Alla inlägg den 8 april 2014

Av tommy norum - 8 april 2014 07:00

  

Historiska bilder från Arvika arkivet





  


Vintervy från Parkgatan mot Kyrkogatan med stadshuset i bakgrunden. Arvikaverkens disponentvilla i förgrunden. 24 november 1919.



 

Parkgatan i snöskrud med Arvikaverkens disponentvilla, tomt 231 .Arvika 9 januari 1928


 


Hamngatan vid järnvägen, Arvika, med fartyget Alma. 5 februari 1928.
 
 
 
   
 
Skidtävling Kyrkviken. AIS, Arvika 12 januari 1919
 
 
 
Av tommy norum - 8 april 2014 07:00


Jan-Erik Thorin
Jan Erik Thorin ( fp ) glöm nu inte i vilken roll du är invald som politiker i fullmäktige när du nu blivit ordförande i IFK Åmål. Tyvärr så har vi sett alldeles för många exempel  under åren när politiker mer vaktar över sina egna fritidsintressen än över medborgarnas.   


Thorin ny ordförande i IFK Åmål ser vi. Vi får hoppas Jan-Eric Thorin folkpartiets ordförande i kommunen inte glömmer i vilken roll han är invald i politiken. Inte är det som ordförande i IFK Åmål . Vi har sett under åren att våra föreningar ser till att få ordföranden som verkar inom politiken med förhoppning att de med sitt kontantaktnät skaffa sig fördelar och få tillgång till skattepengar i olika projekt runt om i kommunen. Våra fotbollsklubbar har under åren haft både cheftjänstemän och och politiker som ordförande som också har satt sina spår i investeringar med skattepengar där man ibland får uppfattningen att lojaliteten  förtroendeuppdraget mer går ut på att gå våra föreningars ärenden än att värna om våra gemensamma tillgångar i de kommunala verksamheterna.


Vi har fotbollsplaner med konstgräs där man lurade skjortan medborgarna när man gick förbi uppgörelsen hur investeringen skulle hanteras , vi har bluesen där man glömde både sunt förnuft, brydde sig inte om fullmäktigebeslut för att bluesen skulle få tillgång till en arena där den sittande kommunstyrelsen flertalet antingen var medlemmar eller involverade i verksamheten på ett eller annat sätt, såg mer till bluesföreningens intresse än att tillvara kommunmedborgarnas. För att inte tala om ridklubbens miljoninvesteringar där vi inte sett slutnotan än på skattebetalarnas andel i projektet. Den processen sattes igång när en hög cheftjänsteman inom kommunen ficka  hand om ordförandeklubban i föreningen. 

Vi har den konstsnöanläggning på Hannebol som kom till på mystiska sätt där investeringar gömdes i andra projekt och där den förening som sedan fick hand om anläggningen vars ordförande satt i kommunstyrelsen.

Listan kan göras lång när politiker och tjänstemän i sin roll som sittande i föreningsstyrelser många gånger glömmer i vilket man mandat man blivit invald i den politiska församlingen, en företeelse som våra föreningar inte är sena att utnyttja när man väljer in folk i sina styrelser i förhoppningar att de kan ordna genvägare för att ta del av våra skattepengar.


Så Jan-Erik Thorin glöm nu inte bort i vilken roll du är invald i politiken , vi har sett alldeles för många föregångare till dig som har utnyttjat sin ställning för att få ta del av våra skattepengar till sina privata intressen i föreningslivet. Det sättet att utnyttja sitt förtroendeuppdrag har vi som medborgarna fått nog av nu.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards