Senaste inläggen

Av tommy norum - Onsdag 13 april 12:21Bildresultat för jan carlzon


Ett inlägg som var infört inför valet 2018 men lika aktuellt nu 2022.

 
Jan Carlzon en av Sveriges kändaste direktörer, stod inför 500 åhörare på Kvalitetsmässan i Göteborg 2015. Han sa: – Ingen kan kalla mig rasist. Hela mitt yrkesliv har byggt på öppenhet mot världen. Men nu är jag för första gången orolig.
– Jag känner stor oro, säger Jan Carlzon . Öppnar man sin famn måste man också öppna sina ögon. Välkomnar vi människor på flykt måste vi också kunna ta hand om dem. Vi kan inte ta emot fler än vi klarar av. Det förvånar mig att politikerna inte har förstått det.
– När man tar på sig ett stort ansvar krävs också ett stort ledarskap det som så tydligt har saknats de senaste åren i svensk politik. säger Jan Carlzon.
 
Med facit i hand så kan man väl säga att Jan Carlzon påstående att vi har saknat det ledarskap som situationen krävt när vi ser hur Sverige har utvecklats stämmer väl när vi nu ser konsekvenserna .
Det enda parti som verkar förstått vilka problem i den uppkomna situationen skulle föra med sig var Sverigedemokraterna. Plötsligt diskuterar varenda människa invandring och integration med utgångspunkt från den verkligheter de lever i som markant skiljer sig från de politiker som har ansvaret för den uppkomna situationen.
Man ser med facit i hand vad rätt Jan Carlsson fick i sin analys över våra ansvariga politiker både i Alliansen och det rödgröna blocket när man struntat i att ta hand om de som kommer hit.
 
Man har fört en politik där tuta och kör och se vad som händer varit det som gällt. Alla opponenter av den politiken har de gemensamt anklagat för att vara främlingsfientliga, rasister mm. Man har med sin politik skapat klasskillnader i samhället där man får gå tillbaka ända till 30 talet för att se motsvarande samhällsförändringar. Något som inte verkar ha bekymrat de ansvariga politikerna att man är skyldig till att sparkat tillbaka utvecklingen i klasskillnader till i början på 1900 talet i Sverige.
 
Man har med det skapat en kriminalitet som har gjort flera områden runt o, i Sverige klassas som särskilt utsatta där myndigheter har svårt att få ordning på utvecklingen. Man har struntat i att föra en bostadspolitik som ligger i fas med de som man lockat hit. Man har struntat i att ge skolan resurser för att tillgodose flyktingbarns större behov för att integreras i skolsystemet, något som satt stora negativa spår i Pisaproven. Man har i stort sett struntat i allt som kan skapa en bra integration av de nyanlända.
I stället för att föra en vettig politik så har man försökt ändra fokus på de problem som uppstått genom att svartmålat de som opponerat sig mot den politiken. Ingen självrannsakan här inte. Istället har de spytt galla på Sverigedemokraterna och på motståndarblocket och anklagar dessa för att inte tagit ansvar. Att bägge blocket har lika stort del i det som sker vill man inte låtsas om.
 
Att någon överhuvudtaget kan rösta på de partier som är ansvariga för det vi nu ser i samhället är en gåta. Och i stället för att rannsaka sig själva så fortsätter man ge sig på det enda parti som varit kritisk till invandringspolitiken i hopp att kunna lura medborgarna för att slippa stå i skamvrån inför medborgarna för vad de ställt till med.
Vi kan väl hoppas att fler tar till sig vilka som är de verkliga syndarna i hur man skött Sverige i flyktingfrågan de senaste 10 åren. Nu får svenska folket vara beredd att städa upp efter vad den naiva flyktingpolitiken lett till.
Man skall aldrig rösta på ett parti för vad de vill åstadkomma i politiken utan man skall rösta efter vad de åstadkommit med sin politik. Med det synsättet så är det många partier som borde känna sig oroliga inför valet 2018. Den hypotesen gäller fortfarande inför årets val 2022 med tanke på hur Sverige har utvecklats i kriminalitet med skjutningar, en ökad otrygghet, där man nu också kan lägga till energikaos med skenande priser, där politikernas allt mer ökade skatteuttaget är en stor faktor. Nog finns det en del att tänka på innan man beslutar vilket parti man skall rösta på inför årets val 2022.,
tn

Av tommy norum - Måndag 11 april 17:31


Stackars Liberalerna för vem är det som på allvar tror att Johan Pehrson kan lyfta partiet ?
En före detta Robinson deltagare från Örebro som varit riksdagsman för Liberalerna sedan 1998 - gjorde ett uppehåll 2015 men återkom något år senare.
Fick stryk av Sabuni i valet av efterträdare efter Björklund.
En slätstruken politiker som inte gjort något väsen av sig i partiet och som inte satt några synliga spår i Liberalernas politik. Fortfarande med en hög svansföring mot SD som skall hållas så korta med sin nästan 20% av väljarkåren bakom sig.
Prata går bra när det gäller inflytande i politiken.
Men om nu de Borgerliga vinner och Liberalerna lyckas kravla sig upp över 4% strecket så verkar de i sin värld tro att det de som bestämmer tågordningen vilket inflytande SD skall ha även om de är tungan på vågen om överhuvudtaget en Borgerlig regering skall få chans att komma till.
Inte hörde man någon röst från Johan Pehrson när Liberalerna med Björklund och med Centerns Annie Lööf fick för sig att satsa på Stefan Löfvens Socialdemokrater i det så kallade januariavtalet.
Man slutar aldrig att förunnas av dessa politiska företrädare som i sin fantasi tror sig kunna diktera villkoren utan en tanke eller reflektion på hur många man företräder i politiken.
.
Vore nyttigt för dessa självgoda Liberaler att få sig en snäpp på näsan- bli tvingade att tänka om och inte inrikta sin politik efter en klick förståsigpåare utan verklighetsförankring som nu håller på att driva partiet mot sin undergång. Kanske på tiden att man riktar sin kritik inåt i den egna politiken i stället för att att lägga allt krut på att förnedra andra partiers politik.
 
 

Av tommy norum - Söndag 10 april 10:43

   

När det inte gick hem att skrämma bort väljarna från Sverigedemokraterna med att de var främlingsfientliga, rasister med nazistiska rötter och till och med en fara för vår demokrati.
Så tar man nu till nya nya grepp med att försöka skrämma väljarna med att Sd går Putins ärende. Vi kan väl konstatera att de värsta mobbarna sedan förra valet Centern Liberalerna och MP där de 2 senare riskerar nu att åka ur riksdagen.
Anni Lööf i C som i brist på politik som biter på väljarna tappat väljare sedan förra valet fortsätter i samma stil men där nu SD går Putins ärende.
SD ligger och tampar med Moderaterna om att vara Sveriges näst största part så hittills så har hela hatkampanjen mot SD blivit ett totalt misslyckande- men skam den som ger sig .
Stadsrådet Ygeman försöker också dra sitt strå till stacken när han på Twitter visar upp en bild på Åkesson där han intervjuas av Rysslands statskontrollerade nyhetsbyrå Russia Today - ett foto taget för mer än 10 år sedan vid ett torgmöte i Landskrona.
Att på något sätt försöker göra det till en koppling till Putin är väl om något fullkomligt grotesk argumentationsteknik, ovärdig ett statsråd kan man tycka.
Men har man svårt att argumentera med utgångspunkt från misslyckandet i sin egen politik så får man försöka rota fram påhittad skrämsel- propaganda för i någon mån försöka vända focus från sina egna politiska misslyckanden som vi dagligen blir påminda om i media.
Inte så lätt när det finns politiska partier i kammaren som inte vill låtsas om sitt eget ansvar i hur Sverige har utvecklats negativt på många områden de senaste 20 åren.
Nog luktar det lite Rysk propaganda teknik i att med alla till buds stående medel försöka få bort focus från sina egna politikiska misslyckanden, Putin han har Ukraina som slagpåse - De svenska politikerna har haft och har SD som slagpåse. Men det blir folket som förr eller senare får sista ordet.
Av tommy norum - Lördag 9 april 10:59Vad händer nu med liberalerna när Nyamko Sabuni beslutat kasta in handduken och avgå som partiledare ??. Partiet som har noll koll på vad de få medlemmar de har kvar vill få ut av Liberal politik. Sabuni tog över ett parti i kris efter att Björklund velade omkring mellan blocket och visste inte vilken fot han skulle stå på. Och som vanligt så har småpartierna i mitten L, MP och C svårt att acceptera att ytterpartierna SD och V som växt över deras huvud vill ha det inflytande de betjänar efter sitt valresultat. Vi får väl se vad som händer nu med Johan Pehrson, tidigare förste vice partiordförande tar över rodret i det sjunkande skeppet Liberalerna. Inte lätt när man nu provat bägge blocken och inget ger utslag i opinionen. Liberalerna får väl med Centern bilda ett tredje block ett mittenblock där Annie Lööf i sin ensamhet befunnit sig sedan förra valet. Man kanske skulle vidga sina vyer utan för storstadsområdet och få lite politiska förslag från de få som fortfarande diggar Liberalerna. Men de blir sannerligen inte så lätta att hitta med tanke på hur opinionssiffrorna ser ut.

 

Av tommy norum - Torsdag 7 april 14:49


 

Frågan blir vad har högernationalistiska Marine Le Pen för chans i Franska presidentvalet när hon på bild träffade Vladimir Putin bara fyra veckor före franska presidentvalet 2017. Foton från samma tillfälle fanns i Le Pens flygblad inför årets val men det drogs til Emmanuel Macron den sittande Franska presidenten kommer troligtvis gå mot en storseger i presidentvalet trots han bekymmer med stora demonstrationer om hans politik både i den rådande pandemin och hans energipolitiken som lett till högre bränslepriser. Han kan tacka Putin för det- inte bara att han var den enda Eu-ledare som personligen försökte ta Putin i örat och få honom att sluta kriga mot Ukraina utan också när det visar sig att hans topp rivaler ifrågasätter Frankrikes plats i Nato. Kandidaterna som är mot Nato är högernationalistiska Marine Le Pen och Éric Zemmour samt radikala vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon. När det sedan också visar sig att flera av kandidaterna före kriget i Ukraina var för att Frankrike skulle slopa sanktionerna som kom till efter Putins intagandet av Krim. Att högernationalistiska Marine Le Pen finansiera sin valrörelsen med lånat kapital av Putin så vore det väl konstigt om inte de franska väljarna drar öronen åt sig och röstar på Emmanuel Macron som i alla fall har rent mjöl i påsen när det gäller kontakterna med Putin. Att nu sent omsider också de andra kandidaterna börjar dra öronen åt sig när man har facit på Putins rätta jag och fördömer han handlande så är man kanske ute väl sent nu kan man tänka för att få de franska väljarnas förtroende .Frågan om att stå under ett Natoparaply som 50 % av väljarna ville slippa i opinionsundersökningarna kanske får en annan vändning nu när Putins ambitioner konkret visat vad den står för.

Av tommy norum - Onsdag 6 april 18:11


Vilken skuld har de som har haft det politiska ansvaret i Sverige de senaste 25 åren i det vi nu ser i hur Sverige utvecklats negativt under de åren ?
Vi har nu i genomsnitt en skjutning/dag i en stigande utvecklingskurva som pågått sedan den stora invandringsvågen 2015. Vi har fått en explosionsartad utveckling av våldsbrott, våldtäkter , hot och hatbrott, förnedringsbrott, cykelstölder, båtstölder, bedrägeri brott mot äldre, bilbränder , sprängningar mm. För att inte tala om en underdimensionerad men knappast underfinansierad med EU- mått mätt sjukvård med långa sjukhusköer. Vi har fått en försämrad kunskapsskola med stök och disciplinsvårigheter på många håll, en hög arbetslöshet, vi har fått bostadsbrist, brotts klaner har fått sprida sig i samhället samtidigt som vi fått en massa utanförskapsområden med högre arbetslöshet och brottslighet än genomsnittet i riket., Våra ansvariga politiker under den här tiden har struntat i att skapa ett myndighetssverige som ligger i fas med den ökande befolkningen, kulturkrockar förekommer inte minst på skolan område. Polis ,domstolar och fängelseplatser är under dimensionerade . Vi har länge haft en brotts bekämpningen där ouppklarade brott läggs på hög eller avskrivs i mängd som gör att många brottsoffer inte längre känner tilltro till brottsväsendet. . Vi har ca 100000 cykelstölder under ett år med en uppklaring på närmare noll procent..
Vi har en skola där allt fler inte klarar gymnasiet. Folk känner sig allt mer otrygga i samhället trots att det kryllar av ordningsvakter runt om i Sverige på både badhus, bibliotek, tunnelbanor, skolor och andra allmänna platser. Det finns ett riksdagsparti som pekar på en av flera anledningar till att det ser ut som det gör i Sverige i dag. Men jag har banne mig inte sett eller hört något från de som har haft den politiks makten de senaste 25 åren förklarat varför Sverige har utvecklas till hur det ser ut i dag, Man skyller gärna ifrån sig att det alltid är någon annans fel. . Men man har varit generös att ge ut banbullar till de som var modiga nog att prata klartext om att förhållandet i Sverige är som det är och inget annat. Att sedan många politiska partiers företrädare som varit ansvariga för utvecklingen försöker få det till något annat än det är. Att tankarna då flyger i väg till lilla Putin i Ryssland - experten att beskriva verkligheten till något annat än den är...-. .
 
 

Av tommy norum - Måndag 4 april 17:45


Ryska myndigheter kallar reträtten från Kievs kranskommuner för ”manöver” och ”omgruppering”. I själva verket liknar operationen mer en panisk och kaotisk flykt undan en ukrainsk motoffensiv. Uppenbarligen har ryssarna inte ens haft tid att dölja spåren av vad som liknar en serie systematiska krigsbrott.n i det sista drar den ryska armén skam över sig. De bilder som nu kablas ut från kranskommunen Butja norr om Kiev är fruktansvärda – men tyvärr ingen överraskning.
ttps://www.expressen.se/kronikorer/magnus-falkehed/systematisk-ondska-beordrad-av-putin/


 

Av tommy norum - Söndag 3 april 10:56


Ryska trupper har dragit sig tillbaka från Kievs utkanter och hela Kiev-regionen var under ukrainsk kontroll på lördagen.
Ukrainska soldater vågar inte gå nära liken som ligger utspridda på gatorna – fienden kan ha minerat kropparna. Lik ligger bakbundna och skjutna i bakhuvudet. Under lördagen offentliggjorde borgmästaren Anatoly Fedoruk att 280 döda människor har begravits i massgravar, Enligt borgmästaren har hela familjer dödats. Hur många civila som dött är ännu inte bekräftat. Flera ska ha försökt korsa en flod för att ta sig till ukrainskt kontrollerade områden.. Nyttig information för dessa Rysstroll som figurerar runt Facebook sidorna och som ifrågasätter alla negativa media rapporteringen om Putin och de ryska truppernas framfart utan ser Putins bödlar som en befrielseinvasion som skall befria Ukraina från Nazisterna och rädda den rysktalande befolkningen i Ukraina.
Minor är utlagda i Svarta havet och fartyg blockerar, Odessa har bombats – och ryska styrkor rör sig mot den östra och södra delen av Ukraina. Rysslands grepp om Svarta havet hårdnar. Vi får väl se vad som händer på den fronten om Boris johnsson är beredda att skicka vapen till Ukraina som är lika effektiv och ett hot mot den ryska flottan som de som har eliminerat en stor mängd stridsvagnar och andra militärfordon för att inte tala om utslagning av flygplan och helikoptrar som blivit en dyr erfarenhet i döda soldater och inte minst i de miljard investeringar av militärt material som bokstavningen går upp i rök..Man kan hoppas att 

det överstelöjtnant Joakim Paasikivi spekulerar att Ryssland ger upp en storskalig offensiv i Ukraina och i stället ”nöjer sig” med Donbass och utbrytarrepublikerna.

Med andra ord: ett tillbakadragande och kanske en början på krigets slut.


 
Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se