Alla inlägg under februari 2016

Av tommy norum - 14 februari 2016 14:30



 Här kommer Oskar II namnteckningen på pränt på  Kungastenen uppe på Kungsberget på pränt. 

Det här kortet är daterat 1905  kan  vara Åmålsbor som vill ha en skymt av Oscar ii  och Drottning Sofia när de lämnar susar Åmål. 

Av tommy norum - 14 februari 2016 07:00

 

  

 

 Svensk flyktingpolitik i dag 2016   

 

 

 


Medan Kommunerna ute i landet ropar efter mer resurser för att flyktingmottagandet skall ske under ordnade förhållanden så fegar Socialdemokraterna ur när man vägrar att införa tuffare asylregler där MP och V bromsar för alla förslag den riktningen. Trotts att 68 kommuner anmält sig själva för att de inte kan leva upp till sitt uppdrag så fortsätter regeringen på den inslagna vägen och vägrar anpassa flyktingmottagningen till de resurser som finns till förfogande ute i landet



Otillräckliga utredningar, dåligt med lokaler och felutbildad personal.

61 kommuner tycker att de brister så allvarligt i omsorgen av ensamkommande flyktingbarn att de Lex Sarah-anmält sig själva.– Kommunerna har ett oerhört ansträngt läge, säger Birgitta Hagström på IVO.

 

Brister i utredningen

Mellan september 2015 och tolfte februari i år har det kommit in 68 anmälningar till IVO. Bakom anmälningarna står 61 olika kommuner. Några har anmält sig själva flera gånger tydligen inför döva öron kan man förstå. . 


Bara att konstatera att vår lagstiftning har två olika nivåer. När man har resursers då skall de följas. När det saknas resurser då behöver de inte följas.

 

 

   

 Vem som skall bo i de nya bostäderna som skall byggas i glesbyggdskommunerna när de nyanlända tröttnat på att bo på en ort som inte kan erbjuda ett arbete att gå till ? Den frågan står öppen till våra politiker att svara på.  



Flyktingars rätt att bestämma bostadsort ställer till problem ute i kommunerna. Det finns röster som höjs i från de kommuner som flyktingar väljer som bostadsort (storstäderna) att de inte klarar av den nya situationen att ta emot mer nyanlända utan vill att regeringen sätter stopp för friheten att själva få välja bostadsort.

Här åskådliggör man verkligen hur problemen hopar sig i mottagandet. Skall de nyanlända tvingas kvar i glesbygdskommuner utan att de kan erbjuda en arbetsmarknad värd namnet?  Hur skall de småkommuner som tagit i mot en stor grupp nyanlända kunna göra en vettig investeringsplan i bostäder, skolor när man tror och som det har visat sig många drar sig mot storstadsområdena där både släktingar och chans till ett arbete att gå till finns?

Det är många frågetecken som borde redas ut innan man fyller på med mer nyanlända. Här kräver Regeringen att det skall byggas ute i kommunerna. Men för vem kan man fråga sig när det visar sig att de flesta flyttar ut och bosätter sig på andra ställen efter en tid. Skall vi börja med en rivningspolitik som för några år sedan kommunerna blev tvingade till att sanera sitt bostadsinnehav från tomma lägenheter. 

Men tuta och kör politiken så får vi ser vad som händer fortsätter där ingen vill ta det ansvar där också medborgarna i Sverige känner sig sedda. Nu verkar allt i politiken röra sig om att tillgodose flyktingarnas behov i första hand och där konsekvenserna för medborgarna lämnas därhän. Man ser ju tydliga reaktioner i samhället på en oro som ger olika uttryck men som våra riksdagspolitiker hitills vägrar att ta till sig.

Tvinga på medborgarna flyktingpolitiken som vi står för anser våra politiker,  bemöt alla tendenser till reaktioner med  retoriken att de är flyktingfientliga , nazister, ulta högern, inte för allas lika värde, inte är för solidaritet, de är rädda för förändringar o.s.v 

 


 Hur länge kan man hålla på med en invandrarpolitik som det visar sig har noll koll vart det leder i framtiden både inom bostadssektorn, skolan och arbetsmarknaden i våra småkommuner runt om i landet ? 

tn
    

Av tommy norum - 13 februari 2016 07:00



  Sven-Åke Runelid



VVV


Vårda Våra Vårdcentraler


Att det ska finnas tillgängliga vårdcentraler i vårt närområde kan synas som en självklarhet
Att fundera över vem eller vilka som driver verksamheten är inte det första vi tänker på när vi fått ont i magen.
Vi vill känna tryggheten av att vid behov få komma till doktorn och kolla hälsoläget och bli ordinerade lite piller, ett äpple om dagen eller hälsostärkande promenader. Bara det kan göra att vi känner oss lugnare, friskare och kan leva på hoppet ett tag till.
Att Närhälsan i Åmål får ny ägare behöver inte betyda att det måste bli sämre. Vårdcentraler får inte styras av ideologiska gamla tankar utan kan säkert i rätta händer blomstra upp till oasliknande hälsobrunnar.
Beslut är fattat och vi får gilla läget.
Våra politiker borde lägga all energi på att få en ersättning som kan ge oss medborgare något som är bättre, i stället för att få högt blodtryck av blotta tanken på en förändring.
Den tillgänglighet som fanns hos den legendariske provinsialläkaren Albin Reimar i Dahlgrensgården tillhör en svunnen tid, men det går säkert att göra något bra för de skattekronor som är avsatta för nuvarande verksamhet.
Annars får vi väl ordinera doktorns universalrecept:
- ta en Alvedon och hör dig om det blir sämre…


Sven-Åke Runelid

Av tommy norum - 13 februari 2016 07:00


Frågan man ställer sig om inte politikerna tagit sig an något som de inte mäktar med.  Man kan ju fråga sig var man hållit hus de senaste tjugo åren när vi ser statistik på hur man lyckas få in de utlandsfödda på arbetsmarknaden under åren. Sitter man och sover eller bryr man sig inte vad som händer utanför riksdagshusets väggar ?      


 

 Svensk arbetsmarknadspolitik under många år.  

 

Tiden det tar för flyktinginvandrare och flyktinganhöriga att komma i arbete beror på deras utbildningsbakgrund. Svårast är det för lågutbildade. Bland personer som saknar gymnasiekompetens har ca  70 %  inget arbete att gå till efter 10 år i Sverige. Sysselsättningsgraden bland utrikes födda är lägre än bland inrikes födda. Lägst är den bland lågutbildade och personer som nyligen kommit till Sverige. Sysselsättningsgraden ökar när vistelsetiden i Sverige ökar men når aldrig upp till samma nivå som bland inrikes födda. Mest problematisk är situationen för personer som saknar gymnasieutbildning.

 

Detta är sysselsättningsgraden av utrikesfödda som har vistas i landet 30 år och mer. 

 

 Det visar sig att våra politiker har en gigantisk uppgift att försöka lösa när vi kan se att sysselsättningsgraden för den största gruppen som är lågutbildade efter 30 år understiger 50 %. .  


De som har en gymnasial utbildning så är det fortfarande 25 % som saknar arbete efter 30 år.


De som har en eftergymnasial utbildning så går fortfarande ca 13 % arbetslösa efter 30 år  


  

Det har varit betydligt högre arbetslöshet bland de utlandsfödda i decennier utan att politikerna klarat av att lösa situationen med en betydligt lägre invandring.

 

 


Arbetslöshetsnivån 2016 bland inrikes födda är 4,6 procent - mot 21,6 procent bland utrikes födda. 

 

 

Genomsnittligt antal utbildningsår hos den vuxna befolkningen (25 år och äldre) i de sex vanligaste ursprungsländerna för flyktinginvandrare 2014. Utbildningsstatistiken avser år 2013.




 Antal utbildningsår
1. Syrien6,6
2. Eritrea3,4
3. Afghanistan3,2
4. Somalia* ?
5. Iran7,8
6. Irak5,6

Med den informationen om utbildningsnivån bland de som kommer in i Sverige och hur utbildningsnivån påverkar chansen att få ett arbete så kan man väl konstatera att vi får räkna med att försörja en stor del av de nyanlända med försörjningsstöd och andra påhittade arbetsmarknadsstöd i minst 30 år kanske mer och sedan får de pension resten av livet.  Inte undra på att man knackar på dörren för att få komma in i välfärdssamhället Sverige där man utan någon motprestation resten av livet kan ta del av vår Sociala välfärd.      


Ministern: Sverige klarar integration


    

 
Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) tycker att domedagsstämningen i debatten om invandrarna och jobben går till överdrift. ”Det finns en stark efterfrågan på arbetskraft inom väldigt många yrken, inte bara för högutbildade”, säger hon. Foto: Beatrice Lundborg.

 

De kommande åren ska mer än 100.000 nyanlända flyktingar ut på arbetsmarknaden. Experter varnar för att dålig integration kan leda till social kris i Sverige.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson köper inte den beskrivningen. ”Jag tycker ibland att man överdriver”, säger hon i en DN-intervju.


Bara att konstatera att våra naiva politiker fortfarande lever i en drömvärld långt i från den verklighet som finns på arbetsmarknaden. När det visar sig att sysselsättningsgraden bland den största gruppen utrikesfödda som är lågutbildade ligger runt 50 % efter 30 år i Sverige så behöver man inte vara någon Einstein för att förstå vart vi är på väg. 2016 bland inrikes födda är 4,6 procent - mot 21,6 procent bland utrikes födda arbetslösa.   

 
 

 

Av tommy norum - 12 februari 2016 14:49



 

Alice Teodorescu: Slopa förmånerna för papperslösa Svenska lagar ska följas. Skrota allt utom akutvård för papperslösa.

 

 

163 000 asylsökande kom till Sverige i fjol. Enligt Inrikesminister Anders Ygeman (S) kommer omkring 55 procent av ansökningarna att bifallas, vilket innebär att mellan 60 000 och 80 000 kommer att avslås. EU:s medlemsländer enades i oktober om att arbetet med att verkställa avvisningar måste effektiviseras. För Sverige, som ännu inte kunnat hantera situationen med de 800 marockanska gatubarnen, kommer det krävas ett hästjobb för att kunna utvisa uppemot 80 000 personer.



https://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2988528-alice-teodorescu-slopa-formanerna-for-papperslosa

-

Av tommy norum - 12 februari 2016 07:00

Det tog ett tag innan vår Rikspolischef kom ifatt verkligheten. Men frågan man borde ställa sig om vi kan ha en chef för en myndighet som är så isolerad vad som försiggår ute i samhället. Där till och med underordnade med risk att bli omplacerade känner sig tvingade att ryta till för att få en reaktion i polisledningen..   


 

På tiden att även vår högsta polischef har tagit bort skygglapparna och börja inse vart vi är på väg. 


Rikspolischefen Dan Eliasson kan inte garantera säkerheten i utsatta förorter runt om i landet.

– Jag har blivit överraskad sen jag blev rikspolischef över hur illa det är i vissa områden på kvällarna, säger han och varnar:

– Om vi inte bromsar den utvecklingen så är jag helt övertygad att inte bara traditionell brottslighet utan också radikalisering och terror kommer att öka i vårt samhälle.


Här är ett axplock av nyheter från media under veckan. När nyheterna om övergrepp och andra invandrarrelaterade händelser växer så försöker hela tiden MP och V där också C är med på ett hörn genom att vägra att slå till bromsarna för ytligare inskränkningar i invandrarpolitiken. Man kan ju fråga sig om man riktigt har klart för sig vilket mandat man företräder i sitt politiska arbete i riksdagen.


Vem kan stå upp bland politiker och myndigheter och påstå att man har läget under kontroll ?   


Ygeman efter skolattacken – "Ska tänka igenom hur säkerheten i den svenska skolan ser ut"

.

En pojke har knivskurits på Edsbergsskolan i Sollentuna kommun.

En machete eller en kniv ska ha använts i attacken.

Expressens reporter Mathias Lühr finns på plats vid skolan.

– Jag har pratat med poliser, och det ska ha varit ett slagsmål, där en kniv har åkt fram, berättar han.

Två personer jagas av polisen efter dådet.

.

Nu har det gått så långt att skolbussar måste ha vakter ombord, mängden av ”nyfikna ensamkommande” män blir allt fler.  Det är ett asylboende som gjort att vi har fått väldigt många resenärer och det har varit väldigt trångt och vi har fått sätta in större bussar. Flera tjejer känner att de blivit hotade och tafsade på, eller vad man ska säga, av medresenärer och de känner sig otrygga. Man har även gått av tidigare och sprungit hem, säger Katharina Seijsing, trafik och planeringschef på KLT.

.

Vakter sätts in på ytterligare en busslinje i Borlänge.

Ofredanden har pågått sedan i höstas - enligt en förälder.

Dalatrafik uppmanar nu barn som känner sig otrygga att sätta sig nära föraren.

.

 

Vänsterpartiet föreslår att asylsökande får tillgång till avgiftsfri kollektivtrafik i Uppsala län.

.

På senare tid har Uppsalapolisen märkt att utpressningsbrotten ökar bland ungdomar. Det handlar om en viss typ av utpressning som kallas bötning

.

”Attackerna på blåljuspersonal är ett av de mest akuta symptomen på ett av våra största samhällsproblem. Om vi inte lyckas vända utvecklingen kommer vi få betala i människoliv”, skriver Martin Marmgren.

 .

Våldtäkten som inträffade på ett boende i Alvesta filmades.Nu visar tandundersökningen att en av de häktade för grov våldtäkt mot barn är betydligt äldre än han själv uppgivit.

 .


En man tog Sofia, 23, på rumpan.Hon slog till honom och knäckte hans näsben.Nu frias mannen och Sofia döms för misshandel.

.


Ett dramatiskt bråk på ett boende för ensamkommande barn uppstod sent på onsdagen.

De anställda tvingades låsa in sig när uppemot 20 personer, utrustade med tillhyggen, försökte ta sig mot personalutrymmena.

.


Den rättframme journalisten Ivar Arpi på SvD publicerar både chockerande, avskyvärda och skakande siffror från en undersökning som de ”svenska” muslimerna uttrycker åsikter för. T.ex 52 procent av dessa anser att det är viktigare att följa muslimska sharialagar än Sveriges lagar. - 

 . 

 

Totalt åtta unga män har gripits misstänkta för att ha gruppvåldtagit ett barn i Göteborg förra sommaren, rapporterar Aftonbladet. 

 .

 

En gammal dam i Alvesta råkade nyligen ut för inbrott och tjuvar. Det var fyra kriminella marockaner som gjorde inbrottet hos den gamla damen som väcktes upp under natten av att en av de kriminella marockanerna stod intill hennes säng. Nordafrikanerna greps, åtalades, dömdes och släpptes efter rättegången efter löjligt milda straff. - See 

.

Sverige har idag 53 så kallade ”No go”-zoner, vilket är riskområden där allmänheten i flera fall uppfattar det som att det är de kriminella som styr i områdena och där polisen inte har kunnat fullgöra sin uppgift. Polisen kallar inte dessa områden för ”No go”-zoner, men det är ändå vad det handlar om. Av dessa 53 riskområden räknas 15 som särskilt utsatta.

.

Det skiljer sig stort vad de kommuner som fick mest av regeringens flyktingmiljarder lägger pengarna på, visar SvD:s kartläggning. Pengarna går till skola och socialtjänst – men även renoveringar av sporthallar och pensionsavbetalningar. Timbro är kritisk till för vag styrning och att ingen uppföljning ska göras.

 

Behnam Hidari fann Jesus när han bodde i Iran och flydde för sin religiösa övertygelses skull.
– Jag kom till Sverige och andades ut. Här kände jag mig trygg. Men har blivit hotad och trakasserad av min rumskamrat på flyktingboendet i flera månader, allt på grund av min tro. Det är fruktansvärt, säger han.

.

Säpos lista på personer som rest från Sverige till Syrien och Irak för att strida med terrororganisationen IS fortsätter att växa.

 .

OECD: Dramatisk ökning av andel lågpresterande i Sverige

Mer än var fjärde 15-åring i OECD-sfären, eller 13 miljoner elever, klarar inte baskraven i ett eller flera av skolans centrala ämnen. Läget är värre i Sverige, med var tredje elev som inte klarar baskraven.

 
.
DN Debatt

”Invandringens effekt på skolresultat kräver krafttag”

 .

”Situationen är allvarlig i Skövde”

Larm om bråk vid flyktingboende

Det ska ha varit fem–sex stycken som kastade glas och porslin mot personalen. Ingen träffades och ingen blev skadad, säger polisens inre befäl, Magnus Johnsson.

 .

 

Segregationen ökar kraftigt


En studie från Linneuniversitetet, som redovisades i somras, visade att segregationen ökar kraftigt. En bidragande orsak var att etniska svenskar lämnar ett bostadsområde när antalet utomeuropeiska invandrare når 3-4 procent. I studien konstaterades samtidigt att toleransnivån bland svenskarna var ännu lägre under 1990-talet, vilket kan förklaras av att det då fanns fler svenskt homogena områden att välja på.

 

 

 Skulle kunna hitta ytligare rubriker från veckan som fyller sida upp och sida ner hur länge som helst. 

 

 .   Vem vågar påstå  att man har läget under kontroll ?

Av tommy norum - 11 februari 2016 18:22

En resa på Dal (1944)

 
Prins Wilhelm berättar till bilder från Dalsland



 

http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=1511#.Vrx_Of_7oW0.facebook

Av tommy norum - 11 februari 2016 11:23


 

Den här mannen på Aftonbladets ledarsidor slutar aldrig att förvåna.  



Kinberg Batra måste tala klarspråk om SD

 

 

Den senaste rubriken som Ingvar Persson är pappa till, med adress till Kinberg Batra, gick ut på att få Moderaterna ta avstånd från Sverigedemokraterna i och med SD:s Martin Kinnunen anklagelse för bokföringsbrott. Att han sedan blev frikänd blev väl inte riktigt som man tänkt sig utan blev en besvikelse för Ingvar Persson. Jag tror nog att det blir gräsrötterna i Moderaterna som till slut avgör att släppa in SD i den politiska värmen.

Men det är väl så att Socialdemokrater och dess anhängare vet att vågar man släppa in SD så är det kört för Socialdemokraterna för mycket lång tid framöver i svensk politik. Det är därför vänstermedia tar alla till buds stående medel för att få SD verka opålitliga. Järnrör och bokföringsbrott som inte existerar, listan kan göras lång vad som grävs upp inte bara en gång utan det upprepas gång på gång när nyhetstorkan sätter in. 

Ledarsidorna på Aftonbladet fortsätter sin retorik mot Sverigedemokraterna där väl slutsatsen av Martin Kinnunen frikännande ändå fick Aftonbladet att skriva att det skulle vara en katastrof om Sverigedemokraterna fick politiskt inflytande i Sverige. Vi har fått en partikultur av privata ekonomiska intressen och dubbel bokföring, av trixande, centralstyrning och retoriska kulisser.

Men att det finns Socialdemokrater som i sin roll som fackföreningsledare sitter i ledande positioner inom partiet och skor sig på medlemmarnas fackavgifter eller har tillskansat sig gräddfiler inom bostadsmarknaden där trixandet varit kutym för att roffa åt sig själva. Frågan är väl om inte de fadäserna mer skulle ifrågasätta om man skall ha ett politisk inflytande än om man blivit anklagad och frikänd i ett brott som  aldrig begåtts i motsatt till socialdemokratiska fackpampar som i åratal skott sig på medlemmarnas avgifter.

Så det kanske är mer  bekymmersamt för Sverige att det finns Socialdemokrater med politiskt inflytande som så totalt tappat sunt förnuft och med sin syn på moral kan få katastrofala följder i hur man använder regeringsmakten..  Känns retoriken igen? Det är väl så här man försöker skrämma läsarna för Sverigedemokraterna men vill gärna blunda för vad som sker inom de egna leden. Men läsarna är ju inte dummare än att man förstår och genomskådar påhoppen. Om inte annat talar väl opinionsmätningarna sitt tydliga språk att läsarna ifrågasätter medias tafatta sätt att försöka få Sverigedemokraterna att verka icke rumsrena.

Ingvar Persson avslutar sin ledare med

Om Kinberg Batra inte vill hamna i knäet på Jimmie Åkessons parti är det nog hög tid att hon talar om för sina partikamrater och väljare var skåpet ska stå. Det är dags för klarspråk.

 

Frågan är väl om inte det de moderata kommunala företrädarna nu börjar göra, och som Moderatledaren till slut tvingas acceptera, om hon skall ha någon fortsatt framtid i partiet som ledare. Jag tror nog att det klarspråk som Ingvar Persson hoppas på och som han med alla till buds stående medel försökt förhindra kommer att bli en besvikelse att ta del av framdeles. .   

 

tn  

 

Det är väl sådana här siffror som gör att tonläget i vänsterpressen har gått över till ren desperation och man blygs inte längre att ta till skamgrepp utan den minsta sanning i sin nyhetsförmedling för att stoppa Sverigedemokraternas framgång i opinionsmätningarna  

 

Sverigedemokraterna 25,5 (26,6)


 

 

 

SVERIGE Det är helt nya chockerande siffror för Socialdemokraterna och Stefan Löfven som presenteras i februarimätningen från Nyheter Idag/Sentio. Partiet når det lägsta stödet någonsin i en Sentio-mätning med bara 21,1 procent stöd från väljarna. – De måste markera att de förstår allvaret, säger statsvetaren Stig-Björn Ljunggren till Nyheter Idag.

Sverigedemokraterna 25,5 (26,6)
Socialdemokraterna 23,0 (23,5)
Moderaterna 20,1 (17,8)
Centerpartiet 7,9 (7,3)
Vänsterpartiet 6,9 (6,9)
Miljöpartiet 5,3 (5,6)
Liberalerna 3,9 (5,3)
Kristdemokraterna 2,8 (3,0)

Feministiskt Initiativ 2,9 (1,7)

-


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards