Senaste inläggen

Av tommy norum - Tisdag 23 feb 12:45

 

Socialdemokraternas dubbelmoral visar sitt ansikte när man lät kommunisten Jonas Sjöstedt i V vara med och påverka  regeringens budget men man vägrar prata med SD för att de har fel värdegrund.  


Socialdemokraterna vill gärna prata värdegrund och anklagar bland annat Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson att han har sina rötter i Nazisterna. Men själv så har Socialdemokraterna inga problem med att samarbetat med Vänsterpartiet ett parti som har sina rötter i Sovjetunionens kommunistparti och där man med täta kontakter lät ideologin frodas på ett sätt som skvallrar om att man kanske inte riktigt förstod vad medborgarna förväntade sig av politiken när de svenska kommunisterna for runt i de kommuniststyrda länder som låste in  sina medborgarna, man sköt sådana som ville söka sig till friheten i väst och där man skapade ett angivarsamhälle för att hålla folket i schack. Den verkligheten ville inte vänsterpartiets kommunister låtsas om för det skulle förstöra deras chanser att ta den politiska makten i Sverige. I stället så förskönade manförhållandena i de forna öststatsländerna.

 

Det var väl först när berlinmuren föll som kommunisterna började få kalla fötter när all de hade förnekat kom upp i dagen efter sovjetunionens fall som visade hur illa ställt det var där kommunisterna styrde länderna men som våra kommunister i Sverige hela tiden under årens lopp hade förnekat. Socialdemokraterna glömmer tydligen lätt historien när makten står för dörren. Här hemma skapade de svenska kommunisterna på 50 talet celler på arbetsplatserna för att vara förberedd och snabbt kunna ta över som man gjorde i de länder som sovjet befriade från Hitlers armé. Det var bara det att någon befrielse blev det inte utan här tvingades länderna in i en politisk ordning där kommunisterna skulle vara herre på täppan. Kommunisterna i det svenska partiet med Hagberg och sedan Hermansson, Werner, Schyman för att inte tala om Ohly som i det längsta trotsade sig kvar i kommuniststämpeln. Det var  då Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.)  

 

Till och med Jonas Sjöstedt är också kommunist. Han var vid mogen ålder aktiv medlem i Kommunistisk Ungdom ännu två år efter Berlinmurens fall vilket säger en hel del om hans tankeförmåga i politiken.  Det tyder på djup övertygelse när han såg sig tillhöra kommunistpartiet i sin ungdom och vad de stod för skvallrade väl deras partiprogram om där man gick och väntade på den efterlängtade revolutionen   som snart skulle komma.  Ett partiprogram som reviderades så sent som 2016.   

 

 Hur är egentligen med socialdemokraternas värdegrund kan man fråga sig?  Man vägrar prata med Sverigedemokraterna som anses inte har rätt värdegrund för att kunna föra dialog med. Men man har inga skrupler att vara beroende av ett parti som V som bevisligen har ett stort inflytande i den rödgröna regeringen.   Ett parti som så sent som på 1950 talet Socialdemokraterna kände sig tvingade att skapa en olaglig spionorganisation för att hålla koll på kommunisterna som gick och väntade på att den efterlängtade revolutionen med hjälp av Sovjet skulle förändra Sverige från en demokrati till en lydstat under Sovjetunionen på samma sätt som i alla andra länder som Sovjet tog sig an. Man hade täta kontakter med de forna Östtyskland och såg landet som en politisk drömmodell som skulle överföras till Sverige.   

Det är nog på tiden att både Socialdemokraternas värdegrund och Vänsterpartiets bakgrund blir satt under lupp så väljarna får klart för sig vilka man har och göra med när man i fortsättningen  går och röstar. Med en socialdemokratisk värdegrund som helt är befriad från verkligheten i en dubbelmoral där makten styr vilken man skall samarbeta och där värdegrunden likt en kameleont ändras i takt med färgen på den man samarbetar med, allt för att behålla makten.   

 

Vänsterpartiet som fortfarande inte på ett trovärdigt sätt gjort upp med sina rötter i arvet utan fortsätter argumentera som kommunister alltid har gjort. Marknadsekonomin påstås vara ”per definition odemokratisk”. Partiets slutmål anges vara ”upphävt ägande av produktionsmedlen över huvud taget.” Man använder ord på framgångsrika företags grundare för ”profitörer”, ett typiskt ordval ur den kommunistiska vokabulären. Samtidigt som man sitter i vänsterpartiets fastighet i centrala Stockholm som på sin tid var finansierad av Stalin och låtsas som man har lämnat de kommunistiska värderingarna bakom sig.     

  

tn 
 

 

Av tommy norum - Söndag 21 feb 13:01
 
Ledare

Slutet för Socialdemokraterna

Skrämselstrategin säkrade Löfven regeringsmakten år 2018. Sannolikheten att det skulle fungera ännu en gång är däremot minimal. Ty väljarna är inte dumma, varken de egna eller andras. De ser att samhällsproblemen fördjupas och cementeras, de ser att regeringen söker bortförklara alltifrån dödsskjutningar till höga coronadödstal, de ser att Socialdemokraterna gått från att vara ett parti som ser samhällsproblem, till att bli ett parti som fördjupar dem.


Skrämselstrategin säkrade Löfven regeringsmakten år 2018. Sannolikheten att det skulle fungera ännu en gång är däremot minimal. Ty väljarna är inte dumma, varken de egna eller andras. De ser att samhällsproblemen fördjupas och cementeras, de ser att regeringen söker bortförklara alltifrån dödsskjutningar till höga coronadödstal, de ser att Socialdemokraterna gått från att vara ett parti som ser samhällsproblem, till att bli ett parti som fördjupar dem. I totalitära stater är rädslan regimens främsta bundsförvant. Genom hot och repressalier kan man hålla en hel befolkning i schack. Ett historiskt andetag i varje fall. Förr eller senare kommer alltid en motreaktion som försätter skräckväldet i gungning. Mot denna bakgrund är det sorgligt att se hur den tidigare så stolta svenska socialdemokratin, som folket i val efter val under stora delar av det senaste seklet gav sitt förtroende, agerar just nu. Så de S-märkta försöken att överföra stormningen av Kapitolium i Washington den 6 januari till en svensk kontext är ingen slump.

Av tommy norum - Lördag 20 feb 11:03

 


 

 
 

- Det är ett krasst konstaterande snarare än en åsikt och kan inte komma som en chock för någon som inte levt under en sten de senaste åren.skriver Jimmie Åkesson på Twitter 

I ett fritt land får man framföra kritik mot den förda politiken. Men det tycker inte Annie Lööf (C), Nyamko Sabuni (L) och Annika Strandhäll (S). De vill tysta meningsmotståndare. Det är ett obehagligt totalitärt tänkande! Att uppröras över den situation man själv har skapat kräver drastiska åtgärder tycker jag inte är särskilt klädsamt. Jag tycker heller inte att reflexmässiga falsettskri och överord varje gång någon lyfter upp invandrarfrågan förtjänar etiketten kritik. Bara att konstatera att det tar tydligen ytligare 5 tio år innan polletten ramlar ner i respektive parti för att förstå konsekvenserna av sin politik den som man nu föredrar att blunda för.      

 
 

Åkesson: De tål inte kritik mot deras politik 

 De ”tål inte att man påpekar det uppenbara, att deras samhällsomstörtande invandringspolitik slagit sönder Sverige, och att vi därför ser oss tvingade till tuffa åtgärder för att städa upp efter deras vilda kalas.” 

Ååå, denna spelade upprördhet.” En roll som man anser sig tvingas ta där skälet är taktisk.  S, V, MP, C och L är helt medvetna om att om man inte lyckas skrämma väljarna för att inte  rösta på Sverigedemokraterna så är det kört för deras del med risk att de tappar makten 2022.  

 
 

Men det är klart vill man inte se de kulturella problemen med klasstrukturer som byggts upp  i Sverige i spåren efter den stora invandringen,  eller en förtryckande kvinnosyn och radikal islamism utan ser det som en tillgång i samhället då kan man undra vad som rör sig i huvudet på dessa socialliberalister som intagit rollen som godhetsapostlar helt befriade från att ta till sig konsekvenserna av sitt ställningstagande. Kanske är det så att Jimmie Åkesson ser det många andra ser men där  de som är politiskt ansvariga heller stoppar huvudet i sanden  och vägrar se de överfulla fängelserna, bostadsbristen, de ökade våldtäkterna, de ökade personrånen, de ökade sprängningarna, dödsskjutningarna eller den stora arbetslösheten hos invandrarna, stöket på våra allmänna platser som badhus, biblioteket där kommunerna tvingas anställa ordningsvakter för att stävja ordningen ute i samhället. Skolresultat som sjunker med allt fler stökiga skolor runt om i landet framförallt i invandrartäta områden. Att man sedan fortsätter att fylla på med nya flyktingar innan man kommit fram till den fungerande integrationspolitik som man pratat om de senaste 15 åren utan att hitta fram är nog en gåta för allt fler medborgare när man dagligen i mediarubriker blir påminda om vad en misslyckad flyktingpolitik kan ställa till i samhället.     

  

Tänk att risken för att tappa den politiska makten får sådana proportioner i sitt handlande att man helt tappar både sunt förnuft och förståndet i allmänhet. Eller som Jimmie Åkesson skriver i SvD att påstå att konsekvenserna av migrationshaveriet är av ekonomiskt, socialt och kulturell art det är ett krasst konstaterande av verkligheten snarare än en åsikt.              

 
 
 
I

Av tommy norum - Torsdag 18 feb 14:57
 Regeringen har misslyckats med sitt uppdrag att skydda de äldre under pandemin så nu kräver V nya insatser för att minska smittspridningen inom äldreomsorgen.– Det var en förvånansvärd nonchalans kring insatserna i äldreomsorgen under förra året, säger partiledaren Nooshi Dadgostar i SVT:s 30 minuter och faller då in i övriga partiers kritik . Hur Stefan Löven nu skall bemöta den kritiken kan man undra ?  Taktiken att med rötter, färgsmetning och varna för demokratins förfall som han kör med mot M - SD och KD vågar han inte ta till med risken att då mista en trogen bundsförvant som han ställt upp i vått och tort under alla år för att inte Socialdemokraterna skall tappa makten till de Borgerliga.  Men nog finns det en hel del att gräva fram hos den forne bundsförvanten. Är det något parti som man borde ifrågasätta deras värdegrund så väl de före detta kommunisternas  lojalitet till demokratin eller till sina egna medborgare i de länder som har haft kommunismen som sitt rättesnöre. Ett parti som kände sig tvungna att byta namn till Vänsterpartiet efter sovjetunionens fall på 90 talet för att i någon mån komma undan sitt förflutna samarbetet med kommunistländerna. Här hemma kände sig socialdemokraterna osäkra redan på 1960 talet på vad kommunisterna hade för sig så då uppfann det Socialdemokratiska partiet en olaglig underrättelseorganisation för att i första hand hålla koll på Kommunisterna i Sverige. Det som senare blev upphov till IB affären som den Socialdemokratiska partiet på den tiden envist påstod aldrig funnits men som flera år senare, 1998, släppte delar av hemliga dokument som visar att det fanns ett nära samarbete mellan IB och det socialdemokratiska partiet. Redan då körde man med falska kort när det i dessa dokument framgår att det fanns tusentals S-märkta platsombud som spionerade på sina arbetskamrater. Uppgifterna som vidarebefordrades till IB. Tydligt är väl att man fortfarande har svårt att ta till sig demokratin grundprinciper i allas lika värde när man nu i stället för att inrikta sig på komunisterna som man numera samarbetar med trotts deras rötter så riktar man nu sina blickar mot Sverigedemokraterna som S- märkta ombud nu har ögonen på där man på alla sätt försöker sätta stopp för att få inflytande i fackföringen man är ansluten och betalar avgift till. Man blir till och med utesluten och blir tvingad att gå till domstol för sin rätt att vara med i en fackförening även om man inte fullt ut anammar Socialdemokraternas värdegrund.  Man kan ju undra vilket parti som utgör en fara för vår demokrati när man tar del av facit hur Socialdemokraterna uppfattar hur ett demokratiskt samhälle skall se ut.          

 
 

      

 
 
Av tommy norum - Onsdag 17 feb 11:54 


Kanske inte så konstigt att Socialdemokraterna tappar förtroende när de i stället för sakpolitik gått in för att varna för högerspöket och faran för att demokratin kommer att falla  om Kristersson får ta över rodret efter Stefan Löfven 2022  Medan Socialdemokraterna med sina hjärnspöken försöket ändra fokus för att slippa gå i klinch och förklara varför konsekvenserna har blivit som den är efter regeringens politik så kan man läsa i Aftonbladet att Stefan Löfven kommer att fortsätta men samma strategi som tidigare där brun smetning och man vet inte allt som man hittar på skall ingå i arsenalen för att sätta stopp för högerkrafterna. Inte lätt när man saknar trovärdig politisk moteld, något som visar sig i alla dessa TV framträdande som i bland närmast kan uppfattas  lite löjeväckande och kan liknas romanen Don Quijote af La Mancha.( Stefan Löfven )  en fattig  adelsman som förläst sig på ärofyllda riddarromaner och därför drar ut i världen. Förläst på riddarromaner ser han därför inte världen för vad den är och rider iväg på sin gamla hingst och med sina väpnare ,(MP -C - l och V ).Man tager det man haver för att ingen annan finns att få.            

Enligt en mätning från Demoskop, publicerad i Kvartal , anses Moderaterna ha den bästa politiken på fem områden. Fyra av dem är klassiska moderata profilfrågor – Sveriges ekonomi, jobb, försvar och företagande – men en fråga sticker ut: miljö och klimat. 20 procent av respondenterna anser att Moderaterna har den bästa politiken på området. Sverigedemokraterna anses ha bäst politik på tre områden: lag och ordning, invandring och integration. På det förstnämnda området anses Sverigedemokraterna bara vara marginellt bättre än Moderaterna – 28 procent tycker att SD har den bästa politiken, att jämföra med 27 procent för M. Men vad gäller både invandring och integration har Sverigedemokraterna däremot ett uppenbart försprång framför såväl moderater som socialdemokrater. Hela 40 procent menar att partiet har den bästa invandringspolitiken – att jämföra med 13 procent för S och 12 procent för M . Centerpartiet lär försöka få upp sin miljöprofil om man inte vill se sig omsprungna av Sverigedemokraterna i klimat och Miljö där endast 10% anser att de har den bästa politiken.  Lika många anser för övrigt att Sverigedemokraterna har den bästa politiken på området, trots att SD till skillnad från C knappast ansträngt sig nämnvärt för att profilera sig i frågan. 

Sammanlagt anses M, KD och SD ha den bästa politiken på tio områden, att jämföra med två för S och V.  Kanske dags för Socialdemokraterna att ändra strategi och i stället för att tala bruns metning försöka sig på att förklara sin politik innan förtroendet helt försvinner för partiet.    

 

Högern har initiativet - BulletinAv tommy norum - Söndag 14 feb 11:14 

En explosion av antalet elbilar på de europeiska vägarna skulle innebära ett ökat energibehov motsvarande närmare 50 kärnkraftverk, varnar europeiska experter i ämnet. Med den informationen i bakhuvudet så kan man undra om inte Sveriges energipolitik är lika naiv som regeringens flyktingpolitik. Kanske man för en gångs skull skulle försöka sig på en konsekvensanalys där man tar med alla parametrar i bedömningen inte bara Miljöpartiets framtidsversion. Antalet elbilar utgör idag endast 0,15 procent av alla europeiska fordon trots subventioner från många regeringar. Skulle andelen elbilar stiga till 80 procent skulle elbehovet stiga med 150 gigawatt för att ladda fordonen, enligt EEA. Men kanske är så att i Miljöpartiets värld så måste bilarna fasas ut och vi skall återgå till häst och vagn i fortsättningen. För närvarande uppges 27 procent av elen komma från kärnkraftverk, 48 procent från kol, naturgas och olja. Enligt statistik från Eurostat utgör nu förnyelsebar energi från sol, vind och vatten 25 procent. Med det väntade behovet av energi och politikernas ambition att fasa ut det den fossila energin så kan man undra vilka ess som finns i rockärmen hos ansvariga politiker för att klara den omställningen utan att blanda in kärnkraften.

 

Kraftig ökning av elbilar kan kräva 50 nya kärnkraftverk (affarsvarlden.se)

Av tommy norum - Lördag 13 feb 17:45


 


Åsiktskorridoren.
 
Att vandra i åsiktskorridoren och ha synpunkter i allmänhet och om vissa saker i synnerhet, kan ibland skava lite på självförtroendet. Det är lätt att darra på manschetten när de sociala mediernas självutnämnda granskningsnämnd lägger in sitt vredesveto.
Speciellt när någon får kränkningssymtom av ett uttryck, som rykt ur sitt sammanhang kan få en annan andemening än vad som var meningen. Kränkningsåkomman går som en löpeld genom Sverige och allt fler känner sig drabbade.
Vi måste naturligtvis inte gilla allt, men det är oftast en avgrundsstor skillnad mellan de synpunkter som torgförs offentligt och de som kommer fram, när gatans parlament håller sammanträde i den slutna kretsen.
Där träder de verkliga sanningssägarna fram i det dunkla skenet och framför åsikter som spränger vår offentliga värdegrund i bitar.
Andra gömmer sig bakom gardinerna i sina hålor och ondgör sig över den värld som ständigt förändras och hoppas att någon annan vågar säga vad man egentligen tycker.
Vi faller lätt in i kören från de olika ”sanningssägarna” och mediernas hetsjakt på att leta upp syndare för att ställa dem vid skampålen.
Vi trycker snabbt ner gillaknappen när vi hittar någon vi ogillar.
Att vi själva inte vill utsätta oss för andras missaktning är en självbevarelsedrift och att vi vårdar språket offentligt hör till god ton.
Även om tanken fortfarande är fri, vore det klädsamt med lite eftertanke och balans mellan våra tanklösa ordval i den slutna kretsen och det offentligt framförda ordet…
Av tommy norum - Lördag 13 feb 13:09

I Danmark och Norge har man lyckas tar ut extradoser ur sina ampuller från Pfizer Biontech. I Danmark lyckas man vid nästan i vart fjärde tillfälle, enligt SR:s Ekot. För att lyckas krävs det att det inte blir något spill. Eftersom man lyckas i cirka 25 procent av gångerna har fler personer vaccinerats i fyra av fem sjukvårdsregioner i Danmark. Ett liknande initiativ är inte aktuellt i Sverige.
-Det finns en risk att ett godkännande för fler doser ur varje ampull blir en press på de som skall utföra vaccinationen, säger Emma Spak vid SKR. För att lyckas krävs det att det inte blir något spill. Den pressen blir för betungande för personalen anser hon tydligen. Typiskt Sverige det man klarar av i de övriga nordiska länderna det anses som oåtkomligt när politiker och ansvariga får bestämma. Kanske inte konstigt att vi ligger skyhögt över övriga Norden i dödlighet i äldrevården med den attityden till hur man skall använda sitt ansvar i sin tjänstemannautövning eller som politiker. .

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se