Senaste inläggen

Av tommy norum - Måndag 9 april 12:21


Det höga valdeltagandet – 68,8 procent – hade förutspåtts gynna oppositionen, men så blev det inte, i stället plockade Fidesz hem omkring 49 procent av rösterna. Det skulle kunna ge dem en så kallade supermajoritet i parlamentet, vilket kan möjliggöra grundlagsändringar.

 

 

Ungerska folket har sagt sitt till förtret för PK folket i Europa. Premiärminister Viktor Orbán stor skrällde ännu en gång. Får supermajoritet i parlamentet.

 Ungern Premiärminister Viktor Orbán och hans parti Fidesz tog ytterligare en storseger i söndagens parlamentsval i Ungern.

 

Trots intensiv propaganda från övriga Europa där ministrar från olika EU länder försökt tala ungrarna tillrätta. Man har hotat med sanktioner för att ungrarna vägrar att inrätta sig i EU:S migrationspolitisk. Här drog man sig inte för att blanda sig in i andra länders angelägenheter i och försöka påverka valresultatet. Vår egen skolminister Mp:s Fridolin var en av besökarna i Ungern för att försöka tala ungrarna tillrätta. Man talar om rysk inblandning både i Amerika och i Europa för att de försöker styra valresultatet. Men det som förekommit i Ungern där i stort sett hela Europas mediavärld backat upp oppositionen och där reportaget om och i Ungern mer gick upp för att förmedla den stora massiva demonstrationer mot Viktor Orbán styre än att försöka ge en verklighetsbild vad den stora massan tycker. 

 

Bara att konstatera att den så kallade PK folket fick stryka på foten ännu en gång och här i Ungern med besked visade valresultatet.  Fidesz gick till val på ett starkt migrationskritiskt program där man inte kommer att backa från den strategin vad än Eu får för sig att hitta på. Ungern har format en allians tillsammans med Polen i EU, de två delar syn i många frågor, exempelvis gällande invandring och uppfattning om nationalstatens roll. En politik som mer och mer går hem runt om i Europa efter sviterna av den massiva invandringen med de problem det fört med sig.

 

Problem som man hela tiden försöker mörka eller bagatellisera och nästan alla reportage i utlandet om Sveriges tillstånd i sviterna efter den naiva invandringspolitiken tolkar de svenska politikerna som har ansvaret som fake news som ett led i att förstöra Sveriges rykte. Att sedan stora delar av de svenska medborgarna också delar åsikten som förmedlas i utlandet om de ökade problemen efter den massiva invandringen det ignorerar våra politiker totalt.


PK folket får gå hem och tvätta sina sår efter ytligare ett backslag. Först var det Englands utträde som till stor del berodde på EU: s fria rörlighet där landet invaderades av eu medborgare som satte hela arbetsmarknaden i gungning. Vi har valet av den nya presidenten i Amerika som också hade den okontrollerade invandringen som ett argument för att bli vald. För att inte tala om våra grannländer som i spåren av en naiv invandring fått nytt ledarskap sedan några år där de invandrarvänliga partierna får finna sig i att sitta och titta på utan inflytande.

 

Frågan är väl om det inte går sakta men säker åt samma håll i Sverige trots det massiva motståndet från de etablerade traditionella partierna som bär ansvaret för det vi nu upplever i Sverige. Trotts en intensiv motpropaganda uppbackade av de stora mediejättarna så vinner de partier ökad terräng som har en mer återhållsam inställning till invandring till förtret för PK folket som vill styra medborgarna mot ett helt annat mål..   


tnANNONS
Av tommy norum - Lördag 7 april 10:28


Som man bäddar få man ligga är ett ordspråk som speglar Europas etablerade politiska partier som nu börjar bli frånåkta av nybildade partier som erbjuder en politik som väljarna efterfrågar. De nordiska länderna har visat vägen men där de svenska politiska partierna fortfarande stretar emot så gått det går genom att försöka neutralisera partier som sticker upp genom olika gemensamma politiska beslut som många uppfattar som ett hån mot demokratin där all offentlig makt skall utgå från folket. Något som våra politiker verkar ha tolkat som att all makt skall utgå från politikerna och vad folket tycker är av underordnad betydelse.     


 
Det tyvärr många av de som sitter i den svenska riksdagen som skapar ett politikerförakt när man vägrar lyssna på väljarna och deras synpunkter i hur man vill att politiken skall föras. Här gäller inte all offentlig makt skall utgå från folket utan här är det all makt skall utgå från politikerna som många gånger har visat att de totalt skiter i vad svenska folket tyckerBara att konstatera att våra politiska företrädare som har haft makten de senaste årtiondena har totalt tappat kontrollen över utvecklingen i Sverige. Här tutar man och kör friskt i de politiska förslagen i tron man har lösningen på problemen man skapat med den politik man har haft ansvaret för. Invandrarpolitiken är ju ett ypperligt exempel på totalt kaos i  politikerhjärnorna  där man ena stunden bjudit in utan en enda tanke på vilka  konsekvenserna den politiken skapar med bostadsbrist, sjukvårdskris, myndighetskris där man skapat ett nytt klassamhälle där man med en bristande integrationspolitik skapat social oro med ökad brottslighet.

De som reagerat på den politiken under många år har man kallat främlingsfientliga, rasister inte stå för allas lika värde. De ansvariga politikerna har i åratal varit helt handlingsförlamade och där man i stället har slösat sin politiska kraft på att misskreditera partier som varit emot den politiken under flera år och att det är deras attetyd som skapar det segregerade samhället genom att de varit ofina nog att belysa konsekvenserna. Det har till och med gått så lång att man beskyller dem för att förstöra Sveriges rykte utomlands där regeringsrepresentanter så gott det går kör med fake news försöker mildra effekterna i  hur utlandet ser på Sveriges stora problem i spåren efter den naiva invandringspolitiken som alla politiska partier stått bakom men som man nu i valtider försöker springa i från ansvaret för genom att skylla på varandra.

Det har gått så lång så att man på alla sätt försöker dölja missförhållandena genom att förbjuda kunna ge en saklig information om läget för det kan sprida främlingsfientlighet. Det enda radikala vore väl att förbjuda de verkliga syndarna som skapat den grogrund för främlingsfientligheten nämligen de politiska partier som varit ansvariga för det som nu sker i samhället. Det underliga är väl att man inte har förmågan att förstå att det är deras politik som skapat social oro, utanförskap där man till och med bidragit till en förändrad kvinnosyn inom landet när stora grupper som invandrat tagit med sig traditioner i  en föråldrad kvinnosyn där till och med barnäktenskap och en utbredd  hedersvåldskultur  fått fäste i det svenska samhället utan att våra politiker reagerat i tid.

 

Många svenska medborgare känner sig diskriminerade av sina egna politiker när man upplever att man satsar miljarder på sådan som inte är födda i det här landet men i gengäld glömmer stora grupper i samhället som tycker sig bli förbigångna som tex våra fattigpensionärer eller förövrigt alla pensionärer där fortfarande stora grupper betalar högre skatt än löntagarna. Man uppfattar att man prioriterar nyinkomna att få förtur i bostadskön medan våra ungdomar får finna sig i att bo hemma allt längre upp i åldrarna.Man till och med ordnar till gräddfiler i sjukvården, tandvården,  i arbetsmarknadsåtgärder med subventionerade arbeten. Det finns svenska medborgare utan bostad som är uteliggare som för ett socialt liv som inte är värdigt och skulle man tvinga in de nyanlända i samma situation så skulle det bli ett ramaskri bland PK folket som tydligen är total hemmablinda vad som varit vanligt under flera decennier i det svenska samhället utan att reagera.

 

Många kommuner drar ner på kvalitén på hemtjänsten, på maten för de äldre för att spara pengar medan man samtidigt försörjer tusentals gömda flyktingar med socialbidrag som fått utvisningsbeslut. Bara ett litet axplock av det som bidrar till ett politikerförakt där stora grupper i samhället uppfattar att man inte står på deras sida i hur man skall förvalta våra gemensamma tillgångar rättvist. Ett politikerförakt som också lätt övergår till främlingsfientlighet när medborgarna känner att politikerna vägrar lyssna. Det som också bidrar till att nybildade politiska partier får sådan genomslagskraft när medborgarna upplever att de etablerade partierna slutar lyssna på medborgarna utan tror sig att det är medborgarna som skall lyssna på politikerna. Ett faktum som göra att allt fler medborgarna lämnar dem ryggen och föredrar i allt store utsträckning partier som man upplever tar sig tid att lyssna på vad de vill ha för politik.

Det är väl det som gör att nya partier växer upp som svampar ur jorden runt om i Europa inte minst i våra nordiska grannländer. De etablerade politikerna vill gärna ta populismen i sin mun som man sedan försöker översätta till något negativt i samhället. Vänstern tar gärna till högerkrafter med rasistiska förtecken som en beteckning på de nya rörelserna sprider sig i Europa. Medan jag tror att de flesta som föredrar andra alternativ att rösta på än de etablerade partierna har som argument att när våra politiker har slutat lyssna på oss då skall de heller inte ha förtroendet att företräda oss.  Något att tänka på när nu också den etablerade politikermaffian i Europa försöker få de forna öststatsländernas politiker strunta i folket och ansluta sig till deras syn på hur medborgarnas önskan skall ignoreras där man menar att det är politikerna som skall bestämma politiken inte medborgarna.

 

Det har blivet ett yrvaket uppvaknande i flera länders politikerled där medborgarna genomskådat spelet och föredrar andra alternativ än vad det politiker etablissemanget står för.  Demokrati det är för många politiker ett sätt att bli vald på. Vilken politik man sen för efter man blivit vald det anser man angår inte medborgarna. Hur många vallöften har inte brutits av den rödgröna regeringen i Sverige utan den här mandatperioden utan att  politikerna ens verkar skämmas över sitt beteende .        

 

tn

ANNONS
Av tommy norum - Måndag 2 april 08:13


Klarar man inte av att argumentera med utgångspunkt från den egna politiken då får man skaffa sig en yttre fiende som man kan fokusera sina krafter på i sina försök att vinna valet. Nu försöker man få till det att det finns risk att det kommande valet blir riggat med hjälp av trollfabriker och desinformation och fake news. Men man har lika svårt att definiera och bevisa sin påstående konkret lika svårt som man hade när man körde med inbillade ubåtskränkningarna på 1980 talet i Stockholms skärgård. Där körde både myndigheter och politiker med fake news nästan dagligen har det visat sig i efterhand för att få förståelse för sin tes varifrån hotet kom. Frågan är väl om man inte har lika lite kött på benen nu som man hade då när man försökte inbilla medborgarna vilken nationalitet de inbillade ubåtskränkningarna kom i från.       

 

Tomtar och troll har lämnat fantasivärlden och är nu verkliga väsen i våra politiker hjärnor.  1 april var då man förr letade efter aprilskämt i tidningarna. I bland gick man på den fejkade nyheten i bland var det så uppenbart fejk. Nu verkar 1 april vara ett stående datum för en del tidningar där det produceras fejkade nyheter på löpande band. När vi nu närmar oss ett val i Sverige så kommer problemet med alternativa fakta upp i strålkastarljuset och där journalister och våra politiker börjar se spöken på ljusan dag där rädslan att vi får ett riggat val där vi översköljs med  fake news och trollfabriker från olika håll som kan avgöra valet.


Ryssland och sociala medier är tydligen fulla av dessa fenomen som pumpar ut nyheter till oss för att påverka valet i en viss riktning påstår man. Är det en förberedelse för rädslan att man kanske förlorar valet ? Att man redan nu börjar spekulera för att förbereda ett försvar i en släng av dålig förlorarmentalitet som lyser fram där man heller vill skylla på andra faktorer som trollfabriker och desinformation än att inse att det var fel på den politik man står för. Kan man tro något annat när vi i de två senaste viktiga valen det i Amerika av en ny president eller i Englands val att gå ur EU där de så kallade experterna verkligen fick på nöten när det visade sig att de var helt ute i att spå valresultaten men där de som dåliga förlorare heller vill skylla på trollfabriker än sin oförmåga att läsa vad medborgarna vill..

 

Fenomenen "fake news" och "alternativa fakta" har varit flitigt omdiskuterade på sistone, inte minst sedan Donald Trump på riktigt steg in i rampljuset. Läser man sedan dessa självutnämnda experters kröniker och lyssnar på en del politiker så är det inte det politiska budskapet som gav det resultat som blev utan det var påverkan av Rysslands trollfabriker där de med desinformation och medvetna lögner styrde medborgarna till att rösta som man gjorde. I ren desperation så försökte nu de svenska politikerna strypa nyhetsflödet genom en ny lag som var tänkt att sovra bland nyheter och sätta stopp på dessa trollfabriker som tydligen snurrar runt i hjärnan som små spöken på en del politiker och som de är rädda för skall påverka valet. Som tur var så satte lagrådet stopp på planerna i det förslaget som varken var ordentligt utrett eller tog hänsyn till vår grundlag.


En öppnare diskussion kring källkritik behövs verkligen framförallt om det som står i tidningarna eller sägs på TV som inte alltid behöver vara sant. Men i bland tror man sig kunna se att mediabranschens företrädare, som är väl  de som producerar mest fake news till medborgarna, har en någon bisarr uppfattning om sig själva att det är inte de som är det stora problemet utan alla andra som förekommer i nyhetsvärden.  Men med arbetet mot uppenbara lögner från anonyma avsändare behöver traditionella media rannsaka också sig själva och inte bara vända blicken på andra aktörer. Fortfarande så uppfattar nog många medborgare att inom känsliga områden som  migration och integration så har de traditionella medierna många gånger svårt att leva upp till konsekvensneutralitet.


Nyhetskonsumenterna är inte dummare än att de upptäcker när journalisterna utesluter eller mörkar information i nyheterna som man då tuppfattar som ett spel i att försöka styra opinionen i en viss riktning och då blir nyhetssidornas journalister mer som aktivister , många med vänstersympatier. Inte så konstigt att de alternativa medierna frodas där många tycker sig få en mer nyanserad bild av verkligheten än i gammalmedia. Något som också speglar sig i upplageraset bland printtidningarna i Sverige.


När våra statsråd försöker försköna statistik i spåren av deras politik, sånt som är så enkelt att kontrollera, utan att Public service eller andra så kallade seriösa mediaföretag reagerar och när   avslöjandet  kommer från andra aktörer, det är då förtroendet för den etablerade mediabranschen sjunker som en sten. Det är början till en välbehövlig sanering i en bransch som fortfarande ser sig som den tredje statsmakten där man i åratal kunnat härja fritt med nyheter och politisk påverkan utan att blivit ifrågasatta i tron att man sitter säkert i sadeln oberoende i hur man beter sig. Tänk vad fel man kan ha.  


tn  

  


Av tommy norum - Söndag 1 april 19:00


Ja så här kan man också uppfatta Åmål som är mer känd som med uttrycket  "Alltid något, sa fan när han fick se Åmål" eller "Det var ändå något, sade den, som första gången såg Åmål" ska första gången ha
förekommit 15 januari 1846 i Åmåls veckoblad det var tydligen välkänt på 1870-talet.  

 


Klicka på adressen för att ta del av galenskaparnas syn på Åmålhttp://www.youtube.com/watch?v=4A65n3S1k6I

Av tommy norum - Söndag 1 april 18:30
6 foton från ett Strömstad på 1940-50 talet 


Strömstad, Norra hamnen. Strömstad. Canningfabriken

Strömstad. Canningfabriken

Av tommy norum - Söndag 1 april 18:30


Livet runt Dalslands kanal ur fotograf Ahlins perspektiv i början på 1900 talet


"Motorgal. Wilhelm går in i nedre slussen på nedgång" [Motorgaleasen Wilhelm]  1916 

"Ång Greta lossar papper vid magasinet" [Ångaren Greta] 1916 

"Hilding och Axel på slussen metande vid eken" [Hilding, Axel]  1916 

Av tommy norum - Söndag 1 april 18:30

Så här tillbringade man fritiden på Dalslands kanal i början av 1900 talet"Motorbåt Wimbley med Hr herrar ombord" [Motorbåten Wimbley] [Veman, Franzon, Laurick, Hejer] år 1924

"Badmotiv vid motorbåten, vi o. Hallgrens barn" [Ahlin, Hallgren] 1930

"Motor kryssaren Maj från Jönköping på nedg. i bassinen" [Motorkryssaren Maj] 1932

"S/S Strix uppeldas vid bryggan" [Ångaren Strix] år 1908

"Målare Waldemar målande "Carmen"" [Waldemar] [Jakten Carmen] år 1909

"Grupp ombord å ång Insula. Hallgren med fru, syster, svägerska" [Tomas Hallgren, Anna Lisa Hallgren, Lilly Roos] år 1917. 

"Anna Ahlin o. Ellen Wallert i dalslandsdräkt och Helga Deshayes i rättviksdräkt" [Ellen Wallert, Helga Deshayes, Anna Ahlin] år 1909

Av tommy norum - Söndag 1 april 18:15Norrköping runt år 1900.

LicensPublic Domain-märke - Fritt från kända upphovsrättsliga restriktioner (CC PDM) Public Domain-märke - Fritt från kända upphovsrättsliga restriktioner (CC PDM)

Parti av Norrköping vid 1890-talets mitt. Till vänster ses Norrköpings kallbadhus vid Refvens grund. I fonden Norrköpings bomullsväveri, populärt kallat Tuppen efter fabrikens varumärke.


Parti av Norrköping vid 1890-talets mitt. Till vänster ses Norrköpings kallbadhus vid Refvens grund. I fonden Norrköpings bomullsväveri, populärt kallat Tuppen efter fabrikens varumärke. Fotograf Lovén, Lars Fredrik (1844 - 1939)Motala ström i Norrköping med Nya Badhuset.

Motala ström i Norrköping med Nya Badhuset.

Centralstationen i Norrköping.


Centralstationen i Norrköping.

 Enligt text som medföljde bilden:

 Vykort med vy från Norra Promenaden i Norrköping.

Norra Promenaden runt 1900

Fartyg: BYLGIA II                     Rederi: Lewander, RobertByggår: 1897Konstruktör: Nygren, AxelÖvrigt: Från Norrköping-Sandhamns-regattan 1906, fjärde starten utanför Arkö under andra dagens seglingar 11 juli. BYLGIA II är båten t v närmast kameran, med segelnummer 56; skärpan tillåter inte säker identifikation av de andra båtarna.


Från Norrköping-Sandhamns-regattan 1906, fjärde starten utanför ...

Holmens Bruk och Fabriks AB. Bild från tidskriften Hemmets bildmaterial.


Holmens Bruk och Fabriks AB. 1901 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se