Senaste inläggen

Av tommy norum - Torsdag 10 sept 20:27När kommunstyrelsen i Åmål sperkade ut Anders Sunden som kommuchef för att han saknar förtroende så kan man undra hur länge Socialdemokraternas kommunstyrelseordförande Michael Karlsson har har fortsatt förtoende i sitt uppdrag .  


Med en helsida i Expressen speglar väl hur lätt vårt Socialdemokratiska Kommunalråd Michal Karlsson tar på att man måste ha ett förtroende av sina väljare i sitt uppdrag. Men läser man Expressens artikel så verkar han i sitt privata leverne strunta helt i principen att göra rätt för sig i sina privata utsvävningar. Det gäller inte bara mot privata företag utan också mot föreningar och inte minst mot den kommun han är satt att politiskt förvalta. Frågan som väljarna borde ställa sig om inte hans dåliga kompetens att sköta sin egen privata ekonomi också sätter sina spår i den kommunala verksamheten där väl hans köp av en restaurangbyggnad för 8 miljoner blev en flopp som kommer att kosta kommuninnevånarna åtskilliga miljoner i framtiden. Hans rekrytering av sin forna skolkamrat Anders Sunden- före detta S-kommunalråd i Sigtuna- som kommunchef utan att blanda in kommunstyrelsen kommer också bli en dyr affär för kommunen när kommunstyrelsen nu sagt sitt att de saknar förtroende för hans fortsatta tjänst som kommunchef i Åmål. Frågan är väl om inte Socialdemokraternas Michael Karlsson förtroende som kommunalråd också är på upphällning. Att privatkonsumera och sedan låta bli att betala är kanske inte det som skapar förtroende för att kunna fortsätta representera det Socialdemokratiska partiet eller Åmåls väljare i sitt förtroendeuppdrag som kommunstyrelsens ordförande.     

ANNONS
Av tommy norum - Torsdag 3 sept 12:33Visa källbilden


Anders  Sanden- Åmåls kommunchef har många lik i lasten i samband med hans politikerkarriär visar Uppdrag Granskning   

Valet 2010. Socialdemokraterna i Sigtuna kommun leds av ett ungt politiskt stjärnskott Anders Johansson och som skördat närmast osannolika framgångar. Nu kan Uppdrag granskning avslöja vad som fanns bakom succén. En hemlig pakt - mellan Sveriges största parti och Sveriges största byggbolag PEAB. Här får man i programmet följa hur en ledande Socialdemokrat i kommunen Anders Johansson kör med rena maffiametoder för att nå en maktposition i Sigtuna. Här avslöjar Uppdrag granskning att Anders Johansson samarbetar med Sveriges största byggbolag BEAB som har satt i system att smörja s-politikerna i kommunen med tjänster och gentjänster för att få behålla sitt i det det närmast byggmonopol man har i kommunen. Det var inte bara valaffischerna och valstugorna som PEAB stod för visade det sig. När Socialdemokraterna gör sitt sämsta val nationellt 2010 så går Sigtuna mot strömmen och S under Anders Johansson vinner kommunvalet och får över 40% av rösterna,

 

Om det var var Anders Johansson röstfiske att röstar ni  på Socialdemokraterna -  så lockade han med att syrianerna skulle få köpa en tomt i kommunen för en krona vilket resulterade i att S tog hem valet med stor marginal.. Att det var relationen med ledarprofilen i Syrianska föreningen Ismet Karmir också Socialdemokrat visar sig i reportaget att allt inte riktigt gått rätt till mellan byggbolaget PEAB - enskilda ledare i det Syrianska föreningen och det socialdemokratiska partiet. Här bakas PEABS kostnader för de socialdemokratiska valstugorna också med ett direkt stöd till ombyggnaden av ledarprofilen Ismet Karmins Pizza som byggds utan byggnadslov med de ledande s-politikernas goda minne kan man tänka som ett tack för valvinsten 2010. Uteblivna hyreskostnader är också något som avslöjats i Uppdrag gransknings reportage. Så går det när Socialdemokraterna och kapitalet strävar mot målet att få behålla makten S den politiska och Byggbolaget PEAB sitt närmast byggmonopol i kommunen.. Att det var Thomas Andersson VD i PEAB som var spindeln i nätet för att alla parter skulle få del av kakan och att det var det socialdemokratiska kommunalrådet Anders Johansson som i första hand hade kontakterna med PEAB. Att sedan PEAB sponsrade det syrianska fotbollslaget och att de de huvudaktörerna i härvan Ismet Karmir , Anders Johansson och Thomas Andersson åkte på en privat resa på några dagar utomlands visar väl också att det finns inte bara affärskontakter utan också personliga relationer som satt ordentliga negativa spår i deras förtroende hos väljarna .

 

Man blir lite förundrad med facit i hand att inte det socialdemokratiska partiet har bättre koll på sina påläggskalvar när men plockar in Anders Johansson i det socialdemokratiska partiet högsta organ- partistyrelsen - utan att först kontrollera hans CV ordentligt.  Samma fråga borde man nog ställa till Kommunalrådet i Åmål som anställt Thomas Andersson -som numera heter Sanden - som kommunchef med den generösa synen han har på mygel och båg för att kunna behålla den politiska makten enligt Uppdrag Granskning. Här kan ni göra er en egen bedömning om läget genom att klicka in på Uppdrag Gransknings program.  


https://www.svtplay.se/video/28021047/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-21-makt-till-varje-pris?start=auto


https://www.expressen.se/ledare/lat-s-fifflet-i-sigtuna-bli-en-varning-till-valjarna/

ANNONS
Av tommy norum - Tisdag 1 sept 14:30


Skoglund, Gösta (1904 - 1987) fotograf som under många år dokumenterade livet på Västkusten mest i svartvitt. Här några bilder i färg från ett Bohuslän på 1950 talet. .  

               

Av tommy norum - Tisdag 1 sept 09:13Visa källbilden


Moderatledaren Ulf Kristersson sätter ner foten och klargör nu klart och tydligt vad som gäller i fortsättningen i hur han skall förhålla sig till Centerpartiet och de invalda partier som i demokratiska val fått förtroendet av Svenska folket att representera dem i riksdagen..
Om nu Centerpartiet och Annie Lööf tror sig kunna diktera regeringsfrågan genom att förbjuda andra partier att samtala med partier som inte behagar Annie Lööfs Centerparti så är det tydligen slut med den lekstugan nu enligt Ulf Kristersson .
Jag är villig att samarbeta med SD för att få till stånd en borgerlig regering säger Ulf Kristersson men är inte beredd att bilda regering med partiet. Han sträcker också ut en hand till Liberalerna men talar klarspråk till Centerpartiet och Annie Lööf att han kommer aldrig att gå centerpartiet till mötes genom att i politiken gradera svenska folkets val av partier genom att bojkotta och vägra samtala med andra som inte faller Annie Lööf i smaken. Moderaterna vill inte etikettera andra partier utan kommer att föra samtal med utgångspunkt från sakfrågorna . Om man nu C vill vill framstå som liberala i sin politik så kanske man också skulle försöka visa detta också i verkligheten och inte bara i sin retorik.

Av tommy norum - Söndag 30 aug 18:29


 

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, eld och natt


Bara att konstatera att våra politiker har skapat ett samhälle som man förlorat kontrollen över det visar väl ännu en gång - vilken i ordningen - upproret i Malmö tydliga tecken på.. Att det har en koppling till en omöjlig flyktingpolitik under många år utan den minsta kontroll över vilka konsekvenser det har fått för samhället det är något som man fortfarande i politikeretablissemanget helst vill sopa under mattan. och inte låtsas om.. I stället så har man under många år lagt krut på - de senaste valrörelserna är väl exempel på detta- att göra kritikerna till den nuvarande samhällsordningen till den stora boven där media med TV gör så gott de kan för att backa upp bilden av samhällsfarliga främlingsfientliga individer som vill splittra landet där både nazism och rasism förekommer i debatterna. Vad som sker utanför de slutna politiker och redaktionsrummen med upplopp, våldtäkter, bränder , dödsskjutningar, utanförskap med en allt större segregation det har man fortfarande svårt att koppla samman med den flyktingpolitik som bedrivits och fortfarande bedrivs i det här landet. Man kan undra hur länge Svenska folket finner sig i att våra politiker sakta men säkert är på väg at söndra det här landet med en politik som allt fler tar avstånd mot
Så kan det gå när makten är viktigare än tillståndet i landet för socialdemokraterna , där man låter MP och V I hop med C och Liberalerna bestämma tågordningen i flyktingpolitiken i rädslan att annars tappa regeringsmakten . , . .

Av tommy norum - Onsdag 5 aug 09:38Visa källbildenRedan 2018 så larmades det om ökningen av skolbränder .  2017 brann 667 svenska skolor, av dem var 429 anlagda. Och antalet anlagda skolbränder hade ökat med nästan 50 procent de senaste två åren.En dyr kostnad för kommunerna och deras föräkringsbolag . Det visade  en kartläggning från Brandskyddsföreningen, som nu uppmanar landets riksdags- och kommunpolitiker att agera för att vända utvecklingen. Tendensen fortsätter 2019 med  572 bränder och 2020 så har enbart  Lund det senaste halvåret  haft 20 skolbränder. .Det finns många bevis på att politikernas samhällsbyggande inte riktigt håller måttet hela vägen ut. Det har varit ovanligt tyst bland våra politiker i samband med alla fordonsbränder och skolbränder som kostat både samhället och försäkringsbolagen miljarder under åren.   

Kombinationen av en otrygg miljö i skolan och en dysfunktionell familj kan leda till att unga personer blir frustrerade och missnöjet kan gå ut över materiella ting till att börja med. De kan också få andra ideal att se upp till – till exempel kriminella män i 25-årsåldern som rör sig med mycket pengar och dyra bilar. Med andra ord – att sätta en skolbyggnad i lågor, bilar i brand - likväl som att sälja knark, kan vara ett av de första stegen i en kriminell karriär. Om nu den analysen är riktig så finns det många skolelever som kan känna sig frustrerade när man inte klarar att leva upp till sina egna förväntningar när det gäller skolresultaten där bevisligen allt fler har haft  svårigheter att gå ur gymnasieskolan med godkända betyg. Svårigheten att hänga med i undervisningen  sätter sina spår både i attityder och handlingar hos ungdomar där stöket i vissa skolor är ett tecken på att en del inte riktigt hänger med i skolarbetet och i stället tar till andra metoder för att synas.

Ett kvitto på att våra politikers samhällsbyggnad inte riktigt räcker till fullt ut . Man fortsätter fortfarande att  ignorerar konsekvenserna av tagna politiska beslut, utan kör på i sina utstakade mål utan att ta hänsyn till följderna. Man blir lite förundrad när man för en politik som innebär att  medborgarna känner sig allt otryggare i det samhälle man varit med att byggt upp. Inte bara en kraftig ökning av bränder utan också en ökning av våld med dödlig utgång, våldtäkter, försämrade skolresultat, ökade klasskillnader, överfulla fängelser, bostadsbrist, allt fler kommuner får ekonomiska bekymmer, en sjukvård som går på knäna, och en arbetsmarknad som inte är anpassad till nyinkomna, Men våra politiker verkar helt obekymrade över den samhällsutvecklingen man skapat med sin politik.  

 

tn               

  

 
 
 
 

 
 

 

 

Av tommy norum - Fredag 31 juli 18:45

 

                           

               

       

         

                     

       


                           

                                                                                                                                      

           

   
       

 


   

 

   

 

 

         


                           

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se