Senaste inläggen

Av tommy norum - 28 december 2019 13:44
Visa källbildenEn krympande socialdemokrati ser längtansfullt tillbaka på den tid då partiet fortfarande var dominanten.-  hitta tillbaka till ett socialistiskt program med ett svenskt 70-tal som modell med en det familjepolitiska programmet från 1972 som ger en glimt av den  socialistiska grundsynen: Där tog man bestämt avstånd att var och en kämpar för sina intressen utan hänsyn till kollektivet,  Individens rätt att självständigt utvecklas måste underordnas de intressen som samhället som kollektiv i demokratisk ordning beslutar. De bärande strukturerna – politiskt, ekonomiskt och socialt – skulle stöpas och stöptes om med staten som främsta instrument.

 

Det i ett 70 tal där vänsterrörelsen var verkligen mer än så. Det fanns ett antal bokstavspartier knutna till sina respektive förebildsländer. Alla kommunistiska diktaturer. Hoxhas Albanien. Maos Kina. Och Vänsterpartiet hängde fortfarande med Sovjetunionen. I socialdemokraternas värld så var allt bättre förr när de kunde härja fritt i politiken med hjälp av kommunisterna där man i lönndomens tecken tog avstånd från dem men där man i praktiken bakom lykta dörrar gjorde upp om framtidssveriges socialistiska framtid.

 

 

Det var då de beryktade löntagarfonderna skulle bli startskottet för ett drömsamhälle där fack och politiker gemensamt skulle ta över svenskt näringsliv. Den drömmen blev också början till Socialdemokraternas väg mot den politiska källaren när medborgarna till slut fattade vad den politiken skulle sluta i. När spåren efter de socialistiska drömmarna kom fram i dagen  med Berlinmurens fall 1989 så bekräftades det som allt fler förstod vid det laget -  pappersdrömmarna hos de socialistiska politikerna visade sig vara rena helvetet för medborgarna- något som Vänstern fortfarande har svårt att acceptera  

 

Nu kämpar Socialdemokraterna för livet för att kunna behålla sin politiska dominans där nu också borgerliga samarbetspartner bjuds in för att S skall kunna behålla makten. Ett socialistiskt parti som blir tvingade till att driva borgerlig politik för att överleva ger inga bra vibbar till de allt färre gråsossar som fortfarande röstar på partiet.

 

tn

 

https://www.svd.se/s-ar-fange-i-det-forgangna?fbclid=IwAR1Qy96iVEL776Ex1Fp5B5GQo8D6IddsGRmj-celI8B7oJElk9NEVRQZhGs

ANNONS
Av tommy norum - 27 december 2019 15:45


 
Nyårslöften är väl rent brottsligt mot en själv

Nytt år, nya  misstag ? 

 

Efter en intensiv Julafton med besök hos en av våra döttrar i Bengtsfors där en stor del av släkten var på besök med Jul lunch, Kalle Anka och julklappsutdelning så blev mellandagarna en kamp på att försöka ta tillvara och äta upp resterna av julbordet  innan senast datum inträffar..Nyårsafton blir same presidium som de senaste tjugo åren, en helafton med  TV::n som  sällskap .  Det finns inga nya år var det någon som sagt utan tiden knallar i väg i sin gamla lunk. Det är vi människor som i vårt byråkratiska nit delat in tiden i lämpliga portionsbitar.

Och att för varje nyår få bekräftat att tiden rinner i väg utan vi har chans att kunna kontrollera hastigheten. Tänk att det har gått 20 år sedan millenium skiftet som man hade så stora förväntningar på att få uppleva.

 

 Nu verkar det som om tiden rinner allt fortare ju äldre man blir. Om det är för att man är pensionär, dagarna är sig i stort sett lika och där fasta aktiviteter under veckorna håller reda på dagarna. Måndag, onsdag och fredag är spikade på morgonen i stort sett året runt för min egen del med fysisk träning , men det betyder inte att jag för den delen till 100 % har koll på vilken dag det är. Och det där med nyårslöften som man aldrig lyckas uppnå utan bryter i regel veckan efter. Så nu inskränker jag med att lova något under en tidpunkt som aldrig inträffar. Så mitt nyårslöfte blev i år att jag lovar att inte dricka en droppe sprit vid varje solförmörkelse under det kommande året. Alla andra nyårslöften är väl rent brottsligt mot en själv.

 

Så var det där med snön, vara eller inte vara. Min hustru och jag har olika uppfattningar om snö och kyla. Hon ser framför sig att kunna ta fram sparken och gå promenader där snön knastrar under skorna och naturupplevelse med snön som hänger på träden . Medan jag i min inre syn ser snöskottning i tid och otid, igensnöade bilar som ibland kan vara svårstartade, ökade uppvärmningskostnader, för att inte tala om denna spark som min hustru skall ha fram och som efter varje år när den inte används kommer längre och längre in i förrådet och skall grävas fram med en massa och svordomar och försök till övertalning till att skippa sparken för i år.

 

Längdskidåkning är också vi har olika uppfattning om. Själv slutade jag med längdskidåkning innan jag ens börjat. Det var när vi bodde i Dals -Ed för mer än 35 år sedan när jag fick för mig att motionera med längdskidåkning.  Ett besök hos Göstas Sport inhandlades ett bar skidor med all utrustning. Samma dag på kvällen i elljusspåret så blev det premiär .  Djupa spår och i en som jag uppfattade brant nerförsbacke i slutet på banan, skidorna fastnade i spåret och jag föll framåt och en skida gick av.

 

Lite skamsen så uppsökte jag Gösta dagen efter och undrade lite försynt om jag inte kunde få köpa en skida. Efter lite övertalning så gick han med på det. Nästkommande kväll helt övertygad att incidensen med den brutna skidan var en engångsföreteelse.  Men vad jag bedrog mig. I samma backe hände det som inte fick hända när där  proceduren upprepades med samma resultat, ytligare en bruten skida.  Något moloken och ett ordentligt skratt från Gösta när jag dagen efter inhandlade skidan som blev över. Sedan dess har jag inte rört en längdskida och får kalla kårar när jag tänker på den misslyckade premiären. Ett par gula Sundinskidor finns nu i förrådet, den ena har gått ca 2 km den andra är ny oanvänd.  

tn.      

 

  

         

ANNONS
Av tommy norum - 27 december 2019 12:00
 

Centern ville i senaste valrörelsen 2018 att medborgarna skall titta framåt och försöka glömma konsekvenserna av vad deras politik bakåt i tiden ställt till med i Sverige.


Frågan är väl varför de svenska medborgarna låter Centern vara med och styra i någon form av regeringskonstalation med de uttalande som Annie Lööf kläcker ur sig titt som tätt. Det är klart att Centern inte vill bli påminda om vad deras gemensamma politik med Alliansen ställt till med. Mot en dalande kurva i brottsstatistiken under flera år så ser vi nu att trenden har vänt framförallt i dödligt våld och våldtäkter. Centerns och Alliansens har i spåren av sin migrationspolitik ökat på utanförskapsområdena runt om i Sverige där polisen har svårt att upprätthålla lag och ordning. Kommunerna har fått anställa egna ordningsvakter för att hålla ordning inte bara i centrum utan också på bibliotek, badhus och vissa skolor. Nya brottskategorier tillkommit i spåren av invandringen där sexuella brott mot män har ökat explosionsartat de senaste åren. I spåren av den naiva migrationspolitiken så har också knivar blivit allt vanligare vid rån och bråk. Barn under 15 år blir i allt större utsträckning utsatta för rån av kontanter och mobiltelefoner.          


Att sedan utrikesfödda och deras barn är överrepresenterade i brottsstatistiken vill man heller inte kännas vid utan alla sådana påstående är främlingsfientliga med nazistiska förtecken. Att det hela många gånger bottnar i sociala faktorer som politikerna själva varit med och skapat med sin naiva invandringspolitik vill de inte låtsas om. En ökad klasskillnad som uppstått i en nästan obefintlig integrationspolitik där bostäder, skola och arbete för de nyanlända helt har lämnats vind för våg med en låt gå politik som lämnat många av de nyinflyttade helt chanslösa att komma in i det svenska samhället på justa villkor.

 

Det är den politiken vi nu skördar frukterna av med ökad brottslighet, problem i skolan och ett allt mer segregerat samhälle som bara spär på oroligheterna i samhället. Att man sedan vill fortsätta med den politiken där man bevisligen visat att man inte klarat av att sina politiska åtagande är mig en gåta. Politiker som centerns Annie Lööf vill öka på anhöriginvandringen, Vänsterpartiet med Miljöpartiet som i princip vill ha fri invandring. Socialdemokraterna med Löfven springer omkring och verkar totalt tappat initiativförmågan för en hållbar invandringspolitik för Sverige utan där han verkar att gå och vänta på direktiv från EU hur han skall agera. Och inte blir det bättre när man hör Moderaterna som i princip var de som öppnade Sverige för resten av världen och som kanske har det största ansvaret för hur landet utvecklas de senaste åren. Frågan är väl om medborgarna har så mycket att hämta där med den nye partiledaren Ulf Kristersson som i sin hemmamiljö har en hustru som är präst och som är med och formar Ulf mot en riktning som fortfarande troligtvis har drag av Reinfeldtpolitiken öppna era hjärta bry er inte om konsekvenserna, det löser sig alltid.


Men att stora delar av svenska folket gav dem fortsatt stöd vid senaste valet i att förändra Sverige till ett mångkulturellt samhälle utan den minsta antydan att ställa de ansvariga till svars är mig en gåta.

En försummad integrationspolitik med en försummad bostadspolitik, arbetsmarknadspolitik, skolpolitik och en försummad politik för brottsbekämpning där man lämnat polisen och dess resurser åt sitt öde där allt fler brott avskrivs i allt mer ökande takt och där allt fler medborgare upplever att samhället inte längre klarar av det mest elementära att skydda medborgarna från buset.


Vi betalar världens högsta skatter som i allt större utsträckning används till humanitära, politiska mål medan många av våra pensionärer lämnas utanför utan en möjlighet att få ta del av standardhöjningen. För att inte tala om sjukvårdens problem med allt större köer man har i många år försummat nyrekryteringen av utbildade sjukvårdspersonal. Man har totalt ignorerat den stora befolkningstillväxten med ökade vårdbehov i stora invandrargrupper.  Man har totalt struntat i försvaret under längre tid. Sedan hör man röster i politikerleden att man inte skall blicka bakåt utan bara framåt. Men hur man skall få reda på kvalitén på politiken man fått ta del av under åren om man inte skall ta fram facit över den politik man har fått av våra politiker kan man undra.


Nu har man tydligen kommit överens om att lägga allt krut på miljön och klimat hotet för att få bort invandrarfrågan från dagordningen, den som väljarna tyckte är den viktigaste frågan.  En enorm propaganda som fått oanade proportioner där våra politiker utgår från att vetenskapen är entydig. Men faktum är att klimat hotet vilar på en mycket svag vetenskaplig grund.Samvariationen mellan den monotont stigande koldioxidhalten i atmosfären och global uppvärmning är illusorisk. Temperaturdata från de senaste hundra åren visar omväxlande perioder av uppvärmning och avkylning. 1930-talet var en period av uppvärmning som följdes av trettiosju års avkylning från 1940 till 1976.Den uppvärmning som därefter följde under de två sista decennierna på 1900-talet avstannade och någon signifikant uppvärmning har inte skett under senaste cirka arton åren trots stigande koldioxidhalt.


Så nu har man ytligare en parameter att skrämma väljarna med. och som också ger utrymme för att ta ut mer skatter av medborgarna när nu inte nazisthotet och främlingsfientligheten verkat fått avsedd verkan att skrämma väljarna från Sverigedemokraterna. Så det svenska folket kan räkna med i fortsättningen är allt högre miljöskatter i alla dess former som på sikt inte kommer att ändra klimatet om man inte får med de stora nationerna som Kina, Indien och hela Afrika som bara går och väntar på att få uppleva samma slit och slängsamhälle som vi frossat i det senaste 100 åren. För att inte tala om hela den amerikanska kontinenten där fortfarande miljoner medborgare går och väntar på att få uppleva samma standard som här i Sverige. Så ni som tror att politikernas drömmar om ett fossilfritt Sverige skulle på något sätt bidra till en klimatförändring, känn er blåsta. 


Man skall i fortsättninen inte rösta varken med hjärtat eller efter framtidsvisioner utan med vad de politiska partierna har åstadkommit under sina mandatperioder. Det är enda gången i en demokrati som medborgarna har möjlighet att sätta betyg på vad de har åstadkommit genom att låta bli att rösta på dem om man är missnöjd med konsekvenserna av deras politik. Något att tänka på när man lägger sin röst i valurnan 2022.    

tn


 
Av tommy norum - 26 december 2019 12:30

Det var tider det. Man kan undra hur många åk man lyckades prestera under sådana förutsättningar utan lift.  

Av tommy norum - 21 december 2019 14:00Tänk vad fel det kan bli när representanter för PK folket tror sig ha lösningen på alla frågor  men där medborgarna föredrar att gå egna vägar i sina politiska ställningstagande.. 

Krönikan som Expressens Lotta Grönning skrev för 2 år sedan är väl en känga som det är svårt att  komma undan och bli träffade av i de  etablerade politiker och journalistkretsarna.  Medborgarna går sina egna vägar visar det sig långt i från vad PK folkets försökt manipulera medborgarna till.  .  


 
Våra politiker värnar mer om andra än om den egna befolkningen när man låtit våra fattigpensionärer fortfarande ligga kvar i Europas värsta fattigdomsträsk utan att reagera.


Resultatet är tydligt skriver Lotta :  När etablissemanget angriper SD, eller Donald Trump eller EU-kritiker så slutar de marginaliserade väljarna att lyssna. Angreppen har som enda effekt att öka stödet för de angripna. Särskilt farligt är det att se ner på människorna på landsbygden.

De är inte så få som en del trycks tror, mellan fem och sju miljoner av svenskarna bor utanför stora städer, beroende på hur man räknar. Trump vann tack vare landsbygdens väljare och brexit fick stöd från folk utanför storstäderna.

 

Tro inte att landsbygdens protester handlar om rasism och främlingsfientlighet. Protesterna bottnar snarare i totalt olika verklighetsbilder. Om politiska partier som inte talar till folket utanför städerna, än mindre om dem. Det handlar om ett etablissemang som glömt vilka de representerar. Det har öppnat dörren på vid gavel för populistiska missnöjespartier om nu det betyder att populism och missnöje är lika med oposition mot den förda politiken så får man väl hålla med. .

 

Så alla ni som förfasar er över att det demokratiskt valda SD ska få delta i politiken i riksdagen och till och med ta ansvar för allt de lovar, vad är ert alternativ? frågade sig Lotta med rätta i sin krönika. 

 

Surt för PK folket att ta till sig när nu Trump i steg efter steg förverkligar sina vallöften han blivit vald på. Det gillar man inte här hemma utan då blir det ett ramaskri för att hans beslut också ka få negativa resultat för andra när han värnar om det amerikanska folket som han som ledare representerar. Han tar sitt uppdrag på allvar i att det är de egna medborgarna som skall stå i centrum för hans politiska beslut i motsatts till de svenska politikerna som många gånger mer ser sin roll som representant för världens samvete och de flyktingar som kommer hit.

 

Samma inställning har man om presidentskapet i USAsom man anser skall värna mer om övriga världen problem och sätta sina egna medborgare i andra hand vilket Trump klart och tydligt deklarerat att det får vara slut med den politiken nu.

  

Här i Sverige låter man miljarder rinna ut ur statskassan till flyktingar som det visar sig att många inte ens har flyktingstatus medan man låter våra fattigpensionärer som numera har klassas som den näst fattigaste i hela EU får så förbli utan att reagera. Man kan lägga miljarder på att försörja ensamkommande barn som heller inte har flyktingstatus, man är beredd att slänga ut miljarder på att ta hand om deras anhöriga både med socialbidrag och pensioner men man har vägrat hårdnackat under flera år ge våra fattigpensionärer en krona extra i pensioner för att de skall kunna lyfta sig ur fattigdomsträsket man hamnat i.

 

Man har i åratal sänkt kvalitén på sjukvården på grund av resursbrist, man har struntat i försvaret och polisen som nu är ur stånd att skydda medborgarna på ett sätt som man förväntar sig i ett land med världens högsta skattetryck. Så frågan borde väl bli för de svenska väljarna om man i fortsättningen borde börja rösta på partier som har samma inställning som president Trump i USA att det är landet och de egna medborgarna i första hand man skall värna om i sina politiska uppdrag. I sverige har det varit lite si och så med den saken under många år har det visat sig med  facit i hand.

 

Så låt våra politiker stå till svars vad de inte har gjort under sina mandatperioder det speglar  mer deras kompetens i hur bra politiker man är än alla de vallöften som man ändå inte kan hålla fullt ut.  


 

 tn

 

 

Av tommy norum - 20 december 2019 18:46Visa källbilden


Det kanske inte direkt det är den Julklappen Svenska folket önskar sig med tanke på de rubriker som dagligen dyker upp på löpsedlarna om tillståndet i kölvattnet efter den naiva invandringspolitiken som partierna i sjuklövern S, KD, M , L ,V, C  och MP har ett direkt ansvar för.

Här är ett liten axplock över dagens rubriker som på många sätt speglar hur Moder Svea mår efter 9 års Socialdemokratiskt styre i hop med Miljöpartiet. Med de nya samarbetspartnerna Centern och Liberalerna så kan väl inte medborgarna vänta sig några större förändringar invandrarflödet under den här mandatperioden.
113 barn i sydsverige är registrerade som rånare av Polisen .... 


En 25 årig kille blev knivhuggen på en bänk i Göteborg... Det har gått så långt att media inte längre klassar det som 1:a hands nyhet längre...  


Elever försvinner, dyker inte upp på skolorna där de skulle börjat. SVT Nyheter Örebro har varit i kontakt med skolpersonal som misstänker att en del av de här fallen handlar om bidragsbrott. 


Sedan S-regeringen tillträdde 2014 har sjukhusköerna  ökat lavinartat, med 136 procent inom specialistsjukvården. Det är förödande för samhällskontraktet och skapar oro hos patienter, trots Stefan Löfvens löfte att ta tag i frågan....


Elever i årskurs 5 på Bjurbäcksskolan hade deltagit i en religionslektion där flickorna blivit förvisade längst bak i klassrummet för att alla elever – uppdelade efter kön – sedan tvingades ligga på bönemattor riktade mot Mecka och tillbe Allah på arabiska.....

 

Medborgarna börjar tröttna  när inte myndigheterna klarar av sina åtagande vilket kan utmynna i att de tar lagen i egna händer när polisen är frånvarande.  I Ronneby har flera upprop redan gjorts i sociala medier.

Polisen står handfallen inför gängvåldet i Ronneby. Staden, med sina knappt 30.000 invånare, har under flera år plågats av ett kriminellt gäng som ger sig på småföretagare i centrum – och på grund av polisbristen kan poliserna bara se på....


När mannen inte ville bjuda på cigaretter ska gänget – enligt vittnen uppåt 15 personer – ha gett sig på honom med järnrör, plankor och stenar i närheten av Vällingby tunnelbanestation. Nu åtalas fyra unga män för den grova misshandeln en lördagskväll i november...

 

Fyra yngre män i åldrarna 16 till 20 år rånade en äldre man i permobil på torsdagskvällen på Tivoligatan i Kristianstad. Gärningsmännen misshandlade mannen genom att slå honom och rånade honom på sina kontanter. Det skriver Expressen....

 

En man rånad i Kronogården när han skulle göra en bilaffär och hade med sig kontanter. I stället för att köpa en bil blev han attackerad, hotad med kniv och rånad på pengarna.– Tyvärr är detta normaltillståndet i Kronogården, det är så varje kväll. Det ska inte behöva vara det, men tyvärr är det så, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till GT .....


Sverige hamnar i EU:s absoluta botten när det gäller tillväxt och arbetslöshet. Det fastslår EU-kommissionen i sin höstrapport....  

 

 Ett BRÅ som går myndigheterna och politikernas väg och bara publicerade sådan statistik som departementet velat höra och bortsett ifrån allt som verkat motsägelsefullt för den politik man bedriver eller den tjänsteutövning man gör genom att ägna sig åt rena falsarier i rapporterna . BRÅ följer exakt det mönstret i sina dubbla roller som myndighet och forskningsansvariga för att kontrollera det departement och myndighet som man själva lyder under, till att det helt saknas blåslampa på så väl polisen som politikerna...

  

61 Kommuner ropar nu på hjälp  till följd av regeringens omfattande asylinvandring till Sverige. Nu handlar det om Uppsala  På bara fyra år har kostnaden för bidragstagare ökat enormt. Snart handlar det om 455 miljoner..

 

Ett ungdomsgäng slog sönder flera fönsterrutor på Södra Kronbergsgatan i Lysekil på onsdagskvällen. Två hus fick flera fönsterrutor sönderslagna. När en grupp upprörda villaägare gick ut och konfronterade gänget blev de jagade och en av dem fick mottaga ett slag med ett baseballträ....

 

Håller Trollhättan på att bli nästa stora utanförskapsområde? Kommunledningens centrala politiska mål är att kraftigt öka invånarantalet. Något som kostar enorma summor i investeringar och ska lånas upp. Skuldökningen är del i en plan och nu gasar den invandrartäta kommunen med sina 26% invandrare . Många av dem är somalier som oftast har mycket stora barnkullar. Många har också kommit genom Ebo, alltså ordnat eget boende, och flyttat in till vänner och släktingar.– Ingen vet hur många Ebo som har kommit. Det kan vara 200 eller 2000. Allting går på lösa boliner. Det kan bo 20 personer i en trea. Alla har gett upp och försöker bara mörka, – Fastighetsskötare  berättat  hur det ser ut, det är bara madrasser över hela golvet. Den dag det börjar brinna där blir det katastrof. Men ingen bryr sig. Bostadsbolagen reagerar inte om det står 20 namn där på dörren. ”Det är svårt att kontrollera” säger de. År 2019 får Trollhättan 657 miljoner att betala ut i socialbidrag...

 

Den tidigare lugna universitetsstaden Uppsala har både kommit ifatt och passerat Malmö som den farligaste staden i landet. En polischef verksam sedan 45 år tillbaka slår fast att brottsutvecklingen beror på kraftigt ökad invandring och dålig integration....

 
Dödsskjutning i Kristianstad, dödlig knivattack i Boden och skottskadad i Uppsala. Så ser facit för det senaste dygnets våldsbrott på allmän plats ut ännu så länge.... 
 
 
En kvinna i 40-årsåldern utsattes för ett brutalt rånförsök i Lindholmen i Göteborg på torsdagen. Gärningsmännen ska ha slagit henne i huvudet med tillhygge så blodet började rinna.
 
 
Detta var en liten del av dagens medieflöde med rubriker som var mycket sällsynta för några decennier sedan men nu efter den naiva flyktingpolitikens dagar  blivit dagliga inslag i mediebruset.      
 


tn 

Av tommy norum - 20 december 2019 12:29 

    

   Visa källbilden 

Det kanske inte direkt det är den Julklappen Svenska folket önskar sig med tanke på de rubriker som dagligen dyker upp på löpsedlarna om tillståndet i kölvattnet efter den naiva invandringspolitiken som partierna i sjuklövern S, KD, M , L ,V, C  och MP har ett direkt ansvar för.Här är ett liten axplock över dagens rubriker som på många sätt speglar hur Moder Svea mår efter 9 års Socialdemokratiskt styre i hop med Miljöpartiet. Med de nya samarbetspartnerna Centern och Liberalerna så kan väl inte medborgarna vänta sig några större förändringar invandrarflödet under den här mandatperioden.
113 barn i sydsverige är registrerade som rånare av Polisen .... 


En 25 årig kille blev knivhuggen på en bänk i Göteborg... Det har gått så långt att media inte längre klassar det som 1:a hands nyhet längre...  


Elever försvinner, dyker inte upp på skolorna där de skulle börjat. SVT Nyheter Örebro har varit i kontakt med skolpersonal som misstänker att en del av de här fallen handlar om bidragsbrott. 


Sedan S-regeringen tillträdde 2014 har sjukhusköerna  ökat lavinartat, med 136 procent inom specialistsjukvården. Det är förödande för samhällskontraktet och skapar oro hos patienter, trots Stefan Löfvens löfte att ta tag i frågan....


Elever i årskurs 5 på Bjurbäcksskolan hade deltagit i en religionslektion där flickorna blivit förvisade längst bak i klassrummet för att alla elever – uppdelade efter kön – sedan tvingades ligga på bönemattor riktade mot Mecka och tillbe Allah på arabiska.....

 

Medborgarna börjar tröttna  när inte myndigheterna klarar av sina åtagande vilket kan utmynna i att de tar lagen i egna händer när polisen är frånvarande.  I Ronneby har flera upprop redan gjorts i sociala medier.

Polisen står handfallen inför gängvåldet i Ronneby. Staden, med sina knappt 30.000 invånare, har under flera år plågats av ett kriminellt gäng som ger sig på småföretagare i centrum – och på grund av polisbristen kan poliserna bara se på....


När mannen inte ville bjuda på cigaretter ska gänget – enligt vittnen uppåt 15 personer – ha gett sig på honom med järnrör, plankor och stenar i närheten av Vällingby tunnelbanestation. Nu åtalas fyra unga män för den grova misshandeln en lördagskväll i november...

 

Fyra yngre män i åldrarna 16 till 20 år rånade en äldre man i permobil på torsdagskvällen på Tivoligatan i Kristianstad. Gärningsmännen misshandlade mannen genom att slå honom och rånade honom på sina kontanter. Det skriver Expressen....

 

En man rånad i Kronogården när han skulle göra en bilaffär och hade med sig kontanter. I stället för att köpa en bil blev han attackerad, hotad med kniv och rånad på pengarna.– Tyvärr är detta normaltillståndet i Kronogården, det är så varje kväll. Det ska inte behöva vara det, men tyvärr är det så, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till GT .....


Sverige hamnar i EU:s absoluta botten när det gäller tillväxt och arbetslöshet. Det fastslår EU-kommissionen i sin höstrapport....  

 

 Ett BRÅ som går myndigheterna och politikernas väg och bara publicerade sådan statistik som departementet velat höra och bortsett ifrån allt som verkat motsägelsefullt för den politik man bedriver eller den tjänsteutövning man gör genom att ägna sig åt rena falsarier i rapporterna . BRÅ följer exakt det mönstret i sina dubbla roller som myndighet och forskningsansvariga för att kontrollera det departement och myndighet som man själva lyder under, till att det helt saknas blåslampa på så väl polisen som politikerna...

  

61 Kommuner ropar nu på hjälp  till följd av regeringens omfattande asylinvandring till Sverige. Nu handlar det om Uppsala  På bara fyra år har kostnaden för bidragstagare ökat enormt. Snart handlar det om 455 miljoner..

 

Ett ungdomsgäng slog sönder flera fönsterrutor på Södra Kronbergsgatan i Lysekil på onsdagskvällen. Två hus fick flera fönsterrutor sönderslagna. När en grupp upprörda villaägare gick ut och konfronterade gänget blev de jagade och en av dem fick mottaga ett slag med ett baseballträ....

 

Håller Trollhättan på att bli nästa stora utanförskapsområde? Kommunledningens centrala politiska mål är att kraftigt öka invånarantalet. Något som kostar enorma summor i investeringar och ska lånas upp. Skuldökningen är del i en plan och nu gasar den invandrartäta kommunen med sina 26% invandrare . Många av dem är somalier som oftast har mycket stora barnkullar. Många har också kommit genom Ebo, alltså ordnat eget boende, och flyttat in till vänner och släktingar.– Ingen vet hur många Ebo som har kommit. Det kan vara 200 eller 2000. Allting går på lösa boliner. Det kan bo 20 personer i en trea. Alla har gett upp och försöker bara mörka, – Fastighetsskötare  berättat  hur det ser ut, det är bara madrasser över hela golvet. Den dag det börjar brinna där blir det katastrof. Men ingen bryr sig. Bostadsbolagen reagerar inte om det står 20 namn där på dörren. ”Det är svårt att kontrollera” säger de. År 2019 får Trollhättan 657 miljoner att betala ut i socialbidrag...

 

Den tidigare lugna universitetsstaden Uppsala har både kommit ifatt och passerat Malmö som den farligaste staden i landet. En polischef verksam sedan 45 år tillbaka slår fast att brottsutvecklingen beror på kraftigt ökad invandring och dålig integration....

 
Dödsskjutning i Kristianstad, dödlig knivattack i Boden och skottskadad i Uppsala. Så ser facit för det senaste dygnets våldsbrott på allmän plats ut ännu så länge.... 
 
 
En kvinna i 40-årsåldern utsattes för ett brutalt rånförsök i Lindholmen i Göteborg på torsdagen. Gärningsmännen ska ha slagit henne i huvudet med tillhygge så blodet började rinna.
 
 
Detta var en liten del av dagens medieflöde med rubriker som var mycket sällsynta för några decennier sedan men nu efter den naiva flyktingpolitikens dagar  blivit dagliga inslag i mediebruset.      
 


tn 

 


 

   

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se