Senaste inläggen

Av tommy norum - Måndag 1 maj 10:01Bildresultat för Sverigedemokraterna och EU

Frankrikes presidentkandidat Emmanuel Macron och Sverigedemokraternas Jimmie  Åkesson är eniga i Eu frågan. – EU:s bristande funktion är inte längre hållbar. Så jag ser det som mitt uppdrag, dagen efter om jag vinner valet, att reformera EU och det europeiska projektet på djupet säger Macron.Macron: Frexit hotar om inte EU reformeras. När hör vi samma tongångar från de svenska politikerna?  I stort sett är väl det bara Sverigedemokraterna som höjer tonläget mot hur EU har utvecklats. Och som vanligt så raljerar företrädena för de etablerade partierna på samma sätt som gjort om Sverigedemokraternas invandringspolitik under många år .

 

Frågan är väl om man inte till slut blir tvingade att krypa till korset även i denna fråga som man fick i invandrarpolitiken innan det är försent och mer bestämt kräva att EU reformeras innan medborgarna helt tappar förtroendet för hur EU  har utvecklas.

Kanske är det så att den favorittippade och EU-vänlige presidentkandidaten Emmanuel Macron, med mindre än en vecka kvar framhäver att vi behöver ett nytt EU för att skydda vårt folk och reglera globaliseringen får upp ögonen på våra politiker .

 

Om jag dagen efter (valet) skulle bestämma mig för att fortsätta arbeta för EU, på det sätt som det nu fungerar, så skulle jag svika mitt folk. Det vill jag inte göra, för det skulle leda till en frexit (ett franskt EU-utträde) eller till att Nationella fronten vinner mark. Frågan är väl om våra företrädare för de EU vänliga partierna i Sverige vågar ta bladet från munnen och mer bestämt ifrågasätta EU: expansion innan Sverigedemokraterna även här tar tag i taktpinnen som man gjorde invandringen och kräver en ordentlig reformering eller en begäran om en folkomröstning i frågan. 

 

Inte lätt för etablerade EU vänliga partier här hemma att ännu en gång få uppleva att bli fösta i en riktning i politiken där Sverigedemokraterna ännu en gång bestämt färdriktningen och målet. Tyvärr så verkar det som om våra politiker ännu en gång försöker bestämma färdriktningen i EU politiken som man gjorde i migrationspolitiken utan att ta hänsyn till vad medborgarna tycker.

 

Men, säger Macron det är samtidigt viktigt om han skulle väljas till Frankrikes ledare att lyssna till folkets röst – till det faktum att många är väldigt arga. – EU:s bristande funktion är inte längre hållbar. Så jag ser det som mitt uppdrag, dagen efter om jag vinner valet, att reformera EU och det europeiska projektet på djupet.

 

Man kan ju undra hur lång tid det skall ta för Sveriges politiker att börja lyssna på folket innan man blir totalt utplånade av Sverigedemokraterna som ännu en gång har det visat sig ha förmågan att läsa av hur tongångarna går hos folket och anpassa sin politik efter den.. 

 

tnANNONS
Av tommy norum - Måndag 1 maj 06:45
STJÄRN II vid Miltons brygga på Nordkoster

STJÄRN II vid Miltons brygga på Nordkoster 1950 talet


Tryckt text på kortet:

Södra Hamnen." :: 1960 talet

"Norra Hamnen. 1960 talet.

Sjöbodar och båtar vid Kostersundet.

Sjöbodar och båtar vid Kostersundet. 1950 talet

Tryckt text på kortet:

Norra Hamnen med torget. :: 1960 talet

Tryckt text på kortet:

Södra Hamnen med Restaurant Skagerack." 1950 talet ?

Södra hamnen med gästbåtar och Restaurangen Skagerack 1960 talet

Tryckt text på kortet:

Kanalparti med Norra Hamngatan och Rådhuset i bakgrunden." 1960 talet

Enligt AB Flygtrafik Bengtsfors:

"Rossö Bohuslän". :: 1960 talet

Tryckt text på kortet:

"Strömstad. Torget."  1959

Tryckt text på kortet:

"Norra Hamnen, 1950 talet

Tryckt text på kortet:

"Strömstad." 1950 tal

ANNONS
Av tommy norum - Söndag 30 april 19:04


Polis varnar: Flera larm om oseriösa hantverkare i Västsverige.

 


Oseriösa hantverkare, så kallade "asfaltsläggare", är kringresande personer som erbjuder människor billiga tjänster och sen kräver mer pengar trots bristfälligt utförda jobb. Ofta är också de material och verktyg man använder sig av stöldgods.


– De brukar vara ett tydligt vårtecken, säger Stefan Gustafsson vid polisen

 

 Nu dyker de upp igen och erbjuder många gånger att utföra tak och markarbete till priser som osar kriminell verksamhet lång väg. 

 

Polisen har fått in flera samtal om påstridiga och oseriösa hantverkare. 

De erbjuder villaägare att utföra stenläggning och takarbeten till misstänkt låga priser.

– Det är normalt att de har en aggressiv framtoning. Ofta ger de sig också gärna på människor som bor ensamma eller är lite äldre, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.POLISEN: SÅ UNDVIKER DU OSERIÖSA HANTVERKARE

√ Kontrollera alltid om f-skattsedel finns, via Skatteverket. Kontrollera via Bolagsverket och Skatteverket att företaget verkligen existerar.


√ Ta referenser från tidigare utförda arbeten.


√ Begär ID-handlingar på personerna.


√ Teckna skriftligt avtal om vad som ska utföras av hantverkaren och vad det kostar - låt inte arbetet påbörjas utan att ni klarat ut alla detaljer.


√ Undvik kontantbetalning och förskottsbetalning.


√ Om du misstänker att du blir kontaktad av oseriösa asfaltsläggare så undvik dialog - säg nej tack och stäng dörren.


Not:


Och glöm inte att eventuella rotavdrag skall dras av direkt på fakturan från leverantören. Det är hantverkaren som hos skatteverket skall inkassera rotavdraget för arbetet, inte kunden. Om det påstås något annat så är det rena bluffen. 


 

 

tn

 

 


Av tommy norum - Lördag 29 april 07:00

 

Tydligen en känslig fråga för kommunpolitikerna i Stockholm när SD försöket få ett svar på vad invandringen kostar kommuninnevånarna i kommunen.Bildresultat för stockholms fullmäktige..

S, V, Fi, MP och M i Stockholm anser att den aktuella utgiftsposten om invandingen  är helig och att en önskan om att nagelfara den är uttryck för människohat och hänsynslöshet av sällan skådat slag.
Är det invandrarfientligt att som politiker vilja ha svar på vad kommuninnevånarna betalar för invandringen i kommunen ? 

 

Tydligen är det så i Stockholm när Sverigedemokraterna vill han en analys över kostnaderna  för invandringen  i kommunen .  Att detta varit en stor utgiftspost förefaller inte otroligt.  Men hur stor den är verkar ingen vill informera om, då man är helt ointresserad av fakta på området. Några sakliga argument som motiverat utebliven analys gavs inte under debatten, däremot slängde S, V, Fi, MP och M ur sig kaskader av anekdoter och känslomässiga argument. Av reaktionerna framgick att den aktuella utgiftsposten är helig och att en önskan om att nagelfara den är uttryck för människohav och hänsynslöshet av sällan skådat slag. Tonläget i anförandena var i paritet med den hatretorik politikerna själva säger sig motarbeta. Populismen flödade, pragmatismen lös med sin frånvaro.

 

Man kan ju undra hur de som argumenterar på detta sätt har klart för sig vad deras förtroendeuppdrag går ut på. Inte kan det väl vara att försöka dölja kostnaderna för de kommuninnevånare som de är representerar för i sitt politiksa uppdrag. Här sitter det tydligen folk som i sitt politiska uppdrag är totalt likgiltig hur vara kommunalskatter används när man kan konstatera att man är totalt ointresserad av vilka kostnader som skall hänföras till invandringen. Kanske är det så att man tror sig i sin roll representera sina egna politiska värderingar hur kommunalskatten skall användas och struntar i vad medborgarna förväntar sig av hur man vill disponera medborgarnas surt förvärvade skatter som Stockholms stad tar hand om. Att inte vilja informera om de korrekta räkenskaperna till medborgarna låter som man inte riktigt fattat vad ett politiskt förtroendeuppdrag går ut på.

 

tn


Av tommy norum - Lördag 29 april 07:00


Licens Erkännande-IckeKommersiell (CC BY-NC) Erkännande-IckeKommersiell (CC BY-NC)           


Isbanan vid Parkskolan

Isbanan vid Parkskolan Uddevalla

Hamnfärjan I, Marstrand.

Hamnfärjan I, Marstrand.

Skolstart på Öde skola på Alnö 1961.

Skolstart på Öde skola på Alnö 1961

Polisen har trafikundervisning med cyklande barn. Okänd ort.

Polisen har trafikundervisning med cyklande barn.

Manliga mannekänger visar kläder inne på Henrix herrekipering för annonsfotografering.

Manliga mannekänger visar kläder inne på Henrix herrekipering för annonsfotografering.

Sällskap vid busshållplatsen år 1968

Sällskap vid busshållplatsen år 1968

Två unga kvinnor vid en badvik med strand och klippor i Söråker.

Två unga kvinnor vid en badvik med strand och klippor i Söråker

Bildserie som dokumenterar ett sällskap som gör en flygresa från Midlanda till Östersund.

sällskap som gör en flygresa från Midlanda till Östersund.

Full aktivitet på Midlandas flygdag. Bland annat publikbilder, raketuppskjutning (!), flyguppvisning, fallskärmshopp och polisryttare.  Här syns också den nybyggda terminalbyggnaden.

Midlandas flygdag. 2 flygande tunnor J29 

Full aktivitet på Midlandas flygdag. Bland annat publikbilder, raketuppskjutning (!), flyguppvisning, fallskärmshopp och polisryttare.  Här syns också den nybyggda terminalbyggnaden.

Midlandas flygdag. Bland annat publikbilder,

Torgkommersen är i full gång och mängder av frukt, bär, grönsaker och blommor finns till försäljning. Bilderna tagna till ett reportage i Dagbladet.

Torgkommersen är i full gång och mängder av frukt, bär, grönsaker och blommor finns till försäljning.Sundsvall

Midnattsolsrallyt, bilder från fartsträckan i Fränsta 1963.Midnattsolsrallyt kördes ursprungligen första gången 1950 och sista gången 1964. Året därpå började tävlingen köras vintertid och fick då namnet Svenska Rallyt. 2006 återupptogs traditionen med sommartävlingar och då fick deltagande bilar inte vara nyare än årsmodell 1975. Från och med 2013 är gränsen ändrad till årsmodell 1985.

Midnattsolsrallyt, bilder från fartsträckan i Fränsta 1963.

Av tommy norum - Fredag 28 april 07:00

Skuta med råtopp passerar Säffle kanal. Fotot taget omkring 1905.

Skuta med råtopp passerar Säffle kanal. Fotot taget omkring 1905.

Säffle kanalparti, 32294

Säffle kanalparti,1950 talet ?

Torget i Säffle.

Torget i Säffle 1940 talet ?

Säffle: Sjukstugan

Säffle: Sjukstugan 1940 talet ?

Säffle bil & busscentral

Säffle bil & busscentral 1940 talet ?

Säffle: Hotell Royal

Hotell Royal 1930 talet

Högsäters färja över Byälven vid nuvarande väg 175. Redan 1710 förekom transporter över Byälven vid Högsäter och den finns kvar än idag och är dessutom den sista återstående vägfärjan i Värmland. Bilen är en Dodge Touring från 1925 och ägdes då av Gustaf Warolin i Säffle.

Högsäters färja över Byälven vid nuvarande väg 175. Redan 1710 förekom transporter över Byälven vid Högsäter och den finns kvar än idag och är dessutom den sista återstående vägfärjan i Värmland. Bilen är en Dodge Touring från 1925 och ägdes då av Gustaf Warolin i Säffle.

Av tommy norum - Onsdag 26 april 07:52


Nu avslöjas allvarliga missförhållanden på ett av Örebro kommuns demensboenden.
De äldre och sjuka på en av våningarna på Elgströmska huset har inte fått äta sig mätta, tvingats ligga i kissvåta sängar och blivit utan medicin – inte ens vården av döende patienter har fungerat.

 

Det allmänna med våra politiker som ansvariga klarar många gånger inte att driva verksamheterna i vård och omsorg med samma kvalité och kostnadseffektivt som de privata.

 

Hur kan det bli så här i en verksamhet som inte behöver ta hänsyn till ägarens vinstintresse. ?

 

Vi får nästan dagligen rapporter från våra äldre och demensboende runt om i Sverige som drivs av det allmänna att de som har ansvaret för verksamheten missköter sitt uppdrag. Man glömmer bort vårdtagare som ligger och dör, man ger inte de gamla nog näringsrik mat, man har svårt att få personal, personalen har betydligt högre sjukskrivningstal än de privata, personalen trivs sämre. och det visar sig att verksamheterna i många fall är betydligt dyrare för skattebetalarna.  

 

Övervägande delen av larmrapporterna runt om i landet kommer från där det allmänna driver och där politikerna är ansvariga för att det skall fungera.  Här försöker våra vänsterpolitiker komma åt vinsterna i välfärden för att få mer resurser tror de. Men sanningen är väl att våra politiker många gånger inte klarar av att sköta det de har ansvaret för trots att de inte behöver dela ut vinster till ägarna och trots att de förbrukar betydligt mer av våra skattemedel än vad de privata disponerar över i sitt uppdrag.

 

Här är ytligare ett exempel på att trots att man får behålla hela intäkten från skattekollektivet utan att behöva lämna en del till ägarna så klarar man många gånger inte av att driva verksamheten med samma budget. I Örebro låter man de äldre och sjuka inte får äta sig mätta, tvingats ligga i kissvåta sängar och blivit utan medicin – inte ens vården av döende patienter har fungerat för att politikerna drar in de ekonomiska resurserna. Rena skandalen där det är Socialdemokraterna i Örebro som har ansvaret och som inte tagit situationen på allvar. Det är människors liv och hälsa det här handlar om, och kommunens yttersta ansvar för medborgarnas välfärd.

 

Man kan ju fråga sig vad som kommer ut av om man tar bort vinsterna i välfärden som Socialdemokraterna vill, det som är ett incitament för de privata vårdgivarna att driva verksamheterna mer effektivt. Något som våra allmänna vårdgivare tyvärr inte klarar att ta efter. Vilket får till resultat för oss skattebetalare en betydligt dyrare välfärd .

 

Nej bort med vinsterna i välfärden då behöver inte våra politiker bli avslöjade hur illa man sköter sina verksamheter runt om i landet och kan fortsätta i lugn och ro med slöseriet utan att behöva bli jämförda med de privata som visar sig många gånger har både bättre kvalité till en betydligt minder kostnad för skattebetalarna. Att man sedan kan ta ut en vinst visar väl på att medborgarna håller på att bli grundlurade av de politiker som vill fortsätta slöseriet med våra skatter där kompetensen saknas att driva delar av välfärden lika kostnadseffektivt eller kvalitetsmässigt som de privata.             

 

tn

 

 

Av tommy norum - Onsdag 26 april 07:00 

Efter 33 års ägande så är det dags för sommarbilen att komma ut ur garaget ännu en gång. Förra sommaren så blev det 0 mil körda och för nuvarande så är det körförbud på grund av att den inte är besiktigad. 1967 års modell på Volvo P1800 så betyder det att den skall besiktigas för sista gången i år när den sedan faller för 50 års strecket och i fortsättningen inte behöver besiktigas. Den rullar genomsnitt ca 25 mil om året och har nu gått ca 12 000 mil. Helt original och i bra skick men är inte till salu ännu.   
Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

33 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se