Direktlänk till inlägg 4 februari 2016

Politiker och myndigheter har svår att leva upp till det ansvar de är satta att sköta i samhället.

Av tommy norum - 4 februari 2016 07:00
 

Svensk politik har blivit rena ankdammen där man blandar och ger med förslagen men det visar att man alltid är ett steg efter. Alla låtsas ta ansvar men ingen kommer ens i närheten av de versioner som man presenterar för väljarna och vill bli valda för. Rena lurendrejeriet med andra ord.  Medborgarna börjar tappa förtroendet för både myndigheter och politiker när det visar sig att de inte är kapabla att ta rätt beslut vid rätt tidpunkt. Det har man ju med råge visat på i stort sett alla områden som man har ansvaret för. Det är väl inte meningen att medborgarna skall behöva gå man ur huse för att få någon reaktion från våra myndigheter och politiker för det som händer ute i samhället. Vi kan ju se att man ligger alltid minst 10 steg efter verkligheten i besluten.

 


Det gäller invandringen, integrationen, bostadsbristen, försvaret, infrastrukturen med järnvägar, för att inte tala om polisen som blir mindre och mindre effektiva ju mer resurser de slukar från skattekollektivet. Vi har skolan, äldrevården, och stora brister i landstingen som slukar mer och mer och börjar på många ställen likna en koloss på lerfötter utan den minsta kontroll av skenande kostnader. Vi har en arbetsmarknad som inte är anpassad för de flesta av de nyinkomna, vi har en ökad brottslighet men som man på alla sätt inom polismyndigheten försöker dölja med en handläggning med en slutsats när brottet är avklarat som ligger långt i från verkligheten.. Vi har en av världens högsta skatter men ändå så ropas det efter skattehöjningar framförallt inom vänstern.  

      

Granskar man flyktingpolitiken så speglar det verkligen politikernas oförmåga att ta till sig verkligheten, Först bjuder man in med världens mest generösa bidragssystem sedan låter det gå för länge innan man reagerar på vad man ställt till med och sedan låtsas man om inför Svenska folket ta sitt ansvar genom att i efterhand alldeles försent försöka med brandkårsutryckningar lappa ihop samhället så gott det går med de resurser som finns tillgängliga.

 


Frågan är väl om det räcker med att erkänna att man varit för naiv i sin politik och sedan fortsätta som ingenting har hänt i förhoppning att de Svenska folket glömmer vilka som har ansvaret för den situation vi nu befinner oss i. Bara att konstatera att alla politiska partier utom Sverigedemokraterna har ansvar i den situation vi nu befinner oss i. Det enda som kan glädja sig är väl att SD nu när de övriga tagit hand om deras invandringspolitik inte behöver bli hånade för att vara främlingsfientliga, vara motståndare till allas lika värde mm 

 

Sverige styrs för närvarande av ett koppel politiker och myndighetspersoner som med rädsla att bli kallade främlingsfientliga i stort sett ser mellan fingrarna på all brottslighet där invandrare eller EU -migranter är inblandade. 

 

Det är först när media eller medborgarna visar sitt missnöje som man vaknar till.

Janne Josefssons Uppdrag granskning har väckt myndigheter och politiker mer än en gång. Där de i förvånad min framför kameran försöker komma undan med en massa argument för att de inte skött sitt arbete och reagerat tidigare på det som uppdagas. Argument som nästan alltid smulas sönder. 

Den som följde turerna runt EU-migranternas tältläger i Malmö visar en nästan pinsam reaktion hos de ansvariga när man blev konfronterade om läget och varför de inte reagerar. Då först vågade man börja agera för att inte helt tappa ansiktet inför medborgarna när det uppdagas att man helt enkelt inte sköter sitt arbete.      

Det har nu gått närmare ett år där stora skaror av invandrarbarn på allmänna platser beter sig på ett sätt som är både kränkande och brottsligt, känt bland myndigheter och där ledningen inom polisen försökt på alla sätt att mörka det hela. Vi får väl tacka våra idrottshuliganer som tog lagen i egna händer och försökte rensa ut buset. Då först vaknade våra politiker och myndigheter till livs och började agera i en situation som pågått snart ett år. Men i första skedet så blev det de demonstranter som satte fingret i ögat på myndigheterna att visa att de inte sköter sitt arbete som först blev attackerade där både nazister, främlingsfientliga, hotfulla blev slagord från  politiker i försöket dölja sitt eget ansvar för det inträffade.

 

Under mottot anfall är bästa försvar så gick myndigheter och politiker hårt ut retoriskt blanda ihop korten för att dölja sin egen oförmåga till handling under lång tid.    

Det är bedrövligt att vi fått på halsen en massa myndighetspersoner och politiker som är så konflikträdda i sitt ämbete att de heller blundar för brottslighet, det som störs i den allmänna ordningen som finns reglerad, eller de ökade kostnader som kommer som ett brev på posten när man låter det hela gå för långt.

 

 tn

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Onsdag 20 nov 11:13

Dela gärna inlägget. Är själv förhindrad på grund av blockering  Ulf Kristersson tar bladet från munnen och ber Sverigedemokraterna om ursäkt samtidigt som han kritiserar Socialdemokraternas Stefan Löfven att inte vilja se sambandet mell...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 18:10

Dela gärna vidare det här inlägget är själv blockerad några dagar att dela och skriva på min facebook sida.     Ett parti som gör allt för att inte avslöja sin egen historia, bygger upp hela sin politiska existens  på att misskreditera andras när ...

Av tommy norum - Tisdag 19 nov 13:42

      Man kan inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg säger Stefan Löfven i sitt försvarstal till DN för fadäsen i Agenda vilket ju tyder på att Stefan Löfven fortf...

Av tommy norum - Söndag 17 nov 12:42

.   Så länge Jan Björklunds ande svävar över Liberalerna så kommer det bli svårt att lyfta partiet över 4% spärren.          Nyamko Sabunis tal på Liberalernas landsmöte vittnar knappast om något nytänkande för att lyfta Liberalerna öv...

Av tommy norum - Lördag 16 nov 11:38

Man har börjat tröttna på vänsterliberalernas politik att ge amnestier till höger och vänster under åren till personer utan flyktingstatus och där man hänvisar till humanism i stället för sakskäl för att få uppehållstillstånd.      ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se