Senaste inläggen

Av tommy norum - Onsdag 3 mars 18:02

 


Det är samma som i beräkningar av ekonomin som med arbetslöshetssiffrorna, brottsligheten, El-situationen mm, Det finns alltid två sidor på ett mynt, en sida för regeringspartierna och en för oppositionen. Vem sida man väljer beror väl i hur intresserad man är att ta reda på den riktiga verkligheten i stället för den konstruerade verklighet som många politiker skapar för att dölja sina politiska misstag eller för att man inte vill visa att man inte räcker till i sina politiska ambitioner att förändra Sverige till det man lovade. Då är det bra att det finns sådana som Tino som rör om i politikergrytan och kommer med nya perspektiv på verkligheten. Vem har i debatten hört talas om att vi är det femte mest skuldsatta landet i världen ? Ett faktum som man nog helst vill hålla tyst om kan man tänka med tanke hur man lyckas att förvalta konungariket Sveriges ekonomi. Är det snart dags för Lyxfällan att gripa in månntro ?.

Av tommy norum - Tisdag 2 mars 22:38


.
 
BULLETIN.NU
 
Socialdemokraternas okända trollfabrik - Bulletin
 
Socialdemokraterna har inlett en ”digital offensiv” där mycket kraft läggs på att svartmåla Moderaterna och främst Kristdemokraterna.

 Socialdemokraternas okända trollfabrik - Bulletin  

 

Socialdemokraterna har inlett en ”digital offensiv” för att svartmåla Moderaterna och främst Kristdemokraterna som man vill få bort från den politisk spelplanen för att i första hand slå undan benen för Moderaternas ambition att ta över statsministerrollen 2022. Utan KD ingen regeringsbildning. Försöket att slå ut SD verkar i närmast ha haft helt motsatts effekt på deras väljarstöd. Det intressanta här är att de socialdemokratiska kanalerna innehåller så mycket negativt kampanjande. Där andra partier främst vill berätta om egen politik, satsar Socialdemokraterna på att svartmåla andra.”KD:s feminism är som Ebba Buschs husaffärer. Tvivelaktiga”. Delningsbilden åtföljs av den retoriska frågan ”Är aborträtten viktigare än ytterligare en skattesänkning?” Ingen tvekan att S känner sig pressade av den negativa samhällsbild som media dagligen rapporterar om där allt fler börjar förstå att att den negativa samhällsutvecklingen visar att Stefan Löfven tagit sig vattnet över huvudet.. Att Lo är med och sprider hetspropaganda mot partier vars sympatier en stor del av LO kollektivet medlemmar föredrar framför S speglar väl både vilka värderingar och synen Socialdemokraterna i LO har på demokrati. Stefan Löfvens drabanter använder en slags retorik som man förväntar sig av kommentarsfältskrigare, och inte av officiella, partiägda kanaler. .

Av tommy norum - Måndag 1 mars 13:46
 

Marcus om Ebbas husaffär - tv4.se
Nog tycker man att SVT skulle kunna ge en mer nyanserad bild av Ebbas husaffär i stället för att hänga med i mediadrevet som försöker göra henne till en ohederlig skurk. Man kan ju hoppas att mediadrevet som försöker sätta dit Ebba på grund av hennes husaffär få en annan vändning när man tar del av säljarens synpunkter och argument i TV4 för att häva affären. Att i efterhand vilja ångra affären för att Ebba tänker hugga ner träd på tomten eller ha synpunkter på hon tänker göra med det gamla huset kanske inte riktigt blev den bild som media ville ha det till att hon på något sätt skulle ha lurat en gammal pensionär. Det vi kan konstatera i intervjun var att det var ingen senil gammal gubbe hon har gjort affär med. Så stå på dig Ebba och låt inte medias lurendrejeri för att skapa rubriker med en ökad lösnummerförsäljning eller politiska motståndares försök att skapa en bild av dig som en ohederlig person som inte är att lita på få dig att backa från affären.Marcus om Ebbas husaffär - tv4.se

Av tommy norum - Söndag 28 feb 11:56Det gäller att möjligaste mån visa falska kort eller köra med skrämselpropaganda när man misslyckas med sin politik . Nyligen skickade justitiedepartementet ut ett triumferande pressmeddelande där man berättade om ”rekordnivåer” av antalet polisanställda: ”Visste du att polisen har växt med 5 463. Men att den stora majoriteten av de nyanställda är civila – inte poliser det aktar man sig noga att informera om. ”Det finns inte en chans i världen” att regeringen kommer att nå målet om 5 000 fler poliser till år 2024 (alltså hälften av de 10 000 som ska anställas).och det vet alla. Man bara väljer att blunda för det, det gäller att hålla skenet uppe så länge det går. Så i det socialdemokratiska Sverige får vi fortsätta med att polisen inte ”levererar den produkt som allmänheten har rätt att förvänta sig”. Rättssystemet fungerar gentemot vanliga Svenssons, Men många kriminella har mer eller mindre blivit straffimmuna på grund av alla straffrabatter och en tandlös lagstiftning, Trots de senaste årens resursförstärkningar har polisen inte ens kunnat säkerställa minimibemanningen av områdespoliser i alla utsatta områden, konstaterade Riksrevisionen i en kritisk rapport i november. Bara att konstatera att vi får bocka av ännu ett vallöfte som den här regeringen inte lyckas att infria.


Polisbristen är värre än S vill låtsas om (expressen.se)


Av tommy norum - Lördag 27 feb 12:28
 En information som inte är ett dugg förvånande för de som fortfarande har lite sunt förnuft kvar. Att de ansvariga politikerna för vår invandringspolitik under de senaste åren vägrar se något samband mellan den naiva invandringen och de ökade våldtäkterna är inte ett dugg förvånande när det finns politiska partier som ännu en gång kan peka på vilka konsekvenserna sjuklöverns naiva migrations politik ställt till. Surt sa räven att behöva erkänna att 60% av våldtäkterna är invandrare som ligger bakom. Då kom ännu en konsekvens upp till ytan som har sin upprinnelse i en migrationspolitik helt befriad från sunt förnuft. Konsekvenserna försöker man hela tiden sopa under mattan och inte låtsas om. Det upprörande i kråksången är väl att man fortfarande fyller på med nya flyktingar utan att först kunna presentera en politik som säkerhetsställer medborgarnas trygghet.
Sprängningar, dödskjutningar, våldtäkter, utanförskapsområden, bostadsbrist, ökande klasskillnader, försämrade skolresultat listan kan göras lång vad våra ansvariga politikers migrationspolitik ställt till för samhället. Frågan är väl när medborgarna tröttnar på politikernas ständiga förnekande vad deras politik fått för konsekvenser för medborgarna.
·

Av tommy norum - Torsdag 25 feb 10:48
Välkommen till kunskap och förnuft - stoppa klimatkrisen
Som yrkesverksam inom meteorologi har jag följt klimatfrågan med stort intresse länge. Som andra påpekat i sina inlägg har jag också känt mig ensam om att ställa frågor om vad som presenteras som vetenskapliga fakta. Och obehaget att stämplas som klimatförnekare har gjort att jag många gånger inte har invändningar. Jag är därför glad över det omfattande engagemang som nu uttryckts genom FB-gruppen Folkets revolt mot klimathysterin. Detta visar att vi inte är ensamma, tillsammans är vi en stor del av Norges befolkning. Äntligen har vi en plattform där vi fritt kan ställa frågor, dela kunskap och åsikter utan att bli stämplade och förlöjligade.
Det har varit ett nöje att läsa inlägg och intressanta artiklar från kända forskare som det länkats till från FB-sidan. Det känns som att vi har blivit svältfödda på neutral folkinformation och balanserad klimatforskning. Nu hjälper vi varandra att gräva fram information från olika källor och kommer inte längre överens om att ensidigt påverkas av populistisk propaganda.
Jag vill berätta lite om min bakgrund och grunden till mitt engagemang och ge en liten inblick i meteorologi, modeller och prognoser.
Jag är utbildad meteorolog från universitetet i Bergen och har arbetat 10 år som statsmeteorolog vid Meteorologiska institutet, Vervarslinga för Nordnorge i Tromsø. Både studien och inte minst upplevelsen som varningsmeteorolog har gett mig insikt i hur väderprognoser och klimatmodeller är uppbyggda, hur de används samt deras styrkor och svagheter. Meteorologi är en mycket komplex vetenskap som beskriver fysiska och kemiska processer i atmosfären. Vädervarning och klimatmodeller är kodade ekvationer av dessa processer. Modellerna är ′′ matade ′′ med observationer och kör regelbundet för att skapa uppdaterade prognoser. Eftersom atmosfären är så komplex som den är måste modellerna förenklas av verkligheten.
En grundprincip man lär sig i studien är att atmosfären är ett kaotiskt system. Detta innebär bland annat att små förändringar i starttermer i modell kommer ge stora utslag över tid. Det upplevde vi i dagliga väderprognosen genom att generellt kunna förlita oss på modellernas resultat de två första dagarna, medan anmälningar från dag 3 och bortom blev osäkra. Vår längsta notis var och är fortfarande en vecka före tiden. Ovissheten i dessa anmälningar ökar för varje dag. Exempelvis kan man se detta som färgkodning på långvarig notis på yr. nej, där grön färg indikerar en ganska säker notis, gult något osäkert och rött en osäker notis.
Min huvudpunkt i att skriva detta är att förmedla att modeller och prognoser är kopplade till osäkerhet. Och dessa osäkerheter är underkommunicerade i klimatfrågan.
Framtida klimatprognoser presenteras som vetenskapliga fakta och det är här den stora halkan sker. Fakta om framtiden kommer i framtiden. Modeller kommer aldrig att vara exakt varken på mikrovågsugn eller på makronivå. Att hävda något annat kommer att strider mot vetenskapliga arbetsmetoder där man ständigt testar olika hypoteser, verifiera verkligheten (observationer), förbättra modellerna (algoritmer) och testa igen. Att sätta monopol på sanningen, som att hävda att ′′ den genomsnittliga globala temperaturen kommer att öka med 2 grader om 20 år ", kommer att förhindra sann forskning där man ständigt söker sig till att hitta sammanhang och få nya kunskaper. Sann forskning beror på att någon ställer nya frågor, för att bara hitta nya svar.
Så till FN: s klimatpanel, som verkar vara ett autosvar varje gång man ställer frågor om dessa ′′ vetenskapliga fakta ′′ om klimatet. Jag undrar, detta 97 % avtal i FN: s klimatpanel, vad handlar det om? Kan det vara så att de har gått med på att eliminera osäkerheten i klimatmodellerna? I så fall har de förlorat sin vetenskapliga integritet. En annan sak som jag undrar är varför det är så viktigt att framstå som så olik? Och här känner jag att det har funnits en olycklig koppling mellan vetenskap och politik. Om det finns en politisk agenda bakom kommer vetenskapen inte längre att vara öppen och söka, utan kommer att kontrolleras i en kontrollerad riktning. Är det detta som gör det så obehagligt att ställa frågor som inte är politiskt korrekta? Och är det därför som de som inte stöder nuvarande klimatpolitik betecknas som klimatförnekare.
För min del känner jag att det vrider sig i magen när jag kallas klimatförnekare. Jag förnekar inte klimatet! Väder och klimat hör ihop. Vädret är vad vi upplever dagligen av väderfenomen som vind, moln, regn, snö etc., medan klimatet är de långa trenderna i vädret och hur det genomsnittliga vädret för större eller mindre område varierar under en period. Vädret kommer att varieras från dag till dag och klimatet kommer också att förändras ständigt beroende på vilken period och område vi tittar på. Klimatet är för ett stort antal statistik från observations stationer över vädret som varit, förutom klimatmodeller som gör prognoser över förväntad utveckling av klimatet i framtiden. Detta är intressant vetenskap och jag förnekar ingenting av detta. Då hade jag aldrig studerat meteorologi.
Men jag vet naturligtvis frågan nedan, som jag önskar var en fråga och inte presenterades som fakta, detta med ′′ man-made ". FN: s klimatpanel har bestämt att klimatförändringarna är man-made och detta ligger till grund för dagens klimatpolitik i Norge. Teorin, som presenteras som fakta från FN: s klimatpanel, är att ökade koldioxidutsläpp, leder till en ökning av den genomsnittliga globala temperaturen. Men detta har inte bevisats och har avvisats av välrenommerade forskare. För det första är det inte möjligt att beräkna en exakt global temperatur för hela jordens yta eller atmosfär med 1 graders noggrannhet. För det har vi inte tillräckligt med mätningar och mätningarna har viss mätosäkerhet. Och igen, modellerna är som nämnts innan förenkling av verkligheten och kan inte ge exakt resultat. När vi inte har någon kontroll över nuvarande tillstånd (global temperatur) och prognoserna för framtiden är osäkra, är det inte vettigt att påstå att forskarna bevisat att CO2 leder till ökad global temperatur. Det måste också sägas att CO2 endast utgör en mikroskopisk andel av atmosfären, att många processer fungerar samtidigt och att det är väldigt svårt att isolera konsekvenserna en enda komponent. CO2 är en ren och viktig gas som djur, människor och natur är beroende av. Att fånga CO2 från människor, djur eller utsläpp från oljeproduktion är därför meningslöst. Förutom att det kostar svindlande summor.
Grunden till mitt engagemang är min kunskap om modellernas begränsningar och osäkerheter och att jag tror att norska folket blivit felinformerade i klimatfrågan.
Som jag ser det så är klimatkrisen ett mansgjorda problem. Ett misstag spår som leder bort från de verkliga problemen. Jag jobbar hellre för att rädda människor än rädda klimatet. Jobba för en trygg framtid för våra barn istället för att sprida skrämselpropaganda och skapa rädsla. Stoppa nedskräpning och förorening av natur och miljö. Arbete för förbättrade levnadsvillkor och fördelning av varor mellan världens rika och fattiga länder. Jag vet att motsvarande är att vi kan göra allt detta. Men jag tycker det är moraliskt äckligt att slösa enorma summor på åtgärder man inte kan mäta effekten av medan människor med verkliga behov, både här på land och i resten av världen hade kunnat hjälpas åt.
En tanke som har slagit mig om klimatåtgärder är om de sorterar under ′′ kejsarens nya kläder "? Med ett totalt offentligt engagemang utifrån öppen saklig debatt, kunskap och sunt förnuft är jag rädd att de hänger i en tunn tråd.
Tack för uppmärksamheten!
Hälsningar från Gjertrud Røyland

Av tommy norum - Onsdag 24 feb 12:03 Björn Ranelid om sanningen i Sverige! Det hög tid att säga och skriva sanningen.

 
'
Stefan Löfven och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson hotar rättssäkerheten i Sverige, ty deras gemensamma verklighetsuppfattning är förnuftsvidrig och falsk. De två nämnda politikerna är farliga för allmänheten, eftersom de inte förstår att deras syn på allvarlig kriminalitet framför allt bland ungdomar leder till att rånare, vapenkurirer, mördare och narkotikalangare kan fortsätta med sina brottsliga handlingar utan kännbara påföljder. Ingen som har sprängt byggnader i Sverige har hittills blivit ertappad och ställd inför rätta.
I Sverige når sprängladdningarnas stubintrådar från Östermalm i Stockholm till Göteborg, Malmö och andra mindre städer. Många barn lär sig portkoder och att vara rädda för främlingar, innan de behärskar multiplikationstabellerna och att stava till ordet trygg.
Stefan Löfven hävdar bland annat att den forna Alliansens skattesänkningar har lett till att ungdomar mördar, dräper, rånar, misshandlar, bränner bilar och förnedrar sina offer genom att urinera på dem. En sådan uppfattning är grotesk och oslagbar i sin dumhet och provokation mot alla dem som drabbas av dessa gangstrars nidingsdåd.
En ung ligist som rånar en jämnårig därför att denna har en dyrbar jacka, klocka eller mobiltelefon skulle således begå detta brott därför att burgna och förmögna föräldrar har fått sänkta skatter under en borgerlig regering. De flesta av förövarna har invandrarbakgrund.
En sådan syn på kriminalitet är absurd och skulle reta till skratt, om den inte vore sprungen ur en statsministers förvirrade hjärna. I Sverige är en människa myndig när hon är arton år. Då får hon rösta i politiska val, ta körkort, köpa cigaretter och beställa alkohol på en restaurang.
En artonårig individ har rätt att göra ovanstående, men hon eller han behöver inte ta ansvar för sina brottsliga gärningar. Ingen tonårig rånare i Sverige svälter, törstar efter rent vatten eller lever under bar himmel utan kläder. De har fri skolgång och lunch utan kostnad i Sveriges skolor. Ingen av dem svälter till döds.
Föräldrar skall uppfostra sina barn och ungdomar måste ta ansvar för sina handlingar. Statsminister Stefan Löfven talar om att antalet poliser i Sverige påverkar brottsligheten. Det tänkandet innebär att i den stund en presumtiv brottsling inser att det inte finns en polis i närheten så blir denna person benägen att begå brott av olika slag.
Unga flickor och pojkar skall ha rätt att bära hur dyra och förnäma kläder som helst, utan att en enda gangster skall få råna dem på dessa persedlar. Rånen har ingenting att göra med sänkta skatter i Sverige.
Tusentals familjer var fattiga i min barn- och ungdom i Malmö, men det ledde inte med nödvändighet till att sönerna och döttrarna blev brottslingar. Jag hörde aldrig talas om ett enda fall under min skoltid att en pojke eller flicka stal en fin jacka eller klocka från klasskamrater eller andra personer.
Fritidsgårdar undanhåller inte brottslingar från att dräpa, mörda, råna, spränga hus och misshandla andra människor. Det behövs inga sådana inrättningar för att ungdomar skall kunna syssla med idrott, studera, umgås med varandra eller förkovra sig i livet. Barn behöver inga fritidsgårdar för att leka.
Ett hundra procent av Sveriges medborgare som är äldre än åttio år satte aldrig sina fötter på fritidsgårdar när de var unga, ty det fanns inga sådana på den tiden.
Med Stefan Löfvens syn på kriminalitet bland ungdomar borde miljarder fattiga barn i Afrika, Indien, Kina och Sydamerika dräpa, mörda och råna sina medmänniskor i en omfattning som vore ofattbar för dig och mig.
En flicka eller pojke som blir rånad på en ägodel och därtill förnedrad av brottslingen får bära denna rädsla och skräck lång tid efteråt och kanske resten av sina liv. Rånarna skall ställas till ansvar för nidingsdåden och dömas redan vid det första övergreppet.
Om ett par veckor skall jag tala på ett fängelse i Sverige och vid ett annat tillfälle är jag inbjuden att ge min syn på brottsoffer. Jag kommer att säga vad jag tänker och skriver här.
Björn Ranelid, fredagen den tjugoförsta februari år 2020.
66

 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se