Alla inlägg den 9 april 2014

Av tommy norum - 9 april 2014 07:00


 


Hur  samhällets värderingar förändrats kan vi konstatera när vi de senaste dagarna fått ta del av de dödsskjutningar som förekommit och där poliser varit inblandade. Lite frustrerad blir man över , i alla fall jag , när våra journalister, det må vara i radio , tv eller  övrig media där man ifrågasätter våra polisers agerande och där man gärna undanhåller hela bilden av som skedde och varför..


Den senaste dödsskjutningen föregås av ett ifrågasättande där massmedia försöker i en dold agenda få det till att våra poliser är skjutgalna och borde ha uppträtt enligt vad som våra journalister tycket skall var vägledning hur man skall använda sina tjänstevapen.


Här går man ut till en början utan den minsta research om vilken bakgrundsinformation polismännen hade om gärningsmannens förflutna .

En person som är dömd för mord på sin syster, en person som skadeskjutit sin före detta fru i axeln, en person som hotat och misshandlat sin före fru och anhöriga trots besöksförbud och som så sent som 24 timmar tidigare blev intagen för olaga hot och misshandel av sin före detta hustrun men släpptes av den jourhavande åklagaren varav han direkt går och mordhotar släktingar med kniv vilket resulterar i att polisen kallas för att få hjälp och bli skyddade mot gärningsmannen.


Två polispatruller hittar mannen där han går till attack med två knivar i högsta hugg. Två unga poliser med bakgrundsinformation om mannens tidigare eskapader i den undre världen och bevisligen helt kall inför både att mörda och hota och misshandla där till och med skjutvapen varit inblandad, skjuter mannen rakt upp och ner när man känner sig hotad. Helt rätt enligt mig och jag hedrar poliser som tar sitt arbete på allvar och agerar efter bedömning av den akuta situationen utan att behöva ringa våra journalister och be om lov med risk att man sedan blir uthängd i massmedia. 


Den man skall ifrågasätta kompetensen av, det är den åklagare som släppte gärningsmannen med den bakgrunden i brottsregistret.

Inte våra polismän som med fara för sina liv får ingripa mot dräggen i samhället och där sedan massmedia mer ifrågasätter polismännens agerande än den gärningsman som fick sätta livet till på grund av sin brottsliga bakgrund, där han under en längre tid hotat misshandlat och mördat under sin korta liv här på jorden .

.

Nu får verkligen våra journalist skärpa till sig och ge en så korrekt bild av verkligheten av vad som hände och ur vilka omständigheter våra poliser handlar som de gör.


Det är lätt att sitta bakom ett skrivbord och ha åsikter om det mesta och där man försöker finna syndabockar med utgångspunkt från vad då, kan man fråga sig.






Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards