Senaste inläggen

Av tommy norum - 4 december 2019 13:02
 
Man plockar bort 11% av eleverna för att de inte förstår att tyda innehållet i Pisa undersökningen. I övriga Eu så ligger genomsnittet på 4%  Med det konstaterandet så kanske  Sverigedemokraternas förslag till att ordna särskilda klasser - inte är så dumt - för att de som kommer som nyanlända i första hand skall lära sig språket  innan man placeras ut dem i skolsystemet. Hur skall de annars ha någon chans tillgodose sig kunskaperna kan man fråga sig.

Statistiken om att 80% ny anlända inte klarar gymnasieskolan visar ju sitt tydliga språk. Att sedan Pisa undersökningar de senaste 15 åren visat att även de svenska eleverna blir lidande av konsekvenserna för den naiva migrationspolitiken ställt till med. Tydligt är väl att våra politiker har fört en skolpolitik som varit helt isolerad från den verklighet som lärare och skolpersonal upplever på våra skolor runt om i landet. Men det blir väl som i migrationspolitiken att det tar minst tjugo år innan våra politiker vaknar till och klarar av att med en analys och en konsekvensbeskrivning försöka rätta till skolan med de förutsättningar som står till buds.

Det är inte högre lärarlöner eller annan kosmetika som de politiska förståsigpåarna nu kört med de senaste tjugo åren. Akilleshälen är de nyanlända som inte ges förutsättningar ta till sig kunskaperna i den svenska skolan- ett dilemma som också förstör möjligheterna för de svensk födda få full utdelning av skolarbetet.   

tn

ANNONS
Av tommy norum - 3 december 2019 12:31
Visa källbilden

Skrämmande att journalister utan kunskaper kan manipulera sina läsare om klimatet och havsnivåer som är rena bluffen. Man vägrar att ta till sig fakta- dessa domedagsprofeter - som styr klimathysterin framför sig för att uppnå sina politiska mål.      Docent Nils-Axel Mörner är en världskänd legendar inom havsforskningen. Han ledde institutionen för paleogeofysik och geodynamik vid Stockholms universitet. Han har utfört studier i 60 länder, författat åtskilliga böcker och dokumenterat 671 vetenskapliga arbeten. klimatskrämselpropagandan drivs ofta av personer med kompetens inom andra området än klimatet. Vi  behöver inte vara oroliga för koldioxiden som historiskt varit betydligt högre än nu , vilket var bra för livet på jorden. 
 
Påståendena om stigande havsnivåer är felaktiga. Vid ekvatorn sker det ingen havsnivåhöjning, snarast tvärtom. På norra hemisfären sker en stabil men måttlig höjning, sedan några hundra år. Men den visar ingen koppling till människors utsläpp av koldioxid säger en person som har studerat havet variationer och producerat forskningsrapporter med utgångspunkt från sina iakttagelser under sin långa forskargärning.  
 
  För trettio år sedan sa man att Maldiverna skulle stå under vatten år 2018, men det har inte hänt någonting. Man firade trettioårsjubileum av denna falska prognos tidigare i höstas. För att inte tala om AL Gores – en obekväm sanning- som enligt brittisk högsta domstol ansågs vara osaklig och felaktig på flera punkter. Bland annat havsnivån som vid det här laget skulle innebära att New York skulle vara dränkt och polerna isfria, isbjörnarna utdöda  mm.  De lågt liggande Atollerna i Stilla Havet skulle vid den här tidpunkten vara dränkta, Men i händerna på en politiker och kommunikatör kan filmen användas för att sprida politisk propaganda även om det filmen visar inte alltid är sant sade domare Micael Burtun ,

     

Den senaste forskningen tyder på att vi kommer få en ny kallperiod inom något decennium kopplat till sjunkande solfläcksaktivitet vilket i sin tur påverkas av kosmiska fenomen och av planeternas banor i solsystemet. Eventuell effekt av koldioxiden är helt försumbar i sammanhanget. 

Vi har haft istider i Sverige och betydlig varmare klimat än nu så vad dessa så kallade klimatexperter borde fråga sig vilka faktorer som har ändrat klimatet när inte människan var med och påverkade. Man bygger sina datamodeller runt sina klimatteorier som det visar sig vägrar följa verkligheten. Vi har haft temperaturstiltje i 18 år tid under 1990 och 2000 talet där klimatforskarna står som stora frågetecken och inte förstår varför moder jord vägrar följa deras datamodeller.      
 
Han berättar också att Olof Palme har haft en nyckelroll för att få in klimatskrämselagendan i nobelkommittén och i FN. Orsaken var att han ville stödja utbyggnaden av kärnkraften och minska oljeberoendet. Kan väl tillägga att även Margit Thatcher Englands premiärminister på sin tid välkomnade en teori av samma dignitet för att kunna kväsa facket i kolgruvorna och komma i från kolberoendet och fackets ständiga strejker som ofta lamslog hela England och som sågs som ett stort hot.  

Nils Axel Möller är inte imponerad av SMH. De har skrämmande dålig kompetens när det gäller klimat och framförallt havet. De klarar inte ens av att sia om vädret mer om några dagar men tror sig kunna förutspå havsnivån och klimatet med underlag som mer är gissningar och teorier utan någon relation till den vetenskap och forskning som finns på området. Han anser att det mänskliga samhället och kulturen är betydligt ömtåligare än jordens klimat och är mer orolig för klimatskrämseln än för klimatpåverkan. 
 
Nils-Axel Mörner oroas av de totalitära tendenser som kommer till uttryck i klimatdiskussionen och han anser att statsvetarna bör intressera sig för hur detta påverkar världssamfundet.

tn

 

 

Inlägget är baserat på intervjun med Nils- Axel Mörner  på Swebbtv. Klicka på adressen och ta del av den och skapa  en egen uppfattning om hans trovärdighet i klimatfrågan. https://www.youtube.com/watch?v=YpGZdtfngsk&fbclid=IwAR1bWLnzyUWtZznzHxY2ibRCVTpJJ6JcXKRpopmJcFMiM_caGRWlot9j4wc


ANNONS
Av tommy norum - 1 december 2019 11:14
Visa källbilden


Nobelstiftelsen har en grundsyn på vad rätt värdegrund står för som pastor Jansson . De de har inga bestämda åsikter om någonting i alla fall inte vad ordet värdegrund innebär.  Tydligt är väl att Nobelstiftelsen har en grundsyn på värdegrund som ligger i linje med den socialdemokratiska -  förövrigt något som vi har fått bevis på under åren i spåren efter metoo rörelsen -  och som vi nu ser när man inte är oblyga att år efter år bjuda in företrädare för diktaturer som Saudiarabien och Nordkorea. En värdegrund något dubbelbottnad kan man tycka. Socialdemokraterna åker världen runt och besöker diktaturer där till och med våra kvinnliga ministrar klär sig efter seden i de länder de besöker i stället för att stå för sina egna värderingar. Man blir lite fundersam vad som försiggår i både i det socialdemokratiska partiet och Nobelstiftelsen där allas lika värde kan tolkas med utgångspunkt från något sorts kameleont  läge där man intar ståndpunkter i värdegrunden allt efter det politiska läget. 

 

Socialdemokraterna vägrar prata med  Jimmie Åkesson på grund av någon mystisk värdegrund som heller inte tillåter partimedlemmar vara sambo med representant från något annat parti eller att  LO-ägda restauranger vägrar oliktänkande äta julbord om man inte har rätt värdegrund kanske ändå gör att många tycker att den socialdemokratiska värdegrunden är något patetisk med ståndpunkter som visar sig vara så töjbara i praktiken så det blir rent ut sagt löjeväckande . Man kommer att tänka på pastor Jansson . Kom och rösta på Socialdemokraterna de har inga bestämda åsikter om någonting i alla fall inte vad ordet värdegrund innebär. .       

 tn
 
 

    

 

   

Av tommy norum - 29 november 2019 13:21

Det är inte bara våldet och laglösheten som är arvet efter åratal av politisk misskötsel utan ju mer man gräver så finner man att i stort sett i alla samhällssektorer så hänger inte våra politiker med i tiden. Man vill gärna ro i land politiska projekt många gånger utan varken konsekvensbeskrivningar eller systematiska uppföljningar för att hindra återkommande misstag . Man undra ibland var finns det sunda förnuftet i de politiska besluten ?  Man är på väga att förstöra Sverige i grunden fån alla håll när man helt har tappat kontrollen över vilka som befinner sig i landet och vad man tillåts göra i Sverige där inte minst  religiösa krafter tillåts släppas fria utan att våra politiker reagerar.         

 

 


När vi läser att runt  400 000 som vistas i Sverige med samordningsnummer inte har styrkt sin identitet. Trots att polis och skatteverket slagit larm sedan flera år så verkar våra politiker inte bry sig .–Vi har helt tappat kontrollen över vilka som är här, Vi har ett parallellsamhälle som bara växer.  Det är människor som är rättslösa, men det kan också handla om människor vars avsikter att vara här är helt okända utan samhällskontroll, säger utredare vid gränspolisen.  Vid skatteverkets granskning så visade det sig att 75% av de som granskades är från länder utanför EU och saknade  arbets- och uppehållstillstånd där flera kan tänkas misstänkas som svart arbetskraft där man utnyttjar vårt välfärdssystem men ger inget igen i form av skatt. 

 

 

Verkar som inte våra politiker heller tar det muslimska extremismen på allvar med en ökad islamistisk radikalisering när de släppte de förvarstagna imamerna som uppfattades som ett säkerhetshot mot Sverige men som nu kan fortsätta att predika sina budskap. Det pågår en strid mellan muslimer i Sverige, en strid där Säpo, regeringen och mäktiga intressen i Mellanöstern spelar ett spel. Många muslimer som tror att  det blir krig mellan muslimerna i Sverige om inte Säpo ingriper. Får salafisterna vapen och makt dödar de andra muslimer. Vi är på väg att importerar Muslimernas konflikter ifrån sina hemländer hit när man med en stor invandring av muslimer  tar med sig tusenåriga konflikter där man krigar och dödar varann  Och som vanligt så tassar våra politiker runt på samma sätt som man gjorde i migrationsfrågan för att inte störa PK-etablissemanget. Man vill inte stöta sig med de religiösa krafterna utan låter -med den svenska kyrkans välsignelse -  moskéer växa upp som svampar ur jorden runt om i Sverige. Men kom inte och säg sedan att vi såg inte faran komma på samma sätt som man nu försöker slingra sig ur ansvaret för vad den naiva flyktingpolitiken ställt till med i Sverige. Det finns faktiskt de som såg faran då och ser faran nu också vilka konsekvenser det kan få för samhället om man inte i tid sätter gränser för hur det här landet skall utvecklas i framtiden.  

tn   

  

 

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

Av tommy norum - 28 november 2019 11:55

Visa källbilden

Personerna på bilden har inget med inlägget att göra.   


Känn oss grundlurade vi Svenskar när asylsökande flyktingar lurar skjortan av oss skattebetalare med  både myndigheter och våra ansvariga politikers goda minne där man bjuder ut våra skattepengar till asylsökande utan den minsta kontroll. Att man sedan kan behålla bidragen efter man lämnat Sverige utan att myndigheterna ingriper är helt horribelt som sätter sina tydliga spår i medborgarnas tilltro till myndigheter och politiker.         

 
 
Medan ansvariga politiker på alla sätt försöker dölja kostnaderna för migrationen så finns det oberoende beräkningar som talar om 600 miljarder sedan 20015 års migration. Att sedan det finns skojare som skott sig under åren på vår generösa flyktingpolitik helt utan kontroll där både politiker i sin naiva syn på människan  tror alla för gott och där sedan alla protester mot den politiken har bemötts som främlingsfientlig, rasistiskt. 

 
 

Christer Bigander är en berest entreprenör som bor med sin familj i Filippinerna och som har blivit intervjuad av Youtubekanalen Swebbtv av vad han sett och hört på sina resor och hur olika grupper lurat Sveriges välfärdssystem för att lyfta bidrag, utan att vara flyktingar eller ens bo i Sverige. Han ger också en känga både till TV 4:s fejkade bluffprogram som med hjälp av kändisar skulle locka till sig intäkter till den berömda barnbyn men som i verkligheten  visade sig vara en bilparkering. Klicka och ta del av inslaget och gör er en egen bedömning.       

 
 

 
 

Christer Bigander berättar hur en man från Pakistan ansökte om asyl där han angav en ålder under 18 år och var från Afghanistan. Att han sedan inte talade någon av språken inte någon ålderskontroll gjordes ändå fick efter bara 4 månader uppehållstillstånd som när det var klart lämnade  Sverige. Nu betalar han 3000 kronor i månaden  till en svensk advokat som sköter all administration, och detta har pågått tre-fyra år. Mannens som inför migrationsmyndigheten angav sin ålder under 18 år visar sig ha en fru som bor kvar i Pakistan och har ett bankomatkort med vilket hon plockar ut de svenska bidragspengarna från det svenska bankkontot.  Alla i gruppen som mannen ingick när de kom till Sverige visade sig att en av dessa hade fem olika identiteter i Sverige. 

  

De Norska skattebetalarna drabbade också i hur myndigheter slarvar i hur bidragen delas ut till lycksökande emigranter som tex en etiopier som hade fått uppehållstillstånd i Norge. Denne person hade spenderat sex månader i Norge, och sedan rest tillbaka hem till Etiopien, inkasserade numera 9400 norska kronor i bidrag, varje månad. Mannen hade sedan bidragen beviljats för sju-åtta år sedan inte besökt Norge en enda gång.  

  

Detta är spåren av en naiv flyktingpolitik där det stora förlorarna är de Svenska skattebetalarna där kommuninnevånarna på glesbygden blir värst drabbade med inskränkningar i den berömda välfärd som speciellt den nuvarande regeringen nu i över 8 år predikat som vara den enda garant för. För att behålla dagens nivå i välfärden och med samma personaltäthet behövs ytterligare 43 miljarder kronor till 2022, enligt Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) beräkningar. Så det som före det senaste valet skulle vara en garant visade sig i den verklighet som den nuvarande regering har så svårt att ta till sig bli precis tvärt om.   

tn       

 
 

  

 


 

 

 

 


.

Av tommy norum - 26 november 2019 11:13
Visa källbilden


Den socialdemokratiska värdegrunden en papperstiger utan trovärdigt innehåll har det visat sig genom åren. 

 
 
 

Gud bevare oss om vi skulle anamma den socialdemokratiska flexibla värdegrund som de  använder som slagträ när argumenten inte riktigt räcker till i den politiska debatterna.   

Vem minns inte Bosse Ringholm f.d finansminister i S-regeringen. Han var inte blyg i att tolka värdegrunden på sitt eget sätt när han som ordförande i en idrottsklubb betalade ut svarta löner, eller när han beställde regeringsplanet för att se på en fotbollsmatch i Portugal. eller gjorde ett skatteklipp där Stockholms är inblandade i ett tomt köp. För att inte tala om hur han försökte slingra sig undan avskedandet av revisionsverkets generaldirektör Ahlenius när hon blev för besvärlig -  där han blev den som myntade papegoja strategin genom att upprepa samma svar gång på gång. även om det långt ifrån det reportrarna frågade. Socialdemokratisk värdegrund är att aldrig inför medborgarna erkänna sina misstag. Där är man inte främmande för att ljuga medborgarna rakt  i ansiktet när det hettar till. Något som numera är mer regel än undantag när en Socialdemokratisk minister tar ton. 

     

Den berömda värdegrunden och vad den är värd lyser också fram när det gäller synen på sex       

 
 

Flera politiska företrädare inom socialdemokratin har anklagats och många dömda för sex bland  både ministrar och med höga poster i riksdagen och kommunpolitiken under åren . Där sexköp, sextrakasserier mot andra partikamrater, oralsex utanför en skola, där till och med utnyttjandet av egna barnbarn sexuellt är med på den digra skaran av exempel på den flexibla värdegrund som partimedlemmar praktiserar.  Vem minns inte när socialdemokraternas justitieministern Geijer var ute och tog för sig bland unga flickor och där sedan dåvarande Statsminister Palme ljög svenska folket mitt i ansiktet för att dölja fadäsen inom regeringen. Redan då fanns det en dubbelbottnad värdegrund att ta till när det kärvar till sig.   

  

För att inte tala om hur det socialdemokratiska LO - representanterna som under åren har praktiserad sin egen tolkning av vad Socialdemokratisk värdegrund bestå i. Årligen så har det dykt upp avslöjanden där man frossar på medlemmarnas surt betalda medlemsavgifter. Man låter medlemmar med annan politisk hemvist vara med och sponsra det Socialdemokratiska partikassa , man nekar medlemmar som inte är lojala till det socialdemokratiska partiet få ett fackligt inflytande genom att hindra dem att ställa upp i val till poster inom facket. Med en politisk minoritet inom LO familjen så försöker man utesluta ca 70% av medlemmarna från inflytande i förbundet. Det är det som kallas Socialdemokratisk praktisk värdegrund för att ha en chans att få behålla makten..         

  

I dagarna så kom den slutliga Socialdemokratiska tolkningen av rätt värdegrund - för allas lika värde - fram där man till och med uteslöt en socialdemokratisk medlem att få delta i politiken för att hon var kär i en man som var medlem i ett annat parti. Nu har man även övergått till rena apartheid eller något som liknar den rasdiskriminering med rasistiska förtecken som fortfarande förekommer i USA - när man hindrar personer  att äta julbord i en LO ägd restaurang om man inte har den rätta Socialdemokratiska värdegrunden .. Vad den nu består i kan man undra  när man under åren följt tolkningen av vad den varan betyder i verkligheten  ???.         

 

tn 

  

  

     

 

 

 Av tommy norum - 24 november 2019 10:24

Visa källbilden


Det sitter en massa amatörer i riksdagen och i vår regering som tror sig veta bäst många gånger utan en relevant utbildning att ta till när man skall ta politiska beslut. Oförmågan att lyssna på de som har till uppgift att serva våra politiker- våra myndigheter-  med faktaunderlag för att besluten skall bli de rätta utan riskera att få flaschback som både drabbar medborgarna och vår ekonomi.  Att politikerna sedan  på alla sätt försöker dölja när det går fel. börjar lägga ut dimridåer köra med fakenews för att försöka komma undan sitt ansvar för sin politik när man struntat i att lyssna på experterna när det gått fel. Där är väl den förda migrationspolitikens konsekvenser för samhället visar i all tydlighet också  politikerna rätta jag när de vägrar stå till svars för sina felbeslut. Vår statsminister Stefan Löfvens visade med tydlighet den strategin i Agenda nyligen. 

 
 

Trots att man utrett en höghastighetsbana i 16 år så har man inte lyckas få fram om den nya banan är det optimala för att lösa transportproblemen utan tänker tydligen med hjälp av Centerpartiet köra över expertisen vilket kommer bli en kostsam historia för oss medborgare   

 
 

Våra myndigheter - Riksrevisionen - ger regeringen bakläxa på deras planer ihop med C tänker ta i beslutet  på ett höghastighetståg med en konsekvensbeskrivning av myndigheten som helt sågar idén . Fortfarande har man ingen aning om kostnaderna som började med 50 miljarder för några år sedan och är nu uppe i 250 miljarder men med erfarenhet av alla andra järnvägsprojekt i landet där staten är inblandad så  blir nog ingen förvånad om det i slutändan kommer att närma sig 1000 miljarder. Att sedan Riksrevisionsverket kan visa i sin konsekvensbeskrivning att projektet inte är samhällsekonomiskt verkar Regeringen och Centern strunta blankt i . Det blir som med flyktingpolitiken där politikernas drömma om det mångkulturella samhället skulle få sådan positiva följdverkningar i ekonomin att alla andra prognoser med lite sunt förnuft klassades som fakenews där till och med rasism och främlingsfientlighet användes som argument. Riksrevisionsverket påpekar att som vanligt så blir beslutsordningen fel när man inte först tar sig tid att undersöka alternativen.

 

Det vi kan konstatera är att när den rödgröna regeringen är inblandad med Centerpartiet så är man tydligen beredd att köra över våra myndigheters expertutlåtande om höghastighetsbanan på samma sätt som man struntade i att ta till sig experterna uttalande om den gymnasielag som sattes i sjön för att komma runt vår officiella flyktingpolitik där skyddsbehov är asylskäl trots att våra myndigheter visade på konsekvenserna av lagen så har vi nu facit när det visar sig att många av de 10000 afganistaner inte klarar studien, många lärare anser uppgiften som en omöjlighet att utföra fullt ut, kommunerna har blivit beordrade till en uppgift som de varken har ekonomi eller resurser att klara av. Lösningen som man nu diskuterar inom regeringen är en amnesti som så många gånger förut där vår officiella flyktingpolitik sätt ur spel och ersätts med humanism i stället för skyddsbehov.                

 
 tn

     

 

    Av tommy norum - 23 november 2019 14:47


Skasåsbron en viktig vägförbindelse för Arvika   


 

Fram till 1940 fick arvikaborna nöja sig med färjan för att komma över glafsfjorden vid Skasås .


 

Den nybygda skasåsbron på bild 1940 som överlevde i ca 50 år, ersattes 1993 med en ny bro.  

   

   

Den öppningsbara bron var en förutsättning för att båttrafiken skulle fungera. Bild någon gång på 1940 talet.   


Den är imponerande den nya bron med sin välvda form, längden som är 610 meter och den segelfria höjden på hela 16 meter. Bron stod färdig så sent som 1993  Foto…2014


Lika nervöst varje gång man gick upp till fritidsstället utanför Arvika . Med en masthöjd på närmare 19 meter , trots förberedelser med lasermätning på höjden, superkoll på vattennivån så fanns det en viss oro när vi närmade oss brospannet. Väl uppe i Glafsfjorden så fick man ha koll på förändringar på vattennivån med risk att annars bli liggande fast i Glafsfjorden.   

 Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2020
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se