Direktlänk till inlägg 13 april 2022

Jan Carlzon fick stående ovation när han pratade flyktingar

Av tommy norum - 13 april 2022 12:21



Bildresultat för jan carlzon


Ett inlägg som var infört inför valet 2018 men lika aktuellt nu 2022.

 
Jan Carlzon en av Sveriges kändaste direktörer, stod inför 500 åhörare på Kvalitetsmässan i Göteborg 2015. Han sa: – Ingen kan kalla mig rasist. Hela mitt yrkesliv har byggt på öppenhet mot världen. Men nu är jag för första gången orolig.
– Jag känner stor oro, säger Jan Carlzon . Öppnar man sin famn måste man också öppna sina ögon. Välkomnar vi människor på flykt måste vi också kunna ta hand om dem. Vi kan inte ta emot fler än vi klarar av. Det förvånar mig att politikerna inte har förstått det.
– När man tar på sig ett stort ansvar krävs också ett stort ledarskap det som så tydligt har saknats de senaste åren i svensk politik. säger Jan Carlzon.
 
Med facit i hand så kan man väl säga att Jan Carlzon påstående att vi har saknat det ledarskap som situationen krävt när vi ser hur Sverige har utvecklats stämmer väl när vi nu ser konsekvenserna .
Det enda parti som verkar förstått vilka problem i den uppkomna situationen skulle föra med sig var Sverigedemokraterna. Plötsligt diskuterar varenda människa invandring och integration med utgångspunkt från den verkligheter de lever i som markant skiljer sig från de politiker som har ansvaret för den uppkomna situationen.
Man ser med facit i hand vad rätt Jan Carlsson fick i sin analys över våra ansvariga politiker både i Alliansen och det rödgröna blocket när man struntat i att ta hand om de som kommer hit.
 
Man har fört en politik där tuta och kör och se vad som händer varit det som gällt. Alla opponenter av den politiken har de gemensamt anklagat för att vara främlingsfientliga, rasister mm. Man har med sin politik skapat klasskillnader i samhället där man får gå tillbaka ända till 30 talet för att se motsvarande samhällsförändringar. Något som inte verkar ha bekymrat de ansvariga politikerna att man är skyldig till att sparkat tillbaka utvecklingen i klasskillnader till i början på 1900 talet i Sverige.
 
Man har med det skapat en kriminalitet som har gjort flera områden runt o, i Sverige klassas som särskilt utsatta där myndigheter har svårt att få ordning på utvecklingen. Man har struntat i att föra en bostadspolitik som ligger i fas med de som man lockat hit. Man har struntat i att ge skolan resurser för att tillgodose flyktingbarns större behov för att integreras i skolsystemet, något som satt stora negativa spår i Pisaproven. Man har i stort sett struntat i allt som kan skapa en bra integration av de nyanlända.
I stället för att föra en vettig politik så har man försökt ändra fokus på de problem som uppstått genom att svartmålat de som opponerat sig mot den politiken. Ingen självrannsakan här inte. Istället har de spytt galla på Sverigedemokraterna och på motståndarblocket och anklagar dessa för att inte tagit ansvar. Att bägge blocket har lika stort del i det som sker vill man inte låtsas om.
 
Att någon överhuvudtaget kan rösta på de partier som är ansvariga för det vi nu ser i samhället är en gåta. Och i stället för att rannsaka sig själva så fortsätter man ge sig på det enda parti som varit kritisk till invandringspolitiken i hopp att kunna lura medborgarna för att slippa stå i skamvrån inför medborgarna för vad de ställt till med.
Vi kan väl hoppas att fler tar till sig vilka som är de verkliga syndarna i hur man skött Sverige i flyktingfrågan de senaste 10 åren. Nu får svenska folket vara beredd att städa upp efter vad den naiva flyktingpolitiken lett till.
Man skall aldrig rösta på ett parti för vad de vill åstadkomma i politiken utan man skall rösta efter vad de åstadkommit med sin politik. Med det synsättet så är det många partier som borde känna sig oroliga inför valet 2018. Den hypotesen gäller fortfarande inför årets val 2022 med tanke på hur Sverige har utvecklats i kriminalitet med skjutningar, en ökad otrygghet, där man nu också kan lägga till energikaos med skenande priser, där politikernas allt mer ökade skatteuttaget är en stor faktor. Nog finns det en del att tänka på innan man beslutar vilket parti man skall rösta på inför årets val 2022.,
tn

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards