Alla inlägg den 6 februari 2016

Av tommy norum - 6 februari 2016 07:00


Här är gänget som strandsatte den naiva flyktingpolitik som vi nu ser resultatet av . 
 

 Det verkar som om Svenska folket glömmer snabbt. Det var det här gänget som bäddade för de invandring och flyktingpolitik som vi nu ser resultatet av. Men att Moderaterna skulle få sådan kredit i opinionsundersökningarna  när man i någon mån försöker rätta till det man ställt till med är för mig en en gåta. 


 

Att ändra kappan efter vinden är väl en bra liknelse för Moderat politik.

Först när opinionsmätningarna börjar visa negativa tendenser då ändrar man kursen. Anna Kinberg Batra tog över efter Reinfeldt som partiledare och fortsatte hårdnackat första tiden stå för den invandringspolitik som Fredrik Rainfeldt sjösatte som Stadsminister.  Det var först när man upptäckte att Sverigedemokraterna knappade in i opinionsmätningarna som man blev tvingade att ändra kurs för att inte helt tappa förtroendet inför sin gräsrötter.

 

 

Men att ge fortsatt förtroende för ett parti med bakrund som idé kläckare och utförare av den politik som kommer att sätta långtgående negativa spår i samhällsutvecklingen är för mig en gåta.    


 

Så frågan är väl om inte medborgarna bör ta sig en tankeställare på vilket parti man bör ge sin röst  i opinionsundersökningarna i fortsättningen. Moderaterna som varit det framdrivande partiet i den invandrarpolitik som vi nu ser resultatet av har nu gjort en 180 grader sväng från den politik som de bar ansvaret för i regeringsställning och som bidragit till den situation vi nu befinner oss i. 

De lade till och med ner rösterna när den nuvarande regeringen gick till riksdagen för att få beslut om att införa ID kontroller för att få ordning på torpet. Där var det Sverigedemokraterna som fick hoppa in och rädda situationen för landet.  Så det där med ansvar som man så ofta hör Moderaterna tala om den var som bortblåst även då lika dåligt omdömme och ansvarsförhållande som när  de i åratal satt sig emot en inskränkning i flyktingmottagandet utan har i stället gått ut och erbjudit flyktingar att välja Sverige som land med ett bidragssystem som till och med får vanliga Svenskar att ligga efter i vad som erbjuds.

Anna Kinberg Batra  var en av de som stod för inbjudan men som nu verkar kaxa till sig i tron att nu har medborgarna glömt vilken parti som ställt till med det elände vi nu ser bevis på i samhället. Alliansen som i sin regeringsställning är ensamt ansvariga för den situation vi nu befinner oss i. Att då Moderaterna som varit ledande i den pågående flyktingpolitiken skulle få kredit i opinionsundersökningar för det de ställt till med kan ju verka en aning förvånande.

Men som sagt vad vi människor har en förmåga att glömma när man nu ser Socialdemokraterna som den stora boven i och med sin regeringsställning. Men fakta är väl att det är i huvudsak Moderater med sina alliansbröder som i sin regeringsställning bäddade för den samhällsutveckling vi nu ser resultatet av ett ansvar som man inte kan komma ifrån även om Socialdemokraterna och övriga partier stod bakom. Alla utom Sverigedemokarterna.

Att sedan den nuvarande regeringen med vänsterpartiet i bara farten fortsatte politiken med rädsla att annars bli betraktade som främlingsfientliga visade sig blivit en dyrbar historia för medborgarna.  Men att det sedan i de båda blocken fortfarande finns de som är övertygade att den inslagna vägen var den rätta och vill fortsätta den politiken är väl något förvånande för gemene man.  Så vi kan väl hoppas att väljarna i opinionsmätningar ger sitt stöd till inskränkningen i invandringspolitiken genom att inte ta till sig att C, V och Mp:s politik när man tar ställning i opinionsmätningarna i framtiden . 


tn


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards