position när man närmar sig 4¤ strecket - när man försöker slå sig in i blocken där 2 ytterpartiet V och SD med sina veton kan blockera alla Centerns försök att gå utanför den politiska ram som styr respektive blocks gemensamma politiska värderingar.
 
Det tycks bli en svettig sommar för Anni Lööf i att försöka få tillbaka förtroendet för Centerpartiet.
 
tn. .
Av tommy norum - 21 maj 2022 17:52

 

EXPRESSEN.SE
DEBATT: Hela landet är på väg mot Rinkebys problematik


     hela landet är på väg mot Rinkebys problematik (expressen.se)


Är det berömda PK spöket som sätter sina spår hos polismyndigheterna mån tro ? Kan sju klöver politikernas naiva invandrar politik utan en fungerande integration var en stor del av problemet ? Men det får man inte säga eller skriva om för då blir man klassad av PK folket som främlingsfientlig. Det politiska etablissemanget och polisledningen smyger omkring i buskarna livrädda för en liten klick PK fantiger som hugger direkt om inte informationen faller in inom ramen för deras politiska agenda.
 
Trots dagliga skjutvapenmord och skottlossningar hörs ord från högre polischefer om att ”vi är på rätt väg” och ”vi ser förbättringar”.- skriver Peter Torstensson- han fortsätter - Genom detta lutar politikerna sig tillbaka. Genom detta lutar politikerna sig tillbaka när sanningen i stället är att vi i princip över hela landet är på väg in i samma problematik som i våra större städer.
 
Lite funderingar baserade på debattinlägget som Peter Torstensson- Poliskommissarie, Region väst skrev på Debattsidan.
Läs debattinlägget och förstå att även vi i lilla Dalsland är drabbade av politikernas oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sina poliska beslut i tid.
 
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards