Senaste inläggen

Av tommy norum - Lördag 28 okt 07:00Kommer Tino Sanandajis nya bok som handlar om rekordhög skuldsättning, undermålig tillväxt och skönmålning av Sverigebilden få lika stor genomslagskraft som avslöjandet om invandrarnas svårigheter att komma in på arbetsmarknaden ?     


Kommer Tino Sanandaji sönderslå myten om Sveriges bra ekonomi som han gjorde med att visa hur illa det är ställt med nyinkomnas möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden ?  Där trixade våra politiker och andra som var emot en minskad invandring friskt bland siffrorna för att få gehör för den invandringspolitik man stod bakom. Det visade sig väl att det fanns inte en siffra rätt innan Tino tog tag i det hela och med hjälp av officiella siffror från myndigheterna visade att Sverige har ett problem som ingen ville låtsas om tidigare.

 

Det blev först en kraftig reaktion bland dem som såg invandringen som något positivt och ett ifrågasättande spred sig utan att någon kunde påvisa att verkligheten var något annat än det Tino presenterade i sin bok Massutmaningen som kom ut 2016. Det var många som försökte sig på att skriva ner boken men det blev snart tyst när det visade sig att Tino var en av få som såg verkligheten bakom de siffror som fanns tillgängliga hos våra myndigheter men som etablissemanget har vägrat att ta till sig och analysera tidigare.

 

Deckarförfattaren Camilla Läckberg var en av dem som gav sig på Tino och påstod att det inte fanns en siffra rätt i hans presentation. Att hon själv inte lyckades presentera andra siffror skvallrar väl om att hon var ute i ogjort väder trots att hon ville framstå som kunnig och med en utbildning som civilekonom. En del har höga tankar om sig själv men det är väl som vanligt att tomma tunnor skramlar mest.  

 

Tinos nya bok som är på väg handlar om rekordhög skuldsättning, undermålig tillväxt och skönmålning av Sverigebilden.Det blir nog många så kallade experter som kommer känna sig trampade på tårna efter hans analys över Sveriges ekonomi.    

 Men en relativt låg statsskuld på 1 200 miljarder kronor, ca 30 procent av BNP, men i de privata hushållen och företagen en bland de största skulderna i världen på 10 000 miljarder. Vi har en  expanderande bostadsbubbla underblåst av nytryckta pengar. Andra orosmoln inkluderar finansieringsgap i kommunsektorn, resursbrist i välfärden, överbelastning i vården, urgröpt pensionssystem samt inte minst det växande utanförskapet bland dem med utländsk bakgrund.

Vår riksbankchef är väl en av de få som reagerat på att det håller på att gå käpprätt åt helvete dock i andra ordalag.  Sverige  har en urstark ekonomi pumpas ut i media av de ansvariga politikerna och media håller med utan att ta på sig kritikerglasögonen. Man gömmer sig bakom en tillväxt i BNP som mest beror på befolkningsökningen och är ett av många tricks som används för att kamouflera svag tillväxt men glömmer att det är resurser per person som avgör välfärden i länderna och där man ser att BNP i Sverige per capita speglar inte lika framgångsrikt Sveriges tillväxt.

 

Så vi får väl se om Tinos nästa bok som handlar om rekordhög skuldsättning, undermålig tillväxt och skönmålning av Sverigebilden får lika stor genomslagskraft som avslöjandet om invandrarnas svårigheter att komma in på arbetsmarknaden.    

 

 Boken kommer att vara på drygt 200 sidor och släpps i april 2018


tn


 
ANNONS
Av tommy norum - Onsdag 25 okt 12:32Professor i kriminologi om Patriks studie: ”Han har gjort den väldigt amatörmässigt”

 

Tino Sanandaj skriver på sin facebook sida.

  1. Det intressanta är att Sarnecki i somras som svar på en finsk professor i Hufvudstadsbladet hävdade att källan för brottsdömda överhuvudtaget inte existerar: ”Det finns inga sådana uppgifter. Siffran förefaller vara kraftigt överdriven, men framför allt så finns det inga typer av källor i Sverige där man skulle kunna hämta den här typen av uppgifter...När det gäller sexualbrott finns det däremot nog en ”ganska påtaglig” överrepresentation bland invandrare, säger Sarnecki. Men han påpekar också att den inte gäller specifikt utomeuropeiska invandrare och att den forskning som finns handlar om misstänkta sexualbrott”
  2. Det finns visst domstolsuppgifter på gärningsmän, både som enskilda domar och lagföringsregister som använts i forskning om invandrares överrepresentation. Det är vidare absurt att påstå att överrepresentationen inte specifikt gäller utomeuropeiska invandrare. Borde inte en professor vara bättre påläst i de frågor han profilerat sig på?

Patrik Jonasson och Jerzy Sarnecki. Foto: Privat/Cecilia Bruzelius

Patrik Jonasson och Jerzy Sarnecki. Foto: Privat/Cecilia Bruzelius
 

Experterna vill inte ta till sig Patriks studie när som man säger att man måste också ta hänsyn till de brott som aldrig kommer till domstolen eller blir utredda och att de kanske har en annan profil på gärningsmännen än de som blir dömda i domstol. Det blir något att bita i för experterna att komma fram till en gärningsprofil för de sexualbrott som inte utreds eller kommer till domstolen eller aldrig anmälts . Det finns många sätt att gömma sig bakom statistik för att få teser att spegla det man vill men aldrig kan bevisa.     

 
 

Men Sverige är en rättsstat, då är det väl ändå domstolarna som avgör om ett brott begåtts eller inte?

– Exakt så, du har helt rätt säger Jerzy Sarnecki. Men de oanmälda eller de nerlagda  har inte prövats, men det betyder inte att de inte finns.

– Om han nu räknat rätt, vilket jag inte kan bedöma, så visar det fördelning av de fall som kommit till domstol, men inte fördelning av samtliga fall av våldtäkt och sexuella övergrepp som finns i Sverige.

 

 

  

INVANDRARVÅLD. Häromdagen lade Joakim P Jonasson upp den undersökning om brottslighet som regeringen och BRÅ vägrar göra. Den socialdemokratiska regeringen förbjöd till och med från år 2002 Kriminalvården att föra statistik över annat än svenska och utländska medborgare. Vi ska alltså inte får reda på hur mycket mer brottsliga finnar och danskar är än svenskar

Nåväl. Joakim P Jonasson lade ned ett otroligt arbete och publicerade en så kallad medborgarstudie över sexualbrotten i Sverige mellan åren 2012-2017.

Ett pressmeddelande om detta publicerades på Mynewsdesk.com, där möts man dock av följade meddelande:

Ett känsligt ämne förstår man när man som förklaring skriver


Pressmeddelandet är blockerad då det bryter med vår publiceringspolicy.
Vi beklagar eventuella olägenheter.

Med vänliga hälsningar/Med vennlig hilsen/Kind regards,


Monica Larsen
Central Support Agent


Man kan ju fråga sig var Sverige är på väg när det finns krafter i samhället som censurera sånt som inte följer den politiska agendan som politikerna banat väg för.  Är vi på väg att få ett samhälle där misstag och konsekvenser av politiska beslut skall döljas till varje pris för att våra politiker skall slippa ta ansvaret för följderna och minska chansen att bli omvalda ? . 

 

Trotts intensiva försök från politikerna att dölja vilka som står för huvuddelen av de grova sexualbrotten i Sverige där man vägrat att ge BRÅ uppdrag att undersöka förhållandet så har nu en privatperson tagit fram siffror hur det står till i Sverige på den fronten. Joakim P Jonasson Publicerad 23 oktober 2017

 


 https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/10/sexualbrottslighet_bland_man_fodda_i_sverige_och_i_utlandet.pdf  Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet
EN MEDBORGARSTUDIE


Sammanfattning


Här sammanfattas de viktigaste slutsatserna från undersökningen i korta faktabitar.

 

Generellt om sexualbrott • Andelen svenska män med två inrikes födda föräldrar dömda för sexualbrott har, i proportion till andra grupper, minskat sedan 2013 och sjunkt kraftigt de senaste två åren. • Afghaner dömda för sexualbrott har proportionellt ökat kraftigt sedan 2015; 2017 är nästan var tionde dömd sexualbrottsling afghansk. • Trots en explosionsartad mottagning av syriska män begår de drygt en tredjedel så många sexualbrott som afghaner.


Grova våldtäkter • Män med utomeuropeisk härkomst begår 84% av grova våldtäkter; svenskar kommer först på fjärde plats i antal dömda individer för det brottet, efter afghaner, irakier och somalier. • Landsgrupper med högst faktor / sannolikhet att begå grov våldtäkt är i turordning algerier, afghaner, tunisier, marockaner och palestinier. • Nästan två av tre grova våldtäkter begås av asylsökande eller män som getts uppehållstillstånd (oräknat EU–medborgare). Var fjärde grov våldtäkt begås av första eller andra generationens invandrare.


Överfallsvåldtäkter • Män med europeisk härkomst begår färre överfalls– och gruppvåldtäkter än män med härkomst från samtliga andra regioner. • Svenska män med två inrikes födda föräldrar har begått 4,4% av överfallsvåldtäkter de senaste fem åren. • Flest överfallsvåldtäkter räknat i individer begås i turordning av somalier, eritreaner, algerier, irakier och gambier. • Landsgrupper med högst faktor / sannolikhet att begå överfallsvåldtäkt är algerier, gambier och kenyaner. • Flest överfallsvåldtäkter begås i Stockholm, Hudiksvall och Eskilstuna. Malmö kommer först på 8:e plats och Göteborg på 17:e. Skrämmande siffror när vi ser att 95 % av överfallsvåldtäkter begås av män som inte har två inrikes födda föräldrar i Sverige utan där de på något sätt har en invandrarbakgrund.. 


Gruppvåldtäkter • 90% av gruppvåldtäkter begås av män med utomeuropeisk härkomst. Var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp är afghan. • Svenska män med två inrikes födda föräldrar har begått 6,7% av gruppvåldtäkter de senaste fem åren. • Flest våldtäktsmän som agerat i grupp har dömts i Ystad, Eksjö och Uppsala. Göteborg är på 11:e plats, Stockholm 16:e och Malmö 21:a. Kanske inte så konstigt att politikerna på alla sätt försöker stoppa dessa undersökningar som så klart visar att  de  med sin naiva invandrarpolitik har skapat ett förhållande som ökar risken för våra kvinnor i samhället att bli sexuellt antastade och att det inte är svenska män som man försöker få det till utan av personer som kommer ifrån andra länder och där de flesta kommer från länder utanför Europa.


Med tanke på att bara en bråkdel av alla sexualbrott utreds av myndigheterna på grund av att våra politiker inte i tid gett polisen de resurser som behövs för att skydda medborgarna utan i stället när det gäller sexualbrott på alla sätt försökt mörka för allmänheten att ta del av vilka är förövarna i stora ökningen av framförallt grövre brott. I stället så har man försökt förklara ökningen att det beror på en ökad benägenheten att anmäla, vilket i sig inte förklarar varför de flesta dömda för grövre sexualbrott är utlandsfödda.

 

Skrämmande att på en population på ca 15% av befolkningen står för ca 90% av de grövre sexualbrotten i Sverige.  Våra politiker har skaffat sig ett av många nya problem man skapat genom den naiva invandringspolitik man fört som har gjort oss till den största mottagare av flyktingar per capita i hela Europa. Konsekvenserna har man försökt att dölja genom att hindra att allmänheten får en sann information om vad de har ställt till med sin politik. Frågan är väl hur länge den taktiken håller när verkligheten inte längre går att dölja genom mörkning.

Ekonomi, utanförskap, brottslighet, bostadsbrist, arbetsbrist för nyanlända. Vi ser dagligen bevis på hur samhället har förändrats och där myndigheterna inte längre klarar av sina uppgifter.

 

Våra politiker försöker på alla sätt undvika invandrarfrågor med dess konsekvenser för Sverige på grund att man sällan eller aldrig har några vettiga svara att ge för att klara upp situationen vi befinner oss i. I stället så fortsätter strömmen av invandrare komma in i form av kvotflyktingar och där våra  ansvariga politiker försöker få andra länder i Europa ta samma ansvar som Sverige i stället för att sätta tvärstopp här och börja försöka få ordning och reda på det har ställt till med i sin naiva flyktingpolitik.     

 

tn
ANNONS
Av tommy norum - Måndag 23 okt 14:40Bildresultat för svt nyheter

Det är skrämmande när reportrarna på SVT är så dåligt informerade om verkligheten när de rapporterar. Är det en medveten taktik med order från någon uppifrån eller är det ren okunskap? Att upprepa gång efter gång som SVT förmedlar att det tar sju till nio år innan de nyanlända får ett arbete att gå till i Sverige. En otroligt dålig journalistik utan den minsta verklighetsförankring. Det är den information som journalisterna i SVT försöker ituta tittarna med. 

När det i stället är att det är endast hälften - 50% - som får ett arbete eller åtgärd under den tiden. Vem försöker man lura och varför?  SVT är väl ingen megafon för regeringen som kanske har behov att frisera siffrorna för att inte helt tappa ansiktet inför väljarna när de letar efter de riktiga jobb som det visar sig inte finns för de många nyanlända med en dålig skolutbildning.

 


Att i Sverige bland de infödda som har en sysselsättning på närmare 90 % skall dra fram och försörja med de ca 50% nyanlända som har ett arbete att gå till -  50% av de övriga nyanlända som utan en relevant utbildning som passar in för att få ett arbete i ett modernt samhälle.

Det får vara slut nu på dessa försök att ge allmänheten intryck av att integrationen fixar sig efter 8 år när vi vet att fortfarande har ca 50% av de nyanlända inget arbete att gå till efter ca 8 år i Sverige.

 

Vem försöker man lura kan man undra? Nog borde väl både journalister och politiker läsa på så ordentligt så att de vet och har en aning vad de pratar och skriver om. Och sanningen är väl att många av de invandrarna som kommer hit aldrig kommer in på arbetsmarknaden utan blir kvar i bidragsträsket i hela sitt liv i Sverige. Men den informationen är inte politiskt gångbar i dessa tider utan sopas under mattan så gott det går för att inte störa bilden av en lyckad integration som våra politiker försöker skapa för att i någon mån försöka dölja den naiva invandringspolitik de förde under några år  i Sverige. .    

 

tn

 


 

Av tommy norum - Lördag 21 okt 19:30


Vi har fått flera ansikten som åskådliggör hur en sexhungrig gubbsjuk figur ser ut. Mer väntas när fler kvinnor som blivit drabbade tar mod till sig och avslöjar hur de blivit utnyttjade.  


               Jan Guillou                 Lasse Kronér                    Martin Timell                     Fredrik Virtanen                  

       


Här har vi ett gäng fula sexhungriga gubbsjuka figurer som tror att man kan bete sig hur som helst mot kvinnorna i sin roll som kändis. Det dyker nu upp flera fula gubbar i media och kulturbranschen som utåt gärna vill uppfatta sig som feminister men i verkligheten beter sig som svin mot det motsatta könet. Nu väntar vi bara på fler kvinnor som tar bladet från munnen och avslöjar fler  kändisars dubbelnatur. När vågar teater och filmfolk prata ur skägget vad som förekommer bakom kulisserna på deras arbetsplatser tro ?  Eller ser dessa kvinnor mer till sin egen karriär än att stå upp för feminismens ideal om kvinnornas rättigheter.         Sent skall syndarna vakna även bland media och kulturfolk som nu så gott det går börjat rannsaka sig själva i hur man bemött de signaler som funnits i åratal om vissa media och kulturpersonligheter sexuella framfusighet bland medarbetare. Bara att konstatera att är man kändis om det sedan är inom kultur, media eller någon annan bransch så behöver man inte bry sig. Utåt vill man gärna framstå som feminist för att det är politiskt gångbart med vad det ordet innebär det struntar man totalt i. 

Mansgrisar finns det gott om i alla yrken som utnyttjar sin ställning för att få ett ligg men det finns väl inga branscher som den i media och kultur som vill framstå officiellt att man är feminist vad allt det innebär men i praktiken totalt struntat i vad det innebär i verkligheten. Det gäller också cheferna i de företag som skall värna om att det som gäller för företagen man representerar också är det som följs i verksamheterna. Men bara att konstatera att trots att man har fått signaler i flera år för hur vissa anställda i företagen beter sig som ligger långt i från den policy man säger sig stå för så ingriper inte cheferna utan låter det hela fortgå.

 

Inte ens anmälningar till polisen som i fallet på Aftonbladet om Virtanen fick ledningen att vakna till utan han fick fortsätta att utnyttja sitt kändiskap till att förse sig med sex utan ledningen reagerade.  Aftonbladet, TV 4 och nu Sveriges Radio är de senaste I skaran som gärna vill framstå som att man värnar om feminist och kvinnornas rättigheter men där det visar sig att ledningarna inte riktigt räcker till att stå fullt ut för det erkännandet. . Nu har ju korken gått ur snuskflaskan så nu kan vi förvänta oss att det också finns några modiga kvinnor inom film och teater och sångbranschen som träder fram och åskådliggör hur man blivit behandlad av de som har ett inflytande för att de skall få sig ett ligg. Det finns nog andra än den store skådespelaren på 1940-50 talet Edvard Persson som utnyttjade sitt inflytande för att få sex av unga tjejer som ville bli skådespelare.

 


Det är dags att erkänna kvällstidningars och tv kanalernas  interna mansgriskultur och hur cheferna blundar för det som förekommer på arbetsplatserna de basar över. En otrolig dubbelmoral på redaktionerna när man säljer skvaller om andra men vägra städa upp i de egna leden. 

 

 
Som Katerina Janouch skriver på sin bloggsida Sofia, Lena och Karin. Ni använder er av #metoo för att sälja skvaller om andra, men vägrar städa upp er egen byk. Här visas verklighetes dubbelmoralen i hur man ser på sin egen roll i mediavärlden nu när man gottar sig åt TV4: s Timells sexbravader med bilder så vägrar man ta till sig vad som försekommer på deras egen redaktion.   Att uttala publicistiska regler och sedan inte hålla sig till dem det skapar inget förtroende.  


Det var den här rubriken som fick  Katerina Janouch att tända till och avslöja Jan Guillous tafsande och försök tillatt få sex med henne. Hon kallar honom ryggradslös, falsk och gubbsjuk. Och tydligen också med en dubbelmoral i sitt leverne som väl ingen trodde. Att utåt sett framstå som feminister och som går i bräschen för att peka ut andra för deras sexuella vanor och ovanor visar sig kanske är de som värst uppträder som sexdårar och utnyttjar sin maktposition för att få tillgång till sexuella tjänster antingen frivilligt eller genom tvång och där inte sällan utlovade gentjänster är en av lockbetena.  tnAv tommy norum - Torsdag 19 okt 15:44Bildresultat för katerina janouch

Katerina Janouch anklagar Jan Guillou vara ryggradslös och falsk och gubbsjuk. Kan det vara Jan Guillous närma samarbete med Aftonbladet som har satt sina spår i hans beteende?

 

Det verkar som om avslöjandet av vad som sker på Aftonbladet får korken att till slut går ur flaskan på ett sätt som nog de som utnyttjat sin maktställning genom att få sex inte hade räknat med. Jag hade faktiskt inte tänkt gå ut med att Jan Guillou är ryggradslös, falsk och gubbsjuk skriver Katerina Janouch i sin blogg, men nu när fördämningen ändå brister så kan jag inte annat än att göra det. Det är dags att berätta sanningen om denna maktmissbrukande mansgris. Han har själv bett om det.  http://katerinamagasin.se/

 


Sofia Olsson Olsén uppger att Aftonbladet har "nolltolerans mot sexuella trakasserier och övergrepp" och att den som inte skriver under på det inte kan jobba på vänstertidningen.

Hon påstår också att det inte går att publicera Fredrik Virtanens namn eftersom det vore att "bryta mot de pressetiska reglerna och Aftonbladets första reaktion på anklagelserna var att de hotar läsare med förtalsanmälningar om de för vidare nyheterna om Virtanens härjningar med sexuella ofredande som kommer från de kvinnor som blivit drabbade asv hans framfart..    

Men att hänga ut förre finansministern Anders Borg med för en snuskfylld fyllefest tidigare i år fanns det inga problem för. En obrottslig handling i en privat miljö där fanns det inga skrupler för Sofia Olsson Olsén att publicera.

Så tydligt är väl för Aftonbladet har flera olika agendor i vad som skall publiceras och det som varit mest tydligt i det avseendet är väl att personer som har en annan politisk hemvist än vänsterjournalisterna på Aftonbladet har betydligt större risk att hamna på Aftonbladets sidor.  Camilla Läckberg har gått till angrepp mot Aftonbladet: “De har ju vetat vad Virtanen gjort hela tiden utan att bry sig ”

 

 

Men hur skall man få lyssnare och läsare att få förtroende för journalister när Aftonbladet teg. Public Service, där Virtanens tidigare chef Jan Helin är programdirektör, teg. Aftonbladet teg.  Virtanens kvinnliga kollegor från Aftonbladet, som nu är programvärdar i SVT, teg...?????.

Även en sådan som Jan Guillou hans partifrände och arbetskamrat på Aftonbladet fördrog att hålla tyst. Men när vi tar del av  Katerina Janouch blogg så förstår man varför.  

 

De som publicerade var de alternativa medierna som den etablerade media maffian på alla sätt försökt tysta under en längre tid  och göra dessa oseriösa med lögner och  desinformation  när obekväma nyheter kommer upp som inte ligger i fas med deras politiska agenda eller deras abnorma syn på sex.  På Facebook spreds nyheten snabbt  

 

Efter ännu ett avslöjande utöver Cissi Wallin och den 36-åriga kvinnan som nu trätt fram har en 24-årig kvinna i Stockholm vittnat om övergrepp förövade av Virtanen.  Dessa ska ha dessutom ha skett när kvinnan var minderårig beslöt Virtanen till slut inse att det är kört på Aftonbladet och tar timeout.

 

Efter 60 timmar, två och ett halvt dygn, kunde media inte stå emot längre.

Medias solkigaste flagga fick halas ner och Virtanen plockades undan.
Det var det första folkliga drevet mot media etablissemanget men troligtvis inte det sista får vi hoppas om media inte visar sig klara av sin uppgift ..

 

Lena Mellin på Aftonbladet skrev att Mattias Karlsson är en elak och arrogant översittare. När och hur kommer Lena Mellin att kommentera sin kollega Fredrik Virtanen eller kanske också Jan Guillou när han anklagas för att vara rygglös falsk och gubbsjuk av Katerina Janouch ? I det "Nya Sverige" och i Lena Mellins värld på Aftonbladet är man som Sverigedemokrat en sämre människa jämfört med en våldtäktsman som drogar kvinnor.

 

  tn

 

 

Av tommy norum - Tisdag 17 okt 07:00


Bildresultat för thomas bodström Bildresultat för stefan Löfven

Regeringens utnämningen av Thomas Bodström till Stockholms Landshövding avslöjar Socialdemokraternas dubbelmoral i vad moral och etik betyder för partiet. Svågerpolitik och ryggdunkeriet fick stå tillbaka denna gång, men det satt hårt inne innan Stefan Löfven med regeringen reagerade.  

 

Regeringens utnämning av advokaten och f.d ministern i den Socialdemokratiska regeringen Thomas Bodström till Landshövding säger väl en del om hur lätt Socialdemokraterna tar på sina egna partikameraters etik och moral. Man vill gärna uppträda som moralpoliser hur medlemmar i andra partier sköter sig men blundar lätt hur de egna agerar ute i samhället. Bara det att först reagera när de övriga riksdagspartierna ifrågasatte utnämningen säger väl en del hur lätt man ser på saken.


Det var 54 anställda på pensionsmyndighetens som ifrågasatte Thomas Bodströms lämplighet som satte bollen i rullning i och med hans roll i det skandalomsusade fondbolaget Allra där han satt som styrelseledamot. Bolaget figurerar i flera brottsutredningar vilket tydligen inte rörde regeringen i ryggen när man utsedde honom till Landshövding i Stockholm. Man kan ju fråga sig vad vi fått för regering på halsen som gång efter gång hoppar över skaklarna och missköter sitt uppdrag.


Vi har ju nyligen två ministrar som fick gå på grund av att de inte agerat som ministrar i tid i transportstyrelsehärvan. Men att först inte låtsas om Thomas Bodströms roll i fondbolaget där regeringen in i det längsta försvarar beslutet till hans förordnande som landshövding kanske ändå säger en del om hur Socialdemokraterna ser på det där med etik och moral som man titt som tätt anklagar andra partier för att inte ta så allvarligt på och där man ger dem bassning för uppträdande som inte faller Socialdemokraterna i smaken. Det har funnits gott om ministrar i den Socialdemokratiska regeringen som visat att det där med moral och etik det gäller bara andra.


Vem kommer inte ihåg Justitieminister Lennart Geigerpå sin tid som hoppade över skacklarna och krävde sexuella tjänster och där Säpo varnade den dåvarande statsministern Olof Palme som kände sig tvingad att hemligstämpla för att klara skinnet för sig själv och partiet. Eller TCO ordföranden Rosengren som utnämndes till minister trots han bakgrund att festa runt på TCO medlemmarnas fackavgifter. Att leva som man lär har väl aldrig varit Socialdemokraternas starka sida. Frågan är väl om det inte är i SSU som man börjar lära sig myglet och ljuga . 2004 SSU-basen Ardalan Shekarabi avslöjas med att ha finansierat sin personvalskampanj med pengar som skulle gått till ett integrationsprojekt. 2005 Medlemsfusket inom SSU uppdagas och förbundet anmäls för bidragsfusk. Det visar sig att en stor del av medlemmarna varken är aktiva, betalar avgift eller vill vara medlemmar. SSU-ordförande Anna Sjödin grips i januari av polis efter ett bråk på krogen Crazy Horse i Stockholm. I oktober döms hon till böter och skadestånd för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, förolämpning och egenmäktigt förfarande. 


Det har funnits åtskilliga socialdemokratiska ordföranden i Lo förbunden som inte riktigt förstått det där med etik och moral innebär i sina uppdrag. Mauritz Sigvard Marjasin som var Kommunalarbetarförbundets ordförande 1977-78  och landshövding i Örebro 1989-94 klarade sig från åtal att under sin tid som landshövding när han lämnat in manipulerade representationskvitton  och dubbelfakturerat utlägg med motiveringen att han var inte redovisningsskyldig. Då är det tydligen fritt fram att lura staten enligt Socialdemokratisk moral och etik. Det har funnits flera fackordföranden som tex Annelie Nordström, Lars Lindgren, en del har suttit i Socialdemokraternas verkställande utskott som inte varit främmande för att sko sig på medlemmarnas fackavgifter under åren eller skapat sig personliga förmåner utan skrupler eller på annat sätt frångå moral och etik i sina handlingar.. Lo ordföranden Wanja Lundby-Wedin blev under vintern och våren 2009 omskriven och omdiskuterad att hon  i AMF Pension hade varit med om att godkänna  ett pensionsavtal, totalt var värt cirka 60 miljoner kronor till VD i bolaget. Så Thoma Broström är inte ensam att klanta till det i rörelsen. Och vem minns inte Hans Erikssons transports ordförande som tänjde moral och etik gränsen till den till slut sprack med charterresor ,lägenhetsaffärer, bland annat firade han sin egen 50 års kalas på grand för 200 gäster som han lät medlemmarna betala.     


För att inte tala om Mona Sahlin som var både  vice statsminister och partiordförande och som ofta har figurerat i media både som skattesmitare använd svart arbetskraft, en herrans massa parkeringsböter och där hon struntade i hur man använder statens betalkort, den senaste bravaden var väl osant intygande. Mona Sahlins uppdragsväg inom Socialdemokratin och med hennes bakgrund i bagaget speglar väl ganska väl hur socialdemokraterna ser på etik och moral inom rörelsen. Att hon vid flera tillfällen använt statens kontokort för utlägg av privat natur till ett värde av 53 174 kronor men ändå fick hon förtroendet att sitta som ledamot i partiets verkställande utskott.


Sahlin var egenföretagare och tv-reporter 1996–1997. Hennes företag lades dock ned, efter att bolaget tvingats till likvidation för att konkurs skulle undvikas, då Sahlin förbrukat en stor del av aktiekapitalet för att ta ut lön. Dessutom hade bolaget under sina två år negativa resultat till följd av höga lönekostnader för Sahlin. Trotts detta så  utnämndes hon 1988 hon till rektor för SSU:s förbundsskola Bommersvik. Att med den bakgrunden Göran Persson efter valet 1998 låter Sahlin få posten som arbetsmarknadsminister,med ansvar för arbetsrättsfrågor, småföretagande och regional näringspolitik är en gåta. Man kan ju undra hur det står till med synen på moral  och etik och för den del också kompetensen i det socialdemokratiska partiet. .


Till och med den förre ordföranden i Socialdemokratiska partiet Juholt hade svårt att leva upp till den moral och etik som Socialdemokraterna låtsas stå för i politiken med sina fifflande med reseräkningar. Kostade honom över 100000 kr som han fick återbetala till riksdagen och hans plats som partiets ordförande. Men ränderna går tydligen aldrig ur partiet när man fortsätter i samma anda med  utnämningen av Thomas Bodström som landshövding i Stockholm med en meritlista som i värsta fall kan sätta honom inom lås och bom för att han inte skött sina åtagande som styrelseledamot i det skandalomsusade pensionsbolaget Allra.


Så när Stefan Löfven moralpredikan över andras beteende i riksdagen så visar det sig var mer ett spel för galleriet men åskådliggör samtidigt en dubbelmoral utan dess like mer än en sann övertygelse vad etik och moral betyder i verkligheten.  Det är inga vanliga medlemmar i partiet utan i hans parti är det ministrar, medlemmar i Socialdemokraternas högsta organ och ordförandena i partiet som står för fadäserna där man tummar på etik och moralfrågorna. Så Stefan Löfven skall nog akta sig att kasta sten i glashuset i fortsättningen.


tn

 

 

 

 

 

 

Av tommy norum - Söndag 15 okt 07:00Alliansen återbefästs

 

På kvällsminglet under moderatstämmans första dag dök något överraskande de andra alliansledarna upp, till allmänt jubel hos de församlade moderaterna på Frimis.Välkommen till verkligheten får man väl säga till de Nya Moderaterna när man nu i punkt efter punkt anpassar sin nya politik efter den verklighet som finns där ute, varit lite si och så med det under de sista åren. På tiden får man väl säga efter att i flera år har förnekat det som de vanliga medborgarna dagligen upplever hur Sverige har förändrats till det sämre och där de Nya Moderaterna har haft ett stort ansvar för den politik som vi nu ser konsekvenserna av.

 

Det var lätt att bjuda in men det var svårare att förstå att man också skall ha en politik som är anpassad till önskningarna om det mångkulturella samhället som skulle lyfta Sverige som nation. En låt gå politik har dominerat partierna inom sjuklövern och där har moderaterna haft en central roll där man trodde att det kommer att lösa sig även om man struntade i en bostadspolitik, skolpolitik, arbetsmarknadspolitik och integrationspolitik som var anpassad till de stora flyktingskaror som kom hit.

 

Det fanns ett politiskt parti som redan från början opponerade sig mot  den flyktingpolitik med i stort sett öppna gränser, nämligen SD, som med reformer skulle begränsa inflödet till det Sverige kunde klara av. Men för döva öron där man i stället hånades, anklagades för främlingsfientlighet, osolidariska, rädda för det nya i det mångkulturella samhället men att  man till slut tvingades förstå och finna sig i att börja anpassa sin politik  till verkligheten innan man helt försvinner som parti..

 

Tyvärr alldeles försent när vi ser konsekvenserna av öppna era era hjärtan politiken som moderaterna var med och lanserade och vars konsekvenser de har ett stort ansvar för. Det kommer en och annan antydan från några partiledare att de varit naiva i sin flyktingpolitik men fortfarande vill man inte förstå varför Sverigedemokraterna hittills rönt sådana framgångar. Kanske var det för att många medborgare såg samma verklighet som Sverigedemokarterna såg  och  som de övriga politiska partierna vägrade att ta till sig  under lång tid och nu alldeles försent börjar vakna till och inse vart vi är på väg.

 

Men att försöka föra en politik med utgångspunkt från naiva föreställningar om det mångkulturella samhällets fördelar utan att i tid se den verklighet med de konsekvenser det fått för samhället. Det om något är ett kvitto på att man inte riktigt klarade av sin uppgift i politiken. Så med i stort sett samma besättning så vrider man till politiken 180 grader och tror att man därigenom skall få tillbaka  förtroende  för partiet.    

 

Nu har vi facit på den politiken som de Nya Moderaterna var med att införa. En ökad brottslighet med polisbrist, en sjukvårdskris, bostadskris, skol kris, arbetsmarknadskris för nyanlända, ett ökat utanförskap där klasskillnaderna ökar osv.  Det man kan säga att de Nya Moderaterna med Reinfeldt som ledare fick Sverige att förändras under den korta tid Alliansen hade makten. Frågan är väl om den nye moderatledaren Ulf Kristersson klarar av att få tillbaka sina väljare med det facit av de konsekvenser moderaternas politik lett till för Sverige som nation.     


tn

Av tommy norum - Lördag 14 okt 07:00


Tino  Sanandaji smular sönder vänsterns argumentförsök att förneka ökningen av sexualbrott har något med invandringen att göra.   Antal brottsoffer som rapporterar övergrepp i NTU har aldrig varit högre. Ändå fortsätter vänstern förneka ökningen för att slippa medge eventuellt koppling till invandring skriver Tino Sanandaji.

 

Att anmälda våldtäkter fyrdubblats sen 1990 behöver inte betyda  att våldtäkter faktiskt fyrdubblats men att låtsas som om den kraftiga ökningen bara beror på att anmälningsgraden ökar är väl bara ett sätt att blunda för problemet och att försöka dölja att den ökade anmälningen inte har ett dugg med den ökade invandringen göra. 

 

Men att inte fatta att ökningen av sexualbrott som visas i brottofferenkäter inte har ett dugg ökningen av polisanmälan att göra borde inte vara så svårt att förstå .  Frågan är väl om feministerna kommer att fatta  detta eller kommer de  att upprepa att ökningen av polisanmälda våldtäkter beror på en ökad anmälningsgrad.

 

Men som Tino Sanadaji skriver på sin Facebook sida om man inte fattar detta och fortsätter ignorera andra mått och  upprepa att ökningen av polisanmälda beror på ökad anmälningsgrad då får man också göra sig besväret att förklarar varför anger fler kvinnor att de blivit utsatta i anonyma enkäter? Varför söker sig fler till kvinnojourer? Vem betalar priset om obevisad teori är fel?  Man kommer knappast åt problemet om man inte är villig att se verkligheten utan skygglappar . 

 TN


teoro 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se