Senaste inläggen

Av tommy norum - 24 november 2021 12:01
  

Centerpartiets gav Magdalena grönt ljus som innebär att Sveriges första statsminister nu är korad. Det är många som slutat ta Centerpartiets ord på allvar- löften för att locka väljarna till partiet blir allt för ofta likt en uppblåst påse utan innehåll. Så fort man öppna den så visar det sig att den är tom - Nu står man där helt ensam i mitten, den mitten som Annie Lööf trodde sig kunna dirigera genom att bojkotta ytterpartierna från att få politisk makt. Frågan är väl vart hon skall ta vägen nu när utgångarna både till vänstersidan och högersidan är blockerade av ytterpartierna.

In målad i ett politiskt hörn där hon nu till slut tvingas bekänna vilken färg hon föredrar för att komma ut ur sin isolering. Inte så lätt när alla övriga partier på respektive politiska kant totalt ignorerat Annie Lööfs försök att isolera ca 30% av väljarkåren att få politiskt inflytande. Facit av den taktiken visar väl att den som nu har tappat det politiska inflytandet är Centerpartiet som nu i allt fler kretsar ses som ett större hot mot demokratin än de ytterpartier centern försöker blockera få vara med och ha inflytande i politiken. Utgången av den taktiken- med facit i hand- blir väl precis tvärt om det som var tänkt. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet har växt både i förtroende och fått den makt de förtjänar med utgångspunkt från mandatfördelningen i Riksdagen.

Centerpartiet fick ännu en gång bita i det sura äpplet - utpressning och förtalskampanjer går inte hem längre - varken i stugorna eller hos de forna partivännerna. Bara konstatera att tiden har sprungit i från Centerpartiet så nu gäller det att gilla läget och börja anpassa sig till den politiska verkligheten där sakpolitik kommer i centrum och inte med hot och förtalskampanjer och utpressning som Annie Lööfs Centerparti ägnat sig åt de senaste snart 8 åren för att få politiskt inflytande för sina särintressen där så tydligt Centerpartiets politiska bakgrund i bonderörelsen sätter sina spår även i deras sakpolitik.

Nu får vi se om Centerpartiets hållning ännu en gång är på väga att skapa kaos när de tvingar den nyutnämnda socialdemokratisk statsminister att regera på en M, KD och SD-budget för att inte Centern helt skall tappa ansiktet inför de Borgerliga väljarna som fortfarande finns kvar i partiet. Nu har vi ännu en gång fått en regeringskris på halsen på grund av Annie Lööfs svek . Miljöpartiet lämnar regeringen för de vägrar administrera en budget som man inte står bakom till 100%. Något som kanske de flesta väljare i de två blocken ser som en befrielse.


tn

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Av tommy norum - 23 november 2021 14:12


 

Den tiden är förbi när Liberalana trodde sig kunna skrämma väljarna för SD-spöket . Ett spöke som bara finns i hjärnorna på en liten klick Liberala stockholmspolitiker som är så mentalt blockerade av verkligheten att de totalt tappat allt sunt förnuft I sina försök att ta död på SD.  Surt sa räven men nog borde det finnas lite frustration över att inte vara mer politiskt begåvad när man tar del av resultatet- för det enda man åstadkommit  är att man lyckats ta död på sig själva .

Men det underliga i kråksången är att det finns fortfarande krafter kvar i partiet som vägrar ta till sig den politiska verkligheten utan fortsätter i samma anda trots konsekvenserna för partiet. Så kan det gå när man för en politik som mer går ut på att mobba än att föra ett konstruktiv politik - där man vägrat bemöta de negativa konsekvenser den Liberala politiken fått för Sverige. Utan de  politiska diskussioner har i stället ägnas åt värderingsfrågor, politiska rötter, och där vår demokrati är i fara om Sverigedemokraterna får tillfälle att vara med att delta i det politiska gemenskapen på samma villkor som andra partier.

Nog har man försökt alltid- Decemberöverenskommelsen var ett - Liberalerna och Centerpartiets svek mot Alliansen och sätta sig i knät på Socialdemokraterna var ett annat.  

Ett  Liberalt parti där man i vanliga fall förespråkar öppenhet, tolerans och demokrati, värdera frihet och rättvisa högt samt vara maktkritiska - men de kriterierna verkar inte gälla när Sverigedemokraterna är inblandade.

Det Liberaler betonar är att individen bör vara skyddad från maktkoncentrationer i samhället, och att samhället måste organiseras på ett rättvist sätt som erkänner varje individs lika värde. Nog kan man tycka att de svenska Liberalerna både arbetar för en politisk maktkoncentration där man vill utesluta grupper i samhället att ha politiskt inflytande - det kan väl knappas kallas att man är maktkritisk. För det är väl den egna makten man i det längsta värnar om och försvarar med sina oslipade vapen och då har politikiska sakfrågor fått stå tillbaka.

Nu när det gäller den egna överlevnaden så har hatet till SD tonats ner efterhand väl medvetna om att Sverigedemokraterna har gått omärkta ur striden medan Liberalerna nu kämpar för att överleva. Då får Liberalerna likaså Centerpartiet och Socialdemokraterna kanske till slut börjat förstå att det är lättare sagt än gjort att isolera ytterpartierna V och SD:s  30% väljarstöd.

Så vi väljare får förhoppningsvis i framtiden politiska konstellation som bildar regering där  makten kommer fördelas efter mandatfördelningen och inte utifrån uteslutning. Det skulle jag kalla riktig demokrati och liberalism. Inte vad låtsasliberalerna håller på med i det Liberala partiet. Tydligt är jag väl inte ensam om den värderingen när man tar del av Opinionsundersökningarna de senaste åren.  

Så frågan blir var nu Liberalerna skall få sina stödröster ifrån för att komma över 4% strecket - det blir en svår nöt att knäcka när nu Liberalernas partistyrelses försökte få igenom visitationszoner, anonyma vittnen och språkkrav för att få permanent uppehållstillstånd blev ett misslyckande. Så nu står man där ensam i den tänkta politiska borgerliga konstellationen ännu en gång. Kanske det blev spiken i kistan för gott i att försöka locka till sig stödröster från de andra borgerliga partierna. Må de sedan leva i frid- saknad av få.     

tn

Av tommy norum - 22 november 2021 13:09
 

Att stanna hemma är från den 22 november att även vaccinerade bör testa sig för covid-19 när de får symtom. : Döljer våra myndigheter någonting när det visar sig att det som man gått ut med tidigare att det som skulle vara ett skydd för Covid -19 visar sig nu med facit i hand kan konstatera att mellan 60-80% blir drabbade av sjukdomen trots att de är fullvaccinerade. Siffrorna gäller de covidfall som upptäckts de senaste två veckorna. Vad är det egentligen vi blivit vaccinerade emot ?

Får de drabbade lindrigare symtom av sjukdomen ? Hur länge skall man vänta med att stänga ner Sverige den här gången ? Hur skall vi klara av att skydda de äldre på våra äldreboende den här gången ? Kan det bli både 3 och 4 sprutor vi har att vänta oss ? Frågorna hopar sig men svaren är hittills ganska vaga och ofullständiga från myndigheterna och våra politiker.

 

Nya siffror: 80 procent av smittade är vaccinerade – SwebbTV

Av tommy norum - 21 november 2021 11:11

 Ni som ofta besöker näringsställen som tex restauranger pizzerior eller andra arbetsplatser ägda av invandrare där personalomsättningen verkar hög då kan man misstänka att företaget tar hit personer från ägarens hemland. Syftet är ofta att hjälpa släkt och vänner att bosätta i Sverige och kringgå reglerna om anhöriginvandring. I många fall upphör anställningarna kort efter att personerna har beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige. Därefter försörjer de sig via välfärdssystemet, antingen med stöd från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. 

De arbetskraftsinvandrare som har fått tillstånd hos oseriösa företag bosätter sig oftast hos arbetsgivaren eller dennes släkt och vänner.

Så ni som upptäcker ovanlig hög personalomsättning som kund så kan man misstänka att ni är med och gynnar ett  ”systematiskt utnyttjande av invandrad arbetskraft som har spridit sig och förekommer nu inom stora delar av arbetsmarknaden.” genom att använda deras tjänster.  ”bedrägeri”, ”arbetskraftsexploatering”, ”illegalt arbete”, ”brukar-import”, ”misstanke om försök till brukar-import”, ”misstanke om skenanställning/oseriöst anställningserbjudande” och så vidare.

Kanske man skall citera Leif Östlunds vad fan får jag för mina inbetalade skattepengar. Är det på det här sättet våra valda politiska ombud förvaltar sitt uppdrag genom att låta kriminella många utlandsfödda ta för sig av vårt smörgåsbord utan att betala. Kanske inte så konstigt att vi har världens högsta skattetryck i Sverige när man tillåter pengarna rinna ut lite varstans från skattekistan utan den minsta kontroll.

Men att kräva ett tak för asylinvandring samtidigt som den betydligt större invandringen går via privata mellanhänder som lever gott på sin verksamhet via sina olika bolag närmast är oreglerad. Men som vanligt så har vi politiker som har svårt att märka av verkligheten som den är för stunden när man i sin naiva strutsmentalitet förblindad av ett lika naivt pk etablissemang utan allt sunt förnuft  Frågan är väl vem man skall känna sig mest lurad av . Är det våra politiker som vi valt skall förvalta våra gemensamma tillgångar eller är det de kriminella som utnyttjar vårt system.'   

 tn
Av tommy norum - 19 november 2021 12:00


 


Svensk sjukvård av i dag ? Landstingen har cirka 35.000 läkare. Samtidigt, enligt statistik från Sveriges kommuner och landsting (SKL), finns cirka 44.000 administratörer och chefer, alltså fler administratörer än läkare.
”Patienten i fokus”, säger alla politiker.
Om de menade allvar skulle landstingen kraftigt rationaliseras avseende onödiga administratörer (och då menar jag inte läkarsekreterare, som behövs!) och chefer samtidigt som vårdpersonalen skulle ges sådana arbetsvillkor att de ville stanna kvar.

Av tommy norum - 16 november 2021 13:05 
Hur kan så många väljare ha tålamod med de rödgröna partiernas käbblande ? Landet kan faktiskt inte styras så här. På högerkanten har man accepterat att ta stöd av SD där L är mer trevande.Förflyttning på den rödgröna sidan där Annie Lööf för taktpinnen kan man inte se där är det stiltje.

Är det inte på tiden att partierna börjar komma till sanns och förstå att det i längden i det parlamentariska läget som råder i Sverige inte går att komma ifrån ytterpartiernas inflytande i Svensk politik hur gärna man än försöker och isolera dem.? 

Kan man inte komma överens och skaffa en majoritet i riksdagen utan SD och V så lär man nog få finna sig att i fortsättningen stå ut med att representanter för 30% av valmanskåren vill vara med och ha ett ord med i hur Sverige skall styras  i framtiden hur illa man än tycker om deras politik eller värderingar.

Man kan undra hur Annie Lööf skulle reagera om Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar  gav samma ultimatum till Magdalena Andersson att om Vänsterpartiet skall hoppa på tåget med ett samarbete med Socialdemokraterna så förutsätter det att Centerpartiets Annie Lööf sparkas ut ur gemenskapen.

Det vore nog många på den rödgröna sidan som skulle välkomna ett sådant ställningstagande speciellt bland de Socialdemokratiska väljarna där många ser Centerpartiet intrång på vänstersidan som ett hot.

Så frågan är väl vem som skapar kaos i Svensk politik om det inte är Centerpartiet som i sin självupptagna syn på sig själva vara de som tror sig räddar Sverige ur ett politiskt kaos i själva verket är de som är orsaken till den rådande situationen.

Man kan undra om Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar och SD:s Jimmie Åkesson skulle få för sig att bete sig som Annie Lööfs Centerparti - gå ut och kräva att om de skall vara med och stödja en regeringsbildning då skall alla som inte respekterar våra värdegrunder och politiska grundidéer ställas utanför annars går vi inte med på att stödja regeringsbildningen. Man sätter också som ultimatum att man får inte föra samtal med dem som inte respekterar oss som ett likvärdiga politiskt parti med möjlighet att påverka den politiska inriktningen på samma villkor som andra partier.

Nog är det lite löjeväckande det allt fler medborgare nu börjat förstå att ett litet marginalparti  som centern eller det lilla Liberalerna tror sig kunna diktera villkoren i svensk politik och det tycker många är helt normalt.  Man kan undra hur många skulle tycka att det vore lika normalt om ytterpartierna skulle få för sig att köra samma taktik för eliminera inflytandet från vissa partier genom att kräva de skall vara dörrmatta utan inflytande.                             

tn          

Av tommy norum - 11 november 2021 16:09

Vad finns det egentligen kvar att fördela till välfärden när miljarderna rinner ut till att komma tillrätta med de negativa konsekvenserna av den naiva migrations politik som förts i det här landet ?  När alla miljarder som rinner ut ur landet i biståndsprojekt som ingen har koll på vart de hamnar. Som vanligt blir väl det högre skatter som blir lösningen på Socialdemokraternas valfläsk.

Att nu stå i talarstolarna och lova samma saker som man i stort sett lovade för snart 8 år sedan utan att det har hänt speciellt mycket. Vi har fortfarande stora vårdköer, pensionärerna väntar fortfarande på skattesänkningen de blev lovade, skjutningar och otryggheten har ökat, arbetslösheten och klasskillnaderna har ökat. Var det inte Socialdemokraterna som i valen både 2014 och 2018 ansåg sig vara det enda parti som var garant för ett bättre samhälle där vård omsorg och skola skulle prioriteras.

Nu hör vi samma tongångar igen att Socialdemokraterna är det enda parti 2022 som kan reda upp den nedåtgående spiral i stort sett alla samhällsfunktioner som pågått sedan partiet fick makten för snart 8 år sedan.

Man kan ju undra vad som rör sig i deras hjärnor när man nu har facit äver deras senaste snart 8 års regerande med MP.  Man saknar totalt självrannsakan av resultatet  i det bokslut vi nu kan ta del av efter det Socialdemokratiska styret .

 

Stefan Löfven: de allra flesta vill ha ett solidariskt samhälle, där vi hjälps åt. Det är viktigt för oss att visa att det är så man bygger ett samhälle. Det är inte genom att skapa konflikter mellan människor. Tomma ord som vanligt från Socialdemokratins företrädare när hela hans politiska karriär gått ut på att splittra Sverige i att försöka göra sina politiska motståndare till landsförrädare, att de är en fara för demokratin. Det Stefan rimmar dåligt med att skapa ett solidariskt samhälle där alla oberoende av politiska värderingar har samma värde, I socialdemokratin fins det bara en värdegrund och det är den Socialdemokratiska. Bara att konstatera att taktiken inte riktigt gav det resultat man önskade. 

Partiets förtroende bland väljarna är det lägsta sedan mannaminne, det parti som man lagt mest krut på att försöka förgöra -SD - har växt sig nästan lika stora som Stefan Löfvens parti S.

Men det kanske mest iögonfallande är väl att SD nu är det största partiet bland LO:s medlemmar. Kanske säger en del i hur arbetarna uppfattar Socialdemokraterna ett parti som anser sig själva vara den självklara och enda  representanten för arbetarklassen. 

Ingen tvekan att under Stefan Löfvens styre så har allt fler medborgare börjat syna korten man bjuds på i valtider. Något som också syns i opinionsundersökningarna där  ibland Socialdemokraterna får finnas sig att då och då bli omsprungna av delar av oppositionen.  Så det som vill göra Stefan Löfven till en politisk taktiker av stora mått har nog anledning att tänka om när vi ser resultatet efter 8 års regerande. 

tn                             Av tommy norum - 9 november 2021 14:05


LEDARE: Kongress i en parallell verklighet (di.se)


S-Kongress i en parallell verklighet- Sverige kan bättre. 0ch det är Socialdemokraterna som har lösningarna.

Här finns inga demografiska utmaningar, ingenting om hur välfärden ska finansieras när svenska folket blir allt äldre, ingenting om vad som händer när medborgarnas förväntningar på vård och omsorg ökar. En låtsasspel där man verkar helt glömma bort att man är inget 50% parti längre utan helt i armarna på ett grönt talibanparti MP ett borgerligt C och ett rent socialistiskt parti V med sina rötter i kommunismen. Vad det kom ut av den konstellationens har vi nu i 7.5 år fått ta del av.

Ett kaos på i stort sett alla politikerområden där den rödgröna regeringen är på väg att förflytta oss till en avgrund som blir allt svårare att kravla oss upp ur. Det socialdemokratiska gräsrötterna får nog finna sig i att köpa grisen i säcken ännu en gång om man röstar på S . Svaret i vilken politik de får kommer efter att C och V och MP slutfört sina utpressningsattacker för att gå med på att rösta in Magdalena Andersson som statsminister.

Kanske inte så konstigt att kongressen hade svårt att presentera lösningar på den politik man skall gå till val på med de förutsättningarna att det är både socialister och borgerliga och klimattalibaner som skall vara med och bestämma den politiska färdriktningen.  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se