Senaste inläggen

Av tommy norum - Tisdag 24 april 17:45


Här har vi ett bildsvep med 7 foton som speglar omgivningen runt Åmålsån 1918. Fotograf den produktive amatörfotografen Ahlin från Upperud. 


1918

1918

1918

1918

1918

1918

1918

ANNONS
Av tommy norum - Söndag 22 april 10:06


Två profiler, en inom företagsvärlden och en gammal socialdemokratisk minister har tröttnat på hur illa politikerna sköter den offentliga vården.    

 

Politikerna är sjukvårdens stora problen är rubriken på Leif Östling och Björn Rosengerns debattartikel i SvD .


Frågan är väl om de flesta problem vi har i Sverige är en följd av politiker med dålig kompetens på det område de har att bevaka för medborgarnas räkning. Vi kan ju se hur politikerna skött invandringsproblematiken under flera år där man struntat i både en bostadspolitik, arbetsmarknadspolitik och integrationspolitik som ligger i samklang med alla som bjudits in i den svenska gemenskapen. Något som vi nu ser konsekvenserna av med ökade klasskillnader,problem i skolor, sjukvården och social oro i samhället.  

 

Den landstingsstyrda sjukvården är ett bra exempel hur det går när de olika politiska konstellationer styr runt om i landet så är det bara att jämföra hur det ser ut inom EU för att förstå att vi har en hoper politiker och tjänstemän som inte har en aning vad de håller på med utan försöker lösa alla problem med mer skattepengar i stället för att ta till sig kunskaperna hur andra länder har byggt upp sin sjukvård. I bland kan man undra om det inte är att få sitta runt köttgrytorna och ta del av våra skattepengar med en allt större byråkrati som bromsar hela utvecklingen mot en effektivare vård. Men som de båda herrarna informerar om i sin debattartikel att när en läkare i OECD behandlar tre gånger fler än sina lärarkollegor i Sverige så kan det knappast vara fråga om en resursbrist eller när man kan konstatera att eller att man trots att Sverige är de länder som har högst utgifter på  sjukvård så har våra politiker utöver detta lyckas skapa en arbetsmiljö för de anställda där den offentliga vården har ett sjuktal som ligger 30% över den privata. 

 

Så frågan är väl om lösningen som samtliga politiska partier står bakom att pumpa in fler miljarder i en sjuk organisation där politiker och en allt mer växande byråkrati som styr och ställer och där vi hamnar allt längre från en lösning på sjukvårdskrisen. Att vänstern skriker sig hesa och hetsar upp medborgarna där man fokuserar sig mot vinster i välfärden samtidigt som vi vet att de privata har en betydligt bättre organisation där behandlingen av patienter ligger på EU-nivå. Så frågan är väl om inte artikelförfattarna Leif Östlund och Björn Rosengren slår huvudet på spiken i sin analys som går ut på att ta radikala grepp genom att plocka bort alla politiker och byråkrater som styr vården i dag.

 

I stället måste de som har kompetensen också styra och organisera vården. Något att tänka på för våra politiska partier när man nu i valtider fortfarande försöker lösa vårdkrisen med att pumpa in mer resurser i en organisation som har en skrämmande dålig effektivitet. En av de sämsta inom hela EU området.

 

Så när ni hör hur våra partier i debatterna bjuder över varandra i miljardregnet till sjukvården så kan man konstatera att de fortfarande inte har en susning i hur man skall komma tillrätta med att få effektiviteten nå upp till en EU nivå i den offentliga sjukvården som också skulle frigöra resurser till andra viktiga sektorer i samhället. Men tror man att allt löses genom skattehöjningar i all evighet kommer till slut bli en enorm besvikelse. för gemene man i framtiden.          

 

tn


ANNONS
Av tommy norum - Lördag 21 april 09:57


Dokumentet – sex, sprit och solidaritet om livet på Aftonbladet på 1970 talet. sexuella trakasserier och en djupt rotad alkoholkultur på arbetsplatsen. Avslöjanden som borde fått ledningen att vakna till. Men samma kultur finns fortfarande kvar på Aftonbladets redaktion visar det sig i spåren efter Metoo rörelsen .  
Bildresultat för me too aftonbladet
Staffan Heimersson som på sin tid på Aftonbladet var helt oförtående av det som hände på 1970 talet och tydligen lika oförstående av som händer nu på Aftonbladet  om sexism, sexuella övergrepp, missbruk, interna bråk och en förtroendeklyfta mellan ledning och medarbetare. Historien upprepar sig från 1970 talet.Den 8 maj 1978 var det ovanligt tyst på Aftonbladets redaktion. Ett stencilerat dokument låg på alla skrivbord. "Om vårt liv på Aftonbladet, av kvinnorna på Aftonbladets redaktion" stod det på det röda omslaget och på sidorna fanns vittnesmål om sexuella trakasserier och en djupt rotad alkoholkultur på arbetsplatsen. Manifestet skapade en upprörd debatt och ledde senare till att Aftonbladet startade svensk press första kvinnoredaktion. Den här dokumentären handlar om hur Dokumentet, 40 år före #metoo, förändrade världen, åtminstone lite. utom på  på Aftonbladet som fortsätter som ingenting hände på 1970 talet .

 

https://www.svtplay.se/video/17627726/dokumentet--sex-sprit-och-solidaritet

 

 

En dokumentär om hur kvinnorna på Aftonbladet tog sig samman och med en gemensamt dokument avslöjade hur det gick till på det LO ägda Aftonbladet på 1970 talet. Frågan är väl om det hänt så mycket mer sedan 1978 år avslöjande när vi i spåren av Metoo avslöjandet när det visar sig att det man på Aftonbladets redaktion stolt brukar tala om ”Aftonbladet-andan”. En alldeles speciell gemenskap och sammanhållning som många som har jobbat här genom åren kan vittna om. Nu 40 år efter dokumentet cirkulerar det rykten om en fortsatt grabbig kultur på redaktionen. Grabbighet i form av en onödig jargong som i vissa ögonblick och situationer under åren ibland gått över gränsen visar det sig i spåren av Me too avslöjanden.  Samtidigt som man Under Metoo avslöjades flera fall där anställda på Aftonbladet anklagades för olika sexuella övergrepp. Bland annat tvingades ledarskribenten Fredrik Virtanen lämna tidningen efter att anklagats för våldtäkt.

 

Det verkar som man har svårt att komma i från kulturarvet som sitter i väggarna på Aftonbladets efter den tid som arbetarrörelsen var ägare för tidningen. Inte bara i tidningsvärlden som representanter i facket titt som tätt får krypa till korset och göra avbön för sina synder i hur man beter sig i sina förtroendeuppdrag. I stort sett någon gång varje år de senaste 30 åren så dyker det upp skumraskaffärer hur man sätter en egen agenda hur man skall uppträda i sin roll, Något som också verkar vara sitta cementerat i väggarna på arbetarrörelsen 

 

När det gäller Aftonbladet så kan man konstatera så har läsarna börjat avslöja deras dubbelspel och lämnar tidningen i allt större utsträckning. . Allra tydligast är nedgången i segmentet kvinnor 18-24 år, enligt våra källor en tydlig Virtanen-effekt. Aftonbladet tappar även tydligt i gruppen högutbildade. Det är inte alltid så lätt att leva som man lär det har i alla fall arabetarrörelsens representanter både i politiken och inom Lo kollektivet visat gång på gång och där nu också Aftonbladet faller in i  samma mönstret. Men med tanke på att LO fortfarnade har ett ägarintresse  i tidningen så kanske det inte är så lätta att helt plötsligt ändra beteende och börja leva som man lär .   

 tn 

Av tommy norum - Torsdag 19 april 17:33 

När har pensionärerna fått nog av hur våra politiker behandlar dem ? När kommer pensionärsupproret ?  

Medan våra politiker skor sig på skattebetalarnas bekostnad med pensioner, arbetsfria inkomster i åratal utan att behöva stå till arbetsmarknadens förfogande så duckar man samtidigt på larmrapporter om hur många av våra fattigpensionärer lever i det här landet. Att vi har en växande skara fattigpensionärer i Sverige verkar inte bekymra våra valda politiker. Är det för att den senaste pensionsuppgörelsen var block överskridande som man duckar för problemet och inte vill ta initiativ till en ny rättvisare uppgörelse där levnadsförhållandet och inte antal år i arbete skall vara det som avgör pensionen.

Varför inte ha samma utgångspunkt för beräkning av pensionens storlek som våra riksdags och kommunpolitiker har. Där är det inte åren som förtroendevald som är det primära utan mer att man skall upprätthålla en försörjning även efter sitt förtroendeuppdrag. I min hemkommun Åmål så har vi haft 3 kommunalråd 2 socialdemokrater och en centerpartist som fick arbetsfria inkomster i över 10 år efter det de blev utsparkade av väljarna i sitt förtroendeuppdrag. Här myglade man till en uppgörelse långt ifrån de avtal och bestämmelser som skulle reglera avgångarna. Vi ser hur ministrarna i våra regeringar också med fulla ministerpensioner gömmer arbetsinkomster i bolag för att inte mista sina pensioner. Vi ser hur man bjuder in anhöriga till våra flyktingar som får pensioner utan att lagt en enda arbetstimme eller skattekrona till pensionssystemet i Sverige.

 

Men att få upp nivån på våra fattigpensionärer där många lagt ner hela sitt liv i att bygga upp Sverige det anser man sig inte ha råd med. Man håller dem över vattenytan med olika bidrag för att kompensera boendekostnader men vägra hårdnackat ge dem en pension som de kan disponera fritt över och bestämma själva vad man vill prioritera på ålderns höst. Här har man arbetat hel eller halvtid i ett Sverige utan utbyggd barnomsorg, den fick man stå för själv om man ville arbeta, med låga barnbidrag, ingen föräldrapenning, man har till och med varit med och betala gymnasieutbildningen för sina barn. Man hade 3 karensdagar i sjöförsäkringen vilket också resulterade i en med dagens mått låga sjukskrivningsuttag. inga vabbdagar eller andra sociala förmånersom nu men man är med och betalar via sin skattsedel för det som man aldrig fick ta del av själv.  

 

Dessa gamla som hankat sig fram utan att gnälla de behandlar man nu som fattighjon som resulterat i att Sverige ligger i topp att ha mest fattigpensionärer i hela Eu området. Att man sedan i hela sitt arbetsliv fått vara med och betala för sociala förmåner utan att själva haft möjlighet att utnyttja förmanarna borde få en och annan politiker att börja tänka till och börja prioritera om så att även våra fattigpensionärer får sin berättigade del av kakan. 

 

Samtidigt så går nu larmsignaler för 60-talisterna framtida pensioner. Men det ser mörkt ut för generationen – enligt en färsk rapport från Minpension får 60-talisterna mindre i pension än 50-talisterna.Pensionen minskar sedan för varje generation.– Det finns flera skäl till att 60-talisterna får något lägre pension givet samma lön, säger Kristina Kamp, pensionsekonom på Minpension. Medan den manliga 40 och femtitalisterna kom inpå arbetsmarknaden tidigt många i 16 år ålder och med ATP i ryggen så har de heltidsarbetande en bättre förutsättning för en bra pension.

 

Kvinnorna däremot som blev tvingade att stanna hemma de första åren på grund av en dålig utbyggd barnomsorg blev de stora förlorarna beroende hur länge man stannade hemma och om man föredrog heltid i stället för deltid när man kom ut på arbetsmarknaden. När nu 60 taklisterna närmar sig pensionsåldern med en betydligt kortare tid på arbetsmarknaden och där man också beräknas leva längre så ser det ganska dystert ut för 60 taklisternas framtida pension. När pensionen börjar närma sig 50% av den nuvarande slutlönen så blir det inte så fett för många och där också kvinnorna som inte jobbat heltid också i den här generationen blir de stora förlorarna.

 

Frågan är väl om man inte skall börja prioritera om hur våra skatter skall användas. År det kultur, idrott eller en ny tåghastighetsbana, eller en massa miljarder för att hålla den fria pressen under armarna som är det viktiga? Eller är det att värna om våra pensionärer  som varit med och byggd det här samhället under många år ?  Det tål att tänka på så här i valtider.  


 tn


Av tommy norum - Tisdag 17 april 17:31


Årets första insatts i trädgården förutom att kratta bort allt som tallarna sprider så blev det att få ordning på trädgårdsdammen. Utan tvekan så är dammen hjärtat i trädgården. Man hör porlandet och alla fåglar som samlas runt dammen under sommaren. Isen försvann för bara en vecka sedan i dammen  så nu kändes det rätt att lägga ner lite energi på att få ordning innan växterna tar fart. Rengöring av alla löv som samlats på botten och få i gång pumpanläggningen så var det bara att starta upp och börja njuta av det polande ljudet. I stort sett så är det bräkenväxter eller ormbunkar som är dominerande runt vattnet.

De första åren hade vi Guldfiskar i dammen men 10 små guldfiskar blev både 9 och 8 ända fram till det till slut blev bara en kvar som också till slut tröttnade och försvann. Så nu är dammen fisk fri och lika bra det för så fort man visade sig över damkanten så försvann de under någon sten till besvikelse för våra barn barn när de kom på besök.          


 

Av tommy norum - Söndag 15 april 16:47Vilket samhälle är det våra politiker på väg att skapa när barn nu praktiserar rånöverfall i en allt större omfattning och där som vanligt våra politiker och myndigheter står handfallna inför situationen. ? " De begår brott, vi ingriper. Då förs de över till socialtjänsten och sen dröjer det inte länge innan de är tillbaka på gatorna"

 

Kan staten återta den förlorade kontrollen? En berättigad fråga när vi ser hur samhället har förändrats de senaste 10 åren med direkta attacker på det vi kallar det Svenska folkhemmet. 

 

Man kan inte hur länge som helst försöka skylla på socioekonomiska faktorer, faktorer som våra politiker varit med att inplantera i spåren av den ökade invandringens konsekvenser som skapat utanförskap och stora klassklyftor i samhället. En ny trend breder ut sig bland politiker och där forskarna har en stor skuld i att när stora grupper i samhället inte beter sig som normalbefolkningen så tar man till att det beror på socioekonomiska faktorer. Med det man gärna vill glömma i kråksången är ju att det är våra politiker med sin obefintliga integrationspolitik, bostadspolitik, och med en arbetsmarknadspolitik som är så långt i från anpassad till nyanlända analfabeter och kulturella skillnader just skapat det samhället med ökade klasskillnader och som satt sådana tydliga spår med ökad oro, kriminalitet i samhället.

 

Man kan inte hur länge som helst låtsas som om problemen inte finns, inte heller försöka med förklaringar till socioekonomiska faktorer som någonting ogripbart när de borde veta att det är just den politik som de fört de senaste åren som skapat de faktorerna som gör att samhället har utvecklats till vad det är i dag. Vi var på väg mot ett minskat klassamhälle i många år medan de senaste åren har det istället accelererat mot ett ökat klassamhälle med utanförskap utan att våra politiker haft förmågan att reagera i tid. Och det skall vara i ett samhällsklimat där en rödgrön regering har makten. Tänk vad fel det kan bli när man låter känslor tar över sunda förnuftet i politiken.   


  

En kvinna i 65-årsåldern utsattes under lördagen för ett rånförsök i Helsingborg. I samband med rånet slog en av rånarna kvinnan med en tegelsten. De omhändertagna är två barn i 12-årsåldern, enligt polisen. ”Kriminella barn härjar på Helsingborgs gator. Polisen har de senaste veckorna hanterat flera rån där de misstänkta förövarna är 12-åriga pojkar. Nu riktar polisen kritik mot hur ungdomsbrottslighet hanteras. – Systemet känns handfallet, man önskar att vi kunde göra mer. Kanske borde våra politiker som har en stor del i ansvaret för den utveckling vi nu ser i samhället vakna till och inse vad de ställt till med sin politik under flera år.

 

Paulina Neuding har som rubrik i sin Söndagskolumn i SvD:

 

Kan staten återta den förlorade kontrollen? I Uppsala har det i veckan varit explosioner där man bland annat försökte spränga entrén till socialkontoret. och en butik. Här i Uppsala har det påkostade stationshuset plågas av narkomaner, och grupper av ensamkommande. Här har kommunen känts sig tvingade att sätta in uniformerad personal när polisens resurser inte räcker till.  Samtidigt som  utlandspressen rapporterar om händelser i spåren av den naiva flyktingpolitiken så tillbakavisas alla sådan nyheter som fake news av de ansvariga politikerna i regeringen, konstruerade av trollfabriker i syfte att skada Sverige.   

 

tn

   

 

 

 

 

Av tommy norum - Torsdag 12 april 11:09När vi tar del av rubrikerna i nyhetsflödet så kan man konstatera att Sverige har förändrats radikalt bara på några år i sviterna efter den naiva invandringspolitiken som sjuklövern stått bakom. Dagligen blir vi uppmärksammade på brott, attitydförändringar som bara för några år sedan inte ens fanns på kartan i folks medvetande. Skolor, bibliotek, badhus, affärscentra och runt centrum till och med i småstäder får man anlita väktare för att stävja oroligheter och skydda allmänheten. Samtidig så försöker våra politiker med hjälp av kändisar  mörka tillståndet genom desinformation och rena falska påståenden både här hemma och i utlandet.  

 

  

 

Medan de ansvariga politikerna med hjälp av kändisarna försöker få oss att tro att Sverige har aldrig varit så bra och säkrare att bo i som nu .Samtidigt som vi överskölj med rubriker dagligen om det verkliga tillståndet i Sverige. 

 

 

Ett litet axplock från dagens rubriker och händelser i Sverige. 


Skolorna runt om i landet inför kodlås och anställer väktare. 


Det är en MYCKET sorglig utveckling i vårt en gång så trygga land. Kodlås och väktare i skolorna? Och vad kostar det och vem ska betala? Tack så mycket Löfvenregeringen och övriga DÖ7:an för att ni gjort Sverige till ett otryggt och osäkert land. Det skjuts, rånas och våldtas dagligen och kryddas med ett och annat mord som "bonus" - ibland flera gånger per dag, någonstans i Sverige.Sju av tio kommuner har höjt säkerheten vid sina skolor de senaste åren.


 

25-årig kvinna våldtagen – polisen jagar flera gärningsmän


UPPDATERAD. Polisen jagar sedan i natt flera gärningsmän, som misstänks ha deltagit i en våldtäkt vid busstationen i centrala Lindesberg. Brottsoffret är en kvinna i 25-årsåldern.
– En kvinna i 25-årsåldern anmäler strax efter midnatt, att hon har blivit våldtagen utomhus på den här platsen. Flera personer skall ha varit närvarande när våldtäkten skedde, kommenterar pressinformatör Christina Hallin.

 

Antalet anmälda våldtäkter i Sverige ökade med nästan 10 procent förra året.


2017 anmäldes 7 369 våldtäkter, fler än 20 om dagen.

Det är nästan en fördubbling jämfört med 2005. Nationella trygghetsundersökningen visar också att antalet kvinnor som utsatts för olika typer av sexualbrott ökat kraftigt sedan 2014 och att även oron för att utsättas ökar.

Våldtäkter med flera förövare blir också vanligare.


Det Europa gör genom att ta emot flyktingar är att importera ett inbördeskrig. Det menar en palestinsk-belgisk expert på jihadism.

 

BELGIEN. Europa fortsätter att ta emot migranter och flyktingar från Mellanöstern och Afrika i en strid ström. Även om EU och flera medlemsländer har fått ner nivåerna sedan den stora ”flyktingkrisen” så fylls det på med nya hela tiden. Just nu är många länder inne i en fas där anhöriginvandringen håller på att ta fart ordentligt. Nu ska familjerna till ”flyktingarna” som kom för några år sedan också komma hit.

Vad Europa gör enligt den palestinsk-belgiska experten på islam och jihadism är att importera ett inbördeskrig…
 
  

Boende vid explosion i Uppsala: En jättesmäll, blev rädd

  
Publicerat onsdag 11 april kl 00.29

En explosion skedde utanför en livsbutik vid Kvarntorget i centrala Uppsala i går kväll. En person fick splitterskador och det började brinna i ett hotell i samma byggnad.


”Systematiskt fusk vid arbetsförmedlingen”

Arbetslösa kodades om till att ha arbete för att statistisken skulle se bra ut. I flera år har man fuskat med arbetslöshetssiffrorna på Arbetsförmedlingen i Arlöv uppger arbetsförmedlare för SVT. Och fusket har varit känt ända upp till tillförordnade generaldirektören.

 

 

Barn ligger bakom rånvåg i Helsingborg: ”De är förvildade”

"De är förvildade och beter sig till viss del som man tänker sig gatubarn i mindre bemedlade världsdelar", säger Helsingborgspolisen.


Allt färre utlänningskontroller – regeringen kräver fler polisinspektioner

Det finns drygt 12 000 personer (12 235 vid slutet av 2017) som är efterlysta i Sverige på grund av att de saknar asylskäl. Regeringen anser att polisen borde göra fler inre utlänningskontroller. Men istället görs det allt färre.

 

Kriminella ungdomsgäng sprider skräck i staden

 

Nu kraftsamlar Trelleborg för att få ner ungdomskriminaliteten – och polisen riktar kritik mot att flera av personerna släppts under tiden de väntar på att domar ska träda i kraft.

– Det är grupper med mellan 30-50 personer. Vissa av dem är redan etablerade kriminella nätverk, säger Mats Rindborn Grahl, kommunpolis.


Stort vapentillslag i södra Stockholm: Vapen för krig

 

Rutinåtgärden ledde polisen i södra Stockholm till ett jättebeslag.I ett parkeringsgarage hittades fordon fyllda med automatvapen, sprängmedel och narkotika.– Vi bedömer att det kommer ta flera dagar att tömma bilarna, säger Jonas Lindberg, gruppchef för särskilda insatsen Vad hände med Ygemans mål om 80 000 utvisningar?

 

Den som har fått ett nej måste lämna landet, upprepar Stefan Löfven. Men i praktiken är regeringens politik för återvändande ett haveri. Det har gått lite mer än två år sedan dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) gjorde det uppmärksammade utspelet  om att uppemot 80 000 asylsökande med avslagsbeslut kan komma att utvisas de närmaste åren.

 

Adaktusson: Vi måste stoppa islamismen

Islamism är ett hot mot samhället. Det vidhåller Europaparlamentarikern Lars Adaktusson (KD) i en debattartikel i Svenska Dagbladet. ”Den rödgröna regeringens förringande av islamismens effekter måste nu ersättas av handling”, skriver han.

Stäng svängdörrarna för unga kriminellaDet måste bli lättare att frihetsberöva unga som begår grova brott. Regeringens politik hänger inte ihop.17-åring blev tillsagd när hon gick till skolan – utan behå
 

17-åringen blev ombedd att sätta plåster på sina bröstvårtor.Incidenten inträffade när hon valde att inte bära en behå under sin tröja i skolan.Nu rasar både eleven och hennes föräldrar mot lärarna.Barn rånades på mobiltelefoner – tre greps

En pojke och en flicka i tioårsåldern rånades på sina mobiltelefoner i Åstorp under onsdagseftermiddagen.Är miljonbidragen till extäremismer avslutat kapitel?

 

Svenska staten har genom olika bidragssystem gynnat antidemokratiska, våldsbejakande extremister. Allt i religionsfrihetens namn. Men nu har ett första beslut om att stoppa miljonregnet över Sveriges unga muslimer, som dock överklagat. 
Gränspolischef om gårdagens utvisning till Kabul: 43 av 60 personer föll ifrån
 
UTVISNINGAR.  Under måndagskvällen lyfte planet mot Afghanistan. På grund av ett stort antal sena ansökningar om ”Gymnasielagen” stoppades verkställigheten av ett stort antal.  – 43 av sammanlagt 60 personer föll ifrån, säger Patrik Engström, gränspolisen.
 

Häktet i Helsingborg fullt till bristningsgränsen

Häktet i Helsingborg var på onsdagen överbelagt. Ökar trycket ytterligare kan man komma att tvingas husera två intagna i samma rum.2011 fick Helsingborg ett nytt häkte, Kriminalvårdshuset. Men trots det utökade antalet häktesplatser som det innebar är det just nu fullt, både där och på Bergaanstaltens nya häkte.

 
 

Ett vilt slagsmål bröt på eftermiddagen ut på en gymnasieskola Mölndal.

 

Omkring tio personer var inblandade. En av dem har dragit kniv och huggit en annan.

- En har blivit knivskuren i både axel och lår. Han har förts till sjukhus med ambulans, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst, till TT.


Islamguiden om svenska skolan: ”Smidigare att helt gå över till halalkött, så blir alla nöjda”

 

Svenska skolan ska anpassas efter muslimer som invandrat till Sverige. Det kräver en av Sveriges största muslimska organisationer i en skrift som vänder sig till svenska skolor med en lång rad krav. Bland annat kräver de stopp för gemensamma julfiranden, men ser gärna att alla deltar i muslimska högtider. För enkelhetens skull menar organisationen också att skolor helt ska gå över till halalmat.

 

Går vidare med förslag om ensamkommande
 
Trots svidande kritik från juristerna i Lagrådet går regeringen vidare och tänker inom några veckor lägga fram förslag till riksdagen om att ge ensamkommande unga en ny chans att få stanna i Sverige för att studera. Det erfar Ekot.
 


tn

 
Av tommy norum - Tisdag 10 april 18:11Nu är det på tiden att politikerna i EU också börjar prata med medborgarna och inte i slutna rum bara med varandra. Då går det som i Ungern folk har tröttnat på obeslutsamma politiker som tror sig kunna köra över medborgarna hur som helst utan att det till slut blir konsekvenser av det beteendet.  Valet i Ungern och Englands urträde kommer troligtvis bli en början till ett annat EU där medborgarna är i centrum och inte fanatiska politiker som ser EU som sin lekstuga för att skapa ett drömeuropa men helt utan verklighetsförankring. Blir det de forna Östatsländerna och England som öppnar ögonen på våra politiker innan det är försent och hela EU projektet krashar. Valet i Ungern och Englands utträde kommer troligtvis bli en början till ett annat EU där medborgarna sätts i centrum och inte fanatiska politiker helt utan verklighetsförankring som ser EU som sin lekstuga för att skapa ett drömeuropa, Blir det de forna Öststatsländerna och England som öppnar ögonen på våra politiker innan det är försent och hela EU projektet kraschar.

     

Bara att konstatera att folk har börjat tröttna på ledare som helt har tappat kontakten med sina väljare. Man har tröttnat på partier som slutat lysna utan går sina egna vägar i tron  sig veta vad som är bäst för folket. I stort sett i hela Europa så ser man hur de etablerade traditionella  partierna tappar mark och där partier som har ett nationalistiskt tänkande tar för sig i land efter land till förtvivlan för hela politikeretablissemanget som aldeles för länge suttit i orubbat bo i tron att man kan behandla medborgarna hur som helst utan att det till slut blir en reaktion på styret.

 

Politiker etablissemanget försöker skrämma medborgarna men nationalaism. Men dät är knappast nationalism och nationalstater som leder till konflikter och krig i dagens värld utan religiösa och ideologiska motsättningar. Trots att land efter land upplever förändringar i hur den politiska färdriktningen går mot höger och där vänstern tappar mark så är man lika förvånad över utvecklingen vad som händer och tror tydligen fortfarande att man kan påtvinga medborgrna  en politik som går ut på att ta emot flyktingar i många fall helt utan kontroll vilka konsekvenser det får i länderna när man släpper in kulturer som har en helt anorlunda livssyn och där medborgarna känner att det är de som skall anpassa sig till situationen och inte de som kommer hit som invandrare..

 

Att sedan kanske uppåt 60% av de som kommer hit inte har asylskäl utan är ekonomiska flyktingar gör ju frustrationen inte mindre för de som vill minska inflöldet av invandrare till Europa. Inte konstigt att Ungrarna opponerar sig både när man tar del av vad som sker i Sverige och andra invandrarvänliga länder både ekonomiskt och kulturellt och hur hela samhälsstrukturen förändras med arbetslöshet , bostadsbrist och social oro. Det går inte hur länge som helst förneka det som nu sker i Sverige,  som nu regeringen tycks tro, utan att det kommer förr eller senare få konsekvenser för de invandrarvänliga partierna. 


Att sedan hela politikeretabissemanget heller anklagar  partier som opponerar sig mot den förda politiken  att vara främlingsfientliga, osolidariska men blundar för den verklighet som medborgarna upplever i vardagen med brottslighet, dödskjutningar,bilbränder,och med en polis som inte längre klarar av sina uppgifter. 10 000 tals brott får ingen påfölj, vålttäkterna ökar , politikerna har skapat ett ökat klassamhälle med en bostadssituation där infödda svenskar känner sig diskriminerade i bostadskön . Våra fattigpensionärer känner sig diskriminerade när de upplever att politikerna kan lägga ut miljarbelopp till pensioner på anhöriga till invandrare  utan att de lagt en krona i skatt. Man lägger ner miljardbelopp till ensamkommande utan att de har ens flyktingstatus . Men man vägrar att stötta våra fattigpensionärer att få en dräglig pension att leva på. 

 

Samtidigt som utlandpressen skriver om det som många svenskar upplever i sin vardag så kallar regeringen och de ansvariga politikerna detta svartmålning av Sverige och fake news . Våra politiker drar sig inte att både förneka och ljuga om vad som sker i Sverige i spåren efter den naiva flyktingpolitik som hela sjuklöven stått bakom . Tacka tusan för att  våra vänner i Ungern inte vill uppleva det vi medborgare i Sverige dagligen blir påminda om i media, konsekvensrena av den naiva flyktingpolitik som våra politiker är ansvariga för. .     

 

tn      

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se