Senaste inläggen

Av tommy norum - Torsdag 7 sept 07:00


Våra politiker vill tydligen inte ta det fulla ansveret för vad som sker i kölvattnet efter dessa  EU-migranter som våldför sig på vår natur och i städerna. Medborgarna har sagt sitt men politikerna vägrar lyssna. Om tiggeri är oönskat av både politiker och medborgarna vore det kanske bättre att göra tiggeriet olagligt. Det skriver Petra Stenkula, chef för gränspolisen i Skåne.


Bildresultat för tiggare i sverige


Frågan är väl om inte svenska folket har tröttnat på dessa syner där EU-migranter tar för sig runt om i Sverige utan att bry sig vilka lagar och förordningar som gäller här och där tiggeriet är en stor drivkraft för att de etablerar sig här. 

Man kan ju undra när det visar sig att det finns en klar majoritet i opinionsundersökningar att svenska folket vill ha ett tiggeriförbud. Regeringens utredare i frågan kommer fram till samma resultat utan att våra politiker törs ta ställning i frågan.

 

De enda som hörsammar medborgarnas var förut Sverigedemokraterna men som nu har fått draghjälp av de Nya Moderaterna som i skuggan av de dåliga opinionssiffrorna börja att vakna till även i den här frågan. Som vanligt så hycklar de politiker som inte vill ha ett nationellt förbud när man påstår att konsekvenserna av ett förbud dessutom kan få hemska konsekvenser för både de som tigger och för samhället i stort. 2015 visade en stor norsk intervjustudie om tiggeriet i Skandinavien att för majoriteten av de intervjuade innebär inkomsten från tiggeriet skillnaden mellan mat och inte mat och skola eller inte skola för familjen hemma.

 

Att sedan många av de politiker som fortfarande inte vill ha ett nationellt tiggeristopp ändå anammar utredarens förslag att man skall sluta och ge pengar till tiggarna för att det förhoppningsvis på sikt skall få dessa från gatan. Prata om hyckleri och dubbelmoral när man för att slippa ta ett beslut i frågan så går man i stället ut med signaler till medborgarna att sluta ge pengar till tiggarna i kampen för att få bort tiggeriet. Men inga förbud för det kan ge signaler till rasism. 

 

Att bägge förslagen ger precis samma resultat för tiggarna och deras familjer om det hörsammas fullt ut verkar inte bekymra politikerna. Tala om saknaden av sunt förnuft ett hyckleri och dubbelmoral

 

Fega politiker som slutar lyssna på medborgarna och kör sitt eget race för att slippa ta ställning i ett för dem känslig fråga. Att sedan ursprungsförslaget kommer från Sverigedemokraterna och där moderaterna sent om sider nu hänger på gör väl också sitt till att politikerna i de andra partierna får beslutsångest för att ännu en gång få krypa till korset och ta till sig Sverigedemokraternas politik.

 

Är det verkligen sådana politiker Sverige behöver i dessa tider?  

tn

 ANNONS
Av tommy norum - Tisdag 5 sept 09:56Bildresultat för ulf kristersson riksdagen

Storleken har ju ingen betydelse, i alla fall inte inom politiken. Men frågan är väl om Ulf Kristersson är rätt person att växa in i kostymen efter Batra. Det finns många som tror att oberoende vilken partiledare man får så är det kört för de Nya Moderaterna lång tid framöver på grund av konsekvenserna av den migrationspolitisk de hade huvudansvaret för i sin regeringsställning .  Öppna era hjärtan har blivit en dyr slogan som satt sina negativa spår i  partiets förtroende

 

Ulf Kristersson tror att för att vända moderaternas sjunkande opinionssiffror så krävs det ett lagarbete.Har han inget annat att komma med än det han levererade i Agenda eller i morgonsoffan i SVT:s Morgonstudion så är nog Moderaterna illa ute i fortsättningen. Fortfarande så vägrar han tala klartext utan svamlar omkring med en massa trams. Han kunde inte ens svara på frågan om han ansåg Sverigedemokraterna var ett rasistiskt parti utan att snärja in sig i förklarningen som inte blev något annat än rena rappakaljan. Det verkar som han är påverkad av Centerpartiets Annie Lööf som deklarerat att samarbeten i alliansen i riksdagsutskotten inte kan fortsätta om Moderaterna väljer att förhandla med SD i sakfrågor.

 

Så där står nu den stackarn mellan två hötappar antingen samarbete med SD eller Alliansen fullt ut och hur han än vänder och vrider på kuttingen så står han där och inte lyckas ge det förtroende genom att ge ordentliga besked i sakfrågan. Jag tror nog inte väljarna varken de som hoppat över till Centern eller Sverigedemokraterna tänker komma tillbaka när man inte lyckas klämma fram tydligare besked vilken politik är det som gäller i fortsättningen. Tydligt är att Ulf Kristersson är på väg att ge samma intryck som Batra " Vad menar hon, talade hon om samarbete, talade hon om att regera med stöd av SD ”????

 

Klart är väl att Moderaterna vägrar att ge de besked som en stor del av den borgerliga väljarkåren efterfrågar förrän efter valet när det parlamentariska läget finns på plats i valresultatet. Köpa grisen i säcken har ju varit det som gällt för de som röstat på Socialdemokraterna i många val. Det som Alliansens företrädare haft som argument att inte rösta på partiet. Nu har man själv tagit till sig den taktiken att först efter valet ge besked vad som händer om de kommer i regeringsställning.  

 

Med den inställningen blir det inte lätt att få tillbaka de flyende väljarna igen till det moderat partiet. Det kanske är så enkelt att väljarna litar inte längre på partiet när man ena stunden står för en migrationspolitisk med en princip öppna gränser och där den nu påtänkte moderatledaren var en av de mest tongivande att försvara den politiken ända fram till valförlusten där man tappade 7% av sin väljarkår till Sverigedemokraterna som ökade lika stort på grund av just den politik som Ulf Kristersson med alla medel försvarade in i det längsta. 

 

Hur tror man sig kunna få ett förnyat förtroende när man i sin naiva migrationspolitisk är på väg att förstöra hela Sverige i ett kaos med ökad brottslighet, en omöjlig arbetsmarknad för lågutbildade invandrare, en ökad klasskillnad, en skola med sjunkande skolresultat, ett nästan dagligt mördande, ett ökande av utanförskapsområden runt om i landet där polis och myndigheter tappat kontrollen över utvecklingen ???. Och när de som varnade för utvecklingen då stod Ulf Kristersson och andra ledande moderater upp i talarstolarna och kallade dessa främlingsfientliga, osolidariska, nazister. Hur skall man få förtroende för ett parti som de Nya Moderaterna som har huvudansvaret för det som nu sker i samhället . De har ju inte ens vett att be svenska folket om ursäkt för vad deras politik ställt till med, utan de vill ha fortsatt förtroende.

 

Frågan är väl hur många går på det när man vet att de som är ansvariga för det som nu sker i samhället fortfarande har ledande ställningar inom partiet. Kejsarens nya kläder syndromet är numera betydligt lättare att syna när vi fått alternativa sociala kanaler att ta till för att avslöja bluffarna som levereras från våra politiker.

 

Förtroende det får man efter vad man levererat till medborgarna i politiken, inte vad man vill leverera för det stämmer sällan i verkligheten. Det har ju om inte annat konsekvenserna av den naiva migrationspolitisk som de Nya Moderaterna levererade i regeringsställning visat.     

       

 tn


ANNONS
Av tommy norum - Måndag 4 sept 07:00Bildresultat för ta i hand efter debatterna i riksdagen

Bildresultat för vänsterpartiet

När en manlig muslim av religiösa skäl vägrar ta i hand på det motsatta könet så blir det rabalder i media. När de politiska motståndarna till Sverigedemokarterna  vägrar ta i hand av ideologiska skäl efter en riksdagsdebatt då verkar det helt normalt för media..
När det i Amerika är utbildning som mångt och mycket avgör hur man blir behandlad i samhället och där fördomar mellan de som har en hög utbildning och arbetarklassen sätter djupa spår i det amerikanska samhället där föraktet frodas på båda sidorna. Den tredje del av amerikanerna som gått college avfärdar den vite amerikanske arbetaren som latent rasistisk, sexistisk, och minder vetande och kan inte komma över hur man kunde rösta fram en president som högutbildade jurister, läkare, lärare, journalister och ingenjörer pedagogiskt påstår inför sina barn att han är sjuk i huvudet. Att det sedan visar sig genom studier att den amerikanska arbetarklassen är hårt arbetande, har en utpräglad joalitet mot familjen, som tillbringar med tid hos sina barn än medelklassen tex. Och det konstiga i kråksången det är tydligen att de som kan kosta på sig att ha negativa åsikter om sina vita landsmän men aktar sig noga för att ha samma åsikter om andra amerikanerna för då råkar man in i rasistbältet och det aktar man sig noga för. Rent hyckleri med andra ord.

 

I Sverige har vi också utvecklad ungefär samma typ av samhälle och hyckleri men där är det inte utbildningen som sätter avtryck i fördomarna utan vilket parti man tillhör.  De etablerade partierna i hop med media har under en lång nu på alla sätt försökt sätta sig över Sverigedemokraterna för att få dessa att framstå som oseriösa, som rasister, till och med nazister har nämnts. Man har påstått att de  som röstar på partiet är okultiverade, de är sämre utbildade och de tjänar mindre än andra.

Man har under flera år  kallat dem osolidariska, främlingsfientliga, rasister för sin hållning i flyktingdebatten. men ändå så  har de etablerade partierna blivit tvingade att närmat sig och tagit över den politik som Sverigedemokraterna förespråkat i flera år under oförskämda tillmälen från både det poliska etablissemanget och media. Prata om hyckleri.

 

Här har de etablerade partiernas företrädare visat både ohyfsade beteenden där man vägrar ta i hand vid meningsutbyte i riksdagen. För inte så länge sedan så visade den Liberala partiets ledare Bengt Wästerberg på sin tid vad ordet solidaritet, allas lika villkor och respekten för demokrati stod för när han inte ville visa sig tillsammans med företrädarna för Ny Demokrati när de av väljarna blev invalda i riksdagen. Han lämnade helt sonika TV studion när företrädarna för partiet kom in i rummet. Tyvärr så fortsätter det beteendet även hos dagens liberaler när man vägrar att samtala med SD för att få möjligheter att driva en borgerlig politik.  Så det är inget nytt under solen men det kanske det är därför det Liberala partiet har svårt att lämna området runt 4% spärren med risk att åka ur riksdagen. . 

 

  

Nu vägrar partierna  tala med Sveriges tredje största parti i Riksdagen, det klart andra största i opinionsmätningarna. Man beskyller fortfarande partiet för att var oseriösa i sin politik men vill sällan gå in i clinch i sakfrågorna utan använder fortfarande rasiststämpeln  när man saknar argumenten.  Här ser man vilka utryck det tar när man tar till alla till buds stående medel för att hindra Sverigedemokraterna som är på väg att möblera om i hönsgården riktigt ordentligt.

 

Nu är det inte väljarnas bästa som man strider för  utan nu är det den egna positionen och risken att tappa sitt levebröd  som styr agerandet. Moderaternas panikbyte av ledare blev väl en bra illustration av det beteendet. Socialdemokraterna är livrädda för att SD skall bjudas in i värmen av de borgerliga vilket kommer betyda att partiet kommer att för lång tid förvinna från den poliska makten. De småborgerliga partierna är livrädda för att bli uppätna av Sverigedemokraterna.

Nu står vi där och ser dubbelmoralen och hyckleriet visar sitt rätta jag där rasismen, solidaritet, främlingsfientlighet helt plötsligt får ett annat ansikte där man får svårare och svårare att legitimera i sak vad det är när man själv har tagit över den politiken som man förut ansågs vara rasistiskt och osolidarisk. 

 

Det är som i Amerika de väletablerade vill inte dra in de svarta i hur man bedömer arbetarklassen för då är man helt plötsligt rasist. De etablerade partierna och media i Sverige vill inte blanda in invandrare som brottslingar, man vill inte ha synpunkter på hur EU- medborgare och papperslösa invaderar vårt land, man vill inte prata etnicitet i de som står för problemen runt om i landet  Nej då riskerar man att kallas rasist.

 

Men att hoppa på sina poliska motståndare som Sverigedemokraterna med ett rasistiskt beteende i både handling och språkbruk det har man inga skrupler för. Tala om hyckleri och en dubbelmoral .. . .            

 

tn Av tommy norum - Måndag 4 sept 07:00


Skördefesten på Värmlandsnäs och där en av inslagen som vanligt lockade till sig många besökare var potatismosaiktavlan Bodaholms Gård.


 

Vid Bodaholms Gård hos Åsa Röslin och Lars Björsell står potatisen alltid i centrum och förstås ännu mer under skördefesten. För nio år sedan skapades den första potatistavlan ett unikt konstverk som lockar många besökare till gården. För andra året i rad är det konstnären Marianne Westberg som skapat tavlan med hjälp av Marie Hofgaard.

– Årets tavla är inspirerad av potatisens historia och är gjord av 18 olika sorters potatis från vår egen gård. Det är 6 000 potatisar i konstverket som i sin tur är ditsatta med 10 000 spikar. Nytt för i år är potatissoppa på ett recept från 1853. 

.  

Det var gott om närproducerat från  frukt och grönsaker till glass och godis och drickbart .   . 

   

Det var gott om besökare på de olika stationerna runt Värmlandsnäs. Det fina vädret och utbudet som bjöds gjorde att det blev en lyckad utflykt under helgen  

 

På Trone Hatts gård fanns Alpackadjur som blir mer och mer populära i Sverige  Alpacka ( är ett domesticerat kameldjur från Anderna som är besläktat med vikunja. Alpacka avlas för sitt mycket fina hår som ofta kallas alpackaull

 

 

   

Vi passade på och insupa lite herrgårdsromantik vid  Hjälleskate Herrgården vid Vänerns strand som bjöd på ett litet annorlunda utbud,  musikalisk och litterär salong inne på Herrgården på Lördagen. . Tyvärr slutsålt vid besöket.  tn


Av tommy norum - Söndag 3 sept 07:00Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND) Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND)


Lossning av fiskelådor i Göteborgs fiskehamn

Lossning av fiskelådor i Göteborgs fiskehamn

Göteborgs fiskhamn. Två män rullar lådor på en kärra, i bakgrunden fiskebåtar vid kaj.

Göteborgs fiskhamn. Två män rullar lådor på en kärra, i bakgrunden fiskebåtar vid kaj.

Järnvägsstationen, Göteborg

Järnvägsstationen,


Gamla dockan på Lindholmen, Polhemsdockan

Gamla dockan på Lindholmen, Polhemsdockan

Vy över Göteborgs hamn

Vy över Göteborgs hamn

Göteborg. Karusell på Lisebergs nöjesfält

 Karusell på Lisebergs nöjesfält

Torslanda flygfält, Hisingen, Göteborg

Torslanda flygfält, Hisingen, 

Göteborg. Vy över Kämpebron.

. Vy över Kämpebron.


Av tommy norum - Lördag 2 sept 10:00 


Dalslands kanal (1917)

Här följer vi båten Capella som tar sig genom Dalsland via Dalslands kanal. Bilder från bland annat Håveruds slussar, Råvarpen, Dals Långed, Lennartsfors och Bengtsfors


http://www.filmarkivet.se/movies/dalslands-kanal/

Av tommy norum - Lördag 2 sept 08:45


ÖVER  100000 LÄSARE UNDER AUGUSTI I BLOGGEN  t-norum

#BloggAntal
1t-norum100 943Med över ett hundratusen ( 100 000 ) unika besökare så slog bloggen t-norum under Augusti nytt rekord i den nu över 10 åriga bloggen.  


Roligt att fler och fler tar del av det som erbjuds i bloggen.


Ni som är osäkra på resultatet stämmer kan gå in i bloggen t-norum och klicka in er på besöksstatistik som finns längst ner på den högra sidan. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se