Senaste inläggen

Av tommy norum - 19 oktober 2022 13:24


Nog luktar det dålig förlorare när den Socialdemokratiska avgående  statsministern Magdalena Anderson gick ut i media innan Kristersson en blivit tillsatt att han brutit sitt vallöfte i att redan 1 nov skulle kompensera el kunderna för de höga elräkningar och Aftonbladet hänger på i vanlig ordning.
Om det är ett brutet vallöfte det vet vi väl först om det politiska beslutet innebär att kompensationen blir retroaktivt från 1 nov. Men det gäller tydligen att försöka ta politiska poäng in i det längsta.
Ja måste säga genom att ha läst de Socialdemokratiska statsminister Stefan Löfvens regeringsförklaringar 2014 och 2019 visade sig inte vara någon munter läsning där löftena och målen duggar tätt men utslaget blev väldigt tunt när man har facit i hand över Socialdemokraternas 8 år vid makten ned sina bundsförvanter MP-C och V där också L var med på ett hörn innan man kom på bättre tankar.
I de regeringsförklaringarna finn det mycket luft att gotta sig i för att få ner Magdalena Andersson på jorden igen. Som tex att Sverige skall ha den lägsta arbetslösheten i Eu år 2020. Ett löfte som helt slog slint när vi nu kan konstatera att det blev precis tvärt om - en av de högsta.
Och hur gick det med målet att till 2020 ha färdigbyggt minst 250000 nya lägenheter mest med hyresrätter ?
Allt fler svenska skolelever lämnar nionde klass utan att
kunna gå vidare till gymnasiet. Skolresultaten rasar i
internationella mätningar. Att man försökte komma runt resultaten genom att försöka fejka till sig ett bättre resultat genom att gallra bort de svagaste eleverna från undersökningen för att kunna visa ett bra resultat- så efter 8 års S-styre så går fortfarande för många ur skolan utan gymnasiekompetens.
Det man kan utläsa av de 2 senaste Socialdemokratiska regeringsförklaringarna 2014 och 2019 när man har facit i hand att det blev en dålig träffbild i måltavlan när det gäller nyrekrytering av nya poliser, komma tillrätta med infrastrukturen i järnvägsnätet där förseningar och inställda tåg numera är vardag för resenärerna,
Ökade dödsskjutningar, ökad otrygghet, ökade klasskillnader, bostadsbrist, fler utanförskapsområden. ökade sjukhusköer, den lägsta tillväxten i EU, inte ens det egna satta klimatmålet lyckades man att uppfylla, historiskt höga energipriser er på grund av politiska beslut som riskerar att elkonsumenterna få gå i från både hus och grund, en rekord stor inflation som äter upp både löner och pensioner.
Att vara en del i ansvaret för den utvecklingen som både statsminister och finansminister försöka ta politiska poäng genom att påstå att Kristersson bryter sona vallöften innan han ens blivit installerad som statsminister eller presenterat sin regering skvallrar väl om att Magdalena Andersson är en dålig förlorare sittande på sin kammare och surar för att hon tvingades bort av väljarna.
 
Så det där med att kasta sten i glashus kanske inte är den bästa metoden för ett få fram ett budskap. 
 
tn 
 
 
 

Av tommy norum - 17 oktober 2022 10:17 

Är det inte det ena så blir det snart det andra. Tänk att i Ledare efter Ledare så ägnade sig Aftonbladet en stor del i valrörelsen med kärringskvaller och personliga påhopp där spekulationer om bristerna hos partiledare och partier får större rubriker än vilken politik som erbjuds. Sverigedemokraterna har som vanligt varit i centrum för spekulationerna.

Anders Lindberg på Aftonbladet passar mer in som reporter på Hänt i Veckan än som ledarskribent på en kvällstidning.. Nu fortsätter han att spyr galla över Ulf Kristersson för att det tog för lång tid att ordna till ett regeringsunderlag.

Ulf Kristersson kan inte fatta beslut och få saker ur händerna skriver Anders Lindberg. De senaste veckorna obeslutsamhet var alltså inget olycksfall i arbetet utan ett karaktärsdrag hos Ulf Kristersson att vänta på bättre tider.

Vi kan i alla fall konstatera att det tog Ulf Kristersson betydligt kortare tid att ordna till ett regeringsunderlag som har en majoritet bakom sig i riksdagen.
Det var mer än det Stefan Löfven lyckades med trots stora ansträngningar- inte minst i att försöka skrämma lättledda partiledare att ta avstånd från SD - något som visade sig bli en kostsam historia för de mest hängivna beundrarna för den taktiken i att det skall vara värderingar kryddat med kärringskvaller om ditten och datten och inte valresultaten som skall avgöra vilket inflytande man skall ha i Svensk politik.

En demokratisk rättighet kan man tycka och som också flera partiledare gav uttryck för i valrörelsen- något som också gick hem hos en majoritet av väljare.

Sverigedemokraterna är en högerradikal och utomparlamentarisk rörelse med en ledarprincip bygd på Jimmie Åkesson själv. Spekulationer och kärringskvaller i vanlig ordning när Aftonbladet står för skriverierna i sina analyser, De är lika dålig som tidningen bedrivit om alla negativa konsekvenser som dykt upp efter den naiva invandringen som sjuklövern på sin tid stod bakom med alla partier utom SD.

Negativa konsekvenser som har ökat under de senaste 8 åren vi har haft en S-regering. Kanske Aftonbladet skulle ägna mer tid att analysera varför det blev dom det blev -Facit finns ju där konsekvenserna hamnade långt i från de vallöften man levererade. -

Själv tror jag mig veta att det är Sverigedemokraternas politik- främst då motståndet av den naiva migration och flyktingpolitik som bedrivits i det här landet alldeles för länge.
Någon personkult över Jimmie Åkesson som driver väljarna att rösta på SD- det är nog som så mycket annat som rör sig i Anders Lindberg huvud ett hjärnspöke där Jimmie Åkesson virvlar omkring och ställer till det.
.
Anders Lindberg fortsätter i samma anda när han försöker analysera Ulf Kristerssons blivande problem med SD:s ickedemokratiska inslagen i Sverigedemokraternas partikultur där både nazistiska grupper, vurmen för Vladimir Putin och för den Ungerska diktaturen.
En analys med en massa hjärnspöken inblandade men som tydligen inte delas av de tre partiledarna i den kommande regeringen.

Nog på tiden att Aftonbladets börjar inse att det går inte hem i stugorna längre med den hetspropagandan man bedriver mot Sveriges näst största parti.
Vi kan konstatera att SD politik vinner terräng hos allt fler- politiska partier tvingas anpassa sig om man inte helt skall försvinna från det politiska arenan.


tn

Av tommy norum - 14 oktober 2022 13:31
 Nu får väl representanter för den kommande oppositionspartierna något att gotta sig i efter den pressträff representanter för den kommande regeringskonstellationen med M-KD och L snickrat ihop med Jimmie Åkessons SD.
Frågan blir väl om S, MP och V kommer fortsätta i samma spår som före valrörelsen att den kommande regeringen kommer att bli en fara för demokratin är främlingsfientlig där ett parti med ett nazistiskt Putin vänlig bakgrund kommer att få stort inflytande i den nya regeringen även om man inte ingår i den.
 
Dagens pressträff speglades av ett sunt förnuft och ödmjukhet i regeringspartiernas förhållande till Sverigedemokraterna. Tydligt är väl att alla partierna har fått det inflytande man förtjänar i förhållande till sitt valresultat och det verkar man vara nöjda med. Något som ledarsidorna i morgon kommer att trycka på att man har lagt sig för det största partiet i konstellationen SD. Nu har ju ledarsidorna ofta en tendens att vilja skapa en egen verklighet att utgå i från i sina spekulationer om det politiska läget som råder. .
 
Även om man förstår att det fanns partier som nog har haft svårigheter att inplantera det i sina partigrupp men där äran att få sitta i en regering med en ministerpost än till varje pris kämpa för alla omöjliga vallöften man levererade i valrörelsen till slut fällde avgörandet..
 
Pehrson har sålt sin liberala själ anser Annie Lööf som nu sitter på kammaren och slickar såren efter väljarnas dom att ha sålt sin själ till den socialistiska sidan.
Ge och ta och förmågan att kunna kompromissa även i sina hjärtefrågor var väl intrycket man fick av partierna i pressträffen. Något som bådar gott för den tuffa framtid som väntar att få Sverige på rätt köl igen efter 8 års S styre som mer eller mindre har gått i snigelfart på många områden som det har behövts en uppryckning i.

tn      

Av tommy norum - 6 oktober 2022 12:43
Aftonbladet

Aftonbladet fortsätter att spy galla över en regering som inte ens är tillsatt än. Sverigedemokraterna är som sig bör i blickpunkten om allt negativt som kommer att hända när de övriga partierna måste anpassa sig till Jimmie Åkesson.
SD vill att andra ska hålla käften skriver Anders Lindberg . Våra nya härskare ser kritik som odemokratiskt- bara ordspråket att kalla SD för härskare lyser en väl synlig förakt mot våra valda politiker i Sveriges näst största parti.
Kanske inte så konstigt att Sverige blir polariserat med det språkbruket som Aftonbladet kör med..
Anders Lindberg skriver i sina ledare på Aftonbladet att vi skall förvänta oss att bli fattigare med Kristersson som stadsminister.
 
Att vi redan blivit betydligt fattigare det senaste året med den Socialdemokratiska regeringen det vill han inte låtsas om. Vi skall också förvänta oss allt högre el pris .
I bland undrar man om den mannen har sovit de senaste åren med en Socialdemokratisk regeringen som har banat vägen för den politiken där både elpriser-inflation och höga matpriser har gjort de Svenska medborgarna fattigare.
 
Speciellt våra pensionärer som inte kan räkna med att kunna kompensera sig med högre inkomster i samma utsträckning som löntagarna.
Den extra tusenlapp som den sittande regeringen klappade sig på bröstet för- den som våra fattigpensionärerna fick för någon månad sedan - den som skulle ge en ökad köpkraften för de sämst ställda pensionärerna - den extra köpkraften försvann innan ens den nya Kristersson regeringen kommit på plats.
I Aftonbladets värld där beror den höga inflationen med högre energi och matpriser på Ukraina kriget. Men efter att dem nya regeringen blivit tillsatt så är det högerpolitiken som blir den bidragande orsaken till att välståndet kommer att minska.
 
Man kan undra varför man redan nu börjar spekulera i vad som kan hända innan ens den nya regeringen kommit på plats. Varför inte i stället analysera när man nu har facit i hand efter 8 års regerande orsakade Sveriges fall.
Man kan väl inte skylla på Ukrainakriget på de ökade köerna i sjukvården, att skolresultaten inte har förbättras, den ökande grova brottsligheten, den ökade otryggheten, de ökade utanförskapsområdena, osv .
 
Nog är det ett tecken på att den Socialdemokratiska regeringens politik inte har räckt till på många områden trots alla vallöften man producerat under åren med hjälp av Aftonbladet,
Fråga är väl om inte Aftonbladet först skulle försöka analysera Socialdemokraterna totala misslyckande politik i 8 år - den analysen som många väljare gjorde innan man la sin röst i valurnan- en analys som på många områden blev precis tvärt om än det man 2014 och 2018 gick till val på - upprepning 2022.
Kanske inte så konstigt att många ville ha en annan regering med det bokslutet den Socialdemokratiska regeringen lämnat efter sig efter 8m års styrande .
 
tn
 
 
Av tommy norum - 29 september 2022 15:39

 


Resterna av det svenska etablissemangets samlingsfront mot Sverigedemokraterna kollapsar nu i rask takt.
Liberalerna är nu eniga i partigruppen att vara beroende av ett stöd från Sverigedemokraterna. Är väl på tiden att det kommer lite sunt förnuft till slut även i det partiet. För 4 år sedan pratades det om
Ungern, Trump och 1930-talet när SD kom på tal . Nu sluter Liberalerna upp bakom SD:s inflytande i den nya regeringen.
 
Nu får vi väl börja vänta på att även Centern kommer över till den borgerliga sida för då händer det som absolut inte fick hända - det som Socialdemokraterna har lagt ner hela sin själ i att försöka förhindra - väl medvetna om att har man bara MP och V att hålla i handen - då kommer det blir svårt att bilda en S-regering i framtiden.
Man kan väl bara beklaga att det tog så lång tid för vissa partier att genomskåda Socialdemokraternas rävspel för att kunna behålla makten.
 
Nu går det undan i svängarna när till och med TCO och LO börjar förstå att man är ute på hal is när nu allt fler röster gör sig påminda om att man kanske skall börja bemöta SD - Sveriges näst största parti - med samma respekt som allt andra partier.
Om inte för annat för att visa respekt för sina medlemmar som i allt större utsträckning röstar på Jimmie Åkessons Sverigedemokrater.
 
Av tommy norum - 28 september 2022 20:48

   Hur många miljarder ska fuskas bort innan politikerna rensar upp bland studieförbunden?
Strax innan valet varnade de tidigare partiledarna Stefan Löfven (S) och Bengt Westerberg (L eller om det nu är C man vet inte när man har med så kallade Liberaler att göra vilket ben de skall stå på) för då skulle viktiga demokratiska värden kunde raseras om en borgerlig regering med SD-stöd skulle ta makten och börja skära i studieförbunden.

Man kan ju undra vilken värld de båda före detta politikerna lever i när det har konstaterats att av aktiviteterna i hela Stockholms län har visat sig vara en stor bluff - Men om den nya högerregeringen och SD kulle börja skära i verksamheterna i studieförbunden som tex . att skattebetalarna sponsrar ”Sminkkurs” (ABF Karlstad, fem tillfällen med start 27 september)? Att kalla det en fara för vår demokrati I så fall är det fara å färde.

För tydligen går stora summor av folkbildningsmedlen inte till dessa av avdankade politiker så älskade studiecirklar, utan till ”privat konsumtion, kommersiell verksamhet och föreningars kärnverksamhet” – i strid mot reglerna.

När forskarna Magnus Ranstorp, Peder Hyllengren och Aje Carlbom blev anklagade för klassförakt när de förra året pekade på problemen och skrev att så mycket som 60 procent av våra 2 miljarder som delas ut till våra studieföreningar är rena stölden som fått hålla på med i åratal utan att politiker som Stefan Löfven och Bengt Wästerberg reagerat.

Det om något är en fara för vår demokrati- inte att studieförbunden börjar anpassa sin sveksamhet efter de regler som finns och att sluta mjölka statskassan på våra skattepengar på rena bluff verksamheten.
Jag tror nog att före detta politiker skall hålla sig borta från politiska uttalande i frågor som de tydligen inte är insatta i.


Av tommy norum - 27 september 2022 15:32


 


Efter ett svidande valnederlag behöver Centerpartiet tänka om. Med Helena Lindahl som ledare kan partiet bli en starkare, grönare folkrörelse som är sakpolitiskt relevant för människor, skriver ett antal C-politiker.Helena Lindahl är en av dem som pekats ut som möjlig ny ledare för Center­partiet efter Annie Lööf.
 
Det börjar mullra i leden hos Centerpartiet när nu Annie Lööf beslutat sig att hoppa av så nu vågar råttorna dansa på bordet och göra sin röst hörd. Nu gäller det att försöka rädda sitt eget skin genom at ta avstånd från den politik man varit med och fört fram med Annie Lööf som härförare.
 
Det räcker inte längre att lägga sitt krut på bönderna i sin politik men glömmer de övriga landsortsborna som känner sig överkörda och utanför i Centerns politikprioriteringar.
Ändra strandskyddet för att markägare skall kunna exploatera markområden närmare vattnet -, eller stötta högljudda markägare som klagan för att man inte får etablera vindkraftsverk på sina marker hur som helst - eller kravet på ökad inblandning av biodrivmedel i bensin och diesel är knappast något som landsbygdsborna känner sig förtjänta av.
 
Det verkar som Centerpartiet har större intresse att skapa nya försörjnings led hos lantbrukare och skogsägare än att prioritera vanliga landsortsbor att kunna ta sig till och från sina arbeten utan att bli ruinerade på grund av de höga bränslepriserna.
 
Annie Lööf som har gått i taket när partier vill sänka andelen förnybart i den reduktionsplikt som regeringen med MP bestämt vi skall ha - inte så mycket för klimatet kan man tänka utan mer för att skogsbönderna vars råvara ingår i processen för att skapa förnybart bränsle tappar arbetstillfällen och riskerar att en del av deras försörjning försvinner.
 
Men med tanke på att EU nu går ut och anser att biobränslet som ingår reduktionsplikten inte längre skall klassas som förnybart så kan man undra vilka landsbygdsbor Centerpartiet tror sig företräda med sin politik ? Nu gav ju väljarna ett tydlig svar på den frågan i det senaste valet.

Av tommy norum - 25 september 2022 15:51

                   


8 självsäkra politikerbroiler som gått ut med ambitionen att sätta stopp för Jimmie Åkessons SD - men som det visar sig - att de som gräver en grop för andra faller ofta först däri.
Det var väl Alliansen med Reinfeldt M som statsminister där han - med öppna era hjärtan - satte bollen i rullning för Sverigedemokraternas uppgång på riktigt. Det var bara var Jimmie Åkessons Sverigedemokrater med allt fler anhängare som blev varse om de negativa konsekvenserna ute i samhället med den politiken som Alliansen inledde..
När man sedan intar en strutsmentalitet i vad som händer ute i samhället utan lägger all energi på att göra SD till syndabock för än det ena än det andra så har man krattat manegen för Sverigedemokraternas framgångar som nu fått partiet att växa till det näst största i Sveriges riksdag.
Så kan det gå när man tror sig kunna styra Sverige i sina förtroendeuppdrag de fått utan att först ta reda på vad folket tycker.
Blev en rejäl käftsmäll från Svenska folket i senaste valet för vissa partier och partiledare. Framförallt de som tagit täten i att försöka förgöra Sverigedemokraterna där Annie Lööf blev den senaste i raden av mobbarna som blev tvungen att lämna in - men troligtvis inte den sista.

tn

 
.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards