Senaste inläggen

Av tommy norum - Onsdag 14 april 18:55     


Ser i FB-flödet att det finns socialdemokratiska företrädare som lägger ut bilder på SS-soldater och gör kopplingar till SD och vidare till Moderaterna. Det hela skvallrar om att paniken sprider sig i de socialdemokratiska leden ju närmare valet 2022 man kommer. Men att behandla sina politiska motståndare så djupt ovärdigt, på samma sätt som kommunisterna gjorde i de så kallade befriade länderna på Östsidan där  oppositionen stämplades som fascism eller det ständigt hotande av nynazism. i Sverige skäms inte ens vår statsminister Stefan Löfven i att påstå att vår demokrati är i fara om han tvingas bort från sin post i ett demokratiskt val.

 

Samtidigt som han då samarbetar och är beroende av det parti- de före detta kommunisterna – de som blev tvingade att ändra namn till Vänsterpartiet när de blev avslöjade med byxorna nere i och med sovjetunionens fall hur deras kommunistiska vänners diktaturer behandlade sina medborgare för att behålla makten. 

 

Det märks att (S)är helt desperata och beredda att ta till vilka metoder som helst för att få behålla regeringsmakten när man i avsaknad av argument för den egna politiken ägnar all kraft åt att smutskasta motståndarna på samma sätt som de kommunistiska diktaturerna gjorde på sin tid. Men frågan blir väl om inte verkligheten till slut hinner i kapp även Socialdemokraterna på samma sätt som Sovjetunionen fick uppleva när folket till slut tröttnade på deras ständiga propagandakrig mot en  osynlig fiende uppfunnen av sjuka hjärnor i den politiska eliten för att kunna behålla den politiska makten. Men skriker man nog många gånger på att vargen kommer vargen kommer och han aldrig dyker upp då tröttnar medborgarna till slut.

 

Frågan är väl om inte vi närmar oss den punkten snart att S desperata försök att lägga ut dimridåer för sin misslyckade politik börjar allt mer genomskådas även hos de mest bokstavstroende S- medlemmarna i partiet Nu mullrar det i leden där allt fler börjat förstå att Stefan Löfven och co inte så mycket att komma med för att lösa upp knuten för att få ordning på Sverige. Det är väl så vi skall se på Stefan Löfvens desperata försök att ändra fokus från det misslyckade  politiska resultaten och i stället ägna sig åt desinformation, hat och skrämsel mot sina politiska motståndare i tron att skulle vara lösningen att få behålla makten. Vi får väl se hur länge den taktiska strategin håller. 

 

tn       

  

  

 
 
Av tommy norum - Tisdag 13 april 11:49

 Det är nog en och annan som frågar sig när den där vinsten som de partier som står bakom vår generösa migrationspolitik ständigt hävdar finns och är så bra för Sverige inträder ??  Man kan ju undra när man skärskådar siffrorna från den rapport från riksdagens utredningstjänst som Moderaterna beställt i hur det går med integrationen i  Sverige. Nog blir man lite fundersam när det visar sig att det som skulle vara lönsamt för Sverige ändå visar att 675000 eller 50% av invandrarna går på någon form av bidrag.. Med den informationen så faller ju regeringens påståenden som ett korthus , det man kört med de senaste åren om den lönsamhet vår generösa invandringspolitik genererar för landet.  "År 2019 var cirka 675.000, eller 50 procent, av invandrarna i arbetsför ålder inte självförsörjande", konstaterades i rapporten.

 Med tanke på att självförsörjning har definierats som en inkomst före skatt på 186.000 kronor per år eller cirka 12.500 kronor efter skatt per månad där även meningslösa subventionerade jobb räknas in som självförsörjning så kan man undra var den egentliga siffran hamnar vilka är beroende av att tillskott med skattemedel på något sätt är en förutsättning för att de skall klara sin försörjning. Tydligen har vi fått en regering på halsen som på alla sätt fösöker mörka de faktiska omständigheterna i det de påstår skulle vara lönsamt för landet med den migrationspolitik som man för.   

Att döma av rapporten är dock vissa invandrargrupper, närmare bestämt de från tredje världen, i princip omöjliga att integrera på arbetsmarknaden. Med de siffrorna i bakhuvudet- så det som våra ansvariga politiker påstås vara bra för Sverige visar sig i allt större utsträckning endast vara bra för de som sökt sin fristad här med eller utan skyddsbehov. Man kan ju undra hur länge den migrationspolitiken kan fortgå  som ger sådana avtryck  både i ekonomin, utanförskap, otrygghet och inte minst i brottsstatistiken där vi vet att en  majoritet av dömda för grövre brott visar sig ha någon form av invandrar bakgrund. 

 

tn    Av tommy norum - Måndag 12 april 11:28
 


Om någon är så dum att man har tankar på att rösta på Vänsterpartiet vid nästa val så skall man nog- om man är läskunnig - först ta en koll på deras partiprogram om deras skrämmande avsikter inför framtiden. "I samma utsträckning som socialismen förverkligar människans rätt att bestämma över sitt arbete upphävs ägandet av produktionsmedlen överhuvudtaget, såväl det samhälleliga som det privata". En socialistisk diktatur inlindat i orden "Införandet av socialismen kräver kapitalismens avskaffande". En grundläggande samhällsomvandling och sen socialism för att i en avlägsen framtid nå slutmålet, det klasslösa samhället. Det är en dröm om rättvisa och jämlikhet. En bättre värld för alla. Men man behöver inte vara speciellt samhällsorienterad för att inse att drömmarna om det socialistiska samhället man skapat runt om i världen där förvandlades snabbt det guld man skulle dela på bli förvandlat till sand i alla länder som infört socialism på vänsterpartiets villkor. Det blev inte rikedomen man fick dela på utan fattigdomen.  

 

Men tyvärr så är sången om rättvisa och frihet som Vänsterpartiet sjunger, falsk. Partiets historia rymmer en mörk skugga: Sveket mot alla kämpande män och kvinnor i de stalinistiska diktaturerna i östra Europa under det kalla kriget som offrade sin relativa frihet i kampen för rätten att bilda fria fackföreningar, strejka och sprida förbjuden litteratur. Vänsterpartiets försöker tiga ihjäl sin sjaskiga historia och hoppas att vi ska glömma.  Under tiden fick vi skåda vad som hände i Västerpartiets drömsamhälle det socialistiska Venezuela med massvält där socialisterna saknade förmågan att hålla sin befolkning med mat för att överleva. Men i Vänsterpartiets värld är det kapitalismen och USA som är orsakerna till allt ont som sker i världen.

 

Det intressanta för många är frågan som Jonas Sjöstedt - han gick in i det kommunistiska partiet och kallade sig  kommunist ända fram till 2 år efter Berlinmurens  fall -  aldrig klarat av att ge något svar på. Finns något land i världen med socialistiskt samhällsstruktur som kan visa upp ett mer jämställt, rikt eller välmående samhälle än det vi har i Sverige ?  Det är nog den frågan man skall ställa sig innan man går och röstar på Vänsterpartiet-  ett parti med sina rötter i Stalins kommunism och bevisligen är det inget samhällssystem som så kategoriskt i alla tider lyckas  förvandla guld till sand så övertygande historiskt som  socialismen.  

 

tn     

  

  

 
 

 


Av tommy norum - Söndag 11 april 11:46

    Japans lösning att få elever att visa respekt och arbeta i grupp och visa gott uppförande visar sig också få resultat i samhällsstrukturen. Japan med sina 126 miljoner invånare har en världens lägsta brottslighet är ett av världens säkraste länder och om du är orolig för brott så är det hit du ska flytta. I Japan är de vanligaste brotten att någon snor en cykel eller paraply som man lämnat utanför affären. På tunnelbanorna kan man se japaner som sitter och sover med sina mobiltelefoner i handen. Man kan också se folk som går runt med halvöppna väskor trots folkmassor. Nog borde det finnas ett och annat att lära sig hos den Japanska kulturen för våra svenska politiker där kanske skolan är inkörsporten för ett mer säkert och humant samhälle där respekten för andra inte minst för den äldre generationen sätts i högsätet.

Av tommy norum - Onsdag 7 april 10:43

 

Missnöjet med Centerpartiets vänstersväng växer bland centerpartister på landsbygden. –  för oss och vår livsstil är ju miljöpartister, vänstern och Socialdemokrater  ett större hot än sverigedemokrater är säger många Centerpartister. – Annie Lööf går händelserna i föreväg när hon säger sig beredd att sätta sig i en Socialdemokratisk regering  Det är ingenting hon ensamt kan besluta om utan det är sådant vi skall diskutera vid Centerstämman i höst  Sådana viktiga saker är vi centerpartister vana att vara med och bestämmer här på marknivå och inte bli överkörda av en liten klick som sitter med Annie Lööf i centerns partledning uppe i Stockholm. Här uppe i norr där  socialdemokraterna dominerat så många kommuner i så många år att, ja, det är svårt att se något positivt med socialdemokrater. Och många räds miljöpartister som man ser som ett hot   

 
 

Det finns riksdagsledamöter som nyligen uppmärksammades när han lämnade Centerpartiet i protest mot partiets utveckling, ”alla gör som Annie vill”. Det har blivit en kultur i partiet att ledningen är karismatisk och vet bäst och att man ska tycka som de gör. Vi har tömts på en del landsbygdsväljare och fått ett väldigt tillskott av godhjärtade kvinnor och unga i storstäderna och en kader av HBTQ  personer som känner sig hemma i partiet. Väljare som kanske inte politiskt har samma prioriteringar i politiken som de rena landsbyggdsväljarna har - något som Annie Lööf tagit fasta på inte minst i migrationsfrågorna.  

Att vägra sitta i en regering med stöd av SD men inte lika kategoriskt ta avstånd att sitta med i en s-regering som stöds av de före detta kommunisterna Vp, Att sedan Centerns flyktingpolitik också kritiserats bland många centerpartister där man tänjer och tänjer på asylreglerna och där man vägrar ta till sig att har man kommit överens om regler då skall man också följa dem. Ibland undrar man hur det står till med det sunda bondförnuftet när man la förslag om att införa rätt för alla världens flyktingar som kunde ta sig till en svensk ambassad att söka asyl i Sverige, vilket är fullständigt naivt, orealistiskt och omöjlighet- men tydligen inte för Centerledningen. SÅ nog pyr det i Centerleden på landsbygden och även i riksdagsgruppen mullrar det  när Centerledningen tydligen är på väg för att i stället  vara en röst för landsbygdsborna som blir en allt minder väljarbas i partiet så har man nu övergått till att vara  en allt mer högljudd röst för andra väljargrupper i partiet som växt sig allt större - de som bor i storstäderna och har helt andra prioriteringar var man skall lägga sitt krut på i politiken       

 
Av tommy norum - Måndag 5 april 12:27     


Det finns inte många partier som är så ombytliga i sin politiska roll som Centerpartiet. Ett part som inte verkar ha någon annan ideologi än att försöka få ut så mycket fördelar som möjligt  för sin egen väljargrupp utan en tanke vad som är bäst för Sverige. För femton år sedan då Alliansen kom till makten då var Socialdemokraterna huvudmotståndare . 2006 sa många Centerpartister att det var skönt att slippa den där Olof Johansson - människan som hade som mål att samarbeta med Socialdemokraterna. Nu är man tillbaka igen med Annie Lööf som partiledare som nu bygger sin politik på vilka man inte skall samarbeta med. Frågan är väl hur länge man kan hålla ihop ett parti när Annie Lööfs värderingskamp går före allt annat och där politiken för att klara av Sverige ur den situation man nu befinner sig  lyser med sin frånvaro. Men skall man styra ett parti där Hbto personer och godhjärtade unga välutbildade kvinnor främst från storstadsområdena allt mer tar över partiet medan de traditionella centerväljarna från landet blir allt mindre så får man också leverera en politik därefter. Det är det perspektivet vi ser värderingsfrågorna, flyktingpolitiken där man tar genvägar runt asylrätten för att ge personer som saknar skäl att få stanna. Något som ligger i linje vad unga kvinnor och Hbtq personer känner som rätt politik. Frågan är väl hur länge den politiken håller i längden. Det mullrar redan i Centerleden flera unga som sitter i riksdagen vill inte bli omvalda, Allt fler ifråga sätter Annie Lööfs idé att försöka sy ihop ett underlag med M och S som regeringsunderlag. Nog kan man förstå att positionsförflyttningar bygger konflikter i medlemskåren. Det är det vi nu ser och upplever.. Konflikter som sakta men säkert kommer upp till ytan och skapar sprickor i den fasad som Annie Lööf försöker visa upp som ett enat parti . När allt fler  Centerpartister i ledande ställning tar bladet från munnen och vågar i media kritisera  Annie Lööfs resa i politiken till Stefan Löfvens famn . Kan det vara så att historien upprepas till slut att Annie Lööf tvingas avsluta sin flört med Stefan Löfven på samma sätt som Olof Johansson en gång fick uppleva då motståndet växte snabbt tills Maud Olofsson tog över rodret och 2006 styrde om den Centerpartistiska skutan till den borgerliga sidan. Frågan är väl om inte Centerpartiet först måste  byta partiledare innan de med det som många upplever som ett svek både mot borgerligheten och hos många av sina väljare blir välkommen tillbaka in i den borgerliga gemenskapen.      

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se