Senaste inläggen

Av tommy norum - Lördag 2 april 12:38


Längs vägarna ligger döda kroppar och hela områden är totalförstörda. Ryssland drar sig nu tillbaka från Kiev ”långsamt men märkbart Ukraina hävdar att trupperna dragit sig öster och söderut och att de planeras nya attacker När kommer Putin bli attackerad från sina inre kan man ju undra. Tålamodet borde vara lågt.. Putin försöker på alla sätt dölja det hittills katastrofala utgången av kriget genom att sätta munkavel på media journalister med hot om fängelse om man rapporterar det verkliga tillståndet i kriget som avviker från den officiella bilden där kriget flyter på enligt planen. En bild som blir allt svårare att stå fast vid allteftersom bilder från 100 tals övergivna Ryska militära fordon av alla de slag utefter vägarna där ryssarna dragit fram kablas ut i sociala medier .Det blir nog lättare sagt än gjort att i längden hålla den Ryska befolkningen avgränsad från den verklighet som de ryska trupperna nu upplever i Ukraina

 

 

Av tommy norum - Torsdag 31 mars 16:15Det ekar av tomhet i Centerns reklamkampanjer med jättestora porträtt av Annie Lööf som ser bestämd och framåt ut.. Uppenbarligen så hjälper kampanjerna föga tack och lov, Centern ligger en bra bit under 2018 års valresultat – nu 6,8, enligt Novus – och förtroendet för partiledaren har sjunkit drastiskt.-förra årets strömhopp från partiet fortsätter nu som att Annie Lööfs stabschef, Kristian Ljungblad hoppat av. Kan det bero på att Annie Lööfs kovändning att hon helt plötsligt meddelade kan sitta i en S-ledd regering samtidigt som V-aversionen är urstark, har säkert lett till internt missnöje. Det slutar väl snart med att den enda Annie Lööf i fortsättningen kan prata är med sig själv i sin isolerade mittenfåra. . ,

 

Centerns cash räddar inte Annie Lööf (expressen.se)

 

 


ANN-CHARLOTTE MARTEUS: Centerns cash räddar inte Annie Lööf
Av tommy norum - Onsdag 30 mars 13:42


Frågan blir allt mer aktuellt - om det inte till slut blir den ryska befolkningen som tvingar Putin ta reson. Striderna i Ukraina sätter spår i den Ryska ekonomin , med en inflation som nu är tvåsiffriga . De ryska medborgarna nekas att ta ut sina besparingar. Man fryser dollaranvändningen och får förlita sig till rubeln som tappar allt mer i värde. En ökande arbetslöshet när företag från väst lämnar Ryssland. När all konfiskering av ryssars miljardinvesteringar i väst ses gå upp i rök. När ryska handelsfartyg nekas angöra a hamnar, när den ryska oljan och gasen inte lan säljas, när allt fler liksäckarna kommer hem till de ryska mödrarna och allt mer av det militära materialet går upp i rök. Ukrainas ökat sin tanks kapacitet totalt med mer erövrade tanks än de har förlorat i kriget. Ukrainas luftförsvar har tärt hårt på på det Ryska flygvapnet när man skjutit ner flygplan och helikoptrar för mångmiljardbelopp sedan kriget startade. Att Putin har betydligt starkare militära muskler än Ukraina är det ingen tvekan om och på sikt kommer det att ge utslag också i utvecklingen av kriget. Men blir det militära trycket som sätter stopp på kriget eller blir det trycket från det ryska folket, den ekonomiska situationen och det massiva trycket från världsopinionen som till slut får Putin att förstå att han gått för långt. ??? Men att tro att dekretet från Putin i början av kriget att Ukraina först måste lägga ner sina vapen och militärerna avbeväpnas och det militära försvaret upplösas innan han gick med på ett eld upphör. Den löningen lär inte längre finns kvar på förhandlingsbordet. .
Kan vara en bild av 7 personer, personer som står, militäruniform och utomhus

Av tommy norum - Lördag 26 mars 15:01Zelenskyjs pik till Ryssland om försvunne ministern
RYSSLANDS INVASION I UKRAINA
Publicerad 26 mar 2022 kl 06.42
Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu har inte synts till på ett par veckor -https://www.expressen.se/.../zelenskyjs-pik-till.../

Av tommy norum - Fredag 4 feb 11:43 


Nu är opinionsrallyt i full gång. Siffror som skärskådas av partihögkvarteren i sina försök att analysera hur man skall kunna förbättra siffrorna. Nu börjar smutsspelet - när inte de politiska argumenten räcker till då blir det de politiska motståndarna som får ta emot påhopp som inte alltid hamnar över bältet utan allt oftare under. Det är aldrig ens eget fel utan alltid någon annans när man analyserar de negativa konsekvenserna av den politik som förts. Det är politiken som fördes för 10 år sedan som nu sätter sina negativa spår i samhället inter den politik som förts därefter. Det gäller verkligen för väljarna att analysera och sovra bland alla påståenden om ditten och datten när våra politiker drabbar samman i sina debatter. Men med lite sunt förnuft- ta en blick i backspegeln vad politikerna lovat vad de har sagt 2018 förra valet - och vad som kom ut så brukar man ganska snart komma i närheten av den verklighet som blev till.


Av tommy norum - Måndag 31 jan 11:12

 


SD får störst väljarstöd bland lantbrukarna – Centerpartiet rasar i ny mätning. 

Det är tydligt  att Centerpartiet under Annie Lööf liksom LO inte ligger i fas med det som varit deras kärnväljare. 

Vad har hänt inom bonderörelsen kan man fråga sig när allt fler av Centerns gräsrötter- lantbrukarna-  lämnar Annie  Lööfs Centerpartiet och går över till Sverigedemokraterna ? 

Frågan är väl om inte de har tröttnat på Annie Lööfs ständiga tjat i tid och otid i att försöka få SD att uppfattas som något annat än allt fler - både partier och väljares uppfattar att de är. Om det var riksdagsval i dag skulle 28 procent av lantbrukarna rösta på Sverigedemokraterna och 26 procent på Centern, enligt Land Lantbruks väljarundersökning.   

Förklaringen är sannolikt att många upplever  Centern vänt landsbygden ryggen, skriver Lena Johansson i Land. Många upplever att Centern har tappat fotfästet i myllan under senare år  och fokuserat sig på bland annat att försöka isolera ytterpartiernas 30% väljare från politiskt inflytande-  När man  gick över till S/MP-regeringen vars politik verkligen har satt sina negativa spår i bondeleden med ökade energikostnader, försämrad samhällsservice mm. Att sedan alla partier - även om Centerns Annie Lööf försöker stå emot- så har de börjat närma sig  och i många fall tagit över Sverigedemokraternas syn på den naiva migrationspolitik som bedrivits i det här landet. Det har tagit lång tid att vakna upp för en del i det vi nu ser konsekvenserna av i samhället.  

Strutspolitik kallas det och det har Centern varit en av de mest högljudda - något som Centern nu dyrt får betala politiskt när  helt plötsligt det som Annie Lööf har lagt hela sin politiska själ i att uppfylla - nämligen att isolera ytterpartierna har fått precis motsats effekt än hon tänkt sig. Sd är det tredje största partiet, Vänsterpartiet växer och kärnväljarna i det egna partiet- bönderna - allt fler föredrar att rösta SD. Surt sa räven men sug på den karamellen Annie Lööf.        

 

 


Av tommy norum - Onsdag 26 jan 19:26
 


Det finns onekligen partier som rör sig i rätt riktning Mp, C och L. Vi får nog nöja oss med det tillsvidare. Socialdemokraterna håller sin ställning- vi får väl se om inte el-räkningarna och bränslepriserna till slut sätter sina spår i opinionsmätningarna.

Av tommy norum - Måndag 24 jan 16:03
 Här ser vi resultatet av den rödgröna regeringens energipolitik där Miljöpartiet har haft ett stort inflytande .  

När Karlshamnveket är i gång bränner det 140 000 liter tjockolja i timmen - oftast är den Rysk- Förra året var verket igång fler timmar än de senaste tio åren tillsammans och  gjorde av med 28000 ton tjockolja. Koldioxidutsläppen vid fullast är cirka 653 kg/MWh.. 

En total missbedömning som vanligt hos våra politiker får man väl säga när man ser hur allt fler samhällsfunktioner har ballat ur under den här regeringsperioden.  Vi såg det inte komma har blivit en synonym för den rödgröna regeringen. Ett strutsbeteende där inte bara vårt energisystem sätter sina spår i vad medborgarna skall stå ut med.

Fortfarande efter snart 8 års regeringsinnehav så har vi i detta högskatteland problem med både skola vård och omsorg för att inte tala om att man inte längre har förmågan att skydda oss och lagföra brottslingar i en utsträckning som får medborgarna att känna sig trygga i samhället . 

Vi är världsmästare i att bidra till svält elände och klimat i världen men någonstans på den vägen så verkar man har glömt sina egna medborgare. Våra politiker vill gärna slå sig på bröstet för all glänsa och få kredit från den politiska eliten runt om i världen men man blundar gärna för hur de egna medborgarna  upplever samhället.

När våra politiker tillät Ringhals 1 och 2 stänga ner började det fluktuera kraftigt i elnätet. Oljekraftverket i Karlshamn fick då en ny roll och har nu blivit symbolen för en misslyckad energipolitik  Kombinationen av fri marknad och ständig politisk detaljstyrning fungerar inte längre något som elkonsumenterna dyrt får erfara men som ansvariga politiker fortfarande inte vill låtsas om. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se