Alla inlägg den 1 februari 2016

Av tommy norum - 1 februari 2016 07:00


SvD KULTUR


BERGLINS SÖNDAG



       

Av tommy norum - 1 februari 2016 07:00



 
Den här rubriken är ett talande exempel på Regeringens kontroll av läget. Frågan är väl om man överhuvudtaget har klart för sig att det finns kanske 1000 tals barn i Sverige som livnär sig på kriminalitet i storstäderna.   



Här har vi nu tydliga tecken på att samhället håller på att krackelera i sina grundvalar när våra myndigheter och politiker så klart visar att man inte på långa vägar har läget under kontroll i våra storstäder. Hot och hat sprids säger Ygeman om situationen. Tacka tusan för det, när medborgarna ser att politikerna inte klarar ta reda på de negativa följderna efter sin naiva flyktingpolitik. Det är många som reagerar på den uppkomna situationen där hundratals invandrarbarn ockuperar centrum och lever på kriminalitet i storstäderna.

Själva verkar varken polisen eller politikerna ta det hela på allvar efter som olagligheterna fortgår utan att någonting händer. Man får sluta och gömma sig bakom barnkonfektioner, rädda barnen, kyrkan och andra instanser som hela tiden ser perspektivet utifrån barnen och inte hur samhället berörs. Man är mer benägen att fokusera sig på att gatubarnen inte vågar anmäla brott som begås mot dem än de brott som de själva försörjer sig på.

Bara att konstatera att fickstölder som är vanligt förekommande, det är brott som polisen varken vill eller har tid, kompetens eller resurser att utreda. Lika lite som om medborgarna fått sin cykel stulen eller ligor från öststaterna själ båtmotorer runt om i Sverige, för att inte tala om dessa metall stölder runt om i Sverige som man inte kommer tillrätta med, bostadsbrott som man inte ens längre åker ut på för att göra en undersökning på.

Men det är tydligt att våra poliser helst inte vill lämna rumpan från skrivbordsstolen där högarna växer på ouppklarade brott, eller där polispersonalen på fältet helst sitter i bilarna runt om i Sverige utan minsta kontakt med medborgarna. Nu har det gått så lång att man nästan kräver att småkommunerna runt om i landet skall anställa vakter betalda med kommunalskatter bevaka buset i kommunerna. 

Det är en oroande samhällsutveckling vi ser. Rasistiska grupper sprider hot och hat på våra gator. De måste mötas med kraft, alla skall känna sig trygga när man går på stan säger Ygeman, apropå demonstrationerna mot gatubarnen i Stockholms City.  Men att det är just det de här grupperna demonstrerar för. Men som vanligt är det alltid andras trygghet som skall gå före, inte de Svenska medborgarna. Här var det gatubarnens trygghet som skall upprätthållas från främlingsfientliga krafter så att de ostört kan fortsätta sin kriminalitet.

Tror inte Ygeman att det hot och hat som sprids har sitt ursprung i hur våra politiker och myndigheter sköter sitt uppdrag gentemot medborgarna ?  Stora grupper har tröttnat på att inte man inte längre kan gå säker på gatorna i Sverige. Vems fel är det ?  Om man tror att det är främlingsfientliga individer eller de som har andra osympatiska tecken som sticker ut som är ett hot mot samhället, så har man nog totalt missbedömt den situation vi befinner oss i för tillfället.

Det största hotet för att hat och hot och främlingsfientlighet får grogrund i samhället är våra politikers syn på sin uppgift när man håller på att skapa ett samhälle som bara ett fåtal av medborgarna ställer upp på.

Lite självrannsakan vore nog på plats hos de som ställt till med det elände som vi nu upplever ute i samhället.         

tn



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards