Senaste inläggen

Av tommy norum - 23 april 2022 12:48
                ”Varför har vi inte 100 skadade islamister?” | Nyheter | Expressen 


KD-ledaren Ebba Busch ifrågasatt varför polisen inte sköt skarpt under upploppen i påsk. – Vi hade personer som tog till sten i syftet att döda svensk polis, i syfte att döda räddningstjänst, i syfte att döda – i vissa fall – sjukvårdspersonal. De borde vara de som är skadade – inte svensk polis, säger Ebba Busch
Man kan ju fråga sig när man inte för så länge sedan poliser kände sig hotade av en ensam utvecklingsstörd ungdom som med en trä pistol - där 3 poliser kände sig hotade och öppnade eld. Men när man blir hotade till livet med stenkastning och när man bränner ner bilar och skolor och med ett hundratal skadade poliser, förstörda polisbilar då springer man och gömmer sig.
 
Det var väl inte det man förväntar sig av våra poliser som i grunden är till för att skydda allmänheten från buset. Vi kan ju hoppas att inte vår militär är upp fostrade i samma anda när man skall försvara Sverige. Om mu poliserna kände sig dödshotade vilket om inte annat antal skadade poliser visade så kan man fråga sig om det finns olika dödshot man kan agera med sitt tjänstevapen.
Varför skall poliser ha tjänstevapen om man inte kan använda dem när de känner sig dödshotade i sin tjänsteutövning ? – Om skälet var att man inte ville eskalera ytterligare, i ett läge där andra människor som vill Sverige illa, som vill polisen illa, bestämde sig för att ta över ett område. Då behöver polisen gå in och eskalera till den yttersta nivån, säger Ebba Busch.
 
Det är nog många som håller med Ebba Buschs syn på detta tassande i våra utanförskapsområden som bara har fått till följd att våldet, dödsskjutningar, sprängningar och småbrotten med rån hot och våldtäkter eskalerats där medborgarna känner en ökad otrygghet i spåren efter snart 8 år Socialdemokratisk brottsbekämpning.
Att en svensk politiker närmast uppmanar svensk polis att skada ett hundratal personer genom att skjuta skarpt hör inte hemma i en rättsstat”, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz i en skriftlig kommentar till TT. Men det var det som faktiskt hände när någon polis i en av upploppen gjorde för att skydda sig. Och detta i vår rättsstat. Hur skall polisförbundets ordförande reagera på en sådan fadäs inom den kår hon företräder.?
Frågan blir väl då om nu polisen som de själva beskriver situationen kände sig dödshotade skall man då inte poliserna få rätt att försvara sig i en rättsstat . Varför bär då polisen vapen kan man fråga sig. ?

Av tommy norum - 20 april 2022 17:43
Kan vara en bild av 1 person och textÄr det röstfiske som Socialdemokraterna håller på med när man lovar fattigpensionärer 1000 kr mer per månad som börjar gälla månaden före valet i år. Om det nu är pensionärerna man vurmar för varför i herrans namn slog man inte till med den reformen redan när man tog makten för snart 8 år ? 
 
Det kan väl knappast vara någon nyhet att våra fattigpensionärer inte har haft det så lätt under alla de senast 8 åren som Socialdemokraterna har haft makten. När Socialdemokraterna känner sig politiskt trängda före ett val då kommer spenderbyxorna fram i olika former av bidrag fram till barnfamiljer, pensionärer, arbetslösa invandrare mm, där man med hjälp av statsbudgeten försöker locka till sig väljare.
Något som Socialdemokraterna varit mästare på under alla sina år vid makten. Det finns ingen hejd på på falska argument när man med tårar i ögonen gör gällande att de som har arbetet hela sitt liv skall inte behöva få en ålderspension som man inte kan leva på. Så räknar man upp en massa låglöneyrken, men man aktar sig noga att informera om att alla som berörs av den här reformen är det många som prioriterat andra saker i sitt liv än att arbeta heltid och samla pensionspoäng. Har man ingen arbetsgivare som betalar in pensionen den som arbetstagaren har betalat med en avräkning från sin lön då står man där och beklagar sig när första pensionen ramlar in ur brevlådan.
 
Hushålls arbete eller passa sina egna barn utan betalning från någon arbetsgivare ger knappast några pensionspoäng men sätter sina tydliga spår i pensionen. Man vill heller inte tala om att det finns många i den stora gruppen invandrare som överhuvudtaget inte betalat ett öre till sin pension utan rider snålskjuts i systemet. Det finns småföretagare som såg en ära att deklarera för en så låg inkomst som möjligt utan att spara i privata pensions försäkringar.
 
Men varför glömmer man de som verkligen arbetat hela sitt liv heltid i låglöneyrken samtidigt som man skött hem och barn men ändå inte inte lyckat skrapa ihop till en pension som är dräglig, de som nu upplever att skillnaden mellan de som verkligen levt upp till det som skulle ge en dräglig pension tappar i i skillnaden med hjälp av olika bidrag över statskassan.
 
De om några skulle vara värda en tusenlapp extra i månaden, de som hela sitt arbetsliv avstod en del av sin lön för att få en pension som går att leva på, de som inte belastat statskassan med bidrag,. Då har man väl ändå lyckas att nå någon rättvisa här i världen att det inte bara är snyltarna- förlåt uttrycket - som får ta del av våra gemensamma tillgångar utan även de som försöker leva som vi är lärda att leva i det pensionssystem som våra politiker fattat beslut om.
 
tn
Av tommy norum - 19 april 2022 10:02


Tre personer har skjutits av polis i Norrköping. Kalabalik råder på platsen. I Örebro haglade stenar och smällare över trängda poliser – och fyra polisbilar sattes i brand.16 poliser skadade efter senaste dagarnas våldsamma upplopp
på flera platser i Sverige bland annat i Malmö. Det väcker starka reaktioner hos både politiker och poliser. Men frågan är väl om inte våra ansvariga politiker har en stor skuld i detta. Med en naiv invandrarpolitik, en misslyckad integration som bottnar i att man inte kunnat ta hand om dem som kommit hit på ett sätt så att de inte blir en fara utan en tillgång för Sverige.
 
Man har skapat ett samhällsklimat där röster för en invandring som baseras på att inte ta emot fler än vi kan ta hand om det klassas som främlingsfientlig och rasist i PK etablissemanget
Det är en totalt misslyckad integrations politik som säter sådana här spår i samhället - så våra politiker borde inte bli förvånade om man följer med vad som händer ute i landet. I snart sagt varje samhällssektor så ser vi negativa spår som är en direkt följd av vår naiva invandrarpolitik där det stora flödet av nyinkomna få redan en ansträngd offentlig sektor inte minst inom polisen och sjukvården att gå på knäna. Sedan 2000-talets början har vi blivit nästan 1,6 miljoner fler invånare i Sverige, där det framförallt beror på fler har invandrat än utvandrat. Men har de allmänna resurserna ökat i motsvarande grad ? Ökade vårdköer till sjukhus, tandvården, psykvård, mindre poliser per capita mm.
Högre skatter men mindre offentliga resurser att ta del av det är facit för en politik där man gärna öppnar sina hjärtan men glömmer bort att också skicka med pengar till det ökade resursbehovet. Kan vara en av flera förklaringar vad som nu sker ute i Sverige.
 
ttps://www.expressen.se/nyheter/nya-oroligheter-i-linkoping-och-norrkoping/


Av tommy norum - 14 april 2022 14:29


Kan vara en bild av utomhus


Vi kan konstatera att den Ryska krigsmakten inte på långa vägar håller den klass som varken Västexperter eller Ryssarna själva trodde. Vi ser att den ryska krigsmakten har svårt att försvara sig mot de högteknologiska vapen system som Ukraina fått från Väst. Både ett stort antal flygplan, helikoptrar, pansarfordon av alla de slag ligger som skrot i naturen och utefter vägarna där Ryssarna dragit fram.
 
Kan tänka mig att Putin river sig i det lilla hår han har kvar när det gått upp från honom att den seger som han går och väntar på blev en dyrbar sådan. inte bara i tusentals egna soldaters liv som nu uppskattas till ca 170000 enligt obekräftade källor utan också i förstörda och lämnade fordon av alla de slag för miljardbelopp. Nu börjar till och med Putins sjökrigskrafter få kännas av förluster när det ryska krigsfartyget ”Moskva” gott förlorad
Ukrainska myndigheter hävdar att de beskjutit fartyget med två så kallade Neptune-robotar vilket uppges ha orsakat allvarliga skador. Ukrainska drönare användes för att störa ut fartygets försvarssystem vilket bäddade för att robotarna lyckades träffa sitt mål.
 
Ryssarna förnekar utan det är en brand på fartyget- och hur den har uppstått är det många so fråga sig. Vi kan konstatera att medan Ryssarna koncentrerar sig att förstöra infrastrukturen i städerna med tusentals döda civila för att komma åt de Ukrainska försvararna så fortsätter de Ukrainska militären slå mot militära mål som slagit hårt mot den Ryska krigsmakten.
 
”Var är Moskva? Hon har drunknat”, skriver Volodymyr Zelenskyjs rådgivare Oleksiy Arestovych på Twitter.

Av tommy norum - 13 april 2022 12:21Bildresultat för jan carlzon


Ett inlägg som var infört inför valet 2018 men lika aktuellt nu 2022.

 
Jan Carlzon en av Sveriges kändaste direktörer, stod inför 500 åhörare på Kvalitetsmässan i Göteborg 2015. Han sa: – Ingen kan kalla mig rasist. Hela mitt yrkesliv har byggt på öppenhet mot världen. Men nu är jag för första gången orolig.
– Jag känner stor oro, säger Jan Carlzon . Öppnar man sin famn måste man också öppna sina ögon. Välkomnar vi människor på flykt måste vi också kunna ta hand om dem. Vi kan inte ta emot fler än vi klarar av. Det förvånar mig att politikerna inte har förstått det.
– När man tar på sig ett stort ansvar krävs också ett stort ledarskap det som så tydligt har saknats de senaste åren i svensk politik. säger Jan Carlzon.
 
Med facit i hand så kan man väl säga att Jan Carlzon påstående att vi har saknat det ledarskap som situationen krävt när vi ser hur Sverige har utvecklats stämmer väl när vi nu ser konsekvenserna .
Det enda parti som verkar förstått vilka problem i den uppkomna situationen skulle föra med sig var Sverigedemokraterna. Plötsligt diskuterar varenda människa invandring och integration med utgångspunkt från den verkligheter de lever i som markant skiljer sig från de politiker som har ansvaret för den uppkomna situationen.
Man ser med facit i hand vad rätt Jan Carlsson fick i sin analys över våra ansvariga politiker både i Alliansen och det rödgröna blocket när man struntat i att ta hand om de som kommer hit.
 
Man har fört en politik där tuta och kör och se vad som händer varit det som gällt. Alla opponenter av den politiken har de gemensamt anklagat för att vara främlingsfientliga, rasister mm. Man har med sin politik skapat klasskillnader i samhället där man får gå tillbaka ända till 30 talet för att se motsvarande samhällsförändringar. Något som inte verkar ha bekymrat de ansvariga politikerna att man är skyldig till att sparkat tillbaka utvecklingen i klasskillnader till i början på 1900 talet i Sverige.
 
Man har med det skapat en kriminalitet som har gjort flera områden runt o, i Sverige klassas som särskilt utsatta där myndigheter har svårt att få ordning på utvecklingen. Man har struntat i att föra en bostadspolitik som ligger i fas med de som man lockat hit. Man har struntat i att ge skolan resurser för att tillgodose flyktingbarns större behov för att integreras i skolsystemet, något som satt stora negativa spår i Pisaproven. Man har i stort sett struntat i allt som kan skapa en bra integration av de nyanlända.
I stället för att föra en vettig politik så har man försökt ändra fokus på de problem som uppstått genom att svartmålat de som opponerat sig mot den politiken. Ingen självrannsakan här inte. Istället har de spytt galla på Sverigedemokraterna och på motståndarblocket och anklagar dessa för att inte tagit ansvar. Att bägge blocket har lika stort del i det som sker vill man inte låtsas om.
 
Att någon överhuvudtaget kan rösta på de partier som är ansvariga för det vi nu ser i samhället är en gåta. Och i stället för att rannsaka sig själva så fortsätter man ge sig på det enda parti som varit kritisk till invandringspolitiken i hopp att kunna lura medborgarna för att slippa stå i skamvrån inför medborgarna för vad de ställt till med.
Vi kan väl hoppas att fler tar till sig vilka som är de verkliga syndarna i hur man skött Sverige i flyktingfrågan de senaste 10 åren. Nu får svenska folket vara beredd att städa upp efter vad den naiva flyktingpolitiken lett till.
Man skall aldrig rösta på ett parti för vad de vill åstadkomma i politiken utan man skall rösta efter vad de åstadkommit med sin politik. Med det synsättet så är det många partier som borde känna sig oroliga inför valet 2018. Den hypotesen gäller fortfarande inför årets val 2022 med tanke på hur Sverige har utvecklats i kriminalitet med skjutningar, en ökad otrygghet, där man nu också kan lägga till energikaos med skenande priser, där politikernas allt mer ökade skatteuttaget är en stor faktor. Nog finns det en del att tänka på innan man beslutar vilket parti man skall rösta på inför årets val 2022.,
tn

Av tommy norum - 11 april 2022 17:31


Stackars Liberalerna för vem är det som på allvar tror att Johan Pehrson kan lyfta partiet ?
En före detta Robinson deltagare från Örebro som varit riksdagsman för Liberalerna sedan 1998 - gjorde ett uppehåll 2015 men återkom något år senare.
Fick stryk av Sabuni i valet av efterträdare efter Björklund.
En slätstruken politiker som inte gjort något väsen av sig i partiet och som inte satt några synliga spår i Liberalernas politik. Fortfarande med en hög svansföring mot SD som skall hållas så korta med sin nästan 20% av väljarkåren bakom sig.
Prata går bra när det gäller inflytande i politiken.
Men om nu de Borgerliga vinner och Liberalerna lyckas kravla sig upp över 4% strecket så verkar de i sin värld tro att det de som bestämmer tågordningen vilket inflytande SD skall ha även om de är tungan på vågen om överhuvudtaget en Borgerlig regering skall få chans att komma till.
Inte hörde man någon röst från Johan Pehrson när Liberalerna med Björklund och med Centerns Annie Lööf fick för sig att satsa på Stefan Löfvens Socialdemokrater i det så kallade januariavtalet.
Man slutar aldrig att förunnas av dessa politiska företrädare som i sin fantasi tror sig kunna diktera villkoren utan en tanke eller reflektion på hur många man företräder i politiken.
.
Vore nyttigt för dessa självgoda Liberaler att få sig en snäpp på näsan- bli tvingade att tänka om och inte inrikta sin politik efter en klick förståsigpåare utan verklighetsförankring som nu håller på att driva partiet mot sin undergång. Kanske på tiden att man riktar sin kritik inåt i den egna politiken i stället för att att lägga allt krut på att förnedra andra partiers politik.
 
 

Av tommy norum - 10 april 2022 10:43

   

När det inte gick hem att skrämma bort väljarna från Sverigedemokraterna med att de var främlingsfientliga, rasister med nazistiska rötter och till och med en fara för vår demokrati.
Så tar man nu till nya nya grepp med att försöka skrämma väljarna med att Sd går Putins ärende. Vi kan väl konstatera att de värsta mobbarna sedan förra valet Centern Liberalerna och MP där de 2 senare riskerar nu att åka ur riksdagen.
Anni Lööf i C som i brist på politik som biter på väljarna tappat väljare sedan förra valet fortsätter i samma stil men där nu SD går Putins ärende.
SD ligger och tampar med Moderaterna om att vara Sveriges näst största part så hittills så har hela hatkampanjen mot SD blivit ett totalt misslyckande- men skam den som ger sig .
Stadsrådet Ygeman försöker också dra sitt strå till stacken när han på Twitter visar upp en bild på Åkesson där han intervjuas av Rysslands statskontrollerade nyhetsbyrå Russia Today - ett foto taget för mer än 10 år sedan vid ett torgmöte i Landskrona.
Att på något sätt försöker göra det till en koppling till Putin är väl om något fullkomligt grotesk argumentationsteknik, ovärdig ett statsråd kan man tycka.
Men har man svårt att argumentera med utgångspunkt från misslyckandet i sin egen politik så får man försöka rota fram påhittad skrämsel- propaganda för i någon mån försöka vända focus från sina egna politiska misslyckanden som vi dagligen blir påminda om i media.
Inte så lätt när det finns politiska partier i kammaren som inte vill låtsas om sitt eget ansvar i hur Sverige har utvecklats negativt på många områden de senaste 20 åren.
Nog luktar det lite Rysk propaganda teknik i att med alla till buds stående medel försöka få bort focus från sina egna politikiska misslyckanden, Putin han har Ukraina som slagpåse - De svenska politikerna har haft och har SD som slagpåse. Men det blir folket som förr eller senare får sista ordet.
Av tommy norum - 9 april 2022 10:59Vad händer nu med liberalerna när Nyamko Sabuni beslutat kasta in handduken och avgå som partiledare ??. Partiet som har noll koll på vad de få medlemmar de har kvar vill få ut av Liberal politik. Sabuni tog över ett parti i kris efter att Björklund velade omkring mellan blocket och visste inte vilken fot han skulle stå på. Och som vanligt så har småpartierna i mitten L, MP och C svårt att acceptera att ytterpartierna SD och V som växt över deras huvud vill ha det inflytande de betjänar efter sitt valresultat. Vi får väl se vad som händer nu med Johan Pehrson, tidigare förste vice partiordförande tar över rodret i det sjunkande skeppet Liberalerna. Inte lätt när man nu provat bägge blocken och inget ger utslag i opinionen. Liberalerna får väl med Centern bilda ett tredje block ett mittenblock där Annie Lööf i sin ensamhet befunnit sig sedan förra valet. Man kanske skulle vidga sina vyer utan för storstadsområdet och få lite politiska förslag från de få som fortfarande diggar Liberalerna. Men de blir sannerligen inte så lätta att hitta med tanke på hur opinionssiffrorna ser ut.

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards