Alla inlägg den 2 april 2014

Av tommy norum - 2 april 2014 07:00






Föräldrarna till barn på Rösparkskolan i Åmål är på krigsstigen och har lämnat in en polisanmälan , där Åmåls kommuns skolförvaltning i första hand berörs för brott mot Arbetsmiljölagen 1977:1160 samt försiktighetsprincipen enligt Miljöbalken 2 kap

Mögelproblem på skolan som inte hanteras rätt enligt en grupp föräldrar där man kräver att lokalerna skall stängas tills saken är ordentligt utredd.

Lärarna på skolan verkar tydligen ta det lite lugnare och inväntar resultatet av ägarens agerande innan man kräver åtgärder.

Att de lokaler som vid mätning visar spår av mögel har utrymts räcker inte enligt föräldrarna utan även de lokaler som man inte upptäckt några förhöjda världen i vid provtagningen bör också stängas enligt försiktighetsprincipen anser man .

Fastighetsägaren å sin sida agerade efter larm från skolledningen med att analysera och upprätta en handlingsplan där luftsanering, städning av lokalerna och försöka att lokalisera vad som kan vara orsaken genom att i byggkonstruktionen försöka komma år problemet.

En del av åtgärdspaketen har utförts med en ny provtagning där man nu går inväntar svar på den analys som kan bekräfta tillståndet i lokalerna efter åtgärderna..

Kommunen avvakta tills provtagningen är analyserad fullt ut medan föräldrarna är frustrerade på att det går för långsamt och att man inte lyssnar på de farhågor man framställer där man också hänvisar till egna experter som med sin information till föräldrarna hävdar att kommunen inte tar problemet på fullt allvar .


Med tanke på provinstrumentens känslighet där även kläder fån skolelever som kan ha mögelproblem i hemmet kan analyseras som mögel i den lokal de vistas i på skolan, kanske man skall ta in det hela i ett större sammanhang där även elevernas boendefaktor tas med i analysen hur problemet uppstått. .






Ulla Berne

Moderaternas Ulla Berne  var inte sen att hoppa på tåget i tron att de ger röster vid höstens val.


En del politiker är inte sena att hoppa på tåget med föräldrarna där man kanske kan få några extra röster i valet genom att framför ICA där moderaternas informera om den kommunala skolpolitik kräver att Rösparkskolan skall rivas och en ny skall byggas. Att invänta ordentliga underlag för hur läget verkligen ligger till, det intresserar i alla fall inte Ulla Berne som representerade moderaterna på stället.

Inte heller fanns det någon som helst analys om varken vilket framtida behov eller kostnader för investeringen förstod jag efter några minuters samtal. Så tuta och kör är fortfarande melodin för en del av våra lokala politiker verkar det som.

Det var föresten Ulla Berne som inte ville ha information om hur det stod till i den gamla samhällsbyggnadsnämnden på sin tid när jag informerade via e-mail om förhållandet i förvaltningen. Motiveringen var jag sitter inte i den nämnden så jag har inget intresse vad som sker där så stryk mig från din e-mail lista är du snäll.


Så var det med det intresset för moderaterna på sin tid vad som sker med våra skattepengar.



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards