Direktlänk till inlägg 10 september 2022

Viktigare att rösta block än parti om man vill få ut mesta möjliga politik i sina hjärtefrågor.

Av tommy norum - Lördag 10 sept 13:41Börjar bli lite tröttsamt att höra partiledarnas inlärda fraser som gång på gång upprepas ord för ord i de olika partiledardebatterna.
 
Efter nu har hört 4 dedebatter med våra partiledare så kunde man i den senaste SVT debatten nästan ord för ord förutbestämma svaren på frågorna. En tråkig debatt utan spontanitet där argumenten var förutbestämdbara om man följt valrörelsen de sista veckorna.
 
Vi har fått en samling politikerbroiler som har svårt att gå i från den inlärda tråden i boxen man skall leverera i sin man skall leverera i rädsla att kläcka ur sig saker som man sedan har svårigheter att stå för eller förklara.
Man har grillats i sina respektive partihögkvarter - övat in fraser ord för ord på tilltänkta frågor för att kunna föra fram budskapen så effektivt som möjligt till väljarna.
 
I bland frågar man sig om man verkligen tror själva på vad man förmedlar i sina budskap när ideologin går före sunt förnuft- när man blunda för verkligheten eller försöker inbilla väljarna att man har makten att förändra politiken utan att inse att man bara är en liten länk i den politiska kedjan där man till sist tvingas att prioritera bort sina hjärtefrågor om man inte får med de andra på tåget.
Speciellt gäller det våra småpartier som går in i valrörelserna med alldeles för hög svansföring i tron att politiken skall anpassas till deras krav och inte efter valresultatet. .
 
Nu finns det tydliga skiljelinjer mellan de blocken och det är väl där man skall utvärdera i vilket bock man skall tillhöra när man lägger ner sin röst i valurnan..
 
Röstar man röd grönt då får man räkna med högre skatter- en invandringspolitik där 3 partier är för en större invandring -en klimat politik där Sverige skall gå före- kraftigt hög vindkrafts satsning- tveksamheter till ny kärnkraft- som har med sig i bagaget efter 8 år att inte lyckats att bemästra varken kriminaliteten, sjukhusköerna, arbetslösheten. de dåliga pensionerna, den ökade otryggheten, bostadsbristen, en försämrad skola, en misslyckad energipolitik, mm. mm .
 
Vilket parti man röstar på i den 4 klövern MP,V,C eller S så kommer det i första hand komma ut en politik där Socialdemokraterna är med på noterna.
 
Med facit på de senaste 8 års politik lett till så kan man undra vad kan bli sämre om man röstar på det borgerliga blocket med SD. Vilket parti man röstar på i konstellationen M,L,KD och SD så kan man definitivt räkna med hårdare tag mot brottsligheten, lägre skatter, en tuffare migrationspolitik, en framförhållning med mer kärnkraft i energipolitiken, förhoppningsvis ett slut på symbolpolitiken i klimatomställningen - slut med det kravlösa daltandet med stora invandrargruppers som vägrat ta till sig vårt språk eller som har försakansatt sig i sina revir i bostadsområden utan att vilja ta till sig våra seder och bruk.
 
Vem man röstar på är av underordnad betydelse här harm man redan lagt grunden till en färdriktning i politiken som man är överens om och det är väl det som Sverige behöver i nuläget.
 
tn

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 6 okt 12:43

Aftonbladet fortsätter att spy galla över en regering som inte ens är tillsatt än. Sverigedemokraterna är som sig bör i blickpunkten om allt negativt som kommer att hända när de övriga partierna måste anpassa sig till Jimmie Åkes...

Av tommy norum - Torsdag 29 sept 15:39


    Resterna av det svenska etablissemangets samlingsfront mot Sverigedemokraterna kollapsar nu i rask takt. Liberalerna är nu eniga i partigruppen att vara beroende av ett stöd från Sverigedemokraterna. Är väl på tiden att det kommer lit...

Av tommy norum - Onsdag 28 sept 20:48

    Hur många miljarder ska fuskas bort innan politikerna rensar upp bland studieförbunden? Strax innan valet varnade de tidigare partiledarna Stefan Löfven (S) och Bengt Westerberg (L eller om det nu är C man vet inte när man har med så kalla...

Av tommy norum - Tisdag 27 sept 15:32


      Efter ett svidande valnederlag behöver Centerpartiet tänka om. Med Helena Lindahl som ledare kan partiet bli en starkare, grönare folkrörelse som är sakpolitiskt relevant för människor, skriver ett antal C-politiker.Helena Lindahl är e...

Av tommy norum - Söndag 25 sept 15:51

                      8 självsäkra politikerbroiler som gått ut med ambitionen att sätta stopp för Jimmie Åkessons SD - men som det visar sig - att de som gräver en grop för andra faller ofta först däri. Det var väl Alliansen med Reinfeldt...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se