Senaste inläggen

Av tommy norum - Onsdag 4 maj 16:36


Visa källbilden
Solidaritet är tydligen en bristvara hos de som tycker att vi inte skall gå med i Nato. Låt oss för guds skull inte återuppleva hur Sverige med vår samlingsregering med S, L, C och M handlade under andra världskriget för att slippa ta sitt ansvar att skydda demokratin i Europa och världen. Har man inte fattat att Nato är en försvarsallians ?

 
Förr fick andra nationers soldater ta smällen och ansvaret för att få bort Hitlers nazisterna medan vi här hemma tittade på och ända fram till krigets slutskede levererade malm till Nazisternas vapensmedjor. 
Vi lät Nazisterna transportera både manskap och krigs material på det Svenska järnvägsnätet. Det var då vi såg nazistflaggor vaja på många flaggstänger runt om i Sverige inte minst på offentliga platser. Det var då det fanns skolor i Sverige som drevs av det Nazistiska Tyska partiet. Det var då vi nekade den Norska Kungen att fly från Nazisterna i Norge via Sverige.
Det var då Sverige lämna ut 167 lettiska och andra baltiska soldater som stridit på Nazisternas sida mot Sovjetunionen.
Det var en tid där Englands premiärminister Winston Churchill ansåg att Sveriges regering var en samling fähundar som inte ställde upp på att vara med och få stopp på Hitlers framfart i Europa utan i stället ägnade sig åt att i stort sett under hela kriget bidrog till - under sin täckmantel att låtsas vara Neutral - förse Tyskland med råmaterial för sin krigsindustri.
När andra länder gjorde allt för att få stopp på Nazisterna så handlade vår samlingsregering med Socialdemokraten Per Albin Hansson som statsminister tvärt om - ett handlande som både förlängde kriget och bidrog till fler döda soldater.
Så låt inte Sverige ännu en gång stå vid sidan om och låta andra ta ansvaret för att upprätthålla och försvara vår demokrati från sådana som Rysslands Putin en lill Hitler som inte skyr några medel för att öka sin makt på demokratins bekostnad.
Solidaritet kallas det om Sverige beslutar att går med i försvarsförbundet Nato. Egoism, osolidariskt om man vägrar utan låter andra ta ansvar i att skydda vår och andras demokratin i Europa.. Egoism och osolidariskt var när Sverige då lät andra försvara vår demokrati, något som de fick betala under andra världskriget med svett och tårar med många döda och mad stor materiell förstörelse medan vi i Sverige gick skadelösa och till och med tjänade på att hålla oss utanför- om vi nu gjorde det ? . . ,
Av tommy norum - Lördag 30 april 12:57


 


Säcken knyts allt hårdare runt Putins handlingsutrymmen i hans invasionskrig i Ukraina. Hans analys om Ukrainas försvarsförmåga kom väl riktigt på skam när han redan efter några dagars invasion gick ut med ett diktat uppmaning att Ukraina skulle kapitulera, soldaterna skulle lämna in sina vapen samtidigt som han då inledde invasionen med att försöka omringa huvudstaden Kiev.
Men oj vad han bedrog sig när det visade sig att Ukraina tvingade Ryssarna att med svansen mellan benen avbryta den operationen. Resterna av det den ryska försöket finns som utbrända ryska vrak av militär fordon längst vägarna och sönderbombade hus i områden utan militära installationer, massvis med döda civila som gömts i massgravar efter deras reträtt.
 
Nästa propåer från Putin att han var inte främmande att ta till kärnvapen om något annat land skulle få för sig att gå in och hjälpa Ukraina.
Invasionskriget som skulle avklarats på en vecka eller 2 skulle ta sådana vändning där det hittills kostat runt 20 tusen unga ryska soldaters liv- mängder med förstörda militär utrustning inklusive Putins stolthet krigsfartyget Moskva.
 
Nu har tydligen västs införsel av moderna vapen satt sina spår i Ryssarnas språkbruk för nu kan man väl närmast tolka den ryska utrikesministern  Sergej Lavrov  som en vädjan att om fredsförhandlingarna med Ryssland inte skall kollapsa så förutsätter det att USA och Nato slutar att förser Ukraina med vapen som man kan försvara sig mot Rysslands invasion.
Men vis av erfarenhet av Putins och Bagdad Bobs efterföljare ryska utrikesministern  Sergej Lavrov  skruplerfria sätt att ljuga för att försöka rädda sitt ansikte- så vad de säger i sina uttalande inte ens värd en skopa vatten och tas inte på allvar längre.
 
Förhandlingar som skall ske på Ryssarnas villkor inte på Ukrainas som försvarar sitt land mot Ryssarnas invasion . Samtidigt så vägrar Ryssland släppa ut de civila ur de krigsområden som ryssarna delvis behärskar- väl medvetna om att Ukraina har svårare att gå till motoffensiv när det finns civila som Ryssarna håller som gisslan i sitt försvar av tagna landområden.
Det finns något positivt med att den kriminella organisation ledd av president Putin så osminkat har visat världens demokratiska ledare Ryssarnas rätta jag. Något som förhoppningsvis på sikt kommer förändra Ryssland när folket blir varse hur grundlurade de blivit av de politiska ledarna i Ryssland, hur de plundras på landets rikedomar av skrupelfria gangstrar som gömt sig i sin politikerroll länge nog nu utan att bli avslöjade av folket kan man tycka..
tn

   

Av tommy norum - Fredag 29 april 14:50Kan vara en bild av 1 personRegeringens pressträff med Magdalena Andersson i spetsen- där fick lyssnarna bekräftelse på Socialdemokraternas totala misslyckande att försöka få ordning på Sverige.
Att först nu komma till insikt vad de skulle påbörjat för snart 8 år sedan borde väl få en och annan ta sig en funderare var man skall lägga sin röst i september.
Efter att hela tiden har förnekat det verkliga tillståndet år ut och år in med rena ryssmentaliteten låtsas om att ha läget under kontroll.
Man är inte oblyg när man i samma anda som Putin kör med att försöka göra budbärare om tillståndet I Sverige till syndabockar där de påstås ger en falsk bild av landet som kan skada Sverige.
Vad håller man på med ? Man försöker inbilla medborgarna att det aldrig förut varit så tryggt att bo i Sverige som mu, brottsligheten har aldrig varit lägre samtidigt som då våra överfulla fängelser, vi har allt fler brott som inte klaras upp, skjutningarna ökar och vi har ett stort behovet av fler poliser- omständigheter som då talar ett helt annat språk.

 

Nu borde man väl också fått upp ögonen för vad en totalt misslyckad integrations politik kan ställa till med. Unga invandrargäng som har sin hemvistelse i den muslimska läran där till och med mödrar med sina barn är med och kastar sten på våra ordningspoliser. Ett rasistiskt beteende där 180 poliser kom till skada när man med sin insatts skyddade våra grundlagsrättigheter.
Socialdemokraterna har haft svårt att ta till sig vad ett sekulariserat samhälle som Sverige där religionen tar allt mindre plats i den inhemska befolkningen tar för uttryck när invandrande grupper kommer in i vårt samhälle där religionen främst då från Islam fortfarande är med och styr deras liv.
Men det är inte så lätt att ge sig på att trampa islamisterna på tårna- de som mångt och mycket röstar S och är en viktig del i socialdemokraternas väljarbas.
 
Men kom inte sedan och säg att ni inte blivit varnade för en utveckling som ni inte ville se - inte ville höras talas om - och där varningarna har mötts med som Islamofobi i samma anda som varningarna för en allt för naiv migrations politik kunde ställa till med det - det vi nu har fått facit på .
Men varför vaknar Socialdemokraterna först nu strax före valet ? S har haft snart 8 åt på er att ordna till det hela. Varför först nu börja lyfta på stenarna ? Bristerna i skolan, bostadsbristen, arbetsmarknaden, sjukvården, brottsligheten, integrationen, skjutningarna, otryggheten, bränder och våldtäkter mm fanns redan när ni tillträdde för snart 8 år som ett arv efter tidigare naiva politiker konstellationer och sedan dess har bara problemen accelererat under den rödgröna regeringen.
Man skall aldrig rösta på politiska partier med utgångspunkt vad de vill göra utan vad man har åstadkommit under sin tid vid makten.
 
tn
 
Av tommy norum - Tisdag 26 april 10:35


     

Det var Putin som räddade Emmanuel Macron till att bli omvald till Frankrikes president ännu en gång. Macron skall nog tacka gudarna för att Marine Le Pen oblyga förhållningssätt till Putin där hon till och med i början av sin valkampanj Putin fanns med på flygbladen. Det var före Putins verkliga jag avslöjades i och med invasionen av Ukraina. Att gå ut i en valkampanj med den ryggsäcken i bagaget, och att vilja omvärdera Nato medlemskapet var kanske inte det mest optimala sättet att värva röster på.

Omständigheter som nog fick många att välja Macron. Men att Marine Le Pen lyckades skrapa ihop 41% av väljarnas röster kanske ändå säger en del om det missnöje som jäser i Frankrike. Så man kan ju spekulera i om det inte var Putin som ordnade till att Macron får en ny femårs period I Élyséepalatset.  .

Av tommy norum - Lördag 23 april 12:48
                ”Varför har vi inte 100 skadade islamister?” | Nyheter | Expressen 


KD-ledaren Ebba Busch ifrågasatt varför polisen inte sköt skarpt under upploppen i påsk. – Vi hade personer som tog till sten i syftet att döda svensk polis, i syfte att döda räddningstjänst, i syfte att döda – i vissa fall – sjukvårdspersonal. De borde vara de som är skadade – inte svensk polis, säger Ebba Busch
Man kan ju fråga sig när man inte för så länge sedan poliser kände sig hotade av en ensam utvecklingsstörd ungdom som med en trä pistol - där 3 poliser kände sig hotade och öppnade eld. Men när man blir hotade till livet med stenkastning och när man bränner ner bilar och skolor och med ett hundratal skadade poliser, förstörda polisbilar då springer man och gömmer sig.
 
Det var väl inte det man förväntar sig av våra poliser som i grunden är till för att skydda allmänheten från buset. Vi kan ju hoppas att inte vår militär är upp fostrade i samma anda när man skall försvara Sverige. Om mu poliserna kände sig dödshotade vilket om inte annat antal skadade poliser visade så kan man fråga sig om det finns olika dödshot man kan agera med sitt tjänstevapen.
Varför skall poliser ha tjänstevapen om man inte kan använda dem när de känner sig dödshotade i sin tjänsteutövning ? – Om skälet var att man inte ville eskalera ytterligare, i ett läge där andra människor som vill Sverige illa, som vill polisen illa, bestämde sig för att ta över ett område. Då behöver polisen gå in och eskalera till den yttersta nivån, säger Ebba Busch.
 
Det är nog många som håller med Ebba Buschs syn på detta tassande i våra utanförskapsområden som bara har fått till följd att våldet, dödsskjutningar, sprängningar och småbrotten med rån hot och våldtäkter eskalerats där medborgarna känner en ökad otrygghet i spåren efter snart 8 år Socialdemokratisk brottsbekämpning.
Att en svensk politiker närmast uppmanar svensk polis att skada ett hundratal personer genom att skjuta skarpt hör inte hemma i en rättsstat”, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz i en skriftlig kommentar till TT. Men det var det som faktiskt hände när någon polis i en av upploppen gjorde för att skydda sig. Och detta i vår rättsstat. Hur skall polisförbundets ordförande reagera på en sådan fadäs inom den kår hon företräder.?
Frågan blir väl då om nu polisen som de själva beskriver situationen kände sig dödshotade skall man då inte poliserna få rätt att försvara sig i en rättsstat . Varför bär då polisen vapen kan man fråga sig. ?

Av tommy norum - Onsdag 20 april 17:43
Kan vara en bild av 1 person och textÄr det röstfiske som Socialdemokraterna håller på med när man lovar fattigpensionärer 1000 kr mer per månad som börjar gälla månaden före valet i år. Om det nu är pensionärerna man vurmar för varför i herrans namn slog man inte till med den reformen redan när man tog makten för snart 8 år ? 
 
Det kan väl knappast vara någon nyhet att våra fattigpensionärer inte har haft det så lätt under alla de senast 8 åren som Socialdemokraterna har haft makten. När Socialdemokraterna känner sig politiskt trängda före ett val då kommer spenderbyxorna fram i olika former av bidrag fram till barnfamiljer, pensionärer, arbetslösa invandrare mm, där man med hjälp av statsbudgeten försöker locka till sig väljare.
Något som Socialdemokraterna varit mästare på under alla sina år vid makten. Det finns ingen hejd på på falska argument när man med tårar i ögonen gör gällande att de som har arbetet hela sitt liv skall inte behöva få en ålderspension som man inte kan leva på. Så räknar man upp en massa låglöneyrken, men man aktar sig noga att informera om att alla som berörs av den här reformen är det många som prioriterat andra saker i sitt liv än att arbeta heltid och samla pensionspoäng. Har man ingen arbetsgivare som betalar in pensionen den som arbetstagaren har betalat med en avräkning från sin lön då står man där och beklagar sig när första pensionen ramlar in ur brevlådan.
 
Hushålls arbete eller passa sina egna barn utan betalning från någon arbetsgivare ger knappast några pensionspoäng men sätter sina tydliga spår i pensionen. Man vill heller inte tala om att det finns många i den stora gruppen invandrare som överhuvudtaget inte betalat ett öre till sin pension utan rider snålskjuts i systemet. Det finns småföretagare som såg en ära att deklarera för en så låg inkomst som möjligt utan att spara i privata pensions försäkringar.
 
Men varför glömmer man de som verkligen arbetat hela sitt liv heltid i låglöneyrken samtidigt som man skött hem och barn men ändå inte inte lyckat skrapa ihop till en pension som är dräglig, de som nu upplever att skillnaden mellan de som verkligen levt upp till det som skulle ge en dräglig pension tappar i i skillnaden med hjälp av olika bidrag över statskassan.
 
De om några skulle vara värda en tusenlapp extra i månaden, de som hela sitt arbetsliv avstod en del av sin lön för att få en pension som går att leva på, de som inte belastat statskassan med bidrag,. Då har man väl ändå lyckas att nå någon rättvisa här i världen att det inte bara är snyltarna- förlåt uttrycket - som får ta del av våra gemensamma tillgångar utan även de som försöker leva som vi är lärda att leva i det pensionssystem som våra politiker fattat beslut om.
 
tn
Av tommy norum - Tisdag 19 april 10:02


Tre personer har skjutits av polis i Norrköping. Kalabalik råder på platsen. I Örebro haglade stenar och smällare över trängda poliser – och fyra polisbilar sattes i brand.16 poliser skadade efter senaste dagarnas våldsamma upplopp
på flera platser i Sverige bland annat i Malmö. Det väcker starka reaktioner hos både politiker och poliser. Men frågan är väl om inte våra ansvariga politiker har en stor skuld i detta. Med en naiv invandrarpolitik, en misslyckad integration som bottnar i att man inte kunnat ta hand om dem som kommit hit på ett sätt så att de inte blir en fara utan en tillgång för Sverige.
 
Man har skapat ett samhällsklimat där röster för en invandring som baseras på att inte ta emot fler än vi kan ta hand om det klassas som främlingsfientlig och rasist i PK etablissemanget
Det är en totalt misslyckad integrations politik som säter sådana här spår i samhället - så våra politiker borde inte bli förvånade om man följer med vad som händer ute i landet. I snart sagt varje samhällssektor så ser vi negativa spår som är en direkt följd av vår naiva invandrarpolitik där det stora flödet av nyinkomna få redan en ansträngd offentlig sektor inte minst inom polisen och sjukvården att gå på knäna. Sedan 2000-talets början har vi blivit nästan 1,6 miljoner fler invånare i Sverige, där det framförallt beror på fler har invandrat än utvandrat. Men har de allmänna resurserna ökat i motsvarande grad ? Ökade vårdköer till sjukhus, tandvården, psykvård, mindre poliser per capita mm.
Högre skatter men mindre offentliga resurser att ta del av det är facit för en politik där man gärna öppnar sina hjärtan men glömmer bort att också skicka med pengar till det ökade resursbehovet. Kan vara en av flera förklaringar vad som nu sker ute i Sverige.
 
ttps://www.expressen.se/nyheter/nya-oroligheter-i-linkoping-och-norrkoping/


Av tommy norum - Torsdag 14 april 14:29


Kan vara en bild av utomhus


Vi kan konstatera att den Ryska krigsmakten inte på långa vägar håller den klass som varken Västexperter eller Ryssarna själva trodde. Vi ser att den ryska krigsmakten har svårt att försvara sig mot de högteknologiska vapen system som Ukraina fått från Väst. Både ett stort antal flygplan, helikoptrar, pansarfordon av alla de slag ligger som skrot i naturen och utefter vägarna där Ryssarna dragit fram.
 
Kan tänka mig att Putin river sig i det lilla hår han har kvar när det gått upp från honom att den seger som han går och väntar på blev en dyrbar sådan. inte bara i tusentals egna soldaters liv som nu uppskattas till ca 170000 enligt obekräftade källor utan också i förstörda och lämnade fordon av alla de slag för miljardbelopp. Nu börjar till och med Putins sjökrigskrafter få kännas av förluster när det ryska krigsfartyget ”Moskva” gott förlorad
Ukrainska myndigheter hävdar att de beskjutit fartyget med två så kallade Neptune-robotar vilket uppges ha orsakat allvarliga skador. Ukrainska drönare användes för att störa ut fartygets försvarssystem vilket bäddade för att robotarna lyckades träffa sitt mål.
 
Ryssarna förnekar utan det är en brand på fartyget- och hur den har uppstått är det många so fråga sig. Vi kan konstatera att medan Ryssarna koncentrerar sig att förstöra infrastrukturen i städerna med tusentals döda civila för att komma åt de Ukrainska försvararna så fortsätter de Ukrainska militären slå mot militära mål som slagit hårt mot den Ryska krigsmakten.
 
”Var är Moskva? Hon har drunknat”, skriver Volodymyr Zelenskyjs rådgivare Oleksiy Arestovych på Twitter.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se