Senaste inläggen

Av tommy norum - 7 april 2022 14:49


 

Frågan blir vad har högernationalistiska Marine Le Pen för chans i Franska presidentvalet när hon på bild träffade Vladimir Putin bara fyra veckor före franska presidentvalet 2017. Foton från samma tillfälle fanns i Le Pens flygblad inför årets val men det drogs til Emmanuel Macron den sittande Franska presidenten kommer troligtvis gå mot en storseger i presidentvalet trots han bekymmer med stora demonstrationer om hans politik både i den rådande pandemin och hans energipolitiken som lett till högre bränslepriser. Han kan tacka Putin för det- inte bara att han var den enda Eu-ledare som personligen försökte ta Putin i örat och få honom att sluta kriga mot Ukraina utan också när det visar sig att hans topp rivaler ifrågasätter Frankrikes plats i Nato. Kandidaterna som är mot Nato är högernationalistiska Marine Le Pen och Éric Zemmour samt radikala vänsterkandidaten Jean-Luc Mélenchon. När det sedan också visar sig att flera av kandidaterna före kriget i Ukraina var för att Frankrike skulle slopa sanktionerna som kom till efter Putins intagandet av Krim. Att högernationalistiska Marine Le Pen finansiera sin valrörelsen med lånat kapital av Putin så vore det väl konstigt om inte de franska väljarna drar öronen åt sig och röstar på Emmanuel Macron som i alla fall har rent mjöl i påsen när det gäller kontakterna med Putin. Att nu sent omsider också de andra kandidaterna börjar dra öronen åt sig när man har facit på Putins rätta jag och fördömer han handlande så är man kanske ute väl sent nu kan man tänka för att få de franska väljarnas förtroende .Frågan om att stå under ett Natoparaply som 50 % av väljarna ville slippa i opinionsundersökningarna kanske får en annan vändning nu när Putins ambitioner konkret visat vad den står för.

Av tommy norum - 6 april 2022 18:11


Vilken skuld har de som har haft det politiska ansvaret i Sverige de senaste 25 åren i det vi nu ser i hur Sverige utvecklats negativt under de åren ?
Vi har nu i genomsnitt en skjutning/dag i en stigande utvecklingskurva som pågått sedan den stora invandringsvågen 2015. Vi har fått en explosionsartad utveckling av våldsbrott, våldtäkter , hot och hatbrott, förnedringsbrott, cykelstölder, båtstölder, bedrägeri brott mot äldre, bilbränder , sprängningar mm. För att inte tala om en underdimensionerad men knappast underfinansierad med EU- mått mätt sjukvård med långa sjukhusköer. Vi har fått en försämrad kunskapsskola med stök och disciplinsvårigheter på många håll, en hög arbetslöshet, vi har fått bostadsbrist, brotts klaner har fått sprida sig i samhället samtidigt som vi fått en massa utanförskapsområden med högre arbetslöshet och brottslighet än genomsnittet i riket., Våra ansvariga politiker under den här tiden har struntat i att skapa ett myndighetssverige som ligger i fas med den ökande befolkningen, kulturkrockar förekommer inte minst på skolan område. Polis ,domstolar och fängelseplatser är under dimensionerade . Vi har länge haft en brotts bekämpningen där ouppklarade brott läggs på hög eller avskrivs i mängd som gör att många brottsoffer inte längre känner tilltro till brottsväsendet. . Vi har ca 100000 cykelstölder under ett år med en uppklaring på närmare noll procent..
Vi har en skola där allt fler inte klarar gymnasiet. Folk känner sig allt mer otrygga i samhället trots att det kryllar av ordningsvakter runt om i Sverige på både badhus, bibliotek, tunnelbanor, skolor och andra allmänna platser. Det finns ett riksdagsparti som pekar på en av flera anledningar till att det ser ut som det gör i Sverige i dag. Men jag har banne mig inte sett eller hört något från de som har haft den politiks makten de senaste 25 åren förklarat varför Sverige har utvecklas till hur det ser ut i dag, Man skyller gärna ifrån sig att det alltid är någon annans fel. . Men man har varit generös att ge ut banbullar till de som var modiga nog att prata klartext om att förhållandet i Sverige är som det är och inget annat. Att sedan många politiska partiers företrädare som varit ansvariga för utvecklingen försöker få det till något annat än det är. Att tankarna då flyger i väg till lilla Putin i Ryssland - experten att beskriva verkligheten till något annat än den är...-. .
 
 

Av tommy norum - 4 april 2022 17:45


Ryska myndigheter kallar reträtten från Kievs kranskommuner för ”manöver” och ”omgruppering”. I själva verket liknar operationen mer en panisk och kaotisk flykt undan en ukrainsk motoffensiv. Uppenbarligen har ryssarna inte ens haft tid att dölja spåren av vad som liknar en serie systematiska krigsbrott.n i det sista drar den ryska armén skam över sig. De bilder som nu kablas ut från kranskommunen Butja norr om Kiev är fruktansvärda – men tyvärr ingen överraskning.
ttps://www.expressen.se/kronikorer/magnus-falkehed/systematisk-ondska-beordrad-av-putin/


 

Av tommy norum - 3 april 2022 10:56


Ryska trupper har dragit sig tillbaka från Kievs utkanter och hela Kiev-regionen var under ukrainsk kontroll på lördagen.
Ukrainska soldater vågar inte gå nära liken som ligger utspridda på gatorna – fienden kan ha minerat kropparna. Lik ligger bakbundna och skjutna i bakhuvudet. Under lördagen offentliggjorde borgmästaren Anatoly Fedoruk att 280 döda människor har begravits i massgravar, Enligt borgmästaren har hela familjer dödats. Hur många civila som dött är ännu inte bekräftat. Flera ska ha försökt korsa en flod för att ta sig till ukrainskt kontrollerade områden.. Nyttig information för dessa Rysstroll som figurerar runt Facebook sidorna och som ifrågasätter alla negativa media rapporteringen om Putin och de ryska truppernas framfart utan ser Putins bödlar som en befrielseinvasion som skall befria Ukraina från Nazisterna och rädda den rysktalande befolkningen i Ukraina.
Minor är utlagda i Svarta havet och fartyg blockerar, Odessa har bombats – och ryska styrkor rör sig mot den östra och södra delen av Ukraina. Rysslands grepp om Svarta havet hårdnar. Vi får väl se vad som händer på den fronten om Boris johnsson är beredda att skicka vapen till Ukraina som är lika effektiv och ett hot mot den ryska flottan som de som har eliminerat en stor mängd stridsvagnar och andra militärfordon för att inte tala om utslagning av flygplan och helikoptrar som blivit en dyr erfarenhet i döda soldater och inte minst i de miljard investeringar av militärt material som bokstavningen går upp i rök..Man kan hoppas att 

det överstelöjtnant Joakim Paasikivi spekulerar att Ryssland ger upp en storskalig offensiv i Ukraina och i stället ”nöjer sig” med Donbass och utbrytarrepublikerna.

Med andra ord: ett tillbakadragande och kanske en början på krigets slut.


 
Av tommy norum - 2 april 2022 12:38


Längs vägarna ligger döda kroppar och hela områden är totalförstörda. Ryssland drar sig nu tillbaka från Kiev ”långsamt men märkbart Ukraina hävdar att trupperna dragit sig öster och söderut och att de planeras nya attacker När kommer Putin bli attackerad från sina inre kan man ju undra. Tålamodet borde vara lågt.. Putin försöker på alla sätt dölja det hittills katastrofala utgången av kriget genom att sätta munkavel på media journalister med hot om fängelse om man rapporterar det verkliga tillståndet i kriget som avviker från den officiella bilden där kriget flyter på enligt planen. En bild som blir allt svårare att stå fast vid allteftersom bilder från 100 tals övergivna Ryska militära fordon av alla de slag utefter vägarna där ryssarna dragit fram kablas ut i sociala medier .Det blir nog lättare sagt än gjort att i längden hålla den Ryska befolkningen avgränsad från den verklighet som de ryska trupperna nu upplever i Ukraina

 

 

Av tommy norum - 31 mars 2022 16:15Det ekar av tomhet i Centerns reklamkampanjer med jättestora porträtt av Annie Lööf som ser bestämd och framåt ut.. Uppenbarligen så hjälper kampanjerna föga tack och lov, Centern ligger en bra bit under 2018 års valresultat – nu 6,8, enligt Novus – och förtroendet för partiledaren har sjunkit drastiskt.-förra årets strömhopp från partiet fortsätter nu som att Annie Lööfs stabschef, Kristian Ljungblad hoppat av. Kan det bero på att Annie Lööfs kovändning att hon helt plötsligt meddelade kan sitta i en S-ledd regering samtidigt som V-aversionen är urstark, har säkert lett till internt missnöje. Det slutar väl snart med att den enda Annie Lööf i fortsättningen kan prata är med sig själv i sin isolerade mittenfåra. . ,

 

Centerns cash räddar inte Annie Lööf (expressen.se)

 

 


ANN-CHARLOTTE MARTEUS: Centerns cash räddar inte Annie Lööf
Av tommy norum - 30 mars 2022 13:42


Frågan blir allt mer aktuellt - om det inte till slut blir den ryska befolkningen som tvingar Putin ta reson. Striderna i Ukraina sätter spår i den Ryska ekonomin , med en inflation som nu är tvåsiffriga . De ryska medborgarna nekas att ta ut sina besparingar. Man fryser dollaranvändningen och får förlita sig till rubeln som tappar allt mer i värde. En ökande arbetslöshet när företag från väst lämnar Ryssland. När all konfiskering av ryssars miljardinvesteringar i väst ses gå upp i rök. När ryska handelsfartyg nekas angöra a hamnar, när den ryska oljan och gasen inte lan säljas, när allt fler liksäckarna kommer hem till de ryska mödrarna och allt mer av det militära materialet går upp i rök. Ukrainas ökat sin tanks kapacitet totalt med mer erövrade tanks än de har förlorat i kriget. Ukrainas luftförsvar har tärt hårt på på det Ryska flygvapnet när man skjutit ner flygplan och helikoptrar för mångmiljardbelopp sedan kriget startade. Att Putin har betydligt starkare militära muskler än Ukraina är det ingen tvekan om och på sikt kommer det att ge utslag också i utvecklingen av kriget. Men blir det militära trycket som sätter stopp på kriget eller blir det trycket från det ryska folket, den ekonomiska situationen och det massiva trycket från världsopinionen som till slut får Putin att förstå att han gått för långt. ??? Men att tro att dekretet från Putin i början av kriget att Ukraina först måste lägga ner sina vapen och militärerna avbeväpnas och det militära försvaret upplösas innan han gick med på ett eld upphör. Den löningen lär inte längre finns kvar på förhandlingsbordet. .
Kan vara en bild av 7 personer, personer som står, militäruniform och utomhus

Av tommy norum - 26 mars 2022 15:01Zelenskyjs pik till Ryssland om försvunne ministern
RYSSLANDS INVASION I UKRAINA
Publicerad 26 mar 2022 kl 06.42
Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu har inte synts till på ett par veckor -https://www.expressen.se/.../zelenskyjs-pik-till.../

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards