Senaste inläggen

Av tommy norum - Onsdag 12 feb 11:16 Visa källbilden
 
 
Det är inte bara läsarna som i allt större utsträckning lämnar gammelmedia och i stället tar in sina nyheter på sociala medier Läsarna upplever i allt större utsträckning att man får mer rättvis bild av det som händer i de sociala medierna än det gammelmedia förmedlar. Nu har också annonsörerna börjat lämna mediehusen runt om i landet och satsat sina kort i allt större utsträckning på att annonsera i sociala medier. Drakarna Aftonbladet och Expressen börjar inse att intresset för dera produkter minskar i allt högre takt både bland läsare och annonsörerna vilket också medför stora besparingar kommer som ett brev på posten.
70 journalister har hittills fått söka nytt arbete på grund av sparpaketen och fler väntas om inte utvecklingen på annonsmarknaden vänder. Men med ett media som allt fler anser har lämnat sin journalistiska heder i att förmedla nyheterna.  Lämna därhän det men vill skall hända, något som många allt för ofta upplever i både Tv och press att  journalisternas politiska hemvist lyser igenom i reportagen. Något som också för med sig i att det blir allt färre som kommer att sakna förändringen som är på gång- där de stora mediedrakarna får allt mindre utrymme att skapa opinioner med utgångspunkt från sin politiska agenda man tillhör. Där man inte allt för sällan använder både mörkning, fake news och total tystnad när verkligheten sätter spår i nyheterna som man helst vill undvika att rapportera om. Konsekvenserna under många år som uppstått av den naiva flyktingpolitiken har man fortfarande svårt att ta till sig och förmedla till läsare och tittare på ett neutralt sätt.      
 
tn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
Av tommy norum - Måndag 10 feb 11:56

Det tar ett tag för en del att få poletten att ramla ner förstår man när nu plötsligt Aftonbladet och Anders Lindberg börjat vakna till och inse att det finns problem med brottsligheten. Tänk att det skall till opinionsmätningar för att förstå verkligheten på Aftonbladets redaktion. .

 

 

För snart en vecka sedan publicerade Aftonbladets Anders Lindberg en artikel med rubriken ”De rånade barnen förlåter oss aldrig” Där frågar han sig ”Om inte samhället drar gränsen nu, kommer det ens att finnas någon gräns i framtiden?”


Få platser i svensk press har varit så ihärdiga som Aftonbladets ledarsida när det gäller att misskreditera dem som påpekade att något allvarligt är på väg att gå fel i Sverige. På få andra ställen har det varit så nära till rasist- och fasciststämpeln. Få redaktioner har så obesvärat gjort allt den kunnat för att baktala och smutskasta personer som tidigt vågade påtala just den sortens missförhållanden som Anders Lindberg nu själv bestämt sig för att skriva om. Ett spel för galleriet så länge det går- för arr inte äventyra den politiska agenda man står för ? .  

https://www.fokus.se/2020/02/alarmism-nej-for-det-ar-aftonbladet/?fbclid=IwAR2DF92U6Z6-miiXiBLUX-STAoJbbR7FKPJhLv7cB-ml_diD67sfZAbIb8c

ANNONS
Av tommy norum - Söndag 9 feb 10:52 

Socialdemokraternas ideologi är i grunden demokratisk socialism, och när SAP bildades var målet att uppnå ett socialistiskt samhälle genom demokrati. Sedan dess har dock socialdemokratin rört sig allt mer mot den politiska mitten för att inte helt tappa kontakten med väljarna. Men frågan är väl om inte Januariavtalet med C och L blev bägaren att rinna över för de sanna Socialdemokraterna,  
Vem bryr sig av S-väljarna om någon kristdemokrat har varit inkonsekvent i sin syn på budgetprocessen eller om en vänsterpartist lägger fram förslag som SD sedan röstar på. Människor bryr sig om sjukvården och skolan – om jämlikheten och samman- hållningen den ger ett samhälle. I stället så verkar det som om Socialdemokratin som politiskt vapen vill splittra landet i olika fraktioner för att kunna behålla makten. Man struntar i viken politik som kommer ut av den strategin- man struntar också i vilket samhällsklimat som frodas ur den miljö man skapat. 

 

När man inte förstår hur mycket tillskott det behövs i en vanlig kommun för att kunna behålla den välfärd man har kämpat sig till, när man inte förstår att ta ekonomiskt ansvar runt om i landet för den migrationspolitik man står bakom, när man inte förstår att nedskärningarna kommer att fortsätta på våra sjukhus, äldreboende, skolor om man inte helt lägger om kursen för sin flyktingpolitik, , klimatpolitik  biståndspolitik, man måste helt enkelt börja  visa att man förstår sitt uppdrag i politiken att det är i första hand de som bor i Sverige i generationer som man skall värna om. Här bjuder man in och ger flyktingar att ta för sig på det svenska smörgårdsbordet i välfärd men glömmer bort våra pensionärer och sjuka  som slitit i hela sitt liv för att uppleva på ålderns höst att många av att flyktingar som inte lagt en krona i skatt får samma pension och i bland till och med bättre. Här bjuder man sjukvård även om man inte har rätt att stanna i landet , tandvård som gör att svenskarna faller allt längre ner i tandvårdskön för att i första hand nyinkomna skall få sin tandvård till kraftigt subventionerade priser. En bostadssituation där många upplever att det är i första hand de nyinkomna som skall ha förtur i bostadskön.

 

Socialdemokratin visat sig blivit sjukt, och sjukdomen kommer inte från något avtal, globaliseringen, inte ens från Centerpartiet. Den kommer inifrån själva socialdemokratin som slutat bry sig om vad som är bäst för medborgarna i det här landet utan utgår hela tiden hur man skall kunna behålla makten. Avstånden vad man säger och vad man gör blir allt längre. Något som också allt fler medborgarna får klart för sig och som också visar sig i val och opinionsundersökningar.  

Man ingår politiska avtal som visar att man struntar i gräsrötternas behov där väl Januariöverenskommelsen med Centern och Liberalerna visar detta och där man i ett penndrag strök Vänsterpartiets från någon form av politiskt inflytande, ett parti som både i motgång och framgång i decennier stöttat Socialdemokratins politik i riksdagen där det räckt att bjuda på några politiska småsmulor för att de skulle inrätta sig i det socialdemokratiska ledet. Men Vänsterpartiet har också förstått att Socialdemokratiska partiet är ett sjukt parti och lämnar det åt sitt öde med risk att man annars blir smittad av deras maktsjukdom som visar sig i att man kommer allt längre bort från sin ideologiska grundsyn.

             

Skälet till att SD blivit så stora är att Socialdemokraterna varit med om att driva medborgarna i deras famn genom årtionden av  en ohållbar migration- som en majoritet av Svenskarna för länge sedan fått klart för sig är ohållbar men utan respons från en majoritet av våra politiker.  När man sedan utan politisk argument försöker rättfärdiga sin politik mot sina politiska motståndare med slagord som främlingsfientliga med rötter hit och dit utan att vilja ta till sig konsekvenserna av den migrationspolitik man förespråkar så är det inte så konstigt att väljarna i allt högre utsträckning lämnar de etablerade partiernas förståelse för den humana flyktingpolitik  som har satt så djupa spår i det svenska samhället men som de ansvariga politikerna i stor utsträckning föredrar att blunda för.      

 

 

tn


Av tommy norum - Lördag 8 feb 11:31 


 


Bilbränder

   

Nyheter Antalet utryckningar till anlagda bilbränder har ökat med 73 procent de senaste tio åren, visar Hem & Hyras genomgång. Skillnaden mellan landets städer är stor – med Örebro, Västerås och Helsingborg på vanhedrande topplacering. 

 

             

En återhämtning efter att rensatt ut nästan 25%  av eleverna att inte delta i provet. Vad gör men inte för att dölja politikernas totala misslyckande i skolpolitiken.  

 

     

 Sjukvården. 

Enligt EHCI har Sverige de gångna elva åren legat i den absoluta botten vad gäller väntetider. 2015 delas denna skamfyllda position med andra kroniska köländer såsom Storbritannien, Irland och Polen (liksom Sverige med skattefinansierad sjukvård där finansiering och produktion hålls samman). 

 

 

Den kraftiga ökningen av utanförskapsområden runt om i Sverige . 

 

De ökande utanförskapsområdena som kommit till efter invandringen har bidragit till att stora polisresurser har ägnat sig åt att försöka stävja kriminaliteteten i begränsande områden runt om i Sverige. 

      

60 utsatta områden – 22 särskilt utsatta år 2019.

I år är det totalt 60 områden som klassas som utsatta, jämfört med 61 i den förra rapporten som släpptes 2017. 22 av dem är särskilt utsatta.   

Våg av åldringsbrott – nu varnar polisen 

I Göteborg om flera personrån där äldre människor blivit påhoppade. Flera av dem hade rullator. 

 

 

 110 kommuner väntas gå minus i år, skulderna ökar och cirka 40 väntas höja skatten.

Kommun efter kommun larmar nu om svidande sparpaket med risk för nedlagda skolor, äldreboenden och varslad personal.

 tn

 
Av tommy norum - Torsdag 6 feb 15:52


 

Stefan Löfven- förhandlingsgeniet som skulle bli räddningen för Socialdemokraterna blev i stället det motsatta.   

 
 
Stefan Löfven är beredd att köra över sin egen partiledning - de som kallt räknat med att han skulle avgå nästa år. Men inte Stefan Löfven visar det sig när han nu går ut på instagram och meddelar att han ser fram i mot att leda partiet efter 2022.  

Stefan Löfven är tydligen inte i takt med varken sin egen s-ledning eller väljarna. Han ser tydligen sig själv som en messias som kan lösa socialdemokraternas och sitt eget förtroenderas hos väljarna. Att han själv ställt till det med sina val av samarbetspartner i politiken det vill han tydligen inte låtsas om. Stefan Löfven visar sig vara en självgod politiker utan det minsta sunt förnuft i bagaget som tror sig kunna styra politiken i en viss riktning utan att behöva ta hänsyn till andra politiska krafter. Men vad han bedrog sig visar det sig.

    

Stefan Löfvens egenskap att vara en bra förhandlare- det som var en av hans få meriter - och som var en avgörande faktor när han blev vald till socialdemokraternas partiledare har visat sig vara en överskattad merit. En slug taktiker sa man men som nu visat sig i verkligheten håller på att bli rena katastrofen för partiet. Att sätta sig i knät på Miljöpartiet i en regeringskonstellation som gör det omöjligt att driva en migrationspolitik med lite sunt förnuft och sedan att bli tvingad på en prioriteringslista hur våra skatter skall användas för att Stefan Löfven och Socialdemokraterna skall kunna behålla den politiska makten med han själv som statsminister det sätter sina spår. Som man bädda får man ligga - och inte blev det bättre av att än en gång få tumma på sin politiska ideologi genom att bjuda in Centerpartiet och Liberalerna med en önskelista på prioriteringar som ligger långt ifrån de Socialdemokratiska politiska värderingar man står för. Det blev droppen för många väljare.

 

Vänsterpartiet som varit Socialdemokraternas dolda käpphäst som troget ställt upp i både vått och torrt där man nöjt sig med ett litet avgnagt köttben då och då för att hålla sig lugna -  Januariavtalet blev droppen som fick missnöjet att rinna över för Vänsterpartiet. 

 

Läser man Lena Mellins ledare i Aftonbladet så är Stefan Löfvins dagar räknade och det skulle bli en katastrof för partiet om han tilläts fortsätta efter 2022. Vi kan inte ha en dålig pedagog, en dålig talare. Han förvärrar Socialdemokraternas problem genom att  vara en dålig kommunikatör. Är han sedan inte beredd att låta andra bestämma när han skall lämna uppdraget som Socialdemokraternas ordförande för det vill han själv avgöra då kan det verkligen gå ännu mer snett för partiet om inte partiledningen sätter ner foten och gör klart för Stefan Löfve vad som är bäst för det Socialdemokratiska partiet.  

        

 tn


Av tommy norum - Måndag 3 feb 12:13
 

  

Olle Thorell som är mer nyfiken på reporterns sexvanor än att svara på regeringens feministiska utrikespolitik när SVT :S kvinnliga reporter ställer frågor. Kanske inte så konstigt att han heller inte kan ta till sig vad som nu sker i samhället med det förnuftet i bagagetOlle Thorell Socialdemokratisk riksdagsman skriver i en debattartikel i Aftonbladet : Populisternas beskrivning av samhället är en stor fet lögn  – det var inte bättre förr. Inte materiellt och välfärdsmässigt i alla fall  skriver Olle Thorell. Att sedan han gör analysen att det beror på de sociala medier som florerar där folk skapar egna flöden där man får sin verklighetsbild formad när man blir  översköljs av eländesnyheter från hela världen. Klickjagande nyhetssidor driver populisternas agenda därför att ilska, upprördhet, bekräftade fördomar och hat genererar mer engagemang, fler klick och därmed större inkomster skriver han i Aftonbladet. Kanske inte så konstigt att Socialdemokraterna sjunker som en sten i opinionsundersökningarna när man inte uppfattar det som pågår i samhället utan tror att det styrs av populisterna och det som syns i sociala medier det är falskt och påhittat och en stor fet lögn som man tjänar pengar på . Man kan ju undra vilken värld  Olle Thorell lever i eller om han inte läser dagspressen eller ser på TV.  .    

  

Kanske skulle Olle Thorell sluta läsa sociala medier och reta sig på vad det står där och i stället ägna sig att läsa gammal media med TV med de riktiga journalisterna som han påstår finns där i sin debattartikel. För det är nog där de flesta på de sociala medierna får sin information från vad som händer i samhället och det är det  man skriver och kommenterar om. Skjutningar, bilbränder, våldtäkter, sprängningar, knivdåd , rån på både barn och gamlingar eller vad som bjuds på genom att titta på Agenda och Uppdrag granskning där man till som tätt avslöjar vilket samhälle politikerna skapat med noll koll och där miljarder av våra skattemedel försvinner ut till att göda brottslingar, bråk på skolor med knivar, där man ger sig på lärare. ett samhälle man blir antastat på badhusen, ett samhälle där man blir kallad hora där jämställheten som våra politiker framförallt kvinnorna kämpat för ett helt sekel sakta men säker håller på att luckras upp. Ett samhälle där våra myndigheter inte längre kan garantera medborgarnas trygghet eller säkerhet. Att sedan våra politiker med sin politik lyckas att öka klassklyftorna, utanförskapet, bostadsbrist, med en arbetsmarknad som inte är anpassad till de nya medborgarna.  

 

Nog var det bättre förr när man på 50 och 60 talet gick ifrån skolan och direkt in i på arbetsmarknaden, eller att efter bostadsbommen på 50-70 talet med en bostadspolitik värd namnet så kunde man i de flesta kommuner runt om i landet få en bostad utan väntetid, Nog var det bättre förr när kunde gå ut på kvällen utan att känna sig otrygg, när man inte behövde låsa varken bilen, bostaden eller sin cykel.  

Man att i termerna att det inte var bättre för som Olle Thorell räknar upp en massa exempel på - där arbetstider, semesterlängd, högre levnadsstandard mm är ju det normala i ett lands utveckling speciellt i ett land som Sverige som ligger i topp i världen att arbeta mest per capita och har dessutom  en av världens högsta skatter. Det vore väl en skam för politiken om man inte  klarade av den utvecklingen med tanke på att Sverige klarade sig undan det andra världskriget något som landet ända tills nyligen dragit nytta av i världshandeln. Men att med den utgångspunkten utveckla en myndighetskris, bostadskris, flyktingkris, arbetsmarknadskris, skol kris, brottsverksamhetskris som en konsekvens av en naiv migrations politik från det etablerade ansvariga politikergänget där Olle Thorell ( s ) ingår och sedan inte förstå att det har kostat på både i sjukvården, kommunernas möjligheter att bibehålla välfärden, en ökad otrygghet för medborgarna som ger en reaktion hos många att nog var det i mångt och mycket bättre förr.    

 

tn 
 

 Av tommy norum - Lördag 1 feb 19:15
 

 Handlar hela klimatfrågan för våra politiker mer om att kunna ta ut mer skatter för något som i grunden inte förändrar miljön i världen ?  

 

 

 

Där tro får råda måste förnuftet vika. Låt oss för resonemanget utgå från hypotesen att människans fossilanvändning är huvudorsaken till den lilla uppvärmning som skett sedan industrialismens början. Projektet är att drastiskt minska fossil förbränning med ett underlag som bara finns i fanatasin hos en del forskare och där politikerna följer med för att verka seriösa. Finns likheter i den pågående invandrarpolitiken där sunt förnuft länge var en bristvara bland politikerna.  


Det borde diskuteras.

Idag kommer energin i världen till nästan 90 procent från fossila källor. Endast ett par procent från förnybart exklusive vattenkraft. Hur i allsin dar tänker våra poölitiker när man tror att man genom avgifter och andra politiska beslut tror sig kunna minska fosilanvändningen i energiframställningen ? 


Demografin är ju lika obönhörlig som tekniska fakta. Vi kommer att vara 9 miljarder människor på Jorden 2050 för att eventuellt minska lite sedan. Mer än hälften kommer att bo i väldigt stora städer. Det finns ingen chans att bara den förnybara energin kan försörja dessa.

Att väsentligt minska fossilanvändningen utan att minska välfärden globalt eller neka fler välfärd som vi ser den, är en utopi.

 

Jag kan inget om fysik, kemi eller matematik, men när jag använder mig av mitt sunda förnuft så säger det mig att  tron att vi små ynkliga människor kan göra om klimatet! Man häpnar!

Det finns klokare saker att göra för miljö och välfärd med de resurser vi slösar bort på idén att vi kan styra klimatet med energipolitiken.

Naturlagarna är inte politiskt följsamma, hur önskvärt det nu än vore

 

 Man kan ju fråga sig varför vi i Sverige överhuvudtaget har en energi och klimatpolitik med en utsläpp i koldioxid som ligger långt under 1 % av jordens utsläpp . Kina öppnar lika många kolkraftverk per vecka som har utsläpp lika med det vi försöker spara på ett helt år. Indien, Afrika hela Sydamerika väntar på att komma upp i samma standard som vi. Om man tror att dessa länder är beredda att inte få tillgång till det ökade välståndet som också kommer att öka energibehovet är en utopi som bara naiva miljökämpar utan den minsta sunt förnuft i bagaget i sin vision tror sig kunna åstadkomma. 

 

 

 Att byggas hela sin politik på att koldioxiden skulle vara den länk som höjer Jordens temperatur utan det minsta vetenskapliga rön som kan bevisa sambandet är en aning naivt, lika naivt som den flyktingpolitik som är på väg att förstöra Sverige både socialt och ekonomiskt

 

Från 1940 och fram till 1980 så minskade medeltemperaturen i Världen i 40 år för att sedan börjat öka från 1980 fram till våra dagar med ca 0.3 grader på ca 35 år. Mellan år 1900 och 1940 så ökade medeltemperaturen med ca 0.3 grader. Man skall nog vara lite försiktig när man tror att människan står för temperatur förändringarna i världen när man tar del av fakta och med utgångspunkt från dessa gör en analys .  Att försöka göra analys från en medeltemperaturen från ett århundrade som 1800 talet som var det kallaste seklet på 500 år kanske inte gör resultatet speciellt trovärdigt från ett större perspektiv när man presenterar höjningen av medeltemperaturen.  Att presentera siffror med utgångspunkt från mitten av 1800 talet på 0.6 graders höjning är varken trovärdigt eller seriöst i klimatdebatten när vi vet att temperatur kurvan tog en paus på 15 år på 2000 talet, något som med all rätta förbtyllar klimatexperterna.                 

  

Klimathotatarlisterna missar kurvan som pekar rakt ner i en ny istid. Det kanske här vi har den rätta analysen om framtidens klimat som står fötr dörren. Det betyder att den pågående värmeperioden är slut och nästa istid har påbörjats, vilket också kurvan visar. De senaste 1000 åren har den globala temperaturen sjunkit väsentligt under medeltemperaturen (se nollstrecket vid kurvans slut) medan hela det politiska och ekonomiska etablissemanget, under ledning av IPCC, enbart diskuterar de senaste 150 åren.

 

   

Jorden är rund, nej jorden är platt. Bara att konstatera att förmågan att ta till sig verkligheten är lika svår nu som för 600 -700 år sedan. Men det är bara verkligheten som har facit. En verklighet som vi nu levande inte får uppleva vad det blev av med denna klimathysteri i början av 2000 talet.    

 

 tn


 

Av tommy norum - Onsdag 29 jan 13:53
Kanske inte så konstigt att brottsligheten våra politiker skapat med sin migrationspolitik blommar ut- när man förstår att de misslyckats totalt med skolan i våra utanförskapsområden som bidragit till att ge grogrund till kriminalitet i områdena . Trots miljard stöd under åren så blir inte skolresultatet bättre i dessa områden . Man behöver inte vara någon Einstein för att förstå - när man i samtliga 60 utsatta områden man undersökt så går i snitt var tredje elev ut ur nian utan gymnasiebehörighet och i många skolor inte ens varannan - att det får konsekvenser för samhället. Med en arbetsmarknad som stor del är anpassad till gymnasiekompetens så kan man ju ta sig en funderare på vart en  del av dessa som inte klarar gymnasiet till slut hamnar.

 

Här har man sedan fyllt på med nya flyktingar i decennier där många vuxna inte ens kommer i närheten en utbildning den arbetsgivarna kräver för att få en anställning-  samtidigt som man då fyller på med barn i utsatta områden där högst var tredje inte ens klarar av grundskolan också samtidigt skall ut i arbetslivet- klart att det blir  konsekvenser av en sådan misslyckad politik.  

 

Något som visar sig i statistiken när de som kom hit som flyktingar  2015 så är över 80% -efter 5 år- fortsatt bidragsberoende. Våra politiker har skapat ett samhälle med en grogrund till ökad kriminalitet som man försöker stävja med myndigheter som inte är anpassade till de över en miljon nya medborgare som kommit till Sverige de senaste 10 åren. Polisen , domstolspersonal, fängelser  överfulla, där våra politiker varit handlingsförlamade i decennier  och först nu när samhället är i närmast ett kaos börjat man vakna till. 1 miljon nya medborgare har skapat ökade sjukhusköer, sämre skolresultat, en bostadsmarknad som inte ligger i fas med inflödet av nya medborgare, och en arbetsmarknad som i stora delar inte är anpassad till medborgare med låg utbildning.

 

Bara att konstatera att våra ansvariga politiker har en stor del av detta på sitt samvete – det som bottnar i vad en naiv flyktingpolitik kan ställa till med. Sjuklöverns politiker M, KD, S, V, L  och C har i sin strävan att vara mer humana till de som är födda utanför vårt land än de som betalar kalaset och som också fått ta konsekvenserna av den politiken. Facit av den prioriteringen har blivit  en mängd utanförskapsområden runt om i landet med en ökad kriminalitet  mycket beroende på en obefintlig bostadspolitik som ligger i fas med antal  nyinkomna. En brottslighet där betydligt mer går fria än blir åtalade och fällda och det gäller i alla brottskategorier. En skola där framförallt de med invandrarbakgrund i utanförskaps områdena blivit drabbade

.

Där slutprodukten av den misslyckade skolgången blir att många hamnar utanför samhället i klorna på kriminella gäng. Våra politiker har med sin politik skapat utanförskap  ökade klasskillnader, grogrunden till en ökad brottslighet som skall bekämpas av myndigheter som inte ligger i fas med den ökade befolkningen. Polistätheten har i Sverige i stort sett legat stilla de senaste 10 åren och fortfarande en av den  lägsta  inom EU 2017 .  

Vi kan konstatera att våra politiker har skapat grogrunden till den brottslighet vi nu blir påminda om i media dagligen. En  brottslighet som skapats med en naiv flyktingpolitik utan en relevant bostads och skolpolitik utan en  anpassad myndighet efter den ökade befolkningen.  Kanske inte så konstigt att man har svårt att lösa upp knuten till konsekvenserna de har skapat med sin politik när man vägrar se och ta till sig vad som är orsaken till den. .                            

tn 

 
Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se