Senaste inläggen

Av tommy norum - Tisdag 13 sept 14:37

      


Redaktionen på Aftonbladet har ända sedan SD kom in i riksdagen försökt marginalisera partiet med alla till buds stående medel. Surt sa räven men nu är partiet Sveriges näst största parti och ingår i en regeringsunderlag där de får ett stort politikens inriktning nästkommande 4 år om nu inte nu Liberalerna får för sig att ställa till det.  .     


Prata om polarisering. Redan nu spekulerar man- letar upp Liberaler som är tveksmma att samarbeta med ett lag där SD ingår med  M,KD  och L.
Aftonbladet som varit med att på sitt sätt drivit fram SD:s framgångar med sina krönikor, ledare med påstående som allt fler uppfattar som rena rappakaljan.
 
Om inte annat så visar väl Sverigedemokraterna i varje val fått ökat förtroende sedan 2010. 
 
Måste kännas surt när man lagt ner så mycket energi på att försöka skrämma väljarna från SD - så blir det precis tvärt om
SD växer så det knakar och delvis på socialdemokraternas bekostnad - trots partiets husorgan Aftonbladets ansträngningar ända sedan SD kom in i riksdagen försökt marginalisera SD från att få politiskt inflytande - men utan framgång kan man väl säga när nu partiet kan stoltsera med att vara Sveriges näst största parti och som grädden på moset nu kommer att få ett inflytande som mattschar deras valresultat.
 
Kan tänka mig att Lena Melin. Anders Lindberg, Ingvar Persson, Susanna Kierkegaard, Lovisa Arvidsson, Zina Al-Dewany, Daniel Suhonen mm sitter och sliter i sitt hår i förtvivlan och frågar sig hur kunde gå så här snett när vi med all den energi som står i vår makt försökt oskadliggöra Jimmie Åkessons SD att få politisk makt..
 
Så kan det gå när man så tydligt saknar kontakten med vanligt folk - gräsrötterna och LO medlemmarna - utan sitter på sina redaktioner och tror sig kunna styra den politiska inriktning utan en susning hur stora delar av Svenska folket upplever Sverige efter 8 år Socialdemokratisk styrd regering.
 
Vakna Aftonbladet och börja lyssna på hela folket och inte bara på de som har en socialdemokratisk partibok innanför västen.
 
Gilla
 
 
 
Kommentera
 
 

      

Av tommy norum - Måndag 12 sept 13:50

   


Politikskifte i Åmål är på gång när nu Socialdemokraterna tappat stort i Åmål.. Moderaterna blir näst största med SD på tredje plats. Ett förtroenderas utan dess like för Socialdemokraterna som tappar nästan 20% av sina väljarna sedan förra valet..
Men är fortfarande störst med sina 24.2% - N med 23.2% tätt följd av SD med 21%. Maktskifte i Åmåls stadshus där väl den enda förändringen som inte behöver göras är väl att namnskylten namnskylten på kommunalrådskontoret inte behöver bytas när nu den avgående kommunalrådet Mikael Karlsson S namne flyttar in men med M som partibeteckning. En ny konstellation med M-SD-KD-C och L är väl det vi kan förvänta oss med tanke på det preliminära valresultatet när 85 % av rösterna är räknade.
 
S Socialdemokraterna 24,2% Förändring:−19,9 M Moderaterna 23,2% Förändring:+ 12,4 - SD Sverigedemokraterna 21% Förändring:+ 6,4 - C Centerpartiet 10,9% Förändring:+ 0,4 - KD Kristdemokraterna 6,6% Förändring:+ 1,6 V Vänsterpartiet 5,1% Förändring:+ 0,4 MP Miljöpartiet 4,6% Förändring:+ 1,1 L Liberalerna 3,7% Förändring:+ 0,1 PNy Partiet Nyans 0,5% TL Tomas Lindström 0% Förändring:−2 Övr Övriga 0,1%
 
Gilla
 
 
 
Kommentera
 
 
Av tommy norum - Måndag 12 sept 12:38

 


Tänk hur det kan gå när man tror sig vara talesperson för hela svenska folket i sina försök att få till att all politik skall utgå ifrån mitten i alla framtida regeringsbildningar. Där skall alla ytterpartier sakna politiskt inflytande oberoende av valresultat.
Frågan är väl hur Centerledningen skall kunna resa sig när det visade sig att partiet blev den största förloraren medan Annie Lööfs största hackkyckling de senaste åren- Jimmie Åkessons Sverigedemokrater blev årets vinnare i valet.
 
SD kan nu stoltsera med att vara Sveriges näst största parti när nu Svenska folket fått säja sitt.
Så kan det gå när man sitter fast i sin lilla bubbla helt ovetande hur stor skuld centerpartiet med fleras har i den uppkomna situationen Sverige befinner sig i - där i stort sett alla samhällsfunktioner fallerat de senaste 8 åren och där den naiv invandringspolitiken de senaste 30 åren är den största anledningen till att Sverige ser ut som det gör idag.
Sverigedemokraterna är det enda parti som hela tiden varnat för följderna av en sådan politik. Nu först börjar en del partier hoppa på tåget där Sverigedemokraterna styr inriktningen på den politik som kan rädda Sverige på sikt.
Det finns tyvärr fortfarande partier som vägrar se något samband mellan en för hög invandring och hur Sverige upplevs i dag.
Centerpartiet är ett sådant parti som gått i bräschen för att med alla till buds stånds medel sätta stopp på SD:s framfart - ett parti som ökat i varje val sedan 2010 och är nu Sveriges näst största parti. Surt sa räven för många bland annat för Annie Lööfs Centerparti. Så kan det gå när Svenska folket får säga sitt.
Av tommy norum - Lördag 10 sept 13:41Börjar bli lite tröttsamt att höra partiledarnas inlärda fraser som gång på gång upprepas ord för ord i de olika partiledardebatterna.
 
Efter nu har hört 4 dedebatter med våra partiledare så kunde man i den senaste SVT debatten nästan ord för ord förutbestämma svaren på frågorna. En tråkig debatt utan spontanitet där argumenten var förutbestämdbara om man följt valrörelsen de sista veckorna.
 
Vi har fått en samling politikerbroiler som har svårt att gå i från den inlärda tråden i boxen man skall leverera i sin man skall leverera i rädsla att kläcka ur sig saker som man sedan har svårigheter att stå för eller förklara.
Man har grillats i sina respektive partihögkvarter - övat in fraser ord för ord på tilltänkta frågor för att kunna föra fram budskapen så effektivt som möjligt till väljarna.
 
I bland frågar man sig om man verkligen tror själva på vad man förmedlar i sina budskap när ideologin går före sunt förnuft- när man blunda för verkligheten eller försöker inbilla väljarna att man har makten att förändra politiken utan att inse att man bara är en liten länk i den politiska kedjan där man till sist tvingas att prioritera bort sina hjärtefrågor om man inte får med de andra på tåget.
Speciellt gäller det våra småpartier som går in i valrörelserna med alldeles för hög svansföring i tron att politiken skall anpassas till deras krav och inte efter valresultatet. .
 
Nu finns det tydliga skiljelinjer mellan de blocken och det är väl där man skall utvärdera i vilket bock man skall tillhöra när man lägger ner sin röst i valurnan..
 
Röstar man röd grönt då får man räkna med högre skatter- en invandringspolitik där 3 partier är för en större invandring -en klimat politik där Sverige skall gå före- kraftigt hög vindkrafts satsning- tveksamheter till ny kärnkraft- som har med sig i bagaget efter 8 år att inte lyckats att bemästra varken kriminaliteten, sjukhusköerna, arbetslösheten. de dåliga pensionerna, den ökade otryggheten, bostadsbristen, en försämrad skola, en misslyckad energipolitik, mm. mm .
 
Vilket parti man röstar på i den 4 klövern MP,V,C eller S så kommer det i första hand komma ut en politik där Socialdemokraterna är med på noterna.
 
Med facit på de senaste 8 års politik lett till så kan man undra vad kan bli sämre om man röstar på det borgerliga blocket med SD. Vilket parti man röstar på i konstellationen M,L,KD och SD så kan man definitivt räkna med hårdare tag mot brottsligheten, lägre skatter, en tuffare migrationspolitik, en framförhållning med mer kärnkraft i energipolitiken, förhoppningsvis ett slut på symbolpolitiken i klimatomställningen - slut med det kravlösa daltandet med stora invandrargruppers som vägrat ta till sig vårt språk eller som har försakansatt sig i sina revir i bostadsområden utan att vilja ta till sig våra seder och bruk.
 
Vem man röstar på är av underordnad betydelse här harm man redan lagt grunden till en färdriktning i politiken som man är överens om och det är väl det som Sverige behöver i nuläget.
 
tn

Av tommy norum - Onsdag 7 sept 19:34
 

Inte så lätt att bli tvingad se på när Jimmie Åkessons Sverigedemokraterna trots en intensiv kampanj från både media och politiska motståndare inte minst från Annie Lööf ända sedan de kom in i riksdagen 1988 nu ändå kan stoltsera med i att vara Sveriges näst största parti i alla opinionsundersökningar den senaste tiden och nu är en stötesten i ett borgerligt alternativ att ta över den politiska makten om man vinner valet.  Vi har sett och kommer att se och höra en samling politiker från bägge läger lova saker som man ofta inte har en chans att genomföra . Inte en enda väljare i det block som får regeringsmakten har en susning vad som blir resultatet när man förhandlat färdig vilka partier som skall ingå i en regeringsbildning och vilken politik som kommer ut. Men   jag vill påstå att väljarna på den borgerliga sidan har betydligt större förutsättningar att få mer av den politik man röstat på än väljarna på den Rödgröna sidan.
Det man kan vara säker på är att i det rödgröna blocket där Annie Lööfs Centerparti - en katt bland hermelinerna - en gökunge som placerat sig i det socialistiska boet- ett borgerligt parti som hamnat i den socialistiska fållan- kommer inte att få ut någon borgerlig politik värd namnet. Magdalenas Anderssons Socialdemokrater med MP och V kommer försöka blockera all politik i den riktningen. 
 
Med ett vänsterparti som nu verkat ha vaknat upp ur sin törnrosasömn med den nya partibossen Nooshi Dadgostar som visat att hon har betydligt mer skinn på näsan än sina föregångare. 
Det verkar vara slut på att nöja sig med att bara vara ett stödparti åt S - utan nu vill man också ha ett ord med i politiken ett medinflytande..
Kan bli ett stort problem när Annie Lööf - den allsmäktige- som tror att politiken bara kretsar runt henne i sina politiska visioner - det som går ut på att det är inte Svenska folket i demokratiska val som skall avgör vilket politiskt inflytande man får- utan det är med hemmasnickrade värderingar som skall avgör om man får vara med och leka i i den politiska sandlådan.
 
Både S och Mp kommer att tvingas fortsätta att förhandla med Nooshi Dadgostar om man vill behålla makten - även om hon i sin partistyrelse har folk som fortfarande kallar sig kommunister.
Det problemet har det Borgerliga blocket lämnat bakom sig - nu pratar alla med alla även med Jimmie Åkesson - väl medvetna om att om han är med på tåget så blir det ingen borgerlig regering om man vinner valet.
Det vi kan konstatera är väl att Annie Lööf har målat in sig i ett hörn och får räkna med att hon blir snart ensam att leka i den politiska sandlådan.
Av tommy norum - Måndag 29 aug 12:41

 


Annie Lööfs Centerparti har gjort sitt val i vilken regering hon vill satsa på.
Med Socialdemokraternas Magdalena Andersson som statsminister så har hon gjort klart för centerväljarna att hon har tydligen inget emot att Magdalena skall kunna föra budgetförhandlingar med Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar gäng som innehåller ett antal kommunister i partiledningen.
Kommunisterna som blev tvingade att byta namn för att i någon mån försöka tvätta byken efter vad som kom fram efter Berlinmurens fall 1989.
.
Ett part som i decennier lovordat den kommunistiska ideologin. Ett parti som länge hade täta relationer med sovjetunionens kommunister - ett parti som hade revolution inskrivet i sitt partiprogram ända långt in på 2000 talet. Ett parti som Socialdemokraterna kände sig tvingade på 50-1970 talet föra en olaglig åsiktsregistrering med hjälp av LO och lokala kommunpolitiker där rädslan för kommunisternas härjningar i Europa också skulle drabba oss. - Stå beredda om den kommunistiska efterlängtade revolutionen med hjälp av Stalins kommunister skulle inträffa.
Ett parti som hade det forna Östtyskland som drömland- där taggtråd och murar omgärdade landet - där soldater sköt ihjäl sina egna medborgare de som försökte komma till friheten i väst. Ett land som var uppbyggd på angiveri och total kontroll av sina medborgare.
 
Lars Ohly den förföra partiledaren anser sig fortfarande som kommunist och den förre partiledaren Jonas Sjöstedt gick in i partiet före Berlinmurens fall 1989 då fortfarande partiet kallade sig kommunister.
Annie Lööf har som krav till M:s statsministerkandidat att släppa taget om Jimmie Åkessons SD om hon skall kunna ingå i en moderatledd regering.. Men kan tänka sig att ingå i en regering med S-Magdalena Andersson där Vänsterpartiet ingår som ett underlag- de före detta kommunistiska partiet - ett parti som på alla plan fortfarande kryllar av kommunister till och med i Vänsterns partiledning.
 
Det blir något att bita i för Centerväljarna i att behöva vara beroende av ett gäng Socialister med en kommunistisk bakgrund vars rötter fortfarande ligger och gror i myllan. Frågan blir väl vilken värdegrund villar Centerpartiet egentligen på ?
Skall bli intressant och se vilken politik som kommer ut av den partikonstellationen om man vinner valet.
Av tommy norum - Onsdag 13 juli 13:16Vad skall man säga när piloterna i SAS försöker utnyttja det ekonomiska läget i företaget för att sko sig själva genom utpressning försöka få SAS på knä och gå med på deras krav.
Även om det drabbar många resenärer så handlar SAS ledningen rätt att inte gå med på piloternas krav som i förlängningen som kommer att försvåra SAS ledningen att få SAS på fötter igen.
 
Oroligheterna bland piloterna på SAS har nu också spridit sig till flygvapnet där de nu utnyttjar det spända läget i Europa- väl medvetna om flygvapnets viktiga roll både i Sverige och i försvarsalliansen Nato- genom att sätta krav på flygvapenledningen att hota med att säga upp sig om man inte får bättre betalt och ett pensionsavtal som gör att man kan sluta vid 55 år med pension. .
 
Ett lönekrav som ligger i fas med deras riskfyllda arbete kan man tycka är relevant i sannanhanget men att med det man närmast kan likna utpressning kräva pension vid 55 år när flygvapnet ändå efter deras aktiva flygtjänst förser dem med andra arbetsuppgifter till den ordinarie pensionen vid 65 år kan man tycka är en aning magstarkt att med utpressning försöka få arbetsgivarna på knä.
.
Pilotfacket i flygvapnet vill gärna försöka förhandla sig fram till en pension vid 55 år - det som gällde förr i tiden - som gör att man efter 55 år kan ta en civil tjänst som pilot och därigenom kvittera ut en pension utanpå en kraftig pilotlön fram till sin ordinarie pension vid 65,
Är vi på väg att skaffa oss ett pilotfrälse där man genom utpressning utnyttjar sin särställning. Vi har ett politikerfrälse som sätter sina egna regler i sociala förmåner och pensioner låt det räcka med den avarten av snyltare.

tn 

Av tommy norum - Tisdag 5 juli 12:22

 

Spekulationerna duggar tätt bland journalisterna under Almedalsveckan. Det man är överens om i sina spekulationer är väl frågan hur Magdalena Andersson vid en eventuell valseger för det rödgröna blocket skall kunna sy i hop en hållbar regering när man nu fått Annie Lööfs borgerliga Centerparti med i laget.

Centerpartiet som redan nu arbetar för att ta över flera departement om man får ingå i Magdalena Anderssons regering.
 
Räkna med bråk och kaos om Annie Lööf med sitt totala oförstånd om det parlamentariska  läget och som de flesta bedömare tror kommer att bestå också efter höstens val.
Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar sätter redan ner foten hörde vi i hennes Almedals tal att även hon med sitt Vänsterpartiet vill vara med och styra i en regeringsbildning om hon skall kunna släppa fram Magdalena Andersson som statsminister.
Hur Magdalena Andersson skall kunna få en duglig regering med Annie Lööf i baksätet som med sin taktpinne försöker bestämmer vem och vilka man får prata med i det rödgröna regeringsunderlaget blir för de flesta politiska bedömare en gåta..
 
Annie Lööf som tro sig från sin ensamma mittenposition kunna diktera den politiska tågordningen från sin egen konstruerade värdegrund och inte från det valresultat som väljarna röstat fram kommer att bli en fortsatt besvikelse för Annie Lööf och hennes allt mindre väljarskara när det visar sig att inte heller det rödgröna blocket vägra ta till sig hennes diktat.
 
Vi får väl se om inte Annie Lööf ännu en gång får bita i det sura äpplet på samma sätt som hennes forna Alliansvänner fick henne att tvingas smaka på när de gjorde upp med Jimmie Åkessons SD i sin förvissning om att det går inte i längden utesluta v och SD:s väljare i respektive block från politisk inflytande när man är beroende av deras röster för att kunna bilda en dugligt regeringsunderlag.
Sunt bondförnuft kan man tycka men som tydligen inte går hem hos Annie Lööfs Centerparti - ett parti som har sitt ursprung i bonderörelsen.
Kan bli en stor besvikelse för många rödgröna väljarna när man i efterhand blir varse om resultatet när man luras att köpa grisen i säcken ännu en gång.
 
tn

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se