Senaste inläggen

Av tommy norum - Måndag 22 mars 10:40 Man kan ju undra hur det står till med kompetensen i redaktionen i  Carina Bergfeldts, 41, självbetitlade talkshow i SVT när man släpper fram sina intervjuoffer utan att göra en ordentlig personundersökning -  om inte annat för att kunna leverera frågor som borde vara intressanta för tittarna att ta del av. Den mest relevanta frågan i programmet stod den gästande  underhållaren och journalisten Hanna Hellquist, 40 på plats som gäst för när hon  i programmet får nog av att höra på Fredrick Federleys självömkande.- – Det här har inte att göra med att du är politiker, frågan är väl varför man ligger med någon som har legat med barn? En berättigade fråga som också redaktionen borde kommit på att ställas om man gjort sina förberedelser för programmet.  Hans påstående att första gången han blev varse om ”Björbo-pedofilens” avskyvärda brott var när han läste Stoppa Pressarna i samband med deras avslöjande av pedofilhärvan den 24 november förra året. Federley nämnde dock inte att han visste mycket väl långt innan att hans 42-årige sambo bland annat gjort sig skyldig till 22 fall av grova våldtäkter mot barn. Fredrick Federleys egen syster hade nämligen ringt honom och läst högt ur domen – långt innan Stoppa Pressarnas Stora Journalistpris-nominerade grävgrupp tog tag i saken. Man kan ju fråga sig varför inte det resursstarka SVT kunde leverera den nyheten i programmet efter det att nättidningen Stoppa Pressarna gjort grovjobbet. Var det månne ett prestigesak i att behöva erkänna att en nättidning stod för det avslöjandet ? 

Läs hela repotaget i Stppa Presserna genom att klicka.       

Läs om avslöjandet här Fredrick Federleys pedofillögn för Carina Bergfeldt | Stoppa Pressarna – Kändisar – Kändisnytt – Hänt Extra – Se & Hör – Nöje     

Av tommy norum - Lördag 20 mars 18:56 

Jimmie Åkesson

· 
Kom upp ur sandlådan Annie Lööf. Ta ditt ansvar.
 
Annie Lööf ljuger väljarna rakt upp i ansiktet när hon påstår att SD skulle sagt att invandrare är en kulturell belastning. Vad jag har sagt är att det finns asylrelaterad invandring som utgör en kulturell belastning och att ett totalstopp för denna typ av migration måste vara visionen.
Menar Annie Lööf på fullt allvar att det inte finns stora grupper människor som valt att flytta till Sverige och som tillsammans utgör en kulturell belastning? Ser hon mellan fingrarna med ökad antisemitism, shariapoliser, hedervåld, klanmentalitet och andra destruktiva och kulturellt förankrade hemskheter? Det finns i så fall synnerligen relevanta skäl att ifrågasätta Annie Lööfs värderingar och prioriteringar.
En sak är säker. Det kommer inte att gå att ta itu med Sveriges stora problem utan att först sluta fylla på utanförskapet.
Vad det gäller Centerpartiets ständiga, närmast maniska, upprepning av epitetet ”främlingsfientligt populistparti” vet jag inte riktigt var jag ska börja. Vad betyder ens detta? Anspelar det på att vi vill att trygghet, lag och ordning ska råda i vårt land? Anspelar det på vår ambition om nettominus för asylinvandringen? Anspelar det på vi - till skillnad från Lööf - faktiskt förhåller oss till verkligheten istället för att blunda och hoppas att problem löser sig själva? Annie Lööfs desperata försök att skrämma väljarna genom att ljuga och rapa ur sig fula epitet bär ett löjets skimmer över sig.
Jag börjar undra om det är ett intagningsprov för att få vara med på sossesidan, att man måste ljuga om oppositionen och hålla sig med en oförskämd attityd gentemot väljarna. Att detta utgör själva grunden för att få hänga med sossarna och hjälpa Stefan Löfven att klamra sig kvar vid makten, vilket kort tid efter senaste valet blev Centerns uppenbara huvudfokus.
Det är en smula sorgligt att bevittna det intellektuella förfallet inom det, för bara några årtionden sedan relativt hederliga, parti som Annie Lööf leder.
Jag för min del kommer inte att sänka mig till att delta i denna gyttjebrottning. Den är ovärdig och den utgör motsatsen till ansvarstagande och konstruktivism. Motsatsen till vad Sverige behöver.
Jag kommer istället att ägna mig åt riktig politik och åt riktiga lösningar på riktiga problem för riktiga människor.
Sverige och svenskarna lider idag av konsekvenserna av Annie Lööfs och Stefan Löfvens gemensamma misslyckanden. Den massiva och grova brottsligheten, den systematiska splittringspolitiken, fattigpensionärerna, den vanskötta vården, den pinsamt undermåliga energiförsörjningen och inte minst den ineffektiva, valhänta och bevisligen usla pandemihanteringen och dess fatala konsekvenser.
Det är bara några exempel, och skulle Annie Lööf känna ett behov av att ta ansvar så finns det alltså gott om riktiga politikområden att välja bland. Bara ett tips.
Jag personligen kunde inte bry mig mindre om fula ord, lögner och svepande anklagelser utan grund. Som de flesta svenskar kanske förstår så är jag ganska luttrad. Men det gör mig heligt förbannad när makthavare som Annie Lööf flyr undan ansvar genom att kasta skit kring sig. Det är dessutom direkt beklämmande att se hur hon målar upp en bild av att de väljare som inte håller med henne och Stefan Löfven är sämre människor.
Kom upp ur sandlådan Annie Lööf. Ta ditt ansvar, som varande makthavare och regeringens oundgängliga stödhjul, istället för att sprida massa lögner och inövade floskler om oppositionen. Du och ditt parti är själva förutsättningen för sossarnas pågående vanskötsel av Sverige, ni borde åtminstone ha ryggrad nog att stå för det.
 
 
 
 

 

 
Av tommy norum - Lördag 20 mars 12:03
 Nog finns det fog för att ifrågasätta islamism om inte annat för att få upp ögonen för befolkningen i länder med muslimsk majoritet. Det visar sig att där är en majoritet generellt fattigare än andra, i synnerhet i jämförelse med OECD-länder. De släpar efter i livslängd och läskunnighet. På regional nivå, som på Balkan, ses samma mönster. Även inom stater, som i Indien, har muslimer hamnat efter. Den vetenskapliga utvecklingen hade sin höjdpunkt på 1100-talet, varefter fokus i stället har satts på religiösa studier något som har satt sina spår i utvecklingen i dag. Tilliten, smörjmedlet i ekonomin och i den demokratiska utvecklingen, är lägre i muslimskt dominerade länder. I protestantiska länder svarar 46 procent att man kan lita på de flesta medmänniskor, i muslimska 28 procent.  

Vad sann Islam går det inte att säga när den närmast kan uppfattas som en  decentraliserad religion, med en variation av tolkningar och traditioner. En religion är vad dess utövare gör av den.. Grovt förenklat ser problematiken ut så här: islamism är den politiska strävan efter att införa sharia som lag. Men sharia anses också som det legitima rättesnöret av mannen på gatan i muslimska länder. 

När man 2013 gjorde en opinionsmätning där 38 000 intervjuades i 39 muslimska länder så var en överväldigande majoritet av muslimerna se sharia som nationell lagstiftning. I en rad länder är dock uppslutningen kring sharia monumental. Afghanistans muslimer vill till 99 procent ha sharia som lag (vilket man också har). Irak 91 procent, Palestina 89. Så nog finns det en befogad varning att det vi i vårat land ser som irrläror skall få fäste med de tusentals muslimska som kommit till Sverige som flyktingar. Att inte låtsas om de många problem som islam står för är inte bara aningslöst och dumt utan kan vara direkt farligt för vårt land. Således kanske det inte är så dumt att som Sverigedemokraten Richard Jomshof  komma med svepande fördömanden om vad  Islamism och islam kan ställa till med i ett samhälle om man intar en lika naiv inställning som till den migrationspolitik man fört. När man frågar muslimer själva vad de tycker, antyder svaren att det vore mycket svårt att skilja på islamism och islam. Men som vanligt så har det Svenska PK-etablissemanget en annan uppfattning. Något som visat sig blivit en kostsam och social katastrof för de Svenska medborgarna de senaste åren. .     

 . .   

Av tommy norum - Fredag 19 mars 11:13 Man kan ju fråga sig hur det står till med verklighetsuppfattningen bland Liberaler. När nu den tidigare Liberala partiledaren Bengt Westerberg varnar för att många med honom kommer att lämna partiet om Nyamko Sabunis linje vinner. Blir något att bita i för Liberalernas partiråd som skall ta ställning i regeringsfrågan kring M, KD och SD. Tidigare denna månad meddelade Sabuni att hon vill lämna januariavtalet och ingå i en borgerlig regering. På Liberalernas partiråd om en dryg vecka kommer de 90 ombuden ta ställning till om partiet ska öppna upp för en regering som samarbetar med SD. Om nu Bengt Westerberg hotar at lämna partiet kan nog av många uppfattas som en tillgång för partiet. Men med en väljarbas som nu ligger och skvalpar runt 2% strecket i opinionsundersökningarna kanske man borde ta sig en funderar utan för Stockholmsboxen vad som är fel med partiet som inte lyckas bättre.. 

 

Nog borde väll det få en och annan liberal att tänka till om det inte är främst Jan Björklunds och stockholmsliberalernas politik som de kan tacka för den utvecklingen.. Skall man hitta syndare för den placeringen i undersökningarna så är det knappast Sabuni man skall hängas utan en liten klick Liberaler med stort inflytande i partiet som föredrog att bakbinda hennes möjligheter att dra sig ur januariavtalet genom ett löfte att hålla sig till överenskommelsen fram till valet 2022 om hon skulle få chansen till att bli partiledare. Något som nu håller på att sänka partiet med en väljarflykt som borde få både Bengt Westerberg och den övriga stockholmsklanen att tänka till. Kanske är det så att väljarna har börjat tröttna på de ledande Liberalernas flumpolitik och föredrar andra partier som har en mer nykter syn på verkligheten och chansen att kunna påverka politiken mot en mer borgerlig liberal riktning. Att släppa fram en S-regering till makten betyder också man är med och bidrar till en socialistisk politik i grunden något som nog många liberala borgerliga väljare ses som ett svek.

 

Nu får vi se om Sabuni liberalerna klarar att står emot flumliberalerna från storstadsområdena  försök att påverka att inte gå in i ett samarbete med Borgarna så länge SD är med och stöttar. Men med god hjälp av före detta partiledare i Liberalerna Bengt Westerberg som hotar med att han kommer att gå ur partiet om Sbunis linje vinner och Socialdemokraternas Stefan Löfvens  skrämmsel  med att det är en risk att vi förlorar vår demokrati om vi får en Borgerlig regering där Liberalerna hakar på - Annie Lööf lägger också sin stå till stacken genom att hon inte förstår hur Sabuni kan gå in i ett samarbete med M och KD när man är beroende av SD - Att hon själv tydligen föredrar att sätter sig i knät på ett annat ytterparti de före detta kommunisterna som nu heter Vänsterpartiet vill hon tydligen inte låtsas om. Det finns förnuftiga röster i det Liberala partiet som anser att fortsätter partiet den inslagna vägen Björklund och Stockholms liberalerna står för så kommer inte Liberalerna att finnas representerade i riksdagen efter nästa val.  Det är nog många före detta Liberaler som är benägna att hålla med - många icke Liberaler som skull dra en suck av lättnad om de gamla Liberala väljarna föredrog andra borgerliga alternativ att lägga sina röster på i valet 2022.  .          

 
tn 

   

 
 

 

Av tommy norum - Torsdag 18 mars 11:09
 
Kanske skall man se Socialdemokraternas reaktion som ett tecken på att man står utan visioner hur man skall ordna till Sverige i vad det en gång var. Dagligen får man bekräftelse på att vi lever i ett djupt splittrat samhälle där den ena parten anklagar de ansvariga politikerna hur det blivit medan de ansvariga försöker värja sig att de har inget ansvar hur samhället har förändras till det sämre. Allt fler medborgare drar sina egna slutsatser det som så tydligt visar sig i opinionsundersökningarna. Inte blir det bättre av att vi har ett parti med en statsminister som på alla sätt försöker cementera och till och med öka splittringen i samhället i tron att det skulle få väljarna att få ökat förtroende för S-partiet. Det berömda högerspöket har nu också fått en ny skrämsel variant i risken att vår demokrati går förlorad om inte Socialdemokraterna får fortsätt stöd för att leda landet ( i fördärv skulle nog en del tillägga )  Det uttalandet har gett allmän bestörtning i våra sociala medier hur vår statsminister tolkar ordet demokrati. Om Stefan Löfven kan bilda regering med utgångspunkt från ett resultat i ett demokratiskt val då är allt frid och fröjd. Men skulle Moderaterna göra detsamma med samma utgångspunkt då är det en fara för demokratin, en analys som haltar betänkligt kan man tycka. Desperationen sprider sig i S- partiet när man inte har förmågan att hitta trovärdiga politiska lösningar för att lösa upp tillståndet i landet . När man dessutom förlorat en stor del av sina väljare till just SD , när det visar sig att SD är största partiet bland manliga LO medlemmar och man har tydligen inte en susning varför. Då kanske man inte skall bli förvånad över det taska spel som nu Socialdemokraterna står för i politiken. Om den förskjutningen till S nackdel fortsätter så på sikt så har det distanserat partiet till en storlek som gör att deras dominerade ställning i svensk politik kommer bli ett minne blott i framtiden. Så det är väl de vi nu ser prov på- man tager det man haver- och inte är det politiska lösningar utan nu går man in för splittring, hat, desinformation i klassig kommunistanda i brist på annat.     

 

 

Av tommy norum - Tisdag 16 mars 19:39
 

Ebba Buschs löfte vid valseger: ”Snävare” public service (expressen.se)


Bra att Ebba Busch sätter ner foten och kommer att arbeta för ett snävare public service i framtiden innan den totalt växer oss över huvudet. Det är nog en och annan som frågar sig om det är värt de drygt 8 miljarder per år skattebetalarna tvingas punga ut med i en tv-skatt. Public service ska vara opolitisk och leverera samhällsinforma­tion på ett säkert och opartiskt sätt men Danmark minskade nyligen sina kostnader för public service kraftigt varför skall inte vi i Sverige kunna göra likadant. Förutom att producera program ägnar sig SVT åt att driva runt 60 officiella Facebookgrupper, vilket kan diskuteras om det verkligen ligger inom ramarna för uppdraget.
Är två tv-kanaler i public services regi verkligen rimligt eller skulle det räcka med en av kanalerna? Är produktion av dokusåpor verkligen det licensbetalarna vill betala för? Genom att halvera antalet kanaler, se över ekonomin samt förtydliga public services uppdrag borde det även gå att halvera kostnaden för public service och därmed ta bort eller sänka tv-skatten avsevärt. En valfråga 2022 där Ebba Busch nu tar första initiativet för att frågan kommer upp på dagordningen så medborgarna har möjlighet att ta ställning före nästa val hur man vill ha det. Både M, KD OCH SD är för en reformering av public service för att få ner kostnaderna för medborgarnas påtvingade TV skatt. Att många föredrar konsumera TV utbudet utanför Public service domäner det verkar vara helt ointressant för våra ansvariga politiker.
Av tommy norum - Måndag 15 mars 10:50

 

 


Nog borde det vara ett problem det som Socialdemokraterna inte vill låtsas om - när vi vet att var fjärde svensk moské finansieras av Saudiarabien, ett land som står för en extrem tolkning av islam. Nog borde det vara ett problem när vi vet att pengar från Saudiarabien slussades in i friskolesystemet i det uppenbara syftet att främja en extrem tolkning av islam. Nog borde väl även socialdemokraterna ta sig en funderare över situationen när Försvarshögskolan har kommit fram till samma resultat.

Nog borde det vara ett problem när islamistiska aktivister anser sig ha rätt och skyldighet att lägga sig i sina grannars sätt att leva i Sverige - att islamister, salafister, eller vad man nu vill kalla den här sortens förtryckande puritaner, har lärt sig att utnyttja välfärdsstatens och folkhemmets alla möjligheter. De mjölkar det offentliga på pengar och kliver fram och påstår sig representera muslimer i allmänhet, så snart de får chansen.

 

Kanske dags att reagera ni Socialdemokrater så det inte går lika lång tid att vakna upp som det gjort i migrationsfrågan.

Av tommy norum - Söndag 14 mars 11:57 


Har bilden av migrationen något med verkligheten att göra? | GP


Det verkar vara ett problem för de politiker som är ansvariga för vår migrationspolitik försöka fatta att ogynnsamma förutsättningar, både psykologiskt, ekonomiskt och socialt kan bidra till att utlösa de destruktiva beteendemönster i samhället vi nu får ta del av i allt större utsträckning. När man nu bestämt sig att för att Sveriges skall ha ambitionen att vara en “humanitär stormakt” då borde man också vara medvetna om att bjuder man in ett stort antal unga män från krigshärjade, auktoritära och patriarkala kulturer till ett djupt individualistiskt tjänstesamhälle med höga krav på specialisering och utbildning – för att sedan lämna dem vind för våg med förhoppningen att de spontant ska bli produktiva skattebetalande medborgare – det är inte bara naivt- det är fruktansvärt hänsynslöst. Att sedan låtsas som de negativa konsekvenserna det fått för samhället  inte har kopplingar till den den naiva migrtionspolitiken man har ansvaret för utan i stället hela tiden försöker att mörka och neka att följderna har en koppling till deras politik. Det är både ohederligt och ett bevis på att man vill inte stå för det man åstadkommit utan drar sig undan med svansen mellan benen och försöker i stället andra focus för att få de som hela tiden varnat för konsekvenserna att uppfattas som  ohederliga farliga rasister som är främlingsfientliga och bedöms som en fara för demokratin.  

Och medan partipolitiska intressen slåss om vilka problem våldsdådet egentligen representerar, så rivs stora sår upp i det verkliga svenska samhället. För oavsett vad man anser att dådet representerar, så har den humanitära stormaktens övermod framdrivit en verklig konfliktsituation genom att det passivt etablerat ett konfliktfyllt, etnifierat skuggsamhälle. Men den utvecklingen har våra ansvariga politiker svårt att ta till sig beror på en oansvarig migrationspolitik under många år. Och tyvärr så verkar som det fortfarande inte gått in hos en del politiker förstår man när man följer turerna i migrationsdebatten. .   

 
 

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se