Senaste inläggen

ANNONS
Av tommy norum - Söndag 27 sept 10:45

 


1950 talet där Sverige kunde stoltsera med att ha en av världens största flygvapen. J 29 eller flygande Tunnan var hörnstenen i flygförsvaret på den tiden.

ANNONS
Av tommy norum - Lördag 26 sept 11:07


   

Vår naiva flyktingpolitik under många år sätter sina synliga spår i det Svenska samhället. Kan det var många  av de unga Afghaner som inte klarar av att anpassa sig till det Svenska samhället och en del av våra politiker inte vill skicka tillbaka -  tillsammans med flyktingar från Syrien och Somalia som nu polisen varnar för skall ta till skjutvapen för att försvar sina narkotika revir de skapat .Tack för den utvecklingen ni naiva politiker när nu er flyktingpolitik får konsekvenser till att det är lika lätt som att att få tag i narkotika som att köpa mat på ICA.. Att det är Etnicitet eller nationalitet beskrivs i polisrapporten som det sammanhållande ”kittet” i nätverken- något som man i vanliga fall inte får nämna utan att riskera bli anklagad för främlingsfientlig. En återkommande startpunkt för grupperna är att de träffats på olika former av flyktingboenden. Tack för den utvecklingen ni politiker som stoppat huvudet i sanden länge nog nu och inte förstått vad en naiv flyktingpolitik kan ställa till i samhället. Att det sedan finns politiker som kämpar för en allmän amnesti och inte vill skicka hem tex unga Afghaner utan flyktingstatus och asylskäl för att de nu rotat sig i landet där bevisligen många lever på brottslig verksamhet. Något som inte nämnvärt verkar bekymra våra ansvariga politiker . Meningen var väl ändå att flyktingar som vi tar emot och ger uppehållstillstånd skulle lyfta landet och inte förstöra landet som man nu ser allt för många spår på i det Svenska samhället utan att våra ansvariga politiker verkat bry sig..

 

 

https://www.expressen.se/gt/polisen-fruktar-vapnade-narkotikakonflikter-i-city/?fbclid=IwAR0eqv3rifJ-GdGF9X3cDNEFr2OWjxKY4EwHoJLcWFmlFVqs7H0PxwYEhBc.

Av tommy norum - Fredag 25 sept 18:49
Det råder i dag en ganska stor enighet om att svensk invandrar- och invandringspolitik har fullständigt havererat. Detta gäller främst på två fundamentala områden. Det första är förmågan att förankra invandringspolitiken i den svenska folkopinionen. Det andra att skapa fungerande integrationsmekanismer för nykomlingarna.” Något som den Borgerliga regeringen under Reinfeldt på sin tid var måttlig intresserad av. I stället så åkte de 4 partiledarna från KD,M, C och L runt i landet på den tiden och propagerade för att om Sverige skall kunna fortsätta ha en hög social standard så fodras det nya medborgare kommer till landet. Inte ens  rapporten ”Utanförskapets karta” år 2004, där man kunde visa att ett nytt socialt landskap hade vuxit fram i Sverige ”präglat av utestängning från arbetsmarknaden, bostadssegregation, bidragsberoende, maktlöshet och sårbarhet” fick Alliansregeringen att vakna till. I integrationspolitiken åstadkoms ingenting av värde under Fredrik Reinfeldts alliansregering trots att både Liberalerna men Sabuni och Moderaterna i en arbetsgrupp ledd av Ulf Kristersson 2008 och 2009 presenterade många skärpningar och begränsningar i invandrarpolitiken . Men inför valet 2010 stoppades förslagen undan, och eftersom SD kom in i riksdagen det året, som ett resultat av alla försummelser, valde regeringen Reinfeldt att ingå ett avtal med MP istället. Den allvarligaste skulden för detta sakernas tillstånd faller på de fyra så kallade borgerliga partierna. Dels därför att de, till skillnad från vänsterpartier som S, V och MP, har haft de analytiska verktygen och den kognitiva förmågan att begripa varningarna  och se hur illa det höll på att bli. Dels därför att de inte gjorde något åt saken under de åtta år som de satt i regering (när de till och med, i likhet med FP/L, fick makten efter löftet att agera). Denna oförmåga ledde dessutom till att de, genom SD:s tillväxt och på grundval av sina fobier, förlorade makten 2014 och inte kunde erövra den 2018. Priset för denna politiska inkompetens får vi alla betala för nu. 

   

Ord och inga visor i en ledare i GP av  Thomas Gür  

Fritt samanfattad av  TN   

 

https://www.gp.se/ledare/politikerna-s%C3%A5g-problemen-men-gjorde-ingenting-1.34445806?fbclid=IwAR2CF2e7x7wFcxzGIXtFJvI-_6XqBt-llGPElZ-6_U2IafbzWSa4ynTfDGQ
Av tommy norum - Fredag 25 sept 10:30
Kilaneviken i Dalslands kanal 1914 där Viking och Mina ankrat upp för väntan på att lasta kvarts .


 

Mina på bilden ovan är en  av världens äldsta segelfartyg byggdes 1876 på Fågelö gård, Torsö, på stranden. Sedan 1994 är Lidköping hemort. Föreningen Vänergaleasen Minas vänner äger skutan sedan 1997 och har byggt henne färdig.

Av tommy norum - Torsdag 24 sept 17:57

Den klassiska bilden av en svensk arbetare med sin unicabox som matlåda. Här som Staty i Mariestad illustrerar svensk arbetare på 1930-50 talet. Säg ”Unica-box” och den vuxna delen av Sveriges befolkning ser framför sig en brun oansenlig låda lagom att stoppa matsäcken i. Ingen tvekan om att Unica-boxen är i särklass den mest välkända produkt som någonsin tillverkats i Mariestad. Kanske är den en av de mest kända produkter landet har ägt. I nära 60 år tillverkades Unica-Vulcan-fibrer vid AB Tidan i Mariestad. När så plasten började bli mer allmän var Unica-fiberns saga all. År 1958, efter en produktionsperiod av 60 år, avslutades tillverkningen vid AB Tidan. En industriepok gick i graven..

tn

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se