Senaste inläggen

Av tommy norum - Torsdag 24 sept 16:14 


Frågan är väl om Socialdemokraternas migrationspolitik skall tolkas så att alla de som har en intellektuell funktionsnedsättning skall få uppehållstillstånd och en fristad i Sverige. Men att blanda ihop korten så att när någon som kritisera migrationsdomstolen beslut- som Oscar Sjöstedt gör - att  plötsligt så blir en funktionsnedsättning ett skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige som får ordförande Elisabeth Wallenius från Funktions rätt Sverige gör. att gå i taket.  Vi vill att han ska förlora sina förtroendeuppdrag, säger hon till DN.  

Frågan är väl varför det enbart är SD som reagerar på ett sådant beslut från Migrationsdomstolen. Men är man PK beroende så blundar man för konsekvenserna av alla beslut som stör sin egen politikeragenda. Även om det  kan innebära att människor med lågt intellekt som kommer från andra länder skall få en gräddfil till det Svenska samhället om de inte har godtagbara asylskäl. Att vissa socialdemokrater använder detta i egna syften för att medvetet feltolka mig förvånar inte säger Oscar Sjöstedt SD . Jag misskrediterar naturligtvis inte människor med funktionsnedsättningar, däremot vänder jag mig skarpt mot att detta ska utgöra skäl för att få uppehållstillstånd i Sverige.” Socialdemokraterna visar sig inte ha så mycket att komma med numera när Moderaterna och KD numera betraktar SD vilket parti som helst som man kan föra  samtal med något som irriterar både  Stefan Löfven och de övriga partierna på vänsterkanten inklusive Centen och Liberalerna som ser sin strategi att på alla sätt försöka isolera Sverigedemokraterna  gå om intet ju längre tiden går.  Så det gäller att ta till vara alla halmstrå som dyker upp för att tvåla dit Sverigedemokraterna där väl Oscars Sjöstedts  inlägg i debatten blev ett slående exempel på att regeringspartierna med Centern och Liberalerna inte har så  mycket att komma med som stör Sverigedemokraternas förtroende till sina väljare längre. Snarare tvärt om när det gång på gång uppdagas vilken migrationspolitik som regeringspartierna och januaripartiernas i verkligheten står för.  

tn       

 
ANNONS
ANNONS
Av tommy norum - Torsdag 24 sept 09:34


 


DN/Ipsos: Övertag för högertrion bland väljarna
Så långe Vänsterpartiet lurar i vassen så skall nog inte de tre borgerliga M, KD och SD dra för stora växlar på septembermätningen .. Stackars Annie Lööf som trodde sig bli av med ytterpartiet SD när hon allierade sig med Stefan Löfven men som det visar sig att hon nu istället fick det andra ytterpartiet Vänsterpartiet på andra flanken på halsen. Hur man än vänder sig har man rumpan bak . .Av tommy norum - Onsdag 23 sept 18:30       

Svensk mopednostalgi från 1950 talat. Själv körde jag en Puch i slutet på 1950 talet.

Av tommy norum - Onsdag 23 sept 08:43
Löfven spelar upprörd över att Vänsterpartiet lutar sig mot SD:s mandat är rena hyckleriet. Som oppositionsledare uppfann han ju tillvägagångssättet när han 2013 krokade arm med Jimmie Åkesson och stoppade en av alliansens skattesänkningar. Den tänkta nya partiledaren Dadgostar, vill uppenbarligen fortsätta på den inslagna vägen och försöka bilda oheliga koalitioner med M, KD och SD i riksdagen. Men kan man vänta sig något annat när flera av partierna inte är beredda att gå hela vägen och ingå i de oortodoxa konstellationer som kan skapa majoriteter i riksdagen. Man får gilla läget som man bäddar får man ligga så enkelt är det.


https://www.expressen.se/ledare/nar-v-gor-som-s-ar-det-skandal-enligt-lofven/?fbclid=IwAR0FZOCpTUZSOdNEpysiX1aCPdqfjip7k8XxfTxHtw5WY6Kh
1JL-psg14og 

Av tommy norum - Tisdag 22 sept 20:24 

Världen är ur led känns det som numera går mer i moll än vad det går i dur med alla konstiga inlägg där Kreti och pleti i stort sett blir kränkta av för vad som helst. Men det är inte i första hand vad man själv anser sig bli kränkt av utan man försöker tolka vad andra blir kränkta av och reagerar därefter. Man kan fråga sig varför ordet ”negerboll” är kränkande Frågan är väl om inte meningsmotståndarna som så mycket annat har sitt ursprung från PK maffian som mer kan karaktäriseras som akademiska dumhuvuden som mer håller sig till det teoretiska än verklighten.

Av tommy norum - Måndag 21 sept 15:07 


Två tunga opinionsbildare, journalisten Janne Josefsson och fredsforskaren Wilhelm Agrell, gick i var sin morgontidning 2019 ut med nödrop om att Sverige håller på att gå under i våld och laglöshet. Vi kallar det mångkultur men i själva verket har vi skapat en social ekonomisk  och mänsklig apartheid i Sverige skriver Janne Josefsson i DN.  Sverige är inte ett land längre, det är skilda världar, och ”ett politiskt fulländat misslyckande”. Men när förnekelsen väl börjar brytas upp och hur mindre politikerna vet om det  sociala läget i landet så har man inte en aning om hur det skall  kunna lösas”, skriver Josefsson vidare. Skolorna är ”löpande band” som levererar pojkar till de kriminella gängen. I Sjumilaskolan var 26 procent av pojkarna lagförda för brott inom några år efter avslutad skolgång. ”Vi får det samhälle vi förtjänar”, avslutar Josefsson. 

 

Samhällets våldsmonopol, själva kännetecknet för en suverän fungerande statsmakt, har bit för bit gröpts ur och finns inte längre. Det väpnade kriminella våldet får effekter som alltmer liknar terrorismens, skriver seniorprofessor Wilhelm Agrell. Medborgarna har länge tagit detta mer eller mindre för givet och det har staten också gjort. Våldsutvecklingen har därför kunnat pågå alltför länge och gå alltför långt innan varningssignalerna trängt igenom till våra ansvariga politiker och motåtgärder börjat sättas in. Det dröjde länge innan ens den grova organiserade brottslighetens direkta attacker mot rättssystemet definierades som ett samhällshot. Nu står vi där med ett samhällsklimat som våra ansvariga politiker skapat i sin naiva syn på samhällsutvecklingen . Det riktigt allvarliga handlar alltså inte om läget här och nu, som är illa nog, utan om vart vi är på väg. Det är den inre väpnade konfliktens destruktiva dynamik som vi måste uppmärksamma och bekämpa om landet, det land som vi vill leva i, skall kunna räddas.

 

Allt detta är sådant som borde ha uppmärksammats och motverkats medan tid var. Det som nu krävs nu är en krishantering där motåtgärderna är inriktade på den hoteskalation vi ännu inte upplevt och vill slippa behöva uppleva. Det var ord och inga visor från  senior professor  Wilhelm Agrell som har  underrättelseanalys vid Lunds Universitet som sitt huvudämne .Sverige har varit. och har upplevts som, ett tryggt och säkert land. Medborgarna har länge tagit detta mer eller mindre för givet och det har staten också gjort. Våldsutvecklingen har därför kunnat pågå alltför länge och gå alltför långt innan varningssignalerna trängt igenom och motåtgärder börjat sättas in. Det dröjde länge innan ens den grova organiserade brottslighetens direkta attacker mot rättssystemet definierades som ett samhällshot bland våra politiker där också media varit alltför naiv i sin rapportering där man mer ägnat sig åt att kritisera budbärarnas bakgrund än det faktiska problemen i samhället. Och nu ett år efter larmet från de två debattörerna Janne Josefsson och Wilhelm Agrell verkar det som man först nu 2020 yrvaken börjar erkänna att det är den naiva migrationspolitiken som sjuklövern inledde med moderaterna som pådrivande i sin regeringsställning är upphovet till det vi nu upplever i samhället.

 

Sent skall syndarna vakna . Moderaterna  var väl de första som insåg sina missag och har nu lämnat den linjen där också KD börjat förstå och de har numera mångt och mycket anslutit sig till Sverigedemokraternas inställning till synen på den naiva migrationspolitisk som förts i landet. De andra partierna stönar sig  fortfarande  i samma migrationspolitik - helt obekymrade av vilka följder det får för landet och dess medborgare.         

 tn

 
Av tommy norum - Söndag 20 sept 18:47
 


Hur länge skall lyssnarna och tittarna behöva stå ut med vänsterprofilerna som har public service som sin bas att pumpa ut sin propaganda i etern.? När till och med ledningen i SVT nu erkänt att vänstern har haft för fria tyglar när man leder sina program. Hur skall man annars tolka åtgärderna inför det senaste valet 2018 där några av deras mer välkända profiler blev satta i karantän under valrörelsen.  Täppas Fogelberg, Alexandra Pascalidou och Sverker Olofsson kommer inte få leda "Ring P1" framöver. Susanne Ehlin, programmets producent, kommenterar beslutet: "…programledarna ska inte kunna misstänkas för att ha lojaliteter som ligger utanför radiouppdraget…"

 

En intressant motivering som i praktiken  medger att några av Sveriges radios programledare inte uppfyller kravet på opartiskhet som avtalet med staten förespråkar. Att det sedan det finns journalister som tror att när någon attackerar och misstänkliggör journalistiskt innehåll och enskilda journalisters arbete inom public service sår de också frön till hot och hat. Att sätta stopp för den utvecklingen borde vara politikernas högsta prioritet, skriver Erik Halkjaer från Reportrar utan gränser. Frågan är väl om inte han har missuppfattat det fria ordets betydelse när han  går ut och förespråkar någon sorts censur där journalistiska insatser inte bör ifrågasättas.

 

För guds skull kom ner på jorden Erik Halkjaer vi lever inte i  någon kommunistisk diktatur där medborgarna vägras uttrycka sitt misshag över politiker eller hur journalister inte lever upp till sitt avtal med staten och public service.  Det ligger i politikernas egenintresse att stå upp för pressfrihet och mediernas oberoende, men det betyder inte att journalister med suspekta politiska ideal får härja fritt i etern utan att ta hänsyn till avtalet med staten . När Svenska folket betalar 8 miljarder om året  så är det inte för att få politisk vänsterpropaganda i etern utan för att få ett neutralt programutbud där partiska röster kompletteras med lika motröster något som lyst med sin frånvaro sedan länge i public service.

Det finns för många journalister som tror att de är utsedda att rädda världen i någon form - som gärna vill tro att de tillhör den tredje statsmakten som har förmågan att påverka i politiken utan att själva har något konkret att komma med mer än skvaller, påhittade affärer- insinuationer om ditten och datten. Många Journalister sätter sig själva på en hög  piedestal i tron att man i sin roll  är ett viktigt verktyg i att förändra världen i en riktning som ligger i linje med sin egen politiska agenda. Det är inte de journalisterna som svenska folket vill ha i Publik service. 

tn            

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se