Senaste inläggen

Av tommy norum - 19 december 2019 17:17Bilden kan innehålla: 1 person


Inte lätt för en sådan som Stefan Löfven (s) att så fort han uttalar sig så klantar han till det. Sedan  SD kom in i bilden och pratade brutalt om invandrare, organiserad brottslighet och gängkriminalitet så råder förnekelsens taktik där han föredrar att lägga döv örat till när verkligheten av Sossepolitik blir för brutal.  Det började med Alliansens Statsminister Reinfeldt (M) som med sina ministrar lade ut tonen hur SD skulle bemötas och där sedan Stefan Löfven (S ) följde med av bara farten som representant för hela det politiker etablissemanget som bär ansvaret för den naiva migrationspolitikens konsekvenser . Sverigedemokraterna sprider lögner om vårt samhälle trumpetar  Stefan Löfven med följe ut med hjälp av Media och där också SVT stämmer in då och då.

 

Man kan fråga sig varför var media så totalt huvudlösa i sina rapporteringar där man vägrade lämna skygglapparna och  inte låtsade om när  kriminaliteten grävde ner sig in i välfärdsstaten trots att det fanns hur många signaler som helst att spinna vidare på så blev det under lång tid tyst. Medan det i sociala medier dagligen rapporterades om verkligheten så blev det i den etablerade media översatt till hat, rasism till och med nazistiska krafter som försökte indoktrinera  svenskarna med fake news. Brå fyllde på med statistik som säger att brottsligheten minskar, morden var fler förr och de ökade våldtäkterna beror på att fler anmäler.

 

Det var väl först när utländsk media började intressera sig om läget i utanförskapsområdena -  Norsk TV förmedlade en helt annan bild av verkligheten än det svenska pressen lyckats åstadkomma under lång tid. Den etablerade media pressen styrd av ett PK syndrom där allt som kunde äventyra den pågående flyktingpolitiken skulle bannlysas där bilbränder våldtäkter speciellt om det antyddes att det var invandrare som låg bakom. De som hade mage att antyda något sådan var rasister och de skulle krossas med alla till buds stående medel. När det tydligen bara var Sverigedemokraterna som i tid såg problemen av den pågående flyktingpolitiken så blir väl frågan om man är lika naiva i det islamistiska hotet.

Otroligt att vi medborgare fått på halsen en politikerkår som tydligen är helt  isolerad från den verklighet som förekommer utanför riksdagshuset. Kanske inte så konstigt att förtroendet sjunker som en sten för de flesta partiledare som varit insyltad i den politik som vi nu skördar de skämda frukterna av.  Så Mäki:s  träffsäkra teckning speglar väl en sann verklighethet där allt fler medborgare ser Sverigedemokraterna som ett parti som lämnat skygglapparna och ser verkligheten som den ser ut och inte som man vill att den skall se ut .Något som också visat sig sätter sina tydliga spår i opinionsundersökningarna den senaste tiden.

tn


ANNONS
Av tommy norum - 18 december 2019 14:05Byggnader och miljöer på 1950-60 talet som vi kanske glömt att vi minns Kyrkogatan


Kattviken på 1950 talet 


Storgatan där senare EPA huset kom till


Kyrkogatan österut från busscentralen 


Kyrkogatan västerut

Arvika Bryggeri AB   ( hörnet nya bokhandeln ) 
Musikcentralen, med adress Storgatan 35 i Arvika var en träffpunkt för musikintresserade på 1960-70 talet. 
 
009110.jpg
 
Tobaksfabriken. Kv. Fabriken 5, Fabriksgatan 20.
 
009159.jpg
Dalingården fotograferat 13 Juli 1959. I fastigheten hade Moberg & Hallgren sin järnaffär och Bergquist sin herrkonfektion.
009904.jpg
 
Kyrkogatan Nauclers gård
009040.jpg

Huset mitt i bilden hade adress Köpmangatan 8 i Arvika och låg i hörnet av Köpmangatan-Kyrkogatan. Konditoriet som fanns i byggnaden t v hette Warnqvists. I augusti 1954 påbörjades bygget av EPA-varuhuset på denna hörntomt. 

 009082.jpg

Kyrkogatan 26 och 28 i Arvika. Den vackra byggnaden i bildens mitt är gamla apotekshuset som började rivas sommaren 1960, för att ge plats åt det första varuhuset i Arvika, Domus.

Bildserie tagen i västra Värmland med gränstrakter i juli 1971. Stadshuset, Östra Esplanaden 5.


Stadshuset med lägenheter till brandpersonal som det såg ut fram till 1968 när den nya brandstationen tog vid.


 Marielundskiosken vid GDG:s busscentral i Arvika hösten 1963.

Marielundskiosken vid GDG:s busscentral i Arvika hösten 1963.            Foto Herman  


Så såg det ut fram till slutet av 1960 talet. Vi har bensinstationen i hörnet Espalanaden och Kyrkogatan där vi ser skylten till vänster i bild. Lundgrens kiosk finn inte med på bilden .  Fotot kanske från 1930- 40 talet men Kyrkogatans bebyggelse såg i stort sett ut som på bilden in på 1960 talet. 


Hörnet Esplanaden- Fabriksgatan


Storgatan där nu uppfaraten till parkeringen på Epahuset är beläget.  foto 1960 talet . 

Kattviken på 1950 talet

Hamngatan 


Defa och undrar om det inte är Skåningen med sin häst som är med på bild. Ett kännt inslag i Arvika under många år.

En vanlig dag på Kyrkogatan på 1950-60 talet.

 

 
ANNONS
Av tommy norum - 17 december 2019 08:53


Visa källbildenSVT:s serie " Vår tid är nu" skildrar på ett fördömligt sätt kommunisternas rörelse på 1960 talet , den rörelse som Socialdemokraterna fann sig tvingade till att starta en hemlig svensk underrättelsetjänst för att hålla koll på kommunist dräggen som såg Sovjetunionen med dess ideologi som världens frälsare, Här försökte man infiltrerade sig in i det svenska samhället på olika positioner bland annat i fackföreningsrörelsen med celler som skulle ta över när sovjetarmén kom för att befria Sverige från kapitalisternas bojor. Man infiltrerade sig också in i mediabranschen som journalister för att försöka påverka i skrift de kommunistiska lärorna. Förövrigt en bransch som fortfarande är överfull av vänstersympatisörer både i tv och tidningsvärlden.


Revolutionen som var inskrivet i det kommunistiska partiprogrammet långt fram på 2000 talet. Författaren och journalisten Jan Guillou - vänstersympatisör  på den tiden -  är kritisk till skildringen av den kommunistiska rörelsen i slutet av 1960-talet, som den framställs i SVT:s serie. Kanske inte så konstigt för han var väl en av flera på den tiden som såg kommunismen som räddningen för folket tydligen helt förblindad vad som skedde på andra sidan Östersjön. Han gillade heller inte den socialdemokratiskt styrda hemliga underrättelsetjänsten med uppgift att hålla ett öga på sådana figurer som Jan Guillou som helst ville arbeta ostörda för sin sak. Socialdemokraterna har ju numera ett tätt samarbete med kommunisterna helt obekymrade över deras värdegrund - det parti som kände sig tvingade att byta namn till vänsterpartiet efter Berlinmurens fall 1989- med risk att annars bli helt eliminerade när det i efterhand avslöjades hur kommunisterna styrde i länderna - långt i från den demokrati och frihet som västländernas medborgare fick ta del av. 

 

Att man fick bygga murar med skjutglada vakter för att inte länderna med kommuniststyre skulle avfolkas var inget som bekymrade Sveriges kommunister på den tiden när man  titt som tätt åkte till Östtyskland för att få inspiration. Att man sedan i parti och minut kände sig tvingade att göra avbön för sina synder i efterhand men där den förre partiledaren lars Ohly vägrade in i det sista sluta kalla sig kommunist där han hade en helt annan tolkning av ordet än vad facit förmedlade vad den sovjetstyrda kommunismen stod för i verkligheten. Jonas Sjöstedt var också en partiledare som började sin poliska bana som kommunist något som han numer har svårt att vilja ta till sig.

tn
 

 


Av tommy norum - 16 december 2019 16:00
Här fiskar man på resterna av ett fångredskap ,så kallat landfiske, ungefär där gångbron nu befinner sig.

Sunds säteri hade då fiskrätten i området.

 

Här ser vi den fiskebrygga som pojkarna metade på mitt i forsen. fotot taget på 1890 talet.

Här har vi en lastbåt som just har passerat slussen och på väg upp i Byälven.foto runt 1895

fotograf okänd 

Här har vi samma område som pojkarna står och fiskar men från kvarnen på norra sidan. Vi ser bryggan i älvfåran längre ner. I huset på bilden bor Järnhandlare Carl Börjeson med familj. Mellan kvarnen och Börjegården som villan kallades byggdes sen Silvenska villan .  

 

Börjegården fick sitt namn efter att järnhandlare Carl Börjeson övertagit fastigheten 1918. Fotot är från 1897 då kronofogde Myrin ägde och bodde i villan. 1960 revs villan och lämnade plats för dagens radhus. 

      

Här har vi området runt kvarnen med den höga skorstenen, där ser man också kanalen in till slussen. Börjegården  finns också med på bilden. Fotot är taget 1901 från Billeruds nya syratorn.     


Av tommy norum - 16 december 2019 15:45

 


     


"Bengt-Olle Oldinger" Globetrottern och konstnären tillbaka till sin ungdoms stad Åmål. Bilden tagen 1964 när han spred färgerna över duken på sitt staffli.  

Av tommy norum - 16 december 2019 15:45
Stadsparken 1950 tal

invigning av Arvika flygplats 1965


Kungabesök 1953

Kyrkogatan på 1940-50 talet

Torggatan 1940-50 tal

Kattviken på 1950 talet

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se