Direktlänk till inlägg 16 september 2022

Klarar Ulf Kristersson få Johan Pehrson att förstå att han kan inte få större inflytande än vad valresultatet visade ?

Av tommy norum - Fredag 16 sept 15:48


Nu Ulf Kristersson gäller det att leva upp till det mandat väljarna har gett dig för att bilda en ny regering. Nu får vi se om du pallar för trycket när den nya oppositionen med Magdalena Andersson som härförare framför MP, v och C kommer med alla till bud stående medel fortsätta bromsa Jimmie Åkessons SD få det politiska inflytande man förtjänar med utgångspunkt från valresultatet och som Sveriges näst största parti.

Vad Magdalena Andersson med följe har för synpunkter i den nya regeringsbildningen - det kan Kristersson totalt strunta i för de har i nuläget tappat all politisk makt för att kunna påverka politiken.
. .
Ulf Kristersson får nog koncentrera sig på Johan Pehrsons Liberaler som i sin position efter valresultatet nog borde sänka sin svansföring när han i tron att Liberalerna kan diktera villkoren i vad som skall komma ut i Kristerssons regeringsförklaring.
Liberalerna har balanserat på 4% strecket under en längre tid på grund av att de har svårt att anpassa sig till den poliska verkligheten.
De har haft har ju haft skolan som sitt revir i politiken- men med facit i hand så var Björklunds tid som skolminister i den sittande Alliansregeringen på sin tid- det gav inte någon framgång för en uppryckning av skolresultaten.
 
Liberalerna har fått sin chans för att räta upp skolan- men i tron att med nya betygsskala- höjda löner till lärarna - samtidigt som men tappade förståelsen för konsekvenserna i skolan för den naiva migrationspolitiken som Liberalerna stod bakom - vad det fick för negativa konsekvenser för skolan föredrog man blundade för.
Det kunde ju förändra förståelsen för den invandringspolitik som Alliansen stod bakom. Det kunde också ge Sverigedemokraterna bränsle för sin negativa inställning till Alliansens politik.
Men det har blivit så i Svensk politik att man har i stort sett backat i sina självsäkra utfästelser om vad som är rätt och bra för Sverige i i punkt efter punkt närma sig Sverigedemokraternas politik. Något som våra politiska partier där inte minst Liberalerna i det längsta hållit fast i sin låtsaslek vad som var bäst för Sverige.
 
Sent skall syndarna vakna - en del har inte vaknat ännu.
 
 
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 6 okt 12:43

Aftonbladet fortsätter att spy galla över en regering som inte ens är tillsatt än. Sverigedemokraterna är som sig bör i blickpunkten om allt negativt som kommer att hända när de övriga partierna måste anpassa sig till Jimmie Åkes...

Av tommy norum - Torsdag 29 sept 15:39


    Resterna av det svenska etablissemangets samlingsfront mot Sverigedemokraterna kollapsar nu i rask takt. Liberalerna är nu eniga i partigruppen att vara beroende av ett stöd från Sverigedemokraterna. Är väl på tiden att det kommer lit...

Av tommy norum - Onsdag 28 sept 20:48

    Hur många miljarder ska fuskas bort innan politikerna rensar upp bland studieförbunden? Strax innan valet varnade de tidigare partiledarna Stefan Löfven (S) och Bengt Westerberg (L eller om det nu är C man vet inte när man har med så kalla...

Av tommy norum - Tisdag 27 sept 15:32


      Efter ett svidande valnederlag behöver Centerpartiet tänka om. Med Helena Lindahl som ledare kan partiet bli en starkare, grönare folkrörelse som är sakpolitiskt relevant för människor, skriver ett antal C-politiker.Helena Lindahl är e...

Av tommy norum - Söndag 25 sept 15:51

                      8 självsäkra politikerbroiler som gått ut med ambitionen att sätta stopp för Jimmie Åkessons SD - men som det visar sig - att de som gräver en grop för andra faller ofta först däri. Det var väl Alliansen med Reinfeldt...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se