Senaste inläggen

Av tommy norum - Fredag 2 okt 17:32




 

Burhan Yildiz nekar till att ha gjort något fel. ”Arbetsförmedlingen behövde hela tiden hjälp att få ut folk, kanske för att fila på sin statistik. Vi gjorde så gott vi kunde och fick aldrig höra att någonting skulle ha varit fel”, säger han. Foto: Lotta Härdelin



Burhan Yildiz (L) är ordförande inom de föreningar som nu utreds för misstänkt bidragsfusk. Han slår ifrån sig alla anklagelser om falska redovisningar. – Om de anställda var borta kunde det bero på att de var hos läkaren eller sökte jobb. Enligt honom har alla de cirka 60 personer som arbetsförmedlingen betalt  21 miljoner för att fixa arbete och bättra på integrationen i Tensta mot lönebidrag har haft verkliga arbetsuppgifter och jobbat full tid. –  Det var inga problem att sysselsätta dem. De var i lokalerna och hjälpte till att hålla öppet, städade runt parkleken och kollade så att barnen i området inte började bråka. Under fredagar och lördagar har vi dessutom haft trygghetsskapande åtgärder, säger Burhan Yildiz. Man kan ju fråga sig vad de arbetsuppgifterna som arbetsförmedlingen ger lönebidrag till kan främja framtida chanser att komma in på den ordinarie arbetsmarknaden. Som vanligt så får våra politikers ambitioner att försöka få in mestadels lågutbildade med invandrarbakgrund på arbetsmarknaden helt fel. Man kan misstänka att hela upplägget från våra ansvariga politiker i första hand går ut på att få få bort dem från arbetslöshetsstatistiken för att vinna politiska poäng. Nu har ju inte den desperata åtgärderna satt några spår i statistiken i arbetslöshetssiffrorna för regeringen när det visar sig att Sverige har haft den tredje största arbetslösheten i hela EU före Corona pandemin trots Stefan Löfvens fagra löften om att Sverige skulle få den lägsta arbetslösheten. Kanske inte så konstigt att i kölvattnet av den strategin en och annan utnyttjar systemet och ägnar sig åt något annat än det lönebidraget var avsett för när det som vanligt visar sig att våra myndigheter har noll koll och är ute alldeles för sent att kontrollera var våra surt förvärvade skatter går till. Bara att konstatera att vår vår välfärd fortsätter att dräneras av oseriösa aktörer som utan skrupler tar ekonomiska fördelar av systemet utan att ge något igen. Många medborgare har vaknat för länge sedan och ger sin markering i opinionsundersökningarna. Frågan är väl när våra ansvariga politiker skall vakna ?

 

otnot: Burhan Yildiz var ledamot i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd till och med 2014. I dag företräder han Liberalerna i Stockholms stads fastighetsbolag Svenska Bostäder och Stadsholmen.

 

 


ANNONS
Av tommy norum - Torsdag 1 okt 23:49



 

Det blev en dyr affär för den klimatbluffen att påstå att en självkonstruerad graf utan att kunna visa rådata som styrker  människans koldioxidutsläpps påverkan på klimatet.    


Den amerikanske klimatologen Michael Mann försåg FN:s klimatpanel med vetenskapliga rapporter modeller som visat sig stämma illa med verkligheten. Men den är grundbulten i all den klimatpropaganda vi sedan dess utsatts för. Allt som påstås om koldioxidens och människans påverkan på klimatet bygger på denna graf.. Den kanadensiske professorn Tim Ball ifrågasatte tidigt de FN-rapporter som byggde på Michael Manns rapporter. Till slut anmälde han Mann för bedrägeri. Mann i sin tur anmälde Ball för förtal. En långdragen rättegång inleddes. Domstolen dömde Mann att presentera de rådata han hänvisade till. Han vägrade att lämna ut materialet. I dagarna kom till slut domstolens utslag. Man dömer helt till Tim Balls fördel och Mann tvingas betala miljonbelopp i rättegångskostnader. Han är alltså dömd för vetenskapligt bedrägeri.


https://bakomkulisserna.biz/2019/09/14/hejda-greta-mannen-bakom-klimathysterin-domd-till-miljonskadestand-for-vetenskapligt-bedrageri/?fbclid=IwAR1TrkzB-c-B11Z_URxmEggllckKEBIhDxrXe-cEtbISo_icBpsnXn90RA8/

ANNONS
Av tommy norum - Torsdag 1 okt 11:16

 

Man kan undra hur länge det skall ta för fler väljarna att vakna upp och ställa politikerna mot väggen - För femton år sedan lovade politikerna samma krafttag mot segregationen som i dag men fortfarande fyller man på med nya flyktingar utan att ha kommit tillrätta med grundproblemen som skapas av utanförskap, bostadsbrist, en omöjlig arbetsmarknad och en skola som hela tiden fyller på samhället med grund ämnen för brottslig verksamhet. Våra politiker lever i en låtsasvärld helt befriade från intryck av den riktiga verkligheten som struntar i politikernas naiva förhoppningar om en förändring av den värld de själva skapat med en ohållbar naiv flyktingpolitik.

Efter flyktingkrisen 2015 inledde svenska rikspolitiker operation "Det är någon annans fel att det blev så här tokigt". Att det var de själva som kollektiv var den största boven i dramat det låtsades man inte om. Stefan Löfven försökte komma undan ansvaret genom att hänvisa till brist på solidaritet från övriga EU länder. Ett struntprat att det var andras ansvar att lilla Sverige attraherade en så osannolikt stor andel av migranterna - inte bara under 2015, utan år efter år. Man struntade totalt i konsekvenserna. och la i stället resurser och tid på att försöka demonisera kritikerna för den förda politiken.- det bisarra är att det håller man fortfarande på med utan att ta intryck av facit över den förda politiken.


Men som förre finansministern Kjell-Olof Feldt (S) påtalar på Expressens debattsida, nu försöker regering och riksdag ta en politisk springnota när de struntat i att utreda migrationens konsekvenser för kommuner, landsting och integration. Ni måste ta ert ansvar lyder det stränga uppmaningen "Kommunerna måste ta sitt ansvar försvarar sig våra politiker med !"

När ska Sveriges regering och riksdag ta sitt ansvar kan man undra ?.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Av tommy norum - Onsdag 30 sept 14:36



 

Torget år 1900

   

Av tommy norum - Tisdag 29 sept 18:45



         



En välkänd radioröst Carl-Gunnar Hammarlund, "Ce Ge" kallad programledare för Sveriges bilradio åren 1956 –1973. Vem ha inte hört hans hälsningsfras "Hejsan-hejsan!" som gjorde honom välkänd bland svenska folket. Han var också direktör för Svenska BP och senare vd för Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande (NTF) under 1970- och 1980-talet . hade bil tävlingar som hobby med sin Porsche .

Av tommy norum - Tisdag 29 sept 11:30



 


Bara att konstatera att PK etablissemanget har satt en våt filt över hur debatterna skall föras i Sverige där både journalister och politiker har anpassat sig . Man kan fråga sig varför media först nu tar fram det som bara för några månader sedan var tabubelagt för att inte riskera bli instängd i en rasistfålla. .Vad har fått media - de som anser sig som en garant för att ge de svenska medborgarna relevant information om läget i landet- nu vaknar till. Kan ju inte vara någon ny nyhet det som Janne Joseffson i Uppdrag granskning för flera år sedan tog upp hur vårt välfärdssystem systematiskt dräneras av brottslingar. Redan då så bevisades hur de som låtsades vara handikappade visade sig vara friska. Redan så konstaterades det att redan döda fick utbetald pension som anhöriga kvitterade ut. Varför har varken media eller våra politiker vaknat upp när det under flera år har visat sig hur vanligt det är att klaner till skansar allmänna medel ur vår välfärdskassa. utan att någon reagerat. Man kan fråga sig var media har hållit hus som inte informerat om läget. Man lägger ner hur mycket energi dagligen om företeelser i andra länder speciellt om det går emot journalisternas egen politiska agenda då är man verkligen på hugget. Här hemma så intar man samma attityd till nyhetsutbudet att det som inte faller in i deras egen politiska agenda då håller man i stället tyst om. Att det visar sig att det är klaner eller medborgare många med utländsk bakgrund som håller på att dränera vårt välfärdssystem- Den informationen vill man helst hålla inne för det kan skapa främlingsfientlighet och rasism och kan försvåra möjligheten att få medborgarna se positivt på migrationen Hur skall man annars tolka det när inte media spann vidare på Janne Josefssons avslöjanden om hur välfärdssystemet utnyttjades av kriminella krafter för tjugo år sedan utan i stället så sopade man det under mattan och låtsades som det aldrig hade hänt. Ekobrottsutredare och åklagare har länge känt till fenomenet i minst 10 år då kan man fråga sig varför inte media och våra politiker tagit upp det tidigare. Det är faktiskt medborgarnas intresse ni skall förvalta och skydda och inte de kriminella .

tn

Av tommy norum - Måndag 28 sept 16:10



 

Det är nog många som frågar sig om MP är en dörrmatta åt S eller om S skall betraktas som MP:s toffel. Det är med andra ord upplagt för en stormig höst. Kanske lyckas den rödgröna regeringen hanka sig fram ändå – genom att förhala beslut, idka byteshandel eller på något annat sätt sparka tomburken framför sig tills nästa val närmar sig. Arbetslösheten där Sverige har den fjärde högsta arbetslösheten i EU . Coronakrisen där 5880 döda hittills sticker ut. • Gängbrottsligheten. Regeringen har misslyckats med att vända den allvarliga utvecklingen. Man har släpat benen efter sig och tvekat att införa de åtgärder som situationen kräver. Antalet poliser i yttre tjänst är till och med lägre än år 2015. Så det är inte mycket regeringen har att komma med som inger förtroende för deras politik. Tar man sedan med Skolan. elförsörjningen och fortfarande den höga migrationen så är det nog en och annan som börjar sakna förtroende för att Stefan Löfven och hans ministrar och börjar fråga sig om de verkligen är kapabla för sin uppgift att leda landet. Bostadspolitiken är fortfarande ett sorgebarn och utanförskapet på arbetsmarknaden består. Pensionssystemet undermineras, budgetdisciplinen pausas och arbetslinjen urholkas.
 
Frågan är väl kan det bli värre ?
 
Av tommy norum - Måndag 28 sept 10:18

 

Kungsgatan -Hjeltegatan där stadshuset nu finns.  

Stadshotellet till vänster och Rådhuset till höger.


   

Kungsgatan med torget till höger.


 

Kungsgatan med torget till vänster.

 

Kungsgatan söder ut.  




Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se