Senaste inläggen

Av tommy norum - 1 december 2021 11:33

 Det brukar ju vara så att i de lugnaste vattnen går de största rovdjuren. Annika Strandhäll är en flitig Facebook och Twitter  skrivare och har ägnat den senaste tiden av att hänga ut sina politiska motståndare för än det ena än det andra. Där skyr hon inga medel när hon attackerar medlemmar ur politiska partier när de har åtalats eller hamnar i förundersökningar om misstänkta brott. Då är det ett bevis på det partier de tillhör unkna värdegrund med dålig moral anser Annika Strandhåll.

Men då borde det väl vara något av ett rekord med Annika Strandhälls sätt att uppfatta sina politiska motståndare när vi nu fått en Socialdemokratisk statsminister som utser ministrar som visar sig ha noll koll på sin egen ekonom genom att strunta betala sina privata räkningar och en minister som är föremål för en förundersökning för en sexuell handling.

Vad skall man säga om ett sådant parti som plockar ut sina ministrar med sådant bagage med sig när man skall styra Sverige i en ministerposition . En moral och en värdegrund som Annika Strandhäll förfasar sig över när politiska motståndare i andra partier gör bort sig då är det partiets moral och värdegrund som i fråga sätts. Men att rekrytera en person till en ministerpost när det visar sig det Annika Strandhäll satt i system att inte betala sina privata räkningar i tid -där det visat sig att hon  sammanlagt har haft nio betalningsföreläggningar hos Kronofogden sedan 2018 -.avslöjar TV4 Nyheterna. 

Att hon sedan med det avslöjandet  ändå har mage att påstå att hon har god koll på sin ekonomi och påstår i samma anda att hon inte hade den minsta aning om detta. Det säger väl en del om hennes moral. Inte första gången ett socialdemokratiskt statsråd befinner sig i hetluften på grund av sina svårigheter att betala sina räknar i tid. Har vi fått en ny Mona Sahlin på halsen igen ?  Vi får väl se hur länge damfrisörskan får sitta kvar den här gången innan Konstitutionsutskottet säger i från som förra gången när hon prickades bristande kommunikation och dokumentation. Den bristen lyser tydligt igenom även i hennes privata levene kan vi konstatera.    

  

 tn 

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 Av tommy norum - 29 november 2021 12:34
 

Malou får besök av professor Fredrik Nyström har skrivit boken "Radikalt lagom" 


Malou efter tio del 36 - Säsong hösten 2021 (tv4play.se)

 

 

 

Hälsoprofeterna har fel i de vanliga myterna  kopplade till mat och träning säger  professor Fredrik Nyström . Hans budskap är enkelt: Vägen till ett långt och lyckligt liv går via det svenskaste vi har – att vara lagom. ”Akta dig för fett och ät kolhydrater. Ät sex gånger om dagen – och alltid frukost.” råd från Livsmedelsverket som man hör fortfarande"  Nu kommer en svensk, kontroversiell studie som ställer allt på ända. Nu gäller i stället hoppa över frukosten ät lunch och avsluta med en regäl middag på kvällen gärna med  ett glas rödvin och var inte rädd för fet mat - Det räcker att  komplettera med lite kaffe under dagen och glöm det där med frukt och grönt det är inte så nyttigt som du tror. Och glöm det där med att man skall stå när man arbetar det visar i nya studier att det är hälsomässigt lika farligt som det är att röka. Bantning skall man också överväga om det är värt när man vet att om man är för tjock och fet lyckas banta ner sig en normal övervikt då visar det sig att man har kommit i ett läge som skapat en ökad dödlighet. 

 

Vitaminer är onödiga – i värsta fall skadliga

”Det finns knappt någon i Sverige i dag som har näringsbrist, utom möjligen personer som har mag- och tarmproblem. Andra behöver inte äta vitamintillskott, och om det gör någon skillnad alls ökar det snarast dödligheten enligt de riktiga studier som numer finns där man lottats till att äta vitaminer eller sockerpiller. Men hälsokostbranschen omsätter miljarder på denna myt.”

 

Hur ofta har du hört något i stil med det här: Du måste träna varje dag- Du kan springa ifrån din ångest- Du vet att löpning är en gratis och biverkningsfri medicin- Du bör äta massor av vitaminer, fibrer och frukt- Du vill inte vara överviktig -Du ska inte dricka alkohol 

Känn er grundlurade av de så kallade hälsoprofeterna Det finns bara ett problem – de gamla sanningarna är inga sanningar och hälsoprofeterna har fel. Faktum är att många av hälsoråden vi dagligen matas med har motbevisats av vetenskapen.

Inte nog med det, somliga hälsotrender är skadliga för din hälsa. Vägen till ett hälsosammare liv handlar om att leva gott, snarare än att banta och träna sig till döds. Det handlar om att leva ett balanserat liv med lagom mycket mat, lagom mycket träning och lagom mycket vin en kost där även kött har sin naturliga del i kostcirkeln för att må bra.  

Fredrik Nyström fann att den klassiska fettsnåla kosten inte alls var så bra för metabolismen och kroppen, som man framställt det i sjukvården.  

 


Professor Fredrik Nyström - Diet Doctor


Professor: "Fly hälsostressen. Lev mer lagom!" (volante.se)


Motion, frukt och vitaminer – en bluff? (aftonbladet.se)


Malou får besök av professor Fredrik Nyström har skrivit boken "Radikalt lagom" 

Malou efter tio del 36 - Säsong hösten 2021 (tv4play.se)

 

Av tommy norum - 28 november 2021 10:48


När statsministern avgår vid 64 års ålder har han rätt till en fallskärm på över 2,1 miljoner kronor. Jämfört med den vanlige knegaren som blivit av med jobbet är skillnaden grotesk. 

Kapa fallskärmarna och ta ner politikerna på jorden  
 


Politikerna har tappat kontakten med verkligheten. Det är lätt att höja pensionsåldern när det inte drabbar en själv. Nu höjs pensionsåldern från 65 till 67 år och lägsta åldern för att ta ut allmän pension från 61 till 64 år. Men det gäller inte riksdagsmännen de kan fortsätta gå i pension vid 61.

En politiker som S-Urban Ahlin som slutade som talman vid 53 års ålder plockar nu ut mer än 11 miljoner av skattebetalarnas pengar tills han fyller 65. Utan krav på motprestation. 104 före detta politiker försörjs fortfarande helt eller delvis av riksdagen (2019). Man kan ju undra hur Socialdemokraterna tolkar hur ordet solidaritet skall utövas - de som ser ordet som ett honnörsord i partiet.

Nog bör väl politik vara ett brinnande engagemang för en idé. Inte ett sätt att berika sig, och nog borde det vara förbjudet att leva som en parasit på skattebetalarna. Alla skall behandlas lika men tydligen inte i det pensionssystem där anser man sig tydligen förmer som politiker- där gäller helt andra regler än den vanlige knegaren.

Vem är det som anser sig som garant för lika värde, solidaritet, de svagaste i samhället, värdegrund mm ? Men när man sitter i riksdagen och röstar fram en gräddfil till den egna pensionen då anser man sig stå över medborgarna då blir alla likas värde och solidaritet bara en klyscha som inget är värd bara ett spel för galleriet för att hålla skenet uppe.

tn

 

 

Kapa Löfvens fallskärm och ta ner honom på jorden (expressen.se)

Av tommy norum - 25 november 2021 14:49
 


Annie Lööfs löftessvek om att hålla extremhögern från inflytande i svensk politik börjar alltmer likna en direkt lögn. Annie Lööf menar att det den kraftiga vänstersväng som regeringspartierna gjort i sin budget som avgjorde hennes val att rösta fram den borgerliga budgeten där SD hade ett inflytande..
Bådar inget gott för framtida samarbeten med Socialdemokraterna när man tror sig med sina 8% av väljarna i ryggen kunna diktera villkoren i svensk politik. Stackars Magdalena Andersson när nu Socialdemokraterna tydligen tänker gå fram att bilda regering som en enpartilösning där 4 kvinnliga partiledare och en Per Bolund skall göra upp om vägen för att Magdalena Andersson skall kunna behålla den politiska makten fram till valet 2022. Frågan är väl hur länge det politiska spel Annie Lööf håller på med håller där grundvärderingarna hon låtsas stå för sätt på undantag lite då och då.
Det kanske ger mer politiska poäng att vara med på ett hörn att ge mer till till en sänkning av bränsleskatten, ett jobbskatteavdrag i den borgerliga budgeten , utan att behöva ta ansvar för konsekvenserna än att ge föräldrar mer ledighet med sina barn. eller en högre pension till fattigpensionärerna . Då kommer tydligen löftet att hålla SD borta från att få inflytande i den ekonomiska politiken till korta.
Nu måste nog frågan ställas till de partier som beslutat att släppa fram Magdalena Andersson ännu en gång som statsministerkandidat .Hur i all sin dar skall man kunna komma överens med ett Centerparti vars partiledare tror sig befinna sig i centrum i Svensk politik ? Som tydligen tror att hon av Gud Fader fått uppdraget att fösa in de politiska partierna i en mittenhage som styrs och ställs av överste herdinna Annie Lööf i egen hög person. Gud nåde de som inte följer hennes mittenväg då delas bannbullor ut till syndarna både till Höger och Vänster.
Vi får väl se hur länge de borgerliga väljarna som finns kvar i ett Centerpartiet som mer har blivit ett intresseparti för HBTQI folket och den lilla skara småbönder som fortfarande finns kvar. En röst på Centern vid nästa val bli också en röst på vänsterpolitik där Annie Lööf skall tampas med MP talibanerna och de forna kommunisterna som nu heter vänsterpartiet och med  Socialdemokraternas Magdalena Andersson som håller i ordförandeklubban.
 tn
 
 
 


Av tommy norum - 24 november 2021 12:01
  

Centerpartiets gav Magdalena grönt ljus som innebär att Sveriges första statsminister nu är korad. Det är många som slutat ta Centerpartiets ord på allvar- löften för att locka väljarna till partiet blir allt för ofta likt en uppblåst påse utan innehåll. Så fort man öppna den så visar det sig att den är tom - Nu står man där helt ensam i mitten, den mitten som Annie Lööf trodde sig kunna dirigera genom att bojkotta ytterpartierna från att få politisk makt. Frågan är väl vart hon skall ta vägen nu när utgångarna både till vänstersidan och högersidan är blockerade av ytterpartierna.

In målad i ett politiskt hörn där hon nu till slut tvingas bekänna vilken färg hon föredrar för att komma ut ur sin isolering. Inte så lätt när alla övriga partier på respektive politiska kant totalt ignorerat Annie Lööfs försök att isolera ca 30% av väljarkåren att få politiskt inflytande. Facit av den taktiken visar väl att den som nu har tappat det politiska inflytandet är Centerpartiet som nu i allt fler kretsar ses som ett större hot mot demokratin än de ytterpartier centern försöker blockera få vara med och ha inflytande i politiken. Utgången av den taktiken- med facit i hand- blir väl precis tvärt om det som var tänkt. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet har växt både i förtroende och fått den makt de förtjänar med utgångspunkt från mandatfördelningen i Riksdagen.

Centerpartiet fick ännu en gång bita i det sura äpplet - utpressning och förtalskampanjer går inte hem längre - varken i stugorna eller hos de forna partivännerna. Bara konstatera att tiden har sprungit i från Centerpartiet så nu gäller det att gilla läget och börja anpassa sig till den politiska verkligheten där sakpolitik kommer i centrum och inte med hot och förtalskampanjer och utpressning som Annie Lööfs Centerparti ägnat sig åt de senaste snart 8 åren för att få politiskt inflytande för sina särintressen där så tydligt Centerpartiets politiska bakgrund i bonderörelsen sätter sina spår även i deras sakpolitik.

Nu får vi se om Centerpartiets hållning ännu en gång är på väga att skapa kaos när de tvingar den nyutnämnda socialdemokratisk statsminister att regera på en M, KD och SD-budget för att inte Centern helt skall tappa ansiktet inför de Borgerliga väljarna som fortfarande finns kvar i partiet. Nu har vi ännu en gång fått en regeringskris på halsen på grund av Annie Lööfs svek . Miljöpartiet lämnar regeringen för de vägrar administrera en budget som man inte står bakom till 100%. Något som kanske de flesta väljare i de två blocken ser som en befrielse.


tn

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Av tommy norum - 23 november 2021 14:12


 

Den tiden är förbi när Liberalana trodde sig kunna skrämma väljarna för SD-spöket . Ett spöke som bara finns i hjärnorna på en liten klick Liberala stockholmspolitiker som är så mentalt blockerade av verkligheten att de totalt tappat allt sunt förnuft I sina försök att ta död på SD.  Surt sa räven men nog borde det finnas lite frustration över att inte vara mer politiskt begåvad när man tar del av resultatet- för det enda man åstadkommit  är att man lyckats ta död på sig själva .

Men det underliga i kråksången är att det finns fortfarande krafter kvar i partiet som vägrar ta till sig den politiska verkligheten utan fortsätter i samma anda trots konsekvenserna för partiet. Så kan det gå när man för en politik som mer går ut på att mobba än att föra ett konstruktiv politik - där man vägrat bemöta de negativa konsekvenser den Liberala politiken fått för Sverige. Utan de  politiska diskussioner har i stället ägnas åt värderingsfrågor, politiska rötter, och där vår demokrati är i fara om Sverigedemokraterna får tillfälle att vara med att delta i det politiska gemenskapen på samma villkor som andra partier.

Nog har man försökt alltid- Decemberöverenskommelsen var ett - Liberalerna och Centerpartiets svek mot Alliansen och sätta sig i knät på Socialdemokraterna var ett annat.  

Ett  Liberalt parti där man i vanliga fall förespråkar öppenhet, tolerans och demokrati, värdera frihet och rättvisa högt samt vara maktkritiska - men de kriterierna verkar inte gälla när Sverigedemokraterna är inblandade.

Det Liberaler betonar är att individen bör vara skyddad från maktkoncentrationer i samhället, och att samhället måste organiseras på ett rättvist sätt som erkänner varje individs lika värde. Nog kan man tycka att de svenska Liberalerna både arbetar för en politisk maktkoncentration där man vill utesluta grupper i samhället att ha politiskt inflytande - det kan väl knappas kallas att man är maktkritisk. För det är väl den egna makten man i det längsta värnar om och försvarar med sina oslipade vapen och då har politikiska sakfrågor fått stå tillbaka.

Nu när det gäller den egna överlevnaden så har hatet till SD tonats ner efterhand väl medvetna om att Sverigedemokraterna har gått omärkta ur striden medan Liberalerna nu kämpar för att överleva. Då får Liberalerna likaså Centerpartiet och Socialdemokraterna kanske till slut börjat förstå att det är lättare sagt än gjort att isolera ytterpartierna V och SD:s  30% väljarstöd.

Så vi väljare får förhoppningsvis i framtiden politiska konstellation som bildar regering där  makten kommer fördelas efter mandatfördelningen och inte utifrån uteslutning. Det skulle jag kalla riktig demokrati och liberalism. Inte vad låtsasliberalerna håller på med i det Liberala partiet. Tydligt är jag väl inte ensam om den värderingen när man tar del av Opinionsundersökningarna de senaste åren.  

Så frågan blir var nu Liberalerna skall få sina stödröster ifrån för att komma över 4% strecket - det blir en svår nöt att knäcka när nu Liberalernas partistyrelses försökte få igenom visitationszoner, anonyma vittnen och språkkrav för att få permanent uppehållstillstånd blev ett misslyckande. Så nu står man där ensam i den tänkta politiska borgerliga konstellationen ännu en gång. Kanske det blev spiken i kistan för gott i att försöka locka till sig stödröster från de andra borgerliga partierna. Må de sedan leva i frid- saknad av få.     

tn

Av tommy norum - 22 november 2021 13:09
 

Att stanna hemma är från den 22 november att även vaccinerade bör testa sig för covid-19 när de får symtom. : Döljer våra myndigheter någonting när det visar sig att det som man gått ut med tidigare att det som skulle vara ett skydd för Covid -19 visar sig nu med facit i hand kan konstatera att mellan 60-80% blir drabbade av sjukdomen trots att de är fullvaccinerade. Siffrorna gäller de covidfall som upptäckts de senaste två veckorna. Vad är det egentligen vi blivit vaccinerade emot ?

Får de drabbade lindrigare symtom av sjukdomen ? Hur länge skall man vänta med att stänga ner Sverige den här gången ? Hur skall vi klara av att skydda de äldre på våra äldreboende den här gången ? Kan det bli både 3 och 4 sprutor vi har att vänta oss ? Frågorna hopar sig men svaren är hittills ganska vaga och ofullständiga från myndigheterna och våra politiker.

 

Nya siffror: 80 procent av smittade är vaccinerade – SwebbTV

Av tommy norum - 21 november 2021 11:11

 Ni som ofta besöker näringsställen som tex restauranger pizzerior eller andra arbetsplatser ägda av invandrare där personalomsättningen verkar hög då kan man misstänka att företaget tar hit personer från ägarens hemland. Syftet är ofta att hjälpa släkt och vänner att bosätta i Sverige och kringgå reglerna om anhöriginvandring. I många fall upphör anställningarna kort efter att personerna har beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige. Därefter försörjer de sig via välfärdssystemet, antingen med stöd från Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen. 

De arbetskraftsinvandrare som har fått tillstånd hos oseriösa företag bosätter sig oftast hos arbetsgivaren eller dennes släkt och vänner.

Så ni som upptäcker ovanlig hög personalomsättning som kund så kan man misstänka att ni är med och gynnar ett  ”systematiskt utnyttjande av invandrad arbetskraft som har spridit sig och förekommer nu inom stora delar av arbetsmarknaden.” genom att använda deras tjänster.  ”bedrägeri”, ”arbetskraftsexploatering”, ”illegalt arbete”, ”brukar-import”, ”misstanke om försök till brukar-import”, ”misstanke om skenanställning/oseriöst anställningserbjudande” och så vidare.

Kanske man skall citera Leif Östlunds vad fan får jag för mina inbetalade skattepengar. Är det på det här sättet våra valda politiska ombud förvaltar sitt uppdrag genom att låta kriminella många utlandsfödda ta för sig av vårt smörgåsbord utan att betala. Kanske inte så konstigt att vi har världens högsta skattetryck i Sverige när man tillåter pengarna rinna ut lite varstans från skattekistan utan den minsta kontroll.

Men att kräva ett tak för asylinvandring samtidigt som den betydligt större invandringen går via privata mellanhänder som lever gott på sin verksamhet via sina olika bolag närmast är oreglerad. Men som vanligt så har vi politiker som har svårt att märka av verkligheten som den är för stunden när man i sin naiva strutsmentalitet förblindad av ett lika naivt pk etablissemang utan allt sunt förnuft  Frågan är väl vem man skall känna sig mest lurad av . Är det våra politiker som vi valt skall förvalta våra gemensamma tillgångar eller är det de kriminella som utnyttjar vårt system.'   

 tn
Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards