Alla inlägg den 5 februari 2016

Av tommy norum - 5 februari 2016 07:00


 
Skattehöjninga framför effektivitet gör att vi får ut mindre och mindre i offentligt drivna verksamheter än de privata per / skattekrona. Något som vänstern på alla sätt försöker mörka och där förbud är ett sätt att dölja verkligheten för medborgarna..   



Är det ett spel för galleriet när Socialdemokratiska politiker i Åmåls kommun försöker få till det att nerläggningen av en vårdcentral skulle få negativa konsekvenser för kommuninnevånarna när man vet att den kommer att ersättas med en i privat drift.  Inte ett enda sakligt argument som har utgångspunkt från det verkliga läget har man lyckats presenterats i debatten om att ändra vårdcentralen från offentlig till privat drift.

 

Man kan ju fråga sig var Socialdemokraterna befinner sig i verkligheten när man som  argumentet säger att beslutet om nedläggning innebär att man riskerar att slå i sönder fungerande verksamhet. Det är tydligt att Socialdemokraterna och för den delen också Vänstern i Åmål har svårt att ta till sig att den vårdcentral som det är frågan om inte fungerat de senaste 10 åren som det är tänkt enligt det avtal man har med Västar Götaland regionen och det har Ewa Arvidsson (s) mage till att kalla fungerande.

 

Vems ärende går de Socialdemokratiska politikerna egentligen i frågan?. Är det kommuninnevånarnas eller den Socialdemokratiska ideologin som sätts i högsätet ? Här har vi en organisation som inte fugerat, som inte kan leva upp till de krav som regionen ställer på bemanning, kostnadseffektivitet och att kunna ge de listade en bra sjukvård. Ingendera av de kriterierna har vårdcentralen lyckats prestera under en lång tid. I det läget så går Socialdemokraterna med Ewa Arvidsson ut med som argument att det finns risk att nerläggningen betyder att man slår sönder en fungerande verksamhet.

 

Sedan kanske Ewa Arvidsson (s) skall sluta att komma med påståenden i debatten som om hon företräder Åmålsborna fullt ut när hon påstår att de är oroliga, ledsna och kränkta över beslutet. Den enda som känner sig kränkta och ledsna i den här affären är nog Vänstern med Socialdemokraterna för att inte man vill lyssna och ta till sig deras inställning hur man vill att offentligt styrda vårdcentraler skall fungera eller inte fungera som i det här fallet.

 


De flesta Kommuninnevånare välkomnar nog att man äntligen kanske får en och samma läkare att gå till i framtiden i en fungerande privat närvård där man får ut mer vård per skattekrona än om man behållit den nuvarande. Kanske ändå Vänsterpartiets hållning i nerläggningen speglar vänsterns syn på hur våra skatter skall förvaltas när man i debatten använder ordet avkastning och vinstkrav i stället för slöseri där man helt vill avskaffa regionens krav på att på att behöva hålla sig inom den budget som listningen ger i intäkter. Man har i åratal hållit den offentliga hälsocentralen under armarna med mer skattemedel medan den privata grannen klarat sitt uppdrag med de budgetpengar som listningen ger. Man har också med den budgeten sett till att medborgarna fått bättre vård men med mindre pengar. Ett faktum som sticker i ögonen på Vänstern och som med alla medel retoriskt försöker villseleda medborgarna i debatten.

 

De privata klarar sig med samma intäkter, med många gånger bättre kvalité, där personalrekryteringen av läkare är en springande punkt för vårdkvalitén. En rekrytering som många gånger i de offentligt styrda bemannas av stafettläkare i brist på annat som är både dyrare och som ger sämre vårdkvalité. 

 

Som vanligt får man väl säga att det där med kostnadseffektivitet det är något som varken  Socialdemokrater eller vänsterpartiet vill ta till sig den har  i decennier ersatt med skattehöjningar vilket har resulterat i att vi i Åmål som ex ligger långt upp på listan på kommunalskatteuttaget och att vi i riket har en av världens högsta skatter utan att för den skull kunna visa på att vi har världens bästa offentlig service. 

 

Vi har ett bra exempel på hur svårt Socialdemokraterna har att ta till sig kostnadseffektivitet i offentligt drivna verksamheter. Om dagens kostnader i Socialdemokratiska kommuner för hemvården skulle överföras till en privat vårdgivare med samma kvalité på tjänsterna skulle troligtvis den egna företagaren tjäna miljoner på verksamheten utan att personalen skulle behöva gå på knäna , troligtvis skulle det bli mindre sjukskrivningar och bättre arbetsmiljö på arbetsplatsen för de anställda. Det är därför man med näbbar och klor försöker förhindra den ordning där man blir avslöjad som notoriska slösare med våra skattemedel i ideologins namn.  


Men här liksom i vårdcentralerna så är man livrädda för att visa för medborgarna att den verksamhet som bedrivs i offentlig regi inte kommer i närheten av den kostnadseffektivitet som råder inom den privat. I den offentliga premieras slöseri som sedan kompenseras med skattehöjningar, framför kostnadseffektivitet. Bromsklossarna är Facket med Socialdemokratiska förtecken och där S politiker hänger med för att inte riskera att bli av med fackmedlemmarnas medlemsavgifter i valrörelserna. 

 

tn           





Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards