Senaste inläggen

Av tommy norum - 28 december 2022 13:34
Borde det inte vara läge att ta fram trollspöet som skulle halvera energipriset för elkonsumenterna nu Magdalena Andersson det som du lovade före valet om Socialdemokraterna fått fortsatt förtroende att leda Sverige. .
Varför inte lämna över trollspöet till Kristersson och Ebba Busch så att medborgarna och företagarna går skadelösa efter konsekvenserna av 8 års rödgrön energipolitik.
 
Även Magdalena Andersson talade mot bättre vetande som det heter när politiker ljuger. Om hon hade fått sitta kvar som statsminister skulle det ha varit hennes el-svek som svenskarna svurit över denna vinter.
Nog är det lite patetiskt av Magdalena Andersson efter 8 år med Socialdemokratisk regeringsmakt har efterlämnar ett samhälle i kaos på i stort sett lla områden inte minst kriminaliteten, långa sjukhusköer, ökade utanförskapsområden, bostadsbrist, ett samhälle där medborgarna känner en ökad otrygghet ett samhälle där utanförskaps områdena växer upp som svampar ur jorden runt om i Sverige, där sviterna efter en rödgrön energipolitik utarmar landsbygden på grund av höga bränslepriser och höga el-priser som riskerar att få medborgare att gå ifrån både hus och företag.
 
Men att nu försöka visa handlingskraft i sin nya roll som oppositionsparti med ett facit över vad de åstadkom efter 8 års styrande med Mp där C och V drog sina strån till stacken som gjorde att det blev som det blev för Svenska folket. .
Så det störtfloden av S-utspel som vi nu får ta del av är inget tecken på handlingskraft utan avslöjar bara S-regeringens totala misslyckande i genomförandet vid sina 8 år vid makten.
 
tn

 

Av tommy norum - 13 december 2022 15:57Visa källbilden
Den Borgerliga konstellationen i Åmål med M,C,KD och L skall nog inte dra för stora växlar på att de fått så stort förtroendet av väljarna i valet. Speciellt inte Moderaterna som fick ett valresultat som de själva inte ens kunnat drömma om.
Ett valresultatet som kom till med hjälp av ett antal ambitiösa valarbetare som såg en potential i att utnyttja missnöjet till Socialdemokraterna i vård och omsorgs för deras nonchalanta hållningen till de anställdas arbetssituation.
Ser man på valströmningarna så har stora grupper före detta S-väljare helt plötsligt blivit Moderater. Nu gäller det för den nye Michael Karlsson(M) som Åmåls nya kommunalråd med KD, C och L försöka leva upp till förväntningarna hos den stora skara nymoderater som rymt från den socialistiska fållan.
Blir nog inte så lätt när man får dras med C, KD och L i ambitionen att minska på verksamheterna, minska antal anställda, dra ner på investeringarna och se över bidragen till både kultur och fritidssektorn. En behövlig ekonomisk sanering i stort sett alla kommunala verksamheter är att vänta.
Men fråga blir väl hur de nytillkomna Moderaterna uppfattar den politiken som är så långt ifrån deras ideologi som man insupit sedan modersmjölken ?
Grundtipset är väl att Moderaterna vid nästa val kommer att förflyttas till sin tidigare bottenposition tillsammans med KD, L och C om det visar sig att den nya konstellationen inte orkar leva upp till de nya Borgerliga väljarnas förväntningar.
Sverige demokraterna som inte fick vara med och styra trots att de hör till de större partierna med ett borgerlig synsätt, trots att de ännu en gång fick ett ökat stöd i valet.
Men jag tror nog att Ove Kaye (SD) kan simma lugnt i bakvattnet efter de tuffa politiska beslut som väntar Åmåls kommuninnevånare- SD kommer igen och kanske växa till kommunens största parti om Ove Kaye sköter sina kort väl i sin oppositionsroll.
Vi får hoppas att den nya Michael Karlssonman (M) lever upp fullt ut i sina ambitioner att få rätsida på ekonomin i Åmål.
Förra gången den här borgerliga konstellationens var på tapeten med Kurt Svensson (C) som kommunalråd åkte man ut med dunder och brak- fick lämna över stafettpinnen till de rödgröna 2011 med i stort sett samma politiska skäl som nu .
Misskött ekonomi, man sköt framför sig avsättningar till pensionsfonden, miljonförluster i industribyggen, man gav i princip bort hamnplan- man subventionerade hyror till företagare och man hade noll koll på var skattepengarna till slut hamnade när tjänstemännen gjort sitt.
Centerpartiet slickar fortfarande sina sår efter den brakförlusten. Men ränderna går tydligen aldrig ur hur man handskas med våra skattepengar - för var det inte Centerpartiet som var med och röstade fram de rödgrönas förslag till inköpet av Hamn Companiet som blev en miljonförlust för skattebetalarna ? Och det finns fortfarande politiker som gjorde bort sig förra gången de borgerliga styrde som finns med på listan igen med höga befattningar i det politiska sfären. Vi får väl hoppas att de lyckas bättre den här gången - om inte annat än för de härdade skattebetalarna som alltid får stå för misstagen när våra politikers inte riktigt räcker till i sina förtroendeuppdrag.
 
tn
 
 
Av tommy norum - 8 december 2022 13:38Kan vara en svartvit bild av 1 person, står och utomhus
Lo förbundet Transport fick på nöten igen i sina försök att sätta stopp för Sverigedemokrater att ha fackliga uppdrag i förbundet genom uteslutning, Man kan vara aktiv Sverigedemokrat och medlem i Transport, slår hovrätten fast – och gör därmed samma bedömning som tingsrätten tidigare gjort.


Man förvånas aldrig över dessa LO bossar som på alla sätt försöker behålla makten i förbunden runt den Socialdemokratiska sfären. Om en majoritet av medlemmarna har andra politiska åsikter spelar ingen roll i den Socialdemokratiska maffian som styr i LO borgen.


I Lo är det socialdemokratiska värderingar som gäller och inget annat. De med andra värderingar oberoende om man i demokratiska val väljer fackliga företrädare med andra politiska åsikter än att vara Socialdemokrat. Och argummentet i domstolen att Sverigedenokrater i sina värderingar  inte ställer upp på allas lika värde klingar ju en aning fals i mina öron.  

Vi kan konstatera att den Socialdemokratiska ledningen i LO börjar få kalla fötter när man nu börjar inse att man är i minoritet i LO och man ser hur resterna av det svenska etablissemangets samlingsfront mot Sverigedemokraterna kollapsar nu i rask takt.
Det börjar röra sig även inom Lo när nu Fackförbundet Byggnads kommer som första LO-förbund etablera kontakter med Sverigedemokraterna och dess företrädare i riksdagen. Det uppger ordföranden Johan Lindholm..
– De är med och styr landet nu. Jag kommer åka till riksdagen och driva mina medlemmars intressen, säger han. Som sagt var det börjar bränna under fötterna på Lo pamparna när de nu börjar inse att det förr eller senare inte går att stå emot den allt större grupp medlemmar som inte är Socialdemokrater LO förbunden. .
Sent skall syndarna vakna och nu gäller det att stå på rätt sida om barrikaderna om man i fortsättningen vill vara med och styra i LO borgen..

Vi kan ju hoppas att Magdalena Andersson börjar lyssnar på Lindblom när han med inrådan från sina medlemmar i den socialdemokratiska partistyrelsen som han sitter i helt dömer ut strategin i valet skrämma med SD.
Dags för Lo ledningen i att förstå att det är medlemmarna de företräder och inte det Socialdemokratiska partiet. .

tn

Av tommy norum - 5 december 2022 16:10


Bildresultat för Magdalena AnderssonNog kan man tycka att Socialdemokraterna skulle visa lite mer ödmjukhet i debatten om kompensationen till El kunderna med tanke på att det är deras 8 åriga energipolitik som nu gör sig påmind där nu elkonsumenterna riskerar att få gå ifrån både företag och hem.
Det är väl ändå där skon klämmer mest konsekvenserna av den 8 år förda energipolitik som nu Magdalena Andersson gråter krokodiltårar och försöker föra över ansvaret för att El-konsumenterna blir lidande för att inte kompensationsbidragen kommer i lovad tid.
En Socialdemokratisk strategi för att försöka förvilla medborgarna var det egentliga ansvaret ligger för den uppkomna el-kaoset vi nu befinner oss i.
Att den nu sittande regeringen blir tvingad att rensa upp efter den rödgröna regeringens 8 års totalt misslyckade energipolitik utan varken vett eller sans Alla försök till dialoger om det ensidiga satsningen på vindkraft har under de här 8 åren bemötts med en otrolig nonchalans till den verklighet som existerar utanför kanslihuset.
Miljöpartiets som drivit Socialdemokraterna framför sig inte bara i energipolitiken där Miljöpartiets språkrör Per Bolunds ständiga upprepande inför farhågorna av den ensidiga energipolitiken kan leda till var att Sverige har aldrig haft ett sådant stort elöverskott som nu.
Ja när de blåser ja - eller vad händer när de kvarvarande kärnkraftverken står stilla av olika orsaker ? . Då Magdalena Andersson och hela den rödgröna regeringen då står vi där med skägget i brevlådan och överlåter konsekvenserna till El konsumenterna som dyrt får betala den rödgröna regeringens 8 åriga totalt misslyckade energipolitik. .
Det är ett betydligt större svek mot medborgarna än det påstådda vallöften som innebar en försening av utbetalningarna i det lovade energistödet.
För Socialdemokraterna är det tydligen viktigare nu - med den nya regeringen- att stödet kommer på plats i tid för att lindra konsumenternas ekonomiska situation .
inte hörde vi några sådana tongångar när det förra stödet kom till som var både långt senare och betydligt lägre. Men det är väl det som kallas politik- det är viktigare att framhålla sina politiska motståndares fel och brister än sina egna

tn

Av tommy norum - 24 november 2022 12:02


 

De rödgröna är ju oeniga om allt (expressen.se)


Bara att konstatera att tomma tunnor skramlar mest.
Medborgarna skall nog känna sig lyckliga över valresultatet och vad som kom ut av Tidöavtalet. När vi nu får ta del av oppositionspartierna S, C, MP och V presenterade skuggbudgetar visade sig vara en rödgrön sörja där det enda de var överens om var att fortfarande Sverige skall ta emot mest kvotflyktingar i EU och att biståndet fortfarande skall vara 1 % av BNP. Med det utgångsläget i förhandlingarna vid en valvinst skulle med sannolikhet inneburit ett rödgrönt kaos där inget skulle komma ut på det partierna gick till val på.
En rödgröna oppositionens budgetmotioner gör det pinsamt uppenbart att både ett och två och tio vallöften sannolikt hade fått stryka på foten om de skulle få ihop en gemensam budget.

Av tommy norum - 23 november 2022 14:09

         
Nog finn det ett och annat att ta tag i för den nya regeringen när det gäller asylmottagandet. Bestämmelser som den nuvarande regerings konstellationen plus Centerpartiet införde under namnet Alliansen år 2008.
Tex om man sökt asyl flera gånger och fått avslag så ordnade den dåvarande regeringen till en bakdörr för att få stanna om man kunde visa upp ett anställningskontrakt för Migrationsverket på minst 4 månader och med en mini lön på 1300 kr/månad - då blev man helt plötsligt arbetskraftsinvandrare med uppehålls tillstånd och kan då efter 4 år ta hit hela sin familj Ännu ett exempel på Svensk sjuklöver PK politik som spårat ur . Vilken gång i ordningen kan man fråga sig.
 
I den processen att visa upp ett arbetstillstånd för att få ett uppehållstillstånd det har politiker och myndigheter där inte minst Migrationsverket blivit totalt grundlurade av oseriösa företagare i 14 år utan att de ansvariga politikerna reagerat.
I stället så är det partier där väl Centerpartiet är mest framträdande som hela tiden försöker slå vakt om den nuvarande arbetsinvandringen.
Tänk att det i hela 14 år har den här bakdörren till att få en plats biljett in i det svenska samhället utan att kunna visa upp ett godtagbart asylskäl fått fortgå utan att ansvariga politiker reagerar.
 
Det finns partiledare som pratar om brun sörja och sjuka förslag men sanningen är väl att de mest sjuka förslagen som gett den sörja vi nu tvingas trampa omkring i har kommit ifrån den ansvarslösa politiska PK elitens företrädare i sjuklövern och som stått för de mesta och största klavertrampen som gått fel när man nu har facit över resultatet av deras migrationspolitik.
 
Nog finn det ett och annat att ta tag i för den nya regeringen när det gäller asylmottagandet. Bestämmelser som den nuvarande regerings konstellationen plus Centerpartiet införde under namnet Alliansen år 2008.
Tex om man sökt asyl flera gånger och fått avslag så ordnade den dåvarande regeringen till en bakdörr för att få stanna om man kunde visa upp ett anställningskontrakt för Migrationsverket på minst 4 månader och med en mini lön på 1300 kr/månad - då blev man helt plötsligt arbetskraftsinvandrare med uppehålls tillstånd och kan då efter 4 år ta hit hela sin familj Ännu ett exempel på Svensk sjuklöver PK politik som spårat ur . Vilken gång i ordningen kan man fråga sig.
I den processen att visa upp ett arbetstillstånd för att få ett uppehållstillstånd det har politiker och myndigheter där inte minst Migrationsverket blivit totalt grundlurade av oseriösa företagare i 14 år utan att de ansvariga politikerna reagerat.
 
I stället så är det partier där väl Centerpartiet är mest framträdande som hela tiden försöker slå vakt om den nuvarande arbetsinvandringen.
 
Tänka er att i hela 14 år har det här bakdörren stått vidöppen    till att få en plats biljett in i det svenska samhället utan att kunna visa upp ett godtagbart asylskäl fått fortgå utan att ansvariga politiker reagerar.
Det finns partiledare som pratar om brun sörja och sjuka förslag men sanningen är väl att de mest sjuka förslagen som gett den sörja vi nu tvingas trampa omkring i har kommit ifrån den ansvariga politiska PK elitens företrädare i sjuklövern och som stått för de mesta och största klavertrampen som gått fel när man nu har facit över resultatet av deras migrationspolitik.
 
Vi får väl se om Ulf Kristersson med sina bundsförvanter i regeringen klarar att byta det spår man var ansvarig för i Alliansen med det spår Sverigedemokraterna kört på sedan de kom in i riksdagen.
tn.
tn.
Av tommy norum - 31 oktober 2022 15:18

 

Man kan undra vad som rör sig i huvudet på våra självutnämnda Mullor som sitter och granskar vilka som skall bjudas in till Nobelfesten.
Tydligt är väl att Irans politiska lednings dödande av försvarslösa kvinnor som protesterar för rätten att gå klädd som man vill utan att riskera att bli dödad för att man inte uppfyller Mullornas religiösa påfund hur man skall vara klädd.
Vi vet ju sedan gammalt att det där med att tolka värderingar har ju inte varit Nobel stiftelsens starka sida i andra sammanhang. Om det nu finns ett värderingskrav som gästerna ska klara, måste ju de inbjudna rimligen ha befunnits tillräckligt goda för att platsa- vilket tydligen Irans ambassadör som representerar en regim som har blod på sina händer.
Tydligt är att Jimmie Åkesons paris värderingar vilket gjort dem till Sveriges näst största parti i ett demokratiskt val platsar inte - men det gör representanter fån en odemokratisk mördarregim.
 
Man kan ju undra hur det står till med förståndet hos Nobelstiftelsen med de prioriteringarna. Frågan är väl om inte hela Nobelstiftelsen skulle uteslutas från sin egen fest med den synen på värderingar som ligger långt ifrån Nobels. Nobelpriset vilar på ”respekt för vetenskap, kultur, humanism och internationalism” Det anses tydligen Irans mördarregim kunna uppfylla men inte Sverigedemokraterna. Man kan inte låta bli att skaka på huvudet över Nobelstiftelsens värderingstolkningar. .
 
tn
 

ttps://www.expressen.se/ledare/absurt-att-porta-akesson-men-valkomna-iran/

Av tommy norum - 26 oktober 2022 13:56 


Dagens riksdagsdebatt klargjorde väl att den nya oppositionen med Magdalena Andersson s i spetsen hade en tydlig strategi - för det första försöka marginalisera den nya regeringens statsminister Ulf Kristersson M till uppfattas var en marionett till Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.
 
Det var som vanligt mycket Sverigedemokraterna i debatten - i de flesta fall i vanlig ordning i negativa ordalag. För det andra att i riksdagsdebatten inrikta sig på den svagaste länken i regeringen nämligen Liberalerna i hopp i att det kommande landsmöte kan få Johan Pehrsons Liberaler att byta sida ännu en gång.
Men man kan ju fråga sig var den Liberala politiken får mest livskraft - är det hos Socialisterna med ett litet liberalt parti lett av Annie Lööf eller är det i den nuvarande regeringen M. KD och L ?
Man kan konstatera att i vanlig ordning som före valet så fortsätter den nya oppositionens tvärsäkra analyser ved som skall hända med politiken, där vallöften analyseras som om de kom från partier som har absolut majoritet i riksdagen, där kommande regeringsbeslut analyseras med utgångspunkt från att Sverigedemokraterna har absolut majoritet i riksdagen och där den nya regeringen kommer att stå sig slätt att kunna påverka sin egen politik med alla sina ministrar.
Vi kan konstatera att den nya oppositionen fortfarande lider av sina hjärnspöken där SD:s Jimmie Åkesson intar en så central del i hjärnkontoret att man glömde bort inför valet att presentera sin egen trovärdig politik.
 
Det där med självrannsakan över sin egen politik efter 8 år vid makten med tanke på det facit man efterlämnade - den självrannsakan var det tunnsått med i debatten.
Vandel var ett återkommande ämne där det i alla fall för Annie Lööfs Centerparti verkar stå högt på den politiska prioriteringslistan om prostituerade skall höra till den kategori som skall behöva känna sig otrygga i om man skall kunna fortsätta att driva affärsverksamhet med svarta pengar i Sverige.
Centerpartiet har ju haft svårigheter att få väljarna att anamma deras politik, Vi får väl se om de lyckas bättre i den här frågan ? ,
 tn
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards