Senaste inläggen

Av tommy norum - 11 november 2021 16:09

Vad finns det egentligen kvar att fördela till välfärden när miljarderna rinner ut till att komma tillrätta med de negativa konsekvenserna av den naiva migrations politik som förts i det här landet ?  När alla miljarder som rinner ut ur landet i biståndsprojekt som ingen har koll på vart de hamnar. Som vanligt blir väl det högre skatter som blir lösningen på Socialdemokraternas valfläsk.

Att nu stå i talarstolarna och lova samma saker som man i stort sett lovade för snart 8 år sedan utan att det har hänt speciellt mycket. Vi har fortfarande stora vårdköer, pensionärerna väntar fortfarande på skattesänkningen de blev lovade, skjutningar och otryggheten har ökat, arbetslösheten och klasskillnaderna har ökat. Var det inte Socialdemokraterna som i valen både 2014 och 2018 ansåg sig vara det enda parti som var garant för ett bättre samhälle där vård omsorg och skola skulle prioriteras.

Nu hör vi samma tongångar igen att Socialdemokraterna är det enda parti 2022 som kan reda upp den nedåtgående spiral i stort sett alla samhällsfunktioner som pågått sedan partiet fick makten för snart 8 år sedan.

Man kan ju undra vad som rör sig i deras hjärnor när man nu har facit äver deras senaste snart 8 års regerande med MP.  Man saknar totalt självrannsakan av resultatet  i det bokslut vi nu kan ta del av efter det Socialdemokratiska styret .

 

Stefan Löfven: de allra flesta vill ha ett solidariskt samhälle, där vi hjälps åt. Det är viktigt för oss att visa att det är så man bygger ett samhälle. Det är inte genom att skapa konflikter mellan människor. Tomma ord som vanligt från Socialdemokratins företrädare när hela hans politiska karriär gått ut på att splittra Sverige i att försöka göra sina politiska motståndare till landsförrädare, att de är en fara för demokratin. Det Stefan rimmar dåligt med att skapa ett solidariskt samhälle där alla oberoende av politiska värderingar har samma värde, I socialdemokratin fins det bara en värdegrund och det är den Socialdemokratiska. Bara att konstatera att taktiken inte riktigt gav det resultat man önskade. 

Partiets förtroende bland väljarna är det lägsta sedan mannaminne, det parti som man lagt mest krut på att försöka förgöra -SD - har växt sig nästan lika stora som Stefan Löfvens parti S.

Men det kanske mest iögonfallande är väl att SD nu är det största partiet bland LO:s medlemmar. Kanske säger en del i hur arbetarna uppfattar Socialdemokraterna ett parti som anser sig själva vara den självklara och enda  representanten för arbetarklassen. 

Ingen tvekan att under Stefan Löfvens styre så har allt fler medborgare börjat syna korten man bjuds på i valtider. Något som också syns i opinionsundersökningarna där  ibland Socialdemokraterna får finnas sig att då och då bli omsprungna av delar av oppositionen.  Så det som vill göra Stefan Löfven till en politisk taktiker av stora mått har nog anledning att tänka om när vi ser resultatet efter 8 års regerande. 

tn                             Av tommy norum - 9 november 2021 14:05


LEDARE: Kongress i en parallell verklighet (di.se)


S-Kongress i en parallell verklighet- Sverige kan bättre. 0ch det är Socialdemokraterna som har lösningarna.

Här finns inga demografiska utmaningar, ingenting om hur välfärden ska finansieras när svenska folket blir allt äldre, ingenting om vad som händer när medborgarnas förväntningar på vård och omsorg ökar. En låtsasspel där man verkar helt glömma bort att man är inget 50% parti längre utan helt i armarna på ett grönt talibanparti MP ett borgerligt C och ett rent socialistiskt parti V med sina rötter i kommunismen. Vad det kom ut av den konstellationens har vi nu i 7.5 år fått ta del av.

Ett kaos på i stort sett alla politikerområden där den rödgröna regeringen är på väg att förflytta oss till en avgrund som blir allt svårare att kravla oss upp ur. Det socialdemokratiska gräsrötterna får nog finna sig i att köpa grisen i säcken ännu en gång om man röstar på S . Svaret i vilken politik de får kommer efter att C och V och MP slutfört sina utpressningsattacker för att gå med på att rösta in Magdalena Andersson som statsminister.

Kanske inte så konstigt att kongressen hade svårt att presentera lösningar på den politik man skall gå till val på med de förutsättningarna att det är både socialister och borgerliga och klimattalibaner som skall vara med och bestämma den politiska färdriktningen.  

Av tommy norum - 8 november 2021 13:46
LEDARE: Omyndigförklara MP, sen kan vi snacka rösträtt
Omyndigförklara MP, sen kan vi snacka rösträtt (expressen.se)


Gör barn till vuxna i alla fall när de skall rösta tycker Demokratiminister Amanda Lind (MP) och hennes företrädare, Alice Bah Kuhnke på DN Debatt. När rösträttsåldern sänktes till 18 år framhöll man i propositionen att det är viktigt att myndighetsåldern och rösträttsåldern är densamma.

Är man för ung för att betros med att fatta beslut om sitt eget liv, är man för ung för att fatta beslut om andras. Är man mogen nog att försvara landet är man mogen nog att välja sina företrädare. Alltså borde de 16-åringar som får rösträtt, det som demokratiministern bedyrar både ”vill och kan ta ansvar” också få del av vuxenlivets andra privilegier och ansvar.

 

Det betyder följaktligen att få kandidera i val, starta aktiebolag, gifta sig – samt göra värnplikt och kunna bli inkallade i tider av kris och krig. Vill MP återinföra barnbrudar och barnsoldater eller kanske få riksdagen full av 16 åringar som skall bestämma färdriktningen i Svensk politik..?

Desperationen att hela tiden befinna sig att balansera på 4% strecket sätter sina tydliga spår i omdömet inte bara i politiken utan nu vill man lösa sin prekära situation genom att låta barnen få rösträtt för att MP skulle segla över riksdagsspärren eftersom partiet har störst stöd bland unga. Då drar man sig inte för att mixtra med den svenska demokratin av cyniska skäl.

 

Av tommy norum - 6 november 2021 11:38 

Berg: Mörkret sänker sig över Europas energisystem - NWT

Anpassning av elsystemet med en stor mängd förnybar elproduktion . Är det ett politiskt misslyckande av osannolika mått som vi nu bevittnar ? Varningar har inte saknats men som vanligt stoppar politikerna huvudet i sanden och tittar upp alldeles för sent.
Marknadsanalyser vad som händer med elnätet över tid med våra sovande politiker visar att vi har anledning att bli nervösa. Ett skrik på hjälp med utmaningar som borde få våra politiker att vakna till. Billig grön el ska kunna flöda fritt i EU men vid brist och när vädrets makter inte står på klimattalibanernas sida , som nu varit fallet, då tvingas länder importera dyr gas- och oljeproducerad el.
Då hjälper det inte hur Bolund än försöker skrika ut att vi har EL överskott i Sverige. Att ta hänsyn till hela kedjan i händelseförloppet det vill tydligen inte Bolund och co ta till sig i den rödgröna regeringen som nu har haft 7.5 år på sig att reagera trots upprepande varningar vad deras naiva tro på grön EL kan ställa till med för Sverige.
Mönstret fortsätter i hur den sittande regeringen fortfarande tror att det är verkligheten som skall anpassa sig till politiken - inte att det är deras politik som skall anpassa sig till verkligheten. Vi har sett alldeles för många negativa konsekvenser de senaste 7.5 åren av den synen på hur man bedriver politik.
tn
.
Av tommy norum - 3 november 2021 16:34 
Efter att ha hört Stefan Löfvens kongresstal så förstår man att nu tänker Socialdemokraterna ändra kursen där det nu blir klimat politik - signerad av Miljöpartiet kan man tänka - som skall lyfta partiet och få väljarna att glömma de senaste 7 årens eländiga politiska resultat . Där skall man också involvera sin klimat politik med hjälp av den yngre generationen - kanske blir det med hjälp av Greta - för att få lyft i  frågan.

 

Ja det gället att börja om ifrån början när Socialdemokraterna med hjälp av MP och Centern så totalt har misslyckats i stort sett i alla politikerområden under sina 7 års regerande. Ingen bra utgångspunkt för en valrörelse att  i stort sett inte har några positiva resultat att visa upp för väljarna med den politik man fört. Inte ens klimatpolitiken har man satt spår som attraherar väljarna som man tänkt sig - för att inte prata om integrationen, skolan, kriminaliteten, sjukhusköerna, migrationen, de ökade klassklyftorna och inte minst arbetslösheten som vid det här laget skulle vara EU:s lägsta men blev precis tvärt om. Inte lätt att gå till val med den meritlistan utan här gäller det att försöka få väljarna att glömma den digra negativa meritlistan av sin politik och få dessa  i stället tänka framåt.

 

Frågan är väl om inte väljare skall sluta ta till sig politikernas dagdrömmeri vad man skall göra om man får nytt förtroende. Utan i stället ta sig tid att analysera  vad man gjort under sina år vid makten- vad man lovat och vilket resultat kom ut av det de lovade i valet. Det är först då man har möjlighet att kunna göra en trovärdig bedömning av deras politiska duglighet. Att Socialdemokraterna tänker gå till valet 2022 med klimatet i högsätet där både MP, C och V är med på tåget och där till och med stora delar av oppositionen hänger med är en sak. Men hur långt räcker det när man tvingas ta hänsyn till ett i grunden borgerligt parti Centern som har helt andra infallsvinklar vad som är bra för Sverige i både välfärden och skatter och den fria företagsverksamheten. Knyt upp den knuten först före valet- Magdalena Andersson som ny partiordförande -  så väljarna ännu en gång slipper tvingas köpa grisen i säcken annars finns det risk att partiet fortsätter att blöda där framförallt Vänsterpartiet troligt kommer att växa sig starkare när Socialdemokraterna är på väg att tappa fotfästet hos arbetarna. 

tn

                    

.      

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Av tommy norum - 2 november 2021 19:23

 


Vi kan konstatera att den här rödgröna regeringen har lyckats med konststycket att vara bäst i att vara sämst i stort sett allt inom alla politikerområden. Nu fick vi svart på vitt att man inte heller klarar av att skydda de invandrare som lider av ett hedersförtryck med religiösa och kulturella inslag av sina släkting klaner. Socialdemokrater och den rödgröna svansen ser betydligt alvarligare på färgnyansen på sina politiska motståndare än vad som håller på att ske med Sverige. Man lovar fullt på sina politiska möten men håller tunt har det visat sig de senaste 7 år som de rödgröna har regerat. Sverige sjunker som en sten, medborgarna beskattas högst i EU. Vi är världsmästare på bistånd, på höga bränslepriser, vi har den högsta arbetslösheten i EU, de högsta dödskjutningarna , sprängningar, vi ligger i topp i sjukvårdens väntelistor, vi har ökade klasskillnader, vi ligger i bottenskiktet på uppklarade brott, och en allt sämre skola som har svårigheter att leverera kunskaper. Nu har vi också en energikris på gång.
Och som grädde på moset så fick den ansvariga regeringen nu också på nöten i hur man skött pandemin. En sent uppvaknande som i allt annat man har ansvaret för. Man ser inte man hör inte -man reagerar alldeles för sent - en vanlig åkomma de sista 7 åren. Kanske skulle man lämna måleribranschen och i stället ägna sig att försöka räta upp skutan Sverige till det en gång var. .
Av tommy norum - 1 november 2021 15:57    


Man kan ju undra vilka forskare våra politiker lyssnar på när docent Åsa Hansson och professor Mats Tjernberg vid Lunds universitet drar slutsatsen att genomsnittsindividen född utanför västvärlden aldrig blir självförsörjande över sin livscykel. 

Något som de senaste årens rapporter också slår fast att massmigration inte är lönsamt för Sverige tvärt emot det våra ansvariga politiker nu har påstått sedan massinvandringens början 2015. Vi får väl se om våra politiker är lika intresserade av vad forskarna kommer fram till i den misslyckade integrationen och anpassa sin politik efter de rådande omständigheter som man är i klimatfrågan. Är PK-etablissemanget lika beredda att ta till sig forskarnas slutsatser i emigrationsfrågorna som man är i Klimat och Miljöfrågorna `?  Kanske inte så lätt att få krypa till korset och erkänna sitt totala missbedömning att det som skulle bli räddningen för Sverige håller på att bli precis tvärt om.


tn

Av tommy norum - 30 oktober 2021 12:25 

"Är inte drömmarna som är problemet för Miljöpartiet - det är verkligheten" (affarsvarlden.se)1990-talet hade Gröna Studenter en valaffisch som löd ”Om 20 år kommer alla att tycka som vi” Istället borde affischen ha lydit ”Om 20 år kommer alla att göra som vi säger”. Och detta för att både borgerliga och socialdemokratiska regeringar som velat regera till varje pris. Eftergifterna till MP på invandringsområdet är det som drivit fram Sverigedemokraternas framgångar. Övriga partier i allmänhet och S i synnerhet behöver därför fundera en stund på hur man kunnat släppa fram så mycket 4-procentspolitik och vad det kostat både dem och Sverige. MP verkar sig inte låta sig besväras av verklighetens tråkiga realiteter. Tvärtom har man kastat loss de sista förtöjningarna och begivit sig av

. Frågan är om det är så klokt, framför allt för MP själva

 

 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se