Senaste inläggen

Av tommy norum - Söndag 8 maj 05:43 


Man slutar aldrig att förunnas av detta PK folk som styr utvecklingen i samhällsbyggandet. När det gäller invandringen så kämpar våra ansvariga PK politiker med näbbar och klor med argument för sin politik som senare visar sig sakna all verklighetsgrund.
 
Detta skapandet av ett mångkulturella samhälle utan en integration värt namnet har satt sina negativa spår i samhällsbyggandet inte bara för infödda Svenskar utan också för de som kommit som flyktingar. .
Trots varningar från partier som ser mer nyktert på situationen så koncentrerade sig de ansvariga partierna mer på att förgöra budbärarna om situationen än att ta till sig allvaret i konsekvenserna man skapat med sin politik.
Det är knappast de som varna för utvecklingen som skapat fientligheten mellan det svenska samhället och inflyttade från andra kulturer, andra religioner med sig i bagaget när de kommer hit..
Det är knappast de som varnat för konsekvenserna av den förda politiken som skapat utanförskapsområden runt om i Sverige med hög arbetslöshet, trångboddhet, undermåliga skolor och hög kriminalitet och med ökade klyftor i samhället.
Att varna för en utveckling som man ser komma ,vilja begränsa inflödet av nya medborgare där hälften fått uppehållstillstånd av andra själ än asyl, Det omvandlas av ansvariga politikerna I argumentationen att vara främlingsfientligt och ett hot mot vår demokrati.
Vi ser samma naiva mönster i inställning till islams inträde i den svenska kulturen där varningar om islams irrläror får ett för stort fäste i Sverige.
Något som inte minst visat sig i alla Svenskar med invandrar islamsk bakgrund som kämpat för den islamska staten utomlands.
Handlingsförlamade totalt verklighetsfrånvarande naiva politiker får nu uppleva konsekvenserna av vad en naiv migrations politik utan en fungerande integration leder till.
Man kan ju undra huu länge den radikalisering och rekrytering till våldsbejakande miljöer pågått i de islamska friskolor runt om i Sverige- med politikernas goda minne - utan att reagerat trots alla varningar ?Först nu tvingas skolorna stänga efter påtryckningar från Säpo.
 
Man kan ju undra vilka konsekvenser det får för Sverige i framtiden ? .
Bara att konstatera att våra ansvariga politiker är lika naiva i farhågorna för islams utbredning i samhället kan leda till som man varit i vilka konsekvenser deras naiva migrations politik har lett till. Politiker som fått utstå både spott och spe när man varnat för de negativa konsekvenserna vi nu sett prov på länge i samhället. .
Men det underliga i kråksången är att det finns fortfarande politiker som står i talarstolarna runt om i landet och anklagar budbärarna för tillståndet för att vara fascister, nazister främlingsfientliga, har Islamofobi och är ett hot mot vår demokrati.
 
Frågan är om det inte är våra naiva politiker som är det största faran för demokrati när man förmedlar en verklighet i ren Putin stil, man tar till en konstruerad verklighet för att så gott det går försöka sopa igen spåren och konsekvenserna efter sin politik i folks medvetande. ,
Frågan är väl om man inte lyckats. För när man i opinions mätningar ser att ca 80% av väljarna har andra prioriteringar än migration , integration , kriminalitet, utanförskap, försämrad skola, ökade sjukvårdsköer, hög arbetslöshet mm . Dt som blev lonsekvensen av den totalt en misslyckade migration politiken som man nu inte vill låtsas om. .
tn . ,
Av tommy norum - Torsdag 5 maj 12:54

 Man skall nog ta alla självutnämnda experter som tex Rysslandskännaren Anders Åslund som i Expressen med sin spådom att Ryssland kommer att förlorar kriget i Ukraina och president Putin kan falla inom en månad.
 
Tyvärr så finns det alldeles för många - särskilt inom journalistkåren- som vill gå händelserna i förväg - där ofta ett önsketänkande och inte verkliga analyser som styr uttalandena i en viss riktning.
Vi har ju utmärkta exempel på detta i hur Ryssland grundlurade våra experter i olika valörer när de stod som fågelholkar när det som inte skulle ske ändå hände när man invaderade Ukraina.
För att inte tala om alla spekulationer om valutgångar både i Europa och USA som går i en annan riktning än det de så kallade experterna trodde sig veta .
 
Vi kan ju hoppas att Anders Åslund har rätt i sin analys men han som så många andra har ett berättigat önskemål i si analys över utgången av kriget än en fakta baserad analys att luta sig tillbaka på.
De som i riktigt gjort bort sig är väl våra så kallade krigsexperter ofta med militär bakgrund som både missade Ryssarnas invasionsbelägenhet och de trodde i början av kriget såg Ukrainas försvar som något som skulle hålla högst i 14 dagar.
 
Tydligt att man gått på Putins självsäkra attityd när han redan i krigets första skede uppmanade Ukraina att lägga ner sina vapen i tron att det hela skulle bli en lika enkel match som när han invaderade Krim.
Men tänk vad både ryssarna själva och de så kallade väst experterna bedrog sig när vi nu ser resultatet av Ukrainas försvarsvilja och Ryssarnas överskattade krigsmaskineri som inte häller det mått som varken västexperter eller ryssarna själva förväntat sig. .
tn
 
Av tommy norum - Onsdag 4 maj 16:36


Visa källbilden
Solidaritet är tydligen en bristvara hos de som tycker att vi inte skall gå med i Nato. Låt oss för guds skull inte återuppleva hur Sverige med vår samlingsregering med S, L, C och M handlade under andra världskriget för att slippa ta sitt ansvar att skydda demokratin i Europa och världen. Har man inte fattat att Nato är en försvarsallians ?

 
Förr fick andra nationers soldater ta smällen och ansvaret för att få bort Hitlers nazisterna medan vi här hemma tittade på och ända fram till krigets slutskede levererade malm till Nazisternas vapensmedjor. 
Vi lät Nazisterna transportera både manskap och krigs material på det Svenska järnvägsnätet. Det var då vi såg nazistflaggor vaja på många flaggstänger runt om i Sverige inte minst på offentliga platser. Det var då det fanns skolor i Sverige som drevs av det Nazistiska Tyska partiet. Det var då vi nekade den Norska Kungen att fly från Nazisterna i Norge via Sverige.
Det var då Sverige lämna ut 167 lettiska och andra baltiska soldater som stridit på Nazisternas sida mot Sovjetunionen.
Det var en tid där Englands premiärminister Winston Churchill ansåg att Sveriges regering var en samling fähundar som inte ställde upp på att vara med och få stopp på Hitlers framfart i Europa utan i stället ägnade sig åt att i stort sett under hela kriget bidrog till - under sin täckmantel att låtsas vara Neutral - förse Tyskland med råmaterial för sin krigsindustri.
När andra länder gjorde allt för att få stopp på Nazisterna så handlade vår samlingsregering med Socialdemokraten Per Albin Hansson som statsminister tvärt om - ett handlande som både förlängde kriget och bidrog till fler döda soldater.
Så låt inte Sverige ännu en gång stå vid sidan om och låta andra ta ansvaret för att upprätthålla och försvara vår demokrati från sådana som Rysslands Putin en lill Hitler som inte skyr några medel för att öka sin makt på demokratins bekostnad.
Solidaritet kallas det om Sverige beslutar att går med i försvarsförbundet Nato. Egoism, osolidariskt om man vägrar utan låter andra ta ansvar i att skydda vår och andras demokratin i Europa.. Egoism och osolidariskt var när Sverige då lät andra försvara vår demokrati, något som de fick betala under andra världskriget med svett och tårar med många döda och mad stor materiell förstörelse medan vi i Sverige gick skadelösa och till och med tjänade på att hålla oss utanför- om vi nu gjorde det ? . . ,
Av tommy norum - Lördag 30 april 12:57


 


Säcken knyts allt hårdare runt Putins handlingsutrymmen i hans invasionskrig i Ukraina. Hans analys om Ukrainas försvarsförmåga kom väl riktigt på skam när han redan efter några dagars invasion gick ut med ett diktat uppmaning att Ukraina skulle kapitulera, soldaterna skulle lämna in sina vapen samtidigt som han då inledde invasionen med att försöka omringa huvudstaden Kiev.
Men oj vad han bedrog sig när det visade sig att Ukraina tvingade Ryssarna att med svansen mellan benen avbryta den operationen. Resterna av det den ryska försöket finns som utbrända ryska vrak av militär fordon längst vägarna och sönderbombade hus i områden utan militära installationer, massvis med döda civila som gömts i massgravar efter deras reträtt.
 
Nästa propåer från Putin att han var inte främmande att ta till kärnvapen om något annat land skulle få för sig att gå in och hjälpa Ukraina.
Invasionskriget som skulle avklarats på en vecka eller 2 skulle ta sådana vändning där det hittills kostat runt 20 tusen unga ryska soldaters liv- mängder med förstörda militär utrustning inklusive Putins stolthet krigsfartyget Moskva.
 
Nu har tydligen västs införsel av moderna vapen satt sina spår i Ryssarnas språkbruk för nu kan man väl närmast tolka den ryska utrikesministern  Sergej Lavrov  som en vädjan att om fredsförhandlingarna med Ryssland inte skall kollapsa så förutsätter det att USA och Nato slutar att förser Ukraina med vapen som man kan försvara sig mot Rysslands invasion.
Men vis av erfarenhet av Putins och Bagdad Bobs efterföljare ryska utrikesministern  Sergej Lavrov  skruplerfria sätt att ljuga för att försöka rädda sitt ansikte- så vad de säger i sina uttalande inte ens värd en skopa vatten och tas inte på allvar längre.
 
Förhandlingar som skall ske på Ryssarnas villkor inte på Ukrainas som försvarar sitt land mot Ryssarnas invasion . Samtidigt så vägrar Ryssland släppa ut de civila ur de krigsområden som ryssarna delvis behärskar- väl medvetna om att Ukraina har svårare att gå till motoffensiv när det finns civila som Ryssarna håller som gisslan i sitt försvar av tagna landområden.
Det finns något positivt med att den kriminella organisation ledd av president Putin så osminkat har visat världens demokratiska ledare Ryssarnas rätta jag. Något som förhoppningsvis på sikt kommer förändra Ryssland när folket blir varse hur grundlurade de blivit av de politiska ledarna i Ryssland, hur de plundras på landets rikedomar av skrupelfria gangstrar som gömt sig i sin politikerroll länge nog nu utan att bli avslöjade av folket kan man tycka..
tn

   

Av tommy norum - Fredag 29 april 14:50Kan vara en bild av 1 personRegeringens pressträff med Magdalena Andersson i spetsen- där fick lyssnarna bekräftelse på Socialdemokraternas totala misslyckande att försöka få ordning på Sverige.
Att först nu komma till insikt vad de skulle påbörjat för snart 8 år sedan borde väl få en och annan ta sig en funderare var man skall lägga sin röst i september.
Efter att hela tiden har förnekat det verkliga tillståndet år ut och år in med rena ryssmentaliteten låtsas om att ha läget under kontroll.
Man är inte oblyg när man i samma anda som Putin kör med att försöka göra budbärare om tillståndet I Sverige till syndabockar där de påstås ger en falsk bild av landet som kan skada Sverige.
Vad håller man på med ? Man försöker inbilla medborgarna att det aldrig förut varit så tryggt att bo i Sverige som mu, brottsligheten har aldrig varit lägre samtidigt som då våra överfulla fängelser, vi har allt fler brott som inte klaras upp, skjutningarna ökar och vi har ett stort behovet av fler poliser- omständigheter som då talar ett helt annat språk.

 

Nu borde man väl också fått upp ögonen för vad en totalt misslyckad integrations politik kan ställa till med. Unga invandrargäng som har sin hemvistelse i den muslimska läran där till och med mödrar med sina barn är med och kastar sten på våra ordningspoliser. Ett rasistiskt beteende där 180 poliser kom till skada när man med sin insatts skyddade våra grundlagsrättigheter.
Socialdemokraterna har haft svårt att ta till sig vad ett sekulariserat samhälle som Sverige där religionen tar allt mindre plats i den inhemska befolkningen tar för uttryck när invandrande grupper kommer in i vårt samhälle där religionen främst då från Islam fortfarande är med och styr deras liv.
Men det är inte så lätt att ge sig på att trampa islamisterna på tårna- de som mångt och mycket röstar S och är en viktig del i socialdemokraternas väljarbas.
 
Men kom inte sedan och säg att ni inte blivit varnade för en utveckling som ni inte ville se - inte ville höras talas om - och där varningarna har mötts med som Islamofobi i samma anda som varningarna för en allt för naiv migrations politik kunde ställa till med det - det vi nu har fått facit på .
Men varför vaknar Socialdemokraterna först nu strax före valet ? S har haft snart 8 åt på er att ordna till det hela. Varför först nu börja lyfta på stenarna ? Bristerna i skolan, bostadsbristen, arbetsmarknaden, sjukvården, brottsligheten, integrationen, skjutningarna, otryggheten, bränder och våldtäkter mm fanns redan när ni tillträdde för snart 8 år som ett arv efter tidigare naiva politiker konstellationer och sedan dess har bara problemen accelererat under den rödgröna regeringen.
Man skall aldrig rösta på politiska partier med utgångspunkt vad de vill göra utan vad man har åstadkommit under sin tid vid makten.
 
tn
 
Av tommy norum - Tisdag 26 april 10:35


     

Det var Putin som räddade Emmanuel Macron till att bli omvald till Frankrikes president ännu en gång. Macron skall nog tacka gudarna för att Marine Le Pen oblyga förhållningssätt till Putin där hon till och med i början av sin valkampanj Putin fanns med på flygbladen. Det var före Putins verkliga jag avslöjades i och med invasionen av Ukraina. Att gå ut i en valkampanj med den ryggsäcken i bagaget, och att vilja omvärdera Nato medlemskapet var kanske inte det mest optimala sättet att värva röster på.

Omständigheter som nog fick många att välja Macron. Men att Marine Le Pen lyckades skrapa ihop 41% av väljarnas röster kanske ändå säger en del om det missnöje som jäser i Frankrike. Så man kan ju spekulera i om det inte var Putin som ordnade till att Macron får en ny femårs period I Élyséepalatset.  .

Av tommy norum - Lördag 23 april 12:48
                ”Varför har vi inte 100 skadade islamister?” | Nyheter | Expressen 


KD-ledaren Ebba Busch ifrågasatt varför polisen inte sköt skarpt under upploppen i påsk. – Vi hade personer som tog till sten i syftet att döda svensk polis, i syfte att döda räddningstjänst, i syfte att döda – i vissa fall – sjukvårdspersonal. De borde vara de som är skadade – inte svensk polis, säger Ebba Busch
Man kan ju fråga sig när man inte för så länge sedan poliser kände sig hotade av en ensam utvecklingsstörd ungdom som med en trä pistol - där 3 poliser kände sig hotade och öppnade eld. Men när man blir hotade till livet med stenkastning och när man bränner ner bilar och skolor och med ett hundratal skadade poliser, förstörda polisbilar då springer man och gömmer sig.
 
Det var väl inte det man förväntar sig av våra poliser som i grunden är till för att skydda allmänheten från buset. Vi kan ju hoppas att inte vår militär är upp fostrade i samma anda när man skall försvara Sverige. Om mu poliserna kände sig dödshotade vilket om inte annat antal skadade poliser visade så kan man fråga sig om det finns olika dödshot man kan agera med sitt tjänstevapen.
Varför skall poliser ha tjänstevapen om man inte kan använda dem när de känner sig dödshotade i sin tjänsteutövning ? – Om skälet var att man inte ville eskalera ytterligare, i ett läge där andra människor som vill Sverige illa, som vill polisen illa, bestämde sig för att ta över ett område. Då behöver polisen gå in och eskalera till den yttersta nivån, säger Ebba Busch.
 
Det är nog många som håller med Ebba Buschs syn på detta tassande i våra utanförskapsområden som bara har fått till följd att våldet, dödsskjutningar, sprängningar och småbrotten med rån hot och våldtäkter eskalerats där medborgarna känner en ökad otrygghet i spåren efter snart 8 år Socialdemokratisk brottsbekämpning.
Att en svensk politiker närmast uppmanar svensk polis att skada ett hundratal personer genom att skjuta skarpt hör inte hemma i en rättsstat”, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz i en skriftlig kommentar till TT. Men det var det som faktiskt hände när någon polis i en av upploppen gjorde för att skydda sig. Och detta i vår rättsstat. Hur skall polisförbundets ordförande reagera på en sådan fadäs inom den kår hon företräder.?
Frågan blir väl då om nu polisen som de själva beskriver situationen kände sig dödshotade skall man då inte poliserna få rätt att försvara sig i en rättsstat . Varför bär då polisen vapen kan man fråga sig. ?

Av tommy norum - Onsdag 20 april 17:43
Kan vara en bild av 1 person och textÄr det röstfiske som Socialdemokraterna håller på med när man lovar fattigpensionärer 1000 kr mer per månad som börjar gälla månaden före valet i år. Om det nu är pensionärerna man vurmar för varför i herrans namn slog man inte till med den reformen redan när man tog makten för snart 8 år ? 
 
Det kan väl knappast vara någon nyhet att våra fattigpensionärer inte har haft det så lätt under alla de senast 8 åren som Socialdemokraterna har haft makten. När Socialdemokraterna känner sig politiskt trängda före ett val då kommer spenderbyxorna fram i olika former av bidrag fram till barnfamiljer, pensionärer, arbetslösa invandrare mm, där man med hjälp av statsbudgeten försöker locka till sig väljare.
Något som Socialdemokraterna varit mästare på under alla sina år vid makten. Det finns ingen hejd på på falska argument när man med tårar i ögonen gör gällande att de som har arbetet hela sitt liv skall inte behöva få en ålderspension som man inte kan leva på. Så räknar man upp en massa låglöneyrken, men man aktar sig noga att informera om att alla som berörs av den här reformen är det många som prioriterat andra saker i sitt liv än att arbeta heltid och samla pensionspoäng. Har man ingen arbetsgivare som betalar in pensionen den som arbetstagaren har betalat med en avräkning från sin lön då står man där och beklagar sig när första pensionen ramlar in ur brevlådan.
 
Hushålls arbete eller passa sina egna barn utan betalning från någon arbetsgivare ger knappast några pensionspoäng men sätter sina tydliga spår i pensionen. Man vill heller inte tala om att det finns många i den stora gruppen invandrare som överhuvudtaget inte betalat ett öre till sin pension utan rider snålskjuts i systemet. Det finns småföretagare som såg en ära att deklarera för en så låg inkomst som möjligt utan att spara i privata pensions försäkringar.
 
Men varför glömmer man de som verkligen arbetat hela sitt liv heltid i låglöneyrken samtidigt som man skött hem och barn men ändå inte inte lyckat skrapa ihop till en pension som är dräglig, de som nu upplever att skillnaden mellan de som verkligen levt upp till det som skulle ge en dräglig pension tappar i i skillnaden med hjälp av olika bidrag över statskassan.
 
De om några skulle vara värda en tusenlapp extra i månaden, de som hela sitt arbetsliv avstod en del av sin lön för att få en pension som går att leva på, de som inte belastat statskassan med bidrag,. Då har man väl ändå lyckas att nå någon rättvisa här i världen att det inte bara är snyltarna- förlåt uttrycket - som får ta del av våra gemensamma tillgångar utan även de som försöker leva som vi är lärda att leva i det pensionssystem som våra politiker fattat beslut om.
 
tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se