Senaste inläggen

Av tommy norum - Torsdag 2 jan 13:04

 

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som lerFör Stefan Löfvens och Socialdemokraternas del kan 2019 sammanfattas med ett ord: katastrof. Hans parti har sjunkit till rekordlåga nivåer samtidigt som Sverigedemokraterna har blivit landets största parti samt största parti inom LO. Inte så konstigt när allt fler känner sig grundlurade. Det stora väljarkollektivet våra pensionärer känner sig totalt lurade av det parti som i debatten säger sig vilja stå för de svaga i samhället. Inga-Lisa Sangregorio har skrivit en bok om det svenska pensionssystemet för att hon är arg. Arg på att så många gamla är fattiga, arg på att vi lurats tro att många års arbete skulle leda till en hygglig pension.

 

Arg för att Socialdemokraterna som varit det bärande partiet under många år totalt struntat i pensionärernas nuvarande situation. Hur vore det om partiet lade ner lite mer energi på politiken i stället för att ägna tiden att försöka få stopp på Sverigedemokraternas framfart i tid och otid helt obekymrade hur det står till ute i samhället med de ökade klasskillnader - ett folk som dignar under en skattebörda som är på väg att ta död på både småkommunerna och landsbygden för att regeringen med ett Miljöparti som sätter agendan på hur migrationen- miljö och klimatpolitiken skall bedrivas där varenda krona i nya miljö och klimatskatter går för att hålla en omöjlig migrationspolitik flytande.

 

Där Annie Lööfs Centern och Liberalerna med Vänsterpartiet står och applåderar vid sidan om utan en tanke på konsekvenserna i samhället. På ett år har statsministern fallit från plats 5 till 21. totalt får bara fyra av hans 23 statsråd ens godkänt.

 

Allra sämst betyg får miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP), som får 2,2 på en femgradig skala. Även justitieminister Morgan Johansson (S) rasar rejält från 2,9 till 2,5 och hamnar på plats 20 av 23, ett snäpp bättre än Löfven, som minskar från 2,9 till 2,4.

 

tn  

ANNONS
Av tommy norum - Onsdag 1 jan 19:38


 
Hamnen med strandbebyggelse runt år 1900 

Bilden kan innehålla: himmel, utomhus, vatten och natur

Strandlinjen mot Vänern med kyrkan i bakgrunden runt år 1900. 


Bilden kan innehålla: växt, träd, himmel, utomhus och natur


Hamnen runt år 1900 

Bilden kan innehålla: himmel, hav, utomhus, vatten och natur

Åmåls hamn med den gamla Polstjärnan vid kajen. foto runt år 1900

Bilden kan innehålla: snö, hus, himmel, träd och utomhus

Torggatans avslutning mot Vänern år 1896 ANNONS
Av tommy norum - Onsdag 1 jan 13:48


Bilden kan innehålla: träd, växt, himmel, utomhus, natur och vatten

Paradisholmen på Baldersnäs runt år 1900

Bilden kan innehålla: träd, himmel, växt, utomhus, vatten och natur

Ångaren Greta vid Baldersnäs brygga. 


Bilden kan innehålla: himmel, båt, moln, utomhus och vatten

Båttrafik vid Flora bryggan i Bengtsfors runt år 1900.


Av tommy norum - Onsdag 1 jan 11:31
Visa källbilden

Socialdemokratisk värdegrund är en papperstiger helt utan trovärdigt innehåll har det visat sig genom åren. Pensionssystemet ska ge trygg försörjning till de äldre – inte vinster till skojarbolag. Något som socialdemokraten Thomas Bodström tydligen hade svårt att ta till sig i sin roll som styrelseledamot i pensionsbolaget Allra som nu utreds för omfattande ekonomisk brottslighet. Bolaget har lurat fler än hundratusen pensionssparare. Det handlar om usel avkastning i kombination med aggressiv marknadsföring, orimligt höga avgifter och ett hemligt bolag i Dubai för misstänkt penningtvätt. Företrädare har häktats och Pensionsmyndigheten planerar att stämma Allra på minst 240 miljoner kronor. Man kan jämföra med helikopterrånet, ett av de största rånen i svensk historia. Helikopterrånarna kom bara över en sjättedel så mycket pengar. 

 

Att i det läget när Socialdemokraterna visste turerna runt pensionsbolaget Allra utnämna en av styrelseledamöterna- en före detta minister i den socialdemokratiska regeringen - Thomas Bodström till landshövding i Stockholm säger väl en del om hur flexibel Socialdemokratisk värdegrund är i praktiken. Det var en utnämning som var olämplig redan från början. I socialdemokraternas värld så får man inte som medlem gifta sig med man vill utan tillstånd från partiet. Man undviker att prata med demokratiskt valda politiker från partier som inte har rätt värdegrund. Man tycker det är helt legitimt att i fackföreningsrörelsen tvinga medlemmar som inte är socialdemokrater  bistå till den socialdemokratiska partikassan med sina medlemsavgifter. Det socialdemokratiskt dominerade Facket förbjuder i sina egna restauranger folk med fel partibeteckning äta julbord för att de har fel värdegrund.

 

Gud bevare oss om vi skulle anamma den socialdemokratiska flexibla värdegrund som de  använder som slagträ när argumenten inte riktigt räcker till i den politiska debatterna. Boström är inte den första minister som töjt på den Socialdemokratiska värdegrunden. Vem minns inte Bosse Ringholm - då finansminister i den socialdemokratiska regeringen-  syn på hur rätt värdegrund skulle tolkas eller på sin tid justitieministern Geijer som var ute och tog för sig bland unga flickor och där sedan den dåvarande Statsminister Palme ljög svenska folket mitt i ansiktet för att dölja fadäsen inom regeringen.

 

Redan då fanns det en dubbelbottnad värdegrund att ta till när det kärvar till sig när sanningen blir för närgången i hur värdegrunden tolkas i verkligheten. En utpräglad dubbelmoral som så ofta kommer upp i dagen titt som tätt både i politiken och i den socialdemokratiska styrda fackföreningsrörelsen.

tn

 

 


Av tommy norum - Onsdag 1 jan 11:00

Det här var Nya Örnäsgatan förr.  


Bilden kan innehålla: himmel och utomhus

Början på 1900 talet

Bilden kan innehålla: hus, träd, himmel och utomhus

1970 talet

Bilden kan innehålla: hus, träd, himmel, växt och utomhus

1970 talet Av tommy norum - 31 december 2019 13:15


Sverige i färg : Gotland med Visby på 1940-50 talet

Fårösunds färgeläger


VISBY. BURMEISTERSKA HUSET

Visby fiskehamn


Visby flygplats

Visby Hamn

Visby hamn

Visby stora TorgetEn film om Visby på 1920 talet

http://filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=73&returnurl=http://filmarkivet.se/sv/Sok/?q%3dvisby%2bgotland%2b%26minyear%3d1920%26maxyear%3d1960

Av tommy norum - 31 december 2019 10:48

Visa källbilden


2019 var för oss medborgare tyvärr inte mycket att hurra för
när vi erbjöds en politik som  visade sig vara ganska skör .
 
Löfven visade att det han före valet  lovade runt .
När regeringsbildningen lagts till handlingen blev ganska tunt.
 
När j-avtalet till slut kom fram på bordet.
Besvikelsen för många blev stor, bedrägeri hördes från sorlet.
 
När krutröken från valdebatterna till slut ebbat ut. 
Så började spekulationerna varför Alliansens fick sånt slut
 
L och C skyller på SD när de visat i sin politik att de fick rätt.
2019 blev de störst visade också att deras taktik stod sig slätt.
 
Löfven har svårt att få rätsida på alla problem som dyker upp.
Väljarna börjar förstå när man granskat hans politik i lupp.
 
Löfvens med följe är på väg ner i politikens källaren med fart
Något man med facit i hand av hans politik måste ske snart.
 
Vi kan hoppas att medborgarna tar sitt förnuft till fånga  
2020 förbereder en maktförändring som skulle gillas av många .
Av tommy norum - 29 december 2019 13:01
Visa källbilden

Klimatdebatten börjar få samma förtecken som flyktingpolitiks debatten under många år där sakfrågorna drunknar i okvädesord och anklagelser om man inte följer PK-folkets utstakade politiska agenda.        Medan många politiker i Sverige ser på klimatförändringarna som en fråga om flygresor och sugrör av plast, uppmärksammade Greenpeace i den enskilt viktigaste frågan för huruvida mänskligheten kan stoppa den globala uppvärmningen - om den nu beror på de ökade koldioxidutsläppen- när tex Kina med sina många hundra nya kolkraftverk som kanske kommer att byggas under det kommande årtiondet.  Kinas kraftindustri, har bett landets myndigheter om tillstånd att bygga 300-500 kolkaftverk till år 2030.

 

Flera länder i Europa däribland Sverige håller på att montera ner den trygga fossila energiförsörjningen - man förbereder avvecklingen av kärnkraften. När vi ser hur regeringen Löfven tillsammans med stödpartierna och massmedia driver en hatkampanj mot flyget så förbereder Kina att bygga 200 nya flygplatser där flyget kommer bli ett naturligt och billigt sätt att transportera befolkningen runt om i detta stora land som Kina är. Där är flyget en förutsättning för en vettig och i allra högsta grad ekonomist fördelaktigt sätt att sörja för kommunikationerna inom landet. Här hemma är det en flygskam som sprider sig som en löpeldskampanj av statskontrollerade Sveriges Television och de stora dagstidningarna. Du ska enligt dem inte flyga och om du ändå gör det så ska du skämmas för då är du en miljö och klimatfacist. Att sedan det många gånger är de politiker som står i talarstolarna och fördömmer flyget är de som i sitt arbete utnytjar det mest då med en åkomma myckt vanligt i de politiska kretsarna - klassad som dubbelmoral - en åtkomma som man inte ens har vett att skämmas för.  Miljöpartisterna  drog sig inte tex för att åka ut till Bromma flygplats -beställa fram regeringsplanet från Arlanda för sina tjänsteresor.

.

Man kan fråga sig varför Sverige skall ligga i framkant i klimatpolitiken ? Är det för att våra politiker skall få glänsa bland sina kollegor runt om i världen ? .  USA och Europa skall enligt Parisavtalet försöka  minska sina utsläpp med 25 respektive 40 procent under närmsta åren medan Kina insisterar på rätten att fortsätta öka sina utsläpp fram till år 2030. Detta trots att Kina redan har ca  30 procent av världens koldioxidutsläpp, vilket är mer än USA och Europa tillsammans. Lilla Sverige har en mycket blygsam del långt under 1 % av världens koldioxidutsläpp men där våra politiker tycks tro att det är lilla Sverige som skall gå i bräschen för att få övriga länder att följa med på klimattåget.
 

Kanske vi i stället skulle invänta övriga länders verkliga politiska vilja i klimatfrågan innan vi utsätter medborgarna och företagen högre klimatskatter -  som ändå inte sätter några spår i klimatet - utan bara förändrar  medborgarnas och företagens ekonomiska situation med försämrad levnadsstandard och möjligheten att konkurrera på lika villkor i världshandeln. Kina håller på att konkurrera ut oss på allt fler områden med de förutsättningar som nu finns till buds. Skulle sedan politikernas drömmar om ett fossil fritt samhälle utan kärnkraft redan om några år - utan en fossildriven transport och bilpark- där flyget skall fasas ut för en utbyggd tågtrafik i vårt avlånga land- en industri som inte är beroende av fossila bränslen i sin tillverkning- med ett energiutbud utöver vår vattenkraft skall vara solceller och vindkraft. En politik som sakta men säker kommer att föra oss tillbaka till hedenhösarnas tid både materiella och ekonomiska standard om vi inte anpassar vår klimatpolitik i samma fas som vår omvärld.. Vi har haft nog med politiska experiment i Sverige som satt sina spår både i vår ekonomi - vår välfärd - och i vår trygghet när man ville införa det mångkulturella  samhälle - mot en majoritet av Sveriges medborgare - som enligt våra politiker skulle vara en förutsättning för Sveriges överlevnad på sikt 


Hur det gick med de drömmarna får vi dagligen bevis på i media . Låt nu inte klimatpolitiken ta samma väg - där man handlar först och tänker till sedan när det ofta är försent att rätta till konsekvenserna av sin politik. Medan våra politiker lever i välmående med höga löner, pensionsavtal som den vanlige medborgarna inte ens kan drömma om så blir det vi vanliga  medborgarna som får ta smällen efter våra politikers många gånger orealistiska drömmar- i alla fall om Miljöpartiet får bestämma takten-  om hur samhället skall förändras men som det visar sig med facit i hand utan varken ordentliga konsekvensbeskrivningar eller sunt förnuft i bagaget.

 

Tuta och kör så får vi se vad som händer verkar vara ett vanligt förekommande åkomma för  att driva politik nu för tiden.  Bara att ta del av facit över vad de senaste tjugo årens flyktingpolitik fått för konsekvenser inom sjukvård, myndigheter, försvaret, skola, bostäder integrationen och arbetsmarknaden . Där finns det bra  exempel på vad tuta och kör principen får för konsekvenser i forma av  ökad brottslighet med dödsskjutningar, våldtäkter, dåliga skolresultat, bostadskatastrof i många kommuner, allt fler utanförskapsområden , ökade klasskillnader, kommuner med allt sämre ekonomi med ökade kommunalskatter och inskränkningar i välfärden där ofta de äldre blir drabbade.

 


Att det sedan finns politiker som inte velat se eller höra om den utvecklingen där kommunerna måste anställa vaktbolag för att värna om medborgarnas säkerhet på offentliga platser, handlarna i utanförskapsområden blir tvingade att stänga igen när buset tar över- där  rån av både handikappade rullstolsbundna och försvarslösa ungdomar blir allt vanligare i samhället. Sedan att de som i åratal varnat för den utvecklingen blivit mobbade i tid och otid och när man pekar på konsekvenserna med exempel då blir de anklagade för att tala illa om Sverige.

 

Vi kan ju se samma tendenser i klimatdebatten där både forskare och politiker som har en annan uppfattning än etablissemanget kallas klimatförnekare- oseriösa -farliga - där nu en 16 årig flickunge utan den minsta kunskap i miljö och klimatfrågor är på väg att sätta ribban i klimatdebatten.  Att sedan hela klimatdebatten har kantats med oseriösa påståenden hit och dit där väl pricken över i ett är  Al Gores skrämselfilm som han fick nobelpriset för - en obekväm sanning - som med facit i hand var kantad med fake news med det som skulle ha hänt för länge sedan fortfarande inte har hänt. 

 

tn

 Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se