Senaste inläggen

Av tommy norum - Tisdag 18 maj 10:27

 


Nu får vi se hur Annie Lööf (C) tänker ta sig ur knipan den här gången när hon så kategoriskt avisat att stödja eller sitta i en regering som är beroende av ett ytterparti. Men när det gäller Annie Lööf så finns det inga heliga löften. Hur gick det med att hon skulle heller äta upp sin sko än stödja Stefan Löfven som statsminister. Att hon med sitt val ändå blev insyltad i bli beroende av vänsterpartiet blev ju uppenbart när januariöverenskommelsen kom upp på bordet då vänsterpartiets Jonas Sjöstedt vaknade till och lade in veto när Stefan Löfven gått för långt åt höger för att blidka sina borgerliga samarbetspartner C och L i sin strävan att få behålla statsministerposten. Vi får väl se om Annie Lööf  är lika kategorisk den här gången- när hon nu valt sida - att skall hon stödja Stefan Löfven så är det under förutsättning att de inte blir beroende av Vänsterpartiet. Att hon redan nu stödjer en regering som är helt beroende av att få med ytterpartiet Vänsterpartiet på noterna i politiken verkat  gått henne helt förbi - men det är väl så - det man inte vill uppfatta det uppfattar man inte. Det blir nog betydligt svårare för Annie Lööf att mjuka upp Vänsterpartiets Dadkostar att gå med på en borgerlig Centerpolitik i en vänsterregering än att få ut motsvarande politik i en borgerlig regering med Ulf Kristersson som statsminister uppbackad av Jimmie Åkessons SD. Men i Annie Lööfs värld så verkar det som att det kommer ut politiskt ur ett samarbete är till fromma för sina väljare vara av underordnad betydelse. Så det Centerpartiets väljarbas borde fråga sig vid nästa val 2022 är väl var får vi ut mest borgerlig centerpolitik -  i en s-regering med vänsterpartiet som vågmästare eller en Borgerlig regering med SD som vågmästare ? . För en väljare med borgerliga sympatier borde valet vara enkelt.                 

Av tommy norum - Måndag 17 maj 09:58

 

Befinner sig Sverige i krig ?  I bland undrar man när man läser rubrikerna om den samlade attack mot samhället i Eskilstuna under helgen. För inte så länge sedan var det Lund som utsattes 5 nätter i sträck där man satte brand på bilar. Medan  våra ansvariga politiker hukar sig för anklagelserna att det är de som bär det största ansvaret för hur Sverige har utvecklas med de vansinnesdåd som fått hålla  på de senaste 15 åren vid hundratals tillfällen på olika platser i Sverige.

Nog är det lite märkligt att denna nya företeelse att bränna bilar i parti och minut togs sin början efter den flyktingvåg som våra politiker har iscensatt. Inte hade vi motsvarande kriminalitet i att gå fram att förstöra och bränna upp andras ägodelar i den utsträckning som vi nu ser i samhället. Vi hade heller inte dödsskjutningar, knivdåd, sprängningar eller våldtäkter eller att barn rånas i samma utsträckning som vi upplever mu . I dagens Sverige så har tusentals män tillgång till vapen av olika slag. Folk mördas och avrättas inför vittnen.

Vi är så nära ett krig man kan komma ute i samhället- en konsekvens av en naiv  migrationspolitik som inte våra ansvariga politiker har lyckats bemästra. Trots alla varningar så har de bemötts  med smädelser som främlingsfientlig, nazistsympatisörer, en fara för demokratin mm. Att det är just sådant bemötande från ansvariga  politikerna som vägrar se sambandet mellan sin politik och den negativa utvecklingen i samhället som de flesta medborgare uppfattar - men som de ansvariga politikerna envist förnekar. Det är just  sådant bemötande som ger grogrund för tendenser som man anklagar och varnar för när man med näbbar och klor försvarar sin politik. Man kan undra vad som rör sig i huvudet på politiker som fortsätter spä på med nya invandrare utan att först klarat av att bemästra kriminaliteten, skolans problem, arbetsmarknaden för nyanlända i ett samhälle med överfulla fängelser, en miserabel bostadssituation och med ökade klassklyftor en miserabel och helt misslyckad integrationspolitik som i stor utsträckning är grunden till de negativa konsekvenser vi nu upplever i Sverige.               

. 

 
 

 
Av tommy norum - Söndag 16 maj 17:40

 


Det blir allt svårare att föra en socialdemokratisk politik i fortsättningen för Stefan Löfven när man han fått en gökunge i form av Centerpartiet i  boet. Så kan det gå när man saknar förmågan att analysera var de politiska vägvalen får för konsekvenser för det socialdemokratiska partiet. Även om man ser Annie Lööf som en svikare i det borgerliga lägret så kan man ändå triumfera med att likt den trojanska hästen fått in en fot i det socialistiska nästet som kommer att få kännbara konsekvenser för Stefan Löfven att kunna genomföra sina socialistiska politiska mål. Blir inte så lätt att gå till val och få förtroende för sina politiska ambitioner när man bjuder in Centerpartiet som en bromskloss för sina idéer.. Glöm alla skattehöjningsförslag som kommer från de socialdemokratiska kommunalföreträdarna ute i landet det går aldrig Annie Lööfs Centerparti med på. Vi får väl se hur Stefan Löfven tänker tackla det problemet för att inte helt tappa förtroendet inför väljarna 2022. Prata om att vara in målat i ett hörn.

Av tommy norum - Onsdag 12 maj 19:45

 


Under natten mot onsdagen fortsatte raketbeskjutningen av Israel, denna gång bland annat mot Tel Aviv. Hamas uppger att man hittills avfyrat 200 raketer mot Israel. Det faktiska antalet är dock mycket högre – enligt israeliska källor kan det handla om så många som 800. Konflikten har blossat upp igen efter att Israel har försökt avhysa palestinska hyresgäster från lägenheter i Östra Jerusalem som ägs av judiska familjer sedan 1800-talet. Deras hyreskontrakt ska ha löpt ut men trots detta vägrade de att flytta. Det svenska biståndet till de palestinska territorierna överstiger nu vad hela den samlade arabvärlden skänker till regionen. Det rapporterar Vänskaps Vänskapsförbundet Sverige -Israel.Varje år skänker den rödgröna regeringen runt en halv miljard skattekronor till det palestinska styret i vetskap att pengarna bland annat andvänds till försörjningsstöd för personer som dömts för jihadistiska terrorbrott i Israel och deras familjer. Trots ekonomisk kris i spåren av corona-epdidemin beslöt regeringen att höja biståndet till ”Palestina” med yttligare 5 miljarder för den närmaste femårsperioden..  

Av tommy norum - Tisdag 11 maj 13:00

 


Ja nu närmar vi oss frågan vilket bete känns mest attraktivt av oss som simmar omkring i dammen att nappa på. Röstfisket har redan börjat och de finns en diger samling beten att välja på. En del fiskare har lagt mer energi på att försöka skrämma oss fiskar med beten som förmedlar att om ni inte hörsammar våra varningar så kommer ni att gå under i en naturkatastrof eller också får ni finna i att era demokratiska rättigheter kommer att försvinna om ni nappar på fel bete. Hittills har väl inte den betestaktiken varit särskilt gynnsam kan vi se när allt fler fiskar har ignorerat det betet. Det finns till och med fiskare som med den metoden riskerar att i fortsättningen få fiskeförbud att få vara med att röst fiska i dammen. Medan en del fiskarter är på väg att försvinna i dammen så växer andra till  på ett sätt som får en del fiskare på strandkanten att ren desperation gång på gång byta bete inte alltid med rena metoder- men utan framgång. Vi får väl se vem som blir mest framgångsrik i sitt röstfiske när vi som simmar omkring i dammen har analyserat vilket bete vi föredrar att nappa på.                 

Av tommy norum - Måndag 10 maj 18:44


 
Äldresomsorgen skriker efter personal, men trots det kan inte alla som har gått en vårdutbildning anställas. Orsaken: De kan inte prata och skriva tillräckligt bra svenska. Det problemet lyfts nu av verksamhetschefer inom äldreomsorgen i Linköping.

Både personal och chefer inom äldreomsorgen i Linköping berättar att en del som har en examen från en gymnasie- eller vuxenutbildning inom vård, till exempel vårdbiträde eller undersköterska, trots det inte anses anställningsbara. För att de inte kan prata eller skriva tillräckligt bra på svenska.

Frågan har nu lyfts i branschforumet Vård- och omsorgscollege i Linköping där rektorer och verksamhetschefer möts regelbundet.

”Nej, du är inte anställningsbar”

– Jag tycker det är bra att man börjar lyfta det här. Alla måste våga säga: ”Nej, du är inte anställningsbar”, säger Mari Edeson som är verksamhetschef för Ullstämma vårdboende i Linköping.

Hon säger att det i vissa fall kan se bra ut i cv:t och i ansökningsbrevet. Men när hon gräver djupare så finns inte svenskkunskaperna där.

– När jag på anställningsintervjun ger dem ett formulär och ber dem svara på några frågor så kan de inte skriva, säger Mari Edeson.

”Ibland känns det som man blir tvingad hit”

Ett annat problem som lyfts av både anställda och chefer är att långtifrån alla som söker jobb inom äldreomsorgen verkar vara intresserade av att jobba där.

– Det märker man ganska snart, att de inte verkar så intresserade, och då är det svårt att lära ut våra kunskaper till dem, säger Monica Klang.

Hon är undersköterska på Sandrinoparkens vårdboende i Linköping och handleder ofta praktikanter och vikarier.

– Ibland känns det nästan som man har blivit tvingad till vården av Arbetsförmedlingen, säger hennes kollega Gity Farahani.

Verksamhetschefen Mari Edeson upplever att många tror att det är lätt att få jobb inom äldreomsorgen.

– Jag kan få en ansökan på engelska eller att en anhörig söker jobb åt en närstående. Man kanske har hört att det räcker att du kan ett annat språk. Men det räcker inte.

I videon ger de fler exempel på varför en del som söker sig till äldreomsorgen inte anses anställningsbara – trots vårdutbildning. Och varför det är så viktigt att kunna skriva bra

 

“Alla är inte anställningsbara” – larm från personal och chefer inom äldreomsorgen | SVT Nyheter

Av tommy norum - Söndag 9 maj 11:04


        Här är väl den mest rättvisa bild av opinionsläget Maj 2021. Inga stora rörelser i opinionsläget trots desperata försök i media att hitta tendenser med stora rubriker för att sälja mer lösnummer baserade på enskilda mätningar.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se