Senaste inläggen

Av tommy norum - Söndag 25 april 10:16
 


Köldrekord för hela globen | KLIMATSANS
Återstår att se hur alarmisterna ska få in det här i globala uppvärmningsmodellen.Hur mycket av detta har du fått veta av radion, TV eller din tidning ?

 

Medan vi slår rekord i koldioxid med långt över 400 ppm så har England sin kallaste april sedan 1922,
Tysklands kallaste sedan 1917,
USA:s jordbruksområden väntas bli kallare och torrare än på flera decennier. Den globala medeltemperaturen har sjunkit 0,6 ºC på 13 månader,
I Kina har fler än 20 väderstationer nått historiska köldrekord eller satt nya, Alberta, Kanada noterade 41 historiska köldrekord i februari, Manitoba satte 20 nya rekord sedan 1870. Kanske inte så konstigt att allt fler börjat tvivla på politikernas ständiga varningar om den klimatkatastrof som fortfarande efter 50 års varningar vi fortfarande inte ser några spår av. .

 

Av tommy norum - Lördag 24 april 15:40 Det är knappast förvånande att yrkeskriminella har kommit att fatta tycke för Sverige när upptäcktsrisken är låg och straffen milda. Vår nuvarande regeringen har helt tappat kontrollen i sitt sätt att leda landet och försvara våra medborgares ägodelar. Här har man i flera år låtit tulltjänstemän i uniform vinka förbi lastbilar fulla med stöldgods när de är på väg att föra ut stöldgods ur landet. Tulltjänstemän har ingen befogenhet att ingripa på egen hand om inte polis finns på plats då blir man tvungen att släppa i väg både varorna och de som transporterar dem. I dag beräknas internationella ligor stå bakom 90 procent av alla stölder av jordbruksmaskiner, båtmotorer och bildelar, samt omkring hälften av alla bostadsinbrott. Stöldgods till ett värde av flera miljarder förs ut ur landet varje år något som vår regering verkat totalt strunta i. Rutten går främst via Litauen och Polen och vidare till köpare i hela det forna Sovjetunionen utan att regeringen får tummen ur och agerar. Ett faktum som varit känt i flera år men när det äntligen kommer ett förslag där man  kan undra varför inte regeringen tar saken på mer allvar när man föreslås att Tullens tjänstemän bara skall ha rätt att agera om de stöter på stöldgods i samband med tullkontroller som görs av andra skäl. Någon möjlighet att titta på fordon enbart för att stoppa stöldligor får man inte. Man kan undra i bland vilka ärenden våran regeringen går i sitt agerande ? Jag trodde i min enfald att det är medborgarnas intresse man skall skydda men här verkar det nästan som man är ute för att skydda brottslingarna som tömmer Sveriges medborgare på stöldgods för miljardbelopp årligen. Men det skulle förstås ha krävt mer pengar till Tullverket. Med det här lagförslaget räknar regeringen däremot inte med några ökade kostnader alls för myndigheten. Kanske är det att visa handlingskraft utan att tynga budgeten som är finansministerns plan vilket avslöjar den sittande regeringen i hur man prioritera hur våra skatter skall användas. Tydligen är det inte i bekämpning att sätta fast brottslingar som för ut stöldgods för miljarder ut ur landet. Kanske är det inte då så konstigt att de får de så kallade populistiska partier att växa när det offentliga misslyckas med att hantera de verkliga samhällsproblem på grund av att politiska partier som har ansvaret har andra agendor än att skydda sina medborgare fullt ut  från brottslingar.   

 
tn 
 

 
 

 
 
 

 
 

 
Av tommy norum - Fredag 23 april 09:57 

SVT Fake News om klimatet - Lars Bern i Fjärde Statsmakten nr 89. - Swebbtv


Alarmisterna använder SVT för att trumma ut sitt budskap om det påhittade klimatkrisen som det varnas skulle ha  kommit för mer än 40 år men fortfarande så har vi inte märkt några synbara negativa tecken mer än i de databaser som forskarna uppfinner och som våra politiker litar så blint på men som  titt som tätt får revideras till verkligheten allt efter som den förväntade klimatkatastrofen fortfarande lyser med sin frånvaro i decennier efter decennier.Här i programmet så ifrågasätts det mesta om vad som påstås vara på väg i 50 år men som vi fortfarande inte fått några livstecken på i verkligheten.       

SVT Fake News om klimatet - Lars Bern i Fjärde Statsmakten nr 89. - Swebbtv

Av tommy norum - Torsdag 22 april 11:29

 

https://klimatupplysningen.se/om-havsnivahojningen/

Här är ytterligare ett videoinlägg av Elsa Widding och hennes genomgång av olika klimatmyter. Denna gång handlar det om havsnivåhöjningen som sägs hota att dränka oss. Men höjningen i fråga är mycket måttlig enligt alla tillgängliga data, och någon acceleration på grund av en ökad koldioxidhalt i atmosfären står inte att finna. .

 


Världshaven stiger genomsnittligt med 1-2 mm per år är något som SVT:s klimatreporter Erika Bjerström totalt ignorerar i sitt inslag rubricerat “Fiskebyar försvinner till följd av havsnivåhöjningar i Elfenbenskusten” att stigande havsnivåer hotar Elfenbenskustens stränder mot Atlanten. Hon var på plats och visade hur vattnet slår mot strandlinjen.“Västafrika är en av världens mest drabbade områden när det gäller havsnivåhöjningar. Över hälften av kusterna håller på att försvinna ut i havet i länder som Senegal, Benin och Elfenbenskusten.” – Att det som pågår inte har med stigande hav utan vanlig erosion, hur vindar och vågor ständigt tär på stränder med löst material. Detsamma händer även längs skånska och andra stränder världen runt. 
Av tommy norum - Onsdag 21 april 18:54
 
Annika Borg blir ny politisk chefredaktör för Bulletin där hon kommer att jobba tillsammans med Cecilia Blomberg och Per Gudmundson. – Bulletins ledarsida kommer att vara en tung motkraft mot vänsterns tolkningsföreträde och en blåslampa i den svenska opinionsbildningen”

Nu börjar det hända saker i Bulletin när man bjudit in skäggbeklädda inhemska rekryteringar som  Hanif Bali, Alexander Bard och Jan Emanuel till gänget. Nu kan man äntligen vänta sig lite drag under galoscherna som Ian Wachtmeister en gång uttryckte det. Inte en dag för tidigt att vi får personer som inte är rädda att utrycka sig om den sanning som man själva uppfattar om vad som sker i Sverige utan att behöva ta politiska hänsyn eller att vara rädda för att trampa mediaägarna eller politikerna på tårna.  Bulletins ledarsida byter beteckning till Frihetlig Konservativ, och har nu fått en ny politiska chefredaktör: Nu får vi se om man inte kan ge konkurrerande medier en match- de som varit livrädda och på alla sätt försöka knocka Bulletinen innan den ens kommit på plats .  Orsaken är att media vet att Bulletin hotar deras monopol, varför annars ge en liten tidning så mycket uppmärksamhet är något som man borde fråga sig. Det är nog många redaktionsledningar inklusive ett flertal politiker som nu bävar när Bulletinen skaffat medarbetare som inte är rädda att ta tjuren vid hornen och förmedla nyheterna på ett rakt sätt utan krusiduller där man ställer ansvariga mot väggen. Något som Pk media varit dåliga på. Där har man i åratal blundat för sådant som etablissemanget uppfattade som en störning i deras politiska ambitioner. Det är inte bara flyktingpolitiken som bör sättas under lupp utan också hur ansvariga politiker på alla sätt försökt vilseleda vilka konsekvenser som kommit ut ur deras politik. Gängkriminalitet, ökningen av  dödsskjutningar, ökning av våldtäkter och en kostnadsbild som man hela tiden försöker mörka. Nog har man en del att ta tag i på Bulletinen det som gammel media har haft så svårt att rapportera om på ett sakligt sätt i rädslan att verkligheten  skall ge reaktioner hos medborgarna som gynnar ett visst parti. Vi får väl hoppas att Bulletinen kommer att återställa förtroenden för media att det i alla fall visar att det finns något mediabolag som inte tänker ta politiska hänsyn i sin rapportering. Vi kan med tillförsikt se fram emot kontroversiella och helt oberoende av politiska utspel som förhoppningsvis ställer ansvariga politiker mot väggen i frågor som gått snett i samhället.      


 tn
Av tommy norum - Onsdag 21 april 17:42 
Nu börjar det hända saker i Bulletin när man bjudit in skäggbeklädda inhemska rekryteringar som  Hanif Bali, Alexander Bard och Jan Emanuel till gänget. Nu kan man äntligen vänta sig lite drag under galoscherna som Ian Wachtmeister en gång uttryckte det. Inte en dag för tidigt att vi får personer som inte är rädda att utrycka sig om den sanning som man själva uppfattar om vad som sker i Sverige utan att behöva ta politiska hänsyn eller att vara rädda för att trampa mediaägarna eller politikerna på tårna.  Bulletins ledarsida byter beteckning till Frihetlig Konservativ, och har nu fått en ny politiska chefredaktör: Nu får vi se om man inte kan ge konkurrerande medier en match- de som varit livrädda och på alla sätt försöka knocka Bulletinen innan den ens kommit på plats .  Orsaken är att media vet att Bulletin hotar deras monopol, varför annars ge en liten tidning så mycket uppmärksamhet är något som man borde fråga sig. Det är nog många redaktionsledningar inklusive ett flertal politiker som nu bävar när Bulletinen skaffat medarbetare som inte är rädda att ta tjuren vid hornen och förmedla nyheterna på ett rakt sätt utan krusiduller där man ställer ansvariga mot väggen. Något som Pk media varit dåliga på. Där har man i åratal blundat för sådant som etablissemanget uppfattade som en störning i deras politiska ambitioner. Det är inte bara flyktingpolitiken som bör sättas under lupp utan också hur ansvariga politiker på alla sätt försökt vilseleda vilka konsekvenser som kommit ut ur deras politik. Gängkriminalitet, ökningen av  dödsskjutningar, ökning av våldtäkter och en kostnadsbild som man hela tiden försöker mörka. Nog har man en del att ta tag i på Bulletinen det som gammel media har haft så svårt att rapportera om på ett sakligt sätt i rädslan att verkligheten  skall ge reaktioner hos medborgarna som gynnar ett visst parti. Vi får väl hoppas att Bulletinen kommer att återställa förtroenden för media att det i alla fall visar att det finns något mediabolag som inte tänker ta politiska hänsyn i sin rapportering. Vi kan med tillförsikt se fram emot kontroversiella och helt oberoende av politiska utspel som förhoppningsvis ställer ansvariga politiker mot väggen i frågor som gått snett i samhället.      


 tn
Av tommy norum - Tisdag 20 april 15:47

 Annie Lööf ger en felaktig bild av utvecklingen för mord av kvinnor i nära relationer. Gängmord har tiofaldigats de senaste 30 åren, medan mord av kvinnor i nära relationer minskar. Det är oseriöst av Annie Lööf att ta upp jämförelsen av dessa mord utan att vara påläst och där hon upplevs hycklande när hon står bakom en oansvarigt hög migration och samtidigt larmar om mycket våld mot kvinnor. Att de senaste 5 morden som man nu går igång på visar att 2 av mördarna inte ens var svenska medborgare utan kom från kulturer som har en helt annan syn på kvinnan än hur svenska män är uppfostrade. Men nog tar Mp:s "språkrör" Stenevi priset när hon anklagar svenska föräldrar med utgångspunkt från det som hände de senaste dagarna att de har uppfostrat sina  pojkar att begå våld mot kvinnor.  Men att försöka blanda ihop korten- när vi vet att mord i nära relationer minskat - och att av de fem aktuella fall av våld mot kvinnor som har förekommit i nyhetsrubrikerna de senaste dagarna har fyra begåtts av invandrade män från reaktionära klankulturer. Inte förstagången som vänsterrörelsen försöker göra männen i grupp som syndabockar för att dölja de negativa konsekvenserna av den naiva migrationspolitik man tvingat på Svenskarna. 

De ökade våldtäkterna, de ökade skjutningarna, den grövre brottsligheten överlag. Nog borde väl efternamnen på alla som dömts, våra överfulla fängelser tala sitt tydliga språk var problemet ligger.    Men fortfarande försöker de ansvariga politikerna lägga ut dimridåer och vägrar ta sitt ansvar för samhällsutvecklingen där det alltid är någon annans fel aldrig sin egen..         

 

tn


Av tommy norum - Fredag 16 april 10:15

 


När klimathysterin har gjorts till religion.

På vilket vis har tråden med Granskning SVT och SR att göra, undrar kanske en del?
SVT och SR är oftast inte sena med att med så ensidigt och okritiskt förhållningssätt haka på den ena politiska trenden efter den andra.
Att lyfta och diskutera klimat och miljörelaterade frågor och problem är viktigt, Mycket viktigt.
Men att driva på ideologiska agendor av vilkas blotta ifrågasättande närmast betraktas som kriminellt ligger väl knappast inom SVT och SR’s ansvarsområde. Hur skall sunda och väl genomtänkta politiska beslut kunna fattas när en media-driven lynchmobb likt en påeldad ångpanna flåsar en i nacken? Hur ska under samma förhållanden forskning och vetenskap kunna bedrivas objektivt och seriöst när resultatet redan är bestämt på förhand?

Satirteckningen kunde precis likaväl ha handlat om t,ex metoo, BLM eller någon annan trend. Alla har de det gemensamt att de har (inte minst av statlig media) höjts upp så högt över den fria öppna debatten att de gjorts ’oantastbara’.
All form (och jag menar verkligen ALL form) av kritik, invändningar, ifrågasättande, andra problemlösningar och förslag m.m avfärdas med begrepp som konspirationsteorier, populism (?), bristande bildning, foliehatt eller rentav ondska. Istället väntas alla samlas kring och gemensamt i kör hylla och lovorda de ’heliga’ trenderna.
Dessa är vår nya ’religion’.
Och där spelar SVT och SR en stor roll som pådrivare.
 
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se