Senaste inläggen

Av tommy norum - Lördag 16 juni 12:10Stockholm bakom fasaden

År 1949 gav veckotidningen Vi ut boken "Stockholm bakom fasaden" med text av Erik Asklund och bilder av KW Gullers.


Gamla kåkar i Sjövik på Årstavikens södra strand. Östra Årstabron i bakgrunden. Årstadal, Stockholm.

Gamla kåkar i Sjövik på Årstavikens södra strand. Östra Årstabron i bakgrunden. Årstadal, Stockholm.

Pojke sitter på en smal trappa som bildar en genomgång mellan två hus vid Österlånggatan, Stockholm.

Pojke sitter på en smal trappa som bildar en genomgång mellan två hus vid Österlånggatan, Stockholm.

 Sortering av tombuteljer vid skrotupplaget i Lignaområdet, Södermalm, Stockholm.

Sortering av tombuteljer vid skrotupplaget i Lignaområdet, Södermalm, Stockholm. 

Pråmar vid kaj i Pålsundet, Södermalm, Stockholm

Pråmar vid kaj i Pålsundet, Södermalm, Stockholm 

En trubadur spelar gitarr och sjunger på en bakgård i Stockholm inför en publik av barn. Intill ägnar sig en kvinna åt mattpiskning.

En trubadur spelar gitarr och sjunger på en bakgård i Stockholm inför en publik av barn. Intill ägnar sig en kvinna åt mattpiskning. 

Kö utanför ingången till danssalongen Avalon, Stockholm.

Kö utanför ingången till danssalongen Avalon, Stockholm. 

Snöskottare med sin kärra under Riddarholmsbron, Stockholm.

Snöskottare med sin kärra under Riddarholmsbron, Stockholm. 

Ungdomar på konditori. En ung kvinna får cigaretten tänd av sitt manliga sällskap.

Ungdomar på konditori. En ung kvinna får cigaretten tänd av sitt manliga sällskap. 


ANNONS
Av tommy norum - Onsdag 13 juni 14:12

Man brukar säga att lögner, personangrepp och höjd röst tillgrips när de egna argumenten tryter. Kan det vara så illa i Stefan Löfvens fall? Det finns ingen partiledare i svensk politik som så ofta anklagas för att ljuga som Socialdemokraternas statsminister Stefan Löfven. 

 

 


Han har klistrat nyfascister på SD .Han ljuger om när han påstår att Jimmie Åkesson eller SD sagt att muslimer är det största hotet mot Europa.  Man har sagt att islam är det störst hotet, alltså religionen, inte människorna vilket är en väsentlig skillnad. Något som Sverigedemokraterna delar med i stort sett alla Europas säkerhetstjänster.

 

Under en partiledardebatt i riksdagen ljög Stefan Löfven om att Sverigedemokraterna inte röstade på sin egen budget ett påstående som också är felaktigt.  Under presskonferensen för en tid sedan uppgav Stefan Löfven att barn till papperslösa inte ska kunna gå i svensk skola: ”De som fått nej ska inte kunna ta del av svensk välfärd”, betonade statsministern. Vilket också visade sig vara rena lögnen. 
– Det är nästan så att man blir orolig över Löfvens patologiska ljugande, säger SD:s gruppledare Mattias Karlsson.Lena Melin i Aftonbladet  Det är konstigt att Stefan Löfven inte lär sig. När han ska nita Alliansen tar han hjälp av halvsanningar eller rena lögner. Han borde kunna bättre. Samtidigt så redogör hon om för Löfvens och S svikna vallöften där 14 av vallöftena inte kommer att uppfyllas. 


Ulf Kristersson Moderaterna anklagar Stefan Löfven för att medvetet ljuga om migrationspolitiken.


Johan Öberg: "Vi har en statsminister som normaliserar förnekelse och lögn."


 Anna Kinberg Batra den förre Moderatledaren  anklagar Löfven för lögner.


 

Bara att konstatera att sjuklövern hade svårt att komma åt Sverigedemokraternas  Jimmie Åkesson i den senaste partiledardebatten. Centerns Annie Lööf försökte än en gång med rasiststämpeln och Liberalernas Björklund försökte väva ihop med inlindade ord vad nationalismen kommer att ställa till med och syftade då på Tysklands nazister utan att ta ordet i sin mun om SD får makten. 

Stefan Löfven försökte få det till att det är de rikaste som får de största skattesänkningarna om Jimmie Åkesson får bestämma. Som vanligt så står vår statsminister och ljuger i riksdagens talarstol blev repliken. För övrigt inte första eller knappast sista gången Socialdemokraterna som uppenbart känner paniken krypa allt närmare anser sig bli tvingade att ta till rena rena lögnerna för att freda sig mot Sverigedemokraterna. .

 

Stefan Löfven krigar för sin existens för att Socialdemokraterna i fortsättningen skall kunna behålla sin politiska maktposition i framtiden och då drar man sig inte att ta till alla medel där även fake news, rena ljuget har blivit ett vanligt element i argumentationen mot  både Sverigedemokraterna och Alliansen för att hålla bilden av Sverige så positivt som möjligt under hans ledarskap.


 Trumps påstående att Sverige har problem med invandringen i Sverige resulterade till att Stefan Löfven  blå ljög mitt framför ögonen på  presidenten och påstå att det är Alliansens som bär huvudansvaret.  Att han redan 2014 stod på Medborgarplatsen och säger att ”Mitt Europa bygger inga murar”  vill han inte låtsas om.

 

Han ljuger också om när han förnekar att det i Sverige finns idag c:a 60 “utsatta” bostadsområden där polisen och annan blåljuspersonal har svårt att arbeta.   Hans påstående i valrörelsen att Moderaterna vill lagstifta om sänkta löner är också rena lögnen. De vill inte lagstifta om sänkta ingångslöner men de vill att parterna kommer överens om sänkta ingångslöner i kollektivavtalet för ungdomar vilket är en väsentlig skillnad mot det Stefan Löfven ljuger om. 


Löfven påpekade också att arbetslösheten var högre när Alliansen röstades bort än när de tillträdde. Det är korrekt.


Men under mellanperioden gick världen igenom den djupaste ekonomiska krisen sedan 1930-talet, miljontals människor blev arbetslösa runt om i världen. Men det glömde (?) Löfven att säga. Liksom att återverkningarna, trots eller tack vare, den dåvarande regeringens agerande blev förhållandevis milda i Sverige.

 


Stefan Löfven vet givetvis allt det här. Men det är märkligt att han inte hittar bättre sätt att nita allianspartierna än halvlögner. Är Stefan Löfven en patologisk lögnare ? Han förnekar trots insiderinformation från poliskällor att våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt,  utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott och mordförsök i huvudsak utför av förövare med utlänsk härkomst. Frågan är varför Stefan Löfven ljuger om att kriminalitet och sexuella övergrepp inte har något med invandringen att göra, när polisen själva och domstolsutslag så  tydligt visar sambandet? tn


 
 
ANNONS
Av tommy norum - Onsdag 13 juni 07:00


Några av världens största pk-media, såsom CNN och AP, har redan sågat avtalet och beskrivit det som vagt och innehållslöst. Att Nordkorea annonserat en "stor förändring" som ska tillkännages inom kort - det hade man inte tid att vänta på innan man som vanligt attackerade Trump. 

 

Resten av världen får ständigt anpassa sig, täcka upp och tassa på tå för den 71-årige presidenten som är van att få sin vilja igenom. Inte lätt att ha och göra med en president som är vald av folket och i första hand ser  till USA: s medborgares intresse. Vi skulle nog önska lite till mans att även Europeiska politiker hade samma inställning till sitt lands medborgare många gånger. Här i Europa där anser de politiska ledarna stå över folkviljan när man i EU länder i demokratiska val med stor majoritet röstar på partier som har en politik som EU kollektivet inte står för, då skall de straffas.  


      

 

Mötet  avslutades efter 35 minuter. Donald  Trump sa sedan att det varit ”en ära” att få möta den nordkoreanske diktatorn och ser fram emot framtida givande diskussioner. 


Självutnämnda experter finns det gott om i politiken där väl Amerikas media på alla sätt fortsätter att misskreditera sin president och svensk media är inte sena att hänga på. Trump senaste bravad i utrikespolitiken med att ordna till en träff med Nordkoreas diktator, Kim Jong-Un, det som de andra amerikanska presidenterna inte ens varit i närheten av under sina mandatperioder ignorerar man fullständigt.  Den senaste presidenten Obana lyckades med bravaden att få Nobels fredspris utan att själv hade en aning om vilka kriterier som den norska nobelstiftelsen hade för den utnämningen. Så vi får väl se vad den norska nobelstiftelsen säger nu när man ändå nu kan visa ett resultat på ansträngningarna om en kommande fredsprocess på koreahalvön som den Amerikanska presidenten ligger bakom. 

 

Sedan Donald Trump svors in som USA:s fyrtiofemte president förra året har världen inte varit sig lik. Trumps beteende och respektlösa hållning till dessa yrkespolitiker runt om i världen som tror sig stå i världens centrum verkar har stött på en person som man inte rår på och i kraft av att vara ledare för världens mäktigaste nation får man snällt ställa in sig i ledet och gilla läget något som man inte är van vid.

Förhandsanalysen om vad mötet mellan Nordkoreas diktator, Kim Jong-Un och president Donald Trump blev väl som vanligt ett analysfiasko av våra självutnämnda experter. Lika dålig analys av resultatet som presidentvalet i USA eller Englands utträde ur EU, resultatet av mötet blev betydligt mer positivt än vad experterna hade förväntat sig.  

 

Vi får väl se om inte President Trump kanske visat vägen till ett nytt ledarskapsideal. För väljarna är nog på väg att tröttna på dessa politiker som drivs framåt av PK maffian och där de inte vet vilket ben de skall stå på för att inte riskera att trampa någon på tårna och att inte bli vald för nästa mandatperiod. När det gället Trump så verkar det som vinden har vänt för hans ledarstil något som amerikanerna visade i presidentvalet. Något som också Europeiska val visat där man mer och mer väljer ledare som har en klar politisk riktning att erbjuda väljarna och inte detta hattande hit och dit utan en chans för väljarna att kunna förutspå vilken politik som kommer ut efter valdagen. 

 

Trumps sätt att driva utrikespolitik, handelspolitik och inrikespolitik kanske ger betydligt bättre och snabbare resultat än det traditionella sättet med dessa delegationer som i åratal, som det verkar i bland, är mer är intresserad var kommatecknen skall placeras i texterna än att få  fram ett resultat av förhandlingarna. Vi har åtskilliga exempel på detta under åren i världspolitiken.  


    tn  

 Av tommy norum - Måndag 11 juni 07:00

 

De som vill framstå som seriösa journalister som tex på DN:s chefredaktör Peter Wolodarski och många med honom i den etablerade mediabranschen som kritiserar andra blir helt plötsligt oanträffbara när de har ertappats med byxorna nere i hur de sprider fake news i sina tidningars nyheter. Tydligt är att DN har svårt att komma åt Tino Sanandaji utan att använda desinformation och ohederlig journalistik. Att använda några vänstra ekonomer för att svartmåla Tino Sanandajis senaste bok utan att också referera vad en uppsjö av forskare har för synpunkter är inte det vi kallar seriös journalistik utan ett sätt att föra desinformation i en sakfråga som inte stämmer överens med en politisk övertygelse som man besitter.

 

 

 

Den här mannen, Peter Wolodarski anser många inte kör rent spel i DN:s nyhetsbevakning. DN verkar ha blivit en politisk megafon från en politisk övertygelse snarare än att driva journalistik som speglar verkligheten.   

 

 

 

Man vet inte om man skall skratta eller gråta när man ser hur våra mediadrakar beter sig när man blir trampad på tårna i avslöjandet att de kör med fake news i sin nyhetsrapportering. När DN i ett reportage för några år sedan påstod att Sandviken tjänade en halv miljard per år på invandringen , något som regeringen inte var sena att ta till sig för att rättfärdiga sin flyktingpolitik. Trots en svidande kritik från forskare på området över resultatet och slutsatsen bland annat från Tino Sanandaji så vägrade DN att ta till sig kritiken.

DN lät artikeln vara kvar och följde inte själva upp de falska påståendena om ekonomin i Sandviken. Däremot uppmärksammade SD-ledaren Jimmie Åkesson det hela i ett tal i Almedalen vilket var naturligt i ett läge där sjuklöverns på alla sätt tog till sig alla nyheter som på något sätt rättfärdigar deras flyktingpolitik och DN reportaget blev en sådan nyhet som man behövde i det allt mer hårdnande politiska klimatet i invandrarfrågan där inte minst kostnaderna var en viktig sakfråga i debatten. Nu blev det i stället ett slagträ i debatten fån den motsatta sidan när Jimmie Åkesson påpekade hur regeringen och de invandrarvänliga partierna i sin propaganda för den pågående flyktingpolitiken använder konstruerade fake news påhittade av DN i sin marknadsföring av sin invandrarpolitik.  

 

”Jag lyssnade själv inte på talet säger Tino Sanandaji, men Åkesson citerade tydligen min kritik mot DN och nämnde mig flera gånger. Enligt Sanandaji insinuerade Wolodarski då min dåvarande chef nationalekonomiprofessor Magnus Henrekson via sms att negativ publicitet kunde vänta om inte institutet gjorde sig av med Sanandaji. Man kan ju undra vad som försiggår i huvudet på Peter Wolodarski när man tar till sådana metoder för att strypa fakta som kritiserar DN:s nyheter som fake news.  Allrahelst som man i ett senare skede fick krypa till korset och erkände när de nyligen publicerade en uppföljare till den ursprungliga artikeln och medger sent om sider att de kört med Fake news men fortsätter att nypa till Sanandaji genom att koppla samman honom med ledande sverigedemokrater. 

 

Sanandaji konstaterar även i sin Facebookstatus att ”så agerar media bakom scenerna”. Vidare skriver han att ”DN trodde väl att deras maffiametoder skulle skrämma mig till tystnad, och förstår i så fall inte hur kurders psykologi fungerar”. Kanske inte så konstigt att läsarna uppfattar att man får en mer nyanserad bild av verkligheten i de alternativa sociala medierna på nätet än tidningsdrakarnas många gånger konturerade, manipulerade och i bland totala tystnad om nyheter som inte passar in i deras politiska övertygelse. Det är inte första gången Peter Wolodarski anklagas för att låta sin politiska övertygelse styra medieutbudet på DN. 


tn 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Av tommy norum - Lördag 9 juni 07:00Visa källbilden
Det finns politiska motståndare som tror att enda sättet att få stopp på Sverigedemokraterna är att utse Jimmie Åkesson till statsminister. 
Torbjörn Nilsson i Expressen vågar göra ett tankeexperiment i det parlamentariska läge som nu råder där Sverigedemokraterna är på väg att kanske bli det största partiet. Med alla låsningar runt SD där i stort sett alla vägrar tala än mindre samarbeta med rädsla att bli helt satta på undantag i politiken. Speciellt gäller det småpartierna inom Alliansen, Centerpartiet och Liberalerna och kanske KD om de klarar 4 % spärren i höst. Sverigedemokraterna har möjligheter att bli kanske nästa dubbel så stora som de tre partierna tillsammans. Här går makten före borgerlig ideologi det har man ju förstått.

 

Torbjörn Nilsson kommer med en teori nämligen att släppa fram en sverigedemokratisk minoritetsregering. Men spekulationerna går nu mer ut på att sätta stopp på Sverigedemokraternas tillväxt genom att göra Jimmie Åkesson till statsminister! Släpp fram sverigedemokrater att själva bilda regering, få ihop en ministerlista, statssekreterare, propositioner, hantera kriser, lågkonjunktur och kommunala budgethål! det skulle nog kanske hejda den sverigedemokratiska tillväxten tror en del politiska motståndare. 

 

Bara det att det finns krönikörer som kommer med förslag om regeringsbildning där Sverigedemokraterna blir herre på täppan skvallrar väl om att det definitivt har skett en förändring. Sverigedemokraterna har helt plötsligt sakta men säkert börjat nästan att bli rumsrena även bland journalister och på ledarsidorna, men bara nästan för det finns fortfarande krönikörer och ledarsidor som med alla till buds stående medel försöker misskreditera partiet.  Till och med partiledarna har svängt om i retoriken där främlingsfientlig hörs alt mer sällan i debatterna efter man i stort sett tagit över SD:s migrationspolitisk.

När man tar del av partiets expansion – särskilt via sociala medier – är att se till synes ändlösa framgångar radas upp efter varandra. Experter och sakkunniga kommer ut som sverigedemokrater i parti och minut. Debatterna vinner man i alla fall tycker tittare och läsare det i opinionsundersökningar. Trots en intensiv hatpropaganda från politiker och media etablissemanget och fackföreningar mot Sverigedemokraternas väljarsympatisörer så erkänner allt fler öppet numera sina sympatier för partiet.

 

Nu är nog inte Jimmie Åkesson så dum att han tar steget till att bilda regering med det parlamentariska läge som nu råder utan han nöjer sig med att i lugn och ro bida sin tid och utnyttja sin ställning till att fä ut så mycket som möjligt av SD:s politik med utgångspunkt från sin mandatstorlek. Han äger ju sakfrågorna medan de andra partiledarna försöker på alla sätt krypa undan ansvaret för konsekvenserna av den migrationspolitisk de har tagit initiativet till. Migrationen som väljarna tycker är den viktigaste politiska frågan före valet.

De andra partierna får förr eller senare krypa till korset och bli tvingade att till slut erkänna Sverigedemokarterna som en jämbördig parti på samma sätt som man till slut fick erkänna att Sverigedemokraterna var det enda parti som var rätt ute i hur illa sjuklöven använde sin politiska makt till en ohållbar invandringspolitik. Sent skall synadarna vakna.       

 

 tn

 

 

Av tommy norum - Torsdag 7 juni 10:17


Är det Norska opinionsinstitutet Sentio som även i det här valet kommer närmast valresultatet för Sverigedemokraterna ? Då har de övriga partier något att börja fundera över vad de gör för fel i sin politik.  


 

SCB.s senaste mätning om hur Svenska folket tänker rösta om det vore val i dag förstärktes ytligare när nu det norska opinionsinstitutet Sentio kom med sin senaste mätning för Juni där Sverigedemokraterna blev det särklass största partiet med sina 26 %. Paniken sprider sig bland partifolk och vänsterjournalisterna vilket föranledde public service kanalen SVT att ställa frågan om inte något radikalt måste göras för att strypa flödet av väljare till SD.

Stefan Löfven bjöd i dagarna in samtliga partiledare även Jimmie Åkesson om samtal för att få stopp på nätstormarna med hatisk och kränkande retorik. Som samhällsmedborgare har man ett ansvar att inte släppa in hat och propaganda i sitt flöde meddelar statsministern.  Att regeringen använder mörkläggning, fake news och rena osanningar i sina partiledardebatter med påståenden som många gånger ligger långt i från sanningen kanske inte förstärker Stefan Löfvens trovärdighet i ämnet. Eller att våra ministrar på alla sätt i utlandspressen försöker ge en glättad bild av utvecklingen i Sverige som inte stämmer överens med vad många medborgare upplever.


Är det något som splittrar Sverige och undergräver samhällsgemenskapen så är det när ministrar och politikerföreträdare försöker dölja eller bagatellisera konsekvenserna av den naiva invandrarpolitiken man bedrivit och därigenom också ta sitt ansvar. Här har man låtsas om att Sverige inte har förändrats, man har talat sig varm för det mångkulturella samhället, man har till och med försökt att få det till att Sverige ekonomiskt tjänar på invandringen, Men man har länge blundat för den ökade klasskillnaden, bostadsbristen, tillkomsten av utanförskapsområden runt om i landet där kriminalitet med dödskjutningar är vardagsmat, man har stora problem i skolorna runt om i landet osv osv. De som har påtalat detta de var opålitliga, främlingsfientliga, osolidariska, rädda för förändringar och hade många gånger nazistiska rötter.

Att man senare sakta men säkert börjar krypa till korset och anpassa sig till verkligheten både politiskt och retoriskt inta en mer anpassad syn till verkligheten. Det som bara för ett år sedan var främlingsfientligt blev helt plötsligt rumsrent bara det kom från rätt sida av den politiska värdegrunden.


Så finns det de som fortfarande inte förstår varför Sverigedemokraterna växer. Det är ju det parti som allt fler anser har förstått verkligheten hela tiden och handlat därefter. Många av de andra partierna är ju rena kappvändare där ideologin anpassas efter hur man skall kunna behålla makten, väljarnas intresse och stå på god fot med PK maffian.

Det kommer att bli en intressant tid fram till valet i september. Frågan blir väl om partierna som ståt bakom den naiva invandringen och ansvaret för  konsekvenserna av den politiken hinner få tillbaka förtroendet till medborgarna före valet.                

 

tnAv tommy norum - Tisdag 5 juni 10:12


SCB: SD går framåt och S backar

Socialdemokraterna tappar stort och får endast 28,3 procent av väljarna, enligt SCB:s stora partisympatiundersökning, den sista innan valet. Sverigedemokraterna står för den största ökningen. Undersökningen visar också att Kristdemokraterna just nu ligger under riksdagsspärren. Tdigare S väljare uppger att de inte längre vet vilket parti de ska rösta på. Sverigedemokraterna går framåt nästan lika mycket och får 18,5 procent. I höst var den siffran 14,8.

  

I


Socialdemokraterna rasar i dagens SCB-mätning – till den sämsta siffran någonsin så nära ett val.

Partiet backar med 4,3 procentenheter till 28,3 procent.

Framförallt är det till soffan S-väljarna flyr, andelen osäkra ökar med 2,2 procentenheter.

– Det är klart att vi vill ligga högre, men det var väntat med en nedgång sett till andra mätningar, säger partisekreteraren Lena Rådström Baastad (S).


Kristdemokraterna får sin sämsta siffra i en majmätning under ett valår sedan partiet kom in i riksdagen 1991: 2,9 procent. Samtidigt går SD framåt starkt och får 18,5 procent. 

– Det här är ingen bra regering och det är klart att väljarna ser det, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Av tommy norum - Tisdag 5 juni 07:00


Socialdemokraterna törs inte längre tala migration - vill i stället bara prata välfärd. Man kan ju misstänka att Socialdemokraterna känner att man inte behärskar ämnet fullt ut.     


I det läget går Stefan Löfven ut och klargör för väljarna att nu är det slutsnackat om migrationen: I stället skall Socialdemokraterna prata välfärd. Man skall med andra ord stoppa huvudet i sanden och sluta låtsas om att välfärdsfrågorna har ett direkt samband med migrationspolitiken. – Vi har redan hanterat migrationsfrågan och vi har presenterat vilken migrationspolitik vi vill ha långsiktigt. Nu gäller det att få debatten att handla om något annat än migration. Trots att man tror sig ha kontroll över invandringen och sägs stå för en restriktiv invandringspolitik visar statistik ifrån Migrationsverket att Sverige fortsätter ha rekord hög invandring

Första fem månaderna i år har över 50 000 uppehållstillstånd beviljas över 120 000 på ett år. Vi har stora problem i skolan där det visat sig i invandrartäta områden som klassas som särskilt utsatta av polisen finns ett mönster att nästan sju av tio 15-åringar i tex Bergsjön i Göteborg gick i fjol ut nian utan att vara behöriga till gymnasiet. Mönstret är liknande i många av de områden som av polisen klassats som särskilt utsatta, visar TT:s genomgång.  

 

Vi har också gått från en situation där migrationen beskrevs som en miljardvinst för samhället till ett läge där helt plötsligt nu när forskarna vaknade till liv fick fram att det är en brakförlust för samhället som kommer att sätta sina synbara spår i välfärden.

 

Att stoppa huvudet i sanden som det Socialdemokratiska partiet med Stefan Löfven gör genom att vägra prata migrationen och i stället försöka neutralisera Sverigedemokraterna genom att bara fokusera sig på välfärdsfrågorna utan att ha förstått att de båda politiska frågorna är tätt sambandbundna med varandra. Med de nya rön om våra migrationskostnader som man nu i åratal blundat för så blir nog Alice Teodorescu fråga hur välfärden skall klara av migrationen mer aktuell än någonsin.

 

Men Socialdemokraterna gör som man alltid gjort man löser allt med höjda skatter i stället för att gå till roten med det onda. Socialdemokraternas trovärdighet i migrationsfrågan fick ju medborgarna bevis på genom att låta 9000 ensamkommande barn utan asylskäl få ta del av vår välfärd. Vi kan förvänta oss kanske minst lika många anhöriginvandrare som väntar där ute att få komma hit. Vi har tiggeriet som Socialdemokraterna passar för, vi har hur många kommuner låter papperslösa ta del av vår välfärd i sociala bidrag utan att ha rätt att stanna i landet. Vi har med politikernas goda minne gett invandrare bättre förmåner i många av våra sociala välfärdsområden än våra egna medborgare.   

 

Men att som socialdemokraterna försöker göra sopa migrationsfrågorna under mattan och inte gå till roten med problemen och kostnaderna. Vi ska gå mot stora investeringar i välfärden, som vi redan har påbörjat, eller om vi ska tillbaka till stora skattesänkningar och därmed mindre resurser till välfärden, säger Stefan Löfven till GP som en känga till alliansen och SD. 

 

Frågan som väljarna borde fråga sig är nog om man först borde ordna till det miljardflöde som rinner ut från statskassan för migrationen innan man ger sig på stora investeringar i välfärden som det senare kommer att visa sig medborgarna får betala med stora skattehöjningar.   

               

tnPresentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se