Senaste inläggen

Av tommy norum - 13 oktober 2021 17:19
        

LEDARE: Skandal att Löfven nobbar Macrons brev (di.se)


Socialdemokraterna håller på att förpassa oss till stenåldern med sin energipolitik. Blir det Frankrike som visar vägen för en hållbar fossilfritt energipolitik med sin energimix där över 70 procent är kärnkraft. När både Tyskland och Sverige blir mer och mer beroende av Rysk fossilgas och fortsatt kolproducerad energi när man nu är på god väg att fasa ut sin fossilfria Kärnkraft. Efter att ha lyssnat på Per Bolund (MP) under söndagens partiledardebatt. ”drömmarna om kärnkraft som ingen vill bygga”, som först skulle ge el om ”kanske 20 år”, och att det ”inte hjälper några företag i dag” Men vilka politiska beslut om elförsörjning är det som ger effekt direkt. Det visar väl dagens el situation med stigande elpriser.
Men som vanligt när det gäller den här regeringen så ser man det inte komma eller så man varit för naiv i stort sett i allt- och när man får tummen ur så visar det sig att man är alldeles för sent ute. Det gäller inte minst inom energipolitikens område. Genom att inte vilja investera varken i svensk eller i europeisk kärnkraft bidrar Per Bolund & Co i praktiken till att permanenta dagens energikris, och till att öka det europeiska beroendet av kol och rysk naturgas. Vilka effekter det får på klimatet - så långt har man tydligen inte kommit än i sin analys.
Av tommy norum - 12 oktober 2021 13:42

Bägge två har färgen brun i sin konstalation där Charlie Norman alltid presenterade sin trio med sonen Lennie Norman och Ronnie Gardiner som två vita och en brun på sina uppträdande också i TV .  


Det borgerliga blocket kallas av sina poliska motståndare som den blåbruna sidan . Kanske skulle man försöka få till en namnändring på den borgeliga politiska kvartetten till 3 vita och en brun där färgen brun får en helt annan innebörd än det vänstersidan försöker få det till.                

Av tommy norum - 11 oktober 2021 17:26

 


Om nu Miljöpartiets språkrör Bolund och de politiska aktörerna på den rödgröna sidan tror att nersmetningen i att använda färgen brun i olika sammanhang för att trycka på att de politiska motståndarna skall uppfattas som nazister och därmed försöka få väljare att få intrycket av att de politiska motståndare är en risk för vår demokratin, är rasistiska och främlingsfientliga och skall ses som allmänt opålitliga. Att man fortfarande inte förstår att det går inte hem i stugorna längre är ju ett bevis på deras politiska kompetens inte riktigt räcker till . Ett bevis på att de  har svårt att tyda den politiska verklighet vi lever i utan man fortsätter med samma strategi år efter år i brist på att inte har något annat att bjuda på . Det speglar väl på något sätt desperationen i det rödgröna gänget när man har svårt att definiera lösningar som går hem i stugorna för sina politiska mål. Att man sedan mixtrar  och tillrätta gör siffror på både arbetslöshet och brottsstatistik , antal poliser och den negativa samhällsutvecklingen under de senaste 7 årens röda regeringsperiod i tron att det kan lura väljarna visar står sig stå ganska slätt i opinionsbildningen.  Att de rödgröna fortfarande skvalpar omkring i sin fantasipöl -  att får vi bara SD att framstå som opålitliga och nazistvänliga så är den politiska segern vunnen. Men när vi ser på opinionsundersökningarna vilka man skall rösta på och när vi tar del av  tittarnas betygsättning av partiledardebatten så talar det ett annat språk.  Moderaterna  Ulf Kristersson och Sverigedemokraternas  Jimmie Åkessons hamnar på ledande plats  och Kd:s  Ebba Busch på fjärde plats i förtroendeomröstningens betygsättning  i partiledardebatten. Det om något illustrerar väl att de rödgröna fortfarande har svårt att se verkligheten som den är när man lever i en värld där man försöker få till att den skall tolkas av den sittande regeringen- inte hur den uppfattas av oppositionen och medborgarna - de som lever i konsekvenserna av deras politik de senaste 7 åren. . Miljöpartiets språkrör Bolund  försök att mixtra till en verklighet som vanligt inte verkar gå hem hos väljarna. Det vi så tydligt kan utläsa av betygsättningen från tittarna där Miljöpartiets företrädare som vanligt hamnar på sista plats.                           

Av tommy norum - 10 oktober 2021 16:22 


Kina bygger 43 nya kolkraftverk – kolgruvor går för högtryck (aftonbladet.se)

 

Nog gör man det lite lätt för sig när man försöker få Kina till världens klimat bov när vi vet att det finns länder som tex USA och Ryssland där man släpper ut betydligt mer per capita än man gör i Kina. Till och med norrmännen är större klimatbovar än Kineserna. Indien som ligger ligger långt ner på listan är på väg att klättra upp allt efter deras medborgare får det bättre materiellt - så nog borde världens klimattalibaner vara oroliga när Kinas och Indiens politiker kräver samma standard och livs miljö som industriländernas medborgare- för det har de väl de rätt till eller ? Så om klimat ekvationen skall gå ihop blir det nog vi - industriländers medborgare som lär få dra åt svångremmen betydligt om det överhuvudtaget finns någon rättvisa i denna värld när vi skall fördela världens gemensamma resurser. Men frågan blir väl om våra politiker vågar ta ett sådan steg. Sveriges regering är ju på väg att att låta MP bestämma takten att vi skall ligga i framkanten i energiomställningen - något som också visar sig i medborgarnas plånböcker, och i den minskade energitillgången. Europa går nu och väntar på att Ryssarna med sin naturgas skall gå in och rädda energitillförseln till EU när man nu gått in för att stänga ner den renaste energikällan - Kärnkraften som mu ersätts i allt större omfattning av Naturgasen som är ett fossilt bränsle men släpper ut 40 procent mindre koldioxid än kol och 25 procent mindre än olja. Var det kommer att sluta för vårt klimat kan man fråga sig av dem som tror att Koldioxiden är boven som kommer att förstöra vårt boende på planeten jorden. Den som lever den får se. Frågan är väl om man inte håller på att bita sig själv i svansen.

tnAv tommy norum - 7 oktober 2021 11:43 
Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi  kar nu inlett operation- få bort den svagaste länken i det borgerliga regeringsalternativet - KD med Ebba Busch. Om man skulle lyckas med det och Liberalerna inte klarar att kravla sig upp över 4% strecket då står sig Moderaternas ambition att bilda en ny regering slätt när han på det bestämdaste sagt ifrån att SD:s  Jimmie Åkesson är utesluten i hans  regering.. Det kommer bli en ful valrörelse där de rödgröna kommer att göra allt för att slippa stå till svars för de senaste 8 årens negativa konsekvenser av deras styrande De kommer att fortsätta strategin att i stället för att prata  politik som man bevisligen inte haft för att få landet på fötter igen så blir det skrämsel där en viss färg kommer få en framträdande roll. Nu kommer KD bombarderas både med Ebba Buschs fastighetsaffärer och försök till att KD nu skall börja samarbeta med ett parti som påstås ha nazistiska rötter och som en fara för demokratin, främlingsfientlig och inte att lita på. En någon bisarr anklagelse om det är att om  KD med stöd av SD säkrar mer pengar till äldrevården, sjukvården och rättsväsendet är i Märta Stenevis värld nazistiskt. Nog luktar det lite panik i det rödgröna gänget när man jämför borgerlig politik med institutionaliserade ondska och industrialiserade folkmord som nazismen innebar.  Nu har Ebba både tankeförmågan och sunt förnuft att kunna falla tillbaka på när hon försvarar sig i motsatts till Stenevis medvetna smutskastning för att dölja misslyckande på nästan alla punkter för den regering hon sitter i – att snacka skit om oppositionen är det enda spelkort hon har kvar med tanke på facit på vilka konsekvenser den politik som hon stått bakom i regeringen fått för Sverige.      

          

Av tommy norum - 5 oktober 2021 18:29
 Jobbinvandringen har blivit en smitväg till Sverige (expressen.se)

I dag är det inte ens förbjudet att ta betalt för ett arbetstillstånd. Det går att komma till Sverige med hela familjen för att arbeta deltid för en lön på 13 000 kronor i månaden. En ny underrättelserapport visar hur arbetstillstånd har blivit en handelsvara som används för att ge personer permanent uppehållstillstånd i Sverige.När skall politikerna vakna ?

• Företagen tar som regel hit personer från ägarens hemland. Syftet är ofta att hjälpa släkt och vänner att bosätta i Sverige och kringgå reglerna om anhöriginvandring.

• I många fall upphör anställningarna kort efter att personerna har beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige. Därefter försörjer de sig via välfärdssystemet, antingen med stöd från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.

• De arbetskraftsinvandrare som har fått tillstånd hos oseriösa företag bosätter sig oftast hos arbetsgivaren eller dennes släkt och vänner där en stor del av lönen går till hyra mat och avbetalning på resekostnaden till Sverige.   

• Minst hälften av företagen bedriver inte någon verksamhet och flera av anställningarna är en ”ren pappersprodukt”. Av kontoutdrag framgår att personer har betalat tillbaka lönen eller en del av den till arbetsgivaren.• Fusket verkar vara mest utbrett i branscher med inga eller låga kompetenskrav. Myndigheterna kommer fram till att arbetstillstånd har blivit en ”handelsvara” som säljs i form av arrangerade paketlösningar. Slutsatsen är att ”systematiskt utnyttjande av invandrad arbetskraft har spridit sig och förekommer inom stora delar av arbetsmarknaden.”   När det nu visar sig att både Socialdemokraterna och Moderaterna säger sig vilja skärpa kraven för arbetskraftsinvandring. Därmed borde saken vara avgjord. Gör upp – och gör det snabbt.Vad är det ni går och väntar på ? 

 

 

 

Av tommy norum - 4 oktober 2021 17:28 

Sydpolen har haft rekordkall vinter (expressen.se)

Man skall nog vara lite försiktig när man tror att de så kallade klimatforskarna har klimatsituationen klar för sig när man med sina dataanimerade modeller försöker sia om framtiden. Antarktis - längre söderut på jorden går det inte att komma. Där har det varit kallt i år. Riktigt kallt. Den kyliga vintern har också gjort att istäcket över havet kring Antarktis vuxit till den femte tjockaste nivån som uppmätts. Sydpolen har under de senaste tre decennierna sett en högre uppvärmning än det globala genomsnittet. Det handlar om en temperaturstigning på i snitt upp till 0,6 grader Celsius per decennium. Något som forskarna tagit hänsyn i sina datamodeller i sin framtidsvision om klimatet. Men 2021 ser definitivt ut att gå åt det andra hållet vilket får forskarna ännu en gång bli tvingade att revidera sina datamodeller. Vilken gång i ordningen kan man fråga sig som inte forskarnas prognoser följer verkligheten. Vid Amundsen-Scott South Pole Station har man mätt temperaturerna sedan 1957. Under månaderna april till september i år så var det i genomsnitt -61 grader Celsius. En så låg genomsnittstemperatur har tidigare aldrig uppmätts, skriver Washington Post. Den kyliga vintern har också gjort att istäcket över havet kring Antarktis vuxit till den femte tjockaste nivån som uppmätts. Så var det med det . Man skall nog ta mediernas tidsperspektiv i uppfattning om klimatförändringarnas med en nypa salt. Det som enligt medias klimattolkning vad som skall komma om tio år har vi nu hört i trettio år utan att varken klimat eller havsnivå har förändras mer än i huvudet på dessa klimattalibaner som basunerar ut jordens undergång är nära föregående. Det som forskarna på Sydpolen uppmärksammat under de senaste tre decennierna sett en högre uppvärmning än det globala genomsnittet har visat sig nu definitiv ser ut att gå åt det andra hållet. 

              

 

  

 

 

 

 

Av tommy norum - 2 oktober 2021 18:10     

Regeringen är rasistisk – enligt regeringen - by Ivar Arpi - Rak höger med Ivar Arpi (substack.com)


Historierevisionism är aldrig vackert. I decennier har Socialdemokraterna brännmärkt och brunsmetad. De som varnat i tid har fått stå ut med en hagelsvärm av epitet – alla med innebörden att det tyska 30-talet antingen är här eller åtminstone på väg.  “Plötsligt säger nu Socialdemokraterna att de har ändrat sig”  Det man vill förstå är hur och varför helt plötsligt Socialdemokraterna ändrat sig. “ Jo vi anser att det tidigare har funnits en ängslighet i att beskriva samhällsproblem kopplade till stor invandring och dålig integration, men att samhällsdebatten nu har kommit ikapp.” Vi har inte sett eller förstått att om man hela tiden fyller på med migranter i vissa områden så växer problemen över tid.” Att  Samhällsdebatten varit sig lik i ett antal år betyder att Socialdemokraterna är som vanligt alldeles för sent ute. Riksrevisionens rapport speglar att den rödgröna regeringen föredrog  att följda opinionsläget mer än de verkliga omständigheterna vilket förklarar  varför regeringen släpade fötterna efter sig:  Det är stötande att samma personer som är ansvariga för att det blivit såhär, nu ska inta positionen som hade kunnat göra skillnad för 20 år sedan. Att de inte ens kan förklara varför de ändrat sig här och nu, visar att de inte har någon skam i kroppen. De kan säga vad som helst vid vilket tillfälle som helst, om det gagnar dem. Det finns ingen kärna. De borde be om ursäkt till svenska folket för all skada deras oansvariga politik orsakat. Om det inte sker borde de avlägsna sig från svensk politik. 

Det kan inte fortsätta såhär. 

 

 

 

 

. 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se