Senaste inläggen

Av tommy norum - Tisdag 18 april 07:00


Licens Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika (CC BY-NC-SA) Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika (CC BY-NC-SA)

Svaneholm, SO. Svanskog. Säffle Kommun. år 1935.

Svaneholm, SO. Svanskog. Säffle Kommun. år 1935.

Billeruds bruk i Säffle 1935.


Billeruds bruk i Säffle 1935.

Säffle: Väster om Byälven.

Säffle: Väster om Byälven.

Säffle tegelbruk

Säffle tegelbruk

Vy från Säffle

Vy från Säffle

Säffle: Tingshuset

Säffle: Tingshuset

Säffle: Byälvens lopp norrut.

Säffle: Byälvens lopp norrut.

Vy från Säffle.

Vy från Säffle

Säffle: Parti från Västra Storgatan.

Säffle: Parti från Västra Storgatan.

Vy över Säffle väster om Byälven.

Vy över Säffle väster om Byälven.

ANNONS
Av tommy norum - Måndag 17 april 07:00

 

Åmåls station med järnvägshotellet till höger .

 Järnvägshotellet på 1940 talet ?   

 

Södra skolan i början på 1900 talet

Norrtullskolans rektorbostad. 

 

Från Kungsberget Hjeltegatan med järnverksverkstäderna i bakgrunden i början på 1900 talet

 

Hjeltegatan från Kungsberget där den lilla fastigheten i hörnet mot Kyrkogatan  ansågs som den  äldsta byggnaden i Åmål innan den revs på 1970 talet.  foto från 1940 talet ?


       


4 foton av Åmålsån från  början av 1900 talet fram till 1930 talet .

ANNONS
Av tommy norum - Söndag 16 april 07:00 

Att ena stunden påstå att förslagen från SD är främlingsfientliga och andra stunden ta till sig förslagen utan tillstymmelse till självkritik är ingen bra strategi för att få fortsatt förtroende i politiken.  Tänk vad konflikträdda politiker kan stalla till med. Når kultur och media maffian driver opinion för sin sak så böjer sig våra politiker och faller in i någon sorts godhetssyndrom total avskärmad från vilka konsekvenser det får i verkligheten. SD har växt för att inget annat parti vågade förespråka en mer restriktiv flyktingpolitik, trots att såväl socialdemokrater som moderater historiskt varit anhängare av en sådan men glömmer allt sunt förnuft för att tillfredsställa vissa opinionsbildare på vänsterkanten. 

 

Blir nog en dyr lärdom för politikerna att ta till sig  när de nu skall försöka ta initiativet till en politik som de flesta medborgare efterfrågar men som man de senaste åren har fördömt som osolidariskt, främlingsfientlig och inte stå för allas lika värde osv .  Det som opinionsundersökningarna gång på gång visar vilken invandrarpolitik medborgarna förväntar sig politikerna skall föra men för döva öron tills nu när katastrofen redan skett.  .

 

Att äntligen en politiker tog bladet t från munnen -energiminister Ibrahim Baylan (S)- och erkände att man gjort fel i hela invandrings processen utan en integrationspolitik värd namnet. Istället har man koncentrerat sin frustration över Sverigedemokraternas framgångar genom anklagelser och ifrågasättande av deras bakgrund i stället för att föra en dialog om den misslyckade invandringspolitikens konsekvenser för samhället. 

 

Trots återkommande larmrapporter från olika håll så hur det står till ute i våra förorter så vägrar våra politiker ta till sig det hela . I stället försöker man tysta ner den negativa informationen där också media är med och försöker dölja verkligheten  och där de som slagit larm om förhållandet i förorterna utsatts för att gå rasisternas och Sverigedemokraterna ärende. 

 

Vi ser samma tendens när enskilda poliser eller tjänstemän tar bladet från munnen och kommer med uppgifter som ligger stick i stäv mot den officiella bilden politikerna med hjälp av höga myndighetschefer försöker förmedlar. Då blir det himla liv där man direkt ifrågasätter syftet med informationen. Man ser att våra politiker inte ens drar sig för att inför allmänheten komma med helt felaktiga uppgifter eller vinklingar i försök att vilseleda medborgarna för att i någon mån försöka dölja konsekvenserna av den förda politiken.

Ju mer man försöker dölja konsekvenserna av den naiva invandringspolitiken ju mer ökar Sverigedemokraterna i opinionsökningarna.

 

Blir inge lätt uppgift för de etablerade partierna att få tillbaka förtroendet i politiken med den erfarenhet medborgarna fått av mörkläggning och desinformation om de negativa konsekvenser det lett till för medborgarna.      

 

 tn


Av tommy norum - Fredag 14 april 07:00


Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND) Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)


Hästhandel Värnamo marknad


Hästhandel Värnamo marknad

I Rättviks centrum


I Rättviks centrum

Häst kopplad till en slåttermaskin

Häst kopplad till en slåttermaskin

Glada barn och man vid Stora Torget i Vimmerby

Glada barn och man vid Stora Torget i Vimmerby

Auktionsbesökare i Färnäs

Auktionsbesökare i Färnäs

Rensning av plattfisk i fiskeläget Skäggnäs
Rensning av plattfisk i fiskeläget Skäggnäs

Nöjeslokalen och restaurangen Trädgår´n, Göteborg.

Nöjeslokalen och restaurangen Trädgår´n, Göteborg.

Unga elever i en folkskola

Unga elever i en folkskola

Tre män som lastar timmer på en lastbil

Tre män som lastar timmer på en lastbil

En man som flottar timmer

En man som flottar timmer

Av tommy norum - Torsdag 13 april 07:00


Hade våra politikerna haft mod att stå emot opinionstrycket mot REVA 2014 så kanske attentatet på Kungsgatan aldrig hade skett. Att det fortfarande finns påtryckningar i riksdagen från framförallt C,  V  och MP att man skall sluta jaga papperslösa för att det är ovärdigt och rasistiskt får väl förhoppningsvis konsekvenser i de fortsatta opinionsundersökningarna fram till valet


 

Det var präster, kulturarbetare, professorer, poeter, journalister, forskare, diakoner, lärare som med sitt upprop 2014 satte stopp för REVA (REVA står för ”rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete”) och där våra politiker med rädsla att bli kallade rasister inte vågade sätta ner foten och låta polisen fortsätta sitt uppdrag att söka rätt på de som har ett utvisningsbeslut på det effektivaste sättet


Så går det när opinionsbildarna tar sig rätten att kräva förändringar utan att tänka på vilka konsekvenser det får för samhället och där fega och rädda politiker inte vågar stå emot med risk att bli kallade rasister eller ändå värre gå Sverigedemokraternas ärende.  Polisen hade verktyg för att bli mer effektiva att kunna hitta de som har utvisningsbeslut hängande på sig i det som gick under benämningen REVA (REVA står för ”rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete”). ett effektivt verktyg för att för att verkställa utvisningar men som stoppades av en rad opinionsbildare 2014. 

 

Fortfarande så anser C, MP och Vänsterpartiet att vi inte skall driva häxjakt på sådan som uppehåller sig olagligt i landet som då i praktiken innebär att polisen skall sluta genomföra ID-kontroller av personer med ”icke-svenskt” utseende i Stockholms tunnelbana, på Möllevångstorget i Malmö och flera andra platser runt om i landet.Kulturetablissemanget som i uppropet 2014 såg till att REVA stoppades och där konflikträdda politiker inte hade kraft och mod att sätta ner foten i rädsla att bli kallade rasister.

Här var präster, skådespelare, författare, professorer, poeter lärare, diakoner , forskare, journaliter rikt representerade men där saknaden av medborgare med vanliga yrken lyste med sin frånvaro.


Här finns namnen på de drygt 150 medborgare som 2014 var med och stoppade REVA och har en del i ansvaret för att vi fått en avvisningsordning som inte ens är värt namnet. Är det inte dags att de ber om ursäkt för sin naiva inställning hur man skapar ett samhälle som bygger på förtroende och där respekten för lagar och förordningar inte gröpas ur för att få tillfredställelse för sin egen politiska agenda.     

.     

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1702914506668413&id=100008496400544
http://www.aftonbladet.se/kultur/article16293405.ab
tn

Av tommy norum - Onsdag 12 april 18:28
Uddevalla Bäveån '

Bäveån.

Bäveån

Uddevalla hamnen.

Skeppsvikens badplats i Uddevalla

Göteborgsvägen Byfjorden.

Uddevalla Kungstorget


Av tommy norum - Tisdag 11 april 07:00


Nu är det på tiden att Svenska folket väljer väg hur den fortsatta invandringspolitiken  skall se ut i framtiden. Framförallt så gäller det för Alliansväljarna att ta ställning om man vill att Centerpartiet skall växa och få stötte inflytande med sin flyktingpolitik i det borgerliga blocket. 

Är det Centerns , Miljöpartiets och Vänsterpartiets väg som man vill ha i fortsättningen där alla försök till att skapa ordning och reda saboteras med förslag som är helt verkllghetsfrämmande . Vänsterpartiet vill göra det lättare för människor att ta sig hit, genom att ta bort de gräns- och ID-kontroller samt ta bort EU:s avtalet med Turkiet som syftar till att hindra människor på flykt från att ta sig in i EU. Man vill ta bort begränsningen av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige tas bort. 

 

Miljöpartiet har en vision om en värld utan gränser, där alla har en möjlighet att flytta, men där ingen tvingas fly. En värld där människor kan bo och verka där de så önskar. /…/ Miljöpartiet vill att flyktingbegreppet moderniseras så att också klimatflyktingarna omfattas av flyktingbegreppet i FN:s flyktingkonvention.


Centerpartiet vill ha en generösare flyktingpolitik än den som nu bedrivs av regeringen 

Vänsterpartiet anser att ID kontrollerna som riksdagen beslutat om för att finna de papperslösa som befinner sig i landet olagligt är en rasprofilering som inte är vare sig rimligt eller lagligt, det är rasism. 

Tydligen är väl att attentatet som hände i Stockholm av en asylsökande som fått avslag på sin asylansökan och som befann sig i landet olagligt inte satte nägra större spår i huvudet hos en del politiker när man nu protesterar hur polisen genomför sina ID kontroller för att leta upp de som skall utvisas. 

 

De som vi kommer på exempelvis här, som är utländska, kontrollerar vi id och om de får vara i landet, sa polisinspektör Patric Josefsson till SVT Nyheter i går vid T-centralen..

 

Det är tydligt att det finns politiker framförallt inom C , MP och V  som på alla sätt  försöker sabotera polisens arbete genom att riksdagen protestera mot hur man genomför ID kontrollerna. Där till och med  Christina Höj Larsen, migrationspolitisk talesperson (V) framhäver att det är en rasprofilering som inte är vare sig rimligt eller lagligt, det är rasism. 


Varken Moderaternas ordförande i Socialförsäkringsutskottet, Gunnar Axén eller Socialdemokraternas ordförande i justitieutskottet, Morgan Johansson vill kommentera polisens arbetsmetoder ”så länge det följer svensk lagstiftning”.

 

Inte heller Sverigedemokraterna ser något problem med det som nu pågår i tunnelbanan.

Jag tycker att det är bra att polisen helt enkelt verkställer myndighetsbeslut – är du papperslös har du inte i Sverige att göra, och det är väl bra att vi har en myndighet som ser till att personer som inte får vara här avvisas. Sedan kan man diskutera metoderna – men jag ser inget problem med att polisen gör det de blivit tillsagda, säger partiets rättspolitiske talesperson Richard Jomshof.

 tn     

Av tommy norum - Söndag 9 april 06:00 Lorensbergsteatern fyller 100 år och Macken fyller 30 år. Därför spelar vi Macken på Lorensbergsteatern 100 gånger. Premiären var  på teaterns födelsedag 27 oktober 2016.


 

En bejublande föreställning bjöd Galenskaparna med After Shave på under Torsdagskvällen.

Medverkande i Macken – TV-serien på scen är:
Knut Agnred   Anders Eriksson   Claes Eriksson   Per Fritzell   Jan Rippe
Lasse Beischer   Charlott Strandberg

Medverkar gör också: Den Ofattbara Orkestern XL under ledning av Anders Ekdahl.
 

   

Sven Gunnar Oskarsson och jag tillbringade sedan en del av fredagsen på GKSS:s klubbrestaurangen ute i Långedrag medan våra damer gjorde affärerna osäkra i centrum.


 

Lunch vid en uteservering med Lisbeth och Gertrud. Ett vårtecken är också motorcyklarna som var parkerade på avenyn.

Hemresan blev lite kaotiskt när det på Centralstationen dök upp en massa poliser i spåren efter attentatet i Stockholm. Tågstoppet i Stockholm fick till verkningar ända ner till Göteborg. Själva blev vårt tåg försenat ca 3 timmar men inte på grund av attentatet i Stockholm utan för spår fel vid Öxnered


     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

33 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se