Alla inlägg den 10 april 2014

Av tommy norum - 10 april 2014 07:00



Är det skrönor eller verklighet bakom anklagelserna runt hur utlänska firmor begår brottsliga handlingar i sin verksamhet där de erbjuder billiga lösningar på markarbeten i vårt närområde ? Bevisligen finns det många nöjda kunder som fått bra arbeten utförda till en bråkdel av kostnaden av vad de lokala firmorna kan erbjuda.   


 Är det inte dags att vakna nu och bekämpa brottsligheten runt de utländska firmor som erbjuder billiga lösningar på markarbeten i vårt närområde.






Läser i PD i reportaget om att oseriösa firmor skapar problem, där lokala företagare hotas när man vägrar att sälja material till de asfalt och stenläggar firmor av utländsk härkomst som etablerar sig i närområdet, där man erbjuder tjänster som prismässigt ligger långt ifrån vad de lokala företagen kan erbjuda.


Måste säga att man reagerar när man påstås blivit mordhotade, man har en kriminell verksamhet, man saknar f-skattsedel, där till och med människohandel förekommer, det förekommer brottslighet som stölder av bränsle, maskiner och verktyg, villainbrott, nedskräpning, olaga camping, bedrägeri och hot enligt polisen. Att man sedan vet att verksamheten är uppbyggd med en maffialiknande organisation och till betydande del bygger på människohandel.


Men det man kan fråga sig med den kunskapen i ryggen hur många har man lagfört under åren ?

Det man frågar sig som skattebetalare är vad tusan håller våra polismyndigheter hus när man så noggrant kartlagt deras verksamhet, när man vet deras arbetsmetoder, när man vet hur organisationen är uppbyggd och ändå fortgår det hela år ut och år in utan att våra myndigheter reagerar.


Att man får kritik för sin slapphet i sitt myndighetsutövande kan man verkligen förstå med det resultatet att de få fortsätta utan att myndigheterna sätter stopp för verksamheten.


Men att värna till allmänheten att sluta köpa deras tjänsterna är väl ett allt för lättvindigt sätt att ta tag i problemen. Är det lata myndigheter som måste få en spark i arslet av media för att reagera eller vad kan det bero att man inte kommer tillrätta med problemet kan man fråga sig ??.


Stölder, olaga hot, ekonomiska brott, människohandel , lurendrejeri i största allmänhet och våra polismyndigheter sitter och tittar på utan att reagera och sätter stopp på eländet.

Kanske är det så att man inte kommer åt det hela med den EU lagstiftning som finns där den rörliga arbetskraften är en viktig del i hur man har möjlighet att erbjuda sina tjänster inom hela EU zonen.

Men den lagstiftningen skyddar inte för hot eller annan kriminell verksamhet som förekommer i kretsarna runt firmorna vad jag förstår.


Men att få våra polismyndigheter att reagera på ett mer bestämt sätt, det verkar inte gå att åstadkomma, trots deras egna iakttagelser av brottslig verksamhet runt etableringarna.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards