Senaste inläggen

Av tommy norum - 16 december 2021 13:01 Har vi inte hört det förut när det kommer in experter i samhällsdebatten helt befriad från verkligheten där ute- För drygt ett år sedan skrev kriminologen Christoffer Carlsson en debattartikel i Expressen på temat ”det finns ingen våg av ungdoms rån eller kraftig ökning av förnedringsrån”. Det är framför allt ett mediefenomen, menade han.
Ja det var både utanförskap, våldtäkter och vilka som satt i våra fängelser, bilbränder osv - som dessa så kallade experter med utgångspunkt från bättre vetande försökte få det till. För att inte tala om i vilka positiva ordalag vår naiva migrationspolitik kläddes in i. Alla dessa högutbildade med hög kompetens som kom hit och som skulle rädda våra pensioner. Det högljudda PK folket med sin svans av lättpåverkade politiker höll ju med i det längsta för att hålla skenet uppe för att inte Sverigedemokraterna skulle få bränsle i sin negativa inställning till den naiva migrationspolitik som man för och som det visar sig man inte mäktat med.
Här gällde det för våra ansvariga politiker att skruva på verkligheten i det längsta för att inte SD i debatten skulle stå som sannings ägaren ännu en gång.
Nu har man gått på pumpen ännu en gång när nu BRÅ fick uppdraget att kartlägga ungdomsrånen i Sverige .En rånar epidemi som som skrivits om i sociala medierna länge men som politikerna i vanlig ordning förnekat understödda av den så kallade expertisen. Det finns faktiskt politiska partier som uppmärksammat detta tidigt men för döva öron - som vanligt får man väl säga när konsekvenserna stör den politiska agendan..
Detta är bara ett av många exempel under senare år att försöka att tona ner allvaret i brottsutvecklingen. Nu har Brå- Rapporten kommit. Den konstaterar att ”utvecklingen är oroande”. Antalet anmälda rån mot ungdomar under 18 år har mer än fördubblats mellan åren 2015 och 2019.Särskilt stor är ökningen i storstäder med kranskommuner. Där har anmälningarna ökat från 86 rån per 100 000 invånare år 2016 till 186 rån per 100 000 invånare 2019.
Man blir inte förvånad närJimmie Åkesson ännu en gång får triumfera med att vad var det vi sa. De som utsätts för rån är ofta från mer välbärgade områden och har svensk bakgrund, medan de misstänkta gärningsmännen i hög utsträckning kommer från socioekonomiskt utsatta områden och har utländsk bakgrund. Motiven till rånen kan bland annat vara behov av pengar eller ett sätt att få status i den egna gruppen. Bara att konstatera att det som göms i snö kommer förr eller senare upp i tö och det gäller på i stort sett alla politiker områden. Kanske inte så konstigt att SD har växt till vad det är i dag. .
 
 


Av tommy norum - 11 december 2021 21:25
 

Mats Alvesson är verksam vid Lunds universitet och har skrivit tre böcker om den funktionella dumheten inom administration.

Varför fylls vårt arbetsliv med tomma reformer och meningslösa klyschor frågar sig Mats Alvesson i tidskriften Proletären ? Varför har offentlig sektor ett sådant överflöd av administratörer, konstiga projekt och utbildningar som sällan utgår från verksamhetens verklighet? 

– Det finns ett väldigt snävt tänkande inom administration idag med ett stort fokus på vad som kan optimeras och effektiviseras. Det är väldigt tekniskt där reflektioner om sitt eget arbete, om det är meningsfullt eller relevant, ofta lyser med sin frånvaro skriver Mats Alvesson .

– De som ägnar sig åt dessa frågor vill oftast ha bekväma jobb, hög status och hög lön. Att göra något som är viktigt för organisationen är inte något som alla sätter i högsätet tyvärr, säger Mats Alvesson. – Det finns många i maskopi med en övergripande dumhet och dessa personer har ett tydligt intresse av att ha kvar systemet man befinner sig i. Byråkrati har en inneboende tendens att expandera. Jobbar du på en HR- eller kommunikationsavdelning vill du att just dina arbetsuppgifter ska bli fler och viktigare.– Vi skulle nog alla tjäna på att det blir mer normalt att skaffa ett vanligt jobb istället för att vi har ett överflöd av människor som låtsas jobba med något slags kunskapsarbete,

 

Läs hela artikeln här.

Professor om värdegrundsvansinnet: ”Funktionell dumhet” | Proletären (proletaren.se)

Av tommy norum - 8 december 2021 22:02

 


Konstigt att när temperaturen hamnar över det normala då beror det på klimatförändringar som människan är skuld till. När temperaturen hamnar under det normala vem kan ha skuld i det kan man undra ?.

 

För enligt Klimatalibanerna så skulle Sverige vid det här laget vara i stort sett snöfritt för gott som i hela halvan av södra Sverige. New York skulle vid det här laget vara dränkt på grund av vattenhavshöjningen enligt Al Gore. Norra ishavet som nu har en isbildning större än någonsin skulle vi det här laget vara i stort sett isfritt. Isbjörnarna skulle i stort sett vara utplånade. Sydpolen slår både temperaturrekord i kyla och isbildning. Inte lätt att vara klimattaliban i dessa tider när verkligheten vägrar följa klimatforskarnas datamodeller som det var tänkt.

Att sedan Bolund försöker komma undan ansvaret för El kaoset genom att hävda att vindkraften med råge producerar mer el än alla våra kärnkraftverk tillsammans både de som avvecklas och de som går. Ja när det blåser ja men sen då- vad händer när det inte blåser - Bolund : tänkte inte på det.

Av tommy norum - 6 december 2021 10:53

 


Nog kan man tycka när myndighetschefer som utsetts under Stefan Löfvens tid vid makten har i hög grad gått till de egna leden är något av en politisk korruption när 40 av de 173 tillsättningarna var politiska utnämningar visar Timbros granskning av samtliga utnämningar som beslutats mellan 2014 och 2020.

”Regeringen Löfven har i många fall rekryterat tidigare politiker som opolitiska chefer, och har i mycket hög grad utnämnt egna partiföreträdare och nära förtrogna”, skriver rapportförfattaren Adam Danieli. Bland annat har ”Medlingsinstitutet, Transportstyrelsen, Tullverket, Kustbevakningen, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhälletsfrågor, Statskontoret och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, fått socialdemokratiska statssekreterare som myndighetschefer”, skriver Timbro.

Därtill har flera S-veteraner utnämnts till landhövdingar utan att tjänsterna någonsin annonserats ut. : Carin Jämtin partisekreterare mellan 2011 och 2016, utsågs kort därefter som GD för biståndsmyndigheten Sida utan att ha sökt tjänsten och utan de kvalifikationer som eftersökts, trots 28 ansökningar. Håkan Juholt, partiledare, utsågs till ambassadör på Island och därefter i Sydafrika, utan någon som helst diplomatisk erfarenhet. Dan Eliasson som varit GD för Migrationsverket, Försäkringskassan och MSB, samt rikspolischef var statssekreterare hos S . OSV

 

Stefan Löfven anklagas för att ha placerat partikamrater som chefer inom Myndighetssverige (bulletin.nu)

Av tommy norum - 4 december 2021 13:59 


C och L kan göra en insats för klimatet. Haka på de rödgröna och stoppa sänkningen av bensinskatten skriver ledaren i Liberala Expressen .

Man kan fråga sig hur det står till med omdömet och det sunda förnuftet om man tror att en  stoppad sänkningen med 50 öre vid pumpen på något vis skulle förändra klimatet. Tror man i sin enfald att en 50 öre skulle förändra folks bilvanor och köra mer eller ? Då har man verkligen en bisarr verklighetsuppfattning om man tror att så skulle ske. Den 1 maj ska skatten på drivmedel sänkas med 50 öre litern. Räknat på helår innebär det ett inkomstbortfall på 3,3 miljarder kronor - det är illa. Men framför allt kommer det att leda till ökade koldioxidutsläpp, trots att klimatfrågan är central i retoriken för alla partier skriver Expressen på sin ledarsida.

Men inte var det väl meningen att bränsleskatten var till för att skinna medborgarna utan syftet var väl att det skulle leda till en minskad bilkörning och ett minskade koldioxidutsläpp. Tror ledarredaktionen på Expressen  att en 50 öring skulle helt plötsligt öka bilåkandet på ett sätt som skulle innebära en fara för klimatet eller ? . Med den analysförmågan hur bränslepriset styr bilåkandet så skulle det väl i praktiken innebära att vi inte längre skulle ha kvar något onödigt bilåkande i det här landet med tanke på hur bränslepriset har ökat de senaste åren. 

Nog tycker man att även Expressen skulle börja använda sig av lite sunt förnuft innan man skriver på sina ledarsidor. Med den retoriken i debatten så skulle  Centern och L ihop med de rödgröna i fortsättningen bli tvingade att differentiera  skatten efter världsmarknads priset på råoljan för att statens skatteintäkter inte skall minska .För om nu bensinbolagen kan erbjuda lägre bränslekostnader på grund av ett sjunkande råoljepriser på världsmarknaden då är det en fara för klimatet och då bör politikerna ingripa  i alla fall de rödgröna med C och l enligt Expressen. 

tn         

    Av tommy norum - 2 december 2021 10:59

     


Richard Wahlund, professor Handelshögskolan i Stockholm kom en en del intressanta fakta som rör media Journalistiska nyheter och vad som kommer ut ur de sociala medierna i ett föredrag i SVT Forum den 2/12
 
Hur är det med kvalitén i nyhetsförmedlingen och hur bedömer konsumenterna förtroendet i nyhetsutbudet mellan privata nyheter i Sociala medier och journalistiska nyheter ?  Hör och häpna där kom man fram till i Richard Wahlunds undersökning att privata nyheter i sociala medier har större förtroende än journalistiska hos mediakonsumenterna.
 
Om det är en journalist som är avsändare så har det en liten påverkan på uppfattad kvalité och där en påverkan fanns så var den negativ. Nog finns det en del av ta till sig för media journalistiken om de skall få ökat förtroende. 3/4 av de tillfrågade värderar kvalitén på nyheterna likvärdiga mellan privata i sociala medier och journalister. En kritiska granskningen ju större förtroende får den och där är objektiviteten och neutraliteten i förmedlingen avgörandet för vilket förtroende den får. Något som vissa tidningsjournalister speciellt på de politiska redaktionerna borde ta fasta på.
Kanske man i stället för snabb nyhetsförmedling skall försöka med så korrekt nyhetsförmedling där man skall inrikta sig att kontrollera fakta ordentligt samt beskriva flera perspektiv och sluta med  icke faktabaserat tyckande som många journalister håller på med och som då riskerar öka polariseringen i samhället.
 
 
Sluta med att försöka släta över felaktiga publiceringsbeslut med - att vi gjorde bedömningen - eller vi kände oss trygga i vårt beslut- Det är konsumenten som skall känna sig trygga i nyhetsrapporteringen Slutklämmen blir väl om mediala journalistiken skall få ett ökat förtroende är att tänk till före och inte efter när ni går ut med nyheter utan  full kontroll över om det ni publicerar har täckning i verkligheten.
Nog finn det åtskilliga exempel i journalistvärlden på både fejkade, mörkade och anpassade nyheter som sedan avslöjats i sociala medier för vad de är .Tydligt är att det har satt sina spår i förtrorendet hos konsumenterna.     


tn

Av tommy norum - 1 december 2021 11:33

 Det brukar ju vara så att i de lugnaste vattnen går de största rovdjuren. Annika Strandhäll är en flitig Facebook och Twitter  skrivare och har ägnat den senaste tiden av att hänga ut sina politiska motståndare för än det ena än det andra. Där skyr hon inga medel när hon attackerar medlemmar ur politiska partier när de har åtalats eller hamnar i förundersökningar om misstänkta brott. Då är det ett bevis på det partier de tillhör unkna värdegrund med dålig moral anser Annika Strandhåll.

Men då borde det väl vara något av ett rekord med Annika Strandhälls sätt att uppfatta sina politiska motståndare när vi nu fått en Socialdemokratisk statsminister som utser ministrar som visar sig ha noll koll på sin egen ekonom genom att strunta betala sina privata räkningar och en minister som är föremål för en förundersökning för en sexuell handling.

Vad skall man säga om ett sådant parti som plockar ut sina ministrar med sådant bagage med sig när man skall styra Sverige i en ministerposition . En moral och en värdegrund som Annika Strandhäll förfasar sig över när politiska motståndare i andra partier gör bort sig då är det partiets moral och värdegrund som i fråga sätts. Men att rekrytera en person till en ministerpost när det visar sig det Annika Strandhäll satt i system att inte betala sina privata räkningar i tid -där det visat sig att hon  sammanlagt har haft nio betalningsföreläggningar hos Kronofogden sedan 2018 -.avslöjar TV4 Nyheterna. 

Att hon sedan med det avslöjandet  ändå har mage att påstå att hon har god koll på sin ekonomi och påstår i samma anda att hon inte hade den minsta aning om detta. Det säger väl en del om hennes moral. Inte första gången ett socialdemokratiskt statsråd befinner sig i hetluften på grund av sina svårigheter att betala sina räknar i tid. Har vi fått en ny Mona Sahlin på halsen igen ?  Vi får väl se hur länge damfrisörskan får sitta kvar den här gången innan Konstitutionsutskottet säger i från som förra gången när hon prickades bristande kommunikation och dokumentation. Den bristen lyser tydligt igenom även i hennes privata levene kan vi konstatera.    

  

 tn 

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 Av tommy norum - 29 november 2021 12:34
 

Malou får besök av professor Fredrik Nyström har skrivit boken "Radikalt lagom" 


Malou efter tio del 36 - Säsong hösten 2021 (tv4play.se)

 

 

 

Hälsoprofeterna har fel i de vanliga myterna  kopplade till mat och träning säger  professor Fredrik Nyström . Hans budskap är enkelt: Vägen till ett långt och lyckligt liv går via det svenskaste vi har – att vara lagom. ”Akta dig för fett och ät kolhydrater. Ät sex gånger om dagen – och alltid frukost.” råd från Livsmedelsverket som man hör fortfarande"  Nu kommer en svensk, kontroversiell studie som ställer allt på ända. Nu gäller i stället hoppa över frukosten ät lunch och avsluta med en regäl middag på kvällen gärna med  ett glas rödvin och var inte rädd för fet mat - Det räcker att  komplettera med lite kaffe under dagen och glöm det där med frukt och grönt det är inte så nyttigt som du tror. Och glöm det där med att man skall stå när man arbetar det visar i nya studier att det är hälsomässigt lika farligt som det är att röka. Bantning skall man också överväga om det är värt när man vet att om man är för tjock och fet lyckas banta ner sig en normal övervikt då visar det sig att man har kommit i ett läge som skapat en ökad dödlighet. 

 

Vitaminer är onödiga – i värsta fall skadliga

”Det finns knappt någon i Sverige i dag som har näringsbrist, utom möjligen personer som har mag- och tarmproblem. Andra behöver inte äta vitamintillskott, och om det gör någon skillnad alls ökar det snarast dödligheten enligt de riktiga studier som numer finns där man lottats till att äta vitaminer eller sockerpiller. Men hälsokostbranschen omsätter miljarder på denna myt.”

 

Hur ofta har du hört något i stil med det här: Du måste träna varje dag- Du kan springa ifrån din ångest- Du vet att löpning är en gratis och biverkningsfri medicin- Du bör äta massor av vitaminer, fibrer och frukt- Du vill inte vara överviktig -Du ska inte dricka alkohol 

Känn er grundlurade av de så kallade hälsoprofeterna Det finns bara ett problem – de gamla sanningarna är inga sanningar och hälsoprofeterna har fel. Faktum är att många av hälsoråden vi dagligen matas med har motbevisats av vetenskapen.

Inte nog med det, somliga hälsotrender är skadliga för din hälsa. Vägen till ett hälsosammare liv handlar om att leva gott, snarare än att banta och träna sig till döds. Det handlar om att leva ett balanserat liv med lagom mycket mat, lagom mycket träning och lagom mycket vin en kost där även kött har sin naturliga del i kostcirkeln för att må bra.  

Fredrik Nyström fann att den klassiska fettsnåla kosten inte alls var så bra för metabolismen och kroppen, som man framställt det i sjukvården.  

 


Professor Fredrik Nyström - Diet Doctor


Professor: "Fly hälsostressen. Lev mer lagom!" (volante.se)


Motion, frukt och vitaminer – en bluff? (aftonbladet.se)


Malou får besök av professor Fredrik Nyström har skrivit boken "Radikalt lagom" 

Malou efter tio del 36 - Säsong hösten 2021 (tv4play.se)

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se