Senaste inläggen

Av tommy norum - 2 december 2017 07:00


Ingen tvekan att Kent Ekeroth upprör känslorna hos medias vänster journalister som på alla sätt försöker använda enskilda Sverigedemokraters beteende för att skada partiet när man försöker översätta övertramp de begår som ett kvitto på att det är partiets politik de företräder när det gått lite snett i kommunikationen och i sina uppträdande både på fritiden och i talarstolarna runt om i Sverige.

Kent Ekeroth har länge retat gallfebern på media i hans sätt att inte tillmötesgå deras krav på tillgänglighet och hans raka svar. Han har ansetts vara ett lovligt byte för drevet att kräva hans avgång.  Den senaste uppträdande i krogkön och den berömda järnrörsskandalen som aldrig var någon skandaler eftersom de inte fick några rättsliga efterspel var ett talande exempel på detta. Skandalerna som aldrig blev några skandaler mer än i hjärnorna på en klick journalister som på alla sätt och med alla medel försöker sätta stopp på Sverigedemokraternas opinionsframgångar. Vanligtvis sitter Ekeroth i riksdagens justitieutskott, men har nu tagit en timeout från rollen. Kent Ekeroth, född den 11 september 1981 i Malmö, är utbildad civilekonom vid Lunds universitet.       


Kent Ekeroth

Åklagaren lyckades inte föra fram bevis för en fällande dom mot Kent Ekeroth trots att han redan ansågs dömd i media.  


En av domarna i målet förklarar varför Ekeroth frikänns:

 

- Det är åklagaren som ska motbevisa en nödvärnsinvändning och vi har gjort bedömningen att bevisningen inte räcker till för det. Man har hört ganska många vittnen, och de vittnen som man har dömt honom på i tingsrätten, de tycker vi inte är riktigt tillförlitliga, säger Birgitta Trägårdh, en av domarna, till TT. Tingsrätten visade sig tydligen vara en politisk domstol som gjorde avkall på principen om att vara en objektiv när man fällde Ekeroth. I Hovrätten värderade man bevisen efter lagen och frikände honom. Nu är han oskyldig vad än media och politska motståndare har för synpunkt i saken.  Inte bara Tingsrätten utan hela media etablissemanget står nu där med lång näsa. Man gick bet på att avsatta Ekeroth den här gången också.

 

Det är andra gången nu som Kent Ekeroth snuvar media på rubriken att han skall avgå på grund av att han handlat brottsligt   

 

 

Järnrörsskandalen är en svensk uppblåst av media soch som beskrevs som  politisk skandal rörande de tre Sverigedemokratiska politikerna Erik Almqvist Kent Ekeroth och Christer Westling i november 2012. Kvällstidningen Expressen försökte visa att de tre hade attackerat komikern Soran Ismail och flera andra personer med såväl rasistiska som sexistiska tillmälen. Samma Ismail som i dagarna anklagas för minst två våldtäkter och lite annat smått och gott där polisen nu har inlett en förundersökning. Nu kanske inte det är så noga. Soran lever nämligen väldigt gott på att hänga ut människor som inte är dömda utan råkar illa ut för sina åsikters skull. Så även om Soran Ismail inte har det så lätt i dessa dagar så ingår det i spelet att som man bäddar får man ligga.

 

Trots att åklagaren med hjälp av Expressen på alla sätt försökte få fram bevisning med filmer både från Kenth Ekeroth själv och andra filmade vittnesbilder så den 28 november 2012 meddelade överåklagare Mats Åhlund att en förundersökning inte skulle inledas mot Ekeroth.

 

Däremot så fick den så kallade Järnrörsskandalen som media blossade upp en annan vändning när Kent Ekeroth stämt Göteborgs Posten för att de publicerat hans bilder från händelsen utan tillstånd. Kent Ekeroth lämnade även in en stämningsansökan mot Dagens Nyheter rörande "otillåten exemplarframställning, otillåtet tillgängliggörande samt kränkning av ideell rätt, i strid med lag (SFS 1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk". Tingsrätten beslutade att Ekeroth skulle tilldelas 4 200 kronor som kompensation för publiceringen. I summan ingick även 1 000 kronor i skadestånd. Ekeroth överklagade till Hovrätten över Skåne och Blekinge och krävde 8 000 kronor i skadestånd.] Den 19 mars 2015 tillerkändes Ekeroth ytterligare 3 100 kronor av Göteborgs-Posten.

 

Så kan det gå när media leker domare.    

 

tn
 

ANNONS
Av tommy norum - 1 december 2017 17:45
 Gevaliadag med Lill-Babs (1963)

 

Lill-Babs gjorde under några år under 60-talet reklam för Gevaliakaffe. I denna påkostade reklamfilm får vi följa Lill-Babs under en dag. Hon vaknar, drar upp rullgardinen, duschar, läser tidning, sitter i trafikkö, övar skalor vid en flygel, spelar in skiva i en grammofonstudio, spelar in tv-show, äter middag, står på scen och sminkar slutligen av sig. Totalt sex klädbyten hinner hon med.
 
KLICKA PÅ ADRESSEN FÖR ATT SE FILMEN PÅ 1 MIN
 
 
 
ANNONS
Av tommy norum - 1 december 2017 17:30Ett Dalsland där transporterna av folk och varor skedde via Dalslands kanal. Men redan  för hundra år sedan började  Järnvägen sätta sina spår i konkurrensen som blev början på slutet av trafiken på kanalen. 


"Alex Halling på nedgång i spåntjärnet" [Ångaren Alex Halling] Fotograferad av E. Lemke 1916.


"Ång. Långed forcerande isen å spåntjärnet" [Ångaren Långed]  

Fotograferad av Herman Ahlin 1901

Ång Ellida lossar sättpotatis. Krig vid lossen" [Ångaren Ellida] fotograf Fotograferad av Herman Ahlin  1919.


"Nils med velociped" [Nils Ahlin] foto Herman Ahlin 1895


"Gustafsberg (Olssons-) med körare å vägen" Fotograferad av Janne Ahlin  år 1900


"Hembygdsfesten 1910: Båtarna med folket som vänta och titta" Fotograferad av Herman Ahlin 1910.


"Segelfartyg liggande utanför järnvägsbron väntar på medvind " foto Herman Ahlin 1915 


Av tommy norum - 1 december 2017 17:001674 fick rådmannen Paul Rokes tillstånd att sätta upp ett järnbruk med två stångjärnshammare. År 1695 tillverkades 1200 skeppund järn, cirka 130 ton. Tackjärnet hämtades från Värmland, men då Göta kanal öppnades för trafik kom även järn från Västmanland till bruket. År 1812 utökades bruket med ett manufakturverk. 1 juli 1830 gjordes den första smältan med den då nya metoden för härdfärskning,Lancashireprocessen.

I början av 1840-talet var Upperud Dalslands största bruk. Produktionen var då uppe i cirka 600 ton. Under 1860- och 1870-talen stängdes de flesta bruken i Dalsland på grund av bristande lönsamhet och 1871 upphörde stångjärnstillverkningen i Upperud. Istället övergick man till att tillverka pappersmassa.File:Otto Hesselbom - View over Upperuds bruk.jpg


Upperuds bruk 1895-1899 oljemålning Otto Hesselbom 


 

Upperuds bruk 1895-1899 oljemålningar Otto Hesselbom  


Upperuds herrgård med unionsflaggan hissad . Otto Hesselbom omkring 1900 HERRGÅRD


Upperuds herrgård 1937 1900Valskvarnen och sågen i Upperud 1901


Fartyg på väg att lasta spannmål vid valskvarnen 1926 Dragning av båt mellan slussarna i Upperud. Huset är kanalkontoret där fotograf Ahlin bor och vars far var kamrer på Dalslands kanal.


D.K.K.K med ång. Jonas i bassin på nedgång" [Ångaren Jonas] [Dalslands Kanals Kamrerare Kontor]   1900 


D.K.K.K med S/S "Gustafsfors I på nedgång o. "Runa" på uppgång o. S/S "Uppland" i Forsboviken" [Dalslands Kanal Kamrerare Kontor] [Ångaren Gustafsfors I, Ångaren Runa, Ångaren Uppland] år 1901
Av tommy norum - 1 december 2017 16:45

 

 

 

 

 

    

     

 

Av tommy norum - 1 december 2017 16:30   

Fogden utanför Åmål byggdes 1851. 1869 byggdes en fyrvaktarbostad med fyren på taket. 1908 kommer kommer ett nytt fyrtorn till på husgaveln. Den nuvarnde fyren togs i bruk 1935.Av tommy norum - 1 december 2017 16:15
foto från 1895

Biskopsgården uppförd på 1770-talet. Räddad av branden 1865 tack vare några stora lummiga träd på sydsidan. Fasaden mot öster och södra gaveln. I förgrunden Klarälven.


Biskopsgården mot V Torggatan och norra gaveln

foto från 1890 

Biskopsgården från Klara. I förgrunden Klarälven. T v spruthuset på Sandgrund. I bakgrunden t h Domkyrkans torn
Taget från Klara med Klarälven i förgrunden. T v TorselIska villan och Karlstads Bryggeri. Däremellan syns Biskopsgården. I bakgrunden t h kyrktornet. 1915

Museigatan med Klarälven i förgrunden med Biskopsgården i bakgrunden  1898

Museigatan med Klarälven i förgrunden och Biskopsgården bakom nybyggnaden. 1900Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se