Direktlänk till inlägg 8 april 2014

Ordförandena i föreningslivet har varit en dyr affär för kommunens invånare under åren

Av tommy norum - 8 april 2014 07:00


Jan-Erik Thorin
Jan Erik Thorin ( fp ) glöm nu inte i vilken roll du är invald som politiker i fullmäktige när du nu blivit ordförande i IFK Åmål. Tyvärr så har vi sett alldeles för många exempel  under åren när politiker mer vaktar över sina egna fritidsintressen än över medborgarnas.   


Thorin ny ordförande i IFK Åmål ser vi. Vi får hoppas Jan-Eric Thorin folkpartiets ordförande i kommunen inte glömmer i vilken roll han är invald i politiken. Inte är det som ordförande i IFK Åmål . Vi har sett under åren att våra föreningar ser till att få ordföranden som verkar inom politiken med förhoppning att de med sitt kontantaktnät skaffa sig fördelar och få tillgång till skattepengar i olika projekt runt om i kommunen. Våra fotbollsklubbar har under åren haft både cheftjänstemän och och politiker som ordförande som också har satt sina spår i investeringar med skattepengar där man ibland får uppfattningen att lojaliteten  förtroendeuppdraget mer går ut på att gå våra föreningars ärenden än att värna om våra gemensamma tillgångar i de kommunala verksamheterna.


Vi har fotbollsplaner med konstgräs där man lurade skjortan medborgarna när man gick förbi uppgörelsen hur investeringen skulle hanteras , vi har bluesen där man glömde både sunt förnuft, brydde sig inte om fullmäktigebeslut för att bluesen skulle få tillgång till en arena där den sittande kommunstyrelsen flertalet antingen var medlemmar eller involverade i verksamheten på ett eller annat sätt, såg mer till bluesföreningens intresse än att tillvara kommunmedborgarnas. För att inte tala om ridklubbens miljoninvesteringar där vi inte sett slutnotan än på skattebetalarnas andel i projektet. Den processen sattes igång när en hög cheftjänsteman inom kommunen ficka  hand om ordförandeklubban i föreningen. 

Vi har den konstsnöanläggning på Hannebol som kom till på mystiska sätt där investeringar gömdes i andra projekt och där den förening som sedan fick hand om anläggningen vars ordförande satt i kommunstyrelsen.

Listan kan göras lång när politiker och tjänstemän i sin roll som sittande i föreningsstyrelser många gånger glömmer i vilket man mandat man blivit invald i den politiska församlingen, en företeelse som våra föreningar inte är sena att utnyttja när man väljer in folk i sina styrelser i förhoppningar att de kan ordna genvägare för att ta del av våra skattepengar.


Så Jan-Erik Thorin glöm nu inte bort i vilken roll du är invald i politiken , vi har sett alldeles för många föregångare till dig som har utnyttjat sin ställning för att få ta del av våra skattepengar till sina privata intressen i föreningslivet. Det sättet att utnyttja sitt förtroendeuppdrag har vi som medborgarna fått nog av nu.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards