Alla inlägg den 16 april 2014

Av tommy norum - 16 april 2014 07:00

           

                  
Våra lokala krögare kan nu tydligen andas ut när man slipper konkurrensen från kommunen där våra politiker utan skrupler gått in och med skattemedel dumpat priserna i verksamheten.


Här var det inte frågan om att värna om våra lokala småföretag som man så gärna vill ge sken av, nej här gällde det med ojusta metoder konkurera ut dem istället.



Michael Karlsson
Michael Karlsson ( s) tog sitt förnuft tillfånga genom att tillsvidare avbryta att med kommunala pengar driva restaurangrörelse på Örnäs 

Sunda förnuftet segrade till slut när nu Socialdemokraterna stoppat vidare restaurangverksamhet på Örnäs.


Bättre sent än aldrig men utan tvekan så har de 600000 kronorna, som experimentet kostade, behövs mer än väl i vården. Än en gång så har våra tjänstemän klantat till sig genom att övertyga våra politiker om satsningar i verksamheter utan att ha tillgång till kompetens och utan att ta reda på förutsättningarna och ge våra politiker underlag som är i närheten av verkligheten. Har svårt och tänka mig att man presenterade en budget på en förlust på 600000 kr under ett tre månaders öppenhållande och våra politiker med det underlaget tog beslut på att driva Örnäsretaurangen.

Jag vågar inte ens fråga om vilket underlag man tog beslut på med risk att det ännu en gång avslöjats hur illa man förvaltar våra gemensamma resurser. Frågan är väl om det överhuvudtaget fanns några beslutsunderlag utan troligtvis räckte det med att med alla medel försvara statusen på campingen där man med risk att tappa en stjärna tog beslut på att driva restaurangen med skattepengar. En konstig prioritering med tanke på hur illa ställt det är med den kommunala ekonomin. Tuta och kör principen så får vi ser vad som händer fortsätter tyvärr även under Socialdemokraternas ledning.

Måste säga att lära av misstagen det är tydligen inget som våra förtroendevalde politiker vill ta till sig, man fortsätter som vanligt utan att kräva ordentliga underlag av våra tjänstemän att gå till beslut på. Inte konstigt då att det blir som det blir.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards