Direktlänk till inlägg 19 maj 2018

Socialdemokraternas taktik i att locka tillbaka väljare som flytt partiet till SD har totalhavererat visar det sig.

Av tommy norum - 19 maj 2018 09:05



 

 Men Stefan Löfven lyckas inte locka tillbaka väljarna som har gått till Jimmie Åkesson, visar SvD/Sifo. I stället går framför allt kvinnliga väljare från S till SD, visar mätningen.

 

Det verkar som om Socialdemokraternas taktik att försöka locka tillbaka väljare som lämnat partiet för Sverigedemokraterna är på väg att totalhaverera. Den restriktiva migrationspolitik som man presenterade som ett led i den taktiken verkar inte ha lockat, snarare tvärt visar det sig i en ny analys från Institutet för framtidsstudier av väljardata i en forskningsrapport som opinionsinstitutet Novus beställt. Något som också men ser tydliga tecken på i de senaste  opinionsmätningarna.

De Socialdemokratiska som lämnat partiet litar inte längre på att S politik i migrationsfrågor går att genomföra när man har både V och MP i släptåget. Och vad Stefan Löfven menar med restriktivare politik har han själv inte en susning om vad det innebär eftersom han har går och väntar att få EU beslut i frågan för att inte i onödan reta upp V och MP .

 

När det gäller SD:s profilfråga, invandringsfrågan, så har  många socialdemokrater känt sig obekväma i det Socialdemokratiska partiet där en majoritet inte tycker att invandringen till Sverige bör minska enligt undersökningar. Om inte annat så bekräftar väl reaktionen på Stefan Löfvens deklaration om en restriktivare migrationspolitisk den saken när 100 tals socialdemokrater hotar lämna partiet om så sker. Med det trycket underifrån så skall man nog inte ha för stora förhoppningar på Stefan Löfvens vallöfte. 

Socialdemokratiska väljare med lite sunt förnuft i bagaget förstår att med V och MP i bagaget och där en majoritet av S väljarna ser rött så fort en restriktivare migrationspolitik är på tapeten inte har så mycket att hämta i det partiet i migrationsfrågan om man tycker den skall minska.

Bilden som tecknats hittills tyder på att de väljare som har lämnat Socialdemokraterna för SD har hittat ett parti där de passar väl in. De trivs i ett parti som anser att invandringen kostar för mycket i offentliga resurser och att invandring leder till ökad kriminalitet, och där många som anser att det är ett problem att invandringen försvagar den svenska kulturen.  I Socialdemokraterna där har man andra värderingar och drar helt andra slutsatser av invandringspolitiken där den kulturella mångfalden, och det ekonomiska utfallet ses som en tillgång och inte ett hot och där man målar upp de grupper som upplever hoten mer än fördelarna som invandrarfientliga och allmänt opålitliga.

 

En bild som de socialdemokrater som lämnat partiet eller SD väljare överlag inte känner igen sig i. Att det på senare tid också nyhetsbevakarna börjat vakna till där den glättade bilden om samhällsutvecklingen som Socialdemokraterna försöker förmedla inte riktigt stämmer med den verklighet som existerar där ute i efterdyningarna av den naiva flyktingpolitiken gör att allt fler börjar ifrågasätta den förda invandringspolitiken. 

 

Trots intensiva försök från Socialdemokraterna att släta över konsekvenserna genom olika utspel både här hemma och utomlands så genomskådas det lätt som falsarier av de som lämnat skygglapparna bakom sig. Så enligt forskningsrapporten som nyss presenteras så struntar man i Stefan Löfvens och LO:s locktoner för att återgå till moderpartiet något som också de senaste opinionssiffrorna bekräftar.

 

Att sedan en majoritet av de som föredrar SD före S skulle se positivt på Sveriges framtid om Sverigedemokraterna styrde landet gör ju inte saken lättare i att försöka locka tillbaka väljarna som lämnat Socialdemokraterna.     

 

 tn


 

 

 

 

 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards