Senaste inläggen

Av tommy norum - 8 november 2021 13:46
LEDARE: Omyndigförklara MP, sen kan vi snacka rösträtt
Omyndigförklara MP, sen kan vi snacka rösträtt (expressen.se)


Gör barn till vuxna i alla fall när de skall rösta tycker Demokratiminister Amanda Lind (MP) och hennes företrädare, Alice Bah Kuhnke på DN Debatt. När rösträttsåldern sänktes till 18 år framhöll man i propositionen att det är viktigt att myndighetsåldern och rösträttsåldern är densamma.

Är man för ung för att betros med att fatta beslut om sitt eget liv, är man för ung för att fatta beslut om andras. Är man mogen nog att försvara landet är man mogen nog att välja sina företrädare. Alltså borde de 16-åringar som får rösträtt, det som demokratiministern bedyrar både ”vill och kan ta ansvar” också få del av vuxenlivets andra privilegier och ansvar.

 

Det betyder följaktligen att få kandidera i val, starta aktiebolag, gifta sig – samt göra värnplikt och kunna bli inkallade i tider av kris och krig. Vill MP återinföra barnbrudar och barnsoldater eller kanske få riksdagen full av 16 åringar som skall bestämma färdriktningen i Svensk politik..?

Desperationen att hela tiden befinna sig att balansera på 4% strecket sätter sina tydliga spår i omdömet inte bara i politiken utan nu vill man lösa sin prekära situation genom att låta barnen få rösträtt för att MP skulle segla över riksdagsspärren eftersom partiet har störst stöd bland unga. Då drar man sig inte för att mixtra med den svenska demokratin av cyniska skäl.

 

Av tommy norum - 6 november 2021 11:38 

Berg: Mörkret sänker sig över Europas energisystem - NWT

Anpassning av elsystemet med en stor mängd förnybar elproduktion . Är det ett politiskt misslyckande av osannolika mått som vi nu bevittnar ? Varningar har inte saknats men som vanligt stoppar politikerna huvudet i sanden och tittar upp alldeles för sent.
Marknadsanalyser vad som händer med elnätet över tid med våra sovande politiker visar att vi har anledning att bli nervösa. Ett skrik på hjälp med utmaningar som borde få våra politiker att vakna till. Billig grön el ska kunna flöda fritt i EU men vid brist och när vädrets makter inte står på klimattalibanernas sida , som nu varit fallet, då tvingas länder importera dyr gas- och oljeproducerad el.
Då hjälper det inte hur Bolund än försöker skrika ut att vi har EL överskott i Sverige. Att ta hänsyn till hela kedjan i händelseförloppet det vill tydligen inte Bolund och co ta till sig i den rödgröna regeringen som nu har haft 7.5 år på sig att reagera trots upprepande varningar vad deras naiva tro på grön EL kan ställa till med för Sverige.
Mönstret fortsätter i hur den sittande regeringen fortfarande tror att det är verkligheten som skall anpassa sig till politiken - inte att det är deras politik som skall anpassa sig till verkligheten. Vi har sett alldeles för många negativa konsekvenser de senaste 7.5 åren av den synen på hur man bedriver politik.
tn
.
Av tommy norum - 3 november 2021 16:34 
Efter att ha hört Stefan Löfvens kongresstal så förstår man att nu tänker Socialdemokraterna ändra kursen där det nu blir klimat politik - signerad av Miljöpartiet kan man tänka - som skall lyfta partiet och få väljarna att glömma de senaste 7 årens eländiga politiska resultat . Där skall man också involvera sin klimat politik med hjälp av den yngre generationen - kanske blir det med hjälp av Greta - för att få lyft i  frågan.

 

Ja det gället att börja om ifrån början när Socialdemokraterna med hjälp av MP och Centern så totalt har misslyckats i stort sett i alla politikerområden under sina 7 års regerande. Ingen bra utgångspunkt för en valrörelse att  i stort sett inte har några positiva resultat att visa upp för väljarna med den politik man fört. Inte ens klimatpolitiken har man satt spår som attraherar väljarna som man tänkt sig - för att inte prata om integrationen, skolan, kriminaliteten, sjukhusköerna, migrationen, de ökade klassklyftorna och inte minst arbetslösheten som vid det här laget skulle vara EU:s lägsta men blev precis tvärt om. Inte lätt att gå till val med den meritlistan utan här gäller det att försöka få väljarna att glömma den digra negativa meritlistan av sin politik och få dessa  i stället tänka framåt.

 

Frågan är väl om inte väljare skall sluta ta till sig politikernas dagdrömmeri vad man skall göra om man får nytt förtroende. Utan i stället ta sig tid att analysera  vad man gjort under sina år vid makten- vad man lovat och vilket resultat kom ut av det de lovade i valet. Det är först då man har möjlighet att kunna göra en trovärdig bedömning av deras politiska duglighet. Att Socialdemokraterna tänker gå till valet 2022 med klimatet i högsätet där både MP, C och V är med på tåget och där till och med stora delar av oppositionen hänger med är en sak. Men hur långt räcker det när man tvingas ta hänsyn till ett i grunden borgerligt parti Centern som har helt andra infallsvinklar vad som är bra för Sverige i både välfärden och skatter och den fria företagsverksamheten. Knyt upp den knuten först före valet- Magdalena Andersson som ny partiordförande -  så väljarna ännu en gång slipper tvingas köpa grisen i säcken annars finns det risk att partiet fortsätter att blöda där framförallt Vänsterpartiet troligt kommer att växa sig starkare när Socialdemokraterna är på väg att tappa fotfästet hos arbetarna. 

tn

                    

.      

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Av tommy norum - 2 november 2021 19:23

 


Vi kan konstatera att den här rödgröna regeringen har lyckats med konststycket att vara bäst i att vara sämst i stort sett allt inom alla politikerområden. Nu fick vi svart på vitt att man inte heller klarar av att skydda de invandrare som lider av ett hedersförtryck med religiösa och kulturella inslag av sina släkting klaner. Socialdemokrater och den rödgröna svansen ser betydligt alvarligare på färgnyansen på sina politiska motståndare än vad som håller på att ske med Sverige. Man lovar fullt på sina politiska möten men håller tunt har det visat sig de senaste 7 år som de rödgröna har regerat. Sverige sjunker som en sten, medborgarna beskattas högst i EU. Vi är världsmästare på bistånd, på höga bränslepriser, vi har den högsta arbetslösheten i EU, de högsta dödskjutningarna , sprängningar, vi ligger i topp i sjukvårdens väntelistor, vi har ökade klasskillnader, vi ligger i bottenskiktet på uppklarade brott, och en allt sämre skola som har svårigheter att leverera kunskaper. Nu har vi också en energikris på gång.
Och som grädde på moset så fick den ansvariga regeringen nu också på nöten i hur man skött pandemin. En sent uppvaknande som i allt annat man har ansvaret för. Man ser inte man hör inte -man reagerar alldeles för sent - en vanlig åkomma de sista 7 åren. Kanske skulle man lämna måleribranschen och i stället ägna sig att försöka räta upp skutan Sverige till det en gång var. .
Av tommy norum - 1 november 2021 15:57    


Man kan ju undra vilka forskare våra politiker lyssnar på när docent Åsa Hansson och professor Mats Tjernberg vid Lunds universitet drar slutsatsen att genomsnittsindividen född utanför västvärlden aldrig blir självförsörjande över sin livscykel. 

Något som de senaste årens rapporter också slår fast att massmigration inte är lönsamt för Sverige tvärt emot det våra ansvariga politiker nu har påstått sedan massinvandringens början 2015. Vi får väl se om våra politiker är lika intresserade av vad forskarna kommer fram till i den misslyckade integrationen och anpassa sin politik efter de rådande omständigheter som man är i klimatfrågan. Är PK-etablissemanget lika beredda att ta till sig forskarnas slutsatser i emigrationsfrågorna som man är i Klimat och Miljöfrågorna `?  Kanske inte så lätt att få krypa till korset och erkänna sitt totala missbedömning att det som skulle bli räddningen för Sverige håller på att bli precis tvärt om.


tn

Av tommy norum - 30 oktober 2021 12:25 

"Är inte drömmarna som är problemet för Miljöpartiet - det är verkligheten" (affarsvarlden.se)1990-talet hade Gröna Studenter en valaffisch som löd ”Om 20 år kommer alla att tycka som vi” Istället borde affischen ha lydit ”Om 20 år kommer alla att göra som vi säger”. Och detta för att både borgerliga och socialdemokratiska regeringar som velat regera till varje pris. Eftergifterna till MP på invandringsområdet är det som drivit fram Sverigedemokraternas framgångar. Övriga partier i allmänhet och S i synnerhet behöver därför fundera en stund på hur man kunnat släppa fram så mycket 4-procentspolitik och vad det kostat både dem och Sverige. MP verkar sig inte låta sig besväras av verklighetens tråkiga realiteter. Tvärtom har man kastat loss de sista förtöjningarna och begivit sig av

. Frågan är om det är så klokt, framför allt för MP själva

 

 


Av tommy norum - 28 oktober 2021 12:46 Inga stora rörelser i opinionen .Socialdemokraterna fortsätter att bita sig fast i ledningen. Det verkar som om alla kriser som uppdagas inte berör s-väljarna nämnvärt. Utöver bostads-,arbetslöshets--brottslighets- sjukvårds-integrations- skolkris så har vi nu också fått en energi kris på halsen.som har förtecken i de rödgrönas klimat politik. Det verkar som alla negativa konsekvenser som uppdagas efter de rödgrönas politik är som att hälla vatten på en gås- inget verkar ge avtryck i opinionen. Man nöjer sig med en regering som ingenting ser, ingenting hör och ingenting gör för än det är försent. En lättledd fårskock som håller sig i sin fålla helt obekymrade vad som händer där utanför...

Av tommy norum - 27 oktober 2021 13:50
  

    ”Rödgrön energipolitik en härdsmälta”

 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se