Senaste inläggen

Av tommy norum - Torsdag 20 jan 12:21

 

Alla tycks inte vilja se att det är Ryssland som trappar upp konflikten ensam. Anne Ramberg, tidigare generalsekreterare för Advokatsamfundet, är en av dem när hon på Twitter skriver  - man kan ändå iaktta viss återhållsamhet både i retorik och militär positionering. Det handlar inte om att ge efter för Putin utan att inte ge honom en förevändning att agera. De som känner sig hotade, rätt eller fel, blir ofta aggressiva.  Johan Croneman på DN skriver att journalistiken om hotet från Ryssland är oanständig ensidig. När man ser kartan i inlägget så behöver man inte bli särskilt förvånad över att Putin känner sig hotad. Vis av erfarenhet så vill Amerikanerna inte gärna kriga på hemmaplan men drar sig inte för att agera polis runt om i världen för att skydda sina egna intressen eller demokratin. Mar drar sig inte heller för att skapa sin egen tolkning om riskerna för världen och sig själva när man går ut i krig. Kriget mot Irak är väl ett ypperligt exempel på att man kan hitta på i stort sett vad som helst- sant eller osant - när hökarna i USA:s får för sig att starta krig mot något land. Irak kriget som blev startskottet till den oro som spreds i mellanöstern  området och som blev  orsak till den flyktingström som Sverige och övriga EU länder fick ta huvudansvaret för och fortfarande tar ansvar för när USA drog sig tillbaka och lämnade området i fullständig politisk kaos efter sig. Den som inte förstår Putins oro och farhågor när man har facit i hand ser hur USA:s krigföring har startat runt om i världen är väl totalt tondöv för verkligheten- omringad som han är av USA:s krigsmakt.  Vi kan skatta oss lyckliga över USA:s medverkan i andra världskriget som gjorde att de med ryssarnas hjälp fick Nazisterna på fall.VI kan väl också skatta oss lyckliga  att USA med de allierade fick stopp för kommunisternas utvidgning där de befriade länderna fick finna sig att bli lydstater under Stalins skräckherravälde. Men USA har också en historia efter andra världskriget- Vietnam -Irak och nu senast Afghanistan där man också lämnade efter sig ett samhälle i totalt politisk kaos när man med världens mäktigaste krigsarme försökte kväsa talibanerna utan att lyckas något som också satt sina spår i den flyktingström som nått Sverige .  

Ryssarna börjar nu visa sina muskler när nu den ryska flottan januari och februari  genomför övningar på alla vatten som de anser tillhör ryskt territorium, och på världshaven, meddelade Rysslands försvarsminister i dag. Den kommer att involvera fler än 140 fartyg, 60 flygplan och 10 000 soldater, Separata övningar kommer att göras på Medelhavet, Ochotska havet, Atlanten och Stilla Havet.”Huvudfokus ligger på att utarbeta handlingsplaner för att försvara Rysslands intressen på haven och för att motverka militära hot mot Ryssland”, säger landets försvarsminister Sergey Shoygu i ett press meddelande. Ja då har vi början till ett nytt kallt krig i världen där de flesta i väst anser att det är Ryssland som är den största boven i dramat. Men nog har bägge parter ett ansvar för det som nu sker är det nog många som också frågar sig.   

Av tommy norum - Måndag 17 jan 13:02
   Tory partiets brittiske premiärminister Boris Johnson ger sig på BBC för att han och många med honom anser att de är inte neutrala utan är vänsterdrivna. Kulturminister Nadine Dorries meddelat att licensavgiften skall frysas på PÅ 2000 kr/ år och inte höjas i takt med inflationen längre. 2027 går avtalet med regeringen ut, och det är oklart hur BBC då ska finansieras. Den frysta licensavgiften motsvarande 25 miljarder kronor de kommande åren som kommer tvinga BBC att skära ner ordentligt eller lösa sina intäkter på annat sätt. Det bekräftade kultursekreteraren Nadine Dorries, en av Johnsons mest lojala allierade, BBC licensavgift kommer att avskaffas 2027 Även om flytten kommer att tvinga företaget att stänga tjänster och potentiellt göra tusentals uppsägningar, kommer det sannolikt att visa sig populärt bland konservativa partimedlemmar och anhängare, liksom högermedia. BBC-finansieringsnedskärningen, som i grunden kan förändra företaget när det går in i sitt hundraårsjubileum, verkar vara ett centralt tema i Johnsons fightback - strategi, som enligt uppgift kallas Operation Red Meat. Det är nog många som skulle önska samma utveckling i Sverige där medborgarna i en rent socialistisk påbud tvinga medborgarna att vara med och finansiera något som många inte ens tar del av i media utbudet- i alla fall inte i den utsträckning som motsvarar skatten för varje Svensk för att hålla kolossen SVT flytande. År 2019 tilldelades SVT drygt fem miljarder kronor av Public service-avgiften, som betalas via skattsedeln. I sammanhanget kan det nämnas att konkurrenten TV4 -gruppen samma år hade en omsättning på drygt 7 miljarder med en vinst på ca 4 miljarder som finansierades av reklam och frivilliga avgifter helt utan skatteintäkter. Anställda på tv 4 media ca 700 - på SVT ca 2100 fast anställda + ett okänt antal extra. Nog kan man undra om vi får ut det vi betalar för med de skattepengar vi årligen pytsar in i SVT,
 
 
Av tommy norum - Fredag 14 jan 12:09 

 Alice Teodorescu Måwe

 
 
 
Vi bor i ett av världens rikaste och mest moderna länder men man tvingas ha det mörkt och kallt hemma under årets kallaste och mörkaste månader, ett högskatteland där man drar sig för att söka akutvård pga långa köer. Resan från i-land till u-land gick snabbt. Var är folks vrede?
 
Fascinerande apropå min tweet om utvecklingen i Sverige: vänstern rasar över ordet ”u-land” men som vanligt inte över problemen jag beskriver. Måste vara bekvämt att vara så upptagen av ”bilder”, ”ordval” och ”narrativ” att man missar den verklighet som är människors vardag.
Av tommy norum - Söndag 2 jan 12:08
 

Flera ledarmötet i den Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien underkänner den energipolitik som den rödgröna regeringen med alla till buds stående medel försöker inplantera i Sverige. Att ersätta kärnkraft med vindkraft energimässigt kostar stora summor och medför betydande negativa miljökonsekvenser. Det skriver flera ledamöter . 

Energi­överenskommelsen stakar ut en ny väg för det svenska elsystemet utan konsekvens­analys. Det saknas behovsanalys beträffande effekt och energi med fördelning i tid och rum. Det saknas även funktionskrav avseende stabilitet, el kvalitet, leverans­säkerhet samt specificerade miljökrav och jämförelser av alternativa system­lösningar och system­kostnader. Något som nu både industrin och den vanlige elkonsumenten bittert får erfara i skyhöga elkostnader. 

Det sunda förnuftet har länge varit en bristvara hos våra anvariga politiker -  i stort sett finns det väl inga samhällsfunktioner som fungerar som den borde med tanke på att Sveriges medborgare är de i världen som har fått leva med ett av världens högsta skattetryck under flera decennier.  Konsekvenserna efter de senaste årens socialistiska styre visar väl att Sverige och dess medborgare speciellt då våra pensionärer hamnar längre och längre ner i den europeiska välståndsligan. Ökad kriminalitet där inte minst våra överfulla fängelser talar sitt tydliga språk, polisbrist där myndigheten inte längre på långa vägar klarar av sin huvuduppgift i att utreda och lagföra brottslingar. Skjutningar, smårån, sprängningar våldtäkter har ökat lavinartat de senaste åren, skolresultaten sjunker, Sjukvården går på knäna trots att vi ligger i topp med läkare och personalresurser och kostnader. Oron för vår egen säkerhet har ökat, klasskillnaderna med löneskillnaderna har ökat i samhället. Arbetslösheten som skulle vid det här laget varit EU:S lägsta  blev i stället nästan tvärt om den högsta. Det finns sannerligen inte mycket att skryta om för den rödgröna i vad de har åstadkommit med sin politik  de senaste snart 8 åren vid makten.             
 
Kärnkraften avvecklas inte av miljömässiga eller ekonomiska skäl. Politikerna har agerat för att göra kärnkraften olönsam genom straffskatter, förbud mot utnyttjande av spillvärmen, strypta forskningsmedel, planeringsförbud et cetera. Samtidigt har sol och vind fått stora subventioner (till exempel i form av elcertifikat), forsknings- och demonstrationsmedel och en massiv marknadsföring med offentliga medel. Den svenska kärnkraften, drygt 60 terawattimmar, byggdes på cirka tio år och den har varit extremt lönsam för staten och det svenska samhället. Notabelt är att värdet av anläggningar med lång livslängd, till exempel kärnkraft, kraftigt undervärderas med traditionella ekonomiska metoder. Det hävdas ofta att vindkraftsutbyggnaden sänker elpriset och det är en naturlig följd av att mata in subventionerad el på en övermättad marknad men det är inget som  sjunker elanvändarnas kostnader; tvärtom har elkostnaderna i Sverige ökat kraftigt under senare år. Mycket på grund av skatter men till en betydande del på grund av certifikat och ökade nätkostnader (som vindkraften inte betalar för).I det Socialdemokratiskt styrda landet har  Sverige gått från att ha bland världens lägsta totala elkostnader till att nu snabbt närma sig Europatoppen. Vindkraftsländerna Danmark och Tyskland har Europas i särklass högsta elkostnader och mycket stora koldioxidutsläpp från sin elproduktion (kärnkraftslandet Frankrike har elkostnader som är mindre än hälften av Tysklands och en bråkdel av Tysklands koldioxidutsläpp). Ju mer vindkraft som byggs desto sämre blir dess ekonomi och desto större blir de negativa miljökonsekvenserna!.  
 


Debattörer: Kostsamt misstag att avveckla kärnkraften | SvD Debatt
Av tommy norum - 22 december 2021 12:14
 


Frågan blir väl hur länge vi får använda vår kära Jultomte som symbol för Julen innan det dyker upp någon i församlingen som anser det är diskriminerande med en julsymbol som är vit - att det är de rika som får de mesta och dyraste julklapparna av Tomten- med denna orättvisa i detta matfrossande i överflöd när det finns så många i världen som svälter- så passa på och njut av tomten och våra jultraditioner så länge det varar för förr eller senare så kommer det någon i PK gänget och föreslår förändringar. Tomten manliga kön står inte särskilt högt i kurs kan man tänka i denna köns relaterande värld där han eller hon nu skall kallas hen . Tomten skall i fortsättningen benämns hen för att vi skall få ett så jämställt könsneutralt samhälle som möjligt. Tomtemor måste få en likvärdig status i julfirandet som Tomtefar för att upprätthålla en godtagbar jämlik könsfördelning i samhället där också tomtenissarna som gör grovjobbet under året också skall ha sin beskärda dela av uppmärksamheten i Julfirandet.. I fortsättningen skall också tomten i sin tomtedräkt ha en hudfärg som går hem i stugorna- den skall regleras noggrant där färgerna brun, svart gul eller vit skall fördelas rättvist efter varje lands färgskala bland medborgarna. Man slutar aldrig att förvånas i hur våra traditionen anpassas för att alla - utom de som har bott och verkat här i generation - skall känna sig välkomna till landet lagom där ingen längre är som det varit en gång i tiden. Bättre eller sämre det får var och en göra sig en egen bedömning om.

 

 
Av tommy norum - 16 december 2021 13:01 Har vi inte hört det förut när det kommer in experter i samhällsdebatten helt befriad från verkligheten där ute- För drygt ett år sedan skrev kriminologen Christoffer Carlsson en debattartikel i Expressen på temat ”det finns ingen våg av ungdoms rån eller kraftig ökning av förnedringsrån”. Det är framför allt ett mediefenomen, menade han.
Ja det var både utanförskap, våldtäkter och vilka som satt i våra fängelser, bilbränder osv - som dessa så kallade experter med utgångspunkt från bättre vetande försökte få det till. För att inte tala om i vilka positiva ordalag vår naiva migrationspolitik kläddes in i. Alla dessa högutbildade med hög kompetens som kom hit och som skulle rädda våra pensioner. Det högljudda PK folket med sin svans av lättpåverkade politiker höll ju med i det längsta för att hålla skenet uppe för att inte Sverigedemokraterna skulle få bränsle i sin negativa inställning till den naiva migrationspolitik som man för och som det visar sig man inte mäktat med.
Här gällde det för våra ansvariga politiker att skruva på verkligheten i det längsta för att inte SD i debatten skulle stå som sannings ägaren ännu en gång.
Nu har man gått på pumpen ännu en gång när nu BRÅ fick uppdraget att kartlägga ungdomsrånen i Sverige .En rånar epidemi som som skrivits om i sociala medierna länge men som politikerna i vanlig ordning förnekat understödda av den så kallade expertisen. Det finns faktiskt politiska partier som uppmärksammat detta tidigt men för döva öron - som vanligt får man väl säga när konsekvenserna stör den politiska agendan..
Detta är bara ett av många exempel under senare år att försöka att tona ner allvaret i brottsutvecklingen. Nu har Brå- Rapporten kommit. Den konstaterar att ”utvecklingen är oroande”. Antalet anmälda rån mot ungdomar under 18 år har mer än fördubblats mellan åren 2015 och 2019.Särskilt stor är ökningen i storstäder med kranskommuner. Där har anmälningarna ökat från 86 rån per 100 000 invånare år 2016 till 186 rån per 100 000 invånare 2019.
Man blir inte förvånad närJimmie Åkesson ännu en gång får triumfera med att vad var det vi sa. De som utsätts för rån är ofta från mer välbärgade områden och har svensk bakgrund, medan de misstänkta gärningsmännen i hög utsträckning kommer från socioekonomiskt utsatta områden och har utländsk bakgrund. Motiven till rånen kan bland annat vara behov av pengar eller ett sätt att få status i den egna gruppen. Bara att konstatera att det som göms i snö kommer förr eller senare upp i tö och det gäller på i stort sett alla politiker områden. Kanske inte så konstigt att SD har växt till vad det är i dag. .
 
 


Av tommy norum - 11 december 2021 21:25
 

Mats Alvesson är verksam vid Lunds universitet och har skrivit tre böcker om den funktionella dumheten inom administration.

Varför fylls vårt arbetsliv med tomma reformer och meningslösa klyschor frågar sig Mats Alvesson i tidskriften Proletären ? Varför har offentlig sektor ett sådant överflöd av administratörer, konstiga projekt och utbildningar som sällan utgår från verksamhetens verklighet? 

– Det finns ett väldigt snävt tänkande inom administration idag med ett stort fokus på vad som kan optimeras och effektiviseras. Det är väldigt tekniskt där reflektioner om sitt eget arbete, om det är meningsfullt eller relevant, ofta lyser med sin frånvaro skriver Mats Alvesson .

– De som ägnar sig åt dessa frågor vill oftast ha bekväma jobb, hög status och hög lön. Att göra något som är viktigt för organisationen är inte något som alla sätter i högsätet tyvärr, säger Mats Alvesson. – Det finns många i maskopi med en övergripande dumhet och dessa personer har ett tydligt intresse av att ha kvar systemet man befinner sig i. Byråkrati har en inneboende tendens att expandera. Jobbar du på en HR- eller kommunikationsavdelning vill du att just dina arbetsuppgifter ska bli fler och viktigare.– Vi skulle nog alla tjäna på att det blir mer normalt att skaffa ett vanligt jobb istället för att vi har ett överflöd av människor som låtsas jobba med något slags kunskapsarbete,

 

Läs hela artikeln här.

Professor om värdegrundsvansinnet: ”Funktionell dumhet” | Proletären (proletaren.se)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se