Senaste inläggen

Av tommy norum - Måndag 1 jan 12:00

 

Det här var Stockholm för mer än 100 år sedan. Med alla dessa hästar på gatorna så måste renhållningen tagit en del personal resurser på den tiden för att hålla rent på gatorna. 

ANNONS
Av tommy norum - Måndag 1 jan 11:45 

Röse vid Knyttkärr, Åmål. Färdigrestaurerat. Med arbetsstyrkan. 1928  

 

 

Tösse järnvägsstation. runt 1900 ? 

 

 

Statarbyggnaden, Forsbacka, Mo. 1927

 

 

Gammal magasinsbyggnad, Forsbacka gård. 1920 talet

 

 

Forsbacka, Mo, gamla corps de logiet. 1927


ANNONS
Av tommy norum - Måndag 1 jan 11:00Det här var Mellerud för närmare 70 år sedan. Att hästhandeln i större utsträckning övergått till bilhandel, tältet har blivit husvagn eller husbil och säkerheten trafiken har ett helt annat fokus nu än för 70 år sedan det kan vi konstatera på bilderna,.  

 

 

Semesterfirare på Vita Sannar i Mellerud på 1950 talet


 

  Torget i Mellerud på 1950 talet

 

  

Trafiksäkerhetstänket kanske inte var den bästa på 1950 talet

Av tommy norum - Måndag 1 jan 11:00Melleruds centrum för mer än 100 år sedan

Torget i Mellerud. Hästtransporter.

Torget i Mellerud runt år 1900

A. Jabobssons Diversehandel, torget.  Mellerud 

A. Jabobssons Diversehandel, torget. Mellerud  1910

Storgatan Mellerud med Österråda gård i bakgrunden

Storgatan Mellerud med Österråda gård i bakgrunden 1901

Storgatan.  Mellerud

Storgatan. Mellerud 1905

Brant hörna (Äktenskapshörnan), torget.  Mellerud

Brant hörna (Äktenskapshörnan), torget. Mellerud

A. Anderssons kötthandel. Affären belägen vid västra sidan av torget.  Mellerud


A. Anderssons kötthandel. Affären belägen vid västra sidan av torget. Mellerud 1905


 

Storgatan, juni 1909. Mellerud Obs. girlangen till höger som var uppsatt till den stora lantbruksutställningen 19-20 juni detta år

 

 

Storgatan. Affärshus. Mellerud 1909

Av tommy norum - 30 december 2017 11:21


82 % av gängkriminella i Stockholm är invandrare 

 

Tidningen Expressen har kartlagt den organiserade brottsligheten i Stockholm. Av 192 personer har nästan alla, 94,5 procent, minst en utlandsfödd förälder. Kriminologen Jerzy Sarnecki förklarar överrepresentationen med att invandrarna är fattigare än etniska svenskar. Andra förklaringar som ges är "strukturell rasism" och "diskriminering".

40 personer har skjutits ihjäl och 135 personer har skadats i de totalt 306 skjutningarna i Sverige hittills i år. Det är mer än dubbelt så många som för bara fem år sedan.


Bildresultat för Gängkriminalitet

82 % av gängkriminella i Stockholm har invandrarbakgrund . Sedan finns det de som påstår att den ökade kriminaliteten inte har ett dugg med den naiva invandringen som pågått i decennier att göra . Den strutsmentaliteten får man nog försöka släppa innan det är försent. 

 Detta är vad som händer i Sverige i dag på grund av att framförallt våra politiker totalt tappat kontrollen över utvecklingen de senaste åren. Det här är spåren många gånger av en obefintlig integration av nyanlända och som skapat utanförskap no go zoner där bilbränder och droghandel och kriminalitet fått utvecklas utan att våra politiker och myndigheter reagerat i tid. Samtidigt som en ny forskning visar att utanförskapet och segregationen fortsätter att öka genom att svenskar flyttar från områden där det bor folk som inte är födda i Europa. Vem har ansvaret för den utvecklingen bör man fråga sig september 2018.


 

Här är ett axplock av de rubriker som publicerats i svensk nyhetsmedia de senaste dygnet

 

Tre spårvagnslinjer stoppades efter oroligheter vid Väderilsgatan i Biskopsgården. .

.  Ungdomsgäng i Eskilstuna attackerade polis och allmänhet med raketbeskjutning

.  Räddningstjänsten i Landskrona får polisstöd vid utryckningar

.  Flera män misstänks ha våldtagit kvinna i Malmö

.  En polisbil har sprängts utanför ett polishus i Malmö – natten mot lördag

.  De senaste dagarna har flera personer beskjutits med fyrverkeripjäser på olika platser i Helsingborg.

.  Maria Park attackerades en man av ett ungdomsgäng som sköt raketer mot hans bil.

.  En man i 20-års åldern åtalades för våldtäkt och våldtäkt mot barn.

.  Natten till fredagen tändes två bilar på i Halmstad. Polisen misstänker att branden var anlagd.

.  Eslöv Polisen fick i tisdags förmiddag rycka ut till Bergagymnasiet  om ett storbråk inne på skolan..

.  En grov våldtäkt inträffade på Högaholm natten till fredagen. Det är det fjärde på kort tid i Malmö. 

 

 Ett land på väg mot kollaps. Det är en bild av Sverige som sprids allt oftare. Det måste tas på allvar – annars kan handel och turism påverkas, menar bland andra försvarsminister Peter Hultqvist. Ja men vad jag förstår så är det väl du och dina regerings kompisar som är de enda som kan förändra den bilden. Hittills så har det hela mer handlat om att tysta de som för fram kaoset som växer fram än att konkret försöka förändra genom politiska handlingar som stoppar utvecklingen.

 

tn


 

 

 

 

Av tommy norum - 29 december 2017 09:13


Skräckbild av Sverige oroar Hultqvist: ”Kan utnyttjas”

Ett land på väg mot kollaps. Det är en bild av Sverige som sprids allt oftare. Det måste tas på allvar – annars kan handel och turism påverkas, menar bland andra försvarsminister Peter Hultqvist.

– En överdriven Sverigebild kan utnyttjas och underminera vårt samhälle, säger han. Samtidigt går Dan Eliasson ut och försöker förbättra bilden hur polisen sköter sina uppgifter genom att påstå att de blivit bättre på att utreda brott. Att den statistiken gäller självutredda brott som drogfylleri och ringa narkotikabrott aktar han sig noga med att informera om.   


Bildresultat för dan eliasson

Frågan är väl om det inte är dags för vår rikspolischef Dan Eliasson  att kliva av nu innan han totalt förstör förtroendet för vår polismyndighet.


Polisens arbete med sexualbrott har också kritiserats under året. Medier har rapporterat om hur våldtäktsärenden "lagts på hög" säger Dan Eliasson. 

– Våldtäkterna läggs inte på hög hur som helst, det jobbas väldigt aktivt med dem. Vi inleder förundersökning i 96 procent av alla ärenden som kommer in till oss. Vi gör förstahandsåtgärder i akuta situationer. Sen kan utredningarna ha tagit för lång tid, eftersom vi fått in fler våldtäktsärenden än vi betat av. Men vi har klarat upp tio procent fler våldtäkter än i fjol, säger han.

 

Peter Springare som är poliskommissarie i Örebro har en helt annan uppfattning.  

Vad är det för trams Dan Eliasson. Våldtäkter läggs visst på hög varje dag. Vi prioriterar inte alls dessa i vart fall när dessa brott ligger hos grova brott. Vissa ligger flera veckor utan att vi ens tar kontakt med målsäganden. Så hos mig får du inget alibi över ditt tramsprat. Inte heller ser vi några framsteg när det gäller förmågan att utreda och klara upp brott. Tvärt om. Däremot lutar vår statistik sig mot självutredda brott som drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Peter springare avslutar sitt inlägg med att Dan Eliasson skall hålla sig till sanningen och lura inte politiker och allmänhet. Inget ljus ses i sikte när det gäller brottsutredningar. Rätta mig gärna om du anser att jag har fel. Men kom då inte dragande med vilseledande statistik. 

 

Inga ”no-go”-zoner finns det längre påstår Dan Eliasson men erkänner samtidigt det är extra tuff situationen i de 61 utsatta områden som polisen pekat ut i en särskild rapport.

 

I grund och botten har vi kontroll över de här områdena. Det finns inga ”no-go”-zoner i Sverige. Men det är ett allvarligt läge, och även om alla gjort sitt bästa räcker inte det. Det måste göras mer, säger Dan Eliasson.Trots att han lovade att återta kontrollen över områdena för två år har inget ännu kunnat plockas bort från listan.

Så frågan är väl om polisen verkligen har kontroll  när vi nästan dagligen ser affärsinnehavare ropa på hjälp och blir i många fall tvingade att stänga sina butiker för alla rån som begåtts. Eller att de boende i de här områdena känner en ökad otrygghet.

 

Bilden av svensk polis förbättras sannerligen inte när Leif GW Persson går till hård attack mot rikspolischef Dan Eliasson och anklagar honom för fullkomligt bottenlös inkompetens. Det hela handlar om de skott som avlossades mot ett polisbefäls villa i Västerås i slutet av oktober. Rikspolischefen kallade attacken för ”ett förkastligt angrepp mot hela samhället”. Att det hela handlade om en privat konflikt och inte skulle handla om ett angrepp mot polisledningen och demokratin som man ville ha det till det kom aldrig fram i nyheterna  Att utredarna hos polisen kunde missa detta kallar Leif GW Persson " ett jävla mysterium”  – Om det är någon som inte har anledning att hoppas att det här klaras upp så är det två personer, rikspolischef Dan Eliasson och regionpolischef Carin Götblad.

 

Frågan är väl om vår rikspolischef är kompetent för sin uppgift när han ena stunden försöker gå Hultqvists ärende och med fake news försöka sätta stopp för skräckbilden av hur Sverige uppfattas samtidigt som han fortsätter med fake news skapar en undergångsstämning, går ut med fel förklaring, skrämmer upp poliser i onödan. Dessutom skapar det ”en allmän undergångsstämning nationellt” tvärt emot det försvarsministern försökte komma tillrätta med i sitt upprop. 

– Det här är förskräckligt. Det vittnar om en för mig fullkomligt bottenlös inkompetens. Eliasson och Götblad har i regel inte en susning om vad sånt här är. Ändå gör de bestämda utfästelser. På det så väljer de det minst sannolik

 

Det vi kan konstatera är att när vår rikspolischef öppnar munnen och påstår saker så skall man ta det med en nypa salt Om det sedan beror bottenlös inkompetens som G W Persson påstår eller om han är ute för att gå regeringens ärende att med fake news försöka dölja konsekvenserna av den naiva invandringspolitiken får bli något för medborgarna att ta ställning till.

  

 tn

 


Av tommy norum - 28 december 2017 12:10

Bildresultat för stefan löfven

Stefan Löfven (s) sätter sitt hopp tlll att de nyinflyttade muslimska väljarna skall rädda kvar honom vid makten efter 2018Trots stora problem i samhället som har ett direkt samband med de stora flyktingströmmarnas svårigheter att anpassa sig till det svenska samhället så fortsätter Sverige ta emot fler flyktingar än de flesta inom EU per capita. Man kan ju undra i bland hur dåligt förankrade våra politiker är i det samhälle som de fått förtroende av att förvalta och styra ?. No go zoner där buset mer eller mindre tagit över, dagligen får vi rapporter i media av våldtäkter och skjutningar, polismyndigheterna står handfallna både att skapa ordning och reda och att skydda medborgarna. Man har totalt tappat förmågan att utreda brotten som begås utan de läggs på hög utan åtgärd. Våra domstolar vågar inte utvisa invandrar som begår brott utan de släpps efter en natt eller två för att fortsätta sina brottsliga bana utan att politikerna reagerar på den ordningen. Inte ens med bevisade och dömda till våldtäkter så anser inte våra politiker att de skall behöva lämna landet.

 

Man kan inte hur länge som helst skylla på regler och lagar när det faktiskt är ni politiker som skapat dem. Och uppe i allt detta så har man svårigheter att få in de nyinkomna på arbetsmarknaden speciellt kvinnorna som många gånger av religiösa skäl inte får delta i arbetslivet. Det som i Sverige är en av grundbultarna i den svenska ekonomins framgångar att alla är med och bidrar och inte snyltar till sig förmåner utan att delta.  

 

Över 60 % av svenska folket vill ha en minskad invandring och då utgår man inte från de 160  000 tusen som kom 2015 utan en generell med huvudsyftet att verkligen klara av att integrera de som kommer med både bostäder, arbete, och en social anpassning som i stort bygger på svenska värderingar. Det går inte i längden blunda för barnäktenskap, flergifte, och en kvinnosyn som för Sverige tillbaka minst 100 år, eller hedersmord.  Det går inte längre att blunda på hur dessa invandrarkvinnor behandlas där man inte tillåter dem att arbeta eller delta i det svenska samhället på samma villkor som de som är födda i Sverige.

 

Men att som politiker blunda för de förändringar som skett de senaste 30 åren i det svenska samhället utan att det till slut borde ge någon form av reaktion hos väljarna till slut. Där de principer och värderingar våra generationer byggd upp håller på att raseras av en hoper konflikträdda politiker som i humanitetens namn påverkade  av en liten klick PK fantaster från media, kultur eller vänsterkanten som styr våra politiker som marionettdockor framför sig och där de tappat allt sunt förnuft i sina politikerroller  för att inte bli anklagade för att vara osolidariska, främlingsfientliga eller rädd för det mångkulturella samhället.

 

Men det är ju bara att se sig omkring i världen vad det mångkulturella samhället har ställt till med ute i världen. Där väl de religiösa skillnaderna  på de flesta håll är en grogrund för motsättningar. Ekonomiska skillnader där många gånger det är de sociala förutsättningarna som avgör vilken sida man hamnar på och där politiken har ett stort ansvar hur ett klassamhälle utvecklas i ett land.  Det vi kan konstatera i Sverige är att vi har skapat ökade klyftor i samhället med den invandringspolitik sjuklövern har haft ansvar för. Där utanförskapet har ökat på grund av en obefintlig integrationspolitik i botten, där i stället har handlat om en gå på politik, tuta och kör så får vi se vad som händer. 

 

Alla som opponerat sig mot den gå på politiken har ansetts som främlingsfientliga eller osolidariska och emot det mångkulturella samhället som vänstern och media med kulturmaffian ser som det stora målet i framtiden.   Utan tvekan är vi på väg mot det målet när Sverige nu med en befolkning som till ca 20% har en invandrarbakgrund i botten.  Religiösa samlingsplatser växer upp som svampar ur jorden runt om i Sverige där det inte alla gånger det är enbart är religiös predikan som pågår har det visat sig.

 

Vi har ett val att se framemot där vi kan skapa förändringar mot den förda politiken. Frågan är väl hur många som är beredda att vilja skapa en annan invandringspolitik än den nuvarande i valet 2018. Det vi kan konstatera är att det är sjuklöverns politiker som har huvudansvaret för hur det ser ut i Sverige i dag.

  

tn               

 


Av tommy norum - 26 december 2017 14:06Bildresultat för integration

Integration en bristvara i svensk politik under många år. Hur skall man komma fram till en lyckad integrationspolitik när man börjar i

fel ända utan att ställa krav ?

 

Kom hit och vi försörjer er och era familjer till döddagar är den allmänna informationen som kablas ut i hela världen. I Sverige behöver man inte arbeta, staten tar han om er den första tiden i Sverige sedan kommer ni ut till kommunerna och där får ni bostäder och barnen får gå i skola . Ni får fri sjukvård fri bostad och ett ekonomiskt underhåll ända till ni får ett arbete. Och får ni inget arbete så går det lika bra för då tar socialen hand om er och era barn resten av livet. Era anhöriga som kommer efter får en pension och en säkrad ålderdom resten av deras liv.


Ni behöver inte ens gå lottlösa om ni inte får uppehållstillstånd och gömmer er. Barnen får fortfarande gå i skolan och ni får hos en del kommuner socialbidrag för en försörjning. Hur man skall få en lyckad integration och anpassning till det Svenska samhället med de förutsättningar som våra politiker bjuder in världens flyktingar till sverige blir ingen lätt uppgift att ta tag i för de som har haft ansvaret för vår flyktingpolitik de senaste 30 åren.  


Med de förutsättningarna som bjuds till de nyanlända när de kommer hit som är så kallade krigsflyktingar men där det visar sig att det är inte ens hälften av de som får uppehåll lever upp till rätt status för att få stanna i Sverige . Många är så kallade ekonomiska flyktingar som på alla sätt försöker bluffa sig in i landet där som t.e.x.de afghanska  flyktingarna så saknar ca 85% identitets handlingar som ett led i en taktik att fördröja andläggningstiderna så de får en chans att stanna.


Vilka drivkrafter har flyktingarna som kommer hit i att integrationen skall lyckas ? De blir försörjda från första till sista dagen om de så inte har lagt en enda krona i skatt för sina förmåner. Vi har haft en mycket dålig integration de sista 3 decennierna utan att våra politiker har reagerat. Det är först nu våra politiker yrvaket börjar inse att man kanske skulle kräva det som förut varit så tabu att börja lära sig vad Svenska värderingar betyder som ett första steg mot en lyckad etablering i samhället, eller språket där det finns invandrare som levat decennier i vårt land utan att fortfarande kunna prata svenska språket eller aldrig kommit ut på arbetsmarknaden. Men försörjer dem det gör staten eller kommunerna utan minsta krav på motprestation.

   

Trots intensiv insatts på etablering så får bara 4% ett riktigt jobb efter den utbildningen. Vi vet att det tar ca 9 år innan en med invandrarbakgrund har ett arbete att gå till. Vi vet också att de som har ett arbete att gå till gömmer sig ett stort mörkertal i vilka är riktiga jobb som man försörjer sig på utan subventioner till arbetsgivarna. Vi vet också att de som har ett deltidsjobb på bara några timmar per vecka inte ingår i arbetslöshetsstatistiken. Siffror som våra politiker på alla sätt försöker dölja för medborgarna så att de inte skall få en rättvis bild av konsekvenserna för de flyktingpolitik som bedrivits av 7 klövern de sista decennierna.


Med den utgångspunkten försöka prata om integration och hur vi skall lyckas med den i framtiden är mer ett önsketänkande från politikerna än en prognos och analys av verkligheten när vi ser facit på det man hittills lyckas åstadkomma på den fronten.  Man kan knappas föra en politik med utgångspunkt från ett önsketänkande.– Om tio år kanske vi säger att det var det bästa som hände Sverige. Vi såg till att människor lärde sig svenska och kom in på arbetsmarknaden. .

Tror någon att det kommer att bli så ? 

 

Skulle våra näringsidkare runt om i Sverige driva sina företag under de premisserna vore det snart slut på näringslivet i Sverige. Men som Tino Sanandaji skriver på sin face bok sida" Många flumliberaler har skapat en kvasireligiös evangelium kring transatlantiska migrationen och ignorerar negativa utfall i andra perioder och länder. Det spelar ingen roll vad svensk data visar, de upprepar bara att det minsann gick bra för Karl-Oskars bondgård 1860"


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se