Alla inlägg den 29 april 2014

Av tommy norum - 29 april 2014 07:00


 

Vad har våra politiker för strategi när man går in och lägger bud på EFS- Kyrkan ?


Plan för trafiken säger Michael Karlsson som hänvisar till den så kallade Centrumtangenten som då skulle förbinda Karlstadsvägen med Hjeltegatan. I den planen så förutsätter det också att huset skall rivas samtidigt som man då lägger ner miljoner på en upprustning och flyttar bion till fastigheten. Att köpa in en fastigheten med sken att man i framtiden skall få en genomfartsled som var på tapeten när 45:an fortfarande gick genom centrum, är väl lite långsökt med tanke på att den lilla trafik som använder Lunnegatan från Karlstadsvägen fram till Hjeltegatan knappast är i behov av någon utbyggnad med den trafikfrekvensen som förekommer där huvuddelen går till ICA, Systembolaget och Coop från de som bor i norra Åmål.


Frågan är väl om det har varit någon trafik expert eller ännu värre någon kommunal tjänsteman som förmått Michael Karlsson att med hänvisning till trafiksituationen i Åmål så måste vi förvärva EFS-Kyrkan.


Som vanligt får man väl säga så tar fullmäktige förslaget utan en tanke på vad det innebär för skattebetalarna i framtiden. Eller är det kanske så att föreningarna Hela Människan , Ria och Samverkan genom lobbyverksamhet fått kommunen att ställa upp med att köpa fastigheten för att säkra sin fortsatta verksamhet. Med tanke på att det var svårt att få kommunen att gå in och köpa tennishallen när det begav sig så har tydligen ekonomin nu förbättras så att nu kan man gå in och stötta föreningslivet med hänvisning till en lösning på en trafiksituation som bara existerar i huvudet på våra politiker.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards