Alla inlägg den 25 april 2014

Av tommy norum - 25 april 2014 07:00

 


Skall skolfrågan bli det som avgör kommunalvalet i Åmål ?


Två partier i Åmål, Moderater och Kristdemokraterna går nu ut i massmedia och ger sken av att en ny skola är det vi måste satsa på. Att det sedan inte finns några analyser om varken kostnader, viket elevunderlag som förväntas, vad en utvärdering av saneringen av Rösparksskolan leder till, så att gå ut och göra sken av att vi behöver en ny skola utan det minsta underlag att falla tillbaka på det är inte seriös politik.


Att sedan Kristdemokraterna ledare med hustru är kommunalanställda lärare och det man kan misstänka talar i egen sak får också en och annan höja på ögonbrynen och fråga vad som är i görningen. Förövrigt så har kommunalanställda i kommunen en alldeles för hög andel ledarmöter som sitter och tar beslut i fullmäktige om sin egen arbetssituation i frågor som berör deras arbetsplats.

Så har det tyvärr varit en längre tid att kommunalanställda sitter på politiska platser och tar beslut som direkt berör deras egen arbetssituation.


Om nu Socialdemokraterna i kommunen är politiskt smarta ( vilket de än inte visat ) så hänger de med i snacket om en ny skola för att neutralisera skolfrågan. Tyvärr då för kommuninnevånarna som får en ny skola på halsen utan ordentlig debatt om vilka fördelar , vilka kostnader och hur det berör skolarbetet för våra elever och om en ny skola förbättrar kunskapsnivån som det påstås.

Så en seriös politiker i vilket parti det än må vara har tar till sig helhetsbilden där kommunens ekonomi, analys över hur skolor som blir över skall användas med kostnader, en bedömning hur den framtida befolkningsutvecklingen både berör ekonomin och elevantalet .

Tyvärr så är våra kommunalval inte allt för sällan en överbudspolitik där man lovar både det ena och andra utan att har full kontroll vart det barkar i slutändan.


Det finns åtskilliga exempel på detta ute i landet när man vill satsa med våra skattepengar men där resultaten av politiken ofta ligger långt i från det man i projekten trodde sig kunna uppnå.

Så de som skriker sig hesa för en investering i sin politik som det varken finns underlag, kostnadskalkyler eller en utvärdering om hur framtidens utveckling i Åmål, dessa skall ni nog ta med en nypa salt och ifrågasätta deras utspel om det är för att profilera sig själva där man räknar kallt med att värva röster eller om det finns ett verkligt behov av investeringen. Så att gå ut som Moderaterna har marknads sig i sin skolpolitik att skolan är så viktig att den måste kosta, det är inte seriös kommunalpolitik,.


För tuta och kör så får vi se vad som händer det har vi fått nog av i Åmål.


l  

   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards