Senaste inläggen

Av tommy norum - 16 maj 2022 17:26


Vad är syftet för dessa Rysslandsvänliga bloggare som med sina nättroll dyker upp på Face Book sidorna där man försöker med sin höga svansföring ge en annan bild i hur kriget går i Ukraina för Ryssarna. ?
Det finns en verklighet som i stort sett alla fria medierna i väst rapporterar om och så finns det en verklighet som kommer från vad Ryska källor rapporterar som mer riktar sig till de ryska medborgarna där kriget och invasionen av Ukraina är en upprensning från Nazister men man aktar sig noga att tala om de flera tusentals Ryska soldater som fått sätta livet till för Putins hjärnspöken om de Nazister som han ser som et hot för Ryssland, .
Man kan undra om dessa Rysstroll som figurerar på många Face Book sidorna är totalt intelligensbefriade i sin analys om hur kriget går i Ukraina. I de ryska nättrollens värld så är alla framgångar för de Ukraina militären förfalskat nonsens fabricerade av USA.
 
Medan vi blir överhopade av ögonblicksbilder vad som händer på slagfältet med utslagna Ryska militärfordon, bilder på hur civila mål träffats av ryssarnas raketanfall, 1000 tals döda civila i spåren efter Ryssarnas framfar. Ryssarna försöker själva i sitt propaganda spel imponera med filmer på Face Book genom att visa upp sina imponerande krigsmakt, inte i strid för det har visat sig man blir minder imponerad av, utan i parader med nymålade stridsfordon och uniformerade soldater som tränat på att gå i takt framför de politiska eliten med Putin som centralfigur på Kremls murar i Moskva.
 
Allt för att imponera på det stackars medborgarna som är totalt ovetande- där att berätta sanningen om kriget riskerar att få fängelse. Allt för att hålla medborgarna borta för det som händer i Ukraina med deras söner. Det finns uppgifter på 25000 döda unga Ryssar som fått sätta livet till.
Man kan ju undra vad som finns i huvudet på dessa ryska nättroll som figurerar på nätet som går på Putins uppdiktade verklighetsskildring ?
 
tn
Av tommy norum - 10 maj 2022 14:48


DEBATT: Moderaternas klimathaveri är plågsamt att bevittna


Moderaternas klimathaveri är plågsamt att bevittna (expressen.se)


Man kan undra om det inte klimat talibanerna skjuter långt över målet när man tror att en sänkning av bensinpriset på 2 kr vid pump som moderaterna föreslår skulle påverka vårt klimat negativt i vars land som har promilleutsläpp av co2 utsläpp på jorden.
Om man nu tror att 2 kr billigare bensin skulle öka bilåkandet på ett sätt som skulle påverka klimatet kanske ändå speglar en klimat debatt utan ett spår av sunt förnuft i sin argumentation. Tror man sedan att man i en demokrati med lagar och förordningar tro sig som klinat aktivist kunna bete sig och göra vad som helst utan att bli straffad när man bryter mot lagen. Är det så klimattalibanerna vill att en demokratisk rätt stat skall fungera ? Är syftet gott med utgångspunkt från sina egna värderingar då är allt tillåtet. . .
Läser inte moderater klimatrapporterna som gång på gång varnar för att klimatet fullständigt spårar ur? Det som faktiskt ligger till grund för att ekonomi, hälsa, mat och tak över huvudet – hela klabbet – ska fungera?
Jo då vi har läst dessa rapporter i minst 40 år års tid om det som komma skall om några år. Al Gores - En obekväm sanning som kom 2006- den som handlade om den globala uppvärmningen och dess effekter.
Det som förutspåddes i filmen att våra poler vid det här laget skulle vara isfria, isbjörnarna borta, havsvattnet skulle ha stigit så att New york skulle vid det här laget ligga under vattnet visade sig att den sanningen var det inte så bevänt med.
Men att både med lagliga och olagliga medel försöka övertyga oss nu i snart 40 år -Vargen kommer, vargen kommer- utan att den fortfarande inte synts till i alla fall inte i den skepnad som våra klimattalibaner försöker få det till.
Nu är det 3 år som gäller till en klimat kollaps i alla fall om man skall tro FN:s generalsekreterare António Guterres. Men att bråka om Moderaterna förslag som skulle leda till 2 kr billigare bensin som en ödesfråga i klimatkrisen säger väl en del om dessa klimattalibaners brist på det sunda förnuftet i frågan. .
 
tn

Av tommy norum - 8 maj 2022 05:43 


Man slutar aldrig att förunnas av detta PK folk som styr utvecklingen i samhällsbyggandet. När det gäller invandringen så kämpar våra ansvariga PK politiker med näbbar och klor med argument för sin politik som senare visar sig sakna all verklighetsgrund.
 
Detta skapandet av ett mångkulturella samhälle utan en integration värt namnet har satt sina negativa spår i samhällsbyggandet inte bara för infödda Svenskar utan också för de som kommit som flyktingar. .
Trots varningar från partier som ser mer nyktert på situationen så koncentrerade sig de ansvariga partierna mer på att förgöra budbärarna om situationen än att ta till sig allvaret i konsekvenserna man skapat med sin politik.
Det är knappast de som varna för utvecklingen som skapat fientligheten mellan det svenska samhället och inflyttade från andra kulturer, andra religioner med sig i bagaget när de kommer hit..
Det är knappast de som varnat för konsekvenserna av den förda politiken som skapat utanförskapsområden runt om i Sverige med hög arbetslöshet, trångboddhet, undermåliga skolor och hög kriminalitet och med ökade klyftor i samhället.
Att varna för en utveckling som man ser komma ,vilja begränsa inflödet av nya medborgare där hälften fått uppehållstillstånd av andra själ än asyl, Det omvandlas av ansvariga politikerna I argumentationen att vara främlingsfientligt och ett hot mot vår demokrati.
Vi ser samma naiva mönster i inställning till islams inträde i den svenska kulturen där varningar om islams irrläror får ett för stort fäste i Sverige.
Något som inte minst visat sig i alla Svenskar med invandrar islamsk bakgrund som kämpat för den islamska staten utomlands.
Handlingsförlamade totalt verklighetsfrånvarande naiva politiker får nu uppleva konsekvenserna av vad en naiv migrations politik utan en fungerande integration leder till.
Man kan ju undra huu länge den radikalisering och rekrytering till våldsbejakande miljöer pågått i de islamska friskolor runt om i Sverige- med politikernas goda minne - utan att reagerat trots alla varningar ?Först nu tvingas skolorna stänga efter påtryckningar från Säpo.
 
Man kan ju undra vilka konsekvenser det får för Sverige i framtiden ? .
Bara att konstatera att våra ansvariga politiker är lika naiva i farhågorna för islams utbredning i samhället kan leda till som man varit i vilka konsekvenser deras naiva migrations politik har lett till. Politiker som fått utstå både spott och spe när man varnat för de negativa konsekvenserna vi nu sett prov på länge i samhället. .
Men det underliga i kråksången är att det finns fortfarande politiker som står i talarstolarna runt om i landet och anklagar budbärarna för tillståndet för att vara fascister, nazister främlingsfientliga, har Islamofobi och är ett hot mot vår demokrati.
 
Frågan är om det inte är våra naiva politiker som är det största faran för demokrati när man förmedlar en verklighet i ren Putin stil, man tar till en konstruerad verklighet för att så gott det går försöka sopa igen spåren och konsekvenserna efter sin politik i folks medvetande. ,
Frågan är väl om man inte lyckats. För när man i opinions mätningar ser att ca 80% av väljarna har andra prioriteringar än migration , integration , kriminalitet, utanförskap, försämrad skola, ökade sjukvårdsköer, hög arbetslöshet mm . Dt som blev lonsekvensen av den totalt en misslyckade migration politiken som man nu inte vill låtsas om. .
tn . ,
Av tommy norum - 5 maj 2022 12:54

 Man skall nog ta alla självutnämnda experter som tex Rysslandskännaren Anders Åslund som i Expressen med sin spådom att Ryssland kommer att förlorar kriget i Ukraina och president Putin kan falla inom en månad.
 
Tyvärr så finns det alldeles för många - särskilt inom journalistkåren- som vill gå händelserna i förväg - där ofta ett önsketänkande och inte verkliga analyser som styr uttalandena i en viss riktning.
Vi har ju utmärkta exempel på detta i hur Ryssland grundlurade våra experter i olika valörer när de stod som fågelholkar när det som inte skulle ske ändå hände när man invaderade Ukraina.
För att inte tala om alla spekulationer om valutgångar både i Europa och USA som går i en annan riktning än det de så kallade experterna trodde sig veta .
 
Vi kan ju hoppas att Anders Åslund har rätt i sin analys men han som så många andra har ett berättigat önskemål i si analys över utgången av kriget än en fakta baserad analys att luta sig tillbaka på.
De som i riktigt gjort bort sig är väl våra så kallade krigsexperter ofta med militär bakgrund som både missade Ryssarnas invasionsbelägenhet och de trodde i början av kriget såg Ukrainas försvar som något som skulle hålla högst i 14 dagar.
 
Tydligt att man gått på Putins självsäkra attityd när han redan i krigets första skede uppmanade Ukraina att lägga ner sina vapen i tron att det hela skulle bli en lika enkel match som när han invaderade Krim.
Men tänk vad både ryssarna själva och de så kallade väst experterna bedrog sig när vi nu ser resultatet av Ukrainas försvarsvilja och Ryssarnas överskattade krigsmaskineri som inte häller det mått som varken västexperter eller ryssarna själva förväntat sig. .
tn
 
Av tommy norum - 4 maj 2022 16:36


Visa källbilden
Solidaritet är tydligen en bristvara hos de som tycker att vi inte skall gå med i Nato. Låt oss för guds skull inte återuppleva hur Sverige med vår samlingsregering med S, L, C och M handlade under andra världskriget för att slippa ta sitt ansvar att skydda demokratin i Europa och världen. Har man inte fattat att Nato är en försvarsallians ?

 
Förr fick andra nationers soldater ta smällen och ansvaret för att få bort Hitlers nazisterna medan vi här hemma tittade på och ända fram till krigets slutskede levererade malm till Nazisternas vapensmedjor. 
Vi lät Nazisterna transportera både manskap och krigs material på det Svenska järnvägsnätet. Det var då vi såg nazistflaggor vaja på många flaggstänger runt om i Sverige inte minst på offentliga platser. Det var då det fanns skolor i Sverige som drevs av det Nazistiska Tyska partiet. Det var då vi nekade den Norska Kungen att fly från Nazisterna i Norge via Sverige.
Det var då Sverige lämna ut 167 lettiska och andra baltiska soldater som stridit på Nazisternas sida mot Sovjetunionen.
Det var en tid där Englands premiärminister Winston Churchill ansåg att Sveriges regering var en samling fähundar som inte ställde upp på att vara med och få stopp på Hitlers framfart i Europa utan i stället ägnade sig åt att i stort sett under hela kriget bidrog till - under sin täckmantel att låtsas vara Neutral - förse Tyskland med råmaterial för sin krigsindustri.
När andra länder gjorde allt för att få stopp på Nazisterna så handlade vår samlingsregering med Socialdemokraten Per Albin Hansson som statsminister tvärt om - ett handlande som både förlängde kriget och bidrog till fler döda soldater.
Så låt inte Sverige ännu en gång stå vid sidan om och låta andra ta ansvaret för att upprätthålla och försvara vår demokrati från sådana som Rysslands Putin en lill Hitler som inte skyr några medel för att öka sin makt på demokratins bekostnad.
Solidaritet kallas det om Sverige beslutar att går med i försvarsförbundet Nato. Egoism, osolidariskt om man vägrar utan låter andra ta ansvar i att skydda vår och andras demokratin i Europa.. Egoism och osolidariskt var när Sverige då lät andra försvara vår demokrati, något som de fick betala under andra världskriget med svett och tårar med många döda och mad stor materiell förstörelse medan vi i Sverige gick skadelösa och till och med tjänade på att hålla oss utanför- om vi nu gjorde det ? . . ,
Av tommy norum - 30 april 2022 12:57


 


Säcken knyts allt hårdare runt Putins handlingsutrymmen i hans invasionskrig i Ukraina. Hans analys om Ukrainas försvarsförmåga kom väl riktigt på skam när han redan efter några dagars invasion gick ut med ett diktat uppmaning att Ukraina skulle kapitulera, soldaterna skulle lämna in sina vapen samtidigt som han då inledde invasionen med att försöka omringa huvudstaden Kiev.
Men oj vad han bedrog sig när det visade sig att Ukraina tvingade Ryssarna att med svansen mellan benen avbryta den operationen. Resterna av det den ryska försöket finns som utbrända ryska vrak av militär fordon längst vägarna och sönderbombade hus i områden utan militära installationer, massvis med döda civila som gömts i massgravar efter deras reträtt.
 
Nästa propåer från Putin att han var inte främmande att ta till kärnvapen om något annat land skulle få för sig att gå in och hjälpa Ukraina.
Invasionskriget som skulle avklarats på en vecka eller 2 skulle ta sådana vändning där det hittills kostat runt 20 tusen unga ryska soldaters liv- mängder med förstörda militär utrustning inklusive Putins stolthet krigsfartyget Moskva.
 
Nu har tydligen västs införsel av moderna vapen satt sina spår i Ryssarnas språkbruk för nu kan man väl närmast tolka den ryska utrikesministern  Sergej Lavrov  som en vädjan att om fredsförhandlingarna med Ryssland inte skall kollapsa så förutsätter det att USA och Nato slutar att förser Ukraina med vapen som man kan försvara sig mot Rysslands invasion.
Men vis av erfarenhet av Putins och Bagdad Bobs efterföljare ryska utrikesministern  Sergej Lavrov  skruplerfria sätt att ljuga för att försöka rädda sitt ansikte- så vad de säger i sina uttalande inte ens värd en skopa vatten och tas inte på allvar längre.
 
Förhandlingar som skall ske på Ryssarnas villkor inte på Ukrainas som försvarar sitt land mot Ryssarnas invasion . Samtidigt så vägrar Ryssland släppa ut de civila ur de krigsområden som ryssarna delvis behärskar- väl medvetna om att Ukraina har svårare att gå till motoffensiv när det finns civila som Ryssarna håller som gisslan i sitt försvar av tagna landområden.
Det finns något positivt med att den kriminella organisation ledd av president Putin så osminkat har visat världens demokratiska ledare Ryssarnas rätta jag. Något som förhoppningsvis på sikt kommer förändra Ryssland när folket blir varse hur grundlurade de blivit av de politiska ledarna i Ryssland, hur de plundras på landets rikedomar av skrupelfria gangstrar som gömt sig i sin politikerroll länge nog nu utan att bli avslöjade av folket kan man tycka..
tn

   

Av tommy norum - 29 april 2022 14:50Kan vara en bild av 1 personRegeringens pressträff med Magdalena Andersson i spetsen- där fick lyssnarna bekräftelse på Socialdemokraternas totala misslyckande att försöka få ordning på Sverige.
Att först nu komma till insikt vad de skulle påbörjat för snart 8 år sedan borde väl få en och annan ta sig en funderare var man skall lägga sin röst i september.
Efter att hela tiden har förnekat det verkliga tillståndet år ut och år in med rena ryssmentaliteten låtsas om att ha läget under kontroll.
Man är inte oblyg när man i samma anda som Putin kör med att försöka göra budbärare om tillståndet I Sverige till syndabockar där de påstås ger en falsk bild av landet som kan skada Sverige.
Vad håller man på med ? Man försöker inbilla medborgarna att det aldrig förut varit så tryggt att bo i Sverige som mu, brottsligheten har aldrig varit lägre samtidigt som då våra överfulla fängelser, vi har allt fler brott som inte klaras upp, skjutningarna ökar och vi har ett stort behovet av fler poliser- omständigheter som då talar ett helt annat språk.

 

Nu borde man väl också fått upp ögonen för vad en totalt misslyckad integrations politik kan ställa till med. Unga invandrargäng som har sin hemvistelse i den muslimska läran där till och med mödrar med sina barn är med och kastar sten på våra ordningspoliser. Ett rasistiskt beteende där 180 poliser kom till skada när man med sin insatts skyddade våra grundlagsrättigheter.
Socialdemokraterna har haft svårt att ta till sig vad ett sekulariserat samhälle som Sverige där religionen tar allt mindre plats i den inhemska befolkningen tar för uttryck när invandrande grupper kommer in i vårt samhälle där religionen främst då från Islam fortfarande är med och styr deras liv.
Men det är inte så lätt att ge sig på att trampa islamisterna på tårna- de som mångt och mycket röstar S och är en viktig del i socialdemokraternas väljarbas.
 
Men kom inte sedan och säg att ni inte blivit varnade för en utveckling som ni inte ville se - inte ville höras talas om - och där varningarna har mötts med som Islamofobi i samma anda som varningarna för en allt för naiv migrations politik kunde ställa till med det - det vi nu har fått facit på .
Men varför vaknar Socialdemokraterna först nu strax före valet ? S har haft snart 8 åt på er att ordna till det hela. Varför först nu börja lyfta på stenarna ? Bristerna i skolan, bostadsbristen, arbetsmarknaden, sjukvården, brottsligheten, integrationen, skjutningarna, otryggheten, bränder och våldtäkter mm fanns redan när ni tillträdde för snart 8 år som ett arv efter tidigare naiva politiker konstellationer och sedan dess har bara problemen accelererat under den rödgröna regeringen.
Man skall aldrig rösta på politiska partier med utgångspunkt vad de vill göra utan vad man har åstadkommit under sin tid vid makten.
 
tn
 
Av tommy norum - 26 april 2022 10:35


     

Det var Putin som räddade Emmanuel Macron till att bli omvald till Frankrikes president ännu en gång. Macron skall nog tacka gudarna för att Marine Le Pen oblyga förhållningssätt till Putin där hon till och med i början av sin valkampanj Putin fanns med på flygbladen. Det var före Putins verkliga jag avslöjades i och med invasionen av Ukraina. Att gå ut i en valkampanj med den ryggsäcken i bagaget, och att vilja omvärdera Nato medlemskapet var kanske inte det mest optimala sättet att värva röster på.

Omständigheter som nog fick många att välja Macron. Men att Marine Le Pen lyckades skrapa ihop 41% av väljarnas röster kanske ändå säger en del om det missnöje som jäser i Frankrike. Så man kan ju spekulera i om det inte var Putin som ordnade till att Macron får en ny femårs period I Élyséepalatset.  .

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards