Senaste inläggen

Av tommy norum - Tisdag 22 maj 18:40

 

Socialdemokraternas dubbelmoral visar sitt ansikte när man låter kommunisten Jonas Sjöstedt i V vara med och påverka  regeringens budget men man vägrar prata med SD för att de har fel värdegrund.  
Socialdemokraterna vill gärna prata värdegrund och anklagar bland annat Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson att han har sina rötter i Nazisterna. Men själv så har Socialdemokraterna inga problem med att samarbetat med Vänsterpartiet ett parti som har sina rötter i Sovjetunionens kommunistparti och där man med täta kontakter lät ideologin frodas på ett sätt som skvallrar om att man kanske inte riktigt förstod vad medborgarna förväntade sig av politiken.

Då reste de svenska kommunisterna runt i de kommuniststyrda länder som låste in  sina medborgarna, man sköt sådana som ville söka sig till friheten i väst och där man skapade ett angivarsamhälle för att hålla folket i schack. Den verkligheten ville inte vänsterpartiets kommunister låtsas om för det skulle förstöra deras chanser att ta den politiska makten i Sverige. I stället så förskönade manförhållandena i de forna öststatsländerna. Det var väl först när berlinmuren föll som kommunisterna började få kalla fötter när all de hade förnekat kom upp i dagen efter sovjetunionens fall som visade hur illa ställt det var där kommunisterna styrde länderna men som våra kommunister i Sverige hela tiden under årens lopp hadde förnekat.      

 

Socialdemokraterna glömmer tydligen lätt historien när makten står för dörren. Här hemma skapade de svenska kommunisterna på 50 talet celler på arbetsplatserna för att vara förberedd och snabbt kunna ta över som man gjorde i de länder som sovjet befriade från Hitlers armé. Det var bara det att någon befrielse blev det inte utan här tvingades länderna in i en politisk ordning där kommunisterna skulle vara herre på täppan. Kommunisterna i det svenska partiet med Hagberg och sedan Hermansson, Werner, Schyman för att inte tala om Ohly som i det längsta trotsade sig kvar i kommuniststämpeln. Det var  då Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

 

Till och med Jonas Sjöstedt är också kommunist. Han var vid mogen ålder aktiv medlem i Kommunistisk Ungdom ännu två år efter Berlinmurens fall vilket säger en hel del om hans tankeförmåga i politiken.  Det tyder på djup övertygelse när han såg sig tillhöra kommunistpartiet i sin ungdom och vad de stod för skvallrade väl deras partiprogram om där man gick och väntade på den efterlängtade revolutionen   som snart skulle komma.  Ett partiprogram som reviderades så sent som 2016.  

 

Hur är egentligen med socialdemokraternas värdegrund kan man fråga sig?  Man vägrar prata med Sverigedemokraterna som anses inte har rätt värdegrund för att kunna föra dialog med. Men man har inga skrupler att vara beroende av ett parti som V som bevisligen har ett stort inflytande i den rödgröna regeringen.   Ett parti som så sent som på 1950 talet Socialdemokraterna kände sig tvingade att skapa en olaglig spionorganisation för att hålla koll på kommunisterna som gick och väntade på att den efterlängtade revolutionen med hjälp av Sovjet skulle förändra Sverige från en demokrati till en lydstat under Sovjetunionen på samma sätt som i alla andra länder som Sovjet tog sig an. Man hade täta kontakter med de forna Östtyskland och såg landet som en politisk drömmodell som skulle överföras till Sverige.  

 

Det är nog på tiden att både Socialdemokraternas värdegrund och Vänsterpartiets bakgrund blir satt under lupp så väljarna får klart för sig vilka man har och göra med när man går och röstar. Med en socialdemokratisk värdegrund som helt är befriad från verkligheten i en dubbelmoral där makten styr vilken man skall samarbeta och där värdegrunden likt en kameleont ändras i takt med färgen på den man samarbetar med, allt för att behålla makten.  

 

Vänsterpartiet som fortfarande inte på ett trovärdigt sätt gjort upp med sitt arv utan fortsätter argumentera som kommunister alltid har gjort. Marknadsekonomin påstås vara ”per definition odemokratisk”. Partiets slutmål anges vara ”upphävt ägande av produktionsmedlen över huvud taget.” Man använder ord på framgångsrika företags grundare för ”profitörer”, ett typiskt ordval ur den kommunistiska vokabulären. Samtidigt som man sitter i vänsterpartiets fastighet i centrala Stockholm som på sin tid var finansierad av Stalin och låtsas som man har lämnat de kommunistiska värderingarna bakom sig.    

 

tn


ANNONS
Av tommy norum - Lördag 19 maj 09:05 

 Men Stefan Löfven lyckas inte locka tillbaka väljarna som har gått till Jimmie Åkesson, visar SvD/Sifo. I stället går framför allt kvinnliga väljare från S till SD, visar mätningen.

 

Det verkar som om Socialdemokraternas taktik att försöka locka tillbaka väljare som lämnat partiet för Sverigedemokraterna är på väg att totalhaverera. Den restriktiva migrationspolitik som man presenterade som ett led i den taktiken verkar inte ha lockat, snarare tvärt visar det sig i en ny analys från Institutet för framtidsstudier av väljardata i en forskningsrapport som opinionsinstitutet Novus beställt. Något som också men ser tydliga tecken på i de senaste  opinionsmätningarna.

De Socialdemokratiska som lämnat partiet litar inte längre på att S politik i migrationsfrågor går att genomföra när man har både V och MP i släptåget. Och vad Stefan Löfven menar med restriktivare politik har han själv inte en susning om vad det innebär eftersom han har går och väntar att få EU beslut i frågan för att inte i onödan reta upp V och MP .

 

När det gäller SD:s profilfråga, invandringsfrågan, så har  många socialdemokrater känt sig obekväma i det Socialdemokratiska partiet där en majoritet inte tycker att invandringen till Sverige bör minska enligt undersökningar. Om inte annat så bekräftar väl reaktionen på Stefan Löfvens deklaration om en restriktivare migrationspolitisk den saken när 100 tals socialdemokrater hotar lämna partiet om så sker. Med det trycket underifrån så skall man nog inte ha för stora förhoppningar på Stefan Löfvens vallöfte. 

Socialdemokratiska väljare med lite sunt förnuft i bagaget förstår att med V och MP i bagaget och där en majoritet av S väljarna ser rött så fort en restriktivare migrationspolitik är på tapeten inte har så mycket att hämta i det partiet i migrationsfrågan om man tycker den skall minska.

Bilden som tecknats hittills tyder på att de väljare som har lämnat Socialdemokraterna för SD har hittat ett parti där de passar väl in. De trivs i ett parti som anser att invandringen kostar för mycket i offentliga resurser och att invandring leder till ökad kriminalitet, och där många som anser att det är ett problem att invandringen försvagar den svenska kulturen.  I Socialdemokraterna där har man andra värderingar och drar helt andra slutsatser av invandringspolitiken där den kulturella mångfalden, och det ekonomiska utfallet ses som en tillgång och inte ett hot och där man målar upp de grupper som upplever hoten mer än fördelarna som invandrarfientliga och allmänt opålitliga.

 

En bild som de socialdemokrater som lämnat partiet eller SD väljare överlag inte känner igen sig i. Att det på senare tid också nyhetsbevakarna börjat vakna till där den glättade bilden om samhällsutvecklingen som Socialdemokraterna försöker förmedla inte riktigt stämmer med den verklighet som existerar där ute i efterdyningarna av den naiva flyktingpolitiken gör att allt fler börjar ifrågasätta den förda invandringspolitiken. 

 

Trots intensiva försök från Socialdemokraterna att släta över konsekvenserna genom olika utspel både här hemma och utomlands så genomskådas det lätt som falsarier av de som lämnat skygglapparna bakom sig. Så enligt forskningsrapporten som nyss presenteras så struntar man i Stefan Löfvens och LO:s locktoner för att återgå till moderpartiet något som också de senaste opinionssiffrorna bekräftar.

 

Att sedan en majoritet av de som föredrar SD före S skulle se positivt på Sveriges framtid om Sverigedemokraterna styrde landet gör ju inte saken lättare i att försöka locka tillbaka väljarna som lämnat Socialdemokraterna.     

 

 tn


 

 

 

 

 

 


ANNONS
Av tommy norum - Torsdag 17 maj 07:24
 

Aktuellt visade i en granskning från det polisen kallar utsatta område vad som försegår runt om i landet. På tiden att även SVT tar sitt uppdrag man fått av staten på allvar och inte låter sig styras av PK maffian längre.  Bättre sent än aldrig men varför tog man inte upp granskningen för hur det såg ut i det polisen kallar utsatta områden för 10 år sedan. Det kanske fått våra politiker att vakna och förändrat sin invandrarpolitik till en nivå vi klarar av att intrigera folk som kommer hit som flyktingar. Nej då var det hysch hysch där man bara rapporterade om enskilda brott men lät bli att spegla folks otrygghet i områdena. Man lät de krafter som såg åt vilket håll det barkade hän tidigt på grund av de stora flyktingströmmarna bli hånade utav de PK maffia utan att kritiskt granskning när de blev utsatta att vara invandrarfientliga osolidariska.

SVT liksom andra nyhetsförmedlare blundade i många år för utvecklingen där nya  samhällen i samhället tog fart och där kriminella gäng tog över med både knarkhandel, beskyddarverksamhet och där  politiker, myndigheter stod handlingsförlamade i många år utan att ingripa Man lät i flera årskullar 70% av invandrarbarn gå ur gymnasiet utan godkända betyg med resultat att  man också hamnade utanför arbetsmarknaden utan granskning värd namnet  De ansvariga politikerna struntade i att anpassa polisresurserna till den rådande situationen under många år.

 

Man uppfattade allt som invandrarfientligt i rapporteringen som beskrev verkligheten, även när invandrarkvinnornas situation kom på tapeten där urgamla seder i gamla kulturer satte sina spår långt från svenska värderingar hur kvinnan skall behandlas blev i PK maffians ögon ett sätt att gå främlingsfientliga ärenden. Det var väl först när utländska TV team började spegla verkligheten i de utsatta områden som våra journalister sakta började inse att nog inte tog sitt journalistiska uppdrag på riktigt allvar utan med sin tystnad och mörkning av händelser så var det viktigare att inte spä på med bränsle till de så kallade främlingsfientliga krafterna än att rapportera om den verklighet som rådde i dyningarna efter den stora invandringen.

Fortfarande så försöker pressen styra medborgarna där man inte alltid har rent mjöl i påsen i sina granskningar Den senaste i en så kallad fakta kontroll DN stod för i veckan där man försökte sätta dit Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson för fake news.. Problemet var bara att citatet från Åkesson var felaktigt i det som beskrev som fake news. Tidningen fick backa, vilken gång i ordningen, men som vanligt satt det långt inne att erkänna sitt misstag. Sedan finns det Medieforskare som anser att man skall strunta i de alternativa nyhetskällorna på bland annat Facebook om man är ute efter sanningen i nyhetsrapporteringen.

Det är inte bara SVT som verkar ha vaknat till. Läser  i Kristianstadsbladet där pågår narkotikahandeln helt  öppet, men polisen har knappt tid och resurser nog att varken spana eller gripa. De 15–20 kriminella i Charlottenborg tillåts därmed hålla på. Och de boende tvingas hålla sig inomhus. Där före detta kommunpolisen Göran Svensson berättade att det oftast handlar om invandrarungdomar, de flesta födda här i landet; de har de snyggaste bilarna och brudarna. Mer vet polisen inte – sägs det.

 

Det vi däremot vet är att bränder, sönderslagna bilar och nedskräpning är en del av vardagen i ”Challan”, som är ett av de områden i Sverige som polisen har identifierat som utsatta. Ordförande i en av bostadsrättsföreningarna vill inte ha sitt namn i tidningen för han har flera gånger blivit hotad av kriminella. ”Jag har blivit mordhotad i min trappuppgång, blivit nerjagad i en källarlokal och fått bildäcken sönderskurna” Så nu gäller det att få våra politiker att vakna till på samma sätt som nu journalisterna runt om i landet börjar visa att de vågar trotsa PK maffian och i fortsättningen förmedla verkligheten som den är och inte vad PK maffian vill att den skall se ut.  På tiden att verkligheten inte bara synas av   Sverigedemokraterna utan att också journalisterna börjar dra sitt strå till stacken. Det har varit lite si och så med den saken tidigare.  

 

tn Av tommy norum - Tisdag 15 maj 07:00


 

I Växjö så förbjuder man kyrkklockorna att ringa för det är störande men ger tillstånd till böneutrop från en Moské


Svenska folket anser via Sifo där 21 % anser att böneutrop skall tillåtas medan 60% vill ha ett förbud. Trots detta så beslutades det att Moskén i Växjö skall få ha böneutrop genom högtalare en gång i veckan. Man kan ha olika uppfattningar om detta men man blir ju lite förbryllad när det visar sig att den Katolska Sank Mikaels församling i samma stad inte får använda sig av kyrkklocka på grund av att det ansågs störande i det närliggande villaområdet.

 

Är det någon form av diskriminering som man håller på med i Växjö? Muslimerna får göra sig hörda i etern via högtalare men den kristna katolska får inte ringa i sina kyrkklockor. Vad håller man på med kan man fråga sig ?

 

Är det PK maffian som varit framme igen och sätter sina avtryck i debatten där man med sin värdegrund blockerar allt sunt förnuft i samhället med sina påhopp där rädslan för att framstå som främlingsfientlig blockerar allt sunt tänkande. Men blir ju lite konfunderad när vi ser att polisen i fallet böneutropet bara tagit ställning till om det stör allmän ordning eller hotar trafiken medan när det gäller den katolska kyrkans klockringning så är det helt plötsligt andra saker man tar ställning till då är det störningsmomntet i villaområdet som är det primära i att man inte fick ringa i sina klockor. 

 

I Sverige så skulle jag tro att de flesta anser nog att kyrkklockor som vi är uppväxta med sedan flera generationer har ett betydligt behagligare ljud än högtalarförsedda böneutrop. Man kan ju fråga sig vad våra tjänstemän sysslar med i sin myndighetsutövning med så skilda argument för i princip samma sak.  

tn   


 
Av tommy norum - Söndag 13 maj 10:35 

Det finns betydligt fler och viktigare hål att fylla igen inom skola vård och omsorg än att hålla Fengersfors opbruk under armarna .Det vore nog lämpligt att all beröring med familjen Rosenblads gamla pappersbruk i Fengersfors lämnas där hän.Västra Götalandsregionens kulturnämnd är med och för diskussioner hur ägarförhållandet bör vara i framtiden där också Åmåls kommun nämns i sammanhanget. Det man kan säga att i en omgivning där en massa kulturarbetare har etablerat sig sedan länge, driver verksamhet i lokaler som för en utomstående verkar ha så stora investeringsbehov att det är förunderligt att man  överhuvudtaget får driva arbetsplatser och besöksverksamhet i lokalerna   Skulle man kräva samma förhållanden som på andra arbetsplatser inom näringslivet så kan man konstatera att det kommer att bli en dyr historia i framtiden för skattebetalarna med alla investeringsbehov som finns på området för att hålla verksamheten flytande. 

 

Här har vi åter politiska drömmare i farten som med andra pengar ( våra skattepengar) tror sig kunna utveckla verksamheten  på området men utan konkreta förslag med annat än att få andra företag att etablera sig skulle vara en av lösningarna. Familjen Rosenblad har väl inga andra köparna att vända sig till än till det offentliga, har svårt att tänka mig att en privat aktör överhuvudtaget är intresserad av det gamla bruket med de investeringsbehov som verkar finnas i byggnadernas lokaler.

 

För våra styrande politiker i Åmåls kommun så borde väl investeringarna i gamla kyrkan och köpet av hamnrestaurangen räcka. I bland verkar det som om man inte är medveten om att Åmål har en av Sveriges högsta  kommunalskatter. I det läget så borde nog våra politiker vara lite mer försiktig hur man  prioriterar var våra skatter hamnar. Det är nog i första hand  skola vård och omsorg med tanke på vilka investeringsbehov som finns där och hur åldersstrukturen i Åmål är som får komma i första hand.  Det räcker nu Michael Karlsson S när du med dina bundsförvanter MP och V slösar bort våra skatter till projekt som ligger långt ifrån det medborgarna ser som det viktiga i en kommun som tex köpet av Seaside, ombyggnaden av gamla kyrkan, och helt plötsligt skall man fira Åmål vart 25:e år.  

 

Att det sedan finns politiska drömmare som tror att det finns potential för bruket betyder också att man måste hitta den. Det räcker inte med flummiga idéer på pappret att presentera .. Fortfarande  efter flera decennier av verksamheter på bruket så med facit i hand så går man fortfarande och väntar på en utveckling värd namnet.  Och det vi lärt oss under åren så är det inte politiker med en säck skattepengar till förfogande som är de mest lämpliga att ordna till verksamheter och arbetsplatser. 

 

Så lämna tankarna på att med skattepengar ta över Fengersfors bruket. De enda som tjänar på den affären är väl familjen Rosenblad. Skattebetalarna kommer att bli de stora förlorarna om de går in i den affären.  De som borde ha lärt sig läxan att gå in och investera utan att i förväg ta reda på förutsättningarna är väl Michael Karlsson (s) när han gick in och köpte Seaside fastigheten utan en susning om vilka förutsättningar det fanns för att ro hem investeringen ekonomiskt. Blev en dyr affär för Åmåls kommuns skattebetalare som nu i flera år får stå för en del av hyreskostnaderna i fastigheten. Inte en gång till Michael, man måste någon gång också ta lärdom av sina misstag så de inte upprepas. Det är våra pengar du har fått förtroendet att förvalta glöm inte det.   


tn

 


Av tommy norum - Fredag 11 maj 07:00


Här har vi representanter från de partier som fortfarande vill ha medborgarnas förtroende att leda Sverige i framtiden. Ett gäng som det visar sig med facit i hand helt saknar kompetens att styra Sverige när vi ser vad deras politik ställt till med i samhället.    


   

Det här gänget har ett stort ansvar i hur Sverige ser ut i dag. Det vill man inte låtsas om utan vill heller tala om framtiden än ta del av de analyser som bekräftar om vad deras naiva invandringspolitik ställt till med i samhället.  


Dags nu att börja rannsaka partierna inför valet och lägga sin röst efter vad de åstadkommit med sin politik under de senaste åren. De flesta partier borde ligga rätt pyrt till när vi tar del av hur samhället har förändras de senaste åren. Medan våra politiker tydligen är utrustade med någon sorts teflonminne där alla misstag som man har ansvaret för antingen inte existerar eller så beror det på de politiska motståndarna som misskött sig. Alla verkar ha den uppfattningen att det är någon annan som har ansvaret för hur Sverige har utvecklats de senaste åren. Man vägrar konsekvent att ens försöka göra en analys varför i stort sett hela samhällsstrukturen bara på några år är på väg att fallera. Man låtsas inför medborgarna att allt är bra och alla som påstår något annat ljuger. Man försöker att i stället fokusera sig på framtiden och vill helst slippa bli påminda om verklighet nu som man på alla sätt försöker sopa under mattan. 


Den misslyckade Invandringspolitiken som i stort sett alla partier har ansvaret för är det som förändrat Sverige till vad det är i dag.  Det var de borgerliga partierna i Alliansen som satte hela kaoset i rullning med signaler till omvärlden - kom till lilla Sverige här har vi plats och här tar vi hand om er och era anhöriga. En politik som sedan hela politiker etablissemanget stod bakom i den så kallade sjuklövern. Varje politisk yttring mot den förda politiken bemöttes med att man var främlingsfientlig, osolidarisk, till och med rasist och nazist användes i förvaret för den förda politiken. Att Sverige med den politiken som Alliansen tog initiativ till fick till resultat att Sverige blev det största mottagarlandet per capita i hela EU. En politik som samhället inte klarade av att bemästra har det visat sig nu i efterhand. 

 

 Ingen politik som bekymrade våra ansvariga politiker utan det stora mottagandet fortsatte även under de rödgröna. trots signaler i ett tidigt stadium att samhället höll på att förändrads, utanförskapsområden med hög kriminalitet började sätta sitt spår i nyhetsbevakningen, vissa typer av grövre kriminalitet ökade, i stort sett alla samhällsfunktioner påverkades i negativ riktning, arbetslösheten bland nyanlända var och är hög. Men fortfarande så har de ansvariga politikerna svårt att acceptera att det är deras politik som har huvudansvaret för den rådande situationen. Man fortsätter fortfarande än i dag att ta emot fler flyktingar per capita än de flesta länderna inom EU fast när man borde förstå det som allt fler medborgare tagit till sig att det beror på allt för stort flyktingmottagande som får samhället att krackelera.     

Medan politikerna fortsätter förneka att förändringarna i samhället har med deras politik att göra och där man fortsätter att terrorisera de som understår sig att skriva eller låta sig intervjuas om de negativa förändringar som sker bedöms som osolidariska och svartmålar situationen som kommer att skada landet. Att det är den förda politiken och konsekvenserna av den som är boven i dramat det vill man fortfarande inte inse.

En liten klick politiker valda av medborgarna för att ta vara på och utveckla medborgarnas intresse har i stället mer ägnat sig åt att rasera det vi uppnått i ett samhälle som vi varit stolta av att tillhöra. Man har satt hela samhällsordningen i gungning och fortfarande så finns det politiker som inte vill ta till sig vilka konsekvenser deras politik ställt till med. Man värnar om att det är asylrätten som skall vara det som styr svensk flyktingpolitik samtidigt som man gång på gång genom amnestier och andra åtgärder sätter den politiken ur spel.  Afghanistan uppgörelsen är väl et typexempel på att Sverige har inte längre ha en hållbar migrationspolitisk utan något som styrs av konflikträdda politiker som i sin tur styrs av småpartierna både i det rödgröna och Alliansblocket och en högljudd PK maffia. 

 

Man lamslår sunt förnuft i politiken som där tex Socialdemokraternas är ett parti som tydligen kan gå med på vad som helst bara man inte riskerar att förlora makten. Här duggar dubbelspelen tätt, ena stunden så lovar man en restriktivare migration inför väljarna för att locka tillbaka Sverigedemokrater till partiet men som i partiledarutfrågningen visade sig att det är EU som skall bestämma turerna. Så det löftet som så många gånger tidigare när det gäller vallöften från Socialdemokraterna är inget väljarna borde ta till sig utan är endast en lockvara utan innebörd.

 

Man låtsas stå upp för att det är asylrätten som skall bestämma utformningen på flyktingpolitiken samtidigt som man både i amnestier och nu senast när det gäller de 9000 Afghanistaner är det är helt plötsligt andra kriterier som gäller.


Så när ni går de valurnorna så glöm alla löftena vad politikerna lovar att göra.   Gör heller en analys vad de åstadkommit i era hjärtefrågor det brukar avslöja den politiska kompetensen i partierna. Det är ett bra sätt att och skilja agnarna från vetet.                                 tn
 Av tommy norum - Tisdag 8 maj 07:00


Sandlådedebatten fortsätter i svensk politik. Med Kristerssons inbjudan till partiledarna för att prata migration där också Sverigedemokraterna får vara med gav starka reaktioner bland de andra politikerna. ”Det behövs en bred migrationsuppgörelse mellan Alliansen och S. Otänkbart för mig att SD ingår i den”, skriver Björklund på Twitter.

Att migrationspolitiken i steg efter steg närmar sig Sverigedemokraternas migrationspolitisk sedan många år och i det avseendet borde väl betraktas som experter på området. Något som sju klöven missat i flera år utan i stället gått sina egna vägar med känt resultat. Löfven om Kristerssons SD-utspel: ”Mycket märkligt”

 

Frågan är väl om inte det Dansk Folkepartis tidigare partiledare Pia Kjærsgaard i en debattartikel  slår huvudet på spiken när hon skriver att det  politiskt korrekta Sverige är ett så sinnesrubbat samhällsbygge att det över huvud taget inte låter sig beskrivas med vedertagna statsvetenskapliga begrepp .    


Med handuppräckning ville debattledarna syna partiernas inställning om en lägre invandring till Sverige. Det fanns två partier som inte var sena att ge uttryck för vilken migrationspolitik som i fortsättningen borde råda i Sverige.

 

Sverigedemokraterna och Moderaterna gör gemensamt uttryck för vilken migrationspolitik som kommer att gälla om de får bestämma. De andra partierna vägrade svara på frågan och Stefan Löfven som senast förra veckan gick ut och klargjorde att nu skall Socialdemokraterna gå i bräschen för en tuffare invandringspolitik gjorde en pudel igen där det nu är EU som skall bestämma vad som sker på migrationsfronten i framtiden. Bara det att det avslöjar ännu en gång att Socialdmeokraterna med Stefan Löfven saknar en flyktingpolitik utan har nu i snart 4 år lämnat frågan öppen till att det är EU som skall avgöra. Andra länder runt om oss bestämmer sin egen migrationspolitik med betydligt färre flyktingar medan Stefan Löfven går och väntar på att EU skall lösa frågan åt oss. Så blir det när man sitter i knät på de invandrarvänliga partierna MP och V som han inte vågar stöta sig med i risk att då mista den politiska makten.

  

Om det blir fler eller mindre det ville han inte svara på. De andra partiledarna vägrade också att svara och menade att det är asylrätten som avgör hur många som kommer att få uppehållstillstånd i Sverige i fortsättningen. Att det inte alltid är asylrätten som avgör antalet som kommer hit för att stanna det har vi fått erfara flera gånger under åren där amnestier lämnas ut i tid och otid där humanitära skäl också för en del partier har samma status som asylskäl. Att flyktingarna själva många gånger själva har stor del i långa handläggningstider det ser en del partier som helt legitimt.

 

Men har man asylrätten och familjeåtervinning som skall värnas och där rätten till skydd är viktigare än tillgången till alla välfärdsförmåner som Centern skriver på sin hemsida då får nog Svenska folket se till att rösta rätt för att inte helt tappa sina sociala förmåner för att i stället få försörja invandrare med sina familjer som kommer hit .  

 

 tn  

 

 
 

Av tommy norum - Söndag 6 maj 07:00

 

Sent skall syndarna vakna. Men det är nog mång därute som nu får sig en tankeställare i hur man betett sig mot Sverigedemokraterna och ca 1 miljon som sympatiserar med dem. Nu blir det svårare skrika främlingsfientlig eller rasist när nu de två största partierna tagit över deras invandringspolitik. Först var det Moderaterna, nu har även 'Socialdemokraterna kommit till sans och börjar sent om sider förstå att de fört en ohållbar politik som håller på att dela Sverige. Man har med sin politik skapat ökade klasskillnader, ökad grövre brottslighet, social oro och otrygghet. Man har blundat för de enorma kostnaderna man åsamkat samhället utan att det kommit de svenska skattebetalarna till del. I stort sett hela förtjänsten av den stabila högkonjunkturen de senaste åren har gått till migrationen. Man har struntat i sjukvården, myndighetskris i bland annat polisen, bostadsbrist, och många kommuner går ekonomiskt på knäna med redan aviserade skattehöjningar på gång. Både den här regeringen och den förra har misskött Sverige med sina politiska ledningar.          

 

 

Är det månne Jimmie Åkesson som får ta den utsträckta handen när nu Socialdemokraterna kände sig tvingade att överta deras flyktingpolitik a´ 2014 . 

Nya data från Eurostat visar att asylmottagning fortsatte sjunka i EU och halverades nästan i övriga nordiska länder, medan det bara sjönk lite i Sverige. Medan de nordiska länderna utanför Sverige tog emot tillsammans 12 900 asylsökande så tog Sverige på samma tid emot 26.300 Fortfarande har man inte lyckats få ner mottagandet till en nivå som gör att man får en chans klara av utanförskapet har det visat sig.  Man fortsätter att spä på problemen utan att reagera för verkligheten. Men man försöker inbilla medborgarna att numera har man en mininivå enligt EU mått men som det visar sig att man ligger fortfarande på den över skalan i mottagandet.  Vi kan förvänta oss en förväntad nettoinvandring i form av anhöriga med välkvalificerade arbetskraft som inte platsar på den svenska arbetsmarknaden.

 

Minst 300 000 personer sitter någonstans där ute och väntar att få ta del av vår sociala välfärd i form av sjukvård, pensioner, bostäder, mm och det utan att våra politiker har en realistiskt plan för mottagandet. Framförallt så är det en liten klick av politiker som befinner sig på vänsterskala i politiken och några förvirrade politiker i Centern som helt tappat fotfästet i verkligheten. Här är det tuta och kör så får vi se vad som händer där man vägrar ta till sig konsekvenserna för den politik som de var ansvariga för har ställt till det i samhället både på arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, sjukvården och skapandet av den otrygghet som den vanlige medborgaren känner i dagens Sverige.

 

Medan många medborgare får smaka på som det nu heter socioekonomiska faktorer, som man inte vill låtsas om har med den naiva invandringen att göra, i form av tex rån där 12 åriga barn är inblandade. buspojkarna som bara får sig ett snack med socialen och är snart ute på gatan igen med nya pojkstreck och nya rån. Vi har ett par rån där personer varit mopedburna, hotat med kniv och även använt kniv vid åtminstone ett tillfälle. Polisen uppskattar att de ungdomarna är mellan 15 och 20 år gamla.

 

– Det finns stora brister i systemet. Nu blir det som ett hjul som snurrar. De begår brott, vi ingriper. Då förs det över till socialtjänsten och sen dröjer det inte länge innan de är tillbaka på gatorna" Medan detta händer i Sverige så försöker regeringen med kampanjer ljuga bort problem med "faktasidor" på engelska som ger sken av att Sverige aldrig har varit så tryggt som nu. Skattefinansierade propagandakampanjer riktas mot en utländsk publik som inte är insatt i detaljer. Det är inte bara konsekvenserna av den naiva inblandningen som regeringen på alla sätt försöker mildra genom fake news. Nu har man också utlandet fått ta del av att det är inte bara inom regeringen man försöker hålla skenet uppe utan även den svenska kulturvärlden fick sin släng av sleven att även inom de kretsarna har man kört med dubbelspel inför öppen ridå. Men även där fick sig fasaden en knäck när det visade sig att man vill vara bättre än man var. Det  blev i stället ett avslöjande med byxorna nere där man blev avklädd inpå bara skinnet inför allmänheten. .

 

Inte så lätt att försöka rätta till Sverigebilden så länge man inte förstår vem som har ansvaret för konsekvenserna av det man ställt till med. Regeringen med Stefan Löfvens försök att få medborgarna att tro att vi i Sverige har fått en massa högutbildade flyktingar. Men vid ett seminarium av tankesmedjan Fores presenterades ny forskning som visar att hälften av de nyanlända inte ens har grundskolekompetens. 75 000 personer, är nu inskrivna på Arbetsförmedlingens olika aktiviteter kopplade till myndighetens etableringsuppdrag. De här gruppernas utbildningsnivå är generellt mycket låg. Hälften har inte ens grundskolekompetens och idag vet vi att man åtminstone behöver gymnasiekompetens för att ha en chans på arbetsmarknaden, sade Pernilla Andersson på seminariet enligt Arbetsmarknadsnytt.

 

Så frågan väljarna borde ställa till Stefan Löfven inför valet varför inte försöka prata klarspråk för den verklighets som finns där ute istället för att både här hemma och utomlands försöka frisera till verkligheten så att den skall stämma in på de politiska ambitioner man har med sin politik. tn

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  

.         

 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se