Alla inlägg under februari 2016

Av tommy norum - 10 februari 2016 07:00



 
Det fria vård valet är en fars skriver Karl-Olof Niklasson i en insändare i PD:s Synpunkt.


Är det något som är en fars i den här affären är det väl alla insändare med egna hemmasnickrade tolkningar där både politiker och medborgare försöker med både bluff och båg få gehör för sina åsikter. Det som i insändaren kallas avkastningskrav på 25 miljoner är i själva verket ett krav på en anpassning till sina budgetar runt i regionens vårdcentraler. Man vill helt enkelt komma bort från dessa hälsocentraler som trots miljontals kronor i bidrag utöver budgeten i flera år inte lyckas inte klarat att leva upp till sitt uppdrag.

Att få ordning på den problematiken det kallas avkastningskrav för en del när det i själva verket att få bort slöseriet en gång för alla. Och att försöka få det till att det är brist på kompetens och engagemang som insändare skriver sitt försök att få tag i lämplig personal är nog en åsikt som inte delas av de som försökt lösa upp knuten. Det är nog inte så lätt att få någon läkare att nappa på en anställning varken i Åmål, Brastad eller Bro har det visat sig genom åren.

Från 2016 skall vårdcentralerna vara självfinansierade (gå med vinst) skriver signaturen och frågar sig själv hur ett sjukhus eller vårdcentral skall kunna gå med vinst?  Nog borde väl en som skriver under som egen företagare i insändaren förstå att ha krav på sig att hålla sig inom budgeten inte är det samma som att gå med vinst. Bokslutet som i Karl-Olof Nicklassons företag skulle vara intressant att ta del av och analysera vad siffran ( vinsten ) på sista raden består av.

Så var det där med listningen som också berör insändarskribenten det han kallar fars. I tron att vi medborgare är lata och ointresserade och att vi inte har förmågan att själva ta beslut om vilken central vi vill bli listade på  ( låter som en san vänster eller socialdemokrat som tror att de alltid vet bäst om hur medborgarna vill ha sitt liv ordnat ) en listning som vi kan göra om när som helst om man inte är nöjd med den vårdcentral man blivit tilldelad.

Insändarskribenten  tror och tror i sina förbryllade slutsatser. Men har man tron att Västra Götalands region har uppgift att till varje pris värna om och prioritera att centralerna skall vara offentligt drivna kosta vad det kosta vill då har man nog totalt missuppfattat det fria vårdvalet syfte.

Huvudsyftet är nämligen att få mer bra vård för skatterna. Att sedan en del offentligt drivna vårdcentraler har svårt att leva upp till sitt uppdrag utan blivit ersatta med privata aktörer skall vi nog vara tacksamma för. Då har politikerna förstått sitt uppdrag fullt ut att det är medborgarnas väl och ve i första hand man har att uppfylla inte hopplösa ideologiska ställningstagande som bara har lett till sämre och mindre vård för våra skattekronor under åren.

Men att blanda ihop vinst med slöseri, eller avkastningskrav med att klara budgeten det om något skvallrar väl om att man inte är riktigt påläst vad det hela handlar om. Det gäller politiker, media och till och med tjänstemän som ibland blandar friskt i floran av argumenten där det ena blir det andra utan att man förstår varför.  

tn

Av tommy norum - 9 februari 2016 09:45



     
Tror hon att vi kan bromsa in 500 ton tåg för en liten gumma på 40 kilo ?

 

Det är väl ungefär så här infrastruktursatsningen på höghastighetsbanan uppfattas ute i landet. Fortfarande är det storstadsområdena som gynnas på bekostnad av glesbygden när tågstoppen blir minimala längst banan för att spara tid . .



Hur ställer sig våra politiska partier till det gigantiska tågprojektet som nu är på gång. Här har Sverigedemokraterna en gyllen chans att profilera sig som man gjort i invandrarpolitiken. Det är nog många som ser att vi behöver politiker som är beredda att se vid sidan om för att hitta lösningar och inte köra i samma järnvägsspår hela tiden och också låta lite sunt förnuft vara en del i analysen hur vi skall använda våra skatter till infrastrukturen på bästa sätt. 

Höghastighetståg mellan Stockholm -Göteborg och Malmö som skall halvera restiden för för en summa som kommer kanske att hamna på över 300 miljarder. Med upplånat kapital och ränta och med 40 år som avskrivning så hamnar utgiften på minst 16 miljarder per år.  Sedan kommer investeringen på nya tåg som ligger utanför banverkets kostnader.

Den som kan få ihop den samhällskalkylen att gå ihop den är att gratulera. Har politikerna samma naiva synsätt på vad satsningar på infrastrukturen där miljötänket ligger i botten som man har haft på invandringen under något år så får man väl säga att vi skattebetalare ligger verkligen risigt till i framtiden. Här jagas det nya skatteinkomster åt staten för att klara invandringens kostnader hittills.  och då vet vi fortfarande inte kostnaderna, för bostadsbyggandet, myndighetskostnader som polis, kostnader hos kommunerna i både skola, vård och omsorg, nya kostnader för ordningsvakter på våra offentliga platser, och fortfarande har man kalkyler på minst 100000 nyanlända 2016 som skall slussas in i samhället.

Då börjar man prata om ett skrytprojekt av en gigantisk tågbana som i stort sett kommer att slå ut alla infrastruktur projekt i lång framtid om man inte skaffar nytt kapitaltillskott i form av nya skatter, något som Socialdemokraterna varit mästare på i alla tider.

Om det nu finns resenärer som har så bråttom så kan man ta flyget som numera kan ha biobränsle som energikälla och som inte kommer att belasta miljön. Här försöker man jämföra stambanans utbyggnad på 1800 talet med sina enorma tidsvinster med dagens investering på några futtiga timmar. Som vanligt får man väl säga att dagens politik i mångt och mycket utgår från analys tuta och kör så får vi se vad som händer och har i många politiska beslut man ställts för lämnat sunt förnuft åt sidan.

Det gäller den förda invandringspolitiken det gäller också om man sätter ner spaden för den höghastighetsbanan. Det är knappast en höghastighetsbana mellan våra storstäder som behövs för att vi skall kunna behålla den levande landsbygd som finns kvar och som alla partier retoriskt försöker inbilla medborgarna att de står för men som i verkligheten visar att det blir precis tvärt om.

En gigantisk biljettsubvention för ett resande där tidsvinsten på några timmar bara blir något som några procent av resenärerna kommer att dra nytta av.   Det finns betydligt bättre investeringsprojekt i infrastrukturen som kommer områdena utanför våra storstäder tillgodo än en höghastighetsbana mellan storstäderna.

Men med Miljöpartiet i regeringen som vill både öka invandringen, skrota kärnkraften, bygga ut vindkraften, sluta äta kött och att Sverige skall ligga i framkant och vara ledande i miljöfrågor överlag och där varje ekonomisk kalkyl över deras drömvisioner döms ut av all ekonomisk expertis om vi fortfarande skall ha kvar vår konkurrenskraft gentemot omvärlden.

 

tn   

Av tommy norum - 9 februari 2016 07:00




Annelund


Kvarnen på 1940 talet ?

Kvarnbacken på 1950 talet

Korvkiosken vid kanaltorget på 1950 talet

Kanaltorget på 1950 talet. 

Revs på 1950 talet ersättes med Domus

Doktorsbostaden revs i slutet på 1950 talet och ersattes med Domusfastigheten. 


Domsbyggnad kom till i mitten av 1960 

Av tommy norum - 8 februari 2016 07:00



SvD KULTUR


BERGLINS SÖNDAG




       

Av tommy norum - 7 februari 2016 07:00



   PD med Ove Rydh spm ansvarig utgivare har mycket att lära om vad konsekvensneutralitet  betyder i nyhetsförmedlingen. 




När man läser lördagens PD så finns det mycket att önska för att ge läsarna en rättvis bild om läget när det gäller regionens beslut att lägga ner Närhälsan i Åmål. Att inte Ove Rydh som ansvarig utgivare  har förmågan att ställa frågor till politikerna med utgångspunkt från verkligheten och de fakta som föreligger är oroande och speglar  PD:s dåliga kompetens på området.

 


Om man nu vill få läsarna att tro att tidningen skulle vara en garant för en oberoende granskning av vad som sker i Åmåls politikervärld så förblir man besviken när det visat sig att man har inte lärt sig någonting efter alla fadäser med mörkningar och ljug runt hamnterminalaffären och skyddandet av en förvaltningschef som var kompis till PD:s ägare på sin tid.

 


Läser man Ove Rydhs intervju med Åmås kommunalråd Michael Karlsson så kan man ju fråga var granskningen ligger när man låter hans uttalande få stå omotsagda. Nog borde väl Ove Rydh också ställa följdfrågor som t.ex påståendet att det handlar om politisk prestige mer än sunt förnuft från den grönblås sida när man lägger ner Närhälsan och ersätter den med en privat. Nog borde väl Ove Rydh kunna leverera en följdfråga i vad sunt förnuft betyder i den här frågan om det är frågan om sunt förnuft att låta en vårdcentral år efter år utan att klara av sitt verksamhetskontrakt fullt ut fortsätta som om ingenting har hänt som Socialdemokraterna tycker i frågan.

 


Regionen har pumpat in miljoner under åren utöver den budget de har till förfogande utan att man lyckats få ordning på Närhälsan. PD fortsätter att ge Socialdemokraterna fritt spelrum för sin ideologi i intervjun om vårdcentralen skall vara kvar i offentlig regi där han lyckats få in avvecklingskostnaderna som han höftar till med 40 miljoner för de 5 vårdcentraler det är frågan om, en summa som är helt tagen ur luften.

 


Men det anmärkningsvärda i den analysen är hans slutsats att för den summan skulle man kunna utveckla centralerna som berörs. Men vad Ove Rydh glömde att fråga om och som är den springande punkten i att beslutet har tagits för en nerläggning det är hur många miljoner som lagts ner på dessa centraler under åren för att just utveckla dem för att kunna stå på egna ben utan att lyckas.

 

Då är avvecklingskostnaderna på 40 miljoner en struntsumma i sammanhanget om man i fortsättningen slipper hålla Närhälsan under armarna med ständiga skattetillskott för att de skall klara att leva upp till vårdavtalet de har med regionen. Men trots miljonstöd utöver listnings intäkter så klarade man inte att leva upp till sina skyldigheter.

 


Här pratar Michael Karlsson om sunt förnuft i sammanhanget när han samtidigt vill fortsätta att pumpa in miljoner i en verksamhet som bevisligen inte fungerat på flera år. Görs det lika dåliga analyser över kommunens finanser och verksamheter av Socialdemokraterna då ligger vi medborgare risigt till i framtiden. Att sedan Ove Rydh försöker ironisera i sin kolumn med påståendet att i hans värld är det regionen som tar in pengarna för att sedan pytsa ut dem till t.ex vårdsektorn så att alla medborgare får en likvärdig service. Det som offentliga sektor klarat av i så många år skall nu de privata fixa på ett kick.

 


Men nog borde väl PD:s reporter vara så påläst och förstå att den offentliga sektorn är ett samlingsnamn för skattefinansierade verksamheter och har inget med vilken driftform som utför tjänsterna. Offentliga sektor klarar fortfarande av sina uppgifter men nu med mer och mer  hjälp av privata aktörer som kan göra det lika bra och bättre för mindre skattepengar har det visat sig.  Så om det nu är en privat eller offentlig driven verksamhet i den skattefinansierade offentliga sektorn driver verksamheterna så är det våra valda politikers sak att se till att vi får så mycket bra vård som möjligt för våra skattepengar inget annat är deras uppgift.

Att det sedan finns politiska krafter som tycker att ideologin som skall styra vårdvalet, kosta vad det kosta vill då får väl det blir väljarna som får avgöra vad man tycker om den saken till slut.   

Men nog tycker man att PD:s reportrar borde visa mer intresse för att ge läsarna en fullständig bild varför Närhälsan läggs ner och ifrågasätta s och v politikernas propagandaspel i PD med följdfrågor som ger en läsarna chans att själva avgöra hur man vill ha det i framtiden.

Om nu PD skall lyckas leva upp till sina visioner att tidningen skulle vara en garant för en neutral granskning av politiker och politiken så har man tydligen mycket att lära fortfarande på PD 

 

Man  kan inte förmedlar sina egna åsikter utan att bry sig om den konsekvensneutralitet som borde spegla all journalistik. Kanske det värsta av allt om de tror sig göra någon en tjänst i sitt agerande när de inte låter läsarna ta ställning med utgångspunkt från allt källmaterial som finns om nyheterna.  


tn

   

   






Av tommy norum - 6 februari 2016 07:00


Här är gänget som strandsatte den naiva flyktingpolitik som vi nu ser resultatet av . 
 

 Det verkar som om Svenska folket glömmer snabbt. Det var det här gänget som bäddade för de invandring och flyktingpolitik som vi nu ser resultatet av. Men att Moderaterna skulle få sådan kredit i opinionsundersökningarna  när man i någon mån försöker rätta till det man ställt till med är för mig en en gåta. 


 

Att ändra kappan efter vinden är väl en bra liknelse för Moderat politik.

Först när opinionsmätningarna börjar visa negativa tendenser då ändrar man kursen. Anna Kinberg Batra tog över efter Reinfeldt som partiledare och fortsatte hårdnackat första tiden stå för den invandringspolitik som Fredrik Rainfeldt sjösatte som Stadsminister.  Det var först när man upptäckte att Sverigedemokraterna knappade in i opinionsmätningarna som man blev tvingade att ändra kurs för att inte helt tappa förtroendet inför sin gräsrötter.

 

 

Men att ge fortsatt förtroende för ett parti med bakrund som idé kläckare och utförare av den politik som kommer att sätta långtgående negativa spår i samhällsutvecklingen är för mig en gåta.    


 

Så frågan är väl om inte medborgarna bör ta sig en tankeställare på vilket parti man bör ge sin röst  i opinionsundersökningarna i fortsättningen. Moderaterna som varit det framdrivande partiet i den invandrarpolitik som vi nu ser resultatet av har nu gjort en 180 grader sväng från den politik som de bar ansvaret för i regeringsställning och som bidragit till den situation vi nu befinner oss i. 

De lade till och med ner rösterna när den nuvarande regeringen gick till riksdagen för att få beslut om att införa ID kontroller för att få ordning på torpet. Där var det Sverigedemokraterna som fick hoppa in och rädda situationen för landet.  Så det där med ansvar som man så ofta hör Moderaterna tala om den var som bortblåst även då lika dåligt omdömme och ansvarsförhållande som när  de i åratal satt sig emot en inskränkning i flyktingmottagandet utan har i stället gått ut och erbjudit flyktingar att välja Sverige som land med ett bidragssystem som till och med får vanliga Svenskar att ligga efter i vad som erbjuds.

Anna Kinberg Batra  var en av de som stod för inbjudan men som nu verkar kaxa till sig i tron att nu har medborgarna glömt vilken parti som ställt till med det elände vi nu ser bevis på i samhället. Alliansen som i sin regeringsställning är ensamt ansvariga för den situation vi nu befinner oss i. Att då Moderaterna som varit ledande i den pågående flyktingpolitiken skulle få kredit i opinionsundersökningar för det de ställt till med kan ju verka en aning förvånande.

Men som sagt vad vi människor har en förmåga att glömma när man nu ser Socialdemokraterna som den stora boven i och med sin regeringsställning. Men fakta är väl att det är i huvudsak Moderater med sina alliansbröder som i sin regeringsställning bäddade för den samhällsutveckling vi nu ser resultatet av ett ansvar som man inte kan komma ifrån även om Socialdemokraterna och övriga partier stod bakom. Alla utom Sverigedemokarterna.

Att sedan den nuvarande regeringen med vänsterpartiet i bara farten fortsatte politiken med rädsla att annars bli betraktade som främlingsfientliga visade sig blivit en dyrbar historia för medborgarna.  Men att det sedan i de båda blocken fortfarande finns de som är övertygade att den inslagna vägen var den rätta och vill fortsätta den politiken är väl något förvånande för gemene man.  Så vi kan väl hoppas att väljarna i opinionsmätningar ger sitt stöd till inskränkningen i invandringspolitiken genom att inte ta till sig att C, V och Mp:s politik när man tar ställning i opinionsmätningarna i framtiden . 


tn


Av tommy norum - 5 februari 2016 07:00


 
Skattehöjninga framför effektivitet gör att vi får ut mindre och mindre i offentligt drivna verksamheter än de privata per / skattekrona. Något som vänstern på alla sätt försöker mörka och där förbud är ett sätt att dölja verkligheten för medborgarna..   



Är det ett spel för galleriet när Socialdemokratiska politiker i Åmåls kommun försöker få till det att nerläggningen av en vårdcentral skulle få negativa konsekvenser för kommuninnevånarna när man vet att den kommer att ersättas med en i privat drift.  Inte ett enda sakligt argument som har utgångspunkt från det verkliga läget har man lyckats presenterats i debatten om att ändra vårdcentralen från offentlig till privat drift.

 

Man kan ju fråga sig var Socialdemokraterna befinner sig i verkligheten när man som  argumentet säger att beslutet om nedläggning innebär att man riskerar att slå i sönder fungerande verksamhet. Det är tydligt att Socialdemokraterna och för den delen också Vänstern i Åmål har svårt att ta till sig att den vårdcentral som det är frågan om inte fungerat de senaste 10 åren som det är tänkt enligt det avtal man har med Västar Götaland regionen och det har Ewa Arvidsson (s) mage till att kalla fungerande.

 

Vems ärende går de Socialdemokratiska politikerna egentligen i frågan?. Är det kommuninnevånarnas eller den Socialdemokratiska ideologin som sätts i högsätet ? Här har vi en organisation som inte fugerat, som inte kan leva upp till de krav som regionen ställer på bemanning, kostnadseffektivitet och att kunna ge de listade en bra sjukvård. Ingendera av de kriterierna har vårdcentralen lyckats prestera under en lång tid. I det läget så går Socialdemokraterna med Ewa Arvidsson ut med som argument att det finns risk att nerläggningen betyder att man slår sönder en fungerande verksamhet.

 

Sedan kanske Ewa Arvidsson (s) skall sluta att komma med påståenden i debatten som om hon företräder Åmålsborna fullt ut när hon påstår att de är oroliga, ledsna och kränkta över beslutet. Den enda som känner sig kränkta och ledsna i den här affären är nog Vänstern med Socialdemokraterna för att inte man vill lyssna och ta till sig deras inställning hur man vill att offentligt styrda vårdcentraler skall fungera eller inte fungera som i det här fallet.

 


De flesta Kommuninnevånare välkomnar nog att man äntligen kanske får en och samma läkare att gå till i framtiden i en fungerande privat närvård där man får ut mer vård per skattekrona än om man behållit den nuvarande. Kanske ändå Vänsterpartiets hållning i nerläggningen speglar vänsterns syn på hur våra skatter skall förvaltas när man i debatten använder ordet avkastning och vinstkrav i stället för slöseri där man helt vill avskaffa regionens krav på att på att behöva hålla sig inom den budget som listningen ger i intäkter. Man har i åratal hållit den offentliga hälsocentralen under armarna med mer skattemedel medan den privata grannen klarat sitt uppdrag med de budgetpengar som listningen ger. Man har också med den budgeten sett till att medborgarna fått bättre vård men med mindre pengar. Ett faktum som sticker i ögonen på Vänstern och som med alla medel retoriskt försöker villseleda medborgarna i debatten.

 

De privata klarar sig med samma intäkter, med många gånger bättre kvalité, där personalrekryteringen av läkare är en springande punkt för vårdkvalitén. En rekrytering som många gånger i de offentligt styrda bemannas av stafettläkare i brist på annat som är både dyrare och som ger sämre vårdkvalité. 

 

Som vanligt får man väl säga att det där med kostnadseffektivitet det är något som varken  Socialdemokrater eller vänsterpartiet vill ta till sig den har  i decennier ersatt med skattehöjningar vilket har resulterat i att vi i Åmål som ex ligger långt upp på listan på kommunalskatteuttaget och att vi i riket har en av världens högsta skatter utan att för den skull kunna visa på att vi har världens bästa offentlig service. 

 

Vi har ett bra exempel på hur svårt Socialdemokraterna har att ta till sig kostnadseffektivitet i offentligt drivna verksamheter. Om dagens kostnader i Socialdemokratiska kommuner för hemvården skulle överföras till en privat vårdgivare med samma kvalité på tjänsterna skulle troligtvis den egna företagaren tjäna miljoner på verksamheten utan att personalen skulle behöva gå på knäna , troligtvis skulle det bli mindre sjukskrivningar och bättre arbetsmiljö på arbetsplatsen för de anställda. Det är därför man med näbbar och klor försöker förhindra den ordning där man blir avslöjad som notoriska slösare med våra skattemedel i ideologins namn.  


Men här liksom i vårdcentralerna så är man livrädda för att visa för medborgarna att den verksamhet som bedrivs i offentlig regi inte kommer i närheten av den kostnadseffektivitet som råder inom den privat. I den offentliga premieras slöseri som sedan kompenseras med skattehöjningar, framför kostnadseffektivitet. Bromsklossarna är Facket med Socialdemokratiska förtecken och där S politiker hänger med för att inte riskera att bli av med fackmedlemmarnas medlemsavgifter i valrörelserna. 

 

tn           





Av tommy norum - 4 februari 2016 07:00




 

Svensk politik har blivit rena ankdammen där man blandar och ger med förslagen men det visar att man alltid är ett steg efter. Alla låtsas ta ansvar men ingen kommer ens i närheten av de versioner som man presenterar för väljarna och vill bli valda för. Rena lurendrejeriet med andra ord.  



Medborgarna börjar tappa förtroendet för både myndigheter och politiker när det visar sig att de inte är kapabla att ta rätt beslut vid rätt tidpunkt. Det har man ju med råge visat på i stort sett alla områden som man har ansvaret för. Det är väl inte meningen att medborgarna skall behöva gå man ur huse för att få någon reaktion från våra myndigheter och politiker för det som händer ute i samhället. Vi kan ju se att man ligger alltid minst 10 steg efter verkligheten i besluten.

 


Det gäller invandringen, integrationen, bostadsbristen, försvaret, infrastrukturen med järnvägar, för att inte tala om polisen som blir mindre och mindre effektiva ju mer resurser de slukar från skattekollektivet. Vi har skolan, äldrevården, och stora brister i landstingen som slukar mer och mer och börjar på många ställen likna en koloss på lerfötter utan den minsta kontroll av skenande kostnader. Vi har en arbetsmarknad som inte är anpassad för de flesta av de nyinkomna, vi har en ökad brottslighet men som man på alla sätt inom polismyndigheten försöker dölja med en handläggning med en slutsats när brottet är avklarat som ligger långt i från verkligheten.. Vi har en av världens högsta skatter men ändå så ropas det efter skattehöjningar framförallt inom vänstern.  

      

Granskar man flyktingpolitiken så speglar det verkligen politikernas oförmåga att ta till sig verkligheten, Först bjuder man in med världens mest generösa bidragssystem sedan låter det gå för länge innan man reagerar på vad man ställt till med och sedan låtsas man om inför Svenska folket ta sitt ansvar genom att i efterhand alldeles försent försöka med brandkårsutryckningar lappa ihop samhället så gott det går med de resurser som finns tillgängliga.

 


Frågan är väl om det räcker med att erkänna att man varit för naiv i sin politik och sedan fortsätta som ingenting har hänt i förhoppning att de Svenska folket glömmer vilka som har ansvaret för den situation vi nu befinner oss i. Bara att konstatera att alla politiska partier utom Sverigedemokraterna har ansvar i den situation vi nu befinner oss i. Det enda som kan glädja sig är väl att SD nu när de övriga tagit hand om deras invandringspolitik inte behöver bli hånade för att vara främlingsfientliga, vara motståndare till allas lika värde mm 

 

Sverige styrs för närvarande av ett koppel politiker och myndighetspersoner som med rädsla att bli kallade främlingsfientliga i stort sett ser mellan fingrarna på all brottslighet där invandrare eller EU -migranter är inblandade. 

 

Det är först när media eller medborgarna visar sitt missnöje som man vaknar till.

Janne Josefssons Uppdrag granskning har väckt myndigheter och politiker mer än en gång. Där de i förvånad min framför kameran försöker komma undan med en massa argument för att de inte skött sitt arbete och reagerat tidigare på det som uppdagas. Argument som nästan alltid smulas sönder. 

Den som följde turerna runt EU-migranternas tältläger i Malmö visar en nästan pinsam reaktion hos de ansvariga när man blev konfronterade om läget och varför de inte reagerar. Då först vågade man börja agera för att inte helt tappa ansiktet inför medborgarna när det uppdagas att man helt enkelt inte sköter sitt arbete.      

Det har nu gått närmare ett år där stora skaror av invandrarbarn på allmänna platser beter sig på ett sätt som är både kränkande och brottsligt, känt bland myndigheter och där ledningen inom polisen försökt på alla sätt att mörka det hela. Vi får väl tacka våra idrottshuliganer som tog lagen i egna händer och försökte rensa ut buset. Då först vaknade våra politiker och myndigheter till livs och började agera i en situation som pågått snart ett år. Men i första skedet så blev det de demonstranter som satte fingret i ögat på myndigheterna att visa att de inte sköter sitt arbete som först blev attackerade där både nazister, främlingsfientliga, hotfulla blev slagord från  politiker i försöket dölja sitt eget ansvar för det inträffade.

 

Under mottot anfall är bästa försvar så gick myndigheter och politiker hårt ut retoriskt blanda ihop korten för att dölja sin egen oförmåga till handling under lång tid.    

Det är bedrövligt att vi fått på halsen en massa myndighetspersoner och politiker som är så konflikträdda i sitt ämbete att de heller blundar för brottslighet, det som störs i den allmänna ordningen som finns reglerad, eller de ökade kostnader som kommer som ett brev på posten när man låter det hela gå för långt.

 

 tn

 





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards