Senaste inläggen

Av tommy norum - Torsdag 5 okt 12:19Åmålsån som under 1800 och början på 1900 talet var en pulsåder för att förse industrin med råvaror för tillverkning.

Under många år så använde också ån som en naturlig plats för fritidsbåtarna i staden . 

Numera är det bara vatten som rinner sin väg genom staden utan liv . 
                     

 

ANNONS
Av tommy norum - Onsdag 4 okt 07:00Bildresultat för socialdemokraterna i åmål
Har den politiska ledning fått totalt hjärnsläpp i hur man förvaltar våra gemensamma tillgångar ? 

Bara att konstatera att Åmåls kommuns politiker fortsätter med samma recept i hur man förvaltar våra skattepengar som borgarna med Centern på sin tid körde med. Tuta och kör så får är vi se vad som händer utan varken analyser över framtida kostnader i det man investerar i . Då var skidbackar, ridhus, en hamnterminal där man inte ens hade en aning om vad man hade beslutat om. Det slutade med att man trots ett fullmäktigebeslut om att investeringen full ut skulle betalas med hyresintäkterna i slutändan ändå blev att  Centern med vårt kommunalråd Kurt Svensson ( c )  godtog ett hyresavtal där medborgarna fick stå för  nästan hälften av hyreskostnaderna i form av subventioner.  

 

Som tur var för skattebetalarna så ändrade en brand förutsättningarna för medborgarna när till slut Åkab fick ansvaret för hyressättningen där de lyckades förhandla fram en hyra  som innebar att man fick täckning för investeringen. Men under protest från de ledande Centerpartisterna som ville att avtalet fortsätt skulle gälla smen som då innebar att skattebetalarna skulle stå för omkring en halv miljon per år till en enskild företagare.

 

Att nu Socialdemokraterna verkat komma in i samma mönster där man gör investeringar utan en susning vad det innebär för skattebetalarna på sikt. Socialdemokraterna gick till val på att lova att man skulle återställa den skattehöjning som skulle gå till vård och omsorg men i stället bröt man det löftet och lät i stället investera i rondeller, en ny parkanläggning, köp av en restaurangfastighet som kostat skattebetalarna 8 miljoner i köpeskilling och sedan 50 tusen i månaden till Åkab. Nu  är man på väg att investera miljoner i gamla kyrkan utan en susning vart det bär hän i framtida kostnader. Ett köp som också präglades av tuta och kör så får vi se vad som händer.

Detta i en kommun som har en av Sveriges högsta kommunalskatters, den kommun som ligger i topp att tagit emot mest invandrare i Sverige, den kommun som har en av Sveriges högsta arbetslöshet. Frågan är väl har man fått ett totalt hjärnsläpp bland den politiska ledningen i Åmåls kommun när man inte verkar ta det bekymmersamma  läget som Åmål befinner sig på allvar utan fortsätter att investera i projekt som på sikt kommer att dränera kommunkassan ytligare och som kommer att innebära nya skattehöjningar för medborgarna i en kommun som redan har en av Sveriges högsta kommunalskatter.

 

Vem tror sig den politiska ledningen kunna locka hit nya medborgare att vilja bo och arbeta under sådana förhållanden ?    

 

 tn

ANNONS
Av tommy norum - Måndag 2 okt 14:10
Bildresultat för sjuklövern

Det här gänget vill helst att vi väljare glömmer vilka som har ansvaret för den politik som vi nu ser konsekvenserna av. 

Vore på tiden att våra myndigheter och politiker började tala klartext varför och vem har det huvudsakliga ansvaret för det vi nu upplever i Sverige. Ett samhälle där det mesta har försämrats i takt med den stora invandrarinflyttningen. Något som våra politiker helst inte vill låtsas om.

 

Här har den politiska sjuklövern under flera år gett signaler till flyktingar i vår yttervärld, kom hit till Sverige här har vi både utrymme och ekonomi att ta hand om er.  Men man glömde en väsentlig del i inbjudan att ge de extra resurser som fodrades för en lyckad integration. Nej här var det principen tuta och kör så får vi se vad som händer. Och att det har hänt saker det ser vi i både skola, myndighetskris och på ökningen av den grova brottsligheten, sjukvården mm. Och uppe i allt detta så anklagas de som påpekat den omöjliga invandringspolitiken som invandrarfientliga, osolidariska, för rädsla för det nya samhället ända tills sjuklövern under ledning av den Socialdemokratiska regeringen ansåg det ohållbara i situationen och över en natt satte stopp på den generösa invandringen , men alldeles försent.

 

 Nu ser vi konsekvenserna av den politiken där man går på knäna med långa väntetider i både sjukvård och tandläkarvården, polisen räcker inte till utan låter buset härja fritt runt om i landet där man lägger ner anmälningar i stort sett i samma takt som de kommer in. Dödsskjutningar nästan dagligen, vi har en skola där andelen niondeklassare som lämnar skolan utan att bli behöriga fortsätter att öka och där skolverket försöker få till det att det gäller både svenskfödda och de med utländsk bakgrund.  Att av den totala ökningen på 3.1 % så står de som är infödda Svenskar för 0.1% Men det gäller att i alla möjliga och omöjliga lägen försöker få informationen till något annat än det är.

 

Var tionde  Stockholmare är rädda för att gå ut på kvällen . Var femte är orolig för att utsättas för brott en ökning från 16 till 21%

Mord ökar, skjutningar ökar, bilbränder ökar, stenkastning ökar, attack mot polisen ökar , sexuellt ofredande ökar, våra offentliga instutioner som biblotek har ett ökad hotbild där man numer får sätta in vakter för att freda personalen  och invånarnas självrapporterade otrygghet ökar, ändå så försöker våra politiker lugna oss med att påstå att brottsligheten faller

Det gäller på alla sätt att försöka rättfärdiga den invandrar politik som nu så tydligt visar de negativa  konsekvenserna  den fört med sig i vårt samhälle. 

 

Sedan hör vi nu från talarstolarna på de politiska stämmorna runt om i landet att vi väljare skall titta framåt inte bakåt. Vi skall inte låtsas om vilken politik som har satt oss i den situation som vi nu befinner oss i.  Ja det är ju ett lättvindigt sätt att försöka springa ifrån det ansvar man har för den utveckling som man har ställt till med i samhället. Man kan ju hoppas att inte väljarna är lika överseende i valet 2018.  

 

tn

Av tommy norum - Måndag 2 okt 07:00
    

1000 tals prylar på borden från tre århundraden visades av de över 50 tal utställare i Arvika parkhall under helgen.


    

Flaskskepp en bortglömd kunskap som mest våra sjömän höll på med på sina frivakter till sjöss på 1800 och 1900 talet.    

En båtmodell av en hjulångare som har långt över 100 år på nacken enligt försäljaren. 


En cykel från 1920–30 talet med unikabox på pakethållaren. En vanlig syn ända fram till mitten av 1950 talet när arbetarna tog sig till jobbet


        

Våra föräldrars- vi som är födda på 40 och 50 talet -räknemaskin med bläckhorn, bläckpenna och läskpapper.Skoaffärer som håller på att bli ett minne blott där nu näthandeln tar över mer och mer.

    


Brio leksaker som bildades i slutet på 1800 talet och började göra leksaker 1902 och finns fortfarande men var väl vanligare än nu som ge bort present på 1940–1960 talet 


    

Vem kommer inte ihåg den här skylten när vi år 1967  helt plötsligt skulle gå över till högertrafik

KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE STORLEK


       


       

           

En diger samling av olika objekt fanns med på de över 50 utställarnas bord.               

Av tommy norum - Söndag 1 okt 23:45


Vem av den äldre generationen kommer inte ihåg var man befanns sig hörande referatet i radion natten den 26 juni 1959.  

Ingemar Johansson från Grimmeredsvägen i Göteborg


Yankee Stadium  oförberett på en ny mästare 

    

Floyd Patterson nedslagen 7 gånger innan dommaren bröt


           

Av tommy norum - Söndag 1 okt 18:30 

Norrstrand 1955


 

Norrstrand 1955

 

Norrstrand 1955

 

Strand 1955


Klara 1955  

Av tommy norum - Söndag 1 okt 17:45
Puch var den moped som var i ropet i slutet av 1950 talet. Som bortskämd ensambarn, några sommarjobb och lite hjälp av föräldrarna så fick jag en Puch moped när jag fyllde 15 år 1959. . Efter en månad så åkte insugningsbustningen i cylindern ur för att helt plötsligt få en moppe som gick dubbelt så fort som det lagliga 30 km /tim 

    Lambrettan var det fordon som man som nygift på 1960 talet fick nöja sig med. Men när barnen började komma ett efter ett så blev till slut lambrettan ett minne blott efter något år.       Motorcyckel blev aldrig min grej. Och inte traktor heller.  Renault Dufain som på bilden var en  vanlig bil på 1950-60 talet men där väl Gordinin av samma märke var att föredra för oss som ville ha en mer tuff Renault.  

Det var väl ändå en amerikanare som var drömbilen på 1950-60 talet men som i praktiken bara till en början blev en Volvo Pv 1956 års modell som första bil.  Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se